ORIS

20diamonds

kotimaassaan sweitsissä suosittu mekaaninen kellomerkki, mutta mutta
kertokaapa kokemuksia kuinka hyvä todellisuudessa on.
montako sekuntia jättää esim viikossa yms muita ominaisuuksia,
kannattaako hankkia?

84

10741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurt Klaus

      Mekaanisen kellon käyntitarkkuus on monen asian summa: koneiston laatu, koneiston säädöt, koneiston ikä vs. huolto, käyttäjän käden liikkeet, jne. näin joitakin mainitakseni.
      Mekaanisen kellon knonometri luokituskin on -4 6 sec. per.vuorokausi, tämä on niin sanotun "laatuluokitus" ja viranomaistarkastuksen luokitus.
      Jos käyntitarkuus on kriteerisi niin osta qartsikello, tosin se ei ole oikea kello, vaan ajan näyttäjä.

    • oikaisija023890

      Unohda edellisen vastaus koska se on väärää tietoa. Oris -kellojen käyntitarkkuus on  < - 30 s *vuorokaudessa*, siis valmistajan spesifikaation mukaan. Tuo spesifikaatio jo kertoo vastauksen kysymykseesi, eli se voi edistää tai jätättää todella minuutteja viikossa. Mielestäni ei kannata hankkia. On olemassa paljon tarkempia mekaanisia kelloja, mutta sinun kannattaa hankkia ns. "oikea" kello, eli kvartsikello. Nykyaikaista ja kätevää, ja ennen kaikkea tarkkaa.

      • titaaninen Oris

        Mulla on titaaninen Oris. Oris on sveitsiläisistä kellovalmistajista ainoa, jolla on laaja titaanisten kellojen mallisto. Oriksen kellot ovat mielestäni muutenkin laadukkaita ja muodikkaita. Haittapuolena on tosin se, että ne alkavat olla aika isoja kellomuodin suosiessa aina vain isompia kelloja. Esim. urheilullisen ison Oriksen sukelluskellon saa selvästi esim. Omegan vastaavia kelloja halvemmalla. Käyntitarkkuudesta: manuaalin mukaan -5 - 30 on hyväksyttävää. Omani jätättää 3-4 sekuntia päivässä.


      • Kurt Klaus

        Mekaanisten kellojen kronometriluokitus on -4 6 sec/per vuorokausi. Mm. Rolex hakee kelloilleen puolueettoman sveitsiläisen laitoksen Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres, COSC'n luokituksen joka on tuo edellä mainitsemani toleranssi tiettyjen testien perusteella. Kelloa pyöritellään tietyissä asennnoissa tietyissä olosuhteissa ja jos se läpäisee tuon testin voi kellon myydä virallisena kronometrinä. Tuo Oriksen toleranssi on näköjään melkoisen huono, mutta kyllä sen säätämällä saa paremmaksi. Eiköhän Oris käytä Eta:n koneistoja. Monet laatumerkit eivät hae COSC:n luokitusta, koska heidän kellonsa ovat tarkampia käynniltään kuin tuo vaadittavat -4/ 6 sec.
        PS. en puhunut edellisessä viestissä mitään Oriksen tarkuudesta.


      • Kurtin kamu

        Lue mäntti Oriksen sivuilta heidän koneistojensa käyntitoleransseista niin opit jotain etkä puhu paskaa.
        Oikaisija=munaaja.


      • 24
        Kurtin kamu kirjoitti:

        Lue mäntti Oriksen sivuilta heidän koneistojensa käyntitoleransseista niin opit jotain etkä puhu paskaa.
        Oikaisija=munaaja.

        Niin, siis kaikki Oris-kellot ovat mekaanisia mutta Oris ei hae kelloilleen COSC:n sertifikaattia. Tästä koituu pieni kustannussäästö, joka siirretään hintoihin, jos vertaa esim. Omegan COSC-kellojen hintoihin. Käytännössä Oris kellot ovat lähes yhtä tarkkoja, vaikka niille valmistajan ilmoituksen mukaan sallitaan aika reilu jopa puolen minuutin edistäminen en ole kuullut tälläisestä kun olen kansainvälisillä forumeilla lukenut oris-käyttäjien kokemuksia käyntitarkkuudesta.


      • "boss
        Kurtin kamu kirjoitti:

        Lue mäntti Oriksen sivuilta heidän koneistojensa käyntitoleransseista niin opit jotain etkä puhu paskaa.
        Oikaisija=munaaja.

        mäntti....ja hänen kaverinsa ? kielen käyttösi ilmaisee millä tasolla käynti...tarkkuutesi liikkuu.."kaverisi" kyseli oriksen käynti tarkkuutta,mutta sai yleis pätevän vastauksen joka on ihan ok.


      • hate7

        Mutta kun viikon vanha Oris aquis edistää 3,6s vuorokaudessa, nyt on on ollut 5vrk /120H eli 18sek/120H testissä ensin 30 pohja vetoa ja sitten päivisin ranteessa


      • ajanTarkkuudenIlluusio

        Mekaanisen kellon käynti muuttuu eri asennoissa ja siksi ns. paremmat kellot säädetään 5-6 eri asennossa käymään keskiarvoisesti mahdollisimman tarkasti ja käyttäjän toimet ja käyttötavat vaikuttavat kello tarkkuuteen jokusia sekuntteja vuorokaudessa. Paikallaan pidettynä kellon käyntitarkkuutta voi säädellä hieman jos tietää missä eri asennoissa kellon käynti kasvaa ja missä hidastuu.
        Jos kellon pitää käydä hyvin tarkasti aika, niin silloin kannattaa hankki laadukas kvartsikello, mutta onko ihmisellä normaalielämässä tarvetta sekunttien tai minuuttien ehdottomalla tarkkuudella?


      • hate7

        No niin, 23 vrk vanha Oris Carlos Coste titanium Limited Edition no:1027/2000 tehtaan spekseistä välittämättä edistää 4vrk 7s 96h eli ka. 1.749984s/24h aika Kiva tulos monien Rolex tuulettajien ja tavis kelloinakin pidetyn harmiksi. Suhteellisen hyvä Ostos suhteellisen edullisesti Suomi kellokivijalkakaupasta. Automaattikello on hyvä valinta, jos jaksaa 170g kelloa ranteessa koko päivän pitää. Ei siis työkäytössä vaan ikuisella vapaa ajallani vain.


    • kellopeli

      Itsellä tällä hetkellä 3 oris kelloa hinta/laaatu kohdallaan

    • Diver3

      Itselläni on ollut Oriksen Divers Crono (titaniumia) n. 6 vuotta. Alussa jätätti sen 15 s/ vrk ja tällä hetkellä enemmän. Lienee aika viedä se huoltoon. Olen ollut erittäin tyytyväinen kelloon, koska se on ollut todella kovassa käytössä (lue: sukellus, golf, kiipeily yms.) ja kestänyt hyvin kaikki höykytykset. Tosin nyt ilmeisesti hajosi/ on kulunut loppuun keskimmäisen nupin sisällä olevat kierteet.

    • kellotietäjä

      Kellosi huolto on nyt ajankohtainen ja siihen kuuluu myös nuppien uusiminen.
      Oris on luokassaan pätevä kello ja kannattaa ehdottomasti huollattaa ja saat varmasti tarkemman käynnin samalla.

    • Orisdiver

      Hinta ja laatu mielestäni kohtaavat Oriksessa.
      Oman Oriksen ostin verkosta https://salkari.fi/fi/98-oris ja rekisteröin siihen vuoden lisätakuun oriksen sivuilla.
      Eikö sekin kerro jo hieman kellon laadusta jos saa kolmen vuoden takuun.
      Esim. Suklari kellot Oriksella on mielestäni upeita eikä koko ole liian suuri joitakin malleja saa kahdella eri kuori halkaisijalla

      • Mb76_

        Ilmeisesti Oris on laadullisesti ja muotoilulta parempi kuin Certina, caikka C puoletkin halvempi. Vesitiiviyskin on hyvä Oriksessa, joka ehdoton, jos käyttöön. Onko DS1 jo automaatina lelu ja kannattaa päätyä Certinan Kvartsi (paristokäyttöinen).? Tämmöinen vaikutelma nyt kyllä tuli, mutta jos hakee mekaanista kelloa ja käyttöön, niin Oriksesta, joka jo kelpaa hyvin alk.. COSC:n sertifikaattia ei käyttökelloon mielestäni tarvitse, kunhan likipitäen näyttää ajan. Jokapäivä ei tällaistakaan pitäisi kädessään, siihen on eri kello.


      • hate7

        Automaattikello käy tarkasti rukkauksen jälkeen jos sitä pitää aina ranteessa, YÖLLÄKIN.Ainoa keino ettei kelloa tarvitse ranteessa öisin pitää on hankkia niin sanottu keinoranne.Siis automaattikellon vetolaite joka toimii sähköllä, vetolaitteita on yhdelle tai usemmalle kellolle ja ohjelmoitavissa eri liikkeet.Ihmeellistä etteivät kellokauppiaat valista asiakkaitaan jotka rukkauttavat kellojaan jopa 2kk välein.johan tuossa tiiveys luokkakin aina avatessa kärsii.Vetolaiteet n.100- 500€


      • hate7
        hate7 kirjoitti:

        Automaattikello käy tarkasti rukkauksen jälkeen jos sitä pitää aina ranteessa, YÖLLÄKIN.Ainoa keino ettei kelloa tarvitse ranteessa öisin pitää on hankkia niin sanottu keinoranne.Siis automaattikellon vetolaite joka toimii sähköllä, vetolaitteita on yhdelle tai usemmalle kellolle ja ohjelmoitavissa eri liikkeet.Ihmeellistä etteivät kellokauppiaat valista asiakkaitaan jotka rukkauttavat kellojaan jopa 2kk välein.johan tuossa tiiveys luokkakin aina avatessa kärsii.Vetolaiteet n.100- 500€

        Moi taas, itselläni on omakohtainen kokemus automaattikellojen tarkkuudesta (2kpl) Omega speedmaster 125 vuodelta. 1974, jonka huollatin Omegalla The swatch Group Helsinki pitkän harkinnan jälkeen 1000€. Osia vaihdettiin paljon: lasi laskurin viisareita kaikki napit nuppi ja tietenkin tiivisteet ja rannekkeen JOUSINASTAT, olen tyytyväinen koska nyt sain taas "uuden kellon". Aluksi kello jätätti n.20sek viikko,sitten pidin kelloa jtkuvasti ranteessa, öisinkin. Reilun kuukauden päästä käy hyvin aikaa ei heitä mihinkään suuntaan ainakaan kolmeenviikkoon.Omistan myös kohta parisen vuotta vanhan ns.Seiko limited edition monster 200m, joka edisti viikossa 5 minuuttia!! Ja rukattavaksi jonka jälkeen edisti 5 sek vrk.mutta jos otti ranteesta yöksi pois niin edisti heti helposti 20sek.Ne jotka omistavat automaatti kelloja voivat helposti testata asian, mutta vaatii pitkäjännitteisyyttä tuo yö testi.Kunhan ostan kolmannen automaatin (Oris) niin hommaan myös tuon vetolate vitriinin.


      • Mb_76

        Itsellä on nyt Timex Ironman triathlon vm2001. Sykemittari on myös kellossa, että kun käy lenkillä, niin näkee vähän sykettä. Pesee sata/nolla nämä älykellot. Vintagea. Kaikki tarpeellinen löytyy, mitä nyt normi ihminen tarvitsee. Myöskin olen huomannut vaikeissa olosuhteissa, että kellon valostakin on apua. Onhan tietenkin mekaanisissakin nämä fosfori mitä lie viisarit. Tommoinen mutta vanhempi vielä.

        https://cseamush.wordpress.com/2011/10/03/running-gear-review-timex-ironman-triathlon-classic-shock-30-lap-200m-nylon-velcro-edition/

        Viime vuonna oli projekteja monenlaisia ja päällekkäisiä asioita, joten en ole pystynyt vielä Orista hommaamaan. Nyt vähän tyhjä olo, kun projektit päättyneet, liittyy retkeilyyn. Eli uusin tarvikkeita, jos lähtee patikoimaan. En tiedä, miten mekaaninen kello sopisi sitten siihen hommaan, vai onko vain kaunis lelu? Sekin tympäisee jos tulee haaveri? Nämähän mielletään rikkaiden leluiksi ja mikään varakas en ole itsekkään, mutta jos alkaa säästämmän, niin saahan sen! Kaikkea ei ehkä ole tarkoituskaan saada kerralla? Pysyy mielenkiinto elämään. Joka kuukausi jotakin.


      • Anonyymi
        hate7 kirjoitti:

        Automaattikello käy tarkasti rukkauksen jälkeen jos sitä pitää aina ranteessa, YÖLLÄKIN.Ainoa keino ettei kelloa tarvitse ranteessa öisin pitää on hankkia niin sanottu keinoranne.Siis automaattikellon vetolaite joka toimii sähköllä, vetolaitteita on yhdelle tai usemmalle kellolle ja ohjelmoitavissa eri liikkeet.Ihmeellistä etteivät kellokauppiaat valista asiakkaitaan jotka rukkauttavat kellojaan jopa 2kk välein.johan tuossa tiiveys luokkakin aina avatessa kärsii.Vetolaiteet n.100- 500€

        Höpö höpö. Voit nukkua ilman kelloa. Minun kelloni edistää muutaman sekunnin vuorokaudessa enkä pidä sitä öisin ranteessa vaan pöydällä selkä alaspäin. Jos pitäisin sitä koko ajan ranteessa lopputulos olisi luultavasti sama koska kello kåy raskaimmin nuppi alaspäin - vuoteessa se on harvoin siinä asennossa.


    • Mb_76

      Oris:han on ilmeisesti Sveitsissä "kansankello", suosittu edullisuutensa ja hinta/laatu suhteen takia. Jos meinaa jotain hommata, niin pitäähän taustat ottaa selville, että mitä ostaa? Myöskään nämä ei markkinoi itseään ollenkaan, näitä vain ostetaan. Tietääkö joku, että kuuluuko tämä merkki johonkin konserniin, isompaan yhtiöön. Valmistetaanko jo osat Kiinassa, vaiko Sveitsissä? Selittäisi edullista hintaa.

      • LöytyyBottasNimikkomalli

        Suurin osa koneistoista on Sveitsiläisen Etan modattuja ja nykyään löytyy myös ihan omiakin koneistoja todella pitkällä 11 vrk käyntivaralla. Kuorista en osaa sanoa missä tehty, mutta eiköhän automaattisorvit osaa tehdä ihan yhtä laadukkaita kuoria riippumatta missä ne koneet sijaitsee?


      • Mb_76

        Eli näillä on eri teemat eri valmistajilla. Oris on keskittynyt autourheiluun, niin kuin logo näkyy Williams F1 keulassa. Breitling myös, jotain viiteitä Bentley:hin. Bell &Ross tuotemerkistä tulee mieleen lentäjät. Eterna, merenkävijät. Omega, astronautit. jne. Nuo taustat nyt ainakin on ensin luettava. Nuo vanhemman mallin Oris:kset olisi hienoja, kai niitäkin saa jostain googlaamalla ja ehkä saa hyvään hintaan. Sivusilmällä tutkinut näitä, joten kokemusta ei ole. Suomessahan tämä on uusi ilmiö. Kännykät melkein tappoi kellot sukupuuttoon. Jotkuthan ostaa tosi kalliitakin kännyköitä, muutaman vuoden toimii, jos ei lattialle tipahda. Itse etsin jo oman kelloni ja kunnostin jokapaikan kelloksi, ranneke uusiksi ja patterin uusin.


    • Hintatietoinen

      Oris mainosti uusimman TM:n sivuilla, mikä tarkoittaa sitä, että roskakellosta on kyse.

      No, leikki leikkinä. Oikeasti Oris on kiinnostava merkki, joka ilmeisesti pyrkii vähitellen koneistoillaan irrottautumaan ETA-mafian otteesta.

      • oris_ja_orient

        Oris valmistaa itse kaikki koneistonsa, mutta ne eivät ole laadultaan sen parempia kuin Orientitkaan. Siinä maksaa pelkkä "swiss made" teksti, mutta kello eikä koneiston osat työstöjäljeltään ja kestävyydeltään sen parempia ole.


      • OrisOnLaatuPeli

        Oris käyttää Etaa ja varmaankin Sellitaa lähes kaikissa kelloissaan pois lukien 100 sarjan caliberit jotka on omia. Näin toimii lähes kaikki tuon luokan valmistajat.
        Turhaa yrität jälleen kerran provoilla vertailulla Orientiin.


      • omia_koneistoja

        Noissa on kaikissa caliber 300 tai caliber 700 sarjan koneistot, jotka ovat Oriksen omia. Koneiston mallit lukevat kellojen tuotekuvauksessa:
        http://www.laatukellot.fi/oris-c-75.html
        Eta-koneistoja ei ole enää vuosiin saanut muihin kuin swatch groupin kelloihin.
        Sellitan koneistot liian kalliita käytettäväksi alle tonnin kelloihin kuten Oris.


      • halvalla_tuotettua

      • Mb_76

      • Mb_76

        Vähän ruman kauniita, mutta saako näitä linkkejä edes laittaa tänne. Kaupallisilta sivuilta?


      • josTietääNiinTietää
        halvalla_tuotettua kirjoitti:

        Tuossa esim. 829€, koneisto Oris CALIBER 733, joka taitaa olla samaa tasoa kuin orienttien koneistot mutta vain "swiss made" joka nostaa hintaa.
        http://www.laatukellot.fi/oris-culture-musta-nahka-o3700-mm-p-34312.html

        Tuo Oris caliber 733 perustuu sellitan SW 200-1 koneistoon, et silleen. Tuskin ne Oriksella pystyy huonontamaan laadukasta Sellitaa Orientin tasolle?


      • Citizenin_koneistot

        Monet noista koneistoista perustuvat Citizenin omistamaan ja valmistamaan LJP 5800 koneistoon, johon Oris on vain vaihtanut punaisen roottorin. En sanoisi noiden olevan laadukkaampia kuin Orient.
        Ennemminkin Orient on paljon laadukkaampaa tavaraa kuin Citizen ja Oris.


      • EtaSelliTa

        Katso nyt ne Oriksen sivut ja mihin ne koneistot perustuvat. On niihin tehty oikeasti muutakin kuin vaihdettu roottori.


      • katso_itse

        Suoraan oriksen sivuilta movements, siellä lukee mihin ne perustuvat ja osa perustuu Citizenin LJP 5800 koneistoon.


      • voiSinua

        Juu ihan yksi löytyy ja loput Eta/Sellita.


      • kello68

        on täällä aikamoisia tietäjiä, jos vertaa Orista Orienttiin :)
        kanttaa nyt hieman ensin opiskella kelloja tai ainakin jostain muualta hakea kelloista tietoa kun suomi24 sivuilta.


      • Sveitsinlaatua
        oris_ja_orient kirjoitti:

        Oris valmistaa itse kaikki koneistonsa, mutta ne eivät ole laadultaan sen parempia kuin Orientitkaan. Siinä maksaa pelkkä "swiss made" teksti, mutta kello eikä koneiston osat työstöjäljeltään ja kestävyydeltään sen parempia ole.

        Eri mantereella kuitenkin, et ole sitten kädestä pitäen verrannut orista ja orientia huima ero esim. metalli rannekeiden laadussa ja yleensä kellojen imagossa keskenään siis automaattikelloissa


    • sinäVoitOppiaJotain

      Käyppäs ihan Oriksen omilla sivuilla klikkaa kohtaan Oris(punaisella) niin näet mihin Etan ja Sellitan koneistoon mikin Oris caliberi perustuu, eli mitä koneistoa on muokattu, eli vaihdettu roottori punaiseen Oris-roottoriin.
      Palaa sitten viisaampana saiteille ja lopeta vertilut johonkin halpisOrienttiin.
      Kummasti noita Etan koneita löytyy edelleen muidenkin kuin kuin Swatch-groupin kelloissa ja vaihto Eta kopioon Sellitaan on käynnissä.

      • hate7

        Oris aquis carlos costa limited edition IV titan no: 1027/2000 hankittu, 46mm halkaisija 16,2mm korkeus, paino 168g. Eikä edistä kuin pari sekkaa vrk. Tiedoksi Orikset säädetään tehtaalla mieluiten edistämään kuin jättättämään, yksi lysti kun ei tarvitse keretä mihinkään. Kello on tyylikäs oransit indeksit mustalla pohjalla, liukuva sek osoitin ym hienoa


      • plussanPuolellaAina

        Ihan vaan tiedoksi, että kaikki valmistajat säätävät kellonsa noin. Halpikset tietysti voidaan unohtaa tässä asiassa.


      • uimavalvoja12

        Ihmettelen tuota Oris divers -15sek jätättämistä "alussa"siis tarkoitatko uutena se olisi aika paljon kun vertaa minun Oris aquis carlos coste mallin 1sek edistämistä joka on aivan uusi. Olen manuaalisen alkuvedon jälkeen (30) pyrkinyt pitämään laitetta jatkuvasti ranteessa ns. "sisäänajon" aikana


    • uusiHakeeAikansaRytmiään

      Mekaanisen kellon käyntitarkkuus on kiinni myös käyttäjän tavoista ja "käden aktiivisuudesta" ja asennoista. Yleensä kellot säädetään tehtaalla käymään hieman plussalla, mutta käytössä se voi ihan hyvin käydä minustakin. Enemmän on harvinaista jos perus-Oris sattu käymään 1 sec/vrk kuin käydä välillä -10- 15. Ihmisellä näyttää olevan tapana hiukan liioitella oman kellonsa käyntitarkkuutta ja vuosien varrella tarkkuuskin muuttuu jonkin verran öljyjen ja iskujen ym. seurauksena.

      • lehmänkello

        Perus Oris?


      • ettäPitääTämäkinSelittää

        Perus-Oris = Sellita/Eta, Laatu-Oris = cal.11x.


      • olenoikeassa

        Onko sinulla Oris kelloja kun ärsyynnyt ja olet tietävinäsi kokemuksesta vai onko rolex niin ehdoton merkki. Rolexitkin huollettava saman aikavälin puitteissa vaikka on omat koneistot


      • hate7i

        Entä Tudor kellot onko niissäkin jotain ....?


      • TicTacToc
        hate7i kirjoitti:

        Entä Tudor kellot onko niissäkin jotain ....?

        Tudor eräänlainen karvalakki-Rolex (sama omistaja). Koska Rolex on erittäin hyvä merkki (ainakin koneistoiltaan jos ei ökymaineeltaan) on silloin karvalakkiversiokin vähintään hyvä, ja laatu/hintasuhde ehkä paremmin kohdillaan.


      • firmoissaTapahtuu

        Tuossa on vanhaa tietoa ja tilanne on muuttunut ainakin pariin kertaan tuosta. Tällä hetkellä Tudor käyttää Etaa ja omia koneistojaan, eikä ole tekemisissä Rolexin kanssa.


      • TicTacToc
        firmoissaTapahtuu kirjoitti:

        Tuossa on vanhaa tietoa ja tilanne on muuttunut ainakin pariin kertaan tuosta. Tällä hetkellä Tudor käyttää Etaa ja omia koneistojaan, eikä ole tekemisissä Rolexin kanssa.

        Eikö Rolex siis enää omista Tudoria? En löytänyt mistään moista uutista, onko Wikipediakin jäljessä ajastaan? Tudor ei ole koskaan käyttänyt Rolexin koneistoja, enhän niin väittänytkään.


      • RolexVsTudor

        Kelloilla ei ole mitään tekemistä keskenään, vaikka omistussuhteen on mitä on.


    • hate7

      Oris Carlos Coste titaani 50BAR 500M testi jatkuu, nyt 6vrk 144h 0,9999984s/24h ranteessa yötä päivää. Kello on ollut 6viikkoa käytössä

    • hate7

      Oris Carlos Coste titaani on nyt 8viikkoa vanha ja edistää 8sekunttia 14vrk eli 336 tuntia. 0.571428s /24h. Tämä tulos on saatu pelkästään automaatti vedolla ei siis mitään pohja vetoja käsin. Ei paha.

    • orisoris

      Rolex myyty Orikselle ,Roleksista Oris

      • MiksiLoisitTäällä

        Mene metsään takas.


      • Nenäkkäämpi
        MiksiLoisitTäällä kirjoitti:

        Mene metsään takas.

        Vittupää heräsi kun muut pääsivät töistä..eikö niin


    • viisaus

      oris ja muutkin sveitsissä tehdyt merkki kellot ovat kaikki loistavia kelloja onko sillä väliä jos kello heittää 5sekunttia puoleen tai toiseen automaattikellot on tehty tyylillä oli merkki mikä tahansa se joka tykkää automatic kelloista ei valita oli merkki mikä tahansa olen ollut tyytyväinen kaikkiin sveitsiläisiin automatic kelloihin johon kuuluu tudor, tag heur, omega, rolex , oris , jne . täytyy ottaa huomioon , että automatic kellot ovat hienoja kelloja terveiset ari raitiolta hki

    • Hyväostostaas

      Minun Oris Carlos Coste titanium on nyt 5kk vanha ja heittää -1sek ja ja joskus aikamerkistä pari viikkoa -0. On ollut lähes koko ajan ranteessa eli kunnon sisäänajo on tuonut tulosta

    • Laatuakehiin

      Automaattikellon paremmuus ja status piilee korkeammalla kuin niiden tarkkuus, hyvä että Oris käy noin tarkasti, minun 39 vuotias Omega speedmaster 125 automatic kronometri (niin kellossa lukee) ei perusteellisen huollon (2kk) jälkeen (2v) ole hettänyt juuri paljon sinun Oriksestasi eli hyvä "sisäänajo" on kannattanut

    • JS000JS

      Mistä ootte Suomessa ostaneet Oris-kellonne? Kova kuume päällä ja mietin nyt kannattaako ostaa valtuutetulta JM:ltä vai melkein tonnin halvemmalla ”grey market” -myyjältä.

      • Miksimiksimiksi

        Takuu 2v 1vuoden lisätakuu oriksen verkkosivuilta ei paha, mutta tuota 4-5vuoden päästä tehtävää huoltoa vähän karsastan kun ei ole rymy eikä työkäytössä mutta kai se on uskottava vaikka..


    • Tiktakolibändi

      Helsingistä Arkadiankadulta. Harmaatuonti kelloja eivät paikalliset valtuutetut huollot ota vastaan rahallakaan ja takuut eivät toimi niinkuin pitäisi, eli ei ollenkaan

    • Niinmiksie

      Jos sveitsiläiset tykkäävät niin olisi varmasti hyvä joululahja vinkki suomalaisille ehdottomasti, ainakin hinta laatu suhde kohtaavat

    • Hyväostostaas

      Juuri ilmestyneessä kansainvälisessä amerikkalaisessa Watch Time lehdessä oli testissä Oris Aquis Regulateur "Der Meistertaucher" l. Master diver kello $3,350 hinta on ilmeisen edullinen lehdessä esitellyistä ja mainostetuista kellomerkeistä joita en edes tiennyt olevan olemassakaan,hyvä Oris.

    • Tyttöespoostakin

      Mekaanisen automaattikellon ihanuus/viehätys on tosiaan korkeammalla kuin sen tarkkuus verrattuna kvartsi kelloihin, joululahja jota pidän kauan

    • Meikärokka

      Hienoa että naiset/tytöt ovat löytäneet mekaaniset kellot, onhan aihetta keskusteluun...😇

    • aasintuntija

      Unohtakaa ORIKSET ja muut keskihintaiset kellot. Hankkikaa kerralla kunnon kello Rolex. He tekevät kaikki osat itse poislukien viisarit ja safiirilasin. Heillä on jopa oma valimo.

      • Lisääliimaa

        Helppoa herjata kun kumpaakaan kellomerkeistä et omista


      • Anonyymi

        kuules , jos väität rolexia hyväksi niin mulla on kokemuksia rolexsista asia menee niin , että rolex ratsastaa merkillä tiedän mitkä huonot puolet ovat rolexsissa , jos haluat maailman parhaan automatic kellon niin osta patek philippe niin sitten puhutaan asiaa . viisaus


      • Anonyymi

        Rolle on kiistatta hyvä kello. Selkeästi parhaiden sarjavalmisteisten okellojen joukossa. On kuitenkin aika ilmeinen pienyrittäjän pätemiskello, se yllätyksetön valinta ja hyvin usein feikki-rolex on maailman väärennetyn kello.

        Kun näen jollain rolexin oletan että hän on joko pikkupomo tai käynyt Thaimaassa. Sveitsissä on paljon tyylikkäämpiä kelloja jotka ovat paljon vähemmän uusrikkaan näköisiä. On myös arvokkaampia. Rolle on pikkuporvarin kello.


    • Enemmänharkintaa

      Heti kun itse ostat kyseisen kellon ja vasta sen jälkeen kun tekevät viisarit ja lasinkin itse

      • voiNäitäNoloja

        Eikö sulla ole mitään järkevää tekemistä tai sanottavaa?


      • Matujaliikaa

        Mitä Kumma Ämmä/Jätkä


      • TeroÄ

        Eiköhän Rolex ole myös massakellojen tuottaja. Jos haluaa oikeasti hyvän automaatin, niin kannattaa lyödä kättä vähän syvemmälle taskuun ja pistää ittensä jonoon Voutilaisen käsin tehtyjen kellojen listalle. Hänen kellot ovat ovat maailman parhaita, ei mitään tusina tiukuja.


    • Helppohomma

      Oris Carlos Coste titanium 8kk vanha, aluksi edisti todella vähän, käynti tasaantui kahden viikon periodilla -0s/24h. Nyt jätättää 1-3s/24h.

      • Anonyymi

        nyt puhutaan asiaa orikset ovat tarkimpia automatic kelloja , moni tuijottaa vaan merkkiin eikä kellon tyyliin /laatuun hienoa että tämä tuotiin esille sillä en jaksa väitellä ihmisten kanssa joilla ei ole todellista tietoa eri kellomerkeistä kiitos kun laitoit noi tiedot t. viisaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt puhutaan asiaa orikset ovat tarkimpia automatic kelloja , moni tuijottaa vaan merkkiin eikä kellon tyyliin /laatuun hienoa että tämä tuotiin esille sillä en jaksa väitellä ihmisten kanssa joilla ei ole todellista tietoa eri kellomerkeistä kiitos kun laitoit noi tiedot t. viisaus.

        Väärin. Oriksen automaatit ovat hintaluokassa ihan normaaleja ja käyntitarkkuus yksilöstä kiinni. Rolex ja Omega ovat tarkkakäyntisiä.


    • klokloklo

      Vähän tuntuu lapselliselta teidän kellohifistien väittely. Mulla on vaarivainaan vieterivetoinen rannekello jota on vuosikymmenienvarrella muutama kerta avattu ja huollettu. remmejä menee sillointällöin. En aio ostaa mitään tonnin fetissitiukua.

      • sellaistaPilkkimistä

        Kuka harrastelee mitäkin ja ostelee, ei kait ole wulta pois jos jollain on parempi kello ja enemmän rahaa, vai iskikö kateus?


    • Kellonvetäjä

      Oris aquis,hyvä kello,suosittelen.

      • Anonyymi

        kello on ihan perseestä.


    • Anonyymi

      Kello on ihan perseestä.nim kokemusta 2v takuusta n.puolet takuukorjauksessa saman vian takia,vaihdettu uusi koneisto, sama vika jatkuu alkuvetoa vedettäessä vetopuoli menee hakkaannuksiin jumittuu 4kertaa sepällä ja nyt olisi 5kert.kyseessä 2019 syksyllä Suomesta ostettu mekaninen suklari 500m. takuuajan klo on ollut sepällä. pyysin uutta kelloa vaihtoivat koneiston ensimmäinen käsi...veto ja jumiin. nim.paskan saa pyytämättäkin

      • Anonyymi

        Kuulostaa sellaiselta vialta jota ei ei ole ollutkaan, ei ainakaan toista kertaa eri koneistolla.


    • Anonyymi

      Oris sun muut kalliit kellot ovat peniksen jatke.Feikkiä arvostusta hakeville.

      • Anonyymi

        Oris on edullinen ja hintaansa nähden laadukas kello. Ei todellakaan mikään "jatke", vaan enemmänkin arkinen peruskello.


    • Anonyymi

      Oris tuntuu olevan kelloharrastajaien suosiossa - ei aivan yhtä paljon kuin Tudor mutta kuitenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe