asiallista tietoa kaivataan!

hkklökldlk

Ollaan aktiivisesti yhteydessä miehen sukuun ja nyt hänen serkkunsa otti ja kääntyi jehovan todistajaksi! Melko pian kääntymisen jälkeen, hän alkoi seurustella, meni kihloihin ja keväällä on suunnitteilla häät. Tätä kautta olen siis joutunut tekemisiin ja kun on miehen sukulainen ynnä tuleva(?) miehensä niin tulevaisuus on kenties sitä että minun olisi tultava toimeen näiden kahden jehovan tod kanssa ja ehkä tulevaisuudessa myös heidän lastensa.

Muutama kysymys: Jehovan tod eivät saa ottaa vastaan lahjoja, niinkö? Kuitenkin miehen serkulle kelpasi valmistujais-lahjaksi raha. Miksi? Eikö raha ole lahja? vai rikkooko hän jotain sääntöä? vai meneekö ne rahat seurakunnalle? Miten määritellään lahja. Onko se esim. kukkamaljakko lahjapaketissa? Entä jos annan muuten vain samaisen maljakon ilman pakettia, onko se silloin lahja? Eli voiko vastaan ottaa lahjoja jos niitä ei kutsuta lahjoiksi?

Miehen serkun kihlajaiset oli isot. Onko Jehovan todistajilla tapana pitää isoja kihlajaisia ja jos on niin miksi? Mitä kihlajaiset heille merkitsevät? Olen myös kuullut erään jehovan tod pariskunnan viettäneen kihlajaisiensa vuosipäivää. Oliko kyseessä vain tämän pariskunnan käytäntö vai onko se joku jehovan todistajien tapa? ja jos on niin miksi?

Häät on varattu keväälle. Mitä on odotettavissa? Siis itse vihkimistilaisuudessa? ja hää juhlassa? Kihlajaiset eivät olleet uskonnollissävytteiset vaikka paljon jehovan todistajia oli paikalla. Mutta entä vihkiminen, onko se uskonnollinen tilaisuus. Se on valtakunnan salilla. En haluaisi itseäni ja lapsiani sinne, mutta mies luultavasti haluaa, eli jos en menisi niin hän menisi ehkä lasten kanssa... koska kyseessä on hänen sukulaisen häät. Ja mä kun en halua lapsiani lähellekään sitä uskontoa. Miten toimia diplomaattisesti? Olen kuullu että jehovan todistajien kasteessa on läsnä vain muita jehovan todistajia. Olisiko myös jehovan todistajien häissä niin... olisipa, välttyisin hääkutsulta!

Mitä muuta tarvitsee tietää ko. uskonnosta tässä tilanteessa.... kertokaa kokeneemmat!

Olen joskus lukenut kirjan nimeltä Olin Jehovan todistaja. Mistä sen saisi nyt? Entä kijaa nimeltä Vartiotorni uudessa valossa ? onko muita kirjoja aiheesta? tai hyviä tietolähteitä?

17

4193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.Men

      JT:t ottavat mielellään vastaan lahjoja, vaikkeivät itse anna syntymäpäivä- tai joululahjoja. Häälahjat ovat luvallisia sekä antaa että saada.

      Jehovantodistajat eivät juuri vietä mitään yleisiä juhlia kuten synttäreitä, joulua ja juhannusta jne. Mutta kihlajaisia, häitä ja hääpäiviä he juhlivat senkin edestä, muita juhlia kun ei ole ja häät ja hääpäivät ovat sallittuja.

      JT-kasteet järjestetään heidän isojen tapaamistensa (konventit) yhteydessä, ja näissä tapaamisissa on läsnä vain jehovantodistajia tai asiasta kiinnostuneita. JT:t eivät kasta pikkulapsia, vaan nuorimmat ovat olleet noin 9-vuotiaita. Yleensä kasteelle mennään teini-iässä.

      Häät ovat uskonnollinen juhla. Joitakin huomioita: Morsiamen tullessa JT:t eivät nouse seisomaan. Muistaakseni ei ole myöskään morsiamen isää luovuttamassa morsianta. Hääpuhe ja todistajat on, sekä laulua ja rukousta. Jälkeenpäin on normaali hääjuhla, jossa syödään ja juodaan ja esitetään ohjelmaa.

      Mene toki häihin katsomaan, jos kutsun saat! En tiedä miehesi serkun ja hänen tulevan vaimonsa tapausta, mutta monesti JT:t menevät naimisiin suht. nuorina.

      Pasi Turusen kirja "Vartiotorni -valtakunta uudessa valossa" on melko kattava kuvaus jehovantodistajien historiasta ja oppimuutoksista. Löytynee joka kirjastosta, ja toinen painos on ajan tasalla.

      Jehovantodistajien virallinen sivu on suomeksi osoitteessa
      http://www.watchtower.org/fi/index.html

      Siellä on lähinnä tekstejä, jotka on julkaistu heidän kirjallisuudessaan. Varsinaisia oppi- ja tapakysymyksiä siellä ei juuri käsitellä.

      Jehovantodistajilla ei taida olla suomen kielellä omaa julkista keskustelupalstaa, mutta tällä Suomi24-palstalla vierailee myös jehovantodistajia. Entisiä jehovantodistajia voit tavoittaa Veljesseuran foorumilta, niin näet asian molemmat puolet.

      http://veljesseura.org/foorumi/

      • A.Men

        Jos otatte lapset mukaan valtakunnansalille, niin huolehtikaa tarkkaan siitä, että lapset istuvat kiltisti ja hiljaa. Jehovantodistajien lapset on totutettu istumaan hiljaa kokouksissa, joten he todennäköisesti istuvat hiljaa myös vihkitilaisuudessa. Ja samaa tietysti odotetaan muidenkin lapsilta.

        Vihkitilaisuus ei onneksi kestä kovin kauan, ehkä puolesta tunnnista tuntiin.


    • >>Jehovan tod eivät saa ottaa vastaan lahjoja, niinkö?

      Saavat kyllä ottaa vastaan lahjoja. Antamispuolella löytyy kieltoja, eli joulujen ja synttärien viettäminen on pannassa. Toki he osaavat noistakin lahjoja vastaan ottaa.

      >>Onko Jehovan todistajilla tapana pitää isoja kihlajaisia ja jos on niin miksi? Mitä kihlajaiset heille merkitsevät?

      Ei ne kihlajaiset sen kummempia yleensä ole kuin normaalistikaan. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kun monet muut bileet on pannassa, niin kihlajaisista ja häistä 'otetaan joskus enemmän irti' kuin täällä todellisuudessa. Kihlat merkitsevät lupausta avioliitosta, eikä sen rikkomista katsota seurakunnassa hyvällä. Joskaan siitä ei erotetakaan.

      >>Olen myös kuullut erään jehovan tod pariskunnan viettäneen kihlajaisiensa vuosipäivää. Oliko kyseessä vain tämän pariskunnan käytäntö vai onko se joku jehovan todistajien tapa?

      Henk. koht. valinta bilettää.

      >>Häät on varattu keväälle. Mitä on odotettavissa?

      Riippuu vihille menijöistä ja näiden suvusta. Itse olen ollut hyvinkin hulvattomissa JT-häissä, ja toisaalta olen ollut myös tylsissä JT-häissä. Valtakunnansalilla on odotettavissa lahkoviritteinen hääpuhe ja parit lahkon siunaamat häälaulut. Kuten hautajaisissa, myös häissä yritetään 'todistaa' ulkopuolisille jehovantodistajuuden auvoa. Jehovantodistajat tiedostavat tilaisuuden olevan myös osa käännyttämistä, mikäli tilaisuuteen osallistuu ulkopuolisia. Häissä se ei ole niin räikeää kuin ehkä joskus hautajaisissa.

      >>Olen kuullu että jehovan todistajien kasteessa on läsnä vain muita jehovan todistajia.

      Näin pääsääntöisesti, mutta kyllä niihin joskus kutsutaan myös ulkopuolisia. Riippuu niin suvusta.

      >>Mitä muuta tarvitsee tietää ko. uskonnosta tässä tilanteessa.... kertokaa kokeneemmat!

      JT-touhuista, kuten monesta muustakin asiasta, Wikipedialla on oma antoisa antinsa. Myös entisten jehovantodistajien ylläpitämään keskustelupalstaan voi halutessaan tutustua.

      http://veljesseura.org/foorumi/index.php

      • A.Men

    • tietoa...

      saa, kun asiasta tietoa kaipaava kysyy mahdolliselta kutsujalta, tai joltakin muulta Jehovan todistajalta mikä on käytäntö.
      Näillä sivuilla esiintyvät ovat Jehovan todistajista eronneita tai erotettuja, ja haluavat vain neuvoillaan esittää jotakin irvikuvaa Jehovan todistajien tilaisuuksista.

      Kysy mieluummin siis joltakin tuntemaltasi jehovan todistajalta. silloin saat luotettavampaa tietoa.
      He vastaavat mielellään, ja huomaat, etteivät ehovan todistajien perhejuhlat poikkea kovinkaan paljon muiden ihmisten pitämistä juhlista.
      Niissä vain ei juopotella ylen määrin, eikä noudateta mitään pakanallisia uskonnollisia menoja, kuten esim riisin heittämistä hääparin jälkeen.

      • Koska kyseenalaistat entisten jehovantodistajien informaation, niin osaat varmasti kertoa mitä vikaa oli tähän ketjuun annetuissa tiedoissa entisten jehovantodistajien taholta. Jaa et pysty vai? No ei kukaan sellaista odottanutkaan. Kunhan veistelit ulkomuistista lahkopropagandaa, jota et pysty perustelemaan. Tavallista lahkomeininkiä.


      • saa pitää
        t-i-u-k-u kirjoitti:

        Koska kyseenalaistat entisten jehovantodistajien informaation, niin osaat varmasti kertoa mitä vikaa oli tähän ketjuun annetuissa tiedoissa entisten jehovantodistajien taholta. Jaa et pysty vai? No ei kukaan sellaista odottanutkaan. Kunhan veistelit ulkomuistista lahkopropagandaa, jota et pysty perustelemaan. Tavallista lahkomeininkiä.

        närkästyksen herneet nenässään.
        Paras tieto tulee Jehovan todistajilta itseltään. Sieltä kehotin tietoa kaipaavan sitä hakemaan.


      • Foulheart
        saa pitää kirjoitti:

        närkästyksen herneet nenässään.
        Paras tieto tulee Jehovan todistajilta itseltään. Sieltä kehotin tietoa kaipaavan sitä hakemaan.

        Muuten kyllä mutta Jehovan Todistajilta saa vain paksuja valheita...


      • kjjdklkfll
        t-i-u-k-u kirjoitti:

        Koska kyseenalaistat entisten jehovantodistajien informaation, niin osaat varmasti kertoa mitä vikaa oli tähän ketjuun annetuissa tiedoissa entisten jehovantodistajien taholta. Jaa et pysty vai? No ei kukaan sellaista odottanutkaan. Kunhan veistelit ulkomuistista lahkopropagandaa, jota et pysty perustelemaan. Tavallista lahkomeininkiä.

        kysyn täältä, että saan mahdollisimman laajasti tietoa ja vastata saa kuka vaan, on sitten jehovan todistaja, entinen jehovantodistaja tai muuten vaan tietonsa asioista hankkinut. Sen kyllä ymmärtää että eri tietolähteistä (myös eri ihmisiltä) hankittuna tieto voi olla erilailla värittynyttä, joten siksipä juuri pyysin asiallista tietoa: eli käännyttämisen, kehuskelun, moittimisen tai pelottelun kanssa jokin raja jotta tieto pysyisi asiallisena. Mukavaa että kaikki vastaukset onkin pysyneet suht asiallisina :) Kiitos tiedoista!

        t. ap


    • weghanrg

      Kysyisit Jehovan todistajilta? Tällä foorumilla et voi ikinä tietää kuka kirjoittaa ja onko siinä mitään faktaa.

      It's up to you.

    • salaisuus?

      Toimi kuin jt maailmallisissa häissä, hautakaisissa ja muissa tilaisuuksissa... Jättäydyt vain takarivinpaikalle ja kokoat sinne kaikki muut ei jt. Sieltä sitten seurailette tapahtumia. Näinhän jt tekevät kun sukujuttujen takia joutuvat edustamaan maailmallisia tilaisuuksia.

      • kkllkkik

        siis tulevatko jehovan todistajat ihan oikeasti "maallisiin" häihin siis tarkoitan esim. kirkkohäihin??? Tähän mennessä miehen serkku tulevan kihlattunsa kera ovat häipyneet vikkelään paikalta esim. ulos tai toiseen huoneeseen kun on ollut esim. hengellistä musiikkia, siis vaikkapa virsiä, joita suvussa muuten harrastetaan... Ymmärtääkseni muu uskonnollinen musiikki on heistä syntiä, paitsi tietysti jt-musiikki. Ja sitten kirkkoon saisi tulla ja kuunnella siellä virsiä ja muuta esim. luterilaista hengellistä ohjelmaa kun kyseessä on hautajaiset tai häät, niinkö? Ja minä kun luulin että jos menisin nyt pitkän avoliiton jälkeen kirkossa naimisiin en saisi jehovan todistajia häävieraiksi kun on kirkko ja luterilaista meininkiä...
        t. ap


      • salaisuus?
        kkllkkik kirjoitti:

        siis tulevatko jehovan todistajat ihan oikeasti "maallisiin" häihin siis tarkoitan esim. kirkkohäihin??? Tähän mennessä miehen serkku tulevan kihlattunsa kera ovat häipyneet vikkelään paikalta esim. ulos tai toiseen huoneeseen kun on ollut esim. hengellistä musiikkia, siis vaikkapa virsiä, joita suvussa muuten harrastetaan... Ymmärtääkseni muu uskonnollinen musiikki on heistä syntiä, paitsi tietysti jt-musiikki. Ja sitten kirkkoon saisi tulla ja kuunnella siellä virsiä ja muuta esim. luterilaista hengellistä ohjelmaa kun kyseessä on hautajaiset tai häät, niinkö? Ja minä kun luulin että jos menisin nyt pitkän avoliiton jälkeen kirkossa naimisiin en saisi jehovan todistajia häävieraiksi kun on kirkko ja luterilaista meininkiä...
        t. ap

        No arvatenkin ne todistajat, jotka haluaa leikkiä erittäinpuhtoista omien srk silmissä eivät astu kirkkoon. Saatika ne, jotka kysyvät neuvoa asiasta srk päättäjiltä. On tietenkin oman tien kulkijoita ja tulevat jopa kirkkoonkin.
        >Viittasin edellisessa kirjoituksessa tilanteeseen, jossa ei olla kirkossa. On hautajaisia ja muita tilaisuuksia, jotka ei ole kirkossa, kuten kappelit ja seurakuntakeskukset ym. Olen havainnut kummallisen ilmiön....jt sukulaiset erottautuu omiin ympyröihin taka-alalle. Minusta se on jotenkin mielenosoituksellista moinen käytös vai onko pelkästään jostain alemmuuden tai ylemmyyden tunteesta...tai niiden yhdistelmästä. Siihen en pysty edes entisenä jt vastaamaan.
        >Ehkä tässäkin menee sääntönä, että se pikkuseurakuntalainen on tunnollisin vt säännön noudattaja, mutta jt srk hierarkiassa ylhäällä oleva on joustavampi, kun on omasta maineesta huoli ja varsinkin jos on bisneksissä mukana, niin nehän ei saa kärsiä, joten vt seura ohjeet voi unohtaa...


    • Anonyymi

      Kannattaa asiaa kysyä joltakin joka oikeasti tietää asiasta kuten vaikka oikealta Jehovan Todistajalta eikä keltään netti trollilta. Vertauskuvana vaikka että olisit koulussa etkä ymmärrä jotain tehtävää niin kannattaa kysyä enemmänkin pätevältä opettajalta kuin pelleilevältä kaveriltasi

      • Anonyymi

        Saako kysyä pedofien hyysäyksestä, pedofiliakorvauksista, mököttämisistä verensiirtosta kieltäytymisitsemurhista j.n.e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako kysyä pedofien hyysäyksestä, pedofiliakorvauksista, mököttämisistä verensiirtosta kieltäytymisitsemurhista j.n.e.

        Iäkkään miehen kotona vieraili jatkuvasti Jehovan todistajia, jotka auttoivat häntä ystävällisesti. Kaupassa he kävivät. Ne puhuivat vanhuksen kanssa, auttoivat häntä. Kaikki tämä tapahtui hyvin pitkän ajan kuluessa. Yhtenä päivänä he sanoivat vanhukselle: "Tee hyvä teko, testamenttaa talosi kirkollemme". Tällaista se on maassamme.

        Kihniössä tapahtui.


      • Anonyymi

        Joo
        Me todistajat nimittäin tiedämme koska luemme vartiotornia
        Pitää meidänkin olla tarkkoina että revimme ne vartiotornit, jotka määrätään, ja kun tunnetusti todistajat ovat maamme parasmuistisimpia ihmisiä, muistamme mitä oppeja tuli revityksi, emmekä enää tärkeile niillä.

        Ja on hyvä muistaa että kun meillä on se valehtelemismääräys, niin se totellaan meidän kaikkien hyväksi eikä suinkaan edesvastuuttomasti.
        Sanassakin sanotaan että joka tietoa lisää se tuskaa lisää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe