Syöminen yötyö?

yöasåtatsd

Tässä vuoden verran tehnyt säännöllistä 7 ja 7 yötyötä. Paino on noussut vyötäröllä ehkä 10cm kiloina 10kg..

Nyt tulee seurattua syömisiä,niin työviikolla ruokailut illalla pienivälipala ennen töitä töissä n. 03 kevyesti hedelmiä tai jugurttia.Töistä kotiutuessa kunnon annos puuroa muuten ei saa nukuttua kunnolla. Herätessä ihan lämminruoka.

nyt tuntuu,että vähän on olo kevyempi ja saattaisi kääntyä painon nousu jopa laskuksi.Liikuntaa en nyt työviikolla harrasta ollenkaan.

Kokemuksia? täällä menee ainakin kroppa tilttiin ja aineenvaihdunta vaan hidastuu.

4

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piipppiippp

      Joo yötyö lihottaa monestakin syystä. Sokeriaineenvaihdunta on sekaisin. Oletko muuten hoitoalalla? Jos on mahdollista siellä ni katso sokeriarvojasi, voit yllättyä missä lukemissa ne yöllä huitelevat ihan vain ruisleivän ja kahvin jälkeen.

      Jos olisin sinä, jättäisin pois hiilareita, eli puurot yms pois. Ne lihottavat, ovathan ne keholle sokeria. Sokeri palaa tosi kauan ja rasvaa ei ehdi palamaan ollenkaan. Itse noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Eli ei leipää, perunaa, riisiä, pastaa, sokeria yms...

      Syön lihaa, kanaa, kasviksia, marjoja, rahkaa, salaattia, kalaa jne jne jne...

      Yötyötä jaksaa tehdä paljon paremmin ilman väsyttäviä hiilareita, jotka nostavat verensokerit nopeasti ylös ja laskevat ne alas. Siinä syntyy ns. hiilarikierre.

      Kannattaa ainakin 2viikkoa testata onko vaikutusta. Laskee aika nopeasti painoa myös, samoin neste häviää.

      Olen tehnyt yötyötä 7vuotta joista 2v ollut vhh ruokavaliolle. Ero on ollut valtavan suuri. Tosin itsellenäni ei ylipainoa ole koskaan ollut, mutta mahan turvotukset olivat todella tuttuja vieraita yövuoroissa.

      • fghdfhsdfh

        joo,hoitoalalla :)) mulle on aamusta puuro ennenku menee nukkumaan elintärkeä.Muuten ei saa nukuttua tarpeeksi pitkään ja nousee liian lyhyillä unilla ylös.

        Pitää kokeilla jättää hiilareita vaan vähemmälle.Varmasti toimii.Myös se,että töihin mennessä syö jotain eikä loppyönä enään laita suuhunsa mitään.Aaamusta sitten puurot ja nukkumaan!Luulisi,että kesäkuuhun mennessä alkaa tapahtumaan.


    • omalta kohdaltani 3v pelkkää yötyötä tehneenä (7yötä valvontaa-7 vapaata) sanoisin että sulla muuten hyvä idea, mutta yöllä syömistä kannattaa todella katsoa tarkkaan. liian raska ruoka alkaa vain enemmän väsyttämään työvuoron aikana ja painoa kertyy yllättään herkästi- hiilihydraatteja kannattaa vähän tarkkailla, mutta puuroa en itse jättäisi kuitenkaan täysin pois koska sen syöminen ennen nukkumaan käymistä antaa riittävän PITKÄN päiväunen. ainoa miinus kohdallasi on se, ettet harrasta liikuntaa työviikolla lainkaan. yritäpä jatkossa kiinnittää siihen huomiota ja käy lenkillä tms hyvissä ajoin ennen töihin menoa niin paino pysyy kurissa ja kuntokin säilyy hyvänä. lisäksi liikunta auttaa pysymään virkeänä yövuoron aikana.
      hoitajana varmaan tiedätkin, että jatkuva/toistuva yötyö altistaa mm diabetekselle, mutta myös onnettomuusriski kasvaa moninkertaiseksi päivävuoroihin verrattuna, lisäksi myös psyykkiset ongelmat tulevat esille pitemmän päälle (lisääntynyt hermostuneisuus, "ärsytyskynnys" alenee, mahdolliset univaikeudet, ruuansulatusongelmat, migreeni jne jne).
      omasta kokemuksesta kokeilin vähentää kahvin määrää yövuoroissa, alussa join kahvia pitkin yötä useita mukillisia, sitten alkoi vatsavaivat. jatkossa join kahvia vain alkuyöstä 1-2 mukillista ja keskiyön jälkeen otin vain energiajuomaa (esim battery). usein pärjäsinkin hyvin yhdellä energiajuomatölkillisellä (join sen yleensä n 02-03 välillä). niitä ei kannata kuitenkaan juoda enää ihan aamusta, koska uneen pääsy vaikeutuu melkoisesti jos erehtyi juomaan sellaisen esim tossa n.05 aikoihin/jälkeen aamuyöllä ja työ päättyy klo 07 tai 07.30. tarkkailin myös RR ja glukoosiarvojani ja hämmästyin miten voimakkaasti ne voivatkin olla yöllä koholla.
      hyviä yöeväitä oli esim kana- tms salaatti, kasvisruuat, kana tai kala. joskus myös kotona tehtyjä keittoja oli kiva ottaa evääksi. pelkällä voileipä kahvilinjalla en yritä/haluakaan pärjätä.

      • hsethseth

        Järkevintä olis herätessä 15-19 vetästä aamupalat sit töissä 21-03 vähä tuhdimpi annos ruokaa ja sen jälkee vähentää tasaisesti hiilareita "aamua" kohti. Aamusta sit sen mukaan,että uni tulee ruokaa naamariin ja pehkuihin.Työ viikolla periaatteessa tulee syötyä vaan 12h jaksoissa jos unet kestävät sen 8-9h..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe