Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Korvakipu kylmässä

autsssssssss

Elikkäs ongelmanani on korvakipu, joka tulee kun oleskelen kylmässä ilmassa ilman pipoa. Se tuntuu korvan sisässä. Milloinkaan muulloin ei sitä ilmene. Kuuloon se ei tunnu vaikuttavan. Kipu lähtee pois kun korvat lämpenevät. Apua kaivataan.

7

8969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvakipuinen

      Ajattelin vastata tähän, sillä itselläni sama vaiva on ollut jo vuosia. Vaikka kipu on joskus kovakin, esim. syksyllä ilman pipoa pyöräillessä, on se vaaratonta. Minulla ongelma johtuu siitä, että korvakäytäväni ovat niin väljät, jolloin kylmä ja viima pääsevät korvakäytävään aiheuttaen tuon kivun. Eli ei ole siis vaarallista, joskin välillä hyvinkin inhottavan tuntuista. Kannattaa kuitenkin käydä tarkistuttamassa korvat terkkarilääkärillä, ettei siellä ole esim. tulehdusta.

    • kärsivä

      Minulla myös sama ongelma, ja lääkärissäkin on käyty (korvien erikoislääkärillä ja neurologilla). Kumpikaan eivät olleet kuulleet vastaavasta... Tietenkään... Haluaisinkin kuulla kuinka moni muu tästä kärsii, ja minkä diagnoosin ovat saaneet? Minulla kun on nuo korvakäytävätkin normaalin kokoiset... Olen menossa aivojen magneettikuviin ja lääkitykseksi sain Gabapentinin, josko tuo olisi hermostoperäistä. Gabapentin on siis vain väliaikaisesti, jotta selviää minkä tyyppisestä kivusta on kyse...

    • tyttö1234

      Minulla ollut saman tyyppistä vaivaa monta vuotta ja kaikki lääkärit ja erikoislääkärit on käyty läpi ja minulla on LUULTAVASTI (ei siia ole varmaa tietoa) jonkinlainen migreeni joka esiintyy särkynä korvissa ja kun on kylmä se pahentaa asiaa.

    • Nooraz

      itselläni on jo monta vuotta ilmennyt korvissa särkyä kylmällä ilmalla/jos ulkona tuulee paljon. Vähän väliä juostu lääkärissä, mutta ei kuulemma mitään korvatulehdusta yms.. en tiiä mitä tää sit on, mutta koittanut oppia elämään tän kanssa.

    • Aamulainen

      Sama juttu, tuntuu erityisesti pyöräillessä. Piponkin pitää olla suurin piirtein kaksinkerroin korvien päällä, ettei viima pääse ja tule kipua.

      • Anonyymi

        V-mäinen homma. Korvakäytävässä jokin hermo kipuilee muutaman tunnin sen jälkeen kun on altistunut kylmässä viimassa. Ei kuitenkaan joka kerta. Selvyyttä ei ole löytynyt. Ei kuitenkaan vaivaa enää seuraavana aamuna, ja saattaa olla poiskin monta kuukautta.


    • Anonyymi

      Olen kaksi kertaa kärsinyt voimakkaasta kivusta ja särystä, kun kylmän viiman suunta on ollut sellainen, että se on suoraan osunut toiseen korvakäytävään. Molemmilla kerroilla olen ollut kävelemässä ja tuntenut korvassa epämiellyttävän kylmyyden. Olen pitänyt kättä korvalla, mutta se ei ole auttanut. Seuraava yö on mennyt valvoessa lähes sietämättömän kivun takia, särkylääkkeistä ja lämmöstä ei mitään helpotusta. Puolen vuorokauden kuluttua vaiva on hävinnyt. Nämä kaksi tapausta oli nuorena aikuisena. Korvani ovat olleet terveet. Otaksun, että särky aiheutuu korvakäytävän kautta tapahtuvasta korvan sisempien osien liiallisesta jäähtymisestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe