Vogelin viiden päivän paasto, päivä 1!

koppiska

Aloitin paaston tänään. Muutamana edellisenä päivänä olen valmistautunut paastoon syömällä kevyemmin kuin yleensä ja eilen syön vain pari pikku palaa täysjyväleipää hedelmiä aamulla ja porkkanalettuja ja raejuustoa viimeiseksi ateriaksi noin klo 16. Illalla otin glaubersuolan veteen sekoitettuna (ihan törkeen pahaaaa!!) ja aamulla aloitin noudattamaan paasto-ohjelmaa.

Vielä ei ole ainakaan kovasti nälkä vaivannut eikä ollut päänsärkyä tai huonoa oloa mutta olenkin kuullut että oireet olisivat pahimmillaaan toisena paastopäivänä. Aion tehdä suolihuuhtelun ehkä kolme kertaa päivässä jos se yhtään auttaaa pitämään oireita loitolla, ei se tänä aamuna ainakaan kovin pahalta tuntunut.

8

1008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koppiska

      Raportoin tässä hieman paaston kulkua jos siitä vaikka olisi jollekin apua.. Itse muuten paastoan ihan vain koska haluan tehdä perusteellisen kevät siivouksen myös keholleni, äitini on paastonnut vuosien mittaan useammankin kerran ja saanut siitä kertomansa mukaan lisäenergiaa ja keveän olon. Ja onhan se aina plussaa jos ne muutama talven aikana tullut kilo vaikka lähtisikin, vaikkei se pääasia itselleni ole.

      Eilen ei paasto-oireet vaivanneeet yhtään ennen iltaa jolloin tunsin aika kovaa nälkää. Olen lomalla joten töissä ei tarvitse rehkiä mutta muuten koitan viettää aikalailla normaalia elämää. Eilen tein koiran kanssa pari reipasta noin kahden kilometrin kävelylenkkiä ja kotona tuusailin normaaleja juttuja. Illalla tosiaan telkkaria katsoessa alkoi nälkä vaivaamaaan, johtui ehkä siitä että mies söi siinä vieressä paistettuja perunoita joiden tuoksu oli aikalailla huumaavaa. Toisaalta alkoi jo yhdeksän jälkeen nukuttamaan niin kovasti että oli pakko mennä sänkyyn ja uni tuli aikalailla nopeasti nälästä huolimatta.
      Aamuyöllä heräsin ja tunsin pahoinvointia ja heikotusta mutta otin pari ruokalusikallista rasvatonta piimää (vogelin paasto-ohjeissa neuvotaan tekemään näin todella huonon olon sattuessa) ja olo todella helpottui.

      Tämä päivä on taas sujunut ihan siedettävästi. Päänsärkyä ei ole ollut koko paaston aikana mutta pahinta on ehkä kova palelu, viltin alla telkkaria katsellen on aamupäivä mennyt. Jonkinlaiselle kävelylle ajattelin lähteä koiran ja miehen kanssa kun jälkimmäinen tulee töistä kotiin. Tänään huomasin myös että kasvoihin on tullut muutama finni, alkavatko epäpuhtaudet siis tulla naamastikin lävitse? Jos ei tämän pahempia oireita ilmene niin ainakin oma itsekurini riittää tämän paaston loppuun viemiseen. Saa nähdä että tuleeko siitä sitten todellakin niin energinen olo kuin muut paastonneet ovat väittäneet!

      • laihiss

        onko suln paino tippunut?? aattelin alkaa paaston ensviikolla koska pitäs saada muutama kilo pois ennen kesää.


      • koppiska

        Ensinnäkin nimimerkille laihiss: noin 2 kiloa on lähtenyt tässä kahdessa päivässä mutta uskon että ne ovat ihan nestettä! se on kiva että vaatteet tuntuvat löysiltä päällä, siis vatsan kohdalta tietenkin :)

        ja reemzx: 14-vuotiaana ei todellakaan kannata alkaaa paastoamaan!! olet kasvavassa iässä vielä ja tarvitset energiaa! jos todella haluat laihduttaa muutamia kiloja niin yksinkertaisesti vain syöt terveellisesti, 5 kuitu- ja proteiinipitoista ateriaa päivässä, jätät herkut pois ja liikut enemmän!


    • koppiska

      Paasto-oireet ovat helpottaneet kokonaan! Vielä eilen oli hieman hankalaa, väsytti ja oli jotenkin vetämätön olo mutta tästä se helpotus sitten kai alkaa. Olo on energinen ja kevyt. Harmi vaan jos viiden päivän paastossa ensimmäiset kolme päivää täytyy kärsiä ja sitten vasta helpottaaa kun loppu jo häämöttää.. Mutta, seuraavalla kerralla paastoan kokonaisen viikon.

      • Jatka nesteillä

        Voithan jatkaa itsekin vielä vaikka viikonlopun yli?

        Vettä ja yrttiteetä. Ja keitä itse porkkanoita, sipulia, parsakaalia jne ja juo itse keittämääsi kasvislientä.

        Miksi ihmeessä lopettaa, jos olo on oikeasti hyvä ja paasto onnistui?


      • Citrus Chick

        Mikä sulla on ollut lähtömitat? paino, pituus, ikä ja paljon on nyt lähtenyt? Tsemppiä!!!


      • koppiska
        Citrus Chick kirjoitti:

        Mikä sulla on ollut lähtömitat? paino, pituus, ikä ja paljon on nyt lähtenyt? Tsemppiä!!!

        Tosiaan lopettelin paastoa viiden päivän jälkeen.. Olo oli hyvä mutta ajattelin että 5 päivää saa riittää, paastoan sitten syksyllä pidempään.. Olo on muuten oikeasti ollut paljon virkeämpi ja jaksavaisempi paaston jälkeen :)

        Lähtömittani 160 cm, 58 kg, ikää 27 vuotta. Kiloissa painoa lähti 4 joista 2 on tosin tullut takaisin. Olemuksesta ja vaatteiden istuvuudesta tuntuu kyllä että olisi lähtenyt enemmänkin, hieman ennen kiristävät housutkaan eivät kiristä enää ja mieskin sanoi et "oot sää jotenkin kutistunut ja pylly on pienempi kuin ennen paastoa" :) Olen myös jatkanut hyvällä menestyksellä jo ennen paastoa aloittamiani juoksuharjoituksia ja asken tuntuu nyt kevyemmältä! Itse olen ainakin hyvin tyytyväinen ja aion kokemuksieni perusteella ottaa paaston tavaksi pari kertaa vuodessa :)


    • 24 vrk paastolla

      Pitempääkin kyllä pystyy. Itse olin 24 vrk paastolla. Olen yli viisikymppinen mies. Alkupaino oli 96 kg. Lopussa paino oli 80,6. Olin yli kaksi viikkoa pelkällä vedellä. Hienonsin siihen sekaan vitamiinit. Paaston puolessa välin kuulin, että Molkosania on hyvä juoda paaston aikana. Aluksi se maistui aivan hirveltä, mutta kaikkeen tottuu varsinkin kun ei syö mitään. Koen, että paaston saavuttama hyvä olo alkaa vasta viidentenä päivänä. Raskasmetallit alkaa tulla ulos vasta 10 päivän jälkeen. Itse sain jalkoihin ja käsiin atooppisen ihottuman, joka meni pois parin viikon kuluessa paaston lopettamisesta. Paino jäi pysyvästi 86 kiloon. Ruokalutavat menivät samalla remonttiin. Harrastan luonnossa liikkumista ja pystyin harrastamaan sitä koko ajan. Tosin huomasin, että voimat eivät olleet paaston lopussa entiset. Verenpaine romahti alas. Se olikin ainoa haitta ja tämä sai minut lopettamaan paastamisen. Terveyskeskuksessa mitattiin alapaine 72 ja välillä äkkiä noustessa silmissä musteni. On muistettava alkaa syödä varovasti paaston jälkeen. Tottutelupäiviä pitäisi olla yksi aina neljää paastopäivää kohden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe