Korvien rei'ittäminen itse

gfgdfgfgfg

Mulle tehtiin ala-asteella korvareiät ja nyt sitten olin ajatellut jo itseasiassa vime kestästä lähtien, että haluaisin molempien reikien viereen vielä toisetkin, eli kaks reikää molemmissa korvissa,ja sit kävin tänään yhdessä koruliikkeessä, mutta ne kun sano et meillä on huomenna vasta rei'ittäjä paikalla, niin päätin sitten tehdä itse.. Niin puolisen tuntia sitten tein reiät, ja ihan hyvin meni, mutta mulla olis yksi kysymys...
Laitoin nyt ihan tavalliset hopeiset korvakorut, niin mikäs se juttu on kun oon kuullut että "harjotus"korvisten pitäis aina olla kultaa?
Mulla ei sillon aikoinaan korvat tulehtunu tai mitään, ja en nytkään jaksais vaivautua ostamaan kultasia korvakoruja kun en sellasii tarttis normikäyttöön, mutta tietääkö joku, että onko sillä oikeasti jotain väliä että tunkeeko korviin hopea- tai kultakorvikset?
Tiedän että ne ns. harjotuskorvakorut on normaalia hieman paksummat, mutta emmä niin paksuja korvakoruja kummiskaan tartte, kun mulla on kaikki melkeen saman paksuset..
Ja korvanreiäthän venyy myös jos niitä "venytetään", vaihdetaan isompaan tarvittaessa, esim. jos niitä sellasia isoja haluu laittaa en tiedä mitkä niiden nimet on.. mut joo kiitos jos joku vastaa!!!:))

35

15318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........

      Hopea ainakin tummentaa ihon reiän ympäriltä, en tiä voisko siitä myös erittyä jotain haitallista ainetta verenkiertoon. Ens kerralla kannattas varmaan selvittää etukäteen tällaset jutut, ettei tule vaiks verenmyrkytystä.

    • hmm.

      Itse olen tehnyt useammankin korvareiän itse, enkä ole huomannut hopeakoruista mitään haittavaikutuksia. Ainoa itse havaitsemani haitta on tuo, että perus-hopeakorvis on tosiaan sen verran ohut, että reikä parantuu aika pieneksi - mutta saa sen venytettyä, jos on tarvis. Hopea voi tummua, mitä kulta ei tee, mutta ei tätäkään kaikilla tapahdu - jos olet aiemmin käyttänyt hopeakoruja ongelmitta, tuskin ne nytkään ihoa tummuttavat. Harjoituskorviksethan eivät ole kultaa, itse olin ainakin aikoinaan niille pahasti allerginen, koska ohut kultaus kului pois ja alla oli nikkelipitoinen metalli - vaihdoin tuolloin aika äkkiä hopeiset korut tilalle.

      Nikkeliä sisältäviä koruja ei siis kannata ainakaan paranemisvaiheessa käyttää, ja kannattaa vahtia, ettei korvakoru ole liian tiukalla, kun se kuitenkin jonkun verran alkuun on turvoksissa. Huuhtele säännöllisesti lämpimällä vedellä, niin eiköhän siitä hyvä tule :).

      • a...p

        kiitti paljon=))))
        korvat tähän mennessä vielä ainakin näyttäny tosi hyviltä, ei mitään ongelaa.
        huuhtelua ja desinfiointia ollu päivittäin(:


    • ei kultaa

      Joillekkin (esin minulle ja äidilleni) kulta aiheuttaa allergiaa, ja harjotuskorvikset ovat usein kirurginterästä joten kulta ei ole välttämätöntä

    • vhjm

      Onko pakko laittaa koru jos tekee ite vai voiko jättää siihen esim. hakaneulan jos tekee reiän sillä??!

    • no-ei

      Hakaneulan jättämistä ensikoruksi en suosittele tosiaankaan, koska hakaneulat valmistetaan metalliseoksista, joissa hyvin usein voi olla nikkeliä mukana. Fiksumpaa on käydä ostamassa apteekista injektioneula (myyvät ainakin 1.2mm), ja tehdä reijitys sillä - onton neulan avulla normaalin korviksen laitto sujuu vaivattomasti.

    • 1111ddd

      joo elkää menkö sorkkii itteenne hakaneuloilla jos haluut korvareijän itse ja nopeesti nii apteekkii vaa ostaa injektio neula pinkki on paksuin eli 1.2 maksaa yleensä 0.20senttiä
      halppaa joten älkää pihistelkö neuloissa korva lehdet voi turvallisesti lävistää himas mut esm huuli ja nää nii lävistäjälle vaa

      • jjjuio

        itse tein myös huulikorun itse, eikä tulehtunut, mutta se voi riippua ihmisestä ja siitä miten sitä hoidetaan... korvaanki olen laittanut itse laittanut vaan harjoituskorviksen siihen koska vanhoja ollut tallessa , ja mitään ongelmia ei ole mutta liikkessä tehdyt reiät ei mene nii nopeasti umpeen kuin oma tekemät.(:


    • Kirstin

      Mietin et käviskö kultaset renkaat ekoiks korviksiks?

    • tyttö97

      ei kannata renkaita , ärsyttävaan sitä reikääku liikkuu koko ajan , perus nappi on paljon kätevämpi ja tuskin haluat nukkuakkaan renkaat korvissa, voin vaan kuvitella kuin kivalta tuntuis , ja vielä ihan uusis reijis : d muistakaa että älkää vitusa desinfioiko... kuivattaa vaan reijän ja tulhetuu helpommin , pelkkä veel huuhtelu riittää , ja pyötittelykin sillon ku ei oo kuivunutta kudosnestettä siinä (sitä rupea :)) eli siis suihkun jälkeen kannattaa vaan ja jos jotenki saa tulehtuun niinn apteekista basibaktia vaan korvaan niin auttaa :)

    • pandada

      Tää kysymys vähän poikkeaa ehkä aiheesta, mutta jos täällä olisi joku viisaampi, joka osais mua opastaa..
      Eli, vesipuhvelin sarvea käytetään mm. joissakin korvakoruissa. Onko siitä jotain haittaa sille eläimelle, kun siltä katkastaan sarvi? Tai tapetaanko niitä pelkästään sarvien takia?
      Jos jollain on tietoo, niin kertokaa ihmeessä. Voinko hommata sellasta korua hyvällä omallatunnolla :D?

      • jokunenkait

        eiköhän se katkaista ruuaksi menevältä jo kuoleelta eläimeltä... eli kaikki eläimen osat käytetään hyväksi.


    • Teen besunkaa ite viikonloppuna reiät korviin... etin vaan tietoo et mite tehtäis ja etteikai tulehdu mut hakaneulal olis tarkotus tehä... Toivottavasti ne ei tule mätäneen tai mitää ... mut yks frendi oli tehny 4-5 ite kaikki siskonsa kaa... ja sano ettei sattunu ees... vissii puuduttanu tai jotai ... (ei ole ekat reiät) Mut ohjeit ... ellei se oo sen kummempaa et vaa tunkee siit läpi ?

    • Janetteminttu

      Juu..olisi kiva tietää että sattuuko se tai jotain. Ja jos sattuu nii puudutus vinkkejä !..... ;)

    • raksu8

      kun korvareiät tehdään itse niin miten ne "jäädytetään"

      • Lävä

        Elä tee ite, lue uudempia keskusteluja niin tiedät miksi.


      • jrehti4uh

        vaikka kylmäpussilla kauaksi aikaa korvaan ..


    • 11kesäinen

      Mä teen ainaki kesäll ite ja näin:

      - Hanki apteekista lävistysneula tai injektioneula
      - Hanki puhdas korvakoru (esim.puhdista harkkakoru .. alla ohjeet )
      - Puhdista kädet ja alue mihin reikä tulee (desifiontiaineella)
      - Piirrä kynällä piste mihin haluat pistää
      - Ota neula pois pakkauksesta
      - Pistä neula korvalehden läpi ja pidä samaan aikaan korvan takana kylmäpussia
      - Laita puhdas korvis reikään

      Puhdista haalealla vedellä aamuin illoin.
      Ei saa koskea siihen kokoajan ja älä räplää.
      Jos tulehtuu heti pois koko koru, muuten todella kauhean näköinen.
      Älä nuku sillä kyljellä, millä puolella se läväri on.
      Pidä harkkakorua jonkin aikaa ennekuin vaihdat
      normikoruun ja puhdista säännöllisin väliajoin.
      Kun koru pitäisi saada puhtaaksi, voi sitä ainakin puhdistaa apteekista
      saatavalla neoamiseptipyyhkeillä.

      • -Lamppu-

        Elä tee näin, ensinnäkin pahasti pisti tuo tulehduskohta silmään, jos lävistys tulehtuu niin korua ei saa koskaan ottaa pois koska mätä voi jäädä umpeutuneeseen reikään. Koru kuuluu laittaa neulalla siihen reikään eikä että ensin teet reijän, otat neulan pois ja sitten YRITÄT laittaa korua. Korun kuuluu olla klaavattu ja materiaalina titaani.

        Käyttäkää kakarat järkeännä edes vähän!


    • Erimielinen hyyppä

      No, miten hitossa sen korun siihen neulaan saa?

      • -Lamppu-

        Sillä että on oikeat välineet. Nämä löytyy lävistäjällä automaattisesti ja hintaa ei ole kuin parikymppiä.


    • -EpäLamppu-

      Eli eikö voi, vai eikö kannata tehä niin et pistää reiän ja sit yrittää laittaa sitä koruu sinne??
      Mitä merkitystä sill on, et mitä se koru o ?

      • -Lamppu-

        Sen voi mutta reikä menee umpeen sekunnissa joten se on vain vähän helpompi kuin suoraa runnominen.

        korun materiaalilla on väliä että haluatko allergisen reaktion siihen ja korusta voi levitä myrkyllisiä aineita avohaavaan.
        Klaavaus varmistaa että koru on puhdas ettei se sisällä pöpöjä jotka tulehduttavat sen.
        Myös korun pitäisi olla lävistyskoru sen takia että nämä perus "harjoituskorvikset" ovat useasti liian lyhyitä joten korva ei pääse turpoamaan ja paranemin hidastuu sekä tulehdusriski kasvaa ( se että ne ovat väärää materiaalia)


      • Jokuvainnn

        Ite tein nuppineulalla niinku mun isäpuoliki on tehny. Sen jälkee vasta puhdistin koko hela hoidon ja joo tiiän tää on väärin mut itel ei mitää tulehduksia oo ja mul oli jo valmiiks siin korvas kaks reikää ja ampuja on kussu sen toisen reiän et nyt mul on niinku kolme reikää tos Ja siin on sellane väli. Ja siis ite tein eka reiän ja sit vast harjoitus korvis siihen (hopea)......


    • -EpäLamppu-

      Ai niinku OIKEESTI sekunnissa, vai vaan kuvaannollisesti sekunnissa?

      • -Lamppu-

        Tarkkaa aikaa en osaa sanoa mutta kun otat neulan pois niin samoten alkaa umpeutumaan.


    • -EpäLamppu-

      Okei ..

    • lisääreikiä

      Katsokaa youtubesta "ear piercing self ym." kuinka sitä itse tehdään reiät korviin. Useimmat tekee painamalla perinteisen ensikorun siitä vaan läpi. Silloin ei tehty reikä ehdi mennä umpeen niinkuin neulalla. Tietysti koru kannattaa puhdistaa keittämällä tai jollain desin.aineella. Eikä mitään narinaa neuloista tms.

    • ssainio1

      Itse vedin hakaneuloilla jotka olivat aika paksut ja isot, puhdistin hyvin poltin ja keitin, puudutin jääpalalla ja työnsin jääpalaa vasten neulan korvalehdestä läpi. N. viikon pidin hakaneuloja, kunnes en pystynyt enään nukkumaan sillä pieninkin painanta sattui hemmetisti. Otin hakaneulat pois, pidin koruttomina muutaman tunnin, puristin mätää pois ja tungin rihkamakorvikset. Ihan loistavassa kunnossa ovat nyt, kunhan vaan muistatte puhdistaa joka päivä!

      • jokuvaa1234

        Ei tarvii olla kultasii. On vaa tärkee et korvikset on aidot eikä mitkää h&m feikki korvikset.


    • tuukkz

      Ei mitään puudutuksia, jos ei kipua kestä niin jättää tekemättä. Älä kato peiliin tehdessä niin ei tunnu miltään.

      1. Hanki harjoituskorvis (kavereilta voi saada ilmaiseksi)
      2. Hanki samanpaksuinen neula, joka on tarpeeksi pitkä (hakaneula esim)
      3. (Polta) ja desinfioi kaikki tavarat huolella, ja pidä koko "labrasi" puhtaan talouspaperin tms. päällä
      4. Pyyhi korva desinfiointiaineella molemmin puolin ja pese kädet (desinfioi nekin)
      5. Aseta korvannipukan taakse pino vanulappuja (ei koko pakettia, noin 5 riittää)
      ja katso ettei korva pääse liikkumaan, muuten koru voi mennä vinoon
      6. Katso kohta johon pistät
      7. Laske 1-2-3 ja pistä koru läpi. Ensin kuuluu raks (etupuolen iho), sitten toinen raks (takapuolen iho). Neulaa saa painaa voimalla, iho on tästä kohtaa todella sitkeää.
      8. Ota neula pois.
      9.Heitä korvis paikoilleen
      10. Desinfioi koko paska
      11. Heitä tarvikkeey roskiin
      12. Mene faceen/kouluun/töihin mainostamaan

      • Anonyymi

        Itellä kuului kolme rasahdusta, onko normaalia?


    • Anonyymi

      Onko fiksua tehdä itse korvareikä ostaisin tottakai apteekin neulat mutta voiko siitä saada pahan tulehduksen tai verenmyrkytyksen

      • Anonyymi

        Ite tein eilen itse reijät korviin, ei sattunu kauheesti, mut ei meinnanu mennä millää läpi, lopulta meni kuitenki laitoin heti desifioitun vanhan harkkari korun ja siinä on nyt ollu melkee päivän huuhtelen haaleella vedellä melkee koko ajan koska en haluu et tulehtuu ja iltasin tosi hellästi vanu lapulla ja desinfiointi aineella :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ite tein eilen itse reijät korviin, ei sattunu kauheesti, mut ei meinnanu mennä millää läpi, lopulta meni kuitenki laitoin heti desifioitun vanhan harkkari korun ja siinä on nyt ollu melkee päivän huuhtelen haaleella vedellä melkee koko ajan koska en haluu et tulehtuu ja iltasin tosi hellästi vanu lapulla ja desinfiointi aineella :)

        mäkin tein just pari päivää sitten itelle korvareiät (kaverilla). Kaverilla oli joku sellanen lävistyksiin tarkoitettu neula nii sillä tehtiin.
        Desinfioitiin eka kunnolla korva sekä neula ja pidettiin kumihanskat käsissä. Ensin pidin jääpalaa korvilla muutaman minuutin ja sitten tehtiin reikä.
        Ei sattunu melkeen yhtään, odotin että sattus paljon enemmän mut ei ollu paha:)
        Laitoin vaan jotku random korvikset ja no enny sitte tiiä onks niis jotai välii mitkä laittaa.
        Oon huuhdellu ja desinfioinu nyt ja ihan normaalit on niinku mun vanhat liikkeesä tehdyt, vähän arat mutta se kuuluu parantumis vaiheeseen:))


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe