Onko Hiili-14 aikamääritykset luotettavia?

huuhaatiedettä?

-----Maapinnan, eri aineiden ja esineiden ikää määriteltäessä on otettu käyttöön uusia mittareita kuten hiili-14-, uraani 238-, kalium/argon- ja uraani/lyijymenetelmiä. Näitä käyttäen pyritään todistamaan, että 1800-luvulla käyttöön otetut huikeat miljoonaluvut pitävät edelleen paikkansa ja että maapallomme on n. 4,5 miljardia vuotta vanha.
Kuinka mittausmenetelmät saadaan näyttämään kehitysopin tukemiseksi tehtyjä aikatauluja? Professori Brew, tunnettu amerikkalainen arkeologi tunnusti (The Revised Quote Book 1990/vapaasti kirjoittajan kääntämänä) puhuessaan hiili-14-ajanmäärityksen käytöstä: "Jos hiili-14 antama aika tukee teorioitamme, saatu tulos ilmoitetaan päätekstissä. Jos se ei täysin vastaa näke-myksiämme, aika merkitään alaviit-teisiin. Jos mittausten antama aika ei lainkaan vastaa teorioitamme, me emme ilmoita sen antamia arvoja emmekä ota niitä lainkaan huomioon."
1800-luvulla tulivuoren purkauksessa syntyneiden kivien ikä määriteltiin käyttäen nykyaikaisia säteilymittareita. Tulokseksi saatiin 160 miljoonasta vuodesta aina 3 miljardiin vuotta.
Hiili-14-menetelmän pulma
Radioaktiivinen hiili-14 muodostuu kosmisen säteilyn vaikutuksesta ja se sitoutuu ilmakehän typpiatomeihin. Kasvien käyttäessä hiilidioksiidia rakennusaineenaan, hiili-14 joutuu niiden biomassaan samassa suhteessa kuin sitä esiintyy luonnossa. Kasvisravinnon myötä hiili-14 siirtyy ravintoketjuun. Näin sitä kulkeutuu kaikkiin niihin, jotka ovat mukana luonnonkierrossa. Kun eläin kuolee, ei ko. hiiltä enää siihen siirry. Hiili-14 menettää radioaktiivisuuttaan suhteessa kuluvaan aikaan. Sen puoliutumisaika on n. 5.740 vuotta. Tutkijat mittaavat kuinka paljon säteilyä tutkittavassa on jäljellä. Tämän mittauksen tuloksesta lasketaan aika siihen, milloin ko. eläin tai kasvi on ollut elossa vastaanottamassa hiili-14 -atomeja. Tällä menetelmällä on mitattu orgaanista ainetta aina 70.000 vuoden ikään asti. Lähtökohtana on kuitenkin se, että hiili-14-pitoisuus ilmakehässä on ollut aina vakio. Onko se aina ollut sama kuin nyt?
Hiili-14-pitoisuus on riippuvainen maan magneettikentän voimakkuudesta. Mitä voimakkaampi kenttä on, sitä vähemmän kosminen säteily pääsee vaikuttamaan ilmakehään. Magneettikentän voimakkuutta on mitattu järjestelmällisesti vuodesta 1835 - siis yli 160 vuotta. Mittaustulokset osoittavat, että maan magneettisuus jatkuvasti heikkenee. Sen puoliutumisaika on n. 1.400 vuotta. Tämä merkitsee, että sen voimakkuus on vain 37% siitä, mitä se oli Kristuksen aikana. Nyt sen voimakkuus on vain 1/32 osa siitä mitä se oli 7.000 vuotta sitten. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että vuonna 5.000 eKr. hiili-14-pitoisuus olisi ollut 0. Sitä ei olisi voinut muodostua ilmakehään magneettikentän voimakkuuden vuoksi.
Kun nyt mitataan hiili-14-mittareilla 6.000 vuotta vanhoja orgaanisia aineita saadaan niiden iäksi määräämättö-män pitkiä aikoja. Ja nämä tulokset sopivat luonnollisesti hyvin kehitysopin kannattajien suunnitelmiin.
Hiili-14-menetelmä ei sovellu kivien tai kivettyneiden aineiden tutkimukseen. Niiden ikää on pyritty mittaamaan kalium/argon- tai uraani/lyijy-menetelmillä.
Nuori mutta iäkäs
N. 170 vuotta sitten Hualalai-saaressa tapahtuneessa tulivuoren purkauksessa syntynyttä laavakiveä tutkittiin ja sen ikää määriteltiin uusilla menetelmillä. Näillä "luotettavilla" säteilymittareilla saatiin 170-vuotiaan kiven iäksi miljoonia vuosia, 160 miljoonasta aina 3 miljardiin vuoteen. Samalla tavoin on käynyt muissakin vastaavissa mittauksissa. Grand Canyonin kerroksien ikää yritettiin myös mitata näillä mainituilla uusilla menetelmillä. Tulokset yllättivät jälleen tutkijat. Päälimmäisten kerrosten "nuori" basalttikallio sai iäkseen 270 miljoonaa vuotta enemmän kuin kanjonin pohjan tasossa oleva "tuhansia miljoonia vuosia vanha" kivikerros. Näiden mittausten jälkeen kehitysoppineiden aikaisemmin antamat aikamääreet kanjonin kallioille ja kerrostumille on osittain siirretty "vanhojen uskomusten joukkoon".
Mihin voidaan luottaa?
Kehitysopin kannattajat pitävät itse parhaana ja luotettavimpana luomaansa indeksifossiilitaulukkoa. Tämä taulukko perustuu alussa mainittuun 1800-luvun ideologiaan ja silloin tehtyyn Darwinin kehitysoppia kannattaneiden keskinäiseen sopimukseen. Johtofossiililuettelon ovat vakavat tutkijat kuitenkin jo hylänneet. Eihän 150 vuoden aikana maankuoresta ole löytynyt yhtään todistetta eliökunnan hitaasta kehittymisestä.
Hämmennystä sitä vastoin ovat herättäneet ne uudet tutkimukset, jotka vääjäämättä todistavat, että maapalloa on kohdannut joitakin tuhansia vuosia sitten tuhoisa mullistus, jossa tulivuorten purkaukset ja valtavat vesimassat ovat näytelleet pääosaa - aivan kuten Raamattu kertoo. Kuuluisa Grand Canyonkin on syntynyt näiden mullistusten aikana. --------------------
--------Teksti otettu Kimmo Pälikön tekemästä Taustaa 2 kehitysopin kulissesissa kirjasta----------------
http://www.kp-art.fi/taustaa/

8

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • protoman

      kuin, että kyllä kreationisteillä riittää tulevaisuudessa paljon selitettävää aatteensa tueksi.
      Tällä hetkellä täytyy kieltää evoluutio, geologia, nykyiset ajanmääritystekniikat ja paljon muuta.
      Seuraavaksi kai keksitään että maapallo on maailman napa ja aurinko kiertää sitä.

    • Pharma
    • "1800-luvulla tulivuoren purkauksessa syntyneiden kivien ikä määriteltiin käyttäen nykyaikaisia säteilymittareita. Tulokseksi saatiin 160 miljoonasta vuodesta aina 3 miljardiin vuotta."

      Menetelmä ei sovellu noihin mittauksiin. Jos kreationisteilla on taipumuksena käyttää menetelmiä väärin, niin miten siitä voidaan mittausmenetelmän toimivuutta syyttää?

      "Lähtökohtana on kuitenkin se, että hiili-14-pitoisuus ilmakehässä on ollut aina vakio."

      Väärin. Pälikkö valehtelee tai sitten hän ei ole tutustunut edes perusteisiin. Noita mittauksia varten on olemassa kalibrointitaulukot, jotka pitää ottaa huomioon mittauksissa.

      Koko Pälikön juttu on täynnä virheitä. Kannattaa tutustua aiheeseen parempien lähteiden kautta. Pälikön kuvitelmat asioiden ymmärtämisestä osoittavat, miten tietämätön tai röyhkeä valehtelija hän oikeasti on.

      • ex. evokki

        voit tilata osoitteesta: http://www.datakirjatkustannus.fi/
        Lainausta:"
        Siegfried Schererin Evoluutio - kriittinen analyysi
        "Kun tutustun evoluutioteoreettiseen ja sitä lähellä olevaan uuteen kirjallisuuteen, huomaan välttämättömäksi arvioida uudelleen teorian yksinkertaiset perusteet. Näin voimme tehdän eron sen välillä mitä tiedämme ja mitä vain luulemme tietävämme." (Thomson K.S., "The Meanings of Evolution", American Scientist, Vol. 70, September-October 1982, p529).
        Elämän alkuperä tulee yhä hämärämmäksi ja sotkuisemmaksi",

        otsikoi New York Times- lehti tiedepalstallaan 13.6.2000. Tiede synnytti 1800-luvulla evoluutioteorian. 2000-luvun tiede saattaa jälleen poistaa sen tieteen maailmasta. Kirjan "Evoluutio - kriittinen analyysi" lukija saa evoluutionäkemykseen terveen kriittisen näkökulman.

        Moderni tiede ei ole enää darwinismin avaintodistaja. Eri tahoilta tiedepiireistä kuuluu yhä useammin kriittisiä kommentteja sitä vastaan.

        Monien kohdalla darwinismiin liittyy maailmankatsomuksellisia tunteita, koska moderni maailma on kasvanut evolutionismin perustalle. Siksi joidenkin on vaikea hyväksyä sitä vastaan suunnattua kritiikkiä, vaikka se olisi luonnontieteellisesti hyvin perusteltua. Tämä ei kuitenkaan saisi vaimentaa asiallista evoluutiokritiikkiä.

        Kirjan tekijät vahvistavat tieteellisen pätevyytensä kiihkottoman, rehellisen, asiallisen ja tieteellisen täsmällisen tyylinsä kautta. Kirja avaa mahdollisuuden käynnistää jo pitkään odotetun asiallisen keskustelun darwinismin asemasta.

        Tämän 327-sivuisen ja lähes 400 nelivärikuvaa ja piirrosta sisältävän kirjan taustalla on noin 15 vuoden työ. Kirjan valmisteluun on osallistunut kymmeniä asiantuntijoita Saksasta ja Suomesta.
        Tekijät:

        Prof. Dr. Siegfried Scherer, biologia, Freising

        Dr. Reinhard Junker, biologia, Baiersbronn

        Suomeksi toimittanut:

        Prof. TkT Matti Leisola, biokemia, Espoo

        Avustajina:

        Dr. Harald Binder, kemia

        Dr. Michael Brandt, paleontologia

        Dr. Judith Fehrer, biologia

        Dr. Sigrid Hartwig-Scherer, antropologia

        FT Hannu Lång, mikrobiologia

        Dr. Herfried Kutzelnigg, kasvitiede

        Prof. Dr. Roland Süssmuth, mikrobiologia

        FT Ossi Turunen, biokemia

        Dr. Henrik Ullrich, embryologia

        Dr. Frieder Zimbelmann, paleontologia


      • jos siinä
        ex. evokki kirjoitti:

        voit tilata osoitteesta: http://www.datakirjatkustannus.fi/
        Lainausta:"
        Siegfried Schererin Evoluutio - kriittinen analyysi
        "Kun tutustun evoluutioteoreettiseen ja sitä lähellä olevaan uuteen kirjallisuuteen, huomaan välttämättömäksi arvioida uudelleen teorian yksinkertaiset perusteet. Näin voimme tehdän eron sen välillä mitä tiedämme ja mitä vain luulemme tietävämme." (Thomson K.S., "The Meanings of Evolution", American Scientist, Vol. 70, September-October 1982, p529).
        Elämän alkuperä tulee yhä hämärämmäksi ja sotkuisemmaksi",

        otsikoi New York Times- lehti tiedepalstallaan 13.6.2000. Tiede synnytti 1800-luvulla evoluutioteorian. 2000-luvun tiede saattaa jälleen poistaa sen tieteen maailmasta. Kirjan "Evoluutio - kriittinen analyysi" lukija saa evoluutionäkemykseen terveen kriittisen näkökulman.

        Moderni tiede ei ole enää darwinismin avaintodistaja. Eri tahoilta tiedepiireistä kuuluu yhä useammin kriittisiä kommentteja sitä vastaan.

        Monien kohdalla darwinismiin liittyy maailmankatsomuksellisia tunteita, koska moderni maailma on kasvanut evolutionismin perustalle. Siksi joidenkin on vaikea hyväksyä sitä vastaan suunnattua kritiikkiä, vaikka se olisi luonnontieteellisesti hyvin perusteltua. Tämä ei kuitenkaan saisi vaimentaa asiallista evoluutiokritiikkiä.

        Kirjan tekijät vahvistavat tieteellisen pätevyytensä kiihkottoman, rehellisen, asiallisen ja tieteellisen täsmällisen tyylinsä kautta. Kirja avaa mahdollisuuden käynnistää jo pitkään odotetun asiallisen keskustelun darwinismin asemasta.

        Tämän 327-sivuisen ja lähes 400 nelivärikuvaa ja piirrosta sisältävän kirjan taustalla on noin 15 vuoden työ. Kirjan valmisteluun on osallistunut kymmeniä asiantuntijoita Saksasta ja Suomesta.
        Tekijät:

        Prof. Dr. Siegfried Scherer, biologia, Freising

        Dr. Reinhard Junker, biologia, Baiersbronn

        Suomeksi toimittanut:

        Prof. TkT Matti Leisola, biokemia, Espoo

        Avustajina:

        Dr. Harald Binder, kemia

        Dr. Michael Brandt, paleontologia

        Dr. Judith Fehrer, biologia

        Dr. Sigrid Hartwig-Scherer, antropologia

        FT Hannu Lång, mikrobiologia

        Dr. Herfried Kutzelnigg, kasvitiede

        Prof. Dr. Roland Süssmuth, mikrobiologia

        FT Ossi Turunen, biokemia

        Dr. Henrik Ullrich, embryologia

        Dr. Frieder Zimbelmann, paleontologia

        on lähes 400 nelivärikuvaa, nii sen on pakko olla totta! Eiväthän kretuliinit muita kirjoja (kuin kuvakirjoja) osaakaan lukea! ;p


      • ex. evokki kirjoitti:

        voit tilata osoitteesta: http://www.datakirjatkustannus.fi/
        Lainausta:"
        Siegfried Schererin Evoluutio - kriittinen analyysi
        "Kun tutustun evoluutioteoreettiseen ja sitä lähellä olevaan uuteen kirjallisuuteen, huomaan välttämättömäksi arvioida uudelleen teorian yksinkertaiset perusteet. Näin voimme tehdän eron sen välillä mitä tiedämme ja mitä vain luulemme tietävämme." (Thomson K.S., "The Meanings of Evolution", American Scientist, Vol. 70, September-October 1982, p529).
        Elämän alkuperä tulee yhä hämärämmäksi ja sotkuisemmaksi",

        otsikoi New York Times- lehti tiedepalstallaan 13.6.2000. Tiede synnytti 1800-luvulla evoluutioteorian. 2000-luvun tiede saattaa jälleen poistaa sen tieteen maailmasta. Kirjan "Evoluutio - kriittinen analyysi" lukija saa evoluutionäkemykseen terveen kriittisen näkökulman.

        Moderni tiede ei ole enää darwinismin avaintodistaja. Eri tahoilta tiedepiireistä kuuluu yhä useammin kriittisiä kommentteja sitä vastaan.

        Monien kohdalla darwinismiin liittyy maailmankatsomuksellisia tunteita, koska moderni maailma on kasvanut evolutionismin perustalle. Siksi joidenkin on vaikea hyväksyä sitä vastaan suunnattua kritiikkiä, vaikka se olisi luonnontieteellisesti hyvin perusteltua. Tämä ei kuitenkaan saisi vaimentaa asiallista evoluutiokritiikkiä.

        Kirjan tekijät vahvistavat tieteellisen pätevyytensä kiihkottoman, rehellisen, asiallisen ja tieteellisen täsmällisen tyylinsä kautta. Kirja avaa mahdollisuuden käynnistää jo pitkään odotetun asiallisen keskustelun darwinismin asemasta.

        Tämän 327-sivuisen ja lähes 400 nelivärikuvaa ja piirrosta sisältävän kirjan taustalla on noin 15 vuoden työ. Kirjan valmisteluun on osallistunut kymmeniä asiantuntijoita Saksasta ja Suomesta.
        Tekijät:

        Prof. Dr. Siegfried Scherer, biologia, Freising

        Dr. Reinhard Junker, biologia, Baiersbronn

        Suomeksi toimittanut:

        Prof. TkT Matti Leisola, biokemia, Espoo

        Avustajina:

        Dr. Harald Binder, kemia

        Dr. Michael Brandt, paleontologia

        Dr. Judith Fehrer, biologia

        Dr. Sigrid Hartwig-Scherer, antropologia

        FT Hannu Lång, mikrobiologia

        Dr. Herfried Kutzelnigg, kasvitiede

        Prof. Dr. Roland Süssmuth, mikrobiologia

        FT Ossi Turunen, biokemia

        Dr. Henrik Ullrich, embryologia

        Dr. Frieder Zimbelmann, paleontologia

        Miksi minä tuhlaisin aikaani ja rahaani tuollaiseen hölynpölyyn, kun se on täynnä virheitä, joita on käsitelty jo lukemattomissa yhteyksissä.


      • Pekka-
        ex. evokki kirjoitti:

        voit tilata osoitteesta: http://www.datakirjatkustannus.fi/
        Lainausta:"
        Siegfried Schererin Evoluutio - kriittinen analyysi
        "Kun tutustun evoluutioteoreettiseen ja sitä lähellä olevaan uuteen kirjallisuuteen, huomaan välttämättömäksi arvioida uudelleen teorian yksinkertaiset perusteet. Näin voimme tehdän eron sen välillä mitä tiedämme ja mitä vain luulemme tietävämme." (Thomson K.S., "The Meanings of Evolution", American Scientist, Vol. 70, September-October 1982, p529).
        Elämän alkuperä tulee yhä hämärämmäksi ja sotkuisemmaksi",

        otsikoi New York Times- lehti tiedepalstallaan 13.6.2000. Tiede synnytti 1800-luvulla evoluutioteorian. 2000-luvun tiede saattaa jälleen poistaa sen tieteen maailmasta. Kirjan "Evoluutio - kriittinen analyysi" lukija saa evoluutionäkemykseen terveen kriittisen näkökulman.

        Moderni tiede ei ole enää darwinismin avaintodistaja. Eri tahoilta tiedepiireistä kuuluu yhä useammin kriittisiä kommentteja sitä vastaan.

        Monien kohdalla darwinismiin liittyy maailmankatsomuksellisia tunteita, koska moderni maailma on kasvanut evolutionismin perustalle. Siksi joidenkin on vaikea hyväksyä sitä vastaan suunnattua kritiikkiä, vaikka se olisi luonnontieteellisesti hyvin perusteltua. Tämä ei kuitenkaan saisi vaimentaa asiallista evoluutiokritiikkiä.

        Kirjan tekijät vahvistavat tieteellisen pätevyytensä kiihkottoman, rehellisen, asiallisen ja tieteellisen täsmällisen tyylinsä kautta. Kirja avaa mahdollisuuden käynnistää jo pitkään odotetun asiallisen keskustelun darwinismin asemasta.

        Tämän 327-sivuisen ja lähes 400 nelivärikuvaa ja piirrosta sisältävän kirjan taustalla on noin 15 vuoden työ. Kirjan valmisteluun on osallistunut kymmeniä asiantuntijoita Saksasta ja Suomesta.
        Tekijät:

        Prof. Dr. Siegfried Scherer, biologia, Freising

        Dr. Reinhard Junker, biologia, Baiersbronn

        Suomeksi toimittanut:

        Prof. TkT Matti Leisola, biokemia, Espoo

        Avustajina:

        Dr. Harald Binder, kemia

        Dr. Michael Brandt, paleontologia

        Dr. Judith Fehrer, biologia

        Dr. Sigrid Hartwig-Scherer, antropologia

        FT Hannu Lång, mikrobiologia

        Dr. Herfried Kutzelnigg, kasvitiede

        Prof. Dr. Roland Süssmuth, mikrobiologia

        FT Ossi Turunen, biokemia

        Dr. Henrik Ullrich, embryologia

        Dr. Frieder Zimbelmann, paleontologia

        Aina on hyvä vetää esiin "Project Steve" jos aletaan auktoriteetteja etsimään.

        Tällä hetkellä mennään jo yli 1100:n joten siinä on kretuille ihmettelmistä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Steve


    • Valvova nettijournal

      Keskustelupalstat on tarkoitettu rakentavaa ja asiallista ajatusten vaihtoa varten. Keskustelu ei ole chattailua tai samojen viestien lähettelyä jokaikiselle palstalle. Yrityksiä saa markkinoida keskustelupalstoilla vain Suomi24:n luvalla.

      Yksityinen henkilö voi jättää myynti- tai markkinointi ilmoituksen Suomi24 Torille. Jos haluat yrityksellesi medianäkyvyyttä Suomi24:ssä, katso mainonta-osiosta lisätietoja.

      Keskustelusivuilla sanomasi tavoittaa suuren yleisön. Pidä mielessäsi muutama tärkeä asia, kun kirjoitat palstoille.

      Valitse oikea palsta aiheellesi. Jos haluat kirjoittaa esim. uskonnosta, käytä uskontoon liittyviä palstoja. Viestit jotka eivät mitenkään liity palstan aiheeseen poistetaan tai siirretään oikeaan paikkaan.

      Keskusteluissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä, mm. henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksien osalta.

      Keskusteluissa ei saa:
      - Kehottaa ketään rikokseen tai väkivaltaan
      - Esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista
      - Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
      - Linkittää tiedostoihin tai sivuille, jotka sisältävät ihmisiin tai eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa.
      - Esittää yksityishenkilöiden henkilötietoja ilman asianomaisen suostumusta
      - Käyttää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia. Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Toisin sanoen rikot tekijänoikeuslakia, jos kopioit artikkelin lehden verkkosivulta ja kopioit sen Suomi24:n keskustelupalstalle. Viestit, joihin on kopioitu artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.
      - Kirjoittaa rasistisia tekstejä
      - Kirjoittaa tai kuvata karkeaa pornografiaa
      - Markkinoida tai mainostaa tuotetta tai palvelua ilman Suomi24:n lupaa
      - Massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja. Toisin sanoen saman sisältöisen viestin lähettäminen useampaan kertaan tai jo kertaalleen poistetun viestin uudelleen postittaminen palstoille on kielletty

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe