Suhde Narkomaanin kanssa?

unknow123

Tahtoisin kysyä, pystyisitkö/oletko ikinä seurustellut narkomaanin kanssa ?
Itse tapailen narkomaania (en kyllä itse käytä) ja pidän kovasti tästä, mutta mitä se sitten tuo tullessaan?

7

2479

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oki

      Luottamus etenkin rahaasioissa voi olla ongelma. Tosin en oo seurustellut narkomaanien kanssa. Mutta on ollut ystävinä useampikin. Niin ja arvaamaton käytös voi myös kuulua asiaan tosin mielestäni riippuu mikä hänen "lajinsa on"

    • kokenut tämän

      ... että mistä tahansa aineesta kyseinen henkilö onkaan riippuvainen, kyseinen aine on AINA niin kauan hänen elämänsä tosirakkaus. Jos hyväksyt sen, että tulet hänen elämässään aina toiseksi aineen jälkeen, niin siitä vaan.

      Edellisen nimimerkin mainitsemat luottamuspula, rahaongelmat ja arvaamaton käytös - ja suurimmalla osalla käyttäjistä myös jatkuvasti huononeva tila, eli tyyppi ei välttämättä ole esim. puolen vuoden päästä "läsnä" enää näinkään paljon - seuraavat sitten tästä. Mutta henk. koht. sanoisin, että pahinta on se, kun tuntee selvästi että ei merkitse aineen rinnalla juuri mitään. Se, että rakastamasi ihminen on valmis valehtelemaan sinulle ja manipuloimaan sinua vaikka kuinka paljon, kunhan hän saa aineensa. Se, että hän on matkalla itsetuhoon eikä edes välitä. Sitä ei selväpäinen kestä kauan.

    • Mröh

      Täytyy olla tosi epätoivoinen, jos sellaisen roskasakin kanssa seurustelee. Onko kyse siitä, että haluat tuntea itsesi kumppaniasi paremmaksi ja siksi hengaat roskasakin kanssa?

    • p009oiukjhg

      Hei,
      narkomaanin tärkein asia on huume. Sinä et tule koskaan olemaan addiktin ykkönen, vaikka hän niin väittäisi, tulet kerta toisensa jälkeen huomaamaan, että ensin tulee aine ja pitkällä sen jälkeen kaikki muu. Sitä ei tule muuttamaan rakkaus, seurustelu eikä lapset. Addiktin ykkönen on huume, ja sen rinnalla ei mikään ole mitään.
      Ihminen voi pohjimmiltaan olla kiva, tottakai, mutta alkoholismi, narkomania ja nämä, tulevat muuttamaan ihmistä. Kaikista ei tule väkivaltaisia, mutta isosta osasta ajan mittaan: riippuvaisuutta aiheuttavat aineet muuttavat aivokemiaan ja ihminen muuttuu aikanaan narsistiksi ja välinpitämättömäksi.
      Tottakai hän voi siis olla alunperin mitä vaan, ja ihana ja rakastettava, tokihan häntä saa rakastaa, mutta mietipä kuitenkin haluatko suhteen.

      Rahasta hän ei tule huolehtimaan, ei sinusta eikä oikein itsestäänkään. Sinä tulet huolehtimaan kaikesta. Jos teette lapsia, sinusta tulee yksihuoltaja ja lapsenne tulevat kyllä kärsimään, he haluavat vakautta, eivät kännisiä ja sekopäisiä vanhempia.
      Sinusta tulee myös addiktin vanhempi, hoidat, siivoat, autat, kerta toisensa jälkeen ja toistuvasti. Korjaat oksennukset, paikkaat sekoilut ja maksat sakot.
      Sinä tukit veren vuodot, vahdit syömiset ja peset vaatteet, vaihdat housut joihin on paskottu ja raahaat sisälle pihalta, kun hän on siihen sammunut.

      Todennäköistä on, että itse sekoat myös, siis riippuvaisuus tarttuu ja moni addiktin kanssa selvinpäinkin aloittanut, vajoaa itse mukana. Sieltä ei sitten välttämättä pääse enää ylös.
      Se on hyvin, hyvin todennäköistä.

      Addiktius saa ihmisen valehtelemaan, manipuloimaan, kieroilemaan, varastamaan, hylkäämään, pettämään. Ajan myötä nämä kaikki tulevat toteutumaan. Romantiikka on siitä kaukana. Lisäksi narkomaanit saattavat olla arvaamattomia, samalla tavalla, kun alkoholistitkin ajan mittaan: juoppohulluus iskee ajan myötä, seuraukset voivat olla sekoilusta tappoon.
      Siis ja jälkimmäinen kannattaa ottaa vakavasti, suomessa tapetaan erittäin paljon ihmisiä vuosittain viinan ja huumeitten takia, myös läheisiä ja perheenjäseniä.
      Mikään rakkaus ei siinä auta eikä paranna, kun hulluus iskee. Itsemurhaan ajautuminen on yleistä huumeitten käyttäjällä.

      Mieti siis haluatko ottaa riskin, ja muuutaman selväpäisen kivan hetken ja turhien lupausten takia olla tälläisessä suhteessa. Voit kuvitella parantavasi, mutta hän paranee vain ja ainoastaan omasta halustaan ja jos itse tajuaa, ei muuten. Hoitoon hän voi jopa suostua, mutta jos se ei lähde omasta itsestä ja jostain suuren suuresta motivaatiosta (yleensä uskoon tulo tms. missä addiktius ikäänkuin saa toisen suunnan ja korvikkeen), hän ei tule paranemaan.
      Nämä ovat tosiasioita ja väistämättömiä, eivät pahalla tai hyvällä sanottuja. Nämä asiat vain ovat ja ne voi hyväksyä tai olla hyväksymättä.
      Jos välttämättä suhteessa haluat olla, niin tokihan sen saa valita, ja ei siinä mitään, mutta tee se sitten tietoisesti ja mieti tarkkaan mitä valitset. Mielikuva ja todellisuus voivat erota toisistaan ja todellisuus todella voi olla elokuvaa suurempaa, karumpaa ja järkyttävämpää.

      Minun mielestäni kannattaisi katsoa kaveripohjalta ja ehdottaa sitä hoitoa ja miettiä sitten.
      Muista kuitenkin, että toista ei voi yleensä muuttaa, seurusteluun kannattaa etsiä ihminen, jota voi rakastaa sellaisena kun hän on, muuttelematta. Aina, joka asiassa, ei siis vain tässä. Hyväksyä huonoineen ja hyvineen, karvoineen kaikkineen.

    • Anonyymi

      Tapailin subutexiä käyttäneen kanssa (3 v.), haluan uskoa ihmisen tulevaisuuteen.. Mutta ongelmia oli mm. miehen vihanhallinnan kanssa tämän lopetettua.. Oli raittiina 2 kk ja on kai edelleen. Ärsyyntyi mm. Naapureiden pienistä äänistä luonani, omassa kotonaan, ruokajonossa, kaupungilla.. Missä vaan, vaikka vannoo ettei tekisi kumppanille mitään. Ja muita ongelmia olivat erektiohäiröt, uniongelmat, hermostuneisuus, kehon lämpötilan häiriöt... En jaksanut tuollaista vaikka kuinka olisi raitis, olihan hänellä taustalla olevat ongelmat selvittämättä ja ikää melkein 40 vuotta. Ei tuossa iässä enää täysin ongelmistaan eroon pääse ilman pitkää terapiaa. Kannattaa varoa, ettei tuollaisen kanssa ainakaan tule vahingossa raskaaksi ja/tai muuta yhteen ennen kuin on varma henkilön persoonasta ja miten hän vaikka reagoi parisuhteen haasteisiin (sitä varten ylipäätään on tapailuvaihe). Lopettaessa huumeen käytön pinna kiristelee monella ja henkilö voi olla arvaamatonkin.. Jouduin katselemaan tämän paniikkihäiriöitä ja olemaan välillä hoitaja.. Vaikka ihmisellä oli hyvät ja pehmeät arvot, kuten minullakin. Siksi siihen kai alunperin ryhtyikin. Mutta: varoituksen sana: taustalla voi olla paljon muutakin kuin vain taipumus huumeisiin, yleensä psyykkiset syyt ja ne mudostavat yhdessä aikamoisen, arvaamattoman cocktailin.

    • Anonyymi

      Jos todella olet kiinnostunut narkomaanista, ainoa kunnon hyvä teko jonka voit tehdä on pakottaa hänet 4 kertaa viikossa NA kokouksiin. Huumeet syo narkkarit sekä sisältä että päältä. Heidän aivonsa tuhoutuu. SE tarkoittaa että itsehillintää ei ole, mieli vaihetelee hetkessä hyvästä pahaan ja kauniista kaameaan. Tulee hakatuksi ja hakkaa muita. Valehtelee, varastaa, valehtelee, uhkaa muita, vieraita ja läheisiään, valehtele saadakseen rahaa huumeisiin.
      Ts. ihmisestä kehittyy täysi ihmisraunio.
      Onko tuo jota sinä haluat nähdä ja todistaa? Vai tekisitko kaikkesi että tuo ihminen pääsisi huumeistaan eroon.

      Toivoa ja uskoa ihmisistä vain hyvää on OK, se kuitenkaa ei auta narkkaria yhtään.

    • Anonyymi

      Se Käyttää vaa sua hyväkseen vie sun rahat ja saat hepatiitin siltä. Ei kannata nähdä vaivaa narkin takia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe