Mitkä ovat vappuruokia?

:)

vinkkejä kiitos!

31

1985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KoppavaHoro

      perunasalaatti ja kaikenlaiset pikkusuolaiset. Feta-pinaattipasteijat, kaalipiirakka, juustot, oliivit, suolaiset muffinit... Ja silli!

      • au-liskot

        unohtaa nakit?


    • Minä olen perinteisten juhlapäiväruokien ystävä. Niinpä vappuun kuuluu nakkeja, lihapullia, peruna- tai jotain muuta salaattia, patonkia, juustoja, levitteitä jne. Silistä en perusta, mutta vaikkapa kylmäsavulohi on hyvää, kun aamutuimaan huikoo ja huimaa.

      • au-liskot

        mainitsit nakit ensimmäisenä


    • mansikat ja shampanja ;) Unohtamatta leivonnaisia.

    • googlea tai jotain.

    • MMies

      HAHA! :D

    • trust me

      ja perunasalaatti.

    • jqåc

      Vappupihvi, vappulasagne, vappupizza ja vappukinkku.

    • Marjelie

      KAALI, silli, nakit, lihapullat, tippaleivät, sima..... jatka itse

    • nakkikioskilta löydy...

    • Silli, sima, tippaleivät ja munkit. Hedelmäbooli on hyvää ja petollista.

    • spuke

      sun pitää tehdä sitä nyt niin se ehtii vapuksi.

    • Sima, tippaleivät, itse paistetut munkit, nakit, lihapullat, perunasalaatti, tonnikalasalaatti, shampanja, mansikat. Vappupäivänä silliaamiainen.

    • MetsäpaIowaara

      ja lipeäkala tietenki

      • Marjelie

        Vai syötkö jouluruokaa juhannuksenakin?


      • MetsäpaIowaara
        Marjelie kirjoitti:

        Vai syötkö jouluruokaa juhannuksenakin?

        täällä pohojanmaalla eristyksellistä väkeä ja noi ruuat on vapuksi parhaat.


      • Marjelie
        MetsäpaIowaara kirjoitti:

        täällä pohojanmaalla eristyksellistä väkeä ja noi ruuat on vapuksi parhaat.

        pitää syödä mikä maistuu.

        ;-D


      • etgf
        Marjelie kirjoitti:

        pitää syödä mikä maistuu.

        ;-D

        Älä unohda vappumämmiä!


      • Marjelie
        etgf kirjoitti:

        Älä unohda vappumämmiä!

        Sitä on jäänyt pakastimeen pääsiäiseltä. Pitää kait se sitten Vappuna syödä.


        Öitä!


      • Anonyymi
        Marjelie kirjoitti:

        pitää syödä mikä maistuu.

        ;-D

        pohojanmaalla syärähän kaikki mitä etehen tuorahan


    • au-liskot

      naisenaivot

      • matjesta avec

        Hollantilainen pikku-matjes mm Eriksson Hietsun halli.

        4 sillifileetä 1 iso omena ,1 suola- tai etikkakurkku, 1 sipuli, 2 rkl majoneesia, 1/2 dl kuohukermaa, hieman hienonnettua rosépippuria Kuutioi omena, kurkku ja sipuli. Sekoita majoneesi vatkattuun kermatilkkaan, mausta pippurilla
        tai
        Silliä ja uutta perunaa Lähestymme perinteistä jokavuotista
        kesäruokaa. 2 uutta silliä ,1 sipul ,1 dl
        hienonnettua ruohosipulia,1 prk kermaviiliä, keitettyjä uusia
        perunoita kuorineen, Perkaa kokonaiset sillit ja huuhtele ne ja
        liota niitä vedessä yön yli (kevytsuolattua vain muutama
        tunti) Huuhtele sillit ja poista nahka selän puolelta viiltäen.
        Leikkaa sillit haarukkapaloiksi.Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna
        myös ruohosipuli. Pane tarjoilukulhoon ja sekoita kermaviiliin
        ruohosipuli.Tarjoa silli kermaviilikastikkeen ja keitettyjen
        perunoiden kanssa.

        Tai
        Ainekset
        2 matjessillifileetä tai sillifileetä
        3 keitettyä perunaa
        2 etikkapunajuurta
        3 pientä kevätsipulia varsineen tai 1 pieni purjo
        2 porkkanaa
        2 kovaksi keitettyä kananmunaa
        1 prk smetanaa
        Ohjeet
        1. Keitä perunat, porkkana ja kananmunat (kovaksi) ja jäähdytä.
        2. Leikkaa sillifileet siivuiksi ja pilko kaikki muut tykötarpeet
        pieniksi kuutioiksi, kananmuna pieniksi murusiksi.
        3. Asetele sillifileet esim. tarjoiluvadin keskelle kauniisti riviin,
        ympärille punajuuret, perunat, sipulit ja porkkanat.
        4. Levitä sillin päälle smetana, kananmunamurska sekä koristeeksi
        pilkottua sipulinvartta tai purjoa.
        5. Tarjoile hyvän hapanleivän, laulun ja snapsin kera !


    • mädin kera
    • GGenio, Mente

      Kaikkea mitä on helppo oksentaa

      • Elämäntaitaja

        Vain amatöörit ja viinan väärinkäyttäjät oksentavat.


    • Vappun väriposaus
      • Vappun väriposaus

        Vielä silli tai savulohi, lihapullat cocktail tikuissa, kerrosleivät...


    • kundi.kundine

      noit feta-pinaatti juttui vois kokeilla

      yleensä niinku kaikki mitä menis kätevästi foliorasioihi (säilys lämpimänä), kaikki mikä mahtuis retkikoreihi, kaikki mikä menis pahvilautaselt ja muavimukist

      ne olis niinku vappusettii ne

    • suosittelen

      Kermainen kinkkufarfallepasta.

    • Anonyymi

      Ainakin Pirkkalassa halutaan vappumämmiä.

      Mutta mistä ohje.

      Vappumämmi:

      Vappumämmi valmistuu helposti:

      Kuumennetaan noin5-6 litran kattilassa 3,0 litraa vettä noin 65-70 asteiseksi. Lisätään veteen 500 grammaa mämmimaltaita ja 1 kg ruisjauhoja vähitellen tehokkaasti sekoittaen, niin että saadaan sakea puuro mämmiseos. Lopullisesti mämmiseos notkistuu sitruunamehun ja appelsiinimehun lisäyksellä.

      Laitetaan mämmiseoskattila noin 65-70 asteiseen uuniin ja annetaan imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoitetaan joitakin kertoja imeltymisen aikana.

      Kun mämmiseos on imeltynyt, mämmiseoskattila nostetaan liedelle. Mämmiseosta sekoitetaan tehokkaasti koko ajan ja varotaan mämmiseoksen pohjaan palamista. Lisätään mämmiseokseen ½ litraa sitruunamehutiivistettä ja puoli litraa appelsiimehutiivistettä sekä 2 desilitraa siirappia. Mämmiseos kuumennetaan varovasti koko ajan sekoittaen ja pohjaan palamista varoen niin että seos alkaa kuplimaan. Annetaan mämmiseoksen kuplia noin 10 minuuttia. Mämmiseos siirretään sivuun noin 15 minuutiksi.

      Vappumämmiseos laitetaan kunnolliseen lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Pinnalle lisätään vahvaa siirappivettä muutama ruokalusikallinen kuorettumista estämään.
      Tai pelkkää vettä 2-4 kertaa.

      Vappumämmiä paistetaan paistamisen alussa noin 180 asteisesa sähkölien uunissa. Kun mämmiseos alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia. Näin estetään mämmin korppuuntuminen.
      Vappumämmiä paistetaan noin 3 tuntia.

      Anna vappumämmin seisoa peitettynä viileässä noin 3 päivää, mämmi on silloin parhaimmillaan.
      Tarjoa vappumämmi sirotesokerin ja kermavaahdon kanssa. Tai vanijakiisselin, tai vaniljavaahdon kanssa. Tai sitruunahillon tai sitruunamarmeladin kanssa. Tai appelsiinihillon tai appelsiinimarmeladin kanssa,....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3095
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2865
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2105
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1565
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1328
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1250
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe