"Painu helvettiin!"

Ettätällaista

Ollaan seurusteltu vajaa viisi vuotta ja asuttu saman katon alla useampi vuosi. Nykyään riitaa tulee pienistäkin asioista, ja mies suuttuu ja korottaa ääntään helposti. Mulle huudetaan lähes päivittäin "Painu helvettiin/vittuun!" tai "Pakkaa kamasi/pakkaan kamani ja lähde(n) menemään". Esimerkiksi tänään mies tuli töistä kotiin, meni samantien tapansa mukaan istumaan koneelle. Menin sitten kysymään, että mitä hän puuhailee, johon en saa vastausta. Tämä tietysti ärsyttää minua, ja pian saan taas huutoa osakseni ja käsketään painua vittuun. Kun yritän kysyä esimerkiksi tulleista laskuista tms., mies sanoo, etteivät ne kuulu minulle. Onko se edes parisuhde, jos toiselle ei kerrota omia asioitaan ja tokaistaan vain, että "ei kuulu sulle"?! Kotona ollessaan mies vain istuu ja tuijottaa tietokonetta, häntä on vaikeaa saada tekemään kotitöitä tai edes tulemaan katsomaan kanssani tv:tä. Pitääkö tällaista sietää?

7

3727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjhj

      Mulla sama tilanne, naisystäväni menee heti koneelle chattaileen miesten kanssa ja muuten vain surffailee netissä, joudun jokapäivä istuun yksin koska kumppani viihtyy vain tietokoneella ja ei puhu mistään ja jos kommentoin liiasta chattailusta, nainen saa kauhian hepulin :(

    • ....................

      Meillä selvitettiin noi riitelyn rajat jo alkuvaiheessa keskustelemalla. Erokortteja ei heilutella eikä sitä käytetä uhkailu/manipulointikeinona toista vastaan. Erosta/lähtemisistä puhutaan vasta silloin, kun ollaan oikeasti vakavasti sitä harkitsemassa (silloinkaan ei julisteta vaan ilmoitetaan tämä vaihtoehtona) eikä siten, että seuraavana päivänä perutaan sanomiset. Koska sanomiset ei tuosta vaan peruunnu vaan ne jää muistiin. Ja riidassakin on muistettava jotenkin, että jos hyvä parisuhde niin se riita tulee olemaan historiaa ja siinä ei kannata hajoittaa mitään niin, että tulevaisuudessa jää ikäviä sanoja muistiin. Kummatkin oltiin sitä mieltä, että erokortilla bluffaaminen on hirveän julmaa toisen manipulointia ja henkistä satuttamista. Ja riidankin keskellä on musitettava kenen kanssa riitelee, sen josta oikeasti haluaa eroon vai sen, jota rakastaa ja kenen kanssa haluaa olla. Ja rakasta ei haluta satuttaa. Ja päätellen aloituksestasi olette silti yhdessä vaikka tuolla uhkailtu noin monesti. Tuo on erittäin epäreilua, koska sillä tavoitellaan vain sitä, että toinen hätääntyisi ja uhkailija saisi helpommin tahtonsa läpi - itsekästä.

      Toinen, josta sovittiin oli sitten taas se. Että haistatteluja ja sen sellaisia ei tehdä. Se on aivan naurettavaa ja kuuluu yläasteikäisille nulikoille, jotka haluaa aukoa leukojaan, mutta mitään todellista sanottavaa ei löydy. Jos toinen tai hänen tekonsa kiukuttaa, niin haistattelun sijaan voi sanoa, että minua suututtaa, kun teet... tai vihaan sitä, kun teet.... Kertoa mistä oikeasti kiikastaa eikä sanoa vain haista vittu. Tuskin kukaan oikeasti haluaa toisen haistavan vittua vaan jokin muu asia siellä suututtaa ja vaivaa ja toinen ei ole ajatusten lukija. Haistattelu kuuluu myös kategoriaan, jotka vain kuormittavat parisuhdetta riidan jälkeen.

      Musta teidän ois tosi hyvä keskustella noista asioista silloin, kun riita ei ole päällä. Ja avata se keskustelu niillä positiivisilla faktoilla. Jos välität miehestä, niin teet sen selväksi kuten sen, että olet nähnyt ettei mies ole tyytyväinen ja itse et ihan oikeasti ymmärrä mistä se johtuu ja siksi et osaa tilannetta muuttaa. Haluat teidän olevan onnellisia ja tiedät, että mieskin haluaa olla onnellinen, joten mitä jos koittaisitte nämä asiat selvittää. Välität miehestä etkä ihan aidosti halua syytellä nyt kumpaakaan vaan parantaa yhteiseloanne. Kuuntelet ensin vaikkapa miestä ja mikä vaivaa. Otat esiin sen miten sua hajottaa se epävarmuus ja kun riidan keskellä halutaan muuttaa pois. Mietitte yhdessä niitä ratkaisuja. Myös niihin ongelmiin, joita se mies toteaa kokevansa suhteessa. Ja kuuntelet vaikka ne eivät liittyisi parisuhteeseenne. Vaivaako miestä arkistuminen, rahahuolet tai työhuolet. Onko masentunut? Ottaako hän jostain syystä kommunikointisi kyttäyksenä ja nalkutuksena ja siten lamaantunut. Eli jos rakastat vielä, niin keskustelette kuten toisistaan välittävät ihmiset.

      Kotityöt onkin sitten sellainen ikuisuusongelma. Joskus siihen tepsii keskustelu. Joskus kovemmat otteet eli et yksinkertaisesti enää siivoa miehen puolesta. Jätät miehen sukat pyykkikoriin, et korjaa hänen vaatteitaan. Teet pahimmillaan ruoan vain itsellesi. Vaati kovaa sisua ja sietokykyä, kun ei heti ala tuottamaan tulosta. Ilmoitat, että toivot miehenkin osallistuvan kotitöihin, mutta jos häntä ei huvita, niin sinun on pakko jostain karsia työsarkaa. Mutta valitettavasti löytyy niitäkin ihmisiä, joita on lapsuudesta asti opetettu siihen, että heidän ei tarvitse tehdä kotitöitä jos löytyy kuka tahansa, jolle niitä syytää, ja vain koska niiden tekeminen on epämukavaa, niin niistä voi luistaa. Ja tätä ei oikein mikään muuta, kuin jokin maaginen muutos siellä ihmisen pään sisällä. Niille se puoliso tulee aina olemaan kuin äitihahmo, joka passaa ja passaa ja passaa.

      Sitten toki on aina se vaihtoehto, että et siedä enää ja eroat. Se on paras ja ainoa ratkaisu silloin, kun parisuhteenne on täysin tulehtunut eikä parannuskeinoa enää ole. Se jääkin sitten sun mietittäväks se eropäätös kuten päätös lähteä suhteeseen.

      Tsemppiä! Kyllä ne asiat siitä suttautuu, tavalla tai toisella :)

    • käytöstavat kunniaan

      En sietäisi pätkääkään tuollaista elämää.

      Meillä ei kiroilla eikä käytetä alatyylin sanoja. Asiat on aina hoidettu puhumalla ja keskustelemalla. Emme hauku toisiamme, emme syyttele emmekä huuda. Kumpikaan ei ole ikinä puhunut erosta, vaikka olemme olleet jo vuosia naimisissa. Laskuasiat ovat molempien tiedossa ja isoista asioista päätetään yhdessä. Riitoja on ollut viimeisen viiden vuoden aikana nolla kappaletta. Jos olemme asioista eri mieltä, keskustelemme, mikä olisi sellainen ratkaisu, joka miellyttää molempia ja aina on se ratkaisu löytynyt ihan juttelemalla. Kiroilu, huutaminen, mököttäminen, haukkuminen ja sen sellainen on niin lapsellista ja typerää käytöstä, ettei meistä kumpikaan sellaiseen alennu. En jaksaisi elää sellaisessa suhteessa, jossa pitäisi tapella eikä osattaisi hoitaa asioita puhumalla. Lapsille pitää olla esimerkillinen ja opettaa, että ihminen kyllä osaa selvittää asiansa puhumallakin.

    • minä vaan

      Pitkään jatkuneet riidat = jotain enemmänkin taustalla. Pitää mennä ongelmien juurelle, ottaa lapio mukaan ja lähteä tonkimaan. Täyttyykö puolison tarpeet?

      Miesten ykköstarve:

      1) Seksuaalinen tyydytys (nätti ja viehättävä vaimo, seksiä muutenkin kuin kerran viikossa kolmessa eri asennossa pimeässä peiton alla. Ymmärrän, ei tällä hetkellä mahdollista jännityneen tilanteen vuoksi. Tämä on kuitenkin 95 prosentilla miehistä ensijainen tarve.)

      Naisten ykköstarve

      1) Turvallinen ilmapiiri, ei puhuta erosta, saadaan turvallisesti ilmaista itseään, on turvallista suuttua.

      Sitten vielä yleisesti luullaan, että miehet ja naiset puhuvat samaa kieltä ja ymmärtävät toisiaan. Miesten päässä EI OLE sellaista ajatusta, että "parisuhteen pitäisi olla turvallinen" Autot voivat olla turvallisia, samoin tietyt maat kuten Suomi. Somalia ei ole turvallinen. Miehelle turvallinen ei ole parisuhteen määrittämiseen kuuluva sana automaattisesti. Parisuhteeseen kuuluva turvallisuusmäärite pitää opettaa miehelle.

      Miesten muut tarpeet (ykköstarve kaukana edellä)

      2) Arvostus
      3) kunnioitus
      4) mitähän näitä vielä oli... en itsekään enää muista vaikka olen mies. Kaikkein suurin tarve on tuo seksi viehättävän vaimon kanssa.

      Naisten muut tarpeet:

      2) kuuntelu
      3) ihailu
      4) ..empä muista enempää. (nolo)

      Tästä nyt parisuhdeneuvoja näin alkuun :D Katotaan lisää kun muistetaan. Suosittelen John Grayn kirjaa Miehet ovat marsista, naiset venuksesta.

    • Anonyymi

      Jätä se.

    • Anonyymi

      Lähtisin menee.

    • Anonyymi

      Miksi jäät kuuntelemaan tuollaista?
      Miksi annat kohdella itseäsi noin uudelleen ja uudelleen?

      Mies on toistuvasti käskenyt sut pois elämästään, ei kerro mitään sulle omista asioistaan, eikä vietä sun kanssa yhtään aikaa. Ei hän halua sinua enää elämäänsä.
      Mikset usko miestä ja muuta pois?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe