transit t260-03

urmas.k

moro!tollanen peli tuli hommattua ja mittarissakaan ei ku 96tkm eli aika kohtuullisesti.pakkasella nyt tullut ilmi vaihteiston tahmeus.etenkin 2 vaihde kankea kylmänä,kuten 1 vaihdekkin.onkohan muilla samaa murhetta?samaten luistoneston toiminta.en kyl huomaa mitään eroa onko nappi päällä vai ei..mikään vikavalo ei pala.eli toimiikohan toi muillakin tolleen?paljonkohan ootte maksanut uudesta lämmitettävästä tuulilasista jos toi särö laajenee enempi?muita kokemuksia?

6

4795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cvbnm,

      Vaihteensiirtäjä auki siitä vaihteiston päältä ja katsot onko se yksi pultti siellä liikkuvan möltin keskellä löysällä. Jos on, niin se putoaa sieltä kohta ja tulee vaihteiston kyljestä ulos. Täällä tuli ja oireet olivat saman suuntaiset ennen vikaa. Nyt on toinen vaihteisto tilalla ja kalliiksi tuli. Laitoin siihen tilalle tulleeseen korjauksen miggilangalla pultin kannasta läpi ja nyt se pysyy vaikka liimaus pettäisi. Sama varmistussysteemi kuin lentokoneen pulteissa.

      Samalla kun näpräät, niin rasvaa starttimoottorin sisältä. Se liuku jumittaa helposti ja pilaa rataskehän.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        etuveto ransun vaihteen siirto tapahtuu vaijereilla pakkasella hieman jäykät ja laatikon oljy tulisi vaihtaa joskus oikeanlaiseen et kondenssi vesi poistuis öljystä,luiston esto toimii noin koita kytkeä pois peili jäällä niin huomaat eron hiljasella vauhdilla se kytkeytyy pois tietyllä vauhdilla.toi laatikon hajoaminen on kun lottoa pelais joku saa sen rikki joku ei? muuten nykypakuista vähävikasin eli näihinki voi tulla vikaa.


    • Transitman

      Itse tuli hommattu vm. 2003 Transit 2.0 TDCI ja tahmea vaihteensiirto 1.ja 2. vaihteella.
      Varsinkin tuo 2. vaihde kytkeytyi huonosti.
      Aikani tutkin mekanismia ja löysin hyvin helpon ratkaisun.
      Auto ylös tai pukille, vaihdekepin alapuolella auton alla on muoviloota neljällä pikaklipsulla, klipsut auki, sininen vaijeri joutuu kovimmalle nostaen vaihteensiirtäjää ja vaijeri venyy eli siellä lootassa sinisen vaijerin lukitelanka... nykäise irti, vedä siitä päädystä vaijerin säädön lukitusta oikeallepäin auki, säädä löysä pois (ei tarvitse olla paljon, niin vaikuttaa heti), MUTTA älä säädä liikaa, koska 5. vaihde ja pakki ei mene sitten päälle. Itse otin löysän pois ja yhden napsun tiukemmalle. Lukitus kiinni vasemmalle, tökkää lukitelanka paikolleen ja neljä pikanapsua kiinni. Vaihteet löytyy nätisti ja keppi jämäkän oloinen eikä mikään soppakauha. Toivottavasti tästä on apua muillekin.

      Toinenkin mikä tuli säädettyä, kun auto heitti välillä hehkun vikavalon palamaan ja auto kävi vain tyhjäkäyntiä...kaasupoljin toimii sähköisesti ja aika tekee tehtävänsä.
      Kaksi mutteria auki ja liitin irti, vaalea muoviosan sisällä säädin eli avaa loota varovasti klipsuja painaen ja ruuvarilla vääntäen (osan kasauksessa käytetty liimaa tai jotain tiiviste ainetta eli hieman kovassa), katso onko "rata" kunnossa ja pysyykö viikset alueella off ja täysin auki asennossa (itseläni meni tyhjäkäynnin puolelta yli), jos rata puhdas, niin laita kansi kiinni ja nyt kun avattu, niin siihen ilmaantuu säätövara, poljin paikoilleen, liitin kiinni, käännä säätintä, että rupeaa toimimaan ja lukitse siihen parilla tippaa pikaliimaa tai kuten itselläni säädin piti vetää ihan eteenpäin ja siihen lukitisin nippusiteellä...laitan vielä pari tippaa liimaakin jossain vaiheessa jos tarvitsee.

      Olkaa hyvä...

      • dcvbnmmnbv

        Tuollaiset kokemukseen perustuvat ohjeet ovat kullanarvoisia niitä tarvitseville, mutta tuo transun suunnittelu ja laatu, vaihteistossa vaijereita, muoviosia ja klipsuja ym vikaherkkyyttä aiheuttavaa. Ilmankos transuja ei näe kuljetusliikkeiden jakelukäytössä.


    • forditturkista

      Juuri noin, harmi että täällä ei vuosisitten keskusteltu Transiiteista, kun tein uuden auton hankintapäätöksen. Nimim maksoinko huonosta laadusta.

    • Ex-Omistaja

      Maksoit huonosta "laadusta",mutta kyllä se tuurilla hoidolla noin 100 tonnia kestää ennenkuin isompaa tulee,siis kyllä pyöränlaakerit ja jotain niveljuttuja tietysti tulee kuten jotain sähköisiä jouluvaloja kojetauluun aiemminkin.
      Sitähän se on tämä kertakäyttölaatu nykyään,liian hienoja pakettiautoja täynnä kaikenmaailman anturia ja sähkövipstaakia varusteluissa kuin koneen kyljessä.
      Hyvä auto ajaa ja kulkee kuin juna!
      Tuo neuvo tuon vaihteiston tahmeudesta talvipakkasilla on tuttu tyyppivika noilla öljyillä ja en osaa sanoa onko kuinka uusissa tuo sama laatikko samoin siirtosysteemein,mutta normaalisti sitä ei mennä "säätelemään"niistä vaijereista kohtuukilometreissa,homma hoituu silläviisin että vaihdat sen laatikossa olevan orkkisöljyn automaattiöljyyn ATF (tyypiltään Dextron ),tuotemerkin saat valita.
      Koska laatikkoöljy on muutenkin hyvä halpa vaihtaa laatikon vaihtoon verrattuna,tuo homma ei kauan vie ja pystyy itse tekemään.
      Operaation jälkeen(noin 80tkm kohdalla) vaihteisto toimi kuin unelma niin kylmänä kuin kuumana,oli pakkasta tai ei ja ainakin se 100tuhatta tuon öljynvaihdon jälkeenkin oli vielä yhtä hyvä=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe