vaimoke ei pidä lauluäänestäni

musiikin tuskaa

On muuten tosi harmillista, vaikkei niinkään vakavaa. Nimittäin näin vanhemmalla iällä olen ruvennut viheltelemään ja hyräilemään laulujen säveliä ja olen myös laulaa luikautellut kotiaskareitten lomassa. No tästä jälimmäisestä avovaimoni ei pidä yhtään, vaan hän lyttää minut samantien. Minulla ei kuulemma ole yhtään lauluääntä ja sen kyllä tiedustan itsekin. Mutta eikös se laulamisessa mene niin, että ääntäkin voi harjaannuttaa? Minulla on salainen haave, että joskus häissämme laulaisin hänelle jonkun vanhan iskelmäballaadin. En kuitenkaan ole siitä pahemmin hiiskunut kellekään, ettei nousisi liikoja odotuksia :)

Olen kerran kokeillut karaokea (Sing Star) ihan kotioloissa ja kaverit sekä se pelikin totesi minut sävelkorvattomaksi. Mutta kuitenkin minusta pursuaa ulos musiikillisia taipumuksia ja oloni on välillä todella tukala, kun en pääse toteuttamaan itseäni. Viimeksi kun kävin kaverin kanssa erään kotimaisen iskelmäyhtyeen keikalla, olin kaverin mielestä ollut aivan liekeissä, kyllähän minä sen tunsin itsekin.
En siis koskaan ole laulanut missään saatikka soittanut mitään. Haluaisinkin oppia soittamaan kitaraa ja miksei myös laualmaankin, mutta se sävel sointuu kuitenkin paremmin joten siksi olen enemmän soittamisen puolella. Haaveissa olisi osata soittaa rautalankaa ja vanhaa rokkia, ehkä myös laulaakin! Olen nyt 26v, onkohan kuitenkin liian myöhäistä opetella soittamaan..tai ylipäänsä opetella mitään?

6

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laulupedagogi

      Hankipa itsellesi laulunopettaja. Ääntä ja nuottikorvaa pystyy kehittämään. Singstar ei ole pätevä kertomaan, osaatko laulaa. Et missään nimessä ole liian vanha oppimaan uutta. Realistinen täytyy olla, mutta niin kirjoituksesta päätellen oletkin. 26-vuotiaasta, musiikkia harrastamattomasta ja "sävelkorvattomasta" ei tule seuraavaa iskelmälavojen kunkkua, mutta oikealla opetuksella ja harjoittelulla voit oppia laulamaan nuotilleen (ainakin helpompia lauluja) ja ääni kehittyy, kun opit laulutekniikkaa.

      Nuotin vierestä laulaminen voi johtua monesta asiasta. Yksi on puutteellinen laulutekniikka. Toinen on se, että yrittää laulaa biisejä liian korkealta tai liian matalalta omaan äänialaan nähden. Kolmas on harjaantumisen puute, esim. saattaisit osata toistaa nuotit opettajan perässä, kun hän laulaa ne sinulle malliksi, mutta et löytäisi niitä, jos hän soittaa ne pianolla tai muulla instrumentilla. Siksi sävellajin löytäminen vaikkapa karaoketaustasta voi olla vaikeaa. Osaava opettaja osaa tehdä diagnoosin ja määrätä sinulle oikeanlaisia harjoitteita.

      Tsemppiä! Intohimosi laulamista kohtaan on hyvä lähtökohta, ja auttaa silloin, kun tuloksia ei tule samantien. Ethän oleta, että lihaksetkaan kasvavat vielä yhden kuntosalikäynnin jälkeen.

      • musiikin tuskaa

        Haluan kuitenkin painottaa ja korjata harhaluulot sen suhteen, että tarkoitusenani olisi nousta huipulle iskelmätähdeksi. Ei todellakaan ole tarkoitus, vaan ihan huvikseni haluaisin opeletta musiikillista alaa. Ehkä olen vähän tylsistynyt ja haluan etsiä itsestäni uusia puolia. Tämä musiikki nyt alkaa tuntua hyvältä. Aina kun kuulen jonkun hyvän vanhan hitin, missä on kauniita kitarasooloja (esim. surujen kitara, i will stay), niin olen aivan fiiliksissä.


      • lkvjvgkyitcu
        musiikin tuskaa kirjoitti:

        Haluan kuitenkin painottaa ja korjata harhaluulot sen suhteen, että tarkoitusenani olisi nousta huipulle iskelmätähdeksi. Ei todellakaan ole tarkoitus, vaan ihan huvikseni haluaisin opeletta musiikillista alaa. Ehkä olen vähän tylsistynyt ja haluan etsiä itsestäni uusia puolia. Tämä musiikki nyt alkaa tuntua hyvältä. Aina kun kuulen jonkun hyvän vanhan hitin, missä on kauniita kitarasooloja (esim. surujen kitara, i will stay), niin olen aivan fiiliksissä.

        Minulle tulee aina kiusallinen olo kun joku puhuu Singstarista ja sen antamista laulutaitolausunnoista, mutta ehkä olen vain inhottava ihminen. Laulun ilo sen sijaan suotakoon ihan kaikille.


    • opettejan mielipide

      En menisi suoralta kädeltä väittämään sinua täysin äänettömäksi. Mutta jos et ole koskaan harjoitellut laulamista ja lahjasi ovat keskinkertaiset, niin eihän se kovin kummoista voikaan olla. Hyvin harva osaa laulaa oikein jos ei ole koskaan harjoitusta saanut. Mutta jos on motivaatio kohdallaan ja edes jonkinmoinen nuottikorva, niin paljon on mahdollista opetella. Mm. tuo sinun haaveesi, että laulaisit jonkun helpon laulun, niin ei se mitenkään mahdottomalta kuulosta. Vaikkei sinusta mitään ammattilaista tule, niin ehkäpä innokas harrastelija kuitenkin?

      Minulla on laulunopettajana sattunut muutaman kerran oppilaita, jotka joku (yleensä koulussa) oli leimannut laulutaidottomiksi. Mutta kun asiaa harjoitteli, niin kummasti rupesi löytymään ihan mukaviakin ääniä. Rautalanka ja vanha rock on muutenkin sen verran simppelimpää musiikkia, että siihe pääsee harrastelijakin suht helposti sisälle.

      Siitä vain etsimään laulu-ja soitonopettajia. Jos on asiansa osaava opettaja asialla, hän osaa tarkemmin sanoa mistä kannattaa lähteä liikkeelle.

      • opettejan mielipide

        Tuosta Singstarista muuten vielä. Minäpä kerron sinulle salaisuuden:

        Minä en saa kyseisessä pelissä kovinkaan kummoisia pisteitä, niin ammattilaulaja kuin olenkin. Ja mistäkö tämä johtuu? Siitä, että esim. kaikki tehokeinot, kuten äänen voimakkuuden muutokset ja vibrato, lasketaan kyseisessä pelissä virheiksi. Parhaat pisteet saa se, joka osaa tuottaa mahdollisimman suoraa ja tasalaatuista ääntä. Lue: laulaa jollottaa kuin kone. Tällaisella laulutyylillä ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, ainakaan jos aikoo tosissaan tehdä musiikkia.


    • Ope minäkin

      Kotitöitä hyräillen puuhasteleva mies ei ole ollenkaan hassumpi juttu.

      Harva on täydellinen, ja se, että lauleskelee kotosalla ei liene paheista pahimpia? Laulusi on tuskin lopulta kovin häiritsevää - oppisiko hän sietämään tapaasi ja hyväntuulisuuttasi, jos pyytäisit?

      Ja vielä, ääneen saa soinnikkuutta juurikin sitä käyttämällä. Myös sävelkorvaa on mahdollista kehittää. Laula poika, laula!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe