Miksi demokratia ei toimi mamu asiassa?

siniblondi

ENEMMISTÖ vastustaa mamuja suomessa, mutta kehitys menee päinvastaiseen suuntaan. Miksi demokratia ei toimi suomessa?

Suomalaiset suhtautuvat nihkeästi pakolaisten vastaanottoon. MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan vain joka viides näkisi mielellään oman kunnan ottavan vastaan pakolaisia. Suuri enemmistö ei myöskään haluaisi kunnille pakolaisten vastaanottovelvoitetta

MTV:n uutisten teettämä kysely kertoo kriittisten asenteiden olevan vallalla. Lähes puolet vastanneista suhtautuu vastahakoisesti ajatukseen pakolaisista omassa kunnassa. Jyrkän ein lausui viidesosa vastaajista. Toisaalta yhtä suuri osa ottaisi ainakin melko mielellään pakolaisia omaan kuntaansa. Tutkijaa tulokset eivät yllätä.

Kansa suhtautuu kalvakasti myös ajatukseen kuntien vastaanottovelvollisuudesta. Seitsemänkymmentä prosenttia vastaajista ei halua valtion pakottavan kuntia ottamaan pakolaisia vastaan. Varmasti ajatuksen kannalla on alle joka kymmenes.

9

333

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tomppakoo

   Tätä olen miettinyt itsekin monesti.
   Kansa ei ehkä tiedä mikä sille on hyväksi, siitähän sen täytyy olla kiinni jos kansa pakotetaan johonkin tiettyyn muottiin.
   Olisi vähintäänkin suotavaa että maahanmuutto tapahtuisi yhteiskunnan ehdoilla, eikä ainoastaan muutaman ihmisen jotka haluavat pönkittää monikulttuuria keinoilla millä hyvänsä.
   Mielestäni suomalainen on kyllin älykäs tietämään mikä hänelle on hyväksi ja asiasta olisi syytä tehdä kansanäänestys.
   Valitettavasti tulevaisuudessa uskonkin ettei yhteenottoja pystytä estämään, niin valitettavaa kuin se onkin.
   Suurtyöttömyys on pahenemassa koko ajan, Aktia veikkaa työttömyyden ajautuvan 10%:iin ja vieläkin uskotellaan että tarvitsemme lisää työvoimaa ulkomailta.
   Miksi suomalaisia ei kouluteta työvoimaa tarvitseville aloille, miksi palkkoja ei voida nostaa oikealle tasolle vaikka kuitenkin muut menot vastaavasti ovat jopa tippuneet välillä.
   Esim HKL on hyvä esimerkki siitä, kuinka eurooon siirtyminen tekee vuosittaisista korotuksisa hintoihin jättimäisiä, vaikka bensanhinta aleni kolmanneksella lähestulkoon..
   Samaan aikaan bussikuskit eivät saa kuin pienen vuosikorotuksen ja heikennyksiä työssäoloehtoihin.
   Sitten ihmetellään miksi suomalainen ei mene bussikuskiksi, huh.
   Sama trendi on terveydenhuoltoalalla, jossa ilmainen terveydenhuolto pantiin maksulliseksi ja alettiin korottaa maksua joka vuosi.
   Tässä samalla palkat jkäivät jäihin ja pako alalta voi alkaa...
   Fiksut lääkärit menevät yksityiselle sektorille jossa palkka ei ole ongelma, mutta jotkut humaanit vielä jäävät jumiin terveyskeskuksiin ja se on meidän lykky.
   Ulkomailta haalitaan halvempaa työvoimaa ja tässä piilee valtava riski.
   Esimerkiksi kävin tytön kanssa terveysasemalla keuhkokuume epäilyn vuoksi ja virolainen/venäläinen naislääkäri otti meidät vastaan.
   Hän ei puhunut suomea lainkaan, ainoastaan sopersi jotain ilmeisesti venäjää, vai olisiko voinut olla vaikka bulgariaa????
   Kysyin monesti reseptin saatuani, että onko kyseessä esim keuhkokuume, lääkäri vastasi että "joku semmonen"
   Kävimme tämän käynnin jälkeen toisessa paikassa lääkärissä ja diagnoosi oli täysin erilainen, sekä myös lääkitys:)
   On myös nyt todistettu valelääkäri tapauksessa, että työhön on otettu lääkäreitä tuosta noin vaan ottamatta selvää onko lääkärillä edes minkäänlaista pätevyyttä ja mitä jos lääkäri tulee ulkomailta, silloinhan tarkistaminen on usein vielä vaikeampaa.
   Kuitenkaan alat, joilla työvoimapulaa on paljon, ei ole saanut minkäänlaista lisätukea koulutukseen, paitsi maahanmuuttajien osalta, eli kyse ei enää voi olla pelkästä työvoimapulasta, vaan halvan työvoiman pulasta.

