14-vuotias ylipainoinen tyttö

Avun tarpeessa

Moi!
Olen 14-vuotias ylipainoinen tyttö. Ongelmani on painoni. Pituutta mulla on 162 cm, painoa 84.5kg ja painoindeksini on 32.2.
Painoin ennen 93 kg ja sain siitä laihdutettua kahdeksan kiloa, mutta vielä pitäisi lisää ja lisää laihduttaa. Mutta nykyään mulla ei onnistu laihduttaminen. Herkkujen, karkkien ja sipsien syönnin olen lopettanut kokonaan, enkä limujakaan, mehujakaan ja energiajuomiakaan juo enää.
Syön nykyäänkin ruokaa aika vähän.

Kysyisin, että saako tämän ikäinen tyttö ostaa kaupasta nutrilet-tuotteita ja laihdutuspatukoita?

Ja kuinka monta tuntia mun kannaitaisi harrastaa liikuntaa? Mä aina koulun jälkeen harrastan kotona liikuntaa 2 tuntia. Käyn myös liikuntakerhoa. Ja uimahallissa tulee käytyä yhden kerran viikossa.

22

2418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nvklanvclal

      Unohda kaikki nutriletit sun muut poppakonstit: oikotietä onneen ei ole. Rekisteröidy kalorilaskuriin (www.kalorilaskuri.fi). Tuon avulla oppii oikeasti syömään oikein ja terveellisesti ja hahmottamaan ne oman ruokavalion sudenkuopat. Samalla voi keskustella muiden pudottajien kanssa ja ennenkaikkea tavoite laihtua turvallisesti!

      Tsemppiä!

      Nimim. 165cm/104kg eli pudotettavaa on

    • efddsggf

      "Herkkujen, karkkien ja sipsien syönnin olen lopettanut kokonaan, enkä limujakaan, mehujakaan ja energiajuomiakaan juo enää."

      Tuossa on jo hyvä alku ja kyllä se paino sieltä alkaa alas tulla. Tarkkailet vähän syömisiä ja iltaisin syöt enää jotain pientä. Liikunta on aina hyväksi, mutta senkin pitäisi olla semmoista mikä on itselle mielekästä ettei se ala tuntumaan väkinäiseltä. Olet kuitenki vielä kasvavassa iässä, niin en kyllä lähtisi suosittelemaan mitään ihmekuureja (kun en suosittelisi noita kuureja kenellekkään=)).

    • Ex-jojo

      Turhien herkkujen poisjättäminen ja liikunta on hieno alku laihdutukselle. En myöskään suosittele sinulle mitään ateriankorvikkeita, vaan kunnon tasapainoista kotiruokaa ehkä n. 500-800 kcal:n päivittäisellä vajauksella energiankulutuksestasi. Kalorilaskuria en ole itse käyttänyt, mutta se on varmasti toimiva tapa seurata syötyä energiaa. Itse olen poiminut täältä - http://www.fineli.fi/ - ruokieni ravintosisällöt ja ainekset punnitsemalla laskenut kokonaisenergian.

      Tuo 500-800 kcal:n vajaus vastaa n. 2-3,5 kilon laihdutusta kuukaudessa, mikä on kenelle tahansa, ja varsinkin sinun ikäisellesi terveellinen tahti. Olet vielä kehittyvässä iässä, ja usko minua, et halua pysäyttää sitä kehitystä ryhtymällä nälkäkuureille tai yksipuolisille ihmedieeteille. Sinun tarvitsee olla kärsivällinen, ja hakea motivaatiosi siitä miten terveellinen ravinto ja tasainen laihtuminen vaikuttaa hyvinvointiisi, eikä siitä, miten nopeasti lukemat vaa'assa putoavat. Liian vähällä ja liian yksipuolisella ravinnolla kehosi menee vain niin sekaisin, etteivät kilot kauaa pysy poissa. Silloin on vaara että ajaudut vuosien jojoiluun ja mahdollisesti syömishäiriöön, ja aikuisikään tullessasi voit vain katkeroituneena todeta (kuten monet täällä, itseni lisäksi), ettei siitä kierteestä ole helppo irrottautua.

      Siispä toivotan sinulle ennen kaikkea kärsivällisyyttä painonpudotuksesi kanssa. Voi olla että tavoitteeseesi pääsy vie vuoden tai enemmän, mutta se ei ole mitään verrattuna vuosien tai vuosikymmenten epätoivoiseen jojoiluun. Positiivisella suhtautumisella saa ihmeitä aikaan :)

    • sfdfsfds

      sanon että älä rupea nutrilet kuurille. olin itse sinun ikäisesi ja saman painoinen... olet vielä kehittyvä nuori nainen, tiedän että se ärsyttää niin suunnattomasti kun vanhemmat ihmiset sanovat näin, mutta älä tosissaan lopeta syömistä tai siirry näihin rankkoihin dieetteihin, niillä kun on sinuun loppuikäiset vaikutukset (mm, lapsettomuus, huonot hiukset, iho, hampaat, luut, jne.. ) oikeanlainen ruokavalio on kaiken a ja o, mutta siinäkään ei tarvitse olla gramman tarkka.

      mielestäni olet ihan hyvässä suunnassa, joten jos olet saanut jo tiputettua painoa noin paljon, niin eihän sinun tarvitse mitään tekemiäsi muuttaa. mielesäni kuitenkin 2h jokapäivä on aika liikaa liikkumista

    • srrrr

      alle 1000kcal päivässä ja oon myös 14, mitat on 176cm/51kg :)

    • Hipukka

      Ite oon samanikäinen ja pituinen, mutta painoa 98kg.. :(
      Upeeta jos voisin ittekkin voimaa laihduttaa noinkin paljon kuin sinä!

    • 52kg tyttö!

      sinun kannataa jatkaa harrastaa 2 tuntia päivässä liikuntaa! eli voisit käydä viikossa 3 kertaa uimassa,sitten 3kilometrin lenkillä joka päivä,sitten syöt todella,todella terveesti esim jos syot leipää ota kevyttä voita ja tummaa leipää, ja muista syödä vianneksia ja älä syö karkkia! mä oon 11 vuotias oon 5-luokalla ja painan 52kg! sit liikunnasta vielä kannataa juosta hyppiä hyppy naruilla ja kaikee kivaa liikunta aiheista!

    • Muinaisvarasrosvo

      Itse laihduin noin kilon viikossa. Painoin noin 90kg, nyt 59kg. Pituutta 164.

      Kokeilemalla oppii. Ihminen laihtuu syömällä ei liikkumalla.

    • begab

      Laihduin viisi kiloa kuukaudessa juoksemalla 14 km viikossa. Ruokavaliota en edes muuttanut. Vielä on laihdutettava, oon 180/75...

      • lääkäriltä apua

        No et sä tolla juoksemisella laihtunu. Itse juoksen/kävelen 14km päivässä.

        14km liikkuminen kuluttaa noin 100g rasvaa eli noin 0.4kg kuukaudessa.

        Laihtuminen ei tapahdu liikkumalla, vaan syömällä. Syömättäolemisella taas sairastuu.


    • kannustava aikuinen

      Muistakaahan rakkaat nuoret, että liikkuessanne paljon lihakset keräävät nestettä, joka voi näkyä painonnousuna.
      Puntari onkin hyvä unohtaa joksikin aikaa ja turvautua mittanauhaan kerran viikossa ja mieluiten aamulla ennen kuin ruoka on turvottanut mahalaukkua.

      Yksi lepo päivä viikossa auttaa teitä myös jaksamaan. Liikkuminen on hyvästä ja hienoa, että jaksatte liikkua noin paljon, mutta alkuinnostuksen jälkeen voi tulla nopeasti stoppi. Yksi lepopäivä auttaa myös nesteiden poistumista lihaksista, mikä saattaa vaikuttaa painoon alentavasti.
      Lepopäivänä on hyvä venytellä kunnolla, koska venyttely kiihdyttää aineenvaihduntaa ja muutenkin tuntuu rasittuneissa lihaksissa ihanilta.

      Muistattehan syödä riittävästi hyvää terveellistä kotiruokaa. Mahtavaa, että herkut on jääneet hyllyyn! Syömättömyys ei laihduta mitään. Päinvastoin se on äärimmäisen epäterveellistä. Olette myös vielä kasvavassa iässä, jolloin paino ja pituus asettuavat oikeisiin uomiin. Mutta on hienoa huomata kuinka fiksut nuoret tarttuvat ylipainoonsa ja haluavat tehdä sille jotain. Nyt sille on helpomi tehdä jotain kuin vanhempana.

      Teidän kannattaisi jutella laihdutuksesta vanhemmillenne tai kouluterveydenhoitajalle, jotta saisitte hyviä ja terveellisiä vinkkejä painonpudotukseen. Aikuiset kykenisivät myös valvomaan laihdutustanne, ettette liiassa painonpudotushuumassa vaan vahingossakaan tee mitään hallaa itsellenne.

      Tsemppiä painonpudotukseen!

    • --milla--

      Hei! Itselläni mitat olivet suurinpiirtein samat ollessani ikäisesi.. Lisäsin myöskin liikuntaa ja jätin herkut pois ja koska kasvoin samalla pituutta, tapahtui hoikistuminen melkein luonnostaan! :) olet jo aivan oikeilla jäljillä ja painosihan on jo pudonnut, joten jatka samaa rataa :)

    • epätoivoinenlihava

      okei oon 14-vuotias ylipainoinen tyttö painoa mulla oli jossain vaiheessa päälle 80kg mut sitten laihduin 71.5kg ja nyt oon taas lihonu 74kg ja taas oon laihduttamassa :C ruokaa syön todella vähän enkä syö juuri leipää ollenkaan ja jätän ruokia joskus väliinkin esim en syö ilta,väli tai aamupaloja joskus ollenkaan.... mitä minun pitäisi tehsä ainiin ja pituutta oli sellaset 167cm auttakaa kiltit

    • pasritmbq09tumq0

      Jep, eikä kaksikaan kevyempää päivää/lepopäivää liikunnan suhteen viikossa olisi pahitteeksi. Keho saattaa stressaantua liiasta liikunnasta; siinä stressissä kortisolihormonia erittyy liikaa. Kortisoli purkaa lihasta ja estää rasvaa palamasta. Mutta omia tuntemuksia kannattaa kuunnella siinä miten paljon liikuntaa jaksaa. Se kannattaa pitää monipuolisena, aerobisen liikunnan ohella myös voimistella eli harjoittaa lihaksia, ettei käy niin, että kehon rasvojen kanssa myös tärkeä lihaskudos hupenee (kauniissa kehossa on sopusuhtaisesti lihaksia ja kyllin alhainen rasvaprosentti). Pitkä yöunet, varhainen nukkumaan meneminen on avainasemassa rasvanpolton kannalta! Uskomatonta, mutta totta, nimittäin alkuyöstä ja pitkien yöunien aikana varsinkin nuorilla erittyy kasvuhormonia ja se juuri polttaa rasvoja ja kasvattaa lihasta (mutta ei tee sinusta muskelimimmiä).

    • mielestään läski

      Hei!
      Oon 13-vuotias tyttö ja pituutta on noin 164...
      Mut painan n.63.4!
      Auttakaa ja kertokaa, kui pahasti oon ylipainone ja miten laihduttaa ja liikkua?
      Mua inhottaa ylipaino, ku pari poikaa ja entistä ystävää on huudellu koulun käytävillä..
      Mun mielest se ei hirveemmin näy mun vartalossa, mut ois se ihan kiva olla silti normipainone..://
      Auttakaa lihavaa!;(

    • Minä11

      Mä oon 11v ja mitat on 155/55,1
      Oon ylipainonen mut aion laihduttaa terveellisesti

      Tää oli kyl vanha ketju mut ei se haittaa

    • apuvaa2

      Oon ite 14-v
      Mitat 166/85
      Ihan oikeesti oon pulassa !!
      Mä vaan lihon ja lihon!!
      Miten voin aloittaa laihdutuksen??

      • 160_63_tyttö

        ite oon 160/63 ja 14 v tyttö...


    • tyttönen02

      olen 13v tyttö ja painan 48kg eli olen yli painoinen mutta oudointa on että lihon koko ajan mutta paino pysyy samana ja mikä on mun ikäisen tytön normi paino kun terkkari sanoi että olen todella ylipainoinen mutta kun kysyin paljo on normi paino hän sanoi paljon vähemmän kun sinä painat ja naurahti

    • eeet1

      Täytyyhän ne ylimääräiset kalorit jostakin tulla.Kirjoita paperille tarkasti alekkain kaikki mitä olet syönyt yhden päivän aikana ja laske niistä tarkasti kalorit,niin tiedät mistä ne kalorit tulee.Se on tärkeää että ymmärtää mistä ne tulee.Lisää reilusti kasvisten syöntiä.Maito ja viljatuotteet minimiin juguttti makkara voileivät kokonaan pois.Juureksia ja kasviksia pitää syödä päivässä ainakin 400g ja hedelmiä kilon.Laihdutustuotteet ovat pelkkää huijausta.Sellainen kuin VHH eli vähähiilhydraaattinen ruokavalio toimii aivan varmasti laihdutuksessa ja painonhallinnassa.
      http://www.tritolonen.fi/artikkelit/218-vahahiilihydraattinen-ruokavalio

    • wrestler_02

      karseen läski! (jopa muhun verrattuna)
      oon ite 14w tyttö, 160.5 cm ja 63kg

    • Netsu

      3 tuntia ulkona liikuntaa ja kannatta syödä vähän ruokaa mutta paljon kasviksia..siitä se lähtee😊

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe