Mistä tietoja työllistämistuesta?

oioi

sain puoli vuotta sitten lääkäriltä "tuomion" osatyökyvystä pitkän sairalomaputken päätteeksi, ja pakko tässä on kait ruveta töitä hakemaan ettei pääkin vielä hajoo kropan lisäksi... Mitä kaikkea tukea voin lupailla työantajille jos ottavat sekundaa töihin? Työkkärissä ei muusta saa tietoa kun jostain työvoimapoliittisista kanankasvatuskursseista.

4

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osma74

      Ymmärtääkseni koko työllistämistukijärjestelmä ollaan lakkauttamassa jostain eu:n säädöksistä johtuen. Varmista vielä tämä tieto. En tarkkaan tiedä, kun yritän välttää ikävien uutisten kuulemisen. Kai sitä sitten siirrytään puhtaasti orjatyöjärjestelmään, eli pitää tehdä ilmaistyötä työmarkkinatukea vastaan. Vai jääkö muita vaihtoehtoja?

      Työhön meno on kaksipiippuinen juttu. Jos haet eläkkeitä tai kuntoutustukia, niin sinut katsotaan työkykyiseksi, jos olet päivänkin esim. työkokeilussa. Kannattaa keskustella juristin kanssa vaihtoehdoista.

      Minut on lyöty sen verran lyttyyn tässä järjestelmässä, että olen lopettanut kokonaan työnhaun, enkä näin ollen saa sen enempää palkkaa kuin sosiaaliturvaakaan. Onnistuu elämä näinkin, ainakin naiselta. Nälkään tai kylmään en ole vielä kuollut puolen vuoden tulottomuudesta ja asunnottomuudesta huolimatta.

      Jos haluat pitää itsesi vireänä, niin sama onnistuu harrastuksen tai vapaaehtoistyönkin kautta. Tosin älä mainitse asiasta virallisissa yhteyksissä, tai menetät sosiaaliturvan. Henkilökohtaisesti katson ihan yhtä arvokkaaksi palkkatyön ja vapaaehtoistyön. Vapaaehtoistyöntekijä saattaa pitää esim. vanhuksen vireänä ja auttaa käytännön askareissa, jolloin tämä pärjää kotonaan, ja kunnan voimavaroja säästyy (tosin samalla säästyy myös palkkakululuja, onko se hyvä tai paha, vaikea sanoa).

    • pari vinkkiä sulle

      Työllistämistukea ei enää ole, kyseessä on nykyisin palkkatuki.

      (Suomeksi: ennen työkkäri yritti tukea ihmistä työllistymään, nykyään he tukevan yrityksiä ottamaan ilmaista työvoimaa, ettei vaan olisi pakko palkata ketään ihan oikeasti oikealla palkalla.)

      Juu palkkatuesta antaa tietoja työkkäri. Yleensä työnantaja sitä hakee, ei työntekijä. Eli työnantajat ilmoittavat avoinna olevat palkkatukipaikat työkkäriin, joten sun täytyy mennä sinne, että saat niistä tietoa.

      Yksityiselle on helpompi päästä, kunnalle vähän vaikeampi ja valtiolle vaikein.

      Luulen, että jos löydät itse työpaikan, joka on sinusta kiinnostunut, voit kysyä työkkäristä oletko oikeutettu palkkatukeen, ja sitten työnantajasi voi hakea tukea sinun palkkaamiseesi.

      Palkkatukea voidaan myöntää osa-aikaiselle työlle, joten voit olla osan ajasta työkyvyttömänä. Onhan eläke haettu?

      • ravaajatar

        Monesti työnantajat juuri kyselevät palkkatukea. "Valitettavasti ei voi ottaa sua töihin kun susta ei saa tukeakaan. Voi voi olisit ollut juuri sopiva meille."


    • Työelämän_Guru

      Moi,

      Työnantaja voi saada työ- ja elinkeinotoimistosta tietyin edellytyksin tukea
      palkkauskustannuksiin ottaessaan töihin vajaakuntoisen työttömän työnhakijan. Lain mukaan vajaakuntoisella tarkoitetaan työ- ja elinkeinotoimiston asiakasta, jonka mahdollisuudet saada sopivaa työtä, säilyttää työ tai edetä työssä ovat huomattavasti vähentyneet asianmukaisesti todetun vamman, sairauden tai vajavuuden takia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työkyvyn rajoitteen on todennut lääkäri ja tästä on annettu B-lausunto. Jos olet jäänyt tai jäämässä osatyökyvyttömyyseläkkeelle ja haluaisit mennä osa-aikatyöhön, voit ansaita enintään 60 % kokoaikatyön vakiintuneesta palkasta. Tällöinkin työnantaja voi saada palkkatukea.

      Työolosuhteiden järjestelytuella voidaan korvata työpaikalla vajaakuntoisen henkilön työhönsijoituksen tai työssäpysymisen työkoneita, -välineitä tai -menetelmiä tai työpaikan ulkoisiin olosuhteisiin tehtäviä muutoksia, jotka ovat välttämättömiä vammasta tai sairaudesta aiheutuvan haitan poistamiseksi tai vähentämiseksi.
      Myös toisen työntekijän antama apu voidaan korvata vajaakuntoisen henkilön työssä selviytymisen parantamiseksi. Työolosuhteiden järjestelyistä aiheutuvat kustannukset voidaan korvata työnantajalle tämän.

      Lisää tietoja tuista saat mol.fi-sivuilta työnhakijan palveluista tai omasta työ- ja elinkeinotoimistosta työvoimaneuvojalta.

      T: Työelämän Guru

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe