Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen:
"Laihduttaja: Varo perunamuusia
Hanna Partasen mukaan peruna sopii myös laihduttajan ruokavalioon. Syödyn perunan määrään on hyvä kuitenkin kiinnittää huomiota.
– Erityisesti perunamuusin suhteen kannattaa olla varovainen, sillä sitä ottaessa syö helposti neljäkin perunaa.
Myös perunan glykeeminen indeksi on varsin korkea. Glykeeminen indeksi kuvaa hiilihydraattien imeytymisnopeutta. Partasen mukaan perunan korkeasta indeksistä ei kannata huolestua.
– Korkea indeksi ei ole paha asia, kun perunaa syö lisukkeena. Aterian glykeemiseen indeksiin vaikuttavat myös muut aterialla syödyt ruoat. Annoksen proteiinit ja kuidut vaikuttavat hiilihydraattien imeytymiseen, Partanen sanoo.
Melkein kaikki perunaruuat ovat Partasen mielestä terveellisiä. Keitetyt perunat, samoin lohkoperunat, toimivat lisukkeina. Perunamuusin kanssa voi olla hieman varovaisempi, mutta uppopaistetut perunaruuat, kuten ranskanperunat, kannattaa jättää väliin."
Niin, eihän pottu ole hyväksi kenellekkään...
Laihduttaja: Varo perunamuusia
44
4057
Vastaukset
- huono...
vaihtoehto ei siitä pääse mihinkään. Jos sitä on jostain syystä pakko syödä niin sitten vaan reilusti voita kehiin, joko paistamiseen tai muusin joukkoon, ja siis REILUSTI.
- uly6uyl
Ma vaimon kanssa kolmisenkymmentä vuotta sitten tehtiin muusi 24 perunasta ja syötiin se kaikki kertaistumalta lihapullien kera. Vieläkin ihmetyttää. Potut oli kaikki vähintään kananmunan kokoisia eikä me oltu mitään jättiläisiä mitoiltamme eikä olla vieläkään.
- söi 50 kananmunaa
uly6uyl kirjoitti:
Ma vaimon kanssa kolmisenkymmentä vuotta sitten tehtiin muusi 24 perunasta ja syötiin se kaikki kertaistumalta lihapullien kera. Vieläkin ihmetyttää. Potut oli kaikki vähintään kananmunan kokoisia eikä me oltu mitään jättiläisiä mitoiltamme eikä olla vieläkään.
60 minuutissa! Elokuvassa Cool Hand Luke. Joten aika säälittävä suoritus tuo 24 perunaa kahteen pekkaan...
- Anonyymi
söi 50 kananmunaa kirjoitti:
60 minuutissa! Elokuvassa Cool Hand Luke. Joten aika säälittävä suoritus tuo 24 perunaa kahteen pekkaan...
työnnä ne tavarat sinne mihin ei aurinko paista ja sano sitten että säälittävää
- Anonyymi
mul on perunamuusi ja en tykkää
Olisin perunan kanssa kai virallista linjaa varovaisempi ja suosin kiinteitä perunoita. Ne tärkkelyspläjäykset ovat aika heviä kamaa. Kukin hakekoon itselleen sopivan.
- oikeassa tuolla
varovaisella linjalla. Itse en perunaa tyrmää kokonaan, koska eihän sitä syödä yksin, joten GI:llä ei niin väliä. Varoisin kuitenkin liiallista kuormaa (GK), koska tärkkelys koostuu glukoosiyksiköistä, joten se hajoaa ja imeytyy nopeasti. Määrään kannattaa siis kiinnittää huomiota. VHHlaisena syön kyllä aina silloin tällöin 1-1,5 perunaa per annos eli luokkaa 100g pottua (hiilareita kuitenkin alle 20g).
oikeassa tuolla kirjoitti:
varovaisella linjalla. Itse en perunaa tyrmää kokonaan, koska eihän sitä syödä yksin, joten GI:llä ei niin väliä. Varoisin kuitenkin liiallista kuormaa (GK), koska tärkkelys koostuu glukoosiyksiköistä, joten se hajoaa ja imeytyy nopeasti. Määrään kannattaa siis kiinnittää huomiota. VHHlaisena syön kyllä aina silloin tällöin 1-1,5 perunaa per annos eli luokkaa 100g pottua (hiilareita kuitenkin alle 20g).
En halua leikkiä noilla tärkkelyksillä lainkaan. Sitä paitsi ei minuun mahdu enää perunaa kun virallistenkin suositusten mukaan pitää syödä enemmän kasviksia. Kun paistan pihvin niin mieluimmin laitan lautaselle paljon erilaisia kasviksia. Paprikoita on montaa väriä ja on taatusti terveellisempää kuin peruna. Kaalia on kukkaa, parsaa, ruusua, kyssää ja vaikka mitä. On munakoisoa, kesäkurpitsaa ja vaikka ties mitä. Miksi ottaa lautaselle perunaa kun sitten täytyy pienentää noiden edellä mainittujen osuutta. Joten olen tullut siihen tulokseen ettei perunaa tarvita lainkaan. Täysin turha elintarvike ja ravinneköyhä.
- kanssa en
kj.mattila kirjoitti:
En halua leikkiä noilla tärkkelyksillä lainkaan. Sitä paitsi ei minuun mahdu enää perunaa kun virallistenkin suositusten mukaan pitää syödä enemmän kasviksia. Kun paistan pihvin niin mieluimmin laitan lautaselle paljon erilaisia kasviksia. Paprikoita on montaa väriä ja on taatusti terveellisempää kuin peruna. Kaalia on kukkaa, parsaa, ruusua, kyssää ja vaikka mitä. On munakoisoa, kesäkurpitsaa ja vaikka ties mitä. Miksi ottaa lautaselle perunaa kun sitten täytyy pienentää noiden edellä mainittujen osuutta. Joten olen tullut siihen tulokseen ettei perunaa tarvita lainkaan. Täysin turha elintarvike ja ravinneköyhä.
minäkään mitään keitettyä perunaa syö. Silloin ehdottamasi kasvikset esim. bearnaise-kastikkeella ovat loistava lisäke. Näin meinasin viikonloppuna tehdä, kun takumureaa naudan ulkofilettä saa alle 13€/kilo!
- ei väliä
oikeassa tuolla kirjoitti:
varovaisella linjalla. Itse en perunaa tyrmää kokonaan, koska eihän sitä syödä yksin, joten GI:llä ei niin väliä. Varoisin kuitenkin liiallista kuormaa (GK), koska tärkkelys koostuu glukoosiyksiköistä, joten se hajoaa ja imeytyy nopeasti. Määrään kannattaa siis kiinnittää huomiota. VHHlaisena syön kyllä aina silloin tällöin 1-1,5 perunaa per annos eli luokkaa 100g pottua (hiilareita kuitenkin alle 20g).
Peruna on nopeaa hiilaria ja sellaisena pysyy. Kun tähän yhdistetään leipää ilman rasvaa, vähärasvaista lihaa ja kastiketta kuten VT suosittaa niin eteria on silloin GI ja GK arvoltaa huono eli suuri eli nopea.
Peruna sisältää pääasiassa tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi elimistössä . Peruna sisältää myös proteiinia ja liika proteiini aiheuttaa lihomista ja ehkä diabetesta.
Perunassa on pääasiassa vettä. 13% tärkkelystä ja 2% proteiinia. Ihmisen päivän proteiinin tarve tulee tuollaisesta 5 kg perunaa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Perunassa on pääasiassa vettä. 13% tärkkelystä ja 2% proteiinia. Ihmisen päivän proteiinin tarve tulee tuollaisesta 5 kg perunaa.
Eli sokeriksi muutettuna 13- 15% liikaa. Sokeria hieman sieltä hieman täältä, niin normaalin suomalaisen sokeriannos (ilman lisättyä sokeria) on aika huomattava. useita kymmeniä grammoja.
Tätä on ihmisen vaikea käsittää. Suolasta kyllä varoitellaan, joka kuitenkin on tärkeä ihmisen systeemille,mutta sokeria ei kaivata missään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli sokeriksi muutettuna 13- 15% liikaa. Sokeria hieman sieltä hieman täältä, niin normaalin suomalaisen sokeriannos (ilman lisättyä sokeria) on aika huomattava. useita kymmeniä grammoja.
Tätä on ihmisen vaikea käsittää. Suolasta kyllä varoitellaan, joka kuitenkin on tärkeä ihmisen systeemille,mutta sokeria ei kaivata missään.Ilman sokeria ihminen kuolee. Sitä tuntuu olevan vaikea käsittää. Jos sitä ei saada ruoasta niin maksa alkaa kehittää sitä lihaksista.
Anonyymi kirjoitti:
Eli sokeriksi muutettuna 13- 15% liikaa. Sokeria hieman sieltä hieman täältä, niin normaalin suomalaisen sokeriannos (ilman lisättyä sokeria) on aika huomattava. useita kymmeniä grammoja.
Tätä on ihmisen vaikea käsittää. Suolasta kyllä varoitellaan, joka kuitenkin on tärkeä ihmisen systeemille,mutta sokeria ei kaivata missään.Pöytäsokeri on haitallista mutta hitaat hiilihydraatit eivät. Liika suola nostaa Verenpainetta ja aiheuttaa aivoinfarkteja.
- Anonyymi
"Erityisesti perunamuusin suhteen kannattaa olla varovainen, sillä sitä ottaessa syö helposti neljäkin perunaa."
Neljä kananmunan kokoista (60g) perunaa sisältää n. 30g hiilihydraatteja (= 120kcal = 1/3 grillimakkarasta) mikä ei ole mitenkään erityisen paljon. Laihduttajalle muusista tulee "haitallista" vasta sitten jos sen valmistamiseen on käytetty runsaasti voita, kermaa ja suolaa ja muusin päälle kaadetaan rasvaista kastiketta.
Perunan glykeeminen indeksi on taulukon mukaan keskikorkea mutta sen glykeeminen kuorma on huippualhainen. - Anonyymi
"Neljä kananmunan kokoista (60g) perunaa sisältää n. 30g hiilihydraatteja (= 120kcal = 1/3 grillimakkarasta) mikä ei ole mitenkään erityisen paljon. Laihduttajalle muusista tulee "haitallista" vasta sitten jos sen valmistamiseen on käytetty runsaasti voita, kermaa ja suolaa ja muusin päälle kaadetaan rasvaista kastiketta."
Mitähän grillimakkaroita sinä mahdat syödä??? Lihaisa grillimakkara noin 250gr sisältää imeytyvää hiilihydraattia noin 2,5gr.
" Laihduttajalle muusista tulee "haitallista" vasta sitten jos sen valmistamiseen on käytetty runsaasti voita, kermaa ja suolaa ja muusin päälle kaadetaan rasvaista kastiketta."
Ja vanha täysin perustelematon rasvan pelko se vaan elää. Uskot varmaan myös kaloriteoriaan.
Oli miten oli niin viisainta jättää ne perunat laariin ja vaihtaa vaikka runsaaseen vihannessalaattiin jos haluat laihtua ja syödä teveellisesti. Makkaran sijaan voit nauttia esim hyvistä muikuista tai broilerista (älä unohda syödä myös nahka)
Lisää tietoa luulojen sijaan voit saada kysymällä. Ei kuitenkan tältä kaatopaikalta.- Anonyymi
Fiksuimmat lukijat (ehkä) huomasivat että vertasin kaloreita. 250 g painava "grillimakkara" on kyllä todellisuudessa lenkkimakkaran puolikas. Tavallinen grillimakkara painaa n. 100 g.
Täysin perustelematon perunan pelko se vaan elää eikä kaloriteoriaa ole pystytty kumoamaan. Kalori on kalori vaikka voissa paistais.
- Anonyymi
""Neljä kananmunan kokoista (60g) perunaa sisältää n. 30g hiilihydraatteja (= 120kcal = 1/3 grillimakkarasta)"
1/3 grillimakkarasta)"=noin 35gr
Jatka selittelyäsi luulojesi varassa.- Anonyymi
35 g rasvassa paistettua bratwurstia sisältää samat 120 kcal kuin 4 kananmunan kokoista keitettyä perunaa.
Kun kansalainen syö 2 perunaa (=60 kcal) ja yhden kokonaisen makkaran (=360 kcal) niin hänen mielestään ne on ne perunat jotka lihottaa.
- Anonyymi
"eikä kaloriteoriaa ole pystytty kumoamaan. Kalori on kalori vaikka voissa paistais."
Eipä ole pystytty todistamaankaan.
Nyt on sitten korkea aika saattaa kaloriteoria lopullisesti hautaan.
Dr Ludwig: ”Jos syöt aitoa ruokaa oikean määrän niin kehosi hoitaa kyllä itse loput”
Nyt on sitten korkea aika saattaa kaloriteoria lopullisesti hautaan. (jollet nyt jo ole tehnyt sitä) ja alkaa kohdistamaan ajatukset siihen millä on todellista merkitystä laihdutuksessa: syömäsi ruoan laatu.
Ongelmana lihottavassa ruoassa ei ole se että saat liikaa kaloreita, sanoo professori Ludvig (yksi maailman johtavia ravintoasiantuntijoita painonhallinnassa). Ongelmana on se nippu kehon omia reagointeja jotka edistävät rasvan kertymistä ja saavat aikaan sen että syöt liikaa. Prosessoitu hiilihydraattirikas ruoka kuten chipsit, limsat, keksit ja jopa valkoinen riisi, muuttuvat pian sokeriksi elimistössäsi ja nostavat hormoonin. Insuliini, tasoa.
Mikä sitten on oikean laatuista ruokaa professori Ludvigin mukaan? Oliiviöljy, pähkinät, avocado, rasvainen kala ja tumma suklaa (kaakaopitoisuus enemmän kuin 70%)-kaikki ruoka jossa on vähä hiilihydraatteja ja joissa on runsaasti terveellistä rasvaa (varo THL:n määritelmää terveellisistä rasvoista/huomautus Veijo)- Anonyymi
"Prosessoitu hiilihydraattirikas ruoka kuten chipsit, limsat, keksit..."
Eivät nuo mitenkään erityisen prosessoituja ole, chipseissäkin ainoa "prosessi" on perunan viipalointi. Sitäpaitsi niiden energiasta lähes 60% on terveellistä palmu- ja rapsiöljyä. Suolaa niissä tosin on 1.4 % mutta eihän niitä kilokaupalla syödäkään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Prosessoitu hiilihydraattirikas ruoka kuten chipsit, limsat, keksit..."
Eivät nuo mitenkään erityisen prosessoituja ole, chipseissäkin ainoa "prosessi" on perunan viipalointi. Sitäpaitsi niiden energiasta lähes 60% on terveellistä palmu- ja rapsiöljyä. Suolaa niissä tosin on 1.4 % mutta eihän niitä kilokaupalla syödäkään.Vai palmu- ja rapsiöljyt terveellisiä. heheh. Eikä perunoita missään vaiheessa ole keitetty ja dipattu noihin traktoriöljyihin. Lisäaineistakaan ei varmaan löydy mitään tietoa pussin kyljestä.
- Anonyymi
”Jos syöt aitoa ruokaa oikean määrän niin kehosi hoitaa kyllä itse loput”
Juuri tuo lause todistaa kaloriteorian oikeaksi! Oikea määrä ratkaisee, eikä hiilihydraatteja tarvitse pelätä. Tuohon "oikean ruoan" luetteloon ei sitten ole mahtunut eläinperäisiä rasvoja lainkaan.
Sekin oikein, eivät ne sinne kuulukaan.rasvoja lainkaan. --- Missä noin sanotaan?
Keskustelu palstalla ei pystytä ratkaisemaan, mikä on oikea määrä "kaloreita ja mikä, koska ei edes ymmärretä mitä hiilihydraatit vaikuttavat verensokeriin Väitetään ravan aiheuttavan sokeritautia. Uskomuksensa kullakin, joka ei kuitenkaa paranna mahdollista diabetesta tai ylipainoa.
Nykyään on alettu puhumaan tai tietyt ihmiset puhuu entsyymeistä. Jokainen ruoka-aine tarvitsee omat entsyymit voidakseen pilkkoutua käytettäväksi systeemissä. Maksa valmistaa tarvittavat entsyymit, mutta tämäkin homma heikkenee iän mukaa, joka vaikuttaa eri sairauksii. Se miksi jotkut kannattaa raakaravintoa on samasta syystä, sillä ruoan sisältämät entsyymit kuolevat, jos ruokaa lämmitetään yli 47 astetta, jolloin entsyymit katoaa.
Etsyymit ei linen vaikuta ylipainoon, mutta moniin sairauksiin ja allergioihinhesarin_kurvi kirjoitti:
rasvoja lainkaan. --- Missä noin sanotaan?
Keskustelu palstalla ei pystytä ratkaisemaan, mikä on oikea määrä "kaloreita ja mikä, koska ei edes ymmärretä mitä hiilihydraatit vaikuttavat verensokeriin Väitetään ravan aiheuttavan sokeritautia. Uskomuksensa kullakin, joka ei kuitenkaa paranna mahdollista diabetesta tai ylipainoa.
Nykyään on alettu puhumaan tai tietyt ihmiset puhuu entsyymeistä. Jokainen ruoka-aine tarvitsee omat entsyymit voidakseen pilkkoutua käytettäväksi systeemissä. Maksa valmistaa tarvittavat entsyymit, mutta tämäkin homma heikkenee iän mukaa, joka vaikuttaa eri sairauksii. Se miksi jotkut kannattaa raakaravintoa on samasta syystä, sillä ruoan sisältämät entsyymit kuolevat, jos ruokaa lämmitetään yli 47 astetta, jolloin entsyymit katoaa.
Etsyymit ei linen vaikuta ylipainoon, mutta moniin sairauksiin ja allergioihinTyydyttynyt rasva lisää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen. lue vaikka 'Saturated Fat Is More Metabolically Harmful for the Human Liver Than Unsaturated Fat or Simple Sugars'. Kyse on siis tutkitusta tiedosta eikä uskomuksesta.
Raakaravinnolla ei ole juurikaan entsymaattista hyötyä ihmiselle koska olosuhteet ovat ihmisen sisällä hyvin erilaiset. Idättäminen ym. tietysti muuttaa ravintoa.
Suurimman osan ruuansulatusentsyymeistä valmistaa haima.
- Anonyymi
Kannattaa perunamuusin sijaan kokeilla Heikkilän bravuuria eli kukkakaalimuusia. Peruna korvataan kukkakaalilla ja sekaan voita ja kermaa. Tai sitten muunnelma, jossa pääraaka-aine on kukkakaali, mutta sekaan voi laittaa muutaman perunan ja avocadon.
Jos Heikkilän bravuuri on kukkakaalimuusi niin kannattaa kyllä vaihtaa gurua. Kun kysyttiin yhdeltä lapselta mitä laitetaan tänään ruuaksi niin vastaus oli 'mitä tahansa muuta kuin kukkakaalimuusia'. Kukkakaalimuusi näyttää vauvanruualta, se haisee vauvanruualle ja se on vauvanruokaa. Kukkakaali"riisi" on ihan ok.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Jos Heikkilän bravuuri on kukkakaalimuusi niin kannattaa kyllä vaihtaa gurua. Kun kysyttiin yhdeltä lapselta mitä laitetaan tänään ruuaksi niin vastaus oli 'mitä tahansa muuta kuin kukkakaalimuusia'. Kukkakaalimuusi näyttää vauvanruualta, se haisee vauvanruualle ja se on vauvanruokaa. Kukkakaali"riisi" on ihan ok.
Kukkakaalimuusi on paljon paremman makuista kuin tavallinen perunamuusi.
Anonyymi kirjoitti:
Kukkakaalimuusi on paljon paremman makuista kuin tavallinen perunamuusi.
Ei ainakaan ne, joita olen syönyt. Rakenne on suorastaan inhottava.
Jos kukkakaalimuusi olisi parempaa kuin perunamuusi niin sitä olisi myös tarjolla.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei ainakaan ne, joita olen syönyt. Rakenne on suorastaan inhottava.
Jos kukkakaalimuusi olisi parempaa kuin perunamuusi niin sitä olisi myös tarjolla.Se on kalliimpaa ja lisäksi perunan käyttö sopii paremmin kotimaiseen maatalouspolitiikkaan.
Anonyymi kirjoitti:
Se on kalliimpaa ja lisäksi perunan käyttö sopii paremmin kotimaiseen maatalouspolitiikkaan.
Ei raaka-aineen hinnalla ole väliä eikä pakastekukkakaali edes ole kallista tukussa. Maatalouspolitiikka taas ei ravintoloita kiinnosta.
Kun annokseen kukkakaalimuusia menee ehkä 150 g kukkakaalia ja tukkuhinta on suunilleen 1.5 € kilo niin kukkakaalin hinta per annos on 23 snt. Tuo ei rajoita sen käyttöä edes kouluruokailussa.
Täytyy kyllä kokeilla kukkakaaliperunamuusia koska juuresmuusitkin ovat oikein hyviä.hvp27 kirjoitti:
Ei ainakaan ne, joita olen syönyt. Rakenne on suorastaan inhottava.
Jos kukkakaalimuusi olisi parempaa kuin perunamuusi niin sitä olisi myös tarjolla.Makuasioista ei parane kiistellä!
Kukkakaalin maku riippuu aika paljon laadusta ja vuodenajasta, tämän olen huomannut ja tietysti mitä laittaa mausteeksi. Me pehmennämme kukkakaalin höyrystämällä sekaan ainoastaan voita, muuten tulee liian vetelää. Mausteeksi vain suolaa. Joskus näin ennen kotimaista satoa maku saattaa olla jopa kammottavaa, mutta kesällä herkullinen.
Laita kukkakaali sellaisiksi tertuiksi pellille. Ensin pyöritetään öljyssä, sitten suolaa ja pippuria päälle ja uuniin . Pidetään uunissa kunnes pinta hieman ruskistuu. On maistuvaista syötävää.hesarin_kurvi kirjoitti:
Makuasioista ei parane kiistellä!
Kukkakaalin maku riippuu aika paljon laadusta ja vuodenajasta, tämän olen huomannut ja tietysti mitä laittaa mausteeksi. Me pehmennämme kukkakaalin höyrystämällä sekaan ainoastaan voita, muuten tulee liian vetelää. Mausteeksi vain suolaa. Joskus näin ennen kotimaista satoa maku saattaa olla jopa kammottavaa, mutta kesällä herkullinen.
Laita kukkakaali sellaisiksi tertuiksi pellille. Ensin pyöritetään öljyssä, sitten suolaa ja pippuria päälle ja uuniin . Pidetään uunissa kunnes pinta hieman ruskistuu. On maistuvaista syötävää.Juu, kukkakaali on oikein hyvää mutta tuosta kukkakaalisohjosta en pidä. Itse laitan sekään myös valkopippuria aavistuksen. Myös kukkakaalikeitto on hyvää ja kukkakaalin jämät käyvät hyvin moneen pataruokaan.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Juu, kukkakaali on oikein hyvää mutta tuosta kukkakaalisohjosta en pidä. Itse laitan sekään myös valkopippuria aavistuksen. Myös kukkakaalikeitto on hyvää ja kukkakaalin jämät käyvät hyvin moneen pataruokaan.
Juu, mutta rarpeettoman kova lääkitys maistuu. Lisäätkö mausteita??
Alla oleva kaataa sivun arkkitollo hpv:n sadut yhteydenotostaan professori Berne:een koskien tiukan LCHF ruokavalion hyväksymistä Ruotsissa ylipainon ja diabeteksen hoidossa.
Jo vuonna 2008 Ruotsissa.
Sosiaalihallituksen lausunto:
https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf
Lausunnosta:
Sosiaalihallitus (päättää lääkintäkysymyksisssä) on pyytänyt professori Berneltä lausuntoa seuraavasta:
"Onko hiilihydraattiköyhä ravinto tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto diabetespotilaille (typ2) ?"
Professor Berne :
https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/berneyttrande1.pdf
"Vastaus kysymykseen on KYLLÄ, ts, hoitomuoto perustuu tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen sillä varauksella ( Sosiaalihallituksen lisäys) että randomisoitujen tutkimusten määrä on huomattavasti pienempi kuin koskien ravintoa jossa hiilihydraattia on enemmän.
Sosiaalihallitus yhtyy professori Berne:n lausuntoon ja toteaa että dr. Dahlqvistin suositukset D2 ja ylipainoisille potilailleen tiukan LCHF ruokavalion noudattamisesta ovat ravinto tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto"
(Professori Berne kävi läpi kaiikki löytyvän tutkimusmateriaali kahden vuoden aikana lausuntonsa perustaksi.)
Sosiaalihallituksen lausunto:
Nyt kiire piisaa hpv:llä kun TAAS osoittautuu että pelle on hoitonsa pilannut pelle. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei raaka-aineen hinnalla ole väliä eikä pakastekukkakaali edes ole kallista tukussa. Maatalouspolitiikka taas ei ravintoloita kiinnosta.
Kun annokseen kukkakaalimuusia menee ehkä 150 g kukkakaalia ja tukkuhinta on suunilleen 1.5 € kilo niin kukkakaalin hinta per annos on 23 snt. Tuo ei rajoita sen käyttöä edes kouluruokailussa.
Täytyy kyllä kokeilla kukkakaaliperunamuusia koska juuresmuusitkin ovat oikein hyviä.Ammattikeittiöissä raaka-aineiden saatavuus asettaa rajoituksia. Raaka-aineita tarvitaan valtavat määrät koko maan laajuisesti ja kukkakaalin saatavuus ja määrät eivät riitä.
Anonyymi kirjoitti:
Ammattikeittiöissä raaka-aineiden saatavuus asettaa rajoituksia. Raaka-aineita tarvitaan valtavat määrät koko maan laajuisesti ja kukkakaalin saatavuus ja määrät eivät riitä.
Hyvin saa erilaisia kasviksia tukusta pakasteena. Ihmiset vaan eivät halua kukkakaalisohjoa vaan perunamuusia. Täytyy kyllä kokeilla kukkakaalia perunamuusin seassa, voi olla ihan hyvåäkin.
"Onko hiilihydraattiköyhä ravinto tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto diabetespotilaille (typ2) ?"
Pitäisi ymmärtää kuka on kenenkin asialla.
Tässä matoisessa maailmassa ei pelaa mikään muu kuin RAHA.
Jos terveydestään on huolissaan, niin älä luovuta sitä vieraan ihmisen käsiin. Jo joutuu lääkärin käsiin syystä tai toisesta terveys on mennyt. Sinusta tehdään uusi asiakas lääketeollisuudelle varmistamalla, että syöt lääkkeitä loppu ikäsi.- Anonyymi
"Onko hiilihydraattiköyhä ravinto tieteeseen ja vahvaan käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto diabetespotilaille (typ2) ?"
Jos nimityksessä on sana "köyhä", niin se tarkoittaa että siitä puuttuu jotakin tarpeellista, eikö niin? Ei se silloin voi terveellistä olla...
- Anonyymi
hesarin_kurvi
jatka luuloillasi kaikessa rauhassa.
Ruotsin Sosiaalihallituksen diabetesprofessori jonkun muun asialla???
Kaikkea tuo tyhmyys tettää. - Anonyymi
Minkä tyyppisiä solvauksia löytyisi seuraavasta videosta.
https://denversdietdoctor.com/dr-benjamin-bikman-ketones-the-metabolic-advantage/?fbclid=IwAR25aXPEnR1SbdjLo6069wAuPpnptODhusTPLdfwhAcPOST8pt0rp2Rwe7k
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323857- 851905
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151771Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541412Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1291313Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi381298VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981274- 701156
- 691033
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1111014