Miehen pituus ja paino?

nyt-niitä-vastauksia

Heipä hei. Joo tiiän täällä on varmasti keskusteltukin näistä painoista ja pituuksista, mutta kysynpähän vielä kun ei silmään pistänyt mitään otsikkoa. Niin millaiset suhteet olisivat hyvät noiden pituuden ja painon kanssa? Itse olen 182 cm ja 95 kiloo eli olenko liian painava? En ole kropaltani mikään bodari vaikka käynkin kuntosalilla. Ruumiin rakenteeni onkin enemmän kuin jollain jääkiekkoilijalla eli semmonen lihaksikas ja vaikeasti horjutettava, mutta mahaa minulla ei kuitenkaan ole. Six-bäckkikin jopa löytyy kun vähän jännitän :)

50

5895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Mä ainakaan en naisena osaa muodostaa mitään kuvaa painon ja pituuden perusteella näkemättä ihmistä, eikä miestenkään tarvitsi tehdä niin naisten painojen ja pituuksien suhteen.

    • Onnellinen Nainen

      Yleensä (ainakin miehen kohdalla) kaikki on suht kohdallaan, kun painoa on lukuna saman verran kuin pituutta sentteinä sadan päälle. Toisin sanoen tuo 182 / 95 kuulostaa vähän yläkanttiin menevältä, mutta toisaalta jos lihaksia löytyy, kaikki saattaa olla OK - lihaksethan painavat enemmän kuin läski. Minun miehelläni luvut ovat 190 / 92.

      • nyt-niitä-vastauksia

        Miehesi on varmaan aika sopusuhtasen näköinen noissa 190 / 92 mitoissa? Ei varmaan mikään laiha, mutta ei juuri lihaksikaskaan?


      • Onnellinen Nainen
        nyt-niitä-vastauksia kirjoitti:

        Miehesi on varmaan aika sopusuhtasen näköinen noissa 190 / 92 mitoissa? Ei varmaan mikään laiha, mutta ei juuri lihaksikaskaan?

        Sopusuhtainen on ja lihaksiakin on, vaikkei mikään muskeliäijä kyllä olekaan.


      • Hyvä ihminen
        Onnellinen Nainen kirjoitti:

        Sopusuhtainen on ja lihaksiakin on, vaikkei mikään muskeliäijä kyllä olekaan.

        Sun miehes on sitten jotakuinkin samankokoinen kuin minä nykyisin. Joskus nuoruuteni vuosiilla painoin kyllä noin 115kg kun tuli puntteja nosteltua, koska lihakset tekivät melkoisesti massaa. Enää en ole harrastanut painon nostoa moneen vuoteen, vaan siirtynyt puhtaasti lenkkeilyyn ja samalla on myös lihasmassa saanut osin siirtyä pois.
        Pientä punttitreeniä sentään yhä teen, mutta sekin vähä on vain satunnaista kevyillä painoilla.
        En vain koe punttien nostelua enää tärkeänä, eikä siihen enää aikakaan tunnu riittävän kun on tämä ******* työelämä, jotta saisi leipää huulien väliin jne. järjestelmän pakkopullat.
        Vapaa aikaa on siis aivan liian vähän nyky-yhteiskunnassa - ainakin suurella osalla taviksiista, joille työssäkäynti on vain välttämätön paha.


    • Nti.

      Oot just hyvä ja sopiva.:)

    • PP

      Mätisäkki.

    • Liian painava mihin..?!

      • The two

        Kuka porsas tuossa kuvassa on ? EN koskisi tikullaan, yöks.


      • The two kirjoitti:

        Kuka porsas tuossa kuvassa on ? EN koskisi tikullaan, yöks.

        Turhaan imartelet itseäsi. ;)
        Ja kyllä et takuulla koskiskaan, koska varattuna en antaisikaan sun koskea. ;D


    • J. Ätti

      Mitä pidempi mies, sitä enemmän painoa voi olla ilman lihavuuden vaikutelmaa. Tuo pituus -100 pätee keskimittaisella, samoin painoindeksin ohjerajat..

      Itse olen 193 cm, ja minua lakattiin sanomasta laihaksi, kun painoni ylitti 90 kg. Nyt olen satakiloinen, ja keskimittaiset ystäväni arvailevat painokseni 80 kg. No, tilanne riippuu siitä on paino läskiä vai lihasta, lihas on painavampaa.

    • Terveysliikkuja

      Aika paljolta kuulostaa. Itse olen 185cm ja painan nyt 85kg ja olo tuntuu liian tuhdilta. Joku 79kg olisi itselleni optimi. Sen painoisena jaksaisi juosta hyvin ja vatsakumpukin katoaisi sopivasti, mutta lihaksi vielä löytyisi. Toki jos ei tavoittele maratoonarin vartaloa voi enemmänkin kiloja olla ihan ok. Itse arvostan kuitenkin aerobista kestävyyttä ja siinä liiallinen paino on aina raskasta kantaa.

      Hyvä tapa tarkastaa sopiva paino on käyttää painoindeksiä paino/(pituus metreinä)^2. Terveyssuositus on välillä 18-25. Käytännössä miesten kannattaa pyrkiä painoindeksissä johonkin 23:een ja naisten n. 20:n lukemiin. Eli 182cm mies olisi aika ideaalipainossaan painaessaan 77kg. Vastaavasti 165cm nainen olisi ideaalipainossaan painaesssa n. 55kg. Näillä sopusuhtaisilla lukemilla saa varmasti nauttia pitkän terveen elämän sekä näyttää hyvältä useimpien ihmisten mielestä.

      • 185cm/77-85kg ei kylla saa kuntosalilla mitään aikaan


    • Unohdat, että painoindeksi ei ota huomioon esim suurta lihasmassaa. Eikä muitakaan yksilöllisiä eroja.
      Itse olen tuon mainitsemasi 182cm pitkä ja olisin kuin pulkannaru 77kilosena!! XD ..ja vaikka nyt painoa on se 120kg, ni se ei silti sulje pois arerobista kestävyyttä kun treenaa oikein ja monipuolisesti. =)

    • kultsipuppeliini

      Minun mieheni on semmoinen nurkanvaltaaja olematta lihava,,on 194cm ja paino noin 106kg...ja on aina tehnyt fyysystä työtä ja likaksia löytyy..ei kuitenkaan bodari mutta ihanan harteikas ..mä tykkään aivan kamalasti..

    • ,.,.,.

      itse olen 170/73. siis nainen. Ja en ole lihava. En itseni mielestä enkä muidenkaan mielestä, tai eivät ehkä oo vaan uskaltaneet sanoa :D oon aina ollut suht. roteva rakenteinen, en ole mikään pieni nainen. Ja lihasta mulla on jonkin verran. Mies taas on 176/87 ja ei myöskään ole lihava. Vatsankumpua kyllä on havaittavissa mutta ei missään nimessä lihava. harteikas ja roteva on kyllä! Itse en kylllä toisten mittojen perusteella luo mielessäni minkäänlaista kuvaa ihmisestä, koska ne eivät juuri mitään oikeasti kerro.

    • tähtityttönainen

      mun mies on 173cm ja 86kg.Hän on harteikas ja vahva ihana nallekarhu, jonka kainalossa on maailman turvallisin olo;)
      Itse olen 175cm ja 65kg.

      • äölkjhgpoi

        Kyllä se on läski noilla mitoilla


    • 16+6

      Aika hyvä normaalin painon suhde pituuteen saadaan tosiaan sillä kaavalla:

      Pituus (cm) - 100 = sopiva paino kilogrammoina. Toki ruumiinrakennekin vaikuttaa, eikä se niin tarkkaa ole. Mutta sopusuhtainen on tosiaan se ihanne, en ymmärrä, miksi miehet edes muuta kuvittelevat...

      • ei toimi naisella tuo, naiselle 110kg

        eikä kyllä toimi lihasten kanssa miehelläkään kun rasvaprosentti tippuu jo niin älyttömän pieneksi ettei järkeä


    • -Nainen-18-

      Kuulostaa mielestäni ainaki just sopivalta. Varsinkin jos liikkuu ja syö
      hyvin niin toi on hyvä ! Ei oo mitää valittamista : ))

    • niittysillantienpena

      Olen 186/80 mies jolla hoikka ruumiinrakenne ja urheilullinen kroppa. Jos olisin samoissa mitoissa ilman että harrastaisin liikuntaa omistaisin luultavasti pienen pömppiksen. Omalla kohdallani huommanut että jos painoa kerääntyy pitkälti yli 80 kg (oli sitten lihasta tai läskiä) niin airoobinen kunto heikkenee selkeästi.

    • makujaonmonia

      Mieheni on 180 cm ja jonkun kilon yli sata painava. Oikein sopiva, mahaa ehkä himppu liikaa, mutta kun itselläkin on ylipainoa, niin turha valittaa. Enkä hoikkanakaan valittanut. ;) Lihaksiakin löytyy, hartiat ja kädet ovat vahvat, selkä leveä, jalatkaan ei tikut ja pepussa muotoa. Just minun makuuni, pidän pienestä mahasta, enkä pyykkilaudaksi tuon haluaisi itseään koskaan treenaavan. Ylipainoa siis on, mutta ruumiinrakenne sellainen vanttera, että normaalipainon ylärajoilla on vanhoista kuvista päätellen ollut vähän turhan rujon näköinen.

    • Lyhyt ja laiha

      Olen 172 senttinen 65 kiloinen mies. Lyhyt ja laiha, kokonaisuudessaan pieni ja siltä kyllä vaikuttaakin

    • m27.

      178 / 88, lihaksia löytyy

      • piolkj

        Läski ei ole lihasta uskokaa jo perkele.


    • jetson

      192cm 98kg

    • m21

      178/82, lihasmassaa jonkin verran ja mahaakin sopivasti :D

    • 37v

      178/73, läskiä ei käytännössä yhtään. Ihan tyytyväinen olen. 2-3kg lihasta täytyy tehdä ensi kesäksi :)

    • Läskimakkarako

      Ooooon 55-vuotias aikuinen mies ja mie painan nyt 93,2 kilogrammaa. Olenko MIE läskimooses?

    • mieSinkku

      Itse olen 183 cm ja painoo 78-80 kg. Sinkku ;)

    • tarralenkkari666

      Jos tunnet olosi hyväksi kehossasi.
      Kuulostat liian lihaksikkaalta ja pitkältä minun makuuni, mutta tuskin sinulta näillä spekseillä ottajia puuttuu.

    • ihannemies2016

      Mies 172/64. Lihaksikas kroppa ja kunto hyvä. Penkistä tullut nostettua yli 90kg ja cooperia tullut juostua liki 3300 metriä. Mitä mieltä tästä naiset???

      • tryetye

        Olet todella hyvä kuntoinen, mutta syö nyt ihmeessä hyvä mies, että saat painoa edes 70 kg... kroppasi ei ole edes jäntevä noilla kiloilla.


    • Sannukka46

      Aloittaja on just sopiva ja varsinkin jos itse viihdyt kehossasi. Kyllä miehen pitää olla miehen kokoinen, jäntevä ja sopivan lihaksikas. Pituudella ei niin väliä varsinkaan mulle kun itse olen pieni nainen :)

    • Näinminulla

      172/65.

    • äijjjjä

      194/87

    • Nominäseolen

      181 cm ja 61kg. Juu pahasti on alakanttiin, tosin oon painanut tän pituisena 53,5kg. Ja enimillään 78kg. Paras fiilis oli siinä 73kg kohdalla. Se on vaan niin vaikee saada pysymään painoa, vaikka söiskin. Ton 78kg saavutin syömällä lääkkeitä jotka toi järjettäömän ruokahalun, 400g jauhelihan käristäminen keskellä yötä herätessään ei ollut mitenkään epänormaalia silloin. Se on noi geenit, tavallaan jäin aika lyhyeks kun mutsi 182cm ja faija 188cm.

      • 99kg.194cm

        Aika pitkä mutsi sulla on, joten ihme, että et ole tuon pituinen. No parempi alakanttiin kuin yläkanttiin. Itse kylläkin olen 194 cm ja 99 kg, mutta olen tässä viime kesänä ollut kymmenen kiloa lihavampi. Silloin näki jo poskista, että oli vähän ylipainoa. Nyt näytän normaalilta ja lähes kaksimetrisenä olenkin jokseenkin normipainoissa.

        Parempi vähän alipainoinen kuin selvästi ylipainoinen! Hoikka on parempi olla kuin 109 kiloinen ja selvästi lihava! Sitä paitsi liikkumista alkaa vähän rajoittaa selvä ylipaino. Pystyin juoksemaan 109 kilossa, mutta askel oli aika matala ja matka oli jotain 1,6 kilometriä, kun enempää ei oikein jaksa liian painon kanssa. Nyt olen onnellisesti alle satakiloinen! :)


    • senttejäJAkiloja

      http://www.bodyvisualizer.com/male.html

      Mä katoin ton linkin kautta (paino ja pituus) kun en ikinä osaa hahmottaa sitä kroppaa konkreettisesti kilojen tai senttien kautta. Tuolla kojeella näkyisi vatsaa - se ei menisi ihannekategoriaan. Mutta liikuntatäpikästähän se muuttuu heti. Joten jos ei vatsaa ole, niin eiköhän se ole ihan normi ja ok kroppa.

      Nominäseolen -nimimerkki; oma mies on samoilla mitoilla paitsi muutama kilo lisää vielä (on varmaan painanut jossain vaiheessa myös tuon 61 kg). Ja musta senkin kroppa just hyvä. Geenit tosiaan ja ei ees kannata vaivata päätään asialla, kun ei se paino vaan kerry. Tosin vanhetessa (jos tosiaan suvun geenit pätee) kun aineenvaihdunta hidastuu yms. voi sitä painoakin kertyä.

    • 180/84kg...

    • perussuomalainen

      Ite oon 178cm ja 68kg poika.

      • Anonyymi

        Mullakin oli nuorena paino pitkään kuutosella alkava ja pituutta mitattiin armeijassa 178cm mutta nyt näin 45 vuotiaana olen vähän lössähtänyt, pituudesta hävinnyt n. sentin verran ja painoa kertynyt 82,5kg. Pitäisi varmaan vähän ottaa itseään niskasta kiinni, jos saisi tuonne 75kg tienoille pudotettua painoa niin olisi varmaan melko sopiva.


    • Pmiez

      179cm/76kg ei paljoa läskiä, nekin vähät mitä on niin kiinteytyy, paino kyllä nousee silti. Huomannut tässä parin viikon treenin jälkeen jo ihmeitä, vireystasossa jne. Lihakset tykkää vallan hyvää ja paikat rikotaan ja ruoskitaan kipeiksi/rikki ja levätään paljon & syödään hyvin, että saadaan takaisin kuosiin. Se on sitä voimanostajan päiväkirjaa.

    • Anonyymi

      181cm 85kg rasvaprosentti 12,7%

      • Anonyymi

        Niinpä...


      • Anonyymi

        Niinpä...


    • Anonyymi

      Unohda pituus ja paino

    • Anonyymi

      Unohda pituus ja paino

    • riippuu paljonko sinulla on lihaksia.

      jokaisella on varmasti omat ihanteensa, ei kaikki toimi kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1685
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1332
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      283
      1237
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      112
      1072
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      917
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      865
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      229
      824
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      20
      749
    9. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      739
    10. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      39
      722
    Aihe