   • ak

    Kyllä kansa tietää ja politikotkin jo aavistelevat että meitä on jo pitkään kusetettu EU:n toimesta, joka painaa katteetonta rahaa keskuspankissa mamulainojen rahoittamiseen "yes we can " NWO-demariasenteella... kun sillä sitten rahoitetaan ilmainen asunto tänne tuleville, niin samalla asetetaan rehelliset suomalaiset asuntovelalliset eriarvoiseen asemaaan. Ja kun työttömyys lisääntyy niin monet suomalaiset jättävät pian perusturvahakemuksellaan vuokransa sossun piikkiin kun se mamuillekkin ilmaiseksi annetaan. Lisäksi loisivien mamujen raha aiheuttaa inflaatiota tai vaihtoehtoisesti pakenee mamujen kotimaihin. Mamutus uhmaa myös sosiaalisesti kestävää huoltosuhdetta, joka lienee aika pieni tämän sisäänpäin lämpiavän kansan voimavaroilla.


  • eijaksakirjautua

   Enemmistö vastustaa hallitsematonta maahnmuuttoa Suomeen. Tästä syystä näin ei tapahdukaan. Enemmistö ei kannata maahnmuuton kieltämistä ja tästä syystä Suomeen on mahdollista muuttaa lakiemme mukaisesti. Mitään rajat auki kaikille politiikkaa Suomen kansan enemmistö ei kannata ja näin ei toimitakaan.

   Kyselyssä, halutaanko omaan kuntaan sijoitettavaksi pakolaisia, alle puolet ei halunnut pakolaisia omaan kuntaansa. Tuossa joukossa oli tietysti hyvin erilaisista syistä vastustavia ihmisiä. Pieni osa ehkä vastusti rasistisistakin syistä, mutta luulisin, että pääosa ajatteli vain, että olisi mukavampi meille, jos joku muu kunta hoitaisi Suomeen saapuvat pakolaiset. Pakolaisista kun on kaikennäköistä vaivaakin kunnille, vaikka toisaalta saisi niiden avulla valtiolta rahaa ehkä ja mahdollisesti joitain työpaikkoja. Pakolaiset eivät Suomeen tullessa tunne yhteiskuntaamme eivät tiedä tapojamme eivätkä ainakaan osaa kieltämme. Pienissä kunnissa ymmärrettävästi syntyy epäilyksiä, miten tässä kaikessa uudessa onnistuttaisiin.

   Vastaanottovelvollisuuteen kielteinen suhtautuminen on osa laajempaa kuntien itsehallintoon ja valtion määräämisvallan laajenemiseen liittyvää keskustelua. Ymmärrän hyvin kunnissa ja kuntalaisissa olevaa vastustusta sitä kohtaan, että valtio määrää heille lisää velvoitteita, eikä kuitenkaan ole valmis maksamaan näistä ylimääräisistä kustannuksista ainakaan kuntien viimevuosien kokemuksen perusteella läheskään täysimääräisesti.

   Valtion kannalta taas on kyse siitä, ettei maata voi johtaa niin, että jokainen kunta saisi itse päättää kaikesta. Näiden molempien näkohtien yhteensovittaminen on jatkuvaa toimintaa lähes kaikissa valtioissa. Alueellinen itsehallinto ja keskushallinnon pyrkimykset ovat ristiriidassa hyvin usein. Siinä ei ole mitään pahaa, vaan normaalia keskustelua, josta lopulta päästään yhteisymmärrykseen, rajankäynti tässä kysymyksessä jatkuu aina ja vastaanottovelvollisuudesta keskustelu on myös tätä. Asiastahan ei ole tehty päätöstä.

   Mielstäni demokratia toimii Suomessa varsin hyvin enkä näe että maahanmuuttokysymyksissäkään olisi jotain väitettyä demokratiavajetta. Asioista keskustellaan ja linjaavedetään näiden mukaan ja neljän vuoden välein voidaan päättäjät, jotka eivät kuuntele kansaa vaihtaa kansan niin halutessa toisiin.

   Jyrkän linjan fanaatikkojen mielestä maailma on aina täysin mustavalkoinen. Kansa kokonaisuudessaan on kuitenkin paljon maltillisempi, eikä innostu fanaattisiin äärimmäisyysihmisiin, siksi edustajiksimme valitaan äkkiväärien vouhottajien mielestä aina vääriä ihmisiä.

  • selvästikin

   "kansa on väärässä, vaihdetaan siis kansa"
   Poliitikoilla on selvä tavoite:
   Vaihtaa alkuperäiset suomalaiset mamuihin.

   • eijaksakirjautua

    Vaihtakaa poliitikot, jos eivät miellytä. Suomessa pääsee helpolla ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Suomessa on hyvin matala kynnys perustaa puolue. Suomessa on vapaat vaalit, joka neljäs vuosi, jossa valitaan eduskunta, jolla on viimekädessä kaikki valta maassa. Mitään muuta ei teiltä puutu kuin kansan kannatus. Demokratia on siitä ikävää, että valtaa ei saa, ellei ole kansan kannatusta.

    Valta maassa on tyrkyllä mille porukalle tai mille aatteelle tahansa joka neljäs vuosi. Jos teillä on kansan enemmistön kannatus, ei sen ottamisessa pitäisi olla mitään ongelmaa. Joko ei ole kannatusta tai ei ole tahtoa.


  • hghghgh

   Mitähän jos kysyttäisiin, haluatko mamun naapuriisi....

   • siniblondi

    Olisi kiva nähdä onko suurpäällä, halosella, thorsilla ym. mamujen "ystävillä" mamu naapureita...tuskin..populismia tämä mamumielisyys..
    rkp varsininkin haluaa mamuja koska ruotsinkielisten määrä on rajussa laskussa..ja ahvenanmaalle niitä ei oteta koska siellä on apartheid kulttuuri.


  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   Sillä ne ongelmat poistuu.

  • Hilton Sullivan

   "Miksi demokratia ei toimi suomessa?"

   - Lyhyesti todeten: jo kauan sitten on huomattu, että länsimainen demokratia on ennen kaikkea vahvaa keskiluokkaa varten. Kun keskiluokka lähtee heikentymään ja varallisuus kasautumaan vain tiettyihin käsiin, niin demokratia muuttuu eräänlaiseksi päättäjien ja taloudellisen eliitin ohjaamaksi "leipää ja sirkushuveja" -showksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   600
   9460
  2. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   144
   2748
  3. Oho! Sointu Borg juhli rajusti Tallinnassa: Nahkarotsi hävisi, korjaussarja kutsui: "Johan oli vklp"

   No nyt! Sointu Borg on räväkkä nainen, joka ei peittele sanomisiaan, eikä muotojaan. Instagramissa hän kuvailee itseään #röyhkeästirohkea. Tarkkasilmä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   2241
  4. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2237
  5. Sofia hehkutti kovaan ääneen lapsen tekoa

   Mutta eipä sekään homma etene. Ehkä parempi niin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   1014
  6. Piispa Laajasalo paholaisen asialla.

   Koskaan kukaan todellinen Jumalan palvelija ei ole alentunut sanomaan noin tuomitsevia ja syyllistäviä lausuntoja julkisesti ihmisistä, jopa omista se
   Maailman menoa
   337
   861
  7. mies kysymys sulle

   missä haluaisit meidän näkevän?
   Ikävä
   57
   842
  8. Pub marjuskan anniskeluluvat

   hyllylle kunnes vanhan miehen pahoinpitely selvitetää perinpohjaisesti. Nyt ois mikan aika astua julkisuuteen tapahtumien kulun suhteen ettei kaikki p
   Haapavesi
   11
   718
  9. Oon kait mä vähän

   Typerä kun mä jatkan vaan vaikka sä yritit kait hiljaisuudella kertoa ettet edes tykkää?? 🤔😟
   Ikävä
   56
   676
  Aihe