Hiilarimaitotuotteet

miksi?

Täällä tunnutaan suosivan hiilareita sisältäviä maitotuotteita. Täysmaito, kerma, rasvaiset sokerittomat jogurtit jne sisältävät hiilihydraatteja. Miksi ne ovat sallittuja? Eikö parempi vaihtoehto ole esimerkiksi kovat juustot, joissa ei ole hiilihydraatteja. Myös joissakin pehmeissä juustoissa on hyvin vähän hiilihydraatteja. Juustoja ei sitä paitsi syökään niin paljon, että niiden hiilareilla olisi merkitystä.

Itse huomaan kakkostyypin diabeetikkona lasillisen rasvaistakin maitoa nostavan verensokereita. Laitankin sitä vain kahviin, jos ei satu olemaan kermaa.

Omat hiilihydraattini koostuvat melkein kokonaan vähähiilihydraattisista kasviksista. Noin 30 g hiilihydraatteja päivässä ei pysty sisältämään maitoa muutenkaan.

24

2864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täältä...

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/4442335

      eli maidon GI on kyllä matala ja laktoosiahan ei hirveästi siinä ole. Toisaalta on totta, että maitotuotteet kuten juusto tai vaikkapa jukurtti voivat nostaa insuliinia eli niillä on korkea insuliini-indeksi. Verensokeria tuskin pahemmin nostelee.


      http://lieksa.pp.fi/vhh/matalan.htm

      "Insuliini-indeksi

      Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että esimerkiksi proteiinit (liha, kala ja maitotuotteet etenkin maito ja jogurtit) nostavat merkittävästi insuliinin eritystä, vaikka niistä ei vapaudu glukoosia paljonkaan. Liika insuliinin eritys estää laihtumisen. Maito ja jogurtti nostaa insuliinia liki samalla tavalla kuin keitetty peruna."

      • eli mitä

        on insuliini?

        "Tyypin 2 diabeteksen ainoa järkevä hoito perustu vähähiilihydraattiseen ruokavalioon (ks. ravinto-osa). Hiilihydraatit nostavat insuliinieritystä. Insuliini on myrkky joka aiheuttaa hyvin monia oireita mielenterveysongelmista aina syöpään asti."

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=10&sivu=2&alasivu=2

        Ei siis liikaa juustoa, munia tai edes lohta kerralla, koska tietyt proteiinit nostavat insuliinia huimasti.


      • ap
        eli mitä kirjoitti:

        on insuliini?

        "Tyypin 2 diabeteksen ainoa järkevä hoito perustu vähähiilihydraattiseen ruokavalioon (ks. ravinto-osa). Hiilihydraatit nostavat insuliinieritystä. Insuliini on myrkky joka aiheuttaa hyvin monia oireita mielenterveysongelmista aina syöpään asti."

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=10&sivu=2&alasivu=2

        Ei siis liikaa juustoa, munia tai edes lohta kerralla, koska tietyt proteiinit nostavat insuliinia huimasti.

        Jos kakkostyypin diabeetikko on ruokavaliohoidolla tai sen lisäksi metformiinilääkutyksellä, hän painii lähinnä liian korkeiksi nousevien verensokeriarvojen kanssa, koska haima ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia tai insuliini ei tehoa insuliiniresistenssin vuoksi kunnolla. Useimmiten haiman 1. vaiheen insuliinineritys ei toimi kunnolla tai ei ollenkaan. Tästä syystä hiilihydraatit aiheuttavat korkean verensokeripiikin. Terveellähän haima alkaa vastata heti. Diabeetikolla jääkin glukoosikuorma käytännössä 2. vaiheen selvitettäväksi. Tämäkään ei usein toimi kunnolla. Seurauksena on verensokereiden pysyminen korkealla tasolla pitkään. Hiilihydraattien vähentämien onkin erityisen tärkeätä, jotta ei muodostu tuollaista verensokerikuviota.

        Proteiinista muodostuu maksan muuntamana glukoosia hitaasti, mutta vain jos seuraavat ehdot on täytetty: elimistön aminohappotarve on tyydytetty, verensokeri on alhaalla tai veren insuliinitaso on alhaalla. Tämä tapahtuu hitaasti. Bernstein mainitsee kirjassaan, että korkeintaan 36 % proteiinista voi muuttua glukoosiksi (elimistön aminohappotarpeen tyydyttymisen jälkeen). Pihvilihassa on esimerkiksi noin 20 % painostaan proteiinia. Koska tämä tapahtuu hitaasti, ehtii haima mukaan hyvin.

        http://www.diabetes-book.com/book/chapter9.shtml

        Alaluku PROTEIN

        Samantapaisesti muutkin proteiiilähteet voivat tuottaa glukoosia hitaasti.

        Eri proteiineilla on erilainen vaikutus verensokereihin (ja insuliinitasoon). Parhaita insuliinivasteen antajia on raejuusto. Verensokereiden kannalta on parempi vielä, jos mukana on pieni määrä hiilihydraattia. Yleensäkin kakkostyypin osalta on eduksi, jos saadaan insuliinivastetta enemmän, koska verensokerit pysyvät paremmin kurissa. Liian alhaisten verensokereiden vaara on ilmeisen merkityksetön ruokavalio- tai metformiinihoitoisilla ruokien insuliinivasteiden vuoksi.

        Diabeetikoilla on verensokerimittari, jolla hän voi testata eri ruokien ja niiden vaikutusta verensokereihin. Tulee yksilöllistä tietoa, joka ajaa tutkimusten keskiarvotusten ohi. Muuten - maito nostaa verensokereitani.


      • Kohtuus kaikessa

        mielenkiintoista. Ei siis myöskään liikaa lihaa, kalaa eikä maitotuotteita, mikäli mielii välttää diabeteksen.

        No, toisaalta tämähän tukee vain sitä tosiasiaa, että kun syö liikaa kulutukseen nähdeen, niin lihoo ja pahimmassa tapauksessa sairastuu diabetekseen, tulivatpa nuo liiat kalorit sitten hiilihyrdaattilähteistä tai lihasta/kalasta.


      • tai ei
        Kohtuus kaikessa kirjoitti:

        mielenkiintoista. Ei siis myöskään liikaa lihaa, kalaa eikä maitotuotteita, mikäli mielii välttää diabeteksen.

        No, toisaalta tämähän tukee vain sitä tosiasiaa, että kun syö liikaa kulutukseen nähdeen, niin lihoo ja pahimmassa tapauksessa sairastuu diabetekseen, tulivatpa nuo liiat kalorit sitten hiilihyrdaattilähteistä tai lihasta/kalasta.

        Pidetään jalat maassa kuitenkin. :)

        Hiilihydraattien liiallinen nauttiminen on se, joka diabeteksen saa aikaan. Joidenkin elimistö tosin kestää, mitä tahansa. On sopivat geenit.

        VHH-ruokavaliolla tulee normaalisti rasvan osuus väksisinkin niin suureksi, että proteiinin määrä ei helposti ylitä 20-30 % koko ruokavaliosta. Siis jos oikeaoppisesti välttää kevyttyotteita. Lisäksi proteiinista menee 0,5-1 g omaa painokiloa kohti elimistön omiin tarpeisiin, siis "korvaustarkoituksiin" eikä ole nostamassa millään lailla verensokeritasoja tai insuliinitasoja.

        Joka tapauksessa "liiallisen" proteiinin merkitys diabeteksen kehittymisessä on lähinnä teoreettista. Hiilareilla diabetes saadaan aikaan.


      • tutkimustulokset
        tai ei kirjoitti:

        Pidetään jalat maassa kuitenkin. :)

        Hiilihydraattien liiallinen nauttiminen on se, joka diabeteksen saa aikaan. Joidenkin elimistö tosin kestää, mitä tahansa. On sopivat geenit.

        VHH-ruokavaliolla tulee normaalisti rasvan osuus väksisinkin niin suureksi, että proteiinin määrä ei helposti ylitä 20-30 % koko ruokavaliosta. Siis jos oikeaoppisesti välttää kevyttyotteita. Lisäksi proteiinista menee 0,5-1 g omaa painokiloa kohti elimistön omiin tarpeisiin, siis "korvaustarkoituksiin" eikä ole nostamassa millään lailla verensokeritasoja tai insuliinitasoja.

        Joka tapauksessa "liiallisen" proteiinin merkitys diabeteksen kehittymisessä on lähinnä teoreettista. Hiilareilla diabetes saadaan aikaan.

        ovat osoittaneet, että esimerkiksi proteiinit (liha, kala ja maitotuotteet etenkin maito ja jogurtit) nostavat merkittävästi insuliinin eritystä, vaikka niistä ei vapaudu glukoosia paljonkaan. Liika insuliinin eritys estää laihtumisen. Maito ja jogurtti nostaa insuliinia liki samalla tavalla kuin keitetty peruna"

        Siankyljellä diabetes saadaan aikaan.


      • diabetes lisääntyy
        tai ei kirjoitti:

        Pidetään jalat maassa kuitenkin. :)

        Hiilihydraattien liiallinen nauttiminen on se, joka diabeteksen saa aikaan. Joidenkin elimistö tosin kestää, mitä tahansa. On sopivat geenit.

        VHH-ruokavaliolla tulee normaalisti rasvan osuus väksisinkin niin suureksi, että proteiinin määrä ei helposti ylitä 20-30 % koko ruokavaliosta. Siis jos oikeaoppisesti välttää kevyttyotteita. Lisäksi proteiinista menee 0,5-1 g omaa painokiloa kohti elimistön omiin tarpeisiin, siis "korvaustarkoituksiin" eikä ole nostamassa millään lailla verensokeritasoja tai insuliinitasoja.

        Joka tapauksessa "liiallisen" proteiinin merkitys diabeteksen kehittymisessä on lähinnä teoreettista. Hiilareilla diabetes saadaan aikaan.

        koko ajan, vaikka viljatuotteiden ja perunan kuluts on laskenut huimasti 1960-luvulta lähtien?


      • sainkylki
        tutkimustulokset kirjoitti:

        ovat osoittaneet, että esimerkiksi proteiinit (liha, kala ja maitotuotteet etenkin maito ja jogurtit) nostavat merkittävästi insuliinin eritystä, vaikka niistä ei vapaudu glukoosia paljonkaan. Liika insuliinin eritys estää laihtumisen. Maito ja jogurtti nostaa insuliinia liki samalla tavalla kuin keitetty peruna"

        Siankyljellä diabetes saadaan aikaan.

        Siankylki

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=706&lang=fi

        Kokonaisenergiasta rasvasta 81 % , proteiinista 19 % ja hiilihydraateista 0,000 %. Siis hyvin ideaalista syötävää eikä ole todettu aiheuttavan diabetesta.


      • kylki on
        sainkylki kirjoitti:

        Siankylki

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=706&lang=fi

        Kokonaisenergiasta rasvasta 81 % , proteiinista 19 % ja hiilihydraateista 0,000 %. Siis hyvin ideaalista syötävää eikä ole todettu aiheuttavan diabetesta.

        on kevyttä ja ravitsevaa. Puoli kiloa päivässä dam dam :)


      • herää
        diabetes lisääntyy kirjoitti:

        koko ajan, vaikka viljatuotteiden ja perunan kuluts on laskenut huimasti 1960-luvulta lähtien?

        Mitenköhän on kehittynyt hiilihydraattien kokonaiskulutus? Niin ja ravinnon kilokalorien määrä?

        Tuoremehujen ja virvokkeiden (sokeri) käyttö on lisääntynyt. Ovat ns. nopeita hiilihydraatteja.

        Voin syönti on vähentynyt ja margariinin kasvanut. D-vitamiinin saanti on vähenynyt, koska aikaisemmin syötiin kalaa enemmän. Silakka oli halpaa.


      • täällä aletaan
        herää kirjoitti:

        Mitenköhän on kehittynyt hiilihydraattien kokonaiskulutus? Niin ja ravinnon kilokalorien määrä?

        Tuoremehujen ja virvokkeiden (sokeri) käyttö on lisääntynyt. Ovat ns. nopeita hiilihydraatteja.

        Voin syönti on vähentynyt ja margariinin kasvanut. D-vitamiinin saanti on vähenynyt, koska aikaisemmin syötiin kalaa enemmän. Silakka oli halpaa.

        olla asian ytimessä, kun syitä tutkaillaan vähän laajemminkin. Liikunnan ja ruumillisten töiden vähentyminen lienee myös eräs syy, samoin keskioluen kittaaminen (sitähän kannetaan nykyään laatikoittain marketeista).


      • Veijo

        "Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että esimerkiksi proteiinit (liha, kala ja maitotuotteet etenkin maito ja jogurtit) nostavat merkittävästi insuliinin eritystä, vaikka niistä ei vapaudu glukoosia paljonkaan. Liika insuliinin eritys estää laihtumisen. Maito ja jogurtti nostaa insuliinia liki samalla tavalla kuin keitetty peruna." "

        Linkki niihin viimeaikaisiin tutkimuksiin, kiitos.


      • hyvä:
        Veijo kirjoitti:

        "Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että esimerkiksi proteiinit (liha, kala ja maitotuotteet etenkin maito ja jogurtit) nostavat merkittävästi insuliinin eritystä, vaikka niistä ei vapaudu glukoosia paljonkaan. Liika insuliinin eritys estää laihtumisen. Maito ja jogurtti nostaa insuliinia liki samalla tavalla kuin keitetty peruna." "

        Linkki niihin viimeaikaisiin tutkimuksiin, kiitos.

        http://www.ajcn.org/cgi/reprint/66/5/1264.pdf

        Tutkimus myös osoittaa, että pasta (makaroni), täysjyväpuurot (hiutalepuurot), kaurapuuro, myslit, täysjyväruisleipä, maapähkinät, kananmunat, omena ja appelsiini eivät nostakaan insuliinia niin paljon kuin on uskoteltu tai niiden hh tai Gi arvo antaa olettaa. Tutki tiedostoa ja huomaa tulos TABLE 4 "Insuline score %".

        Kun syödään VAIN matalan insuliini-indeksin ruokia ja niitäkin vähän rajoittaen (määriä) kcal, laihdutusteho vain paranee (pienellä kcal vajeella).

        Glykeeminen indeksi GI ja Glykeeminen kuorma GK pysyvät luonnostaan matalalla kun syödään matalan insuliini-indeksin ruokia pieninä annoksina. Glycemic Index GI and Glycemic Load GL

        Maito ja tavallinen jogurtti ovat pahimpia tuotteita, koska niillä on hämäävästi matala Gi arvo ja ne nostavat kuitenkin insuliinia todella paljon. Muita erityisen pahoja insuliinin nostajia tutkimuksessa olivat Baked beans pavut (hernekeitolla saattaa olla sama vaikutus), suklaapatukat Mars, keitetyt perunat, Jellybeans (irtokarkit), jäätelö, valkoinen leipä, kaikki leipomotuotteet "herkut ja pullat" kakut keksit, valkoinen riisi, banaani.


      • Veijo
        hyvä: kirjoitti:

        http://www.ajcn.org/cgi/reprint/66/5/1264.pdf

        Tutkimus myös osoittaa, että pasta (makaroni), täysjyväpuurot (hiutalepuurot), kaurapuuro, myslit, täysjyväruisleipä, maapähkinät, kananmunat, omena ja appelsiini eivät nostakaan insuliinia niin paljon kuin on uskoteltu tai niiden hh tai Gi arvo antaa olettaa. Tutki tiedostoa ja huomaa tulos TABLE 4 "Insuline score %".

        Kun syödään VAIN matalan insuliini-indeksin ruokia ja niitäkin vähän rajoittaen (määriä) kcal, laihdutusteho vain paranee (pienellä kcal vajeella).

        Glykeeminen indeksi GI ja Glykeeminen kuorma GK pysyvät luonnostaan matalalla kun syödään matalan insuliini-indeksin ruokia pieninä annoksina. Glycemic Index GI and Glycemic Load GL

        Maito ja tavallinen jogurtti ovat pahimpia tuotteita, koska niillä on hämäävästi matala Gi arvo ja ne nostavat kuitenkin insuliinia todella paljon. Muita erityisen pahoja insuliinin nostajia tutkimuksessa olivat Baked beans pavut (hernekeitolla saattaa olla sama vaikutus), suklaapatukat Mars, keitetyt perunat, Jellybeans (irtokarkit), jäätelö, valkoinen leipä, kaikki leipomotuotteet "herkut ja pullat" kakut keksit, valkoinen riisi, banaani.

        Minusta tulos haiskahtaa vahvasti lisätutkimuksia kaipaavaksi. Samaa mieltä ovat otse tuitkijatkin.

        (4).
        The results of this study are preliminary but we hope they
        stimulate discussion and further research. Additional studies are
        needed to determine whether the IS concept is useful, reproducible
        around the world, predictable in a mixed-meal context, and cliii
        ically useful in the treatment of diabetes mellitus, hyperlipidemia,
        and overweight. Studies examining the relation between postpran
        dial insulinemia and the storage and oxidation of fat, protein, and
        carbohydrate may provide further insight into the relation between
        fuel metabolism and satiety, and establish whether low-insuline
        mic diets can facilitate greater body fat loss than isoenergetic
        high-insWinemic diets.


    • vhhkokeilija

      miettinyt,kun ennen vhh;ta käytin rasvatontamaitojuomaa,siinä hiilareita 3.1g ja nyt vhh;lla pitäisi käyttää täysmaitoa,siinä hiilareita 4,8g Miksi pitää käyttää tuota missä enmmän hiilareita?Tiedän se rasva merkitsee siinä,mutta jos saan muissa ruuissa jo tarpeeksi rasvaa,eikö silloin ole parempi ottaa se missä hiilareita vähemmän?

      • maitojuomaa

        Rasvattomassa maidossa on Finelin mukaan 4,9 g HH. Olet varmaan katsellut laktoositonta maitojuomaa, jossa on 3,1 g HH. Sehän ei oikeastaan ole edes maidon nimellä, vaan maitojuoman laktoosimanipuloinnin vuoksi.

        Normaalissa maidossa on hiilihydratit laktoosina. Laktoosittomaksi käsittelyn jälkeen laktoosia ei ole, mutta sen sijaan on glukoosia ja galaktoosia, joista laktoosi on muodostunut.

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=606&lang=fi
        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=30423&lang=fi


      • Veijo
        maitojuomaa kirjoitti:

        Rasvattomassa maidossa on Finelin mukaan 4,9 g HH. Olet varmaan katsellut laktoositonta maitojuomaa, jossa on 3,1 g HH. Sehän ei oikeastaan ole edes maidon nimellä, vaan maitojuoman laktoosimanipuloinnin vuoksi.

        Normaalissa maidossa on hiilihydratit laktoosina. Laktoosittomaksi käsittelyn jälkeen laktoosia ei ole, mutta sen sijaan on glukoosia ja galaktoosia, joista laktoosi on muodostunut.

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=606&lang=fi
        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=30423&lang=fi

        SAAT SYÖDÄ:
        maitotuotteita. Maito, fiili ja jugurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jugurtti, juusto (ei kevyt), fetajuusto, keso, creme
        fraiche, kermaa, voita, majoneesia (rasvapi. 80-90%) jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei kevyt- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihaa, sianlihaa, lampaan lihaa, riistaa, siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä.Älä poista näkyvää rasvaa, Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.
        Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivia. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
        Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.
        Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
        Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).

        ÄLÄ SYÖ:,tai mhdollisimman vähän):
        perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunat. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).
        Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
        OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)

        VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
        auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on lihoittavaa, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta, sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.
        Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana jotenlpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.
        Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.

        Diabeettikko vähentää hiilihydraatit tarpeeksi alas.


      • Veijo
        Veijo kirjoitti:

        SAAT SYÖDÄ:
        maitotuotteita. Maito, fiili ja jugurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jugurtti, juusto (ei kevyt), fetajuusto, keso, creme
        fraiche, kermaa, voita, majoneesia (rasvapi. 80-90%) jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei kevyt- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihaa, sianlihaa, lampaan lihaa, riistaa, siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä.Älä poista näkyvää rasvaa, Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.
        Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivia. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
        Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.
        Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
        Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).

        ÄLÄ SYÖ:,tai mhdollisimman vähän):
        perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunat. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).
        Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
        OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)

        VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
        auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on lihoittavaa, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta, sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.
        Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana jotenlpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.
        Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.

        Diabeettikko vähentää hiilihydraatit tarpeeksi alas.

        vähän selvennystä käsitteisiin:

        Tavallisia käsitteitä LCHF/VHH yhteydessä:

        Korkeintaan 5 gr hiilihydraatteja:

        Tällä tarkoitetaan ruokatavaran hh sisältöä jonka sanotaan olevan OK. 5 gr hh/100gr ruokatarvike sisällysluettelon mukaan.

        Korkeintaan 20gr hiilihydraatteja:

        Hh määrä vuorokaudessa keskitiukalla ruokavaliolla ja halutessa pudottaa painoa. Vastaa istumatyötä tekevän naisen energiatarvetta ja max 5% hh.

        Max 5% hh

        Tarkoittaa 5gr/100gr ruokatavarassa. 5gr 100grammasta = 5%.
        Aiheuttaa usein väärinkäsityksen % ja energia% välillä.
        Korkeintaan 5% hiilihydraatteja
        Yläraja niille jotka eivät siedä hiilihydraatteja ja niille jotka hauavat pudottaa painoaan.

        Kuinka lukea ruokatavaran sisällysluettelo:

        Sisällysluettelo on määräjärjestyksessä. Jos sokeri ja kaikki sen aliakset on lueteltu ensin on ruokatavara roskaa (esim. Kinkku jossa hedelmäsokeri on toisena listassa). Samoin jos tärkkelys on korkella listassa on tuote paras laottaa takaisin hyllyyn.
        Vältä lisäaineita E620-E625 kokonaan. Kutsutaan joskus myös maunvahvistajiksi, glutamaateiksi.
        Elintarviketuottajat antavat yleensä ravinti- j energiasisällön grammoina / 100 grammaa elintarviketta. Toisinan myös per annos tai kappale. Kannattaa olla tarkkana.

        Kilokalorit lasketaan grammamäärästä. Lisää alempana tekstissä energiaprosentin (E%) yhteydessä.

        Monet LCHF ruokavaliota käyttävät sanovat että ”ostan ja syön vain elintarvikkeita jotka sisältävät koekeintaan 5% hiillihydrattia 100 grammaa kohden%.
        Tämä ajattelutapa on hieman petollinen. Ajattele tuotetta joka koostuu 95% vettä ja 5% hiilihydraatteja. Hyvä sitä ostetaan. Juot sitä 2 dl ja olet saanut yhtä äkkiä 10gr hiilihydraatteja mistä 100% E% hiilihydraatteja jeikä mitään muuta mistä kehollesi on hyötyä.

        Vähän energiprosentista (E%):

        Energiaprosentti kuvaa millainen energian (kcal) jako on elintarvikkeessa mutta sepä pitää yleensä laskea itse.
        Joko olet näppärä päässälaskussa tai sitten käytät laskinta.
        1gr rasvaa = noin 8,9 kcal
        1gr proteinia = noin 4,1 kcl
        1gr hiilihydraatteja = noin 4,1 kcal

        Tai sitten teet seuraavan laskelman elintarvikken sopivuudesta:

        Rasvan määrä (gr) on vähintään yhtä suuri kuin proteiinin ja hiilihydraatin määrä yhteensä (gr). Samoin hiilihydraattimäärän tulee olla pienin. (esim. 7gr prot., 3gr hiilihydr. Ja 10gr rasvaa on hyvä jakautuma jolloin 22E% proteiinia, 9E% hiilihydraatteja ja 69E5 rasvaa.

        Laskuesimerkki:

        Tavallinen maito, 3% rasvaa, ravintoarvo 100 gr kohden:
        Prot: noin 3,4 gr
        Rasva: noin 3 gr (sama kuin rasvaprosennti)
        Hiilihydraatti: noin 4,8 gr (alle 5%, hyvä ??)
        Kcal: noin 61 kcal

        Jos kuitenkin lasketaan energiaprosentti (E%) täytyy ottaa jokaisen ravintoaineen grammamäärä ja kertoa se vastavalla kcal arvolla grammaa kohden.
        Proteiini: 3,4gr kertaa 4,1 = noin 14kcal
        Rasva: 4,8gr kertaa 8,9 = noin 27 kcal
        Hiilihydraatit;. 4,4gr kertaa 4,1 = 20 kcal
        TULOS: noin 61 kcal.

        Nyt ollaan puolivälissä. Energiaprosentin laskemiseen täytyy jokaisen ravintoarvo jakaa kcal luvulla ja kertoa sen jälkeen 100.

        Prot: 14/61 x 100= noin 23 E%
        Rasva: 27/61 x 100 = noin 44E%
        Hiilih: 20/61 x 100 = noin 33E%
        33% on yhtääkkiä huomattavasti enemmän kuin 5%, vai kuinka?
        Jos ajateltaisiin että ottaisit koko päivittäisen energiantarpeesi tästä maidosta (esim 1800 kcal) joudut juomaan 3 litraa ja saat 144 gr hiilihydraatteja ja veren sokeriarvot jotka heilahtelevat reippasti.
        Jos käytät sen sijaan vispikermaa saat saman kcal-määrän huomattavasti pienemmästä määrästä, noin 4,5 dl. Silloin saat itseesi ainoastaan 15 gr hiilihydraatteja ja todennäköisesti mellkein tasaisen veren sokeriarvon päivä aikana.
        Eihän kukaan syö pelkkää kermaa vaan täyyy katsoa ravinnon kokonaisuuteen.
        Voihan sitä käyttää esim hiilihydraattirikasta tomaattipureeta mausteena ja muuten vähähiilihydrattisia elintarvikkeita joissa on paljon rasvaa j sopivasti proteiinia.

        Jotta ravintoa voidaan kutsua todella vähähiilihydraattiseksi täytyy mennä alle 10E% hiiliydrattien kohdalla tai mielummin alle 5E% ja vähemmän jos ei ole normalipainoinen ja terve.
        Jos lasketaan energiatarpeeksi 1800 kcal niin silloin tullaan seuraavaan tulokseen.
        Hiilihydratteja: 22 (5E%) – 44 (10E%) grammaa hiilihydraatteja päivässä. Toisinsanoen täysin mahdollista jos jättää pois pahimmat hiilihydraatti lähteet riisin, juurekset, perunan, pastan, ryynit, hiutaleet (esim. Corn Flakes) leivän, jauhot ja sokerin.

        Tähtää korkeintaan 5E% hiilihydraatteja, 20E% proteiinia ja loput 75% hyödyllisiä , lähinnä eläinrasvoja jokaisessa ruokailussasi. Se on parempi kuin yrittää korjata päivän tulosta viimeisessä ruokailussa.


    • Karppi09

      Samaa minäkin mietin. Se riippunee kai siitä, haluaako karpata noin tiukasti kuin sinä ja minä teemme vai salliiko esim 60g hiilareita. Siihen saa jo lasin maitoa mahdutettua.

      Juustot itselläni estävät tosin laihtumisen joten niitäkään ei paljoa sovi syödä. Maitoa joskus juon puoli lasia. Kerma säästäen käytettynä ruoassa ei nosta ihan hirveästi hiilareita. Mutta tosiaan jos haluaa pitää tiukkaa linjaa niin paras on jättää kaikki maitotuotteet suosiolla hyllyyn.

      Yleensä käytän mausteeksi vain lusikallisen turkkilaista jogurttia, koska se on niin paksua, että se sentään täyttää toisin kuin nesteet.

      • joka on pastöroimatonta ja homogenoimatonta. Kaupan maitoja en juo. Tilamaidista saan hapatettua kefiiriä ja viiliä. Kun aloitin tilmaidon käytön niin paino ei noussut yhtään vaikka hiilareitten osuus nousi. Maitoa kuluu viisi litraa viikossa. Maidon hiilarit eivät vaikuta painonhallintaan samalla tavoin kuin viljojen hiilarit. Heti paino nousee.


      • vhhkokeilija
        kj.mattila kirjoitti:

        joka on pastöroimatonta ja homogenoimatonta. Kaupan maitoja en juo. Tilamaidista saan hapatettua kefiiriä ja viiliä. Kun aloitin tilmaidon käytön niin paino ei noussut yhtään vaikka hiilareitten osuus nousi. Maitoa kuluu viisi litraa viikossa. Maidon hiilarit eivät vaikuta painonhallintaan samalla tavoin kuin viljojen hiilarit. Heti paino nousee.

        aina käyttänyt "kaupan maitoa" sitä rasvatonta.Nyt olen juonut kaupan "punaistamaitoa" ja nyt vasta tajusin että meillähän on parin kilometrin päässä maitotila :O Ilkeisköhän mennä kysymään,voivatko myydä maitoa suoraan sieltä....?!?!?!


      • aitoamaitoa
        kj.mattila kirjoitti:

        joka on pastöroimatonta ja homogenoimatonta. Kaupan maitoja en juo. Tilamaidista saan hapatettua kefiiriä ja viiliä. Kun aloitin tilmaidon käytön niin paino ei noussut yhtään vaikka hiilareitten osuus nousi. Maitoa kuluu viisi litraa viikossa. Maidon hiilarit eivät vaikuta painonhallintaan samalla tavoin kuin viljojen hiilarit. Heti paino nousee.

        Kari, onko tilamaidon maku ihan hyvä esim. kahviin laitettaessa ja ovatko nuo kefiirit ja viilit, joita teet siitä maidosta myös hyviä? Asia kiinnostaa, taidan pian itsekin lähteä etsimään jotain tilaa, mistä saisi aitoa maitoa.


      • vhhkokeilija
        vhhkokeilija kirjoitti:

        aina käyttänyt "kaupan maitoa" sitä rasvatonta.Nyt olen juonut kaupan "punaistamaitoa" ja nyt vasta tajusin että meillähän on parin kilometrin päässä maitotila :O Ilkeisköhän mennä kysymään,voivatko myydä maitoa suoraan sieltä....?!?!?!

        sitten ohjeita kefiirin ja viilin tekemiseen,jos ilkeen mennä kysymään sitä maidon myyntiä :D ja jos voivat myydä.


      • aitoamaitoa
        vhhkokeilija kirjoitti:

        sitten ohjeita kefiirin ja viilin tekemiseen,jos ilkeen mennä kysymään sitä maidon myyntiä :D ja jos voivat myydä.

        Kyllä Kari neuvoo varmasti, hän on auttavainen ja mukava, jos saat tilamaitoa sieltä mistä menet kysymään. Itseänikin rupesi kiinnostamaan, voi nimittäin aidon maidon maku olla parempi esim. kahvissa muuten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      131
      1746
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1452
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      1012
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      1000
    5. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      90
      874
    6. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      66
      851
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      751
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      681
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      668
    Aihe