Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MIEHET! Mitä mieltä kamppailulajeja harrastavista naisista?

MartialArtsGirl

Kuinka suhtaudutte naiseen, joka on harrastanut jotakin kamppailulajia useamman vuoden? Muuttaako harrastuksen kuuleminen suhtautumistanne kyseiseen naiseen?

Itse oon harrastanut 8v erästä kamppailulajia. Enkä koskaan oo ajatellut sitä minään ihmeellisenä asiana. Mulle se on harrastus siinä, missä muutkin aktiviteetit. Kunnes nyt, kun juttelin miehen kanssa, jonka mielestä oli suorastaan inhottavaa, että nainen voi harrastaa jotakin fyysistä kamppailulajia. Kuulemma nainen olisi silloin miehekkäämpi. Itse ihmettelen tätä kovasti ja nyt haluaisinkin kuulla, että kuinka "laput silmillä" oon kulkenut, kun en ennen oo huomannut tällaista. Onko näitä miehiä siis paljonkin?

38

1411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monte34

      hienoahan se olis jos olis sellainen naisystävä joka pystyis puolustamaan mua julmalta maailmalta.

    • hyvänä, osaa tarvittaessa puolustaa itseään.
      Toki on myös ihmisiä, jotka saattavat tositilanteessa lamaantua.

      Koska et kertonut, tunnetko ky. miehen. On mahdollista miehen pitävän vaimoaan "nyrkin ja hellan välissä" ja siksi itsepuolustusta harrastava nainen on kauhistus.
      Kyseinen mies ei todennäköisesti seuraa mitään urheilumaailman naislajia?
      Huhun mukaan aktiivikautena keihäänheittäjätär Tiina Lillak pystyi nostamaan yhdellä kädellä 80 kg.

      • MartialArtsGirl

        runontaja, kiitos vastauksestasi.

        Tunnen kyllä kyseisen miehen, hän ei ole naimisissa tai vakituisessa suhteessa. Hän sanoo, että olisi ihan sama mitä nk. "miesten lajia" nainen harrastaisi, mutta kamppailulajeja hän ei sulata. Hänen mielestään edelläoleva on aika yleinen mielipide miesten keskuudessa. Tämän hänen väitteensä innostamana avasinkin keskustelun.


      • MartialArtsGirl kirjoitti:

        runontaja, kiitos vastauksestasi.

        Tunnen kyllä kyseisen miehen, hän ei ole naimisissa tai vakituisessa suhteessa. Hän sanoo, että olisi ihan sama mitä nk. "miesten lajia" nainen harrastaisi, mutta kamppailulajeja hän ei sulata. Hänen mielestään edelläoleva on aika yleinen mielipide miesten keskuudessa. Tämän hänen väitteensä innostamana avasinkin keskustelun.

        Kun katsoo aktiiviurhelijoiden naisten kasvoja, niistä monesti löytyy maskuliinisia piirteitä.

        Olisiko mahdollista, että ky. mies pelkää häviänsä naiselle mikäli menee käsirysyksi?


        Mikäli tulevaisuudessa tulee keskustelua asiasta, voit kysyä, onko parempi vaihtoehto jos naisen kimppuun hyökätään, nainen pystyy lamauttamaan hyökkääjän ja pakenemaan vai se, että naisen kimppuun hyökätään ja sukulaiset kuten ystävät käyvät sairaalassa katsomassa naista?


    • kysymys.....

      En tunne edes yhtään miestä joka harrastaisi kamppailulajeja, vaikea ennustaa miten suhtautusin.

      Enemmän asiaan vaikuttaisi hänen oma suhtautumisensa harrastukseensa, kuin harrastuksen laatu...

      • MartialArtsGirl

        Entä jos nainen suhtautuisi harrastukseen kuten minäkin. Pitäisi sitä vaan hyvänä sekä hyödyllisenä urheiluna itselleen ja pitäisi lajista erittäin paljon. Olisi joskus kilpaillut ja pärjännyt kohtalaisesti, mutta luopunut siitä elämän vietyä eteenpäin.


    • Kyllä kelpais

      Snagarijono, vappuna, klo 03:17:
      "Älä käy jätkä etuileen tai mun muija pistää sut halki, poikki ja pinoon!"

      Itse asiassa minä antaisin täyden tukeni harrastuksen jatkumiselle: nainen joka harrastaa ko. lajeja ja vetää jollain kickboxingilla äijät lakoon pysyy taatusti timmissä kunnossa ja notkeana eikä plösähdä ;P

      Voisin itekin ruveta harrastaan vaikka vähän jäykkä olenkin.
      Sit voitas kokeilla omassa rauhassa jotain nakujudoa...

      Pelkkää plussaa

    • ...

      Tai ainakin sillä on kovin pieni itsetunto.

    • dayum

      Joko en välittäisi lainkaan, tai katsoisin vähän kieroon (tämä siis todellakin riippuu naisesta itsestään), mutta noin muutoin, pääasiassa, uskoisin kokevani sen positiivisena. Harrastus mikä harrastus.

    • almasty

      Eikä ainakaan tee epänaiselliseksi,päinvastoin minulla viisari värähtää sellaisesta "amazonista".
      En tiedä mikä miesten suhtautuminen tuohon yleensä on,muistan kuitenkin inttiajalta miten monet palvelustoverini karsastivat siellä asepalvelusta suorittavia naisia.

      Kai tuollaiset asiat lisäävät jonkun silmissä naisen maskuliinisuutta.

      Joo hyvää päivänjatkoa lähden töihin.

    • Mies1985

      Sehän on tunnettu asia että tuollaiset naiset eivät monesti ole miehen mieleen ja ehkä vielä vähemmän naisten mieleen erilaisia 'kauneuslajeja' (baletti, taitoluistelu yms.) harrastavat miehet. Liittyy vahvasti sukupuolirooleihin.
      -
      En tarkoita että tämä pätisi sinuun mutta nähdäkseni osalla naisista on huonohko itsetunto ja ehkä jotenkin epävarma identiteetti naisena mikä taas ajaa fyysisyyteen ja jossakin määrin ylikorostamiseenkin vähättelemällä miesten fyysistä voimaa ja liioittelemalla naisten (omia) kykyjä ilman varsinaista sosiaalista tilausta. Syy voinee kenties löytyä osittain 'sovinistisesta' kotikasvatuksesta tai muuten vain maskuliinisesta kasvuympäristöstä tai mistä tahansa josta tytölle on tullut käsitys että naisen pitää päteä myös miehisillä kriteereillä vaikka miehille se ei taatusti ole tärkeää, noin niinkuin seksuaalisessa mielessä...naisen ei tarvitse olla mitenkään vahva ollakseen viehättävä.
      -
      Joistakin näistä naisista tulee erittäin ärsyttäviä ja koppavia kun he tunkevat oletettuja taistelukykyjään yms. puheeseen ilman mitään painostusta ja tulevat siinä samalla vähätelleeksi miehiä. Vaikka naisen kauneus on subjektiivista toisin kuin miehen fyysinen suorituskyky, niin vertauksena kuitenkin käyttäisin sitä että yli 100kg mies pukeutuisi drag queeniksi ja mahtailisi olevansa kauniimpi kuin oikeat naiset.

      Jos mies harrastaa voimailua, taistelulajeja jne. niin se on hyvin ymmärrettävä sosiaalis-biologisesta 'pakotteesta' johtuva ilmiö jossa mies yrittää parantaa omia osakkeitaan naisten silmissä joko välillisesti tai välittömästi; välillinen parannus on sitä että saa lisää kunnioitusta muilta miehiltä. Miehen miehuus-identiteetti perustuu paljon fyysiseen (ja henkiseen) suorituskykyyn, itsenäisyyteen ja lujuuteen kun taas naisen perustuu ulkonäköön ja...noh, aika lailla naiseksi syntymiseen eikä naisen tarvitse lunastaa naiseuttaan samalla tavalla kuin miehen. Tätä tuskin kenenkään naisen on mahdollista täysin ikinä ymmärtää mutta hyvä on tietää että mies voi kokea erittäin loukkaavana jos nainen asettuu 'mieheksi' miehen yläpuolelle ja ylimääräiseksi kilpakumppaniksi.
      -
      Naista ei voi myöskään 'hakata' sillä lailla kuin miestä. Nimittäin jos naiselle käy huonosti ja nainen kokee väkivaltaa, nainen katsotaan uhriksi joka vaatii hoitoa ja sympatiaa. Sen sijaan mies joka pahoinpidellään on ikäänkuin kisan häviäjä joka on epäonnistunut miehenä. Nainen saa kokeilla kovaa maailmaa mutta onnistuminen on täysin vapaaehtoista ja nainen voi aina käpertyä naiseutensa itsearvoon jos meininki ei miellytä.

      Nainen saa olla ja saa jopa lisäpisteitä heikkoudesta ja naisella on tietty esteettinen ja moraalinen itseisarvo jota miehen on todella vaikeaa saavuttaa muuten kuin pienenä lapsena. 'Rumana' suorittavana sukupuolena miehen osaksi jää tulla mahdollisimman erilaiseksi ja 'paremmaksi' kuin nainen jotta mies olisi turvassa kritiikiltä ja voisi lopulta lunastaa naisen rakkauden.
      -
      Jos nainen jotain lajeja harrastaa niin se perustuu, enemmän kuin miehellä, täysin 'itsekkäisiin' syihin elikkä kuvitelmaan siitä että naisen pitää uida miesten liiveihin ja kukkoilla miehenä miesten joukossa, paitsi ehkä miehiä parempana mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. Siis sinänsä ymmärrettävien itsetunto/puolustussyiden lisäksi ja sen mahdollisen syyn että pääsee mättämään miehiä. Mieshän ei pääse mättämään naisia harrastuksessa. Tosin jos nainen harrastaa jotain urheilupainotteista lajia niin kyse on enemmän oman sukupuolen kurmootuksesta ja tällöin vähän eri asiasta. Naisella ei ole mitään sosiaalista ja evolutiivista tilausta kehittää maskuliinisia ominaisuuksiaan.

      Minun mielestä myös laji vaikuttaa. Onko kyseessä joku länsimainen nyrkkeily tai paini tai muu vanha herrasmieslaji vai joku sotalaji joka sisältää olennaisena osana jotakin miehen pyhimmän repimisen ja potkimisen kaltaista? Jokainen nainen jonka mielestä miehet jotka vierastavat naista joka harrastuksenaan jäljittelee miehen kastroimista voivat miettiä miltä heistä tuntuisi herkkä hetki miehen kanssa joka harrastuksenaan simuloi naisen lisääntymiselinten turmelemista.

      • MartialArtsGirl

        Mielenkiintoinen viesti sinulla, en tosin allekirjoita läheskään kaikkia väitteistäsi, mutta esittämääsi kysymykseen voisin toki vastata.

        Kyseessä siis on vanha japanilainen laji, ei pahemmin "jäljitellä miehen kastroimista" siellä. :)


      • herkätmiehet

        Apuva kun tästä Mies1985:n viestistä huokuu heikko itsetunto ja olkiukot 8O Mahtoikohan edes huomata, että hänestä itsestään tulee tuossa viestissä todella herkkä ja haavoittuva kuva... Epävarmuus ja herkkyys itsessään on miehessäkin ihan fine, jos sen vuoksi ei hyökättäisi toisia (tässä tapauksessa aloitusviestin naista) vastaan. ONNEKSI sukupuolikasvatus ei enää nykyään ole niin tiukkaa vaan jokainen saa olla mitä on pelkäämättä, että näyttää "väärältä sukupuolelta".


      • Anonyymi

        Ihan hiton hyvin kirjoitettu. Ei tuohon ole mitään lisättävää. Sitten tulevat nämä femakot heittelemään itsetunto- ja sovinismikorteilla mikä osoittaa sen täydellisen miessukupuolen ymmärtämättömyyden. Ja tämä on hyvä asia vaikka se keskustelua ei edistäkään. Se vain todistaa sukupuolien näkemyserot ja näin sen pitääkin olla. Sukupuolien erilaisuutta ei pidä neutralisoida.


    • Mies1985

      Jos tuo äskeinen kuulosti jyrkältä niin korostaisin sitä että en pidä naisen harrastuksia itsessään mitenkään tuomittavina vaan naisen asenteet ratkaisevat mutta silti jokin täysin moraalisesti hyväksyttävä ominaisuus voi olla joko viehättävä tai epäviehättävä. Samalla lailla kuten monista tytöistä kuten joku rytmistä voimistelua harrastava poika voi olla ihan kiva kaveri mutta ei vain nappaa; liian naismainen jne.
      Tunneasioita.

      • Noona

        ja asenne tuskin kulkevat käsikädessä. Ja jos mies hakataan, niin kyllä se mieskin on ihan uhri, ei mikään häviäjä! Mistä sä näitä juttuja taas oikein revit? Noi kaikki kohdat on ihan tuulesta temmattuja..


    • MartialArtsBoy

      Sehän ois vaan ehotonta plussaa jos ois nainen kenen kanssa vois treenata ja sparrailla :)

    • tonou

      Mun muija on nuijinut ja potkinut säkkiä ties miten monta vuotta, eikä siitä kyllä yhtään näy että se mitään tällasta olis koskaan edes tehnyt. Sama ruipelo kuin ennenkin.

      Tätä heittoa kundeille en ymmärtänyt. Mikä naisesta nyt tekee miehekkäämmän, kun hän ei katukuvassa mitenkään muutu? Mistä kuka tietää mitä kukakin harrastaa? Ihmiset niin kuin kävelevät vastaan ja joskus istuksitaan bissellä ja lätistään harrastuksista, töistä tai siitä mitä seuraavaksi nappaisi kitaan.

      Siis jos ottaisi jonkinlaisen haastattelun, katugallupin, esim. täällä, niin puolet vastaan tulevista muijista on ollut joko balleriinoja, karaoketähtiä, tai salitappelijoita. Toinen puolisko on kotiäitejä, jotka vaihtelee vaippoja ja lukee vauvalehtiä, kun napero goisii päiväunosiaan.

      Musta hyvä kunto on aika hyvä kunto.

    • ai mää vai?

      En usko että miehet yleisesti ovat tota mieltä. Varsinkin urheilulliset miehet pitävät usein liikuntaharrastusta plussana, jos palikat ovat muuten kohdallaan.
      Itse pidän naisellisista naisista, mutta nainen saa olla kuitenkin henkisesti vahva nainen ei mikään sellainen vässykkä, eikä tyrkky vaan terveellä itsetunnolla varustettu pakkaus. Urheilu harrastusta pidän aina plussana.

      Tosin monet naiset jotka ovat pitkään harrastaneet miehisiä urheilulajeja ovat omaksuneet tietynlaista käytöstä. Jos käytös näkyy myös lajin ulkopuolella tottakai nainen saa poikatyttö statuksen. Onhan toki niitäkin poikatyttöjä jotka ovat mitä ovat ilman harrastuksia. Sulla ei liene hätää jos olet nainen siellä salin ulkopuolella ja jätät sen kovan olemuksen sinne salille. ;)

      Omalta osaltani kannustan ehdottomasti jatkamaan harrastusta. Moni urheileva mies haluaisi urheilullisen naisen itselleen.

      • MartialArtsGirl

        Ihan nainen ja naisellinenkin nainen oon salin ulkopuolella kyllä. En korosta mitenkään harrastustani arkielämässä. Mitä nyt saatan mainita, että treeneihin oon lähdössä, olipas kivat treenit tms. :)

        Mietin vaan, että onko tosiaan olemassa semmosta "yleistä mielipidettä", että onko tuo mies, jonka kanssa juttelin, oikeassa väitteessään. Ilmeisesti kuitenkaan koskaan ei pitäisi yleistää ja mielipiteitä on yhtä monia, kuin ihmisiä. Silti mietin, että mistähän tuommoinen voisi johtua, ettei pidä siitä jos nainen harrastaa kamppailulajeja, vaan haluaa itse olla se ns. vahvempi osapuoli? Vaikka oma harrastukseni(kaan) ei musta tee miestä vahvempaa, mut kyllä ajatus siitä, että pystyy tarvittaessa mahdollisesti puolustautumaan jos tuolla kulkiessa joku käy päälle, rauhoittaa mieltä.


    • kjäkj

      No ei sun nyt tota minään ihmeellisenä asiana pidä pitääkään... Sinä harrastat yhtä harrastusta, joku toinen toista.

      Lienette varmaan ihan oma lajinne, joita kiinnostaa joku hikipäinen heiluminen. Käy välillä vaikka oopperassa. Saattaisit henkistyä.

    • m

      Ootkos jutellu niiden miesten kanssa jotka treenaa sitä samaa lajia? Tuskin ne ainakaan asiaa pitää outona tai negatiivisena yms.
      Mun mielestä on aika törkeetä sanoa että jonku urheilulajin harjoittelu ois "inhottavaa" tai tekis ihmisestä jonkunlaisen :D
      Harjoitteleehan miehetkin esim balettia, tanssia, taitoluistelua yms.

      Itellä takana 12 vuotta kamppailulajeja ja samanhenkisesten tyttöjen kanssa on tosi mukava heittää aiheeseen liittyvää läppää.

      • MartialArtsGirl

        Oon mä kyllä jutellut lajia harrastavien miesten kanssa. Eipä ne tosiaankaan pidä outona tai negatiivisena sitä, että naisetkin harrastaa, päinvastoin. Muutama on löytänytkin naisensa lajin parista, tai nainen on aloittanut lajin miehen innostamana.


    • Vessansiivooja

      Itse pidän mahdollisimman femiineistä naisista ja tuo on miinus minun kohdalla.

      Ja miehet, jotka harrastavat balettia, taitoluistelua ovat muiden silmissä vähemmän maskuliinisia yrittäisi sitten suhtautua miten hyvänsä, mutta alitajunnalleen ei vain voi mitään.

    • Kipsamies

      pahoinpidellään joka tapauksessa vähintään henkisesti noin kerran viikossa. Tässä vaiheessa on varsin samantekevää, onko tekijä seksikäs martial artist vai pilkulliseen esiliinaan pukeutunut lähiöämmä.

      Oma vaimoni kuuluu omasta mielestään ensimmäiseen ryhmään, minun mielestäni jälkimmäiseen. Tänäänkin tulin töistä kotiin kahta ruokakassia kantaen, kun vaimoni suuttui jo ennen kuin olin ehtinyt viedä kassit keittiiöön. Vaimoni oli lähdössä body pumppiin ja hänellä oli uusi pinkki treeniasu päällä (minä olin mukana ostamassa paitoi rättei ja ostin tuonkin asun, ja valitsemiseen kului neljä tuntia).

      Body pumppiin mennesää pitää olla kuulema jotain sopivaa välipalaa jotta rasva palaa, ja minä en ollut tllaista välipalaa hänelle laatinut. Yritin selittää että olin ollut töissä ja toin meille ruokaa, mutta vaimoni heitti minua ostamallani pääsiäismunasetillä.


      Munat menivät rikki, ja vaimoni alkoi huutaa. Hän kuulema lihoo, jos syö suklaata. Selitin voivani itse syödä suklaan, jolloin vaimoni kertoi että olen liikuntaa harrastamaton plösö ja asenteeni on kuulema just tyypillinen.

      Kertokaa nyt hyvät ihmiset, karatea harrastavat ja harrastamattomat mitä teen suklaamunilleni. Body pumppi ei kestä ikuisesti ja pommi eli vaimoni palaa ja räjähtää milloin hyvänsä.

      • sirpamaikkarilta

        Sun pitää kastaa ne munat tenuun ja laittaa sitimarketin hyllyyn. Eivät oo kauaa riesana. Pommikin jää räjähtämättä.


      • Kipsamies
        sirpamaikkarilta kirjoitti:

        Sun pitää kastaa ne munat tenuun ja laittaa sitimarketin hyllyyn. Eivät oo kauaa riesana. Pommikin jää räjähtämättä.

        mutta jos arvelet että se auttaa, teen toki niin. Onko tämä jokin ansa?

        Sitimarkettikin on kiinni.


      • sirpamaikkarilta
        Kipsamies kirjoitti:

        mutta jos arvelet että se auttaa, teen toki niin. Onko tämä jokin ansa?

        Sitimarkettikin on kiinni.

        Ei se ansa ole. Vinkki mikä toimii satavarmasti. Oiskohan joku kiska auki, kun en tosiaan ajatellu että sitimarketti on kiinni.


    • Crocuta

      ei, ehkä, en tiedä, mutta ei niin että se olisi siis jokin issue minun ja sen naisen välillä. Se ei todellakaan olis ongelma jos se häviäis mulle kädenväännössä aina tahallaan ja näettelis vähän heikompaa kuin on, jotta egoni saisi pitää kassinsa.

      Joo ei ole ongelma.

      Miten mä muistan vastanneeni tähän aikaisemmin, ihan asiallisesti kaiken lisäksi, mutta eipä näytä siltä että olisin vastannut.

    • liikunnallista

      Potkin itse sängynpeitteeni.

      Ja pidän mielummin balettitanssista kuin -taistelusta

    • Justrhjk

      Herran jumala mitä yleistystä :D
      T. 155cm nainen joka mätkii 180senttisiä miehiä turpaan thainyrkkeilyssä muttä joka silti on söpö ja naisellinen vaikka keskustelun mukaan minun pitäisi olla ylimielinen korsto

    • aikidoanzzy

      enstexkin äämän kropalle on eduxi säännöllinen paineskeli/paneskelu

      Aikidoa pidetään naisten ja pienten miesten lajina..mut

      eräässä budolajien pikkujoulussa yx salskea judoka 1dan

      rupes piluilemaan yhdelle naapurin Pirkon näköselle Aikidoäämälle 3dan

      Äämä vain naureskeli ja suostui pihalle taistoon

      Kotvasen kuluttua Pirkko palasi paikallensa tyynenä, kuin viilipytty

      Judokakorstokin tuli pää painuxissa ja nenä veressä

    • pitääksOttaaNeTosissaa

      On noi kamppailulajit ihan ok harrastus.
      Jos mies harrastaa vain pistoolinsa kiillotusta purkua, voi tuntua ulkopuolisesta kummalliselta että kenet hän aikoo aseellaan murhata? Hiukan sama tunne voi tulla kamppailulajeista, että kenet hän aikoo pahoinpidellä? Tai heittää Judolla asfalttiin? Toivottavasti ei ketään.....

      • Osenseianzzy

        Ei siinä mitään pyssyjä viritellä, höhlä!

        Melkein baletimaista on nuorten pissaliisojen opettaminen

        esm -ikkyo- l.ensimmäinen oppi=käy kakalla ennen treenejä!!!

        kun aloittelija neitsen kaataa varovastikin tatamille

        niiltä karkaa pieru.

        Kokeimmat eivät kiinnit sellaiseen huomiotakaan

        Mut nuori neiti häpeää ja punastuu siinä kaasupilvessä

        Koitapas olla fixusti huomaamatta, ettei likka nolostu


    • sdvsdv

      Monikohan kamppailijanainen sitten pieksää miestään riitatilanteissa, kun kerran tuo naistenkin väkivalta parisuhteissa on lisääntymään päin.

      • Anonyymi

        Itsepuolustuslajit opettavat ensisijaisesti itsehillintää ja kärsivällisyyttä. Kehonhallinnan lisäksi. Sopivat miehille, naisille ja lapsille.

        Pahoinpitelijät tulevat yleensä ihan muista piireistä. Sukupuoleen katsomatta.


    • Anonyymi

      No itselle se kertoo että olet hyvässä kunnossa ja todennäköisesti kilpailuhenkinen.
      Ainoa asia siinä on kun katselee naisten välisiä otteluita että he murjovat toistensa kauniita kasvoja ja se tuntuu pahalta minusta ainakin. Mitään muuta negatiivista en siitä keksi.

    • Anonyymi

      Kamppailijat ....ensimmäisenä tulee mieleen, että hyväkuntoisia kivoja naisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe