Korvien rei'ittäminen itse

gfgdfgfgfg

Mulle tehtiin ala-asteella korvareiät ja nyt sitten olin ajatellut jo itseasiassa vime kestästä lähtien, että haluaisin molempien reikien viereen vielä toisetkin, eli kaks reikää molemmissa korvissa,ja sit kävin tänään yhdessä koruliikkeessä, mutta ne kun sano et meillä on huomenna vasta rei'ittäjä paikalla, niin päätin sitten tehdä itse.. Niin puolisen tuntia sitten tein reiät, ja ihan hyvin meni, mutta mulla olis yksi kysymys...
Laitoin nyt ihan tavalliset hopeiset korvakorut, niin mikäs se juttu on kun oon kuullut että "harjotus"korvisten pitäis aina olla kultaa?
Mulla ei sillon aikoinaan korvat tulehtunu tai mitään, ja en nytkään jaksais vaivautua ostamaan kultasia korvakoruja kun en sellasii tarttis normikäyttöön, mutta tietääkö joku, että onko sillä oikeasti jotain väliä että tunkeeko korviin hopea- tai kultakorvikset?
Tiedän että ne ns. harjotuskorvakorut on normaalia hieman paksummat, mutta emmä niin paksuja korvakoruja kummiskaan tartte, kun mulla on kaikki melkeen saman paksuset..
Ja korvanreiäthän venyy myös jos niitä "venytetään", vaihdetaan isompaan tarvittaessa, esim. jos niitä sellasia isoja haluu laittaa en tiedä mitkä niiden nimet on.. mut joo kiitos jos joku vastaa!!!:))

33

2349

Vastaukset

 • Hopea ainakin tummentaa ihon reiän ympäriltä, en tiä voisko siitä myös erittyä jotain haitallista ainetta verenkiertoon. Ens kerralla kannattas varmaan selvittää etukäteen tällaset jutut, ettei tule vaiks verenmyrkytystä.

 • Itse olen tehnyt useammankin korvareiän itse, enkä ole huomannut hopeakoruista mitään haittavaikutuksia. Ainoa itse havaitsemani haitta on tuo, että perus-hopeakorvis on tosiaan sen verran ohut, että reikä parantuu aika pieneksi - mutta saa sen venytettyä, jos on tarvis. Hopea voi tummua, mitä kulta ei tee, mutta ei tätäkään kaikilla tapahdu - jos olet aiemmin käyttänyt hopeakoruja ongelmitta, tuskin ne nytkään ihoa tummuttavat. Harjoituskorviksethan eivät ole kultaa, itse olin ainakin aikoinaan niille pahasti allerginen, koska ohut kultaus kului pois ja alla oli nikkelipitoinen metalli - vaihdoin tuolloin aika äkkiä hopeiset korut tilalle.

  Nikkeliä sisältäviä koruja ei siis kannata ainakaan paranemisvaiheessa käyttää, ja kannattaa vahtia, ettei korvakoru ole liian tiukalla, kun se kuitenkin jonkun verran alkuun on turvoksissa. Huuhtele säännöllisesti lämpimällä vedellä, niin eiköhän siitä hyvä tule :).

  • kiitti paljon=))))
   korvat tähän mennessä vielä ainakin näyttäny tosi hyviltä, ei mitään ongelaa.
   huuhtelua ja desinfiointia ollu päivittäin(:


 • Joillekkin (esin minulle ja äidilleni) kulta aiheuttaa allergiaa, ja harjotuskorvikset ovat usein kirurginterästä joten kulta ei ole välttämätöntä

 • Onko pakko laittaa koru jos tekee ite vai voiko jättää siihen esim. hakaneulan jos tekee reiän sillä??!

 • Hakaneulan jättämistä ensikoruksi en suosittele tosiaankaan, koska hakaneulat valmistetaan metalliseoksista, joissa hyvin usein voi olla nikkeliä mukana. Fiksumpaa on käydä ostamassa apteekista injektioneula (myyvät ainakin 1.2mm), ja tehdä reijitys sillä - onton neulan avulla normaalin korviksen laitto sujuu vaivattomasti.

 • joo elkää menkö sorkkii itteenne hakaneuloilla jos haluut korvareijän itse ja nopeesti nii apteekkii vaa ostaa injektio neula pinkki on paksuin eli 1.2 maksaa yleensä 0.20senttiä
  halppaa joten älkää pihistelkö neuloissa korva lehdet voi turvallisesti lävistää himas mut esm huuli ja nää nii lävistäjälle vaa

  • itse tein myös huulikorun itse, eikä tulehtunut, mutta se voi riippua ihmisestä ja siitä miten sitä hoidetaan... korvaanki olen laittanut itse laittanut vaan harjoituskorviksen siihen koska vanhoja ollut tallessa , ja mitään ongelmia ei ole mutta liikkessä tehdyt reiät ei mene nii nopeasti umpeen kuin oma tekemät.(:


 • Mietin et käviskö kultaset renkaat ekoiks korviksiks?

 • ei kannata renkaita , ärsyttävaan sitä reikääku liikkuu koko ajan , perus nappi on paljon kätevämpi ja tuskin haluat nukkuakkaan renkaat korvissa, voin vaan kuvitella kuin kivalta tuntuis , ja vielä ihan uusis reijis : d muistakaa että älkää vitusa desinfioiko... kuivattaa vaan reijän ja tulhetuu helpommin , pelkkä veel huuhtelu riittää , ja pyötittelykin sillon ku ei oo kuivunutta kudosnestettä siinä (sitä rupea :)) eli siis suihkun jälkeen kannattaa vaan ja jos jotenki saa tulehtuun niinn apteekista basibaktia vaan korvaan niin auttaa :)

 • Tää kysymys vähän poikkeaa ehkä aiheesta, mutta jos täällä olisi joku viisaampi, joka osais mua opastaa..
  Eli, vesipuhvelin sarvea käytetään mm. joissakin korvakoruissa. Onko siitä jotain haittaa sille eläimelle, kun siltä katkastaan sarvi? Tai tapetaanko niitä pelkästään sarvien takia?
  Jos jollain on tietoo, niin kertokaa ihmeessä. Voinko hommata sellasta korua hyvällä omallatunnolla :D?

  • eiköhän se katkaista ruuaksi menevältä jo kuoleelta eläimeltä... eli kaikki eläimen osat käytetään hyväksi.


 • Teen besunkaa ite viikonloppuna reiät korviin... etin vaan tietoo et mite tehtäis ja etteikai tulehdu mut hakaneulal olis tarkotus tehä... Toivottavasti ne ei tule mätäneen tai mitää ... mut yks frendi oli tehny 4-5 ite kaikki siskonsa kaa... ja sano ettei sattunu ees... vissii puuduttanu tai jotai ... (ei ole ekat reiät) Mut ohjeit ... ellei se oo sen kummempaa et vaa tunkee siit läpi ?

 • Juu..olisi kiva tietää että sattuuko se tai jotain. Ja jos sattuu nii puudutus vinkkejä !..... ;)

 • kun korvareiät tehdään itse niin miten ne "jäädytetään"

  • Elä tee ite, lue uudempia keskusteluja niin tiedät miksi.


  • vaikka kylmäpussilla kauaksi aikaa korvaan ..


 • Mä teen ainaki kesäll ite ja näin:

  - Hanki apteekista lävistysneula tai injektioneula
  - Hanki puhdas korvakoru (esim.puhdista harkkakoru .. alla ohjeet )
  - Puhdista kädet ja alue mihin reikä tulee (desifiontiaineella)
  - Piirrä kynällä piste mihin haluat pistää
  - Ota neula pois pakkauksesta
  - Pistä neula korvalehden läpi ja pidä samaan aikaan korvan takana kylmäpussia
  - Laita puhdas korvis reikään

  Puhdista haalealla vedellä aamuin illoin.
  Ei saa koskea siihen kokoajan ja älä räplää.
  Jos tulehtuu heti pois koko koru, muuten todella kauhean näköinen.
  Älä nuku sillä kyljellä, millä puolella se läväri on.
  Pidä harkkakorua jonkin aikaa ennekuin vaihdat
  normikoruun ja puhdista säännöllisin väliajoin.
  Kun koru pitäisi saada puhtaaksi, voi sitä ainakin puhdistaa apteekista
  saatavalla neoamiseptipyyhkeillä.

  • Elä tee näin, ensinnäkin pahasti pisti tuo tulehduskohta silmään, jos lävistys tulehtuu niin korua ei saa koskaan ottaa pois koska mätä voi jäädä umpeutuneeseen reikään. Koru kuuluu laittaa neulalla siihen reikään eikä että ensin teet reijän, otat neulan pois ja sitten YRITÄT laittaa korua. Korun kuuluu olla klaavattu ja materiaalina titaani.

   Käyttäkää kakarat järkeännä edes vähän!


 • No, miten hitossa sen korun siihen neulaan saa?

  • Sillä että on oikeat välineet. Nämä löytyy lävistäjällä automaattisesti ja hintaa ei ole kuin parikymppiä.


 • Eli eikö voi, vai eikö kannata tehä niin et pistää reiän ja sit yrittää laittaa sitä koruu sinne??
  Mitä merkitystä sill on, et mitä se koru o ?

  • Sen voi mutta reikä menee umpeen sekunnissa joten se on vain vähän helpompi kuin suoraa runnominen.

   korun materiaalilla on väliä että haluatko allergisen reaktion siihen ja korusta voi levitä myrkyllisiä aineita avohaavaan.
   Klaavaus varmistaa että koru on puhdas ettei se sisällä pöpöjä jotka tulehduttavat sen.
   Myös korun pitäisi olla lävistyskoru sen takia että nämä perus "harjoituskorvikset" ovat useasti liian lyhyitä joten korva ei pääse turpoamaan ja paranemin hidastuu sekä tulehdusriski kasvaa ( se että ne ovat väärää materiaalia)


  • Ite tein nuppineulalla niinku mun isäpuoliki on tehny. Sen jälkee vasta puhdistin koko hela hoidon ja joo tiiän tää on väärin mut itel ei mitää tulehduksia oo ja mul oli jo valmiiks siin korvas kaks reikää ja ampuja on kussu sen toisen reiän et nyt mul on niinku kolme reikää tos Ja siin on sellane väli. Ja siis ite tein eka reiän ja sit vast harjoitus korvis siihen (hopea)......


 • Ai niinku OIKEESTI sekunnissa, vai vaan kuvaannollisesti sekunnissa?

  • Tarkkaa aikaa en osaa sanoa mutta kun otat neulan pois niin samoten alkaa umpeutumaan.


 • Okei ..

 • Katsokaa youtubesta "ear piercing self ym." kuinka sitä itse tehdään reiät korviin. Useimmat tekee painamalla perinteisen ensikorun siitä vaan läpi. Silloin ei tehty reikä ehdi mennä umpeen niinkuin neulalla. Tietysti koru kannattaa puhdistaa keittämällä tai jollain desin.aineella. Eikä mitään narinaa neuloista tms.

 • Itse vedin hakaneuloilla jotka olivat aika paksut ja isot, puhdistin hyvin poltin ja keitin, puudutin jääpalalla ja työnsin jääpalaa vasten neulan korvalehdestä läpi. N. viikon pidin hakaneuloja, kunnes en pystynyt enään nukkumaan sillä pieninkin painanta sattui hemmetisti. Otin hakaneulat pois, pidin koruttomina muutaman tunnin, puristin mätää pois ja tungin rihkamakorvikset. Ihan loistavassa kunnossa ovat nyt, kunhan vaan muistatte puhdistaa joka päivä!

  • Ei tarvii olla kultasii. On vaa tärkee et korvikset on aidot eikä mitkää h&m feikki korvikset.


 • Ei mitään puudutuksia, jos ei kipua kestä niin jättää tekemättä. Älä kato peiliin tehdessä niin ei tunnu miltään.

  1. Hanki harjoituskorvis (kavereilta voi saada ilmaiseksi)
  2. Hanki samanpaksuinen neula, joka on tarpeeksi pitkä (hakaneula esim)
  3. (Polta) ja desinfioi kaikki tavarat huolella, ja pidä koko "labrasi" puhtaan talouspaperin tms. päällä
  4. Pyyhi korva desinfiointiaineella molemmin puolin ja pese kädet (desinfioi nekin)
  5. Aseta korvannipukan taakse pino vanulappuja (ei koko pakettia, noin 5 riittää)
  ja katso ettei korva pääse liikkumaan, muuten koru voi mennä vinoon
  6. Katso kohta johon pistät
  7. Laske 1-2-3 ja pistä koru läpi. Ensin kuuluu raks (etupuolen iho), sitten toinen raks (takapuolen iho). Neulaa saa painaa voimalla, iho on tästä kohtaa todella sitkeää.
  8. Ota neula pois.
  9.Heitä korvis paikoilleen
  10. Desinfioi koko paska
  11. Heitä tarvikkeey roskiin
  12. Mene faceen/kouluun/töihin mainostamaan

  • Itellä kuului kolme rasahdusta, onko normaalia?


 • Onko fiksua tehdä itse korvareikä ostaisin tottakai apteekin neulat mutta voiko siitä saada pahan tulehduksen tai verenmyrkytyksen

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  243
  3738
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  39
  464