Koska TYTTÖ muuttuu NAISEKSI?

-Mies-

Koska ja missä vaiheessa tyttö muuttuu naiseksi? En tarkoita fyysistä muuttumista, vaan psyykkistä. Joskus sata vuotta sitten tyttö tuli Suomessa juridisesti naiseksi yli kaksikymppisenä, olikohan se raja nyt 24 vuoden kohdalla. Sitten hänestä tuli täysi-ikäinen. Silloin hän yleensä oli jo naimisissa ja perheenäiti. Nykyisin taas tyttöys jatkuu 30 ikävuoteen asti ja jopa sen yli.

Joskus kuulee, että 20-30 vuotiaat naiset kutsuvat itseään nuoriksi naisiksi, mutta vielä useammin, että he kutsuvat itseään tytöiksi; "tyttöporukka", "tyttöjen kesken", "tyttöjen ilta" jne. Monet nuoret naiset tosin sitten myös käyttäytyvätkin vielä alle kolmekymppisinä kuin tytöt, juoruilevat, kikattelevat, kiroilevat, lipittävät siideriä kaveriensa kanssa ja pukeutuvat teinitrendivaatteisiin.

Nuoruuden ja aikuisuuden raja on hämärtynyt, tai sitä on mainosmiesten toimesta tahallisesti hämärretty. Villiä ja vapaata nuoruutta jatketaan ja jatketaan yhä pidemmälle. Koska nykytytöstä kasvaa nainen? Psyykkisesti vasta silloin, kun hän rauhoittuu, vakavoituu, saa opiskelunsa päätökseen, menee toimistotöihin ja alkaa pukeutua jakkupukuun, tai kun hän perheellistyy ja saa lapsia. Näin karrikoidusti sanottuna.

50

1427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saa kikattaa

      että tiukaksi hapannaamaiseksi nutturapääksi? Mieluummin vähän hillittyä lapsenmielisyyttä kuin liian hapan.

      • -Mies-

        En tarkoittanut sitä, vaan aikuiseksi kasvamista. Kikattelun lisäksi - pukeudutko myös napapaitoihin, kiskotko tsidukkaa kaksin käsin ja riehutko raivopäisenä kapakassa?


      • Kyssäri.
        -Mies- kirjoitti:

        En tarkoittanut sitä, vaan aikuiseksi kasvamista. Kikattelun lisäksi - pukeudutko myös napapaitoihin, kiskotko tsidukkaa kaksin käsin ja riehutko raivopäisenä kapakassa?

        No mihinkäs kategoriaan kuuluvat 50-60 vuotiaat paljastavasti pukeutuvat umpijurrissa örveltävät perheenäidit?


      • -Mies-
        Kyssäri. kirjoitti:

        No mihinkäs kategoriaan kuuluvat 50-60 vuotiaat paljastavasti pukeutuvat umpijurrissa örveltävät perheenäidit?

        Naisiksi, jotka kuvittelevat olevansa teinityttöjä.


      • ?
        Kyssäri. kirjoitti:

        No mihinkäs kategoriaan kuuluvat 50-60 vuotiaat paljastavasti pukeutuvat umpijurrissa örveltävät perheenäidit?

        vielä ns. "perheenäitejä"? Voiko siis kuuskymppisellä olla vielä alaikäisiä mukuloita?


      • Näinkin.
        ? kirjoitti:

        vielä ns. "perheenäitejä"? Voiko siis kuuskymppisellä olla vielä alaikäisiä mukuloita?

        No ne vanhat naiset roikkuvat aikuisissa lapsissaan kiinni. Äitiys on ikuista. Lapsia syyllistetään ja pidetään otteessa loppuikä. Eli kyllä ne perheenäitejä ovat.


    • Miksipä ei?

      Pidä korvasi auki ja voit kuulla, kuinka kahdeksankymppiset rouvatkin kutsuvat itseään ja toisiaan tytöiksi. Miksi vaivaat päätäsi sanalla, jota ihmiset käyttävät laidasta laitaan oman makunsa mukaan? Varhaisteinit kutsuvat itseään ja toisiaan "muijiksi" tuntematta ollenkaan sanan alkuperäistä merkitystä.

      Se aikuistuminen sitten riippuu kahdesta asiasta: siitä, milloin ihminen itse katsoo olevansa aikuinen, ja siitä, mitä kukin pitää aikuisuutena. Ja taas meillä on miljardi eri vivahdetta tarkasteltavanamme.

      Miksi sinua harmittaa muiden pukeutumistyyli ja ravintolakäyttäytyminen? Eivät kai he sinua ole pakottamassa mukaansa? Jos sivusta katsominen taas harmittaa, sinun on vain tyytyminen siihen, että ei ravintolan asiakaskuntaa saa ainakaan asiakkaana valita mieleisekseen.

      • -Mies-

        Korvani ovat erittäin auki, mutta en koskaan, toistan: KOSKAAN, ole kuullut kahdeksankymppisten kutsuvan toisiaan tytöiksi! Kuuletko useinkin harhoja?


      • mummomuori*
        -Mies- kirjoitti:

        Korvani ovat erittäin auki, mutta en koskaan, toistan: KOSKAAN, ole kuullut kahdeksankymppisten kutsuvan toisiaan tytöiksi! Kuuletko useinkin harhoja?

        et vietä aikaa eläkeläisten kanssa...


      • Tyttökö?
        mummomuori* kirjoitti:

        et vietä aikaa eläkeläisten kanssa...

        Kyllä mummot tosiaan (kuten papatkin niitä mummoja) saattavat tytötellä itseään ja toisiaan.

        Itsekään en näin 38 vuotiaana pahastu tytöttelystä, mutta muijittelu tai ämmittely kyllä särähtää korvaan (ihmetyttää tosiaan tämä nuorien muijittelu) enkä siedä jos minua joku noin nimittelee!

        Yksi (ei nykyään mikään ikäluokkakysymys) sana myös, jota en ole koskaan oppinut sietämään, on pillu! Se kuulostaa niin törkeän karskilta että en normaalioloissa kyllä yhtään tykkää siitä. Joo, tämä nyt ei yhtään liittynyt itse asiaan, mutta tuli jostain syystä mieleen. Joku muuten joskus listasikin nimikkeitä tietynikäisten naisten alapäälle, jos en väärin muista niin siinä pillu luokiteltiin jo hyvin vanhan naisen alapääksi :D


    • mummomuori*

      kuinka aikuisuus määritellään.

      Nuoret kasvavat hiljalleen kohti aikuisuutta. Sen voi määritellä monella tapaa, vaikka niin mistä alkaa vastuut. Nämä vastuut näkyvät vaikka laeista, rikosoikeudellinen vastuu alkaa 18 v, samoin monet muut. Eli tästä iästä katsotaan se, kuinka hyvin henkilön odotetaan ymmärtävän syyn ja seurauksen vaikutukset.

      Toinen tapa hahmottaa on itsenäisyys. Kuinka itsenäisesti ja omaehtoisesti ihminen tekee päätöksiä. Tämä onkin veteen piirretty viiva. Se että ei mennä enää kaveriporukan tai sen hyvän ystävän mukaan, vaan uskalletaan poiketa heistä, on yksi kriteeri. Nykyään paine samankaltaisuuteen on kova. Ehkä noin 25 v ja siitä eteenpäin voisi olla tavallinen aika.

      Samoin, missä määrin osataan tehdä päätöksiä ilman että ”vanhempien sisäinen ääni” lakkaa vaikuttamasta, on yksi kriteeri. Tämä ajoittuu noin 40 vuoden paikkeille.

      Tyttöys ja naiseus puolestaan ovat seksuaali-identiteettejä, ja aika vahvasti kiinni myös fyysiseen kypsymiseen. Nämä ovat osittain biologisia, muta suurimaksi osaksi kasvatuksen tulosta.

      Nykyään tilanne on aika paradoksaalinen. Ihminen kypsyy nyt todella nopeasti sukukypsäksi. Se kun ennen ensimmäiset kuukautiset (ja raskaaksi tuleminen mahdollistuu) oli noin 17 vuotiaana, on se nyt muistaakseni 14 vuotta. Eikä ole mitenkään poikkeavaa että ne alkavat jo 10 vuotiaana. Kivikautiset aivot aivan vastaavat siihen että ravinto on hyvää, olosuhteet turvalliset, niin lisääntyminen voidaan aloittaa varhemmin.

      No, onko sitten vaikka 15 v jo tämän yhteiskunnan mukaan kypsä äidiksi? Fyysisesti hän alkaa olla parhaassa synnytysiässä. Pärjääminen tänään vaatii niin paljon taitoa ja tietoa, että on kyvykäs ylipäätään itse täällä pärjäämään, saati että kykenee kasvattamaan jälkeläisistään pärjääviä yksilöitä.

      Samoin naiseus on muuttunut aika lailla. Ennen se oli sitä kun avioiduttiin ja aloitettiin seksielämä, sekä lasten saanti. Naiseuteen liitettiin myös kulttuuritekijöitä, millainen nainen sai olla ja millainen ei. Yhä nämä vanhat arvot jatkavat elämäänsä ja etenkin uusi sukupolvi on ottanut ne käyttöönsä. Mielenkiintoista sillä oma sukupoveni on elänyt juuri päinvastoin, oma ammatti, työ ja itsenäinen vastuu omasta elämästä olivat tärkeitä. Toki on niitäkin mutta vähemmän, jotka antoivat vastuun itsestään miehelle, joka elätti heitä. Tavallisissa ihmisissä heitä on pienen pieni vähemmistö.

      Niin, onko tuo tyttöys nyt sitä että halutaan todella elää lapsen elämää mahdollisimman pitkään? Olen pannut merkille, että kasvatuksessa on painotettu paljon sitä, ettei lapsen tarvitse kasvaa liian varhain aikuiseksi. Tämä on täysi ristiriidassa fyysisen kehityksen kanssa.

      Kun naisesta käytetään sanaa tyttö sillä on myös oma arvomerkitys. Se sisältää sanoman että et ole vielä aikuinen, eikä näin ollen sinuun tarvitse suhtautua kuin aikuiseen. En hyväksy itseni kohdalla sitä että minusta käytetään sanaa tyttö, etenkään kun sanoja on mies. Pojittelen kyllä heitä takasin. Kun tulen n. 70 vuodenikään, niin sitten minua saa kutsua jälleen tytöksi. Sillä vanhanhan me tulemme lapsiksi jälleen. Ehkä tässä on sukupolvien välinen ero – harvoin saatan kutsua naisystäviäni tytöiksi. En halua mitätöidä heidän aikuisuuttaan.

      Niin, ei naiseus ole jakkupukuja tai omaisuutta. Se on vastuun ottaminen omasta elämästään ja tarvittaessa muiden elämästä – kuten lasten. Tämä ei tarkoita että ollaan vastuun ikeen alla huolesta kankeana tai naama happamena. Ei mikään estä kikattamasta ja pitämästä lystiä.

      Se on taas eri juttu, että sana aikuisuus on saanut ikävänä väritteen. Ehkä se tulee siitä lapsen näkökulmasta, että äiti ja isä olivat välillä niin ikäviä ihmisiä? Tässä kohtaan minäkin sanon, että sellainen aikuinen ole koskaan halunnut olla enkä ole ollut.

      • -Mies-

        Kiitos pitkästä ja harkitusta vastauksesta. Miksi muuten katsot, että sinulla on oikeus pojitella miehiä? Kommentoin nyt vain tätä kohtaa: "Kun tulen n. 70 vuoden ikään, niin sitten minua saa kutsua jälleen tytöksi. Sillä vanhanahan me tulemme lapsiksi jälleen. " Mielestäni vanha nainen ei ole tyttö, kuten vanha mieskään ei ole poika, eikä muutu lapseksi. Pelkkä toisten hoidettavana oleminen, jos sitä tarkoitit, ei määrittele riittävän tarkasti lapsuuden olemusta. Tarpeeksi vanha on neutri, sukupuolineutraali.


      • miesnäkökulmaa

        Tyttöjen menkoista sen verran, että näyttää olevan aika tavallista niiden alku jopa 10-12 vuotiaana, mikäli vain tyttöjen vanhempiin (äiti sen yleensä kertoo) on uskominen. Tietyissä asioissa kun tuollainen pitää ottaa lasten kanssa huomioon.

        Ihminen luulee olevansa aikuinen ekan kerran 15-16 vuotiaana, kun saa vähän lisää oikeuksia ja toisaalta ensimmäisen ajokortin (mopo) jne.. toinen aikuistumisen pykälä tulee yhteiskunnan toimesta taas 18 vuotiaana, sitten opintoetuuksien pykälien vuoksi 21 vuotiaana pääsee irti vanhempien sidonnaisuuksista ja alkaa elää omaa elämäänsä taloudellisesti. Kolmenkympin kohdalla tajuaa, että olipa sitä pentu vielä 25 vuotiaanakin ja nelikymppisenä tajuaa, että olipas sitä vielä pentu kolmikymppisenäkin.. ysikymppisenä olisi varmasti jo tehnyt paljon asioita toisin, jos ois ollut sama elämänkokemus nuorempana. Ja tämä näkyy tuossakin, että seitsemänkympin jälkeen sinuakin saa tytötellä, mutta nyt koet sen loukkausena, vaikka pojittelet itsekin miehiä.

        Itse näkisin niin, että nainen joka haluaa pysyä tyttömäisenä (toki sekin, kuten moni muukin asia, voi mennä liiallisuuksiin), pysyy vain itsenäisenä.. haluaa olla naisellinen nainen, jota nuoret tytöt ovat. Hehän ovat ylpeitä naiseudestaan ja tämä näkyy hieman negatiivisesti noissa kaikenmaailman gallerioissa, joissa nuoret tytöt paljastelevat ylpeinä itseään. Vanhempina (aikuisina naisina) he osaavat nauttia naiseudestaan ja miestenkin huomiosta asiallisemmin, mutta haluavat nauttia siitä. Miehillähän on ollut aina oikeus nauttia naisten kauneudesta ja markkinoinnissahan tämä näkyy entistä enemmän.


      • mummomuori*
        -Mies- kirjoitti:

        Kiitos pitkästä ja harkitusta vastauksesta. Miksi muuten katsot, että sinulla on oikeus pojitella miehiä? Kommentoin nyt vain tätä kohtaa: "Kun tulen n. 70 vuoden ikään, niin sitten minua saa kutsua jälleen tytöksi. Sillä vanhanahan me tulemme lapsiksi jälleen. " Mielestäni vanha nainen ei ole tyttö, kuten vanha mieskään ei ole poika, eikä muutu lapseksi. Pelkkä toisten hoidettavana oleminen, jos sitä tarkoitit, ei määrittele riittävän tarkasti lapsuuden olemusta. Tarpeeksi vanha on neutri, sukupuolineutraali.

        jos he itse tytöttelevät niin he varmaankin haluavat tulla pojitelluiksi?

        No, tässä on ehkä eri perinteitä, mutta kyllä tämän ideana on se, että se nuoruus alkaa olla kirkkaammassa muistossa kuin menneet viime vuodet. Voisiko sano ihmisen ”ydin” kun säilyy riippumatta ikävuosista?

        Kyllä me jo syntymästä olemme eri sukupuolia, eikä se meistä mihinkään lähde vaikka ikää tulee. Kyllä me olemme naisia ihan loppuun saakka. Voisipa vaikka väittää että kun on elänyt naiseuden elämänkaaren, olemme vasta tuolloin vanhana todellisia naisia.

        En kyllä tarkoittanut hoidettavana olemista, vaan sitä että päätösvalta omien asioiden suhteen on toisen ”taskussa”. Jos dementoidut, niin silloin sinun päätösvaltasi siirtyy toisen taskuun. Ei muutoin.


      • mummomuori*
        miesnäkökulmaa kirjoitti:

        Tyttöjen menkoista sen verran, että näyttää olevan aika tavallista niiden alku jopa 10-12 vuotiaana, mikäli vain tyttöjen vanhempiin (äiti sen yleensä kertoo) on uskominen. Tietyissä asioissa kun tuollainen pitää ottaa lasten kanssa huomioon.

        Ihminen luulee olevansa aikuinen ekan kerran 15-16 vuotiaana, kun saa vähän lisää oikeuksia ja toisaalta ensimmäisen ajokortin (mopo) jne.. toinen aikuistumisen pykälä tulee yhteiskunnan toimesta taas 18 vuotiaana, sitten opintoetuuksien pykälien vuoksi 21 vuotiaana pääsee irti vanhempien sidonnaisuuksista ja alkaa elää omaa elämäänsä taloudellisesti. Kolmenkympin kohdalla tajuaa, että olipa sitä pentu vielä 25 vuotiaanakin ja nelikymppisenä tajuaa, että olipas sitä vielä pentu kolmikymppisenäkin.. ysikymppisenä olisi varmasti jo tehnyt paljon asioita toisin, jos ois ollut sama elämänkokemus nuorempana. Ja tämä näkyy tuossakin, että seitsemänkympin jälkeen sinuakin saa tytötellä, mutta nyt koet sen loukkausena, vaikka pojittelet itsekin miehiä.

        Itse näkisin niin, että nainen joka haluaa pysyä tyttömäisenä (toki sekin, kuten moni muukin asia, voi mennä liiallisuuksiin), pysyy vain itsenäisenä.. haluaa olla naisellinen nainen, jota nuoret tytöt ovat. Hehän ovat ylpeitä naiseudestaan ja tämä näkyy hieman negatiivisesti noissa kaikenmaailman gallerioissa, joissa nuoret tytöt paljastelevat ylpeinä itseään. Vanhempina (aikuisina naisina) he osaavat nauttia naiseudestaan ja miestenkin huomiosta asiallisemmin, mutta haluavat nauttia siitä. Miehillähän on ollut aina oikeus nauttia naisten kauneudesta ja markkinoinnissahan tämä näkyy entistä enemmän.

        näkökulma : )


      • -Mies-
        mummomuori* kirjoitti:

        jos he itse tytöttelevät niin he varmaankin haluavat tulla pojitelluiksi?

        No, tässä on ehkä eri perinteitä, mutta kyllä tämän ideana on se, että se nuoruus alkaa olla kirkkaammassa muistossa kuin menneet viime vuodet. Voisiko sano ihmisen ”ydin” kun säilyy riippumatta ikävuosista?

        Kyllä me jo syntymästä olemme eri sukupuolia, eikä se meistä mihinkään lähde vaikka ikää tulee. Kyllä me olemme naisia ihan loppuun saakka. Voisipa vaikka väittää että kun on elänyt naiseuden elämänkaaren, olemme vasta tuolloin vanhana todellisia naisia.

        En kyllä tarkoittanut hoidettavana olemista, vaan sitä että päätösvalta omien asioiden suhteen on toisen ”taskussa”. Jos dementoidut, niin silloin sinun päätösvaltasi siirtyy toisen taskuun. Ei muutoin.

        Päätösvallan siirtyminen toisille tarkoittaa juuri nimenomaankin sitä samaa hoidettavana olemista, josta mainitsin. Se ei tee vanhuksesta lasta. Virkaholhooja ei ole isä. Lapsena oleminen on paljon muutakin, kuin päätösvallan siirtymistä. Siihen sisältyvät mm. muistot, leikit yms. asiat.


      • tyttö;D

        Aivan loistavaa tekstiä ajattelet samallalailla asioista kun mäkin ja mukavan laajasti :)


    • FrozenCorpse

      MIksi pitäis aikuistua? Ajatuskin rasittaa. Tällaisessa yhteiskunnassa, jossa lapsetkaan eivät saa olla lapsia, on ihan järkevää, että lapsuutta tahallaan pyritään venyttämään, että on sitten parempi pohja sille oikeasti aikuisen elämälle.

      • -Mies-

        Miksikö pitäisi aikuistua? Normaalissa, stabiilissa yhteiskunnassa ihminen kypsyy henkisesti aikuiseksi silloin, kun siirtyy työelämään ja/ tai aloittaa pysyvään parisuhteeseen tähtäävän seurustelun. Aikuisuuteen kuuluu sellaisiakin asioita kuin holtittomuuden hylkääminen ja säännöllisen elämäntavan omaksuminen. Nainen, joka käyttäytyy ja näyttäytyy teininä vielä 30-vuotiaana, ei ole kasvanut aikuiseksi. Sama muuten koskee vaikkapa 40-vuotiaita rokkiukkoja. Harmaantuva heavyfani kaikkine oheiskrääsärensseleineen on surkea näky.


    • firman ukkeli

      Itse sain eilen viimeksi töissä viestin, jonka loppukirjoituksessa oli "xxxxxxxxxxxx tytöt"

      Ja nämä tytöt ovat 40-50 vuotiaita, minä siis 35 vuotias. Eikä heitä haittaa sekään, jos sitten joskus itsekin vahingossa tytöttelen, kun taas toisaalla firmassa on minua nuorempia naisia, jotka suuttuvat jos erehdyn sanomaan tytöksi.

      Ja kun firman juhlissa katselee firman naisia, niin ei ole väliä onko 20 vai vuoden päästä eläkkeelle jäämässä, samalla tavalla osataan juhlia ja pitää hauskaa.. naiset saavat olla naisia koko ikänsä.

    • ikuinenpoika

      niin että nainen ei enää halua muuttua toimistorotaksi vaan pitää kaiken eli saada myös työn, perheen kuin tyttöjenillatkin. mitä pahaa on täysipainoisessa elämässä?

      Olen tavannut elämäni aikana miehiä jotka ensin rakastuvat räväkkyyteeni mutta kun haluaisivat jotain vakavampaa (=naimisiin, lapsia) he alkavat pikkujutuilla, kuten pukeutumiseen puuttumisella (en pukeudu huoramaisesti muutenkaan!) vihjailla siitä, että tulevaisuudessa mun täytyisi muuttua.

      Onko siis kuitenkin niin, että sulla taitaa itselläsi olla huoli ettei jostain kiinnostavasta tytöstä olekaan tilanteen vaatiessa äidiksi lapsellesi (tai että joku muu mies hänet veisi) jonka vuoksi tahtoisit että hän muuttuisi turvallisesksi tavalliseksi hyväksi tytöksi jonka voisi esitellä mummolle ja ukille?... pelkäätö vastuuta itse asioista joita yrität syöttää naiselle jotta sinun ei tarvitse itse kantaa niin paljoa vastuuta eikä asiat, kuten lasten saaminen muuttaisi elämääsi liikaa?
      Tälle on olemassa kuvaava käsite = hallinta

      mee ittees.

    • Mies1985

      Miehellehän "tyttö" sanaan liittyy jossakin määrin romanttisia ja seksuaalisia vaikutteita; mies voi varata tuon sanan sellaisille naisille josta itse pitää ja joita pitää miellyttävinä ja 'viattomina'.
      -
      Siis tavallaan miesten tytöttely (nuorten ihmisten keskuudessa) on tavallaan kunnianosoitus naisia kohtaan mutta naisten tai tyttöjen harrastamaan pojitteluun ei liity samanlaista tunnelatausta, yleensä ottaen.

      Miehet romantisoivat naiset mielessään ja assosioivat kaikkea hyviä asioita (nyt rajataan tästä pois lapset joista normaali mies ei ole kiinnostunut ja ehkä etookin ajatella lapsia tuon saman kattotermin alla) tuohon "tyttö" sanaan ja jossain määrin myös "nainen".
      -
      Naisille taas "mies" tai "poika" on arkinen tai ehkä pelottavakin käsite. Sellainen seksistinen lastenloruhan on siitä miten tytöt on tehty...mistä ne nyt olikin, kanelista, sokerista ym. ja pojat etanoista, koiranpaskasta ynnä muusta sellaisesta jota ilmeisesti luetaan lapsille jossain päin maailmaa päiväkodeissa vieläkin.

      • Ei perkele taas...


      • mummomuori*

        Ihan kiva että koet itsesi itsellesi pelottavaksi…

        Kun työelämässä joko esim. kollegaa tai esimiestä tytötellään, niin eiköhän se kerro enemmän alentamisesta (jota juuri tuon seksin avulla tehdään) kuin kunnianosoituksena? Samoin jos olet tekemisissä jonkun virkailijan yms. kanssa, ei siihen todellakaan kuulu tuo tytöttely.

        Ihmistä voi kutsua joko nimellä tai hänen nimikkeellään. Vaikka näin: Hei myyjä…”, ei ”Hei tyttö…”. Vai olisiko se parempi että sanottaisiin ”Hei poika…” kun kohteena on vaikka 45 vuotias mies?

        Eräässä työpaikassa esimieheni erehtyi tytöttelemään minua ja työaikana. Kun menin hänen luokseen, sanoin takaisin ”Mitä pojalla oli asiaa?” (Hän oli muutenkin minua nuorempi!). Vähän happamaksi valahti ilme, mutta viesti meni perille, sen jälkeen muisti jopa nimeni.


      • Mies1985
        mummomuori* kirjoitti:

        Ihan kiva että koet itsesi itsellesi pelottavaksi…

        Kun työelämässä joko esim. kollegaa tai esimiestä tytötellään, niin eiköhän se kerro enemmän alentamisesta (jota juuri tuon seksin avulla tehdään) kuin kunnianosoituksena? Samoin jos olet tekemisissä jonkun virkailijan yms. kanssa, ei siihen todellakaan kuulu tuo tytöttely.

        Ihmistä voi kutsua joko nimellä tai hänen nimikkeellään. Vaikka näin: Hei myyjä…”, ei ”Hei tyttö…”. Vai olisiko se parempi että sanottaisiin ”Hei poika…” kun kohteena on vaikka 45 vuotias mies?

        Eräässä työpaikassa esimieheni erehtyi tytöttelemään minua ja työaikana. Kun menin hänen luokseen, sanoin takaisin ”Mitä pojalla oli asiaa?” (Hän oli muutenkin minua nuorempi!). Vähän happamaksi valahti ilme, mutta viesti meni perille, sen jälkeen muisti jopa nimeni.

        Suht nuorten tai samanikäisten keskuudessa. Uskon että jos vanha ukko tytöttelee niin siinä VOI olla alentamisen makua vaikka siinä ehkä vielä enemmän jos vanha muori tytöttelee nuorempaa naista.


      • Nainen jolla tyttö

        On sulla karmea muistikuva tuosta pojanosasta lastenlorussa...se oli - koiranhäntätupsukoista- muistaakseni tuo yksi kohta lorua, eikä sanottu mitään koiranpaskasta. Missä se seksi siellä taas piilee?

        Kiitos sulle kuitenkin hauskasta kirjoituksesta...sain hyvät naurut :)


    • lottamari

      Tarkoitat kai naisen psyykkistä aikuistumista. No, siihen ei vaikuta ikä, vaan naisen luonne ja temperamentti. Jotkut naiset ovat lapsesta saakka vakava luontoisia, hiljaisia, järkeviä ja "aikuisia tyttöjä", kun taas joidenkin luonteeseen ja temperamenttiin ei sovi jäykkyys ja vakavailmeisyys ollenkaan. Samoin on miesten laita. Tiedän ja tunnen tyyppejä, jotka 50- vuotiainakin käyttäytyvät kuin pikkupojat tai teinit, eivätkä he koskaan suostu mitään ikäkriisiä kokemaan tai psyykkiseen ikä muottiin tunkemaan itseään. Kyse on siis pelkästään persoonasta. Toisille villeys ja vapaus vain sopii ja luontuu, kun taas toisen ei voisi kuvitellakkaan käyttäytyvän siten.

      Aira Samulin on hyvä esimerkki räväkästä ikinuoresta teininaisesta, joka osaa elää elämänsä juuri hänen peroonaansa sopivalla villillä ja vapaalla luonteella, mutta joka aikuisena naisena, pitkän elämän eläneenä ja nähneenä osaa nähdä myös elämän vakavankin puolen.

      Persoona siis määrää, kuka on ikuinen "teini", kuka vakava jakkupukuun pukeutunut "aikuistunut" nainen.

    • Me vietimme eilen tyttäreni kanssa kaksin "tyttöjen iltaa"; tehtiin poppareita ja katsottiin elokuva. - Samoin työkavereitten tai muiden vanhojen ystävien kanssa vietetään välillä tyttöjen iltaa, joskus naisten iltaa; ihan kuinka kulloinkin huvittaa sanoa. - Mutta sen paremmin työ- kuin harrastuspuolellakaan ei miesten auta minua tytötellä; se on ihan saletti. - Eli mieleltäni saatan olla hyvinkin lapsellinen vielä tässäkin iässä, siis neljänkympin ohittaneena, mutta asialliset asiat hoidetaan aikuismaisesti. - Itse en (miehenä) tytöttelisi enää 15 vuotta täyttäneitä nuoria naisia, jos haluaa pysyä selvillä vesillä. - Saman ikäiset pojat ehkä voivat vielä puhua "tytöistä" n. 17 ikävuoteen asti ? Jos isäni eläisi, niin hän olisi ainoa mies, joka vaikka vieläkin saisi minua tytötellä..

      • Mies1985

        "Itse en (miehenä) tytöttelisi enää 15 vuotta täyttäneitä nuoria naisia, jos haluaa pysyä selvillä vesillä"

        Ja miksikäs ei? Kuka puhuu 15-vuotiaista naisina?
        -
        Muuten silloin kun halutaan 'inhimillistää' ihmistä lisää niin tytötellään (tai pojitellaan) ja silloin kun ei, niin käytetään ennemmin sanaa mies tai nainen. Esim.Amerikassa joku vasemmistolainen media voi uutisoida että "Afrikkalaisamerikkalainen Tyrone Jackson raiskasi ja tappoi 14-vuotiaan naisen nimeltä..."
        Tai että "20-vuotias poika riehui aseen kanssa..." kun halutaan sympatiat pahikselle.


      • Mies1985 kirjoitti:

        "Itse en (miehenä) tytöttelisi enää 15 vuotta täyttäneitä nuoria naisia, jos haluaa pysyä selvillä vesillä"

        Ja miksikäs ei? Kuka puhuu 15-vuotiaista naisina?
        -
        Muuten silloin kun halutaan 'inhimillistää' ihmistä lisää niin tytötellään (tai pojitellaan) ja silloin kun ei, niin käytetään ennemmin sanaa mies tai nainen. Esim.Amerikassa joku vasemmistolainen media voi uutisoida että "Afrikkalaisamerikkalainen Tyrone Jackson raiskasi ja tappoi 14-vuotiaan naisen nimeltä..."
        Tai että "20-vuotias poika riehui aseen kanssa..." kun halutaan sympatiat pahikselle.

        eivät ole tyttöjä eivätkä naisia, vaan nuoria naisia. Tai sellaisia he haluavat siis kuulla olevansa. -

        Siinä on oikeasti suuri ero, kuinka naisista puhutaan missäkin iässä. - Jos muovaan antamaasi esimerkkiä hieman, ja kerrotaankin rikoksesta, jossa "Afrikkalaisamerikkalainen Tyrone Jackson raiskasi keski-ikäisen naisen... 40-vuotias nainen oli matkalla työstä kotiin, kun..." - Ketä silloin uutisessa vahingoitetaan eniten ? - No tietenkin sitä naista, joka on paitsi raiskattu, niin hänet uutisoidaan myös "keski-ikäiseksi". - Ei kiva !


      • ford.prefekt

        'Tyttöjen kesken' voin puhua aikuisista naisista tyttöinä, mutta tämä edellyttää kyllä jonkinasteista kaveruutta. Vieraat aikuiset naiset ovat naisia. Samoin voin tuttujen miesten kohdalla joskus puhua pojista, mutta lähtökohtaisesti aikuiset miehet ovat miehiä. En myöskään pidä omalla kohdallani tytöttelystä sen enempää töissä kuin vapaa-ajallakaan, kun on kyseessä vieras ihminen. Valitettavan usein miehet käyttävät tytöttelyä alentavassa merkityksessä, jolloin siitä on aiemmin mainittu kunnioitus hyvin kaukana.


      • HÖRÖLÖPSIS!

        15-vuotiasta saa tytötellä ihan täysin vielä ja se on jopa suotavaa. 15-vuotias määritellaan laissakin lapseksi ja vaikka jokainen teini luuleekin olevansa aikuinen vuosia ennen kuin on, aikuinen saa tajuta, ettei se ole. 15-vuotias on vielä tyttö, alle 2kymppiset ovat tyttöjä, teinejä. Teinit ovat noin 13-19-vuotiaita, he ovat nuoria ja vaikka voivat olla fiksuja ja jo jotain eläneetkin, niin teinejä, tyttöjä ja poikia, eikä aikuisia ihan vielä. Yläpäässä tuota ikähaarukkaa hyvin lähellä aikuisuutta jo, ja nuoriksi kutsuttavia, mutta tosiasiassa, 2kymmpinen luulee tietävänsä kaikesta kaiken, muttei tiedä vielä mistään mitään. Enkä sano halveksuen, vaan näin se vaan on ja jokainen törmää siihen vuorollaan.

        Mutta 15-vuotias ei ole mitään aikuisuutta nähnytkään, eikä ole mitenkään, ei edes neitsyyttä menettämällä (kuten liian moni luulee) Nainen. Joku voi imarrellakseen ja kohteliaisuuttaan sanoa naiseksi (miehet jotka vonkaa käyttää tätä "sä olet niin ihana nainen"...) mutta fakta on se, että lapsi on lapsi, teini on teini ja 15-vuotias on niistä kumpaakin.


    • aik nainen

      Mä koin olevani "tyttö" noin 25 -vuotiaaksi. Siinämain aloin pitämään itseäni naisena. Ja ei liittynyt fyysiseen kasvuun/muutoksiin vaan enemmänkin päänsisäinen juttu. Jotenkin tunsin aikuistuneeni ja saaneeni itsevarmuutta nimenomaan naisena. Muistan oikein hyvin kuinka mietin sitä silloin itsekin, että mikä sen eron tekee enkä keksinyt yhtä syytä.

      Muuten näin nelikymppisenä olen huomannut, että elämänkokemus muuttaa ihmistä koko elämän, antaa perspektiiviä. Ei sitä voinut nuorempana vain ymmärtää asioita näin kuin nyt tekee. Itse en loukkaannu tytöttelystä, ellei sitä käytetä halveksivassa sävyssä. Ja teen juttuja edelleen "tyttöjen kanssa". Minun mielestä se tyttöys tai poikuus kulkee meissä jokaisessa mukana, ei se tyttö kuole tai häviä minnekään vaikka ihmisestä tulee aikuinen. Surullisempaa on jos ihminen ei kasva ja kypsy ja luulee, että ikiteiniys on hienoa. Minun mielestä aikuisuus aliarvioituja hyveitä Suomessa. Itse ainakin koen aikuisuuden voimavarana, en kahleena tai minään halveksittavana. Aikuisuus on ennenkaikkea vastuuta itsestäni ja ymmärrystä omien toimieni seurauksista niin hyvässä kuin pahassakin.

      Minun mielestä aikuinen uskaltaa oma itsensä. Ja on sitä syystä. Ei vain sen vuoksi, että kuvittelee että jotain pitäisi olla. Ihan sama puhutaanko sitten pukeutumisesta tai käytöksestä tai jostain muusta elämän osa-alueesta. Aikuisuus ei tee ketään tylsäksi, aikuisuus tekee ihmisen tietoiseksi. Se tylsyys ja mauttomuus ei liity aikuisuuteen, se liittyy enemmän siihen ihmisen persoonaan ja luonteeseen. Jakkupuvussa ja toimistotöissä voi olla aikuisenakin räväkkä ja hersyvä, mutta jos persoonana ei ole sitä ollut niin ei sitä ole aikuisenakaan.

      • mummomuori*

        muuten ihana kirjoitus!


    • (poika)mies

      Naiseus = naissukupuolen ihmisen aikuisuutta.
      Mieheys = miessukupuolen ihmisen aikuisuutta.

      "Aikuisuuden" saa määritellä joku muu, tai vaikka jokainen kohdallaan.

    • 13

      Keskimäärin siinä kolmenkympin tietämissä. Eikä ne lapset ennenkään olleet naisia, vaikka niillä saattoi olla omiakin lapsia. Ihmisaivot ovat täysin kehittyneitä vasta 25 -vuotiaina.

      Pojasta sensijaan tulee mies naisen kautta. Aviottomia miehiä kutsutaan poikamiehiksi, tai vanhoiksi pojiksi ja kun mies on ensimmäisen kerran naisen kanssa, niin mies menettää poikuuden. Naiset puolestaan ovat naisia, vaikkeivat olisi miestä nähneetkään.

      • lottamari

        Tuo oli hyvä. "Naiset puolestaan ovat naisia, vaikkeivat olisi miestä nähneetkään",jes! Nainen vasta tekee pojasta miehen ja miehestä miehen.


      • Mies1985

        Monissa alkeellisissa kulttuureissa on erilaisia toisistaan poikkeavia miehuusriittejä tai käsityksiä siitä mitä miehuus tarkoittaa. Jossain pitää esim.saada lapsia että on tosimies.

        Kyllä neitsyyden menettämisestä myös puhutaan naiseksi tulemisena.


    • Miramella

      Voisi sanoa, että ihminen yleensä aikuistuu henkisesti siinä 25 ikävuoden kieppeillä. Toiset toki aikaisemmin kuin toiset. Aikuistumiseksi kutsutaan sitä, että alkaa hahmottaa itsensä yksilönä (ei ole niin sidoksissa enää kaveriporukkaan tai vanhemppiinsa), alkaa jo tietää, mitä elämältään tahtoo ja osaa tehdä itsenäisiä päätöksiä (jotka ovat suht älyllisiä) eli puntaroi asioita.

      Siiderin juominen, tyttöjenporukat, nauraminen, kiroilu ja trendivaatteet eivät taas liity tähän mitenkään. Ellei nyt puhuta taas siitä laumasieluisuudesta jota jo aiemmin sivusin.

      Viisikymppinen isänikin lähtee poikien (samanikäisiä miehiä) ongelle eli kyse on sanonnasta niin miehillä kuin naisillakin. Siideri on juoma siinä missä olutkin. Lopettaako aikuinen mies oluen juonnin. Lopetta aikuinen mies urheilusta puhumisen ja saunaillat?? Kiroileeko hän ja milloin? Ja milloin ne lopettaa esim. niitten hiphop-pöksyjen, pillifarkkujen, bändi -t-paitojen tai lippisten pitämisen. Pikasella vilkaisulla ei vielä neljäkymppisenäkään.

      Joten milloin mies kasvaa aikuiseksi ja lopetta pelikonsolin räpläämise? :) Niinpä, ei taida olla ihan sukupuolisidonnainen tämä juttu, vaan liittyy lähinnä mieltymuksiin. Joku on jo 12-vuotiaana mummotasoa, eikä siinä mitään. Jokainen tavallaan.

    • Kyymies

      Silloin voi aikuinen mies houkutella heidät sänkyynsä rivakasti tikattavaksi. Oi sitä nuoruuden kokemattomuutta, ihmettelelyä ja voihkette.

    • happypahh

      Jokaisessa naisessa asuu sekä pikkutyttö että teinityttö.
      Samoin kuin jokainen mies on ikuinen pikkupoika.

      • Ei asu.

        Perustele tieteellisesti.


    • tämä on

      jokaisen yksilökohtainen asia, aivan kuten pituuskasvu. Toiset jämähtää tietylle tasolle ja jotkut pääsevät täysiin mittoihin, eli aikuisiksi, eli ymmärrys on täysinäinen eikä mitään puutu. Varsinkin miehet jämähtää varhaisteinien tasolle ja nykyään myös monet naiset. Ei ihme että ihmissuhteet on sen mukaiset. Tämä on nykyään suurin ongelma ihmisille, kehityksen vajaaälyisyys.

    • jääny vähiin?

      Aloittajalle:

      Vain typerys ajattelee asioista tietyn perspektiivin kautta hyväksymättä muita vaihtoehtoja.

    • teen-loverM

      12v lähtien.

    • ei entinen palaa

      Aika kapea määritelmä sanoisin. Siis, että aikuisena olo olisi muka "vakavoituminen, toimistotyö ja lapset sekä perhe", eihän lapsettomat voisi aikuistua ikinä eikä siinä paljon huumorin kukka laula. Toinen vaihtoehtosi oli toinen ääripää, eli lapselliseksi jääminen ja pissiksen leikkiminen.

      Mun mielestä nainen ja mies tarkoittaa aikuista. Aikuinen taas tarkoittaa kovasti paljon enemmän, kun vain opiskelun loppuun saattaamista, mikä on pelkkä suoritus. Aikuinenkin voi opiskella, ja Luojan kiitos, sillä nykyään jo olosuhteiden pakosta moni joutuu opiskelemaan parikin ammattia, ja opiskelemaan aikuisena. Onneksi enää ei tarvitse jäädä ja jumittaa. Ennen vanhaan nainen oli perheellisenä holhouksessa, joten ei se aikuista ja itsenäistä tarkoittanut: moni yksinäinen joutuu kasvamaan paljon enemmän. Ei ole ketään, kenen kanssa asioita jakaa, miestä huolehtimassa mistään. Joutuu kaikki ratkomaan yksin ja selviämään kaikesta yksin. Ja se lapsettomuuden miettiminen, jopa tuska, saattaa kasvattaa enemmänkin kuin lapset, joita sitten moni pitää itsestään selvyytenä. Itse tiedän naisia (ja siis miehiä) joille lasten teko on mummon kasvava työmäärä ja oma vastuu on muka suuri ja painava: todellisuudessa sitä tyrkitään kaikille muille, joitten pitäisi olla yhtä riemuissaan ja kasvattamassa ja vahtimassa lasta. Opettajille ja kouluille tyrkätään enemmän ja enemmän vastuuta eikä omia lapsia enää haluat kasvattaa ilmeisesti.

      On omituista, että miehet kyllä saavat "pojat on poikia" ymmärryksellä olla sekä aikuisia miehiä, että huumorin tajuisia, joskus viihteelle vaihtavia, "poikien iltaa" (se on poikien ilta ollut aika, ei "miesten ilta" iästä riippumatta) ja keppulijuttuja järkkääviä, enkä nyt puhu liioitellusta idiotismista, mikä sekin kyllä hyväksytään miehiltä helpommin, kun taas naiset ovat muka lapsellisia ja eivät kasva aikuisiksi. Mun mielestä toi on todella kapeaa.

      Aikuinen, on mies tai nainen, ei mun mielestä ole sun luettelemista, pinnallisista syistä juuri ollenkaan kiinni. Ellei niillä yritä ilmaista jotain oikeaa. Sun luettelemat syyt oli kaikki pintaa, ulkokuntaista. Ja vanhaa äiti-myyttiäkin tukevia, millä siis esim. miehillä ei ole oikeuksia lasten huoltajuuskiisyoissa: ihmeellistä, että mies haluaa ylläpitää sitä kuvaa niin sitkeästi.

      Aikuinen on ihminen joka osaa ottaa vastuun itsestään, omista tavoitteistaan ja onnestaan, huomioiden muutkin. Joka ei tavoittele asioita ahneuden, itsekeskeisyyden ja hinnalla-millä-hyvänsä-kautta, sellainen ihminen on psyykeltään kesken. Narsistiset ominaisuudet eivät ole vahvuutta eikä aikuisuutta, MUTTA ei myöskään martyyrimainen uhrautuminen, ihminen joka riippuu toisissa eikä osaa itse sanoa kyllää ja eitä. Aikuinen tuntee itsensä ja osaa realistisesti arvioida mahdollisuuksiaan ja haasteitaan. Ei siis itsesäälissä rypevä. Ja mun mielestä psyykkiseen aikuisuuteen kuuluu muitten hyväksyminen, erilaisuuden ja toisenlaisten valintojen sietäminen, laajempi näkökanta. Musta-valko ei ole kovin aikuista, elämässä on "miljoonia harmaan sävyjä välissä". Aikuisuus on nimenomaan myös huumorin tajua, kun kaikeen ei tarvitse enää suhtautua haudan vakavasti, näkee jo elämässä eri sävyjä ja tajuaa pienten ongelmien olevan vain pieniä haasteita, ja osaa nauraa myös itselleen. Ei jaksa niin välittää "mitä muut sanoo" ja ole jatkuvasti riippuvainen toisten hyväksynnästä ja kehuista. Aikuinen saa ja osaa siis nauraa, saa siis nauraa ja tanssia, koskei tarvitse enää suhtautua itseensä niin haudan vakavasti: tajuaa mikä on oikeasti vakavaa.
      Joskus saa kirota, joskus saa juoruilla, joskus saa kikattaa aikuisenakin, lipitää porukassa (on se nyt mikä vaan) siideriä, eikä se vaikuta asioihin. Joskus on muuten myös tarpeen kirota, pitää osata myös lyödä nyrkki pöytään ja sanoa että perkele, nyt riitti.

      Ehkäpä mainosmiehet ovat hämärtäneet myös sinun aikuisuuden tajuamistasi, ettei se olekaan vain pintaa tai että muotivaatteet estäisi aikuisuuden? Ehkäpä sinä et ole siksi pysähtynytkään miettimään, mitä aikuisuus oikeasti on. Kaikki vanhassa ei ollut hyvää, joskaan ei uudessakaan. Ehkä pinta hämärtää sinun ajatustasi, kannattaa oikeasti pysähtyä pohtimaan, mikä on aikuisuutta.

      20-30-vuotias ON nuori nainen, joskaan ei tyttö, mutta tyttö on monesti sanonta tapa vain. Tuon ikäinen on oikeasti nuori nainen, nuori aikuinen. Sen alle on oikeasti teini. Ihminen elää nykyään 80-vuotiaaksi, ja ajat ovat muuttuneet. Ei tarvitse solmia teiniliittoja, ei pakkonaintia, eikä nostaa asemaansa. 50 vuotta on ennen ollut saavutus, nykyään 50-vuotiaana kuoleva on nuori kuolemaan.
      Sitä voit myös pohtia ja miettiä, olisiko sittenkään mitään järkeä vanhentua ennen aikojaan ja elää vanhaa aikaa muutenkaan, kun nyt on nyt.

    • Anonyymi

      12-vuotias vai 16-vuotias.

    • Anonyymi

      Naiseus ja miehuus loppuu 20-vuotiaana.

    • Anonyymi

      Annetaan tyttöjen olla tyttöjä vain 2-14 vuotiaana.

    • Anonyymi

      15-19 vuotiaat ovat enemmän rohkeita aikuisia, mutta ehkä yli 20-vuotias ei ehkä enää ole aikuinen vaan vammautunut ihminen. 20-vuotias menettää aikuisuuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe