Kun olin teini-ikäinen niin olisin halunnut lukea aikuisen suomalaisen ihmisen ajatuksista ja maailmankuvasta. Niitä ei ollut kuitenkaan saatavilla. Nyt 30 vuoden jälkeen tilanne on sama. Kukaan suomalainen ei kerro kattavasti, mikä on hänen maailmankuvansa. Siksi olen esittänyt nettisivuillani ( http://koti.mbnet.fi/pasivega ) 112 tärkeästä aiheesta mielipiteeni muutamalla rivillä kustakin. Yhteen sivuun on mahdotonta sisällyttää kaikkia tärkeitä asioita, mutta 10 sivuun mahtuu jo pääpiirteet.
Lyhyesti sanottuna maailmankuvani on se, että elävät olennot (Jumala, ihmiset ja eläimet) ovat tärkeitä ja muut asiat (työ, raha, omaisuus, tavarat, tekniikka ja kaupankäynti) ovat vähemmän tärkeitä. Lisäksi ongelmat (sota, väkivalta, rikollisuus, itsemurha, eläinten huono kohtelu, alkoholismi ja prostituutio) pitäisi ratkaista, eikä niitä pitäisi hyväksyä. Samoja virheitä ei pidä toistaa sukupolvesta toiseen niin kuin nyt on tehty ainakin 2000 vuotta. Parempi maailma on mahdollinen, jos on vain hyvää tahtoa. Olisi kiva asua hyvässä maailmassa, jossa jokainen olento on tervetullut elämään ja saa muilta olennoilta tukea, jos kohtaa vaikeuksia elämänsä aikana. Aikaa ihmisille riittää, kun nykyistä opiskelu- ja työtahtia vähennetään puoleen. Ihmiset ovat tärkeitä, asiat eivät.
Ihmisiä tulee auttaa ja rakastaa, mutta niin pitää eläimiäkin. Se, että useimmat ihmiset käyttävät väkivaltaa eläimiä kohtaan, vie pohjan myös ihmisten rakastamiselta - miten väkivaltaista ihmistä voi rakastaa. Väkivalta eläimiä kohtaan on valitettavasti jokapäiväistä (lihansyönti, turkistarhaus, koe-eläimet). Maailma olisi huomattavasti parempi paikka, jos väkivalta eläimiä kohtaan lopetetaan.
Olen vegaani, pasifisti, jainalainen ja luonnonkansojen uskontojen kannattaja. Minua kiinnostaa totuus, viisaus, hyvyys ja rakkaus. Tarvitsen vain vaatteet, asunnon, ruokaa ja hyviä ystäviä.
Nettisivuillani on myös kirjoituksia skitsofreniasta, koska olen ollut mielisairaalassa yhtäjaksoisesti yli 8 vuotta. Kaikesta on hyvä puhua ja skitsofrenia on osa elämää. Tavallisen ihmisen olisi hyvä tietää jotain myös mielisairaudesta. Itse koen, että mielisairaus on Jumala- ja ihmissuhdeongelma. Elämä ei ole niin helppoa kuin luulisi. Vaikeuksia voi tulla Jumalan ja ihmisten kanssa helposti.
Maailmankuvani eli synteesi kaikesta
11
1150
Vastaukset
- otempora
Fiksua ja kypsää pohdintaa... luulen että me suomalaiset tarvitsemme enemmän
kosketusta toisiin ihmisiin väheksymättä taloudellista toimintaa ja teknologisia arvoja sinänsä.
Arvomaailman kapeutuminen ja keskittyminen tiettyihin päämääriin näkyy suoraan ja välillisesti niin työpaikoillakin kuin kodeissakin. Kysymys onkin, miten kaikki ihmiset saataisiin kokemaan Suomi maaksi, jossa on hienoa ja merkityksellistä elää ja toimia! Olisi hyvä aloittaa lähimmistä ihmisistä, niistä ystävistämme, työtovereistamme ja perheenjäsenistämme, joihin meillä on päivittäin kosketus elämässämme. - anonyym.okt
Hei, minulla on nyt vaikea lähettää tähän kommenttia,
mutta minä nyt menin sivullesi. Se on kiinnostava. Olen itse täysin
eläintuotteista luopuva 20. Aivoni fuelia yritän selvittää. Löytää tilaa
ajalle, koen etten pidä oikein mistään riippuvuudesta josta ollaan
puhuttu... Jos jotain on tehty menneessä, sen täytyy nyt riittää
oikein kokemukseksi, huomiseen, jolloin päästään irti.- anonyym.okt
minä en nyt, käsitä, mitä sanoa..
- kävin sivuillasi
ja heti alussa kiinnitti huomiotani
"En ole tehnyt korkeakoulusta valmistuttua oman alan töitä enkä aio tehdä niitä jatkossakaan. Syy on se, että tietokoneet ja tietokoneohjelmat on tehty Yhdysvalloissa lihansyönnin avulla."
....
" Käytän tietokonetta päivittäin 2 tuntia. Luen keskusteluryhmiä Suomi24:n sivuilla, luen intialaisten nettilehtien uutisia viikottain, katselen DVD-elokuvia, selaan kerran viikossa digi-TV:n kanavat läpi, tutkin DVD/CD-ROM:eja ja kuuntelen musiikkia huvin vuoksi ´Windows Media Player´:illä. Lisäksi kuluu aikaa mikrobitti-lehden lukemiseen, ´Windows Vista´ kirjojen lukuun ja kirjoittimella tulostettujen papereiden lukuun."
Siis ristiriitaisempaa juttua harvoin lukee.
Et taida oikein itsekään tietää miten maa makaa?- PAsifistiVEgaani
Tarkoitin oman alan töiden tekemisellä palkkatyötä tietokoneohjelmoijana. Sitä työtä en ole tehnyt korkeakoulusta valmistuttuani enkä aio tehdä jatkossakaan. Voisin esim. hankkia tietokoneeseeni C -kääntäjän ja pyöritellä sitä pari vuotta, jotta oppisin käyttämään sitä kunnolla. Tuntemalla C -kielen kunnolla saa hyvää palkkaa Suomesta ja Intiastakin saisi varmasti töitä (ja ennenkaikkea työviisumin pitkäaikaiseen oleskeluun maassa), mutta sitä en kuitenkaan tee. Tietokoneohjelmointi on kiinnostavaa ja haastavaa työtä, mutta samalla sen opiskelu vie paljon aikaa. Minä haluan käyttää aikani muuhun kuin tietokonekielien koukeroiden opetteluun. Pesen vaikka vessoja Intiassa mielummin kuin teen tietokoneohjelmia Suomessa. Aivot lepäisivät tällöin työaikana, muihin ihmisiin voisi tutustua työaikana ja vapaa-ajalla voisi taas aivoja käyttää kirjojen lukuun, ihmisten kanssa keskusteluun ym. En halua, että työ vie mehut minusta. Ihmiset ovat tärkeämpiä kuin työ.
Nykyinen tietokoneeni on toinen kone kotonani. Ensimmäisen ostin vuonna 1986, kun PC:t syrjäyttivät kotimikrot ja kotimikroja sai loppuunmyynnistä pilkkahintaan. Ostin omani 300:lla markalla. Se oli Salora Manager. ROM:ia siinä oli 16 kT (8 kT käyttöjärjestelmää ja 8 kT Basic-tulkkia) ja RAM:ia myös 16 kT, prosessorin nopeus oli 1 MHz ja näyttönä toimi televisio (256 * 192 pikseliä). Massamuistina toimi erillinen (musiikkikäyttöön tarkoitettu) kasettinauhuri, johon mahtui paljon tietoa, mutta jota piti kelata edes takaisin ja etsiä käytettävän ohjelman oikea paikka. Konetta tutkiessa meni 1 vuosi, mutta oli kiva ymmärtää syvällisesti, miten laite toimi. Nykyisen tietokoneeni hankin vuonna 2008. Se maksoi 800 euroa, keskusmuistia on 4 GT, prosessori on 4 ytiminen nopeudella 2,2 GHz, näyttö on 22-tuumainen (1680 * 1050 pikseliä) ja kiintolevytilaa on 1 TT. Tietokoneet ovat siis kehittyneet huikeasti 22 vuodessa, mutta niin ovat kehittyneet monet muutkin asiat. Seuraavan tietokoneen aion hankkia vuonna 2030. Senkin teen vain mielenkiinnon vuoksi. On kiva tuntea tietokoneita syvällisesti, mutta on mukava välillä tehdä jotain aivan muutakin. Niinpä tutustun nykyiseen koneeseeni tarkasti, sillä seuraavan kerran teen jotakin vastaavaa 20 vuoden kuluttua. Esimerkiksi Word:in ja Excel:in tunteminen kiinnostaa minua suuresti tällä hetkellä. Parin vuoden päästä teen sitten kokonaan toisenlaisia juttuja (mieluiten olisin Intiassa oppimassa paikallista kultturia).
Ilman tietokonettakin pärjäisin loistavasti, mutta esim. Intian tapahtumien seuraaminen ilman internettiä on vaikeaa. Intiassa en tietokonetta tarvitse, kiinnostavaa tekemistä riittäisi muutenkin (paikallisen kielen opiskelu, ihmisiin tutustuminen). Suomessa mielisairaalassa olo käy helposti yksitoikkoiseksi ja pelkkiä kirjoja on ikävä lukea. Tietokone tuo vaihtelua muuten melko tylsään arkeen samalla tavalla kuin kitaran soitto ja liikunta. Tietokoneen käyttö on siis minulle väliaikainen harraste eikä työ.
- Sohvan pohjalta
"Kun olin teini-ikäinen niin olisin halunnut lukea aikuisen suomalaisen ihmisen ajatuksista ja maailmankuvasta. Niitä ei ollut kuitenkaan saatavilla. Nyt 30 vuoden jälkeen tilanne on sama".
Siinä olet oikeassa, että nyt tilanne on sama kuin 30 vuotta sitten. Siinä taas olet täysin väärässä, että saatavilla ei olisi tai olisi ollut aikuisen suomalaisen ihmisen ajatuksia ja maailmankuvaa. Mitä sinä oikein odotat, ajatusten keittokirjaako? Maailmankuvan manuaalia?
Rupea lukemaan. Kaikenlaista kirjallisuutta. Proosaa, dekkareita, matkakuvauksia, runoja, mitä niitä on. Siellä kohtaat erilaisia maailmankuvia, mutta sinun täytyy itse kokea ne lukemastasi. Harvoin siellä mitään julistetaan, mutta jokainen ihminen joka kirjoittaa kirjan avaa samalla oman maailmankatsomuksensa toisten nähtäväksi. Ne on siellä, mene hakemaan!- PAsifistiVEgaani
Kirjoja totisesti on paljon ja maailmankuvaakin sieltä löytää, mutta koko kirjaston läpilukeminen vie turhan paljon aikaa. Monet kirjat on kirjoitettu yhdestä suppeasta alueesta ja kokonaisnäkemys elämästä jää kertomatta. Kirjoista löytää täten runsaasti analyysiä mutta vähän synteesiä. Samoin asioiden kuvaileminen lyhyesti ja ytimekkäästi on usein kadoksissa. Itse kaipaisin joka asiasta kuvauksen yhdellä rivillä, yhdessä kappaleessa, yhdessä sivussa, 10 sivussa, 100 sivussa, 1000 sivussa ja niin edelleen. Tällöin saisi nopeasti yleiskuvan asiasta ja tarvittaessa voisi lukea lisää aiheesta.
Nuorena maailmankuvani rakentui Raamatun varaan, koska se tuntui vastaavan elämänkatsomuksen kysymyksiin parhaiten. Ongelmana on vain Raamatun tekstien soveltaminen nykypäivään, maailma on muuttunut runsaasti 2000 vuodessa. Joka kysymykseen ei Raamattu vastaa ja eri ihmiset tulkitsevat ja painottavat Raamatun kohtia eri tavalla. Nykyisin etsin ja löydän elämänohjeita myös muista uskonnoista. Mikään uskonto ei ole täydellinen, mutta hyviä ajatuksia on kaikissa niissä. Niinpä oma maailmankuva pitää virittää monesta eri lähteestä. Se vie aikaa, mutta tehtävä on mielenkiintoinen. Maailman voi nähdä monelta eri kantilta. Minua etoo ihmiset, jotka uskovat yhden kirjan sisältävän vastauksen kaikkiin ongelmiin. Kaikki asiat eivät mahdu yhteen kirjaan, kun ne eivät tunnu mahtuvan edes yhteen kirjastoon. Maailma on laaja ja kysymyksiä on runsaasti. Tällöin pitää keskittyä olennaiseen. Siitäkin, mikä on olennaista, ovat eri ihmiset eri mieltä, mutta kysymys on herkullinen.
Ihmisiä olisi hyvä tuntea laaja-alaisesti. Kannatta kysellä asioita laidasta laitaan ja katsoa, mikä aihe on toiselle läheinen. Jokainen ihminen on yksilö ja kahta täysin identtistä maailmankuvaa ei ole (uskovaisetkin ovat samaa mieltä Raamatun jakeiden oikeellisuudesta, mutta käytännön tuhansissa kysymyksissä mielipiteet heilläkin eroavat runsaasti). Uskovaiset painottavat pelastumisen tärkeyttä, mutta maailmassa on monta muutakin tärkeätä asiaa. Elämässä olisi hyvä harrastaa muutakin kuin sielujen pelastamista, sillä se on samojen vanhojen asioiden uudelleenkertaamista. Levyä olisi hyvä vaihtaa välillä.
Herää kysymys, mikä kirja kuvaa parhaiten nykysuomalaisen maailmankuvaa. Sellaista kirjaa ei mielestäni ole kirjoitettu. Kokemukseni mukaan ihmiset luottavat asiantuntijoiden sanaan. Joka alalle löytyy koulutusta ja ammattilainen tuntee oman tonttinsa parhaiten. Yksityisen ihmisen osaamisen alue jää täten hyvin suppeaksi. Itse koetan olla laaja-alinen, enkä halua olla yhden asian spesialisti niinkuin työelämässä pitää olla. Se tuottaa kuitenkin työtä ja uutta oppiessaan huomaa vain sen, kuinka vähän itse asiassa maailmasta tietääkään. Yksi ihminen ei pysty siihen, mihin miljardi (tai edes tuhat) ihmistä pystyy. Elämässä pitää siten tehdä yhteistyötä.
Kuka sitten on maailmankuvan asiantuntija? Se voisi olla pappi, filosofi tai politikko, muttei heilläkään ole kovin paljon aikuiselle ihmiselle annettavaa. He kertaavat vain vanhoja kirjoituksia uudelleen ja uudelleen ja tuoreet ja uudet näkemykset ovat harvassa. Elämässä eletään hyvin pitkälle samalla tavalla kuin edellinenkin sukupolvi. Massasta erottuminen on harvinaista. Omia mielipiteitä ei tuoda julki, koska muutkaan eivät sitä tee nykyään, eivätkä he ole sitä tehneet aikaisemminkaan. Yleinen puhumattomuus vaivaa länsimaita. Asiantuntijat saavat puhua lehdistössä ja televisiossa, mutta tavallinen ihminen ei ääntänsä korota, vaan tyytyy nykymenoon. Pääasia on, että itsellä menee edes kohtuullisesti. Massasta erottuminen vaatii työtä, eikä nykyihminen ole siihen valmis. Enemmistön mielipide on laki, vähemmistöistä ei ole niin väliä. Muutama kylähullu mahtuu aina mukaan.
(Teksti jatkuu seuraavassa viestissä.) - PAsifistiVEgaani
PAsifistiVEgaani kirjoitti:
Kirjoja totisesti on paljon ja maailmankuvaakin sieltä löytää, mutta koko kirjaston läpilukeminen vie turhan paljon aikaa. Monet kirjat on kirjoitettu yhdestä suppeasta alueesta ja kokonaisnäkemys elämästä jää kertomatta. Kirjoista löytää täten runsaasti analyysiä mutta vähän synteesiä. Samoin asioiden kuvaileminen lyhyesti ja ytimekkäästi on usein kadoksissa. Itse kaipaisin joka asiasta kuvauksen yhdellä rivillä, yhdessä kappaleessa, yhdessä sivussa, 10 sivussa, 100 sivussa, 1000 sivussa ja niin edelleen. Tällöin saisi nopeasti yleiskuvan asiasta ja tarvittaessa voisi lukea lisää aiheesta.
Nuorena maailmankuvani rakentui Raamatun varaan, koska se tuntui vastaavan elämänkatsomuksen kysymyksiin parhaiten. Ongelmana on vain Raamatun tekstien soveltaminen nykypäivään, maailma on muuttunut runsaasti 2000 vuodessa. Joka kysymykseen ei Raamattu vastaa ja eri ihmiset tulkitsevat ja painottavat Raamatun kohtia eri tavalla. Nykyisin etsin ja löydän elämänohjeita myös muista uskonnoista. Mikään uskonto ei ole täydellinen, mutta hyviä ajatuksia on kaikissa niissä. Niinpä oma maailmankuva pitää virittää monesta eri lähteestä. Se vie aikaa, mutta tehtävä on mielenkiintoinen. Maailman voi nähdä monelta eri kantilta. Minua etoo ihmiset, jotka uskovat yhden kirjan sisältävän vastauksen kaikkiin ongelmiin. Kaikki asiat eivät mahdu yhteen kirjaan, kun ne eivät tunnu mahtuvan edes yhteen kirjastoon. Maailma on laaja ja kysymyksiä on runsaasti. Tällöin pitää keskittyä olennaiseen. Siitäkin, mikä on olennaista, ovat eri ihmiset eri mieltä, mutta kysymys on herkullinen.
Ihmisiä olisi hyvä tuntea laaja-alaisesti. Kannatta kysellä asioita laidasta laitaan ja katsoa, mikä aihe on toiselle läheinen. Jokainen ihminen on yksilö ja kahta täysin identtistä maailmankuvaa ei ole (uskovaisetkin ovat samaa mieltä Raamatun jakeiden oikeellisuudesta, mutta käytännön tuhansissa kysymyksissä mielipiteet heilläkin eroavat runsaasti). Uskovaiset painottavat pelastumisen tärkeyttä, mutta maailmassa on monta muutakin tärkeätä asiaa. Elämässä olisi hyvä harrastaa muutakin kuin sielujen pelastamista, sillä se on samojen vanhojen asioiden uudelleenkertaamista. Levyä olisi hyvä vaihtaa välillä.
Herää kysymys, mikä kirja kuvaa parhaiten nykysuomalaisen maailmankuvaa. Sellaista kirjaa ei mielestäni ole kirjoitettu. Kokemukseni mukaan ihmiset luottavat asiantuntijoiden sanaan. Joka alalle löytyy koulutusta ja ammattilainen tuntee oman tonttinsa parhaiten. Yksityisen ihmisen osaamisen alue jää täten hyvin suppeaksi. Itse koetan olla laaja-alinen, enkä halua olla yhden asian spesialisti niinkuin työelämässä pitää olla. Se tuottaa kuitenkin työtä ja uutta oppiessaan huomaa vain sen, kuinka vähän itse asiassa maailmasta tietääkään. Yksi ihminen ei pysty siihen, mihin miljardi (tai edes tuhat) ihmistä pystyy. Elämässä pitää siten tehdä yhteistyötä.
Kuka sitten on maailmankuvan asiantuntija? Se voisi olla pappi, filosofi tai politikko, muttei heilläkään ole kovin paljon aikuiselle ihmiselle annettavaa. He kertaavat vain vanhoja kirjoituksia uudelleen ja uudelleen ja tuoreet ja uudet näkemykset ovat harvassa. Elämässä eletään hyvin pitkälle samalla tavalla kuin edellinenkin sukupolvi. Massasta erottuminen on harvinaista. Omia mielipiteitä ei tuoda julki, koska muutkaan eivät sitä tee nykyään, eivätkä he ole sitä tehneet aikaisemminkaan. Yleinen puhumattomuus vaivaa länsimaita. Asiantuntijat saavat puhua lehdistössä ja televisiossa, mutta tavallinen ihminen ei ääntänsä korota, vaan tyytyy nykymenoon. Pääasia on, että itsellä menee edes kohtuullisesti. Massasta erottuminen vaatii työtä, eikä nykyihminen ole siihen valmis. Enemmistön mielipide on laki, vähemmistöistä ei ole niin väliä. Muutama kylähullu mahtuu aina mukaan.
(Teksti jatkuu seuraavassa viestissä.)(Teksti jatkuu edellisestä viestistä)
Yhteiskunta etenee raiteillaan kuin juna. Päämäärä on vain epäselvä. Se on luultavasti sama kuin edellisilläkin sukupolvilla - talouskasvu ja uuden sukupolven kasvattaminen muka parempaan maailmaan. Nykyihmisillä on vain niin kovat työkiireet ja -paineet, ettei elämästä (ja rahasta) ehdi nauttia. Sulkeudutaan oman perheen ja sukulaisten seuraan ja katsotaan televisiosta väkivaltaa ja seksiä. Mielestäni olisi hyvä puhua siitä, millaisessa maailmassa ihmiset haluaisivat elää. Jos noudatettaisiin vanhaa ohjetta - mitä haluat tehtävän itsellesi, tee se toiselle - niin oltaisiin pitkällä. Mutta sitä nykyihminen ei halua jostain syystä tehdä, tai sitten hän ajattelee, että kärsimys ja ongelmat ovat hyväksi niin itselleen kuin muille. Ajatus tuntuu oudolta - ovatko suomalaiset masokisteja. Elämässä pitäisi pyrkiä hyvään ja nautintoon eikä (ihmissuhde) ongelmissa pitäisi ihmisten rypeä vain sen takia, ettei juttelu toisen ihmisen kanssa satu kiinnostamaan. Se on kuitenkin niitä rikastuttavimpia kokemuksia koko elämässä, jakaa omat ilot ja surut toisten kanssa, eikä kärsiä (henkisestä) yksinäisyydestä. Maailma on perin huonossa jamassa, kun ihmissuhteet eivät kiinnosta ja töitä tehdään hullun lailla. Siitä ei hyvää seuraa. Mihin unohtui (ihmisten välinen) rakkaus? Onko sitä koskaan ollutkaan?
- toni t.
Mielenkiintoisia mielipiteita.. Tässä hyviä kontakteja:
Luomuvegaaniverkosto (mm. sähköpostilista):
http://kulma.net/ossi/lveg/von-fi/
http://kulma.net/ossi/lveg/von-fi/arkisto/luomuvegaani.pdf (mielenkiintoinen kirjoitus)
Yhteisöväen verkosto (sähköpostilista myös):
http://rihmasto.fi/
Myös mielisairaalassa:
http://piiri.nettisivu.org/adressi-vapauttamiseni-puolesta/
http://piiri.nettisivu.org/omakuva/ "Kukaan suomalainen ei kerro kattavasti, mikä on hänen maailmankuvansa. "
Oho! No niin!
Olisi kiinnostavaa rakentaa looginen, suhteellisen ristiriidaton "ideologinen maailmankuva", joka lähtee selvästi ilmaistuista aksioomista, jotka olisivat arvoja tai väittämiä tosiasioden suhteista. En luule, että kukaan on tällaista hanketta saanut toteutettua, paljonkaan alkua pidemmälle. Oikeaoppinen toteutus (jos vaaditaan maailmankuvan loogista ristiriidattomuutta) edellyttäisi myös käytettävän käsitteistön, ontologian huolellista määrittelyä. Mutta kun edes todella kattavia ontologioita ei ole juuri käytettävissä. Myös kieleltä vaaditaan paljon. Jos itse alkaisit tällaista ideologia rakantamaan, ehdotttaisin, että se toteutettaisiin lojbanilla. Perustelu sisältyy blogikirjoitukseeni:
http://lojban-ajattelua.blogspot.com/2008/05/lojban-manifesti.html
Tervetuloa ontologioiden maailmaan. Liikkeelle voisi lähteä vaikka Wiki-sivusta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_ontology
Silti alkuperäinen tavoite olisi arvokas ja kunnioitettava. Toiset voisivat jatkaa siitä mihin edellinen on jäänyt.
Saattaisit olla kiinnostunut vuoden takaisesta blogikirjoituksestani:
http://akvama-ajattelua.blogspot.com/2009/10/ahimsa-ja-transhumanismi.htmlKirjoitit:
"Skitsofrenia
Minun pitäisi olla alan asiantuntija, sillä papereissa minulla lukee että olen sairastanut skitsofreniaa vuodesta 1992 lähtien. Nauran sellaisille papereille. Lääkäri on erehtynyt diagnoosissa. Myönnän skitsofrenian oireet. Ne on kuvattu kirjoissa hyvin. Johtopäätökset niistä on vain aivan pielessä. Psykiatria sanoo skitsofrenian syyksi välittäjäaineen puuttumisen aivoissa. Itse sanon syyksi ihmis- ja Jumalasuhde ongelmat. Ihmisten kanssa ei ole helppo aina elää ja henkiolennot aiheuttavat lisäharmia."
Koet subjektiivisesti skitsofrenian syyksi ihmis- ja Jumalasuhde ongelmat. "Ihmisten kanssa ei ole helppo aina elää ja henkiolennot aiheuttavat lisäharmia." OK. Näin varmaan vilpittömästi koet.
Mutta älykkäänä henkilönä voitko löytää objektiivisiä varmenteita teoriallesi? Onko "terveiden" ihmisten ihmis- ja jumalsuhde kunnossa? En usko. Entä miksi kemialliset lääkkeet, dopamiinisalpaajat ym. vaikuttavat kuitenkin psykoottisiin oireisiin (varmaan myönnät tämän) , jos syynä ovat vain "jumal- ja henkimaailmansuhteet". En ihan kelpuuta syyksi lääkkeiden turruttavaa vaikutusta (joiden vuoksi on ihan ymmärrettävää että haluat niistä eroon).
Minulla on perhepiiristä kokemuksia asiasta ja todella toivoisin neurologista läpimurtoa psykoosin olemuksen ymmärtämisessä. Olen melko varma, että se tulee ennenpitkään ja hoito toteutetaan molekyläärisen nanotekniikan avulla, ilman lääkkeiden huonoja sivuvaikutuksia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k222351Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1062260- 522247
- 321527
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2381512- 301446
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt361402- 951161
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201136- 261126