The Natalie Cole story

Satuin näkemään kaapelikanavalta v. 2000 tehdyn The Natalie Cole Story –dokumentin, joka perustuu hänen elämänkertaansa Angel on my shoulder. Filmissä näyteltiin Natalie Colen elämäntapahtumia, joihin Cole teki välispiikkejä. Cole itse näytteli tapahtumia v:sta 1985 eteenpäin. Tässä joitakin juttuja, joita filmissä paljastettiin.

Colen laulajanura lähti liikkeelle, kun hän lauloi rauhanmielenosoituksessa opiskelijatovereidensa kanssa. Hänet otettiin bändin laulajaksi.

Ensilevyn julkaisun aikoihin 1975 Colen huumeongelma pääsi otsikoihin, kun hän kärähti Torontossa heroiinin käytöstä.

Colen hovisäveltäjistä Chuck Jackson oli rempseä suunpieksäjä ja Marvin Yancy hiljainen symppis. Yancy ehdotti Colelle, että kun debyyttialbumi on julkaistu, voisiko hän tulla hänen kanssaan yhdessä kirkkoon. Kun Cole tuli kirkkoon, hän näki hämmästyksekseen Yancyn päällä papin puvun. Yancy sanoi salanneensa pappeutensa, koska kaikki eivät ymmärrä, kuinka kirkonmies saattaa tehdä rakkauslauluja.

Jacksonin ja Yancyn voittaessa Vuoden tuottaja –tittelin, Colen piti laulaa juhlatilaisuudessa I´ve got love on my mind. Hän oli kuitenkin niin pilvessä, että laulu lähti epävireessä. Cole katsottua Yancyn kasvoihin hän pyysi bändiä aloittamaan alusta, minkä jälkeen esitys onnistui. Cole suoritti kotonaan ”kylmä kalkkuna”-vieroituksen ja jätti heroiinin.

Lopulta pianon ääressä laulua harjoitellessaan Cole ja Yancy tunnustivat rakastavansa toisiaan. Siltä seisomalta he etsivät jostakin vihkipapin ja menivät vihille avoauton takapenkillä.

Cole synnytti pojan. Hän kertoi, että elämä oli niin onnellista, että ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin pilata se. Bileissä pariskunnalle tarjottiin kokaiinia. He alkoivat yhdessä käyttää kokaiinia ja crackia. Heidän poikansa oli hukkua uima-altaaseen vanhempien huumeillessa sisällä. Pariskunta pimahti toisiinsa ja erosi.

Yancy kuoli 34-vuotiaana sydänkohtaukseen. Cole kuuli asiasta juuri ennen live-esiintymistä. Hän ilmoitti yleisölle Yancyn olleen elämänsä ensimmäisen ja ainoan rakkautensa ja lauloi päälle kappaleen Our love.

Colen huumeongelma paheni. Hänen managerinsa vei hänet lähestulkoon väkisin vieroitukseen, jossa lapsuudesta periytyviä henkisiä takalukkoja purettiin. Ura oli huonossa jamassa: ensimmäinen keikka selvänä oli hälyisässä räkälässä.

Lauleskeltuaan jouluna duettoa kuolleen isänsä kanssa (radiosta kuului Nat King Colen The Christmas Song) Cole sai idean levyttää isänsä bravuuribiisejä. Hän ei ollut halunnut laulaa niitä aiemmin, koska halusi tulla kuuluisaksi laulajana, ei Nat King Colen tyttärenä. Cole joutui kotvan aikaa taivuttelemaan levy-yhtiön johtoa.

Cole pyysi äidiltään, jonka kanssa hän oli huonoissa väleissä, vanhoja kotifilmejä musiikkivideota varten. Merkkinä välein hienoisesta sulamisesta hän sai filmit.

0

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

        Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
        Kuopio
        18
        1625
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        29
        1319
      3. Minun oma kaivattuni

        Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
        Ikävä
        64
        1224
      4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        11
        1122
      5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        28
        1066
      6. Tervehdys!

        Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
        Turku
        65
        1046
      7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        11
        1036
      8. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        6
        1001
      9. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        30
        999
      10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

        YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
        Varkaus
        2
        996
      Aihe