alkoholin käytöstä perheessä

herne1234

Mikä teidän mielestänne on "normaalia" alkoholin käyttöä pikkulapsiperheessä? tai lapsiperheessä ylipäätänsä?
Kuinka usein teillä juodaan, juodaanko humalaan asti vai muutamia annoksia, juodaanko päivittäin vai kertarysäyksellä, viikottain, kuukausittain? Juodaanko kotona vai juodaanko vain baareissa/ saunailloissa/ tms.?
Juoko teillä molemmat vai vaan toinen jne jne...Kertokaahan ihmiset niin näytän vastaukset sitten miehelleni kuka valittaa minun marmattamisestani...

23

1643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapsiperheellinen

      Meillä juodaan alkoholia noin kerran tai pari kuukaudessa. Joskus ehkä kolmekin kertaa. Molemmat vanhemmat juovat ja kerralla ehkä noin kaksi lasia viiniä. Mies saattaa joskus juoda pullon oluttakin. Kotona ei olla humalassa koskaan, vaan jos sellaiseen on tarvetta, menee toinen yksin ulos. En tosin muista, koska viimeksi. Ei ainakaan tänä eikä viime vuonna. Ehkä ei sitäkään edellisenä.

      Miten teillä sitten juodaan?

    • vihaanalkoholia

      Mul on kaks pikkusiskoo 5v, pikkuveli 2v. ja oon ite 12v. Mun isä on juonu siit asti ku synnyin. Humalahakuisesti melkeen joka päivä joskus se on ollu pari kuukauttaki juomatta ja sillon on ollu paljon kivempaa kotona mut ei se ikinä lopeta kokonaan.
      Et meil ei ainakaa oo normaalii. Paitsi äiti juo suht normaalisti , en oo ikinä ees nähny sitä kännissä.

    • tapa:

      Me emme juo koskaan kotona. Lapset eivät ole ikinä nähneet meitä humaltuneena. Emme kuitenkaan ole absolutisteja. Käymme ulkona kerran vuodessa, lapset menevät mummolaan yöksi hoitoon. Varmasti nykyään jo tietävät, että kun lähdemme ulos, otamme alkoholia, ovat sen verran vanhoja jo (7,14,17), eivätkä tyhmiä;) En vaan voisi kuvitella itseäni juomassa kotosalla lasten seuratessa vierestä, ei sovi meille. Jokaisessa perheessä omat tapansa, mutta omasta mielestäni saunakalja on ihan ok, lasi viiniä ok. Kunhan se ei ole jokapaiväistä, ja juominen ei johda humalaan. Ja juominen ei saa olla humalahakuista. Eli ns.biletykset tehdään ilman lapsia.

      • 4+7

        yhdessä juodaan rehelliset kännit kerran kuukaudessa. Jos ei ole pikkujouluja, häitä yms., jonka yhteyteen ko. aktiviteetti sopii, niin sitten juopotellaan ja syöpötellään ystävien kanssa yleensä meillä. Lapset ovat isovanhemmilla. "Perinteesen" kuuluu myös lapsivapaan krapulapäivän vietto pizzalaatikon ja toistemme kimpussa. Kyllä nollaa ja hauskaa on ! Mies ottaa joskus iltaisin kaljan, itselle ei maistu...Nimim: juon vain humaltuaakseni =)


    • näin meillä

      Meillä ei koskaan juotu kotona,kun lapset oli pieniä,kaikki jo lentäneet pesästä.Eivät ole koskaan nähneet vanhempiaan humalassa.Olimme kyllä tanssimassa viikonloppuna välillä,lapset mummolassa yötä.Mummo soitti aamutuimaan hakemaan jälkikasvun kotiin,kun olivat heränneet.Eli krapulavapaata ei isovanhemmilta olisi edes herunut ja mielestäni on ihan kohtuullista että aamulla ollaan siinä kunnossa,että voidaan omat lapset hoitaa.
      En pidä itse myöskään siitä,että lasten yöhoidon lisäksi tarvitaan vielä seuraavan päivän lastenhoito isovanhemmilta,että saa vanhemmat hoidella krapulaansa.Lapseni tietävät tämän eivätkä sitä ehdottelekaan,vaikka muuten hoidan lapsenlapsia ihan mielelläni ja ihan omasta halustanikin välillä ilman erityistä tarvetta.

    • Saafra

      Meillä juodaan satunnaisesti lasilliset viiniä iltaisin tai ruualla. Vieraiden kanssa saatetaan ottaa viiniä ruualla. Saunaoluet juodaan lauantaisin, siis yksi olut molemmille.. Mies joskus iltaisin juo pari olutta, kun lapsi nukkuu, mutta ei humallu niistä. Minulle kevympänä raja on alempana, en voi juoda kuin yhden oluen tai lasin viiniä humaltumatta. Minusta kännihakuinen juominen ei sovi kotioloihin, kun on lapsia. Jos haluamme juhlia ja humaltua, viemme lapsen mummolaan yöksi. Näitä iltoja on 1-2 vuodessa.

    • ä31+t1

      ukoille mielestäni suunnilleen niin, et silloin ku vauva ihan pieni ni äiti tarvii tukea ja silloin ei käydä missään pariin kuukauteen.
      sit voi käydä max. kerran kuussa jos on oikeesti hyvä syy.
      taaperoista isommiksi lapsiksi, max. 3 x 2kk.

      muijille: synnytyksen jälkeeen ei ekaan puoleen vuoteen tartteta alkoholia, sit voi ottaa vähän kerran parissa kuussa jos saa lapsen hoitoon.
      taaperosta isommiksi lapsiksi, max 3 x 2kk.

      meillä ukko menis vaik joka toinen viikonloppu, ja meni vauva-aikana pariin kuukauteen joka viikonloppukin mut tein selväksi että joko ollaan perhe ja karsitaan kissanristiäisiä tai sitten eletään erillään ja minulla on lapsi, hän tekee niin kuin haluaa.

      jos ihminen ei voi karsia menemisiään lapsen pienten vuosien ajaksi niin vika on korvien välissä tai mulkussa. ei se kotona oleminen ole vankilaa vaan ihanuutta joka menee hujauksessa ohi.
      ukko siis aina menee jonnekin ja tulee yöllä kotiin. pari kertaa olen itse lähtenyt lapsen kanssa sukulaisiin jotta saan itsekin vähän levätä ja silloin ukko bilettänyt kavereineen meillä, tosin sillä ehdolla että koko kämppä siivotaan totaalisesti saunaa myöden kunnolla (imurointi, moppaus, vessat, keittiö, saunaosastot, jne.), olen sanonut etten lastani tuo toisten paskoihin enkä rupea toisten paskoja siivoamaan.

      meidän lapsi vuoden ja itse olen tänä aikana juonut yhteensä puolikkaan siiderin... muuta en ole edes halunnut.

    • 333333

      Meillä ei juoda humalaan asti jos lapset on kotona. Jos mennään yhdessä, siskoni kanssa toimii hyvin "lapsenvahtivuorot", silloin saadaan myös krapulavapaa. Yksin lähtemisissä vuorotellaan ja silloin pitää aamulla olla ihmismäisessä kunnossa.

      • 8+13

        Pakko kommentoida aiemman kirjoittajan mielipidettä kohdistuen vastaukseeni. Se kuului seuraavasti: "mielestäni on ihan kohtuullista että aamulla ollaan siinä kunnossa,että voidaan omat lapset hoitaa." Niin siis kyse ei ole siitä, että kuntomme puolesta olisimme kykenemättömiä lapsistamme huolehtimaan, vaan ihan puhtaasti parisuhteemme hoidosta ! Onneksi vanhempani eivät koe ainoan lapsensa lapsien (2) hoitamista 24 tuntia kerrallaan niin rankaksi, etteivät haluaisi sitä tehdä ja suoda näin meille yhteistä aikaa ! Ehkä voisi välillä ajatella "out of the box", saattaisi se pipokin löystyä ihan huomaamatta =)


      • vastausta vielä
        8+13 kirjoitti:

        Pakko kommentoida aiemman kirjoittajan mielipidettä kohdistuen vastaukseeni. Se kuului seuraavasti: "mielestäni on ihan kohtuullista että aamulla ollaan siinä kunnossa,että voidaan omat lapset hoitaa." Niin siis kyse ei ole siitä, että kuntomme puolesta olisimme kykenemättömiä lapsistamme huolehtimaan, vaan ihan puhtaasti parisuhteemme hoidosta ! Onneksi vanhempani eivät koe ainoan lapsensa lapsien (2) hoitamista 24 tuntia kerrallaan niin rankaksi, etteivät haluaisi sitä tehdä ja suoda näin meille yhteistä aikaa ! Ehkä voisi välillä ajatella "out of the box", saattaisi se pipokin löystyä ihan huomaamatta =)

        Ymmärrän kommenttisi.Joudun vain sivusta seuraamaan tilannetta,jossa tällainen viikonloppuhoidattaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.Ja jos kysytään sen edellisen yön ja seuraavan päivänkin hoidon jälkeen vielä jatkoksi seuraava yö.niin silloin asiat ei ole ok.
        Mielelläni suon lasten vanhemmille sitä yhteistä aikaa,mutta en vaan voi sille mitään,että ajattelen asiasta niin että joissain tapauksissa se alkoholinkäyttö on liiallista,jos kerran on pieniä lapsia.Ja en mielelläni mahdollistaisi tällaisen tilanteen pahenemista entisestään tarjoamalla niitä krapulavapaita.
        Ihan eri asia on siis ne joilla ei ole tällaista ongelmaa.


    • adfadfa

      Meillä ei juo kukaan koskaan:) Lapsien kannalta mukava, eipähän tarvi murehtia tuollaisia ylimääräisiä murheita. Asiasta ei ole ollut edes koskaan puhetta vaikka minä joskus muinaisuudessa olenkin kupitellut ennen lasten syntymää. Mies ei ole ottanut koskaan.

    • Isä itsekin

      Meillä on tapana ottaa alkoholia silloin tällöin kun on jotain syytä siihen. Yleensä kyseessä on jokin konsertti tai etukäteen sovittu illanvietto ystävien kanssa. Emme koskaan vedä ns. perseet olalle ja näitä menoja on ehkä 4-5 kertaa vuodessa. Lisäksi on erikseen vietettävät tapahtumat kuten työpaikan pikkujoulut tai mahdolliset polttarit/varpajaiset, mutta näitä on harvakseltaan.

      Lapsi on näihin aikoihin hoidossa, joko mummulassa tai jommankumman sisaruksilla. Itselläni on tapana juoda saunakalja viikonloppuisin, mutta saunakaljaksi ostan ykkös-olutta, eli humalaan en siitä tule.

    • äiti vm-73

      pojan kanssa kaksin. Hän ei ole koskaan nähnyt minua humalassa eikä näe. Lasin voin ottaa punaviiniä, yritän pojan pienestä opettaa ettei humalahakuinen juominen ole fiksua. Jos tarve vaatii "juopotella" olen poissa kotoa (lapsenvahti pojan kanssa) tai poika muualla hoidossa tai isällään. Mielestäni alkoholinkäyttö ei sovi lapsiperheeseen. Olen kasvanut aika viinantäyteisessä lapsuudessa enkä todella halua että oma lapseni kokee saman.

      • MoilasenHoo

        Eri ihmiset käyttäytyvät myös hyvin eri tavoilla kun ovat ottaneet alkoholia. Toinen on helposti sellainen että lapsi huomaa selvän muutoksen ja ahdistuu siitä. Toinen taas ei muutu juuri ollenkaan.
        Meillä käytetään alkoholia hyvin kohtuullisesti mutta kuitenkin myös niin että lapset ovat kotona. Normaalia on noin 3 lasia viiniä perjantai illalla ja vieraiden kanssa joskus hieman enemmän. Ei kuitenkaan koskaan niin että lapsista ei pystyisi huolehtimaan. Joskus kuitenkin ajattelin että ehkä lapset kuitenkin ovat joskus jotain huomanneet kun paljon puhutaan miten lapset vaistoavat hyvinkin herkästi vanhempien humalatilan. Siksi oli aika yllätys kun muuten hyvinkin tarkkanäköinen 10 vuotias poikani kysyi minulta silmät kirkkaina vähän aikaa sitten: "isi, oletko sinä koskaan ollut humalassa?"
        Tiedän kyllä että olen itse niitä vastuuntuntoisia ihmisiä jotka eivät koskaan juo itseään tolkuttomaan humalaan ja ovat aina aamulla valmiina päivän töihin. Mutta silti ihmetytti että poika ei ole koskaan minusta mitään erikoista havainnut.


      • Isomasunen
        MoilasenHoo kirjoitti:

        Eri ihmiset käyttäytyvät myös hyvin eri tavoilla kun ovat ottaneet alkoholia. Toinen on helposti sellainen että lapsi huomaa selvän muutoksen ja ahdistuu siitä. Toinen taas ei muutu juuri ollenkaan.
        Meillä käytetään alkoholia hyvin kohtuullisesti mutta kuitenkin myös niin että lapset ovat kotona. Normaalia on noin 3 lasia viiniä perjantai illalla ja vieraiden kanssa joskus hieman enemmän. Ei kuitenkaan koskaan niin että lapsista ei pystyisi huolehtimaan. Joskus kuitenkin ajattelin että ehkä lapset kuitenkin ovat joskus jotain huomanneet kun paljon puhutaan miten lapset vaistoavat hyvinkin herkästi vanhempien humalatilan. Siksi oli aika yllätys kun muuten hyvinkin tarkkanäköinen 10 vuotias poikani kysyi minulta silmät kirkkaina vähän aikaa sitten: "isi, oletko sinä koskaan ollut humalassa?"
        Tiedän kyllä että olen itse niitä vastuuntuntoisia ihmisiä jotka eivät koskaan juo itseään tolkuttomaan humalaan ja ovat aina aamulla valmiina päivän töihin. Mutta silti ihmetytti että poika ei ole koskaan minusta mitään erikoista havainnut.

        Meillä kotona menossa tällainen opettelu-vaihe, minun esikoiseni syntyy pian, miehellä 3 lasta edellisestä liitosta. Mies selvästi oli entisessä elämässä tottunut "turruttamaan" itsensä oluella viikoittain, eli joka päivä 3-4 tölkkiä, viikonloppuina helposti kevyeen humalaan asti vaikka lapset olisivatkin kotona. Tämä käytös jatkui vielä meidän suhteen alkuaikoinakin. Ihan nätisti mies silti aina käyttäytyi, mutta varsinkin vanhemmilta lapsilta voi tulla kommenttia että "isi on humalassa". Siinä ex-perheessä alkon käyttö lasten nähden oli täysin normaalia ja lapset ovat tottuneet näkemään molempia vanhempiaan humalassa, joskus kuulemma rankassakin humalassa ja riidat päälle! Nyt on opettelua ollut siinä, että minä en tätä hyväksy ja asiasta on huolella riidelty. Minun mielestäni lapsen nähden voi kyllä ottaa oluen tai kaksi JOSKUS tai lasin viiniä, mutta humalaa ei lapsen tarvitse yrittää ymmärtää! Aikuisen käytös muuttuu ja lapsi hämmentyy ja se varmasti pelottaakin! Nyt mies on selvästi vähentänyt, lasten meillä ollessa ei ota kuin muutaman oluen perjantaina, viikolla saunailtana muutaman ja joskus lasillisen viiniä. Minä itse en aio koskaan näyttäytyä omalle, enkä mieheni, lapsille humalassa. Kun sitten imetyksen jälkeen voin taas siideriä maistaa, niin tölkin, kaksi voin ottaa viikonloppuna "aikuisten limpparia" mutta jos enempään tarve niin kyllä sitten lapsi lähtee hoitoon mummulle!


    • tavalla

      Meilla on hieman erilainen kaytanto koska emme asu suomessa ja juomatavat ovat miehen maan mukaiset. Suomessa ei oikein tunnuta pitavan normaalina etta viikolla juodaan oikein mitaan, ja sitten jos otetaan niin otetaan kunnolla. Ja lasten nukkumaanmenoajat ovat myos erilaiset. Meilla juodaan muutama lasi viinia lahes joka ilta, jos on ystavia kylassa saattaa kulua enemmankin. Sellaista "nollat tauluun" meininkia ei sitten olekaan, ja kerran vuodessa firman joulujuhlien jatkoilla saattaa muisti patkia mutta muuten ei ole mitaan tarvetta olla kannissa. Lapset menevat taalla nukkumaan melko lailla aikaisemmin (4-vuotias on usein jo seitseman jalkeen nukkumassa, 8-vuotias viimeistaan kahdeksalta), joten he eivat siina illan vietossa ole edes mukana eivatka siis olisi todistamassa vaikka olisimmekin humalassa. Suomessa tosiaan hyvaksytaan sellainen kerran kuukaudessa ymparikannissa oleminen paljon paremmin kuin joka ilta muutaman lasin ottaminen. Tapansa kullakin. Ja sen voin kylla sanoa etta suomalaisiin tapoihin tottuneena minulla oli ensin vaikeuksia tottua tahan kulttuuriin, olin niin tottunut siihen etta silloin kun juominen aloitetaan sita ei niin hevilla lopetetakaan! Nykyaan ei ole vaikeuksia lopettaa parin lasin jalkeen, eika juopottelu kiinnosta.

      • nipottaja000

        sinua joka asut jossain ulkomailla..., "joten he eivat siina illan vietossa ole edes mukana eivatka siis olisi todistamassa vaikka olisimmekin humalassa." onko siellä siis tärkeämpää ettei lapset näe humalassa olevaa aikuista kuin se ettäalkoholia ei oteta sen takia jos lapsille käy jtn, niin ollaan skarppina?
        minä henkilökkohtaisesti hyväksyn mieheltäni ennemmin sen että juodaan kerran kuussa perskännit, kuin sen että otettaisiin joka ilta pari, vaikka otettaisiin ruuan kanssakin,niin jos joka pvä otettaisiin niin mun mielestäse on kylläepänormaalia alkoholin käyttöä lapsiperheessä..toki maassa maan tavat mutta jo pienikin huppeli mikäparista lasista tulee, jo ainakin minulla, on ihan riittävänä kauheaa jos lapset ovat kotona ja varsinkin : "Meilla juodaan muutama lasi viinia lahes joka ilta, jos on ystavia kylassa saattaa kulua enemmankin. " hui...humalaanhan sitä pääsee jos otetaan vaikkapa 5 lasiakin...ja lapset mukana..toki sun puheiden mukaan nukkumassa mutta ajokunnossa et olsisi siltikään jos lapsi heräisi...en toki tarkoita tätä henk.koht arvoteluna vaan ihmettelen miten kaikki ihannoivat ihanaa etelä-eurooppalaisten tapaa juoda aina aterian kanssa viiniä..mun mielestäihan yhtä paha kuin meidänkin tapa, sama annos viikossa, toiset juo sen päivittäin,toinen kerralla ja kumpikaan ei mielestäni ole sen hyväksyttävämpää..vaikkakin lapsille tulisi näyttää ettävoi ottaa mutta ei paljon..mutta lapsia ja nuoria ajatellen...en kyllä halua opettaa lapsiani kumpaankaan..en siihen että jokapvä otetaan (edes ruuankanssa)koska joka päivä EI TARVITSE ottaa...vesi on ihan hyvä ruokajuoma..enkä siihen että vedetään niitä perskännejä..haluan että lapseni oppivat ettäselvinpäin voidaan olla ja jos mennään syömään tai istutaan iltaa JOSKUS voidaan ottaa viiniä, mutta se kuuluisi ns. "hienoimpiin iltoihin" eikä olisi välttämätön ruokajuoma...


      • ärsyyntynyt
        nipottaja000 kirjoitti:

        sinua joka asut jossain ulkomailla..., "joten he eivat siina illan vietossa ole edes mukana eivatka siis olisi todistamassa vaikka olisimmekin humalassa." onko siellä siis tärkeämpää ettei lapset näe humalassa olevaa aikuista kuin se ettäalkoholia ei oteta sen takia jos lapsille käy jtn, niin ollaan skarppina?
        minä henkilökkohtaisesti hyväksyn mieheltäni ennemmin sen että juodaan kerran kuussa perskännit, kuin sen että otettaisiin joka ilta pari, vaikka otettaisiin ruuan kanssakin,niin jos joka pvä otettaisiin niin mun mielestäse on kylläepänormaalia alkoholin käyttöä lapsiperheessä..toki maassa maan tavat mutta jo pienikin huppeli mikäparista lasista tulee, jo ainakin minulla, on ihan riittävänä kauheaa jos lapset ovat kotona ja varsinkin : "Meilla juodaan muutama lasi viinia lahes joka ilta, jos on ystavia kylassa saattaa kulua enemmankin. " hui...humalaanhan sitä pääsee jos otetaan vaikkapa 5 lasiakin...ja lapset mukana..toki sun puheiden mukaan nukkumassa mutta ajokunnossa et olsisi siltikään jos lapsi heräisi...en toki tarkoita tätä henk.koht arvoteluna vaan ihmettelen miten kaikki ihannoivat ihanaa etelä-eurooppalaisten tapaa juoda aina aterian kanssa viiniä..mun mielestäihan yhtä paha kuin meidänkin tapa, sama annos viikossa, toiset juo sen päivittäin,toinen kerralla ja kumpikaan ei mielestäni ole sen hyväksyttävämpää..vaikkakin lapsille tulisi näyttää ettävoi ottaa mutta ei paljon..mutta lapsia ja nuoria ajatellen...en kyllä halua opettaa lapsiani kumpaankaan..en siihen että jokapvä otetaan (edes ruuankanssa)koska joka päivä EI TARVITSE ottaa...vesi on ihan hyvä ruokajuoma..enkä siihen että vedetään niitä perskännejä..haluan että lapseni oppivat ettäselvinpäin voidaan olla ja jos mennään syömään tai istutaan iltaa JOSKUS voidaan ottaa viiniä, mutta se kuuluisi ns. "hienoimpiin iltoihin" eikä olisi välttämätön ruokajuoma...

        Olenko ihan tyhmä kun mun mies juo harvoin nyt vielä vauva-aika mutta kun lähti ottamaan veti niin lärvit ja tuli vasta seuraavana päivänä kotiin aivan kännissä. Kyllä mun mielestä pitäisi pystyy hoitaa vauvaa seuraavana päivänä edes vähän. Hoidanhan minäkin vauvaa vaikka krapulaa olisi ja tosiaan kerran olen ise käynyt ulkona vauvan synnyttyä. Hoidan vauvaa muutenkin lähes 24/7 sitten jää vielä koko viikonloppu minulle kun mies ei siihen kykene.


      • Kärjistäjä-Kalle
        nipottaja000 kirjoitti:

        sinua joka asut jossain ulkomailla..., "joten he eivat siina illan vietossa ole edes mukana eivatka siis olisi todistamassa vaikka olisimmekin humalassa." onko siellä siis tärkeämpää ettei lapset näe humalassa olevaa aikuista kuin se ettäalkoholia ei oteta sen takia jos lapsille käy jtn, niin ollaan skarppina?
        minä henkilökkohtaisesti hyväksyn mieheltäni ennemmin sen että juodaan kerran kuussa perskännit, kuin sen että otettaisiin joka ilta pari, vaikka otettaisiin ruuan kanssakin,niin jos joka pvä otettaisiin niin mun mielestäse on kylläepänormaalia alkoholin käyttöä lapsiperheessä..toki maassa maan tavat mutta jo pienikin huppeli mikäparista lasista tulee, jo ainakin minulla, on ihan riittävänä kauheaa jos lapset ovat kotona ja varsinkin : "Meilla juodaan muutama lasi viinia lahes joka ilta, jos on ystavia kylassa saattaa kulua enemmankin. " hui...humalaanhan sitä pääsee jos otetaan vaikkapa 5 lasiakin...ja lapset mukana..toki sun puheiden mukaan nukkumassa mutta ajokunnossa et olsisi siltikään jos lapsi heräisi...en toki tarkoita tätä henk.koht arvoteluna vaan ihmettelen miten kaikki ihannoivat ihanaa etelä-eurooppalaisten tapaa juoda aina aterian kanssa viiniä..mun mielestäihan yhtä paha kuin meidänkin tapa, sama annos viikossa, toiset juo sen päivittäin,toinen kerralla ja kumpikaan ei mielestäni ole sen hyväksyttävämpää..vaikkakin lapsille tulisi näyttää ettävoi ottaa mutta ei paljon..mutta lapsia ja nuoria ajatellen...en kyllä halua opettaa lapsiani kumpaankaan..en siihen että jokapvä otetaan (edes ruuankanssa)koska joka päivä EI TARVITSE ottaa...vesi on ihan hyvä ruokajuoma..enkä siihen että vedetään niitä perskännejä..haluan että lapseni oppivat ettäselvinpäin voidaan olla ja jos mennään syömään tai istutaan iltaa JOSKUS voidaan ottaa viiniä, mutta se kuuluisi ns. "hienoimpiin iltoihin" eikä olisi välttämätön ruokajuoma...

        "minä henkilökkohtaisesti hyväksyn mieheltäni ennemmin sen että juodaan kerran kuussa perskännit, kuin sen että otettaisiin joka ilta pari, vaikka otettaisiin ruuan kanssakin,niin jos joka pvä otettaisiin niin mun mielestäse on kylläepänormaalia alkoholin käyttöä lapsiperheessä"

        Tässä on juuri se suuri ero Suomen ja monien muiden maiden välillä. Jostain kumman syystä täällä on ihan ok juoda kohtuuttomat kännit ja örveltää miten vain kunhan sen tekee tarpeeksi harvoin eikä ole lapsia näkemässä. Minä olen taas ihan toista mieltä. Minusta perskännien otto, tapahtui se miten harvoin tahansa, kertoo aina siitä että alkoholon käyttöä ei osata hallita ja mennään surutta alueelle jossa oma kontrolli ei enää pelaa. Muutaman viinilasin (siis 1-2 esim. pitkän illallisen aikana) jälkeen taas normaali aikuinen on ihan tolkuissaan ja pystyy hoitamaan myös lapsen vaikka hätätapauksessa. Jos ei muuten niin taksilla sairaalaan.
        En minäkään ihannoi joka päivä tapahtuvaa viinin juomista. Sekin johtaa joillakin ihmisillä vähitellen alkoholisoitumiseen jos ei osaa kontrolloida määriä ja jätä sitä ihan oikeasti yhteen tai max. kahteen lasiin päivässä. Mutta jos pitää valita kumpi on parempi malli lapsille, isi putkasta kotiin oksennukset rinnuksilla sunnuntaiaamuisin kerran kuussa vai lasi viiniä joka päivä niin mielummin minä tuon viinilasillisen lapsilleni näytän.


    • jeesis

      On kivaa ku isukki on kännissä, se aina hävii mulle pokerissa rahaa silloin

    • huono yhdistelmä

      Lapset ja alkoholi ovat huono yhdistelmä.

      Meillä on vuoden ikäinen lapsi, ja meillä ei alkoholia käytetä juuri lainkaan. Vain erikoistilanteissa, ja silloinkin kohtuudella, ei humaltumiseen asti.

      Mies kyllä yritti, valitettavasti, vielä lapsen syntymänkin jälkeen jatkaa entistä kaljoitteluelämää. Venähtänyttä teini-ikää. Oli tottunut vuosikaudet joka viikonloppuiseen kännäämiseen ja usein viikollakin kaljoitteluun. Mies on itse kotoisin alkoholistiperheestä, jossa molemmat vanhemmat joivat, ja äiti kuoli viinaan. Ja kyllähän tuo alkoholi itsellekin maistui vielä ennen raskautta. Mutta raskaaksi tulon jälkeen tietenkin lopetin juomisen.

      Mies vetosi kavereihin. Yritti, etten muka anna hänen nähdä kavereitaan. Todellinen syy oli alkoholi.
      Pari pahinta kaljatyyppiä häiriköi soitoillaan useita kuukausia ja houkutteli jatkuvasti kaljalle. Ja toinen vielä kolmen pienen lapsen isä, johon oli hyvä vedota, "että kun sekin saa (luvan vaimoltaan)". Lopulta jouduin itse ottamaan näihin usein alkoholia käyttäviin kavereihin yhteyttä, kun mies ei siihen kyennyt, ja pyytää heitä jättämään perheemme rauhaan. Sanoin miehelle, että saat nähdä kavereitasi, muttet kaljalla. Mies yritti jonkin aikaa nähdä näitä tyyppejä muissa yhteyksissä. Kas kummaa, näitä tyyppejä kiinnosti näkeminen vain kaljan äärellä. Ja nyt nuo tyypit ovat pudonneet kuvioista kokonaan.

      Kovia riitoja asiasta kyllä käytiin, useita kuukausia. Mies yritti neuvotella erilaisia määriä ja kertoja alkoholia, mihin suostuisin, mahdollisimman suuria. Lopulta oltiin siinä pisteessä, että sanoin miehelle, että nyt tämä riittää kokonaan ja valitse: kalja, kaverit ja baareissa juoksu, tai minä, lapsi ja perhe-elämä. Mies oli pistettävä tämän valinnan eteen, ennen kuin tajusi. Minun oli nieltävä se pettymys, että näin oli tehtävä. Minä kun olin uskonut miehestäni enemmän. Ja minun oli uskallettava hyväksyä mahdollinen tulevaisuuteni yksinhuoltajana. Mutta olin varma asiastani, niin en pelännyt. Tiesin, että pystyn parempaan elämään ja antamaan paremman elämän lapselleni yksin, kuin alkoholistin vaimona. En halunnut enkä halua lapselleni alkoholinhuuruista lapsuutta, vaan tahdon tarjota hänelle parasta.

      • vähiten perheenisänä

        ei ole koskaan kiinnostanut kännätä.


    • Anonyymi

      Poikani oli 17v ja meni kavereiden kanssa mökille, mieheni soitti illalla poika oli selvästi humalassa ja muiden ääni kuului läheltä. Onneksi mieheni tuli juuri töistä ja oli selvinpäin itse olin juonut viiniä. Lähdettiin mökille join mennessä valkkaria.
      Päästiin perille, poikani jo nukahteli, Jarkko ja Pekka oli selvempiä. Poikani hoippui ulos ja oksenteli, mieheni sanoi vie Jukan kotia jää sinä tänne niin eivät polta koko taloa. Istuskeltiin poikien kanssa olen tullut toimeen heidän kanssa hyvin.
      Mieheni soitti oksenti jotain pilleriä vien sairaalaan. Kysyin pojilta tiukkaan sävyyn mitä on ottanut, väittivät ei tiedetä tuli vaan äkkiä omituiseksi ja tollotti vaan.
      Lämmitin saunan sanoin saattte kylpeä niin selviätte, Jarkko otti paukun sanoi ota sinäkin niin ollaan tasoissa katsoin viiniä vähän ja otin ja toisenkin.
      Sauna alkoi olla valmis, mieheni soitti menee vielä käyn aamulla teidät pois.
      Menin saunaan istuin lauteilla, pojat tuli sisään nauroivat otetaan vielä ja ei sun kiva ole yksin saunoa, olin kahden pojan kanssa saunassa, mietin mitähän ukko sanoisi. Nousin viruttelemaan tiesin että katsovat, käännyin laudetta kohti molemmilla seisoi menin väliin. Minulla on ihanat suipot rinnat ja pirkät nännit, molemmat katsoi rintoja Jarkko sanoi sulla on seksyt rinnat ja kosketti käänsin kättä pois, Pekka kosketti toiselta puolen, sanoin ei pojat ja otin kädellä tukea kun työnsivät seinää vasten koskin vahingossa Pekan kaluun molemmat jo imi nänniä pidin kalusta ja liikutin vähän Jarkko nosti toisen käteni kaluun, ajattelin luoja mitä olen tekemässä. Nousin pesulle molemmat pesi minua ja aina vähän väliä tuntui kalu haaroissa pesin ja menin makkariin pukemaan, ovelta kuului laita vaan se yökkäri olet siinä seksikäs. Menin olkkariin pojat oli pyyhe päälä sohvalla vein molemmille lasit istuin väliin kädet oli heti rinnoilla minulla kummassakin kädessä lasi pillussa kipinöi ihanasti laskin lasit pöydälle pojat kaatoi minut sohvalle sain semmoisen nänni kohtelun että kun käsi koski pilluun tulin heti. Pekka nousi ja levitti haarat väkisin työntyi sisään sanoi haluat hyvää yritin estää mutta kiima vei voiton annoin kuin horo haarat levällään molemmille kiljuin mitä en ole ennen tehnyt pillua vihloi oikea kiima molemmat laski sisään ja kuivasivat vielä lattian pyytelivät anteeksi sanoin älkää ei kerrota kellekkään. Piene keskustelun jälkeen oli menossa molempien kanssa sänkyyn olin seljällään Pekan kalu suussa ja Jarkko nuoli kertoi Pekalle tämä on oikean naisen maku ja jatkoi kun Pekka meni tilalle nuolemaan tärisin ja jäykistyin nyt se tuli kovana kiljuin Pekka työntyi sisään Pekka hoki olet meidän ilotyttö olethan pillu litisi ja levitin haaroja kuiskin olen teidän huora naikaa, taas sain kahdesti molemmilta. Mieheni soitti poika virkoaa ollaan kotona tulen huommenna. Oltiin jo unessa Pekka kysyi selän takaa onko kaikki hyvin sanoin mieheni tulee huommenna, Kalu liikkui haaroissa limaisena, tunsin painetta pyllyssä olin hiljaa ja jännittämättä pitkä liukas kalu painui sisään pidättelin vähän kädellä ja annoin upota en sin ei hyvä tunne sitten jännä tunne ja lopulta painoin pyllystä että menee kokonaan en tiennyt mikä on pylly orgasmi mutta kun se tuli olin kuin aukko jännitin sulkijaa kovasti ja tulintunsin kun kalu pumppasi sisään vapisin ja avasin silmät Jarkko katsoi silmiin saanko minäkin käännyin Pekka suuteli, tunsin nyt työntyy isompi kalu suutelin Pekkaa ja samalla Jarkko pani voimalla Pekka laskeutu ja suuteli rintoja huokailin ja kiljahtelin olin kahden miehen käsittelyssäJarkko töntyi ja työntyi laukesi rajusti oli kokonaan sisässä. Käytiin suihkussa ja nukahdettiin. Herättelin pojat äkkiä olkkariin peiton alle auton ääni kuuluu, laitoin makkarin kuntoon ja deodoranttia vähän ikkuna auki.
      Mieheni ja poika tuli sisään, juotiin kahvit ja sovittiin jos otetaan niin sievästi kaikki lupasi kiltisti.
      Meni viikkoja mieheni ja poika meni kalalle pohjoiseen, olin makkarissa kuulin auton pörinän se on Pekan, äkkiä liivit pois ja pusero päälle farkku hame ja pikkarit lensi sängyn alle. Jarkko ja Pekka tuli toivat kaksi valkkaria kiittelin ja halasin molempia, Pekka suuteli vastasin suukkoon Jannen kädet tuli takaa rinnoille puseron alle olin valmis pusero nousi Pekka ihannoin rintoja suukotteli niitä sanoin eikö vähän pojat vaan jatkoi Janne kalu painui valmiiseen pilluun Pekka imi kaulaa sain heti mitä olin odottanut olin taas huora, imim rivosti molempia annoin välillä vaihtaen kun neljät spermat valui pitkin jalkoja menin pesulle. Juotiin ja keskusteltiin istui vuoroin toisten sylissä ja kalut oli aina kovina sai moneti vielä illalla ennen kuin lähtivät, Pekka kuiskas tullaan huommenna.
      Olin päivän pillu turrana ja odotin, illalla nain vuoroin molempien päällä soin sen itselle aamuun asti. Piti voidella pillua kun oli niin hellä voide kirveli mutta auttoi.
      Kun mies tuli ja illalla piti antaa kiljuin en niin himosta vaan vähän kivusta ehkä sperma auttoi kun mieheni laski monen päivän lastin sisään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      121
      9509
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      49
      2794
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      159
      2557
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1613
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      10
      1407
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe