transit t260-03

urmas.k

moro!tollanen peli tuli hommattua ja mittarissakaan ei ku 96tkm eli aika kohtuullisesti.pakkasella nyt tullut ilmi vaihteiston tahmeus.etenkin 2 vaihde kankea kylmänä,kuten 1 vaihdekkin.onkohan muilla samaa murhetta?samaten luistoneston toiminta.en kyl huomaa mitään eroa onko nappi päällä vai ei..mikään vikavalo ei pala.eli toimiikohan toi muillakin tolleen?paljonkohan ootte maksanut uudesta lämmitettävästä tuulilasista jos toi särö laajenee enempi?muita kokemuksia?

6

4462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cvbnm,

      Vaihteensiirtäjä auki siitä vaihteiston päältä ja katsot onko se yksi pultti siellä liikkuvan möltin keskellä löysällä. Jos on, niin se putoaa sieltä kohta ja tulee vaihteiston kyljestä ulos. Täällä tuli ja oireet olivat saman suuntaiset ennen vikaa. Nyt on toinen vaihteisto tilalla ja kalliiksi tuli. Laitoin siihen tilalle tulleeseen korjauksen miggilangalla pultin kannasta läpi ja nyt se pysyy vaikka liimaus pettäisi. Sama varmistussysteemi kuin lentokoneen pulteissa.

      Samalla kun näpräät, niin rasvaa starttimoottorin sisältä. Se liuku jumittaa helposti ja pilaa rataskehän.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        etuveto ransun vaihteen siirto tapahtuu vaijereilla pakkasella hieman jäykät ja laatikon oljy tulisi vaihtaa joskus oikeanlaiseen et kondenssi vesi poistuis öljystä,luiston esto toimii noin koita kytkeä pois peili jäällä niin huomaat eron hiljasella vauhdilla se kytkeytyy pois tietyllä vauhdilla.toi laatikon hajoaminen on kun lottoa pelais joku saa sen rikki joku ei? muuten nykypakuista vähävikasin eli näihinki voi tulla vikaa.


    • Transitman

      Itse tuli hommattu vm. 2003 Transit 2.0 TDCI ja tahmea vaihteensiirto 1.ja 2. vaihteella.
      Varsinkin tuo 2. vaihde kytkeytyi huonosti.
      Aikani tutkin mekanismia ja löysin hyvin helpon ratkaisun.
      Auto ylös tai pukille, vaihdekepin alapuolella auton alla on muoviloota neljällä pikaklipsulla, klipsut auki, sininen vaijeri joutuu kovimmalle nostaen vaihteensiirtäjää ja vaijeri venyy eli siellä lootassa sinisen vaijerin lukitelanka... nykäise irti, vedä siitä päädystä vaijerin säädön lukitusta oikeallepäin auki, säädä löysä pois (ei tarvitse olla paljon, niin vaikuttaa heti), MUTTA älä säädä liikaa, koska 5. vaihde ja pakki ei mene sitten päälle. Itse otin löysän pois ja yhden napsun tiukemmalle. Lukitus kiinni vasemmalle, tökkää lukitelanka paikolleen ja neljä pikanapsua kiinni. Vaihteet löytyy nätisti ja keppi jämäkän oloinen eikä mikään soppakauha. Toivottavasti tästä on apua muillekin.

      Toinenkin mikä tuli säädettyä, kun auto heitti välillä hehkun vikavalon palamaan ja auto kävi vain tyhjäkäyntiä...kaasupoljin toimii sähköisesti ja aika tekee tehtävänsä.
      Kaksi mutteria auki ja liitin irti, vaalea muoviosan sisällä säädin eli avaa loota varovasti klipsuja painaen ja ruuvarilla vääntäen (osan kasauksessa käytetty liimaa tai jotain tiiviste ainetta eli hieman kovassa), katso onko "rata" kunnossa ja pysyykö viikset alueella off ja täysin auki asennossa (itseläni meni tyhjäkäynnin puolelta yli), jos rata puhdas, niin laita kansi kiinni ja nyt kun avattu, niin siihen ilmaantuu säätövara, poljin paikoilleen, liitin kiinni, käännä säätintä, että rupeaa toimimaan ja lukitse siihen parilla tippaa pikaliimaa tai kuten itselläni säädin piti vetää ihan eteenpäin ja siihen lukitisin nippusiteellä...laitan vielä pari tippaa liimaakin jossain vaiheessa jos tarvitsee.

      Olkaa hyvä...

      • dcvbnmmnbv

        Tuollaiset kokemukseen perustuvat ohjeet ovat kullanarvoisia niitä tarvitseville, mutta tuo transun suunnittelu ja laatu, vaihteistossa vaijereita, muoviosia ja klipsuja ym vikaherkkyyttä aiheuttavaa. Ilmankos transuja ei näe kuljetusliikkeiden jakelukäytössä.


    • forditturkista

      Juuri noin, harmi että täällä ei vuosisitten keskusteltu Transiiteista, kun tein uuden auton hankintapäätöksen. Nimim maksoinko huonosta laadusta.

    • Ex-Omistaja

      Maksoit huonosta "laadusta",mutta kyllä se tuurilla hoidolla noin 100 tonnia kestää ennenkuin isompaa tulee,siis kyllä pyöränlaakerit ja jotain niveljuttuja tietysti tulee kuten jotain sähköisiä jouluvaloja kojetauluun aiemminkin.
      Sitähän se on tämä kertakäyttölaatu nykyään,liian hienoja pakettiautoja täynnä kaikenmaailman anturia ja sähkövipstaakia varusteluissa kuin koneen kyljessä.
      Hyvä auto ajaa ja kulkee kuin juna!
      Tuo neuvo tuon vaihteiston tahmeudesta talvipakkasilla on tuttu tyyppivika noilla öljyillä ja en osaa sanoa onko kuinka uusissa tuo sama laatikko samoin siirtosysteemein,mutta normaalisti sitä ei mennä "säätelemään"niistä vaijereista kohtuukilometreissa,homma hoituu silläviisin että vaihdat sen laatikossa olevan orkkisöljyn automaattiöljyyn ATF (tyypiltään Dextron ),tuotemerkin saat valita.
      Koska laatikkoöljy on muutenkin hyvä halpa vaihtaa laatikon vaihtoon verrattuna,tuo homma ei kauan vie ja pystyy itse tekemään.
      Operaation jälkeen(noin 80tkm kohdalla) vaihteisto toimi kuin unelma niin kylmänä kuin kuumana,oli pakkasta tai ei ja ainakin se 100tuhatta tuon öljynvaihdon jälkeenkin oli vielä yhtä hyvä=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      251
      2330
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1569
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      134
      1343
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe