D-max 3,0 moottorin lämpeäminen

hogi

Ostin syksyllä esittelykäytössä olleen Isuzu D-max Double Cab (rek. 5hlö) 3,0 automaatin. Kokonaisuutena olen autoon hyvin tyytyväinen, mutta näin talvikeleilla tuntuu että moottori lämpeää todella hitaasti. -5C pitää ajaa noin 25min ennenkuin moottori saavuttaa normaalin käyntilämpötilan ja silloinkin lämpöä riittää nippa nappa lämmittimelle.

Maskinsuojuksia tai pahveja en ole käyttänyt, onko muilla isuzussa samat ominaisuudet.

9

1364

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • izhifo

   Aivan saman havainon olen tehnyt omassani,hitaanpuoleisesti lämpiää,olen ajatellut että pitäisikö asian
   vuoksi kääntyä huollon puoleen,vai onko tämä normaalia näillä kovilla pakkasilla.-5C en tosin ole asiaan kiinittänyt huomiota,mutta kun oli näitä 20 pinnassa olevia kelejä oli auto mielestäni luvattoman kylmä liian pitkään.Muutamaan vuoteen kun näitä kelejä ei ole ollut,puuttu sikäli vertailupohjaa.Ilman muuta aion seuraavassa huollossossa ottaa asian esille(huolto vasta toukokuussa)ja nyt kun kerrot samasta ongelmasta,alkaa kyllä mietityttää onkohan näihin laitettu Suomenkeleihin esim.sopimaton termostaatti,vai mistähän on kysymys? Toivottavasti Isuzu 2.5 litraisten omistajat ja muiden lava-autojen omistajat kertoilisivat nyt vähän omista kokemuksistaan näillä kunnon pakkasilla,miten heidän autonsa ovat lämmenneet.
   Olisi sitten vähän vertailupohjaa.

   • hogi

    Tuntuu vähän muutenkin, että onko maahantuojalta jäänyt tilaamatta joku arktinen varustelusarja, esim. omassa autossani ei ole kuin yksi akku, vaikka konehuoneessa olisi tilaa kahdelle. Ja myöskään peileissä ei ole lämmitystä.


   • Hiluxmies
    hogi kirjoitti:

    Tuntuu vähän muutenkin, että onko maahantuojalta jäänyt tilaamatta joku arktinen varustelusarja, esim. omassa autossani ei ole kuin yksi akku, vaikka konehuoneessa olisi tilaa kahdelle. Ja myöskään peileissä ei ole lämmitystä.

    Veikkaan että Isuzu myydään tehdasvarustein,ilman mitään muutoksia(vain veikkaus) Hilux ja Mitsu varustellaan hieman eri tavalla pojolan oloihin.Voin olla väärässä mutta kylmyys ISUZUSSA saattaa johtua
    lämityskennon ohuudesta(yleismalli jossa ei pohjolan olosuhteita ole huomioitu).Hilux lämpiää hetkessä
    ja on juuri ehkä Lava-auto ykkönen vuodesta toiseen,(juuri siksi)kun luotettavuus huolto ja Suomen olosuhteet on huomioitu myydessä.Maahantuojan vastuu ja Hiluxin paremmuus tulee kai kaikkein "konkreettisemmin" esille silloin kun jotain "ei toivottua ilmenee".Isuzulla lienee tähän matkaa aika tavalla.


  • Lisälämpö!!!

   MAAHANTUOJAAN YHTEYTTÄ! Oletko OTTANNUT?????

  • Anonyymi

   Itselläni on isuzu dmax 2.5l koneella 2010vm ja on tavattoman kylmä juuri alle -5 asteen pakkasten jälkeen. Olen termostaatin vaihtanut 2 kertaa, ei apua ja huollollekkin olen asiasta puhunut, mutta asiaan ei keksitä ratkaisua. Onko kukaan vielä keksinyt tähän päivään mennessä ratkaisua tähän asiaan?

   • Anonyymi

    Webasto on apu. Itsellä 2015 ja olisi aika kylmä ilman webastoa taajama-ajossa, varsinkin jos ulkoa ottaa raitista ilmaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Webasto on apu. Itsellä 2015 ja olisi aika kylmä ilman webastoa taajama-ajossa, varsinkin jos ulkoa ottaa raitista ilmaa.

    Ei auta edes ajon aikana. Itselläni on webasto ja jos käyttää ajon aikana ja ulkona on -20 pakkasta, moottorin lämpö on silti +65-+70 astetta. Aamulla toki auttaa kylmäkäynnistyksessä, moottorinlämmön ollessa +45 astetta. Maskisuoja on aina talvella ja oikeastaan kokonaan peittetty jäähdytin.


  • Anonyymi

   Maskisuoja talveksi, lämpee ja polttoainetta säästyy

   • Anonyymi

    Maskisuojaa tulee käytettyä, mutta ei auta moottorinlämpöihin. Siinä 65-70 astetta pyörii lämmöt silti kovimmilla pakkasilla. Muutoin saavuttaa normaalin 82 asteen lämmön, mutta hitaasti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   6758
  2. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   78
   3880
  3. Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

   Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat! Löytyykö suosikkeja tai keitä olisit halunnut mukaan? https://www.su
   Sohvaperunat
   41
   2940
  4. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1897
  5. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   305
   1769
  6. Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

   Kertokaas mistä voi huomata miehen kiinnostuksen tai oikeastaan ihastumisen? 🥰 Millä tavoin eroaa jos olet vaikka ujompi mies? Miten käyttäydyt kahde
   Ihastuminen
   156
   1423
  7. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1236
  8. Olen vähän kahden vaiheilla

   Odottaisinko vielä jos meistä tulee jotain. Vai tekisinkö toisenlaisen ratkaisun ja keskittyisin hetkeksi siihen. Ei sekään meitä täysin poissulkisi.
   Ikävä
   85
   1123
  9. Upeaa Sofia jaStefan

   Uusi Upea Esoanjan villa .ehkäpä jo jouluksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1101
  Aihe