Kauneudenhoitoala, kosmetologin opinnot!

...........

Täällä ei vissiin erikseen ole kouluun liittyvää aluetta joten laitetaanpa tänne.

Olen valmistunut viime keväänä ylioppilaaksi ja nyt pitäisi sitten miettiä jatkokoulutuspaikkaa. Hain ammattikouluhauissa kosmetologilinjalle eri paikkoihin. Jälkeenpäin rupesin sitten miettimään että olisikohan sittenkin pitänyt hakea parturi kampaaja kouluun mutta meni jo eikä hakuja tietenkään voi muuttaa. Toisaalta mua on aina kiinnostanut ehkä enemmän meikkaaminen ja ehostaminen, tiedän ettei kosmetologin opinnot koostu pelkästään siitä, mukana on tietenkin ihon hoitoa jnejne. Mietin tota "kosmetologi" sanaa ja en tiedä onko se sittenkään sitä mitä haluan tehdä. Meikkaaja maskeeraajan ammatti kiinnostaisi, mutta tätä kautta se on vissiin aloitettava.

Olis kiva kuulla kokemuksia kosmetologin koulutuksesta. Mitä olet tykännyt opiskelusta, mitä se sisältää, kuinka suurena osana meikkaaminen jne? Kaikki tänne vaan kertomaan :)

5

3160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b bbbb

      "Täällä ei vissiin erikseen ole kouluun liittyvää aluetta"

      Katso Opiskelun alta.

    • ............

      meikkaaminen on tosi pieni osa kosmetologin koulutuksessa, joten jos se on se mitä haluat niin suosittelen suoraan menemään meikkaaja/maskeeraaja kursseille...

      • ei kannata

        itseasiassa en suosittele menemään kosmetologi kouluun ellet halua joutua suoraan kortistoon, luitkohan taloussanomien sivuilta ammatit joihin EI kannata hakea??

        Jos kuitenkin meikkejä haluat tehdä, mene suoraan meikkaaja/maskeeraaja kouluun


    • Kosmetologi.

      Olen ammatiltani kosmetologi sekä meikkaaja-maskeeraaja. Vaikka olenkin aina ollut kiinnostunut oikeastaan pelkästäään kauneusmeikkien tekemisestä oli järkevää lukea itselleen myös "oikea" tutkinto pohjalle, eli hankkia kosmarin paperit, ja tällä "oikealla" tutkinnolla tarkoitan ammattia. Muutaman kuukauden kestävistä meikkikouluista saa toki diplomin, muttei tutkintotodistusta.

      Ja mikäli jää kauneudenhoitoalalle on aina parempi, mitä enemmän hallitset kokonaisuuksia. Kilpailu on jäätävän kovaa. Eli nyt olen sekä ihonhoidon ammattilainen sekä "ehostuksen ekspertti".
      Olet siis oikeassa, kun kirjoitit että "..mutta tätä kautta se on vissiin aloitettava.".
      Oletko myös tietoinen meikkaajien huonosta työtilanteesta ja koulutuksesta? Itse koin kouluni pelkästään rahan ja ajan hukkana ja opin ehostamaan enemmän ammattikoulussa. Tähän lystiin meni 6kk ja 5000e.

      On myös totta, että kosmetologin koulutukseen sisältyy hyvin vähän ehostusta. Itse kävin ammattikoulun, joka kesti kolme vuotta ja kunakin vuonna oli ehostusta vain yhdessä jaksossa. (Jaksoja mahtui lukuvuoteen muistaakseni neljä). Vikana vuonna tosin saimme valita painotteen ja yksi vaihtoehdoista oli syventävä ehostuksen kurssi, tämä siis lisänä muuhun ehostukseen.

      Kosmetologin opinnot ovat erittäin paljon luultua raskaammat. Monilla on kuva jossa kosmetologi-opiskelijat heiluvat puuterihuiskut käsissä ja levittävät vähän jotain voidetta johonkin. Sen lisäksi, että opiskellaan itse käytännön asiat kuului meidän opintoihin myös anatomia ja fysiologia (MYÖS LATINAKSI!!!), kemiat, fysiikat, sähköopit, muoto-/väri/tyylioppi, tyylihistoria, yritystoiminta, jne... Koulu oli oikeasti hemmetin raskas. Opintojen edetessä kolmas osa luokkalaisistamme lopetti koulun, sillä kuva oli ilmeisesti ollut liian ruusuinen alasta.

      Ala on ihana ja palkitseva, mikäli itsellä riittää motivaatiota. Kouluun kannattaa vain mennä, mikäli oikeasti löytyy halu ja palo. Edes suorittamaan koulun. Muuten ei pärjää ja rimaa hipoen hankittu tutkintotodistus on käypä vain perseesi pyyhkimiseen. Huonoja ja keskinkertaisia kosmetologeja on ihan liikaa.

      Tsemppiä kovasti sinulle, toivottavasti löydät paikkasi kauneudenhoitoalalla! :)

    • Anonyymi

      Petra Paganus Tmi. Onko millaisia kokemuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe