Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

LIBANON :)

hhkkmm

Haluaisin mielelläni kuulla tästä kauniista maasta lisää.
Netistä näkee jotain tietoja, mutta ei mielestäni tarpeeksi.
Kuvia olen katsellut ja kauniilta näyttää!

Onko täällä ketään, joka kertoisi minulle lisää?!

Mm. Heidän tavoistaan, kielestään, kulttuuristaan, naisen asemasta, jne.

Kiitos :)

39

4409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhkkmm

      Olen matkustamassa tähän maahan syksyllä, joten siksi kyselen :)

      • tabbouleh

        Useasti Libanonissa käyneenä en voi muuta kuin suositella :) Libanonista voisi kertoa vaikka kuinka paljon,mutta tässä oma kokemukseni tiivistettynä.Kauniiden maisemien lisäksi Libanonilla on paljon tarjottavaa,ja erottuu muista arabimaista länsimaisimpana.Pääkieli on arabia,mutta suurin osa
        kansasta puhuu myös ranskaa ja englantia,joten turistilla ei kielen takia ole mitään hätää.Eikä muutenkaan;
        libanonilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia.

        Ravintoloihin ei ole väkinäistä "sisäänheittoa",eikä kauppias suutu vaikka et mitään ostaisikaan.Aina kannattaa kuitenkin tinkiä,koska turistilta voidaan pyytää pienemmissä putiikeissa korkeampaa hintaa.Ostoskeskukset ja merkkiliikkeet ovat eri asia.Tuliaisina on paljon ostettavaa,mutta itselläni matkalaukut täyttyy kengistä ja laukuista, jotka Libanonissa ovat iihania!Libanonissa uusin muoti löytyy jo ennen Eurooppaa,sama pätee musiikkiin.Pukeutuminen on vapaata,kadulla
        näkee niin minihametta kuin musliminaisen burkaakin.Nainen voi myös kulkea Libanonissa rauhassa siinä missä muutkin.Pitää paikkansa,että libanonilaiset naiset ovat erittäin kauniita ja miehet komeita.Ja ovat aina tyylikkäitä.
        Suurin osa väestöstä on sunni-ja shiamuslimeja,sitten kristityt joita useita eri "lahkoja" ja pienimpänä osana druusit.Libanonissa voi liikkua vapaasti lähes missä vain,mutta hizbollahin hallitsemalle Beirutin eteläiselle alueelle en yleensä mene,paitsi joskus "läpiajaona".
        Libanonilainen ruoka on erittäin herkullista.Hyvässä ravintolassa meze-tyyppinen päivällinen maksoi isolle porukalle (kesä 2009) n.40-50 euroa.Ja libanonilainen yöelämä sitten onkin oma lukunsa.Siihen
        kuuluu mm.kiiltävät urheiluautot sekä luxusclubit, joihin lukeutuu myös maailman parhaimmaksi baariksi valittu Sky Bar (2008).Juomat ovat melko kalliita,mutta sisäänpääsymaksua ei ole.
        Beirutin lisäksi kannattaa käydä viehättävässä Bybloksessa (maailman vanhin asuttu kaupunki),Baalbakissa
        (roomalaiset temppelit),Saidassa (vanha kalastajakaupunki) sekä Jounieh (Jounieh-lahden rantakaupunki.)
        Lisäksi on paljon pieniä kauniita kyliä ja kaupunkeja ympäri Libanonia.
        Nähtävyyksiä joissa kannattaa käydä on tippukiviluola Jeita Grotto,neitsyt Marian patsas Harissa-vuorella
        jonne pääsee joko köysiradalla tai autolla.Vuoren huipulta hienot näköalat.Molemmat nähtävyydet ovat Jounieh`n alueella kuten myös Casino du Liban.
        Museoista vaikuttavimmat ovat Moussa Castle (Chouf) sekä Beiteddine Palace (Beiteddine)
        Beirutista löytyy mm.kansallismuseo,Raouche `isot kivet`, kansan `olohuoneena`rantakatu Corniche sekä Downtown.
        Libanonilaisessa tapakulttuurissa tärkeää on vanhempien ihmisten kunnioittaminen,sekä yleisesti` hyvät tavat`.
        Valuuttana käy joko Libanonin oma liira tai amerikan dollari.Ja viisumin saa helposti myös lentokentällä,mutta muistathan että passissa ei saa olla Israelin leimaa!
        Mukava että muutkin suomalaiset alkavat löytää Libanonin matkakohteena.Olisi mukava tietää mihin päin olet menossa,omin päin vai chartermatkalla? (Ruotsista matkoja on tehty jo useamman vuoden).Toivottavasti poliittista epävakautta ei enää tule,ja pääsemme taas nauttimaan ensi kesästä.


    • Hombre22

      Ihmettelen palsta valintaasi mutta asiaan ;)

      Kokemukset on muutaman vuoden takaa mutta ite tykkäsin todella paljon ! Tutuiksi tuli etelä, pohjoinen sekä tietenkin Beirut. Löytyy yöelämää, rantaa, kirkkoja, moskeijoita, hyvää ruokaa, kauniita ihmisiä ym... Lisäksi itelle jäi suht turvallinen olo kaupungista, armeijan heppuja siellä täällä aseidensa kera vartiossa. Katot vaan etukäteen mikä tilanne ko. ajankohtana ja vältät alueita missä eri järjestöillä saattaa olla edelleenkin mielenosoituksia. Kuten monessa muussa maassa, taksissa sovi summa ja "valuutta" etukäteen, näissä yritettiin suomi-poikaa viilata öögaan =D Kieli on arabia ja englantia puhutaan jossain paikoissa vaihtelevalla menestyksellä. Pääkaupungissa muslimit/kristityt elävät yhdessä ja maaseudulle mentäessa löytyy kyliä jotka pääsääntöisesti ovat kristittyjen tahi muslimien asuttamia. Nautihan reissusta ja toivon et Libanon vielä jonain päivänä olisi jälleen varteen otettava reissukohde muiden rinnalla ;)

      • beirut princess

        kaunis ja moderni muslimimaa. kauniita naisia, vielä komeimpia miehiä! sen takia että kansa on sekoitus arabeja, juutalaisia ja kristittyjä... ja koko maassa näkyy kaikkien kolmen jälkiä kaikessa. musiikissa, ruuassa, kulttuurissa, tavoissa... suositteen.


      • guarantee26
        beirut princess kirjoitti:

        kaunis ja moderni muslimimaa. kauniita naisia, vielä komeimpia miehiä! sen takia että kansa on sekoitus arabeja, juutalaisia ja kristittyjä... ja koko maassa näkyy kaikkien kolmen jälkiä kaikessa. musiikissa, ruuassa, kulttuurissa, tavoissa... suositteen.

        beirut on tosi tosi tosi kaunis paikka. lämpimästi suosittelen.


      • ***********
        beirut princess kirjoitti:

        kaunis ja moderni muslimimaa. kauniita naisia, vielä komeimpia miehiä! sen takia että kansa on sekoitus arabeja, juutalaisia ja kristittyjä... ja koko maassa näkyy kaikkien kolmen jälkiä kaikessa. musiikissa, ruuassa, kulttuurissa, tavoissa... suositteen.

        Libanonissa on tietenkin sekä kauniita että rumia miehiä että naisia. Ihmiset ovat lyhyitä ja rumat ovat leveärakenteisia kuten Suomessakin. Kauneusleikkauksia tehdään paljon. Kaikki ihmiset eivät ole muslimeja, esimerkiksi presidentti on aina kristitty.

        Kristityt puhuvat libanonin kieltä, joka muistuttaa arabiaa. Eri uskontokunnat eivät mene naimisiin keskenään. Ainakin kristityt lapset käyvät koulunsa ranskaksi tai englanniksi, minkä takia he ovat kielitaitoisia.


    • *********

      Naista ei arvosteta kuten länsimaissa. Ihmiset ovat erittäin tempperamenttisiä. Miehet päättävät perheen tärkeät asiat ja mm. lasten nimet. Naisia huoritellaan. Osa ihmisistä on neitsyitä naimisiin mennessään. Neitsyyttä arvostetaan. Ihmiset ovat uskovaisempia kuin suomalaiset. Uskontokuntien väliset muurit ovat jyrkkiä, muun uskontokunnan edustajia vihataan sotien takia. Myös amerikkalaisia vihataan. En suosittele ottamaan miestä tästä maasta. Vaikka mies on näennäisesti länsimainen, alkaa myöhemmin taustalla piillä sovinistisia arvoja, kuten kodin- ja lastenhoito kuuluu naiselle, naisella ei saa olla eriäviä mielipiteitä, naisen tehtävä on miehen uran pönkittäminen, mutta mies ei tue naisen uraa, naisen pitää suostua miehen kaltaiseen yksipuoliseen seksiin jne.

      • forgetmenot81

        ja tämä edellämainittu koskee sitten ARABI-perheitä. ei kristittyjä eikä juutalaisia libanonilaisia, millään lailla.


      • i.love.beirut
        forgetmenot81 kirjoitti:

        ja tämä edellämainittu koskee sitten ARABI-perheitä. ei kristittyjä eikä juutalaisia libanonilaisia, millään lailla.

        Libanonissa on ihanaa. Itämaista eksotiikkaa ja romantiikkaa, mutta nykyaikaisella, modernilla tavalla...


      • shoshana80
        i.love.beirut kirjoitti:

        Libanonissa on ihanaa. Itämaista eksotiikkaa ja romantiikkaa, mutta nykyaikaisella, modernilla tavalla...

        Rakastan Libanonia! Suositteen kaikille!


      • ..vai oma kokemus?
        shoshana80 kirjoitti:

        Rakastan Libanonia! Suositteen kaikille!

        Nyt tuli kyllä niin paljon väärää tietoa,että on pakko korjata.Siis Beirutin kauneus ja Libanonin
        ihanuus pitää kyllä paikkansa,mutta naisen asemasta mentiin kyllä metsään ja pahasti.

        Ensinnäkin,Libanonissa puhutaan kyllä arabiaa,ei arabian tapaista kieltä.Sen lisäksi toki ranskaa ja
        englantia.Ja kielitaitoisia löytyy joka uskontokunnasta,onhan ranska/englanti pakollinen
        koulussa.
        Onko temperamenttisuudella jotakin yhteyttä naisen arvostamiseen? Sehän on luonteenpiirre,jota esiintyy kaikissa maissa, vaikka enemmän toki etelässä.
        Libanonissa asuneena tuttavapiiriini kuuluu niin muslimeja,kristittyjä kuin druusejakin.Sisällissodan aikana uskontokuntien välit olivat kireitä ja asuinalueet jyrkemmin rajattuja,mutta nyt naapurustossa voi olla montakin eri uskontoa edustettuna.Poliittisesti dramaattiset tapahtumat
        tosin saattavat kiristää välejä.

        Se,että mies ei osallistu kotitöihin/lastenhoitoon,niin eiköhän sellaisia miehiä löydy Suomestakin?Vastaavasti tunnen pariskunnan,jossa mies hoitaa kaiken; korjaa astiat,tiskaa,
        tarjoilee kahvin vaimon istuessa seurustelemassa vieraiden kanssa.Ja kyseessä on jo iäkkäämpi,
        eläkkeellä oleva (muslimi)pariskunta.Samanlaisia esimerkkejä löytyy myös nuoremmista,ja vastaavasti
        on perheitä,joissa nainen hoitaa kodinhoidon.

        Libanonissa useat naiset käyvät töissä,naisilla on äänioikeus ja voivat toimia niin armeijan kuin
        poliisin työssä.Politiikassa naisilla on 3 ministerinpaikkaa;talous-,opetus-ja korkea-arvoinen
        yleisministerin paikka.Kansanedustajina naisia on useita.Presidentti on aina kristitty,koska kristityt
        ovat vähemmistönä.Pääministeri on aina sunnimuslimi,ja käytännössä pääministerillä on valtaa enemmän kuin presidentillä.

        Ja kyllä ne eri uskontokuntien edustajat solmivat avioliittoja,tunnen muslimi-kristittypareja samoin kuin druusi-muslimipareja.Tunnen myös suomalais-libanonilaisparin jossa mies muslimi,eikä hän 20 vuoden jälkeen ole vielä siksi sovinistisiaksi muuttunut.Päinvastoin,onni sen kuin kukoistaa.

        Mistä tiedät että naisia huoritellaan? Ehkäpä olet kuullut kirosanan,mutta ei naisille koskaan puhuta alentavaan sävyyn.
        Yritit antaa erittäin negatiivisen kuvan libanonilaisen naisen elämästä,mutta jos naiset ajelevat
        hienoilla autoilla,käyvät kampaajalla ainakin kerran viikossa (toiset päivittäin töiden jälkeen),käyvät kauneussalongeissa ja tapaavat ystäviään,onko silloin naisen asema alempi? Ja tämä siis koskee kaikkia
        uskontokuntien edustajia,ei ainoastaan kristittyjä.Libanonilainen nainen on erittäin arvostettu
        libanonilaisten keskuudessa.


      • i love lebanon
        ..vai oma kokemus? kirjoitti:

        Nyt tuli kyllä niin paljon väärää tietoa,että on pakko korjata.Siis Beirutin kauneus ja Libanonin
        ihanuus pitää kyllä paikkansa,mutta naisen asemasta mentiin kyllä metsään ja pahasti.

        Ensinnäkin,Libanonissa puhutaan kyllä arabiaa,ei arabian tapaista kieltä.Sen lisäksi toki ranskaa ja
        englantia.Ja kielitaitoisia löytyy joka uskontokunnasta,onhan ranska/englanti pakollinen
        koulussa.
        Onko temperamenttisuudella jotakin yhteyttä naisen arvostamiseen? Sehän on luonteenpiirre,jota esiintyy kaikissa maissa, vaikka enemmän toki etelässä.
        Libanonissa asuneena tuttavapiiriini kuuluu niin muslimeja,kristittyjä kuin druusejakin.Sisällissodan aikana uskontokuntien välit olivat kireitä ja asuinalueet jyrkemmin rajattuja,mutta nyt naapurustossa voi olla montakin eri uskontoa edustettuna.Poliittisesti dramaattiset tapahtumat
        tosin saattavat kiristää välejä.

        Se,että mies ei osallistu kotitöihin/lastenhoitoon,niin eiköhän sellaisia miehiä löydy Suomestakin?Vastaavasti tunnen pariskunnan,jossa mies hoitaa kaiken; korjaa astiat,tiskaa,
        tarjoilee kahvin vaimon istuessa seurustelemassa vieraiden kanssa.Ja kyseessä on jo iäkkäämpi,
        eläkkeellä oleva (muslimi)pariskunta.Samanlaisia esimerkkejä löytyy myös nuoremmista,ja vastaavasti
        on perheitä,joissa nainen hoitaa kodinhoidon.

        Libanonissa useat naiset käyvät töissä,naisilla on äänioikeus ja voivat toimia niin armeijan kuin
        poliisin työssä.Politiikassa naisilla on 3 ministerinpaikkaa;talous-,opetus-ja korkea-arvoinen
        yleisministerin paikka.Kansanedustajina naisia on useita.Presidentti on aina kristitty,koska kristityt
        ovat vähemmistönä.Pääministeri on aina sunnimuslimi,ja käytännössä pääministerillä on valtaa enemmän kuin presidentillä.

        Ja kyllä ne eri uskontokuntien edustajat solmivat avioliittoja,tunnen muslimi-kristittypareja samoin kuin druusi-muslimipareja.Tunnen myös suomalais-libanonilaisparin jossa mies muslimi,eikä hän 20 vuoden jälkeen ole vielä siksi sovinistisiaksi muuttunut.Päinvastoin,onni sen kuin kukoistaa.

        Mistä tiedät että naisia huoritellaan? Ehkäpä olet kuullut kirosanan,mutta ei naisille koskaan puhuta alentavaan sävyyn.
        Yritit antaa erittäin negatiivisen kuvan libanonilaisen naisen elämästä,mutta jos naiset ajelevat
        hienoilla autoilla,käyvät kampaajalla ainakin kerran viikossa (toiset päivittäin töiden jälkeen),käyvät kauneussalongeissa ja tapaavat ystäviään,onko silloin naisen asema alempi? Ja tämä siis koskee kaikkia
        uskontokuntien edustajia,ei ainoastaan kristittyjä.Libanonilainen nainen on erittäin arvostettu
        libanonilaisten keskuudessa.

        lähde ihmeessä matkaan,kannattaa ! libanon lumosi minut kauneudellaan,siinä on
        taianomaista vetoa. parhaat matkani olen tehnyt libanoniin.


      • Anonyymi
        forgetmenot81 kirjoitti:

        ja tämä edellämainittu koskee sitten ARABI-perheitä. ei kristittyjä eikä juutalaisia libanonilaisia, millään lailla.

        Olet tyhmä


    • Faitteri 62

      Kysyppä joltain useamman kerran niillä seuduilla palvelleelta YK-mieheltä.Se on hyvä näköalapaikka vieraan kulttuurin suhteen.Saat muutakin viikon charter-lomaan perustuvia näkemyksiä.Eivät ehkä aina kovin positiivisia,mutta suurelta osin realistisia.

      • taas näitä..

        siis tääl on puhuneet ihmiset jotka on asuneet siel ehkä kauemmin kuin kukaan YK-mies.
        ei ollut kyse mistään pikkukylän naisesta,vaan yleiskäsite libanonilaisen naisen elämästä,halooo!
        siis allekirjoitat väitteen et naisten asema siel on alistettu?! mitäs se sit onkaan jossain afganistanissa?
        ei tainnut olla yk-mies kuin pienessä etelä-libanonin vuoristokylässä,tai kulki beirutissa silmät kiinni.jos siel
        edes kävi...
        onhan myös suomalaisia yk-miehiä,jotka sieltä vaimon löysi ja halusi sinne muuttaa.joka puolella
        on ukko-/tai akkavaltaa perheessä,ei suomessakaan kaikki miehet toimi naisen määräysvallan alla.jos naiset työskentelevät poliisina tai armeijassa, sekä politiikassa korkeissa viroissa,niin ei voi maan naiset olla alistettuja!
        jos olet tutustunut pelkkään shiamuslimien elämään,niin et voi yleistää sen koskevan maan kaikkia naisia.
        libanonin kansa kun muodostuu muistakin kuin shiamuslimeista...


      • lebanon
        taas näitä.. kirjoitti:

        siis tääl on puhuneet ihmiset jotka on asuneet siel ehkä kauemmin kuin kukaan YK-mies.
        ei ollut kyse mistään pikkukylän naisesta,vaan yleiskäsite libanonilaisen naisen elämästä,halooo!
        siis allekirjoitat väitteen et naisten asema siel on alistettu?! mitäs se sit onkaan jossain afganistanissa?
        ei tainnut olla yk-mies kuin pienessä etelä-libanonin vuoristokylässä,tai kulki beirutissa silmät kiinni.jos siel
        edes kävi...
        onhan myös suomalaisia yk-miehiä,jotka sieltä vaimon löysi ja halusi sinne muuttaa.joka puolella
        on ukko-/tai akkavaltaa perheessä,ei suomessakaan kaikki miehet toimi naisen määräysvallan alla.jos naiset työskentelevät poliisina tai armeijassa, sekä politiikassa korkeissa viroissa,niin ei voi maan naiset olla alistettuja!
        jos olet tutustunut pelkkään shiamuslimien elämään,niin et voi yleistää sen koskevan maan kaikkia naisia.
        libanonin kansa kun muodostuu muistakin kuin shiamuslimeista...

        eksyssä oleva piilo natzi, ,,,, siksi sikä-laisellasilla on hirvea maine,,,,,, kaikkialla,,,






        muslimi.


      • love.libanon
        lebanon kirjoitti:

        eksyssä oleva piilo natzi, ,,,, siksi sikä-laisellasilla on hirvea maine,,,,,, kaikkialla,,,






        muslimi.

        haluan löytää libanonilaisen miehen. kahdella kaverillani on sellainen, ja he ovat aivan ihania!!!


      • BEIRUT 4EVA
        love.libanon kirjoitti:

        haluan löytää libanonilaisen miehen. kahdella kaverillani on sellainen, ja he ovat aivan ihania!!!

        OLEN KÄYNYT BEIRUTISSA 6 KERTAA. JA TAKUULLA MEEN UUDESTAANKIN.


      • mä77
        love.libanon kirjoitti:

        haluan löytää libanonilaisen miehen. kahdella kaverillani on sellainen, ja he ovat aivan ihania!!!

        Missä päin asut? Tiedän yhden miehen, joka sieltä ja sinkku ;)


      • love.libanon..
        mä77 kirjoitti:

        Missä päin asut? Tiedän yhden miehen, joka sieltä ja sinkku ;)

        asun Tikkurilan lähellä ;)


      • hauan libanoniin
        love.libanon.. kirjoitti:

        asun Tikkurilan lähellä ;)

        siis mä oon kuullut että libanonilaiset ovat aivan mahtavia. sekoitus arabilaista ja eurooppalaista. ja maa on tosi kaunis.


      • i know
        love.libanon kirjoitti:

        haluan löytää libanonilaisen miehen. kahdella kaverillani on sellainen, ja he ovat aivan ihania!!!

        Libanoniin paikan päälle.siellä ihania miehiä vaikka kuinka paljon...


      • Thunderstorm

        Onko tietoa kuinka tervedehöito tolmi entä jos suomalainen mies menee liibanonissa naimsiin sikälläosen naisen kamssa rekisröi dään heidät siellä aviopariksi


      • Anonyymi
        love.libanon kirjoitti:

        haluan löytää libanonilaisen miehen. kahdella kaverillani on sellainen, ja he ovat aivan ihania!!!

        Tässä sulle yksi :)


      • lovebeirut
        this is lebanon kirjoitti:

        tässä vaihteeks todellista libanonia

        http://www.youtube.com/watch?v=nGI_MGBfOvM
        http://www.youtube.com/watch?v=NoBSYfLI6yA

        http://www.youtube.com/watch?v=uapaHubwq3g
        http://www.youtube.com/watch?v=qxBu44n9iDE

        ainakin alkupaloiksi..

        libanonissa on tosi kivaa. haluaisin asua siellä...


      • lebanese princess
        lovebeirut kirjoitti:

        libanonissa on tosi kivaa. haluaisin asua siellä...

        oohh... beiruuuut, beiruuut... ihanaa...


      • libanon- 2.kotimaani
        lebanese princess kirjoitti:

        oohh... beiruuuut, beiruuut... ihanaa...

        joo kun katselin katselin noita videoita "this is lebanon" nimim.alta,
        ei malttais odottaa että pääsee taas Beirutiin! odotettava kesään..onnekseni
        pääsen sinne usein,rakastan sitä maata ja tulevaisuuden suunnitelmissa onkin muutto
        sinne..


      • love.libanon82
        libanon- 2.kotimaani kirjoitti:

        joo kun katselin katselin noita videoita "this is lebanon" nimim.alta,
        ei malttais odottaa että pääsee taas Beirutiin! odotettava kesään..onnekseni
        pääsen sinne usein,rakastan sitä maata ja tulevaisuuden suunnitelmissa onkin muutto
        sinne..

        beirut on aivan mahtava!!!! i love beirut!!


      • so beautiful..
        love.libanon82 kirjoitti:

        beirut on aivan mahtava!!!! i love beirut!!

        libanonilaiset ovat hemmetin kauniita. sekä miehet, että naiset....


      • lebanon4eva
        so beautiful.. kirjoitti:

        libanonilaiset ovat hemmetin kauniita. sekä miehet, että naiset....

        totta! ja Beirut on ihmeellisen ihana kaupunki..


      • sunnycent.
        lebanon4eva kirjoitti:

        totta! ja Beirut on ihmeellisen ihana kaupunki..

        aivan totta! tahtoo takaisin! rakkaani luo...


    • I LOVE LEBANON

      Asuin Libanonissa 2kk.. JA RAKASTIN SITÄ!!! Suosittelen todella paljon!!!!

    • käviä

      Oltiin kavereitten kanssa bilettämässä downtownissa ja 3000 dollaria meni

    • herätyspahvit

      Pommit paukkuu ja rättipäät riehuu,siellä on hyvä biletellä burkhahuorien kanssa.

      • Cpn1

        Taas joku kateellinen supisuomalainen eksynyt..
        Sinusta saa juuri sellaisen kuvan minkä itse haluat antaa muista..
        Eikö äiti ollut lapsena läsnä, osaat kunnioittaa naisia niin paljon


      • Tiedäthuonosti

        Otahan selvää Libanonista. Siellä on kristittyjäkin, jopa maan hallinnossakin. Libanonissa nainen saa kulkea hiukset esillä tai hunnutettuna. Ei kaikissa muslimimaissa ole mitään ”burkhahuoria” ja kivitetä kristittyjä. Libanon on muuten myös tasavalta verrattuna saudeihin. Verrataanpas Intiaa ja Libanonia keskenään. Intiassa jossa valtauskonto on hibdulaisuus, on naisten asema surkea; naisia raiskataan ja kivitetään, heidän naamalle heitetään happoa, tytöt ei saa käydä koulua, naisia poltetaan elävältä, nainen ei saa valita puolisoaan tai päättää työstä ja muista itseään koskevista asioista. Entäs Libanon? Libanonissa naiset saa käydä koulua ja töissä, äänestää, päättää omista asioista


      • Anonyymi

        Lääkitys kunnossa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe