Isodieetti

Isokalorinen

Lueskelin tuossa hiljattain KG -lehteä ja bongasin sieltä jutun Isokalorisesta ruokavaliosta ja etenkin Isodieetistä. Ruotsalaiset ovat kehittäneet tämän dieetin. Kirja aiheesta on vasta ihan hiljattain tullut suomessa ulos, mutta olisi silti kiva kuulla onko muista dieetin kokeilijoita liikkeellä? Itsellä on alkamassa toinen viikko ja tämä homma tuntuu toimivan. Hankin siis kirjan itselleni ja siinä on tarkka ruokalista 8 viikolle. Täytyy kyllä sanoa, että aika vaikeaa on saada syötyä kaikki se ruoka mikä pitäisi. Jännittää oikein, että missä vaiheessa menee säästöliekille, kun liikuntaakin on tullut lisättyä, mutta uskoisin, että niin ei nyt käy.

Periaate tässä on tosiaan se, että energiaa saadaan yhtä paljon hiilihydraateista, rasvasta ja proteiinista. Eli perinteiseen ruokavalioon nähden vähähiilarinen ruokavalio, mutta perunaa saa syödä ja marjoja, hedelmiä ja kasviksiä syödään tosi paljon Ja sen lisäksi syödään ihan jäätävä määrä kananmunia.

Mutta olisi kiva kuulla kommentteja

5

1409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoikistunut

      Ollaan oltu isodieetillä nyt jo monta viikkoa olisikohan jo 5. viikko. Lounaat ovat osoittautuneet kaikkein haastavimmiksi. Dieettiä seuraan tarkasti aamupalan ja välipalojen osalta. Lounaat ja päivälliset valmistetaan isodieetin hengessä, mutta vähän sinnepäin. Osa ruoista on ihan kamalia ja outoja, mutta olen tehnyt niistä omia versioita. Olo on hyvä ja paino laskee. Kananmunia, juustoa, rahkaa, marjoja ja raejuustoa on mennyt paljon. Papuja olisi ruokaohjeissa paljon, mutta jossain se raja menee, 200 g papuja kuulostaa vähältä mutta on aika tuskainen määrä. Itse olen ruoka-alan koulutuksen saanut joten vaikeutta laittaa näitä ruokia ei ole olut. Kävin ostamassa sen isodieetti ruokaohjekirjan (ruotsin kielinen) siinä on monia ihan hyviä erilaisia reseptejä tuon suomennetun Isodieetti-kirjan ohjeiden lisäksi. Tämä dieetti on melkein enemmänkin kuin elämäntapa. Tässä oppii syömään säännöllisesti ja hyvin. Voin suositella. Täysipainoista ruokaa joka sopii kaikille. Ei kannata seurata ohjeita liian tarkasti vaan tehdä niitä ruokia joista tykkää ja jotka tuovat itselle hyvän olon. Parasta on se että ruokailun jälkeen ei tunnu oikeastaan miltään, vaan olo on edelleen hyvä ja virkeä. Ei väsymystä ja vatsakin toimii kun syödään paljon kasviksia ja marjoja.

    • mumma 55

      Olen noudattanut isodieettiä 7 viikkoa paino on pudonnut 7.7 kg,aluksi pudotus oli enemmän,silloin noudatin pilkulleen ohjeita,olen tyytyväinen tulokseen,tästä eteenpäin syön säännöllisesti ja otan mallia ohjeista mutta en noudata orjallisesti ohjetta vaan lähinnä laitan ruuoan sen mukaan mitä kaapista löytyy.Olen 55v ja kokeillut kaikki mahdolliset laihdutusjutut kaikilla olen laihtunut mutta sitten tas lihonut,nyt ajattelin pitää tätä mallia mielessä jos vaikka pysyi tuo syöminen kohtuudessa.Kannattaa kokeilla .Hauskaa kesää kaikille

      • Terhana

        Kirjastosta sattumalta bongasin samaisen 8 viikon kuurin kirjan ja olen nyt vasta toista päivää syönyt isodietin mukaisesti. En ole mitään viikko ohjelmaa ajatellut noudattaa orjallisesti vaan syön itse vaan aina aamupalat, välipalat jne. kirjan resepteistä mitä kaapista löytyy tai on helppo hankkia.
        Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu. Pikkusen olen kävelylenkkejä pidentänyt ja muutenkin koitan tehdä enemmän. Saa nähdä miten kesähumuissa käy alkoholin kanssa? En kyllä usein tai paljon juo, mutta joskus jonkin verran kuitenkin tulee sidua, olutta tai punaviiniä lipiteltyä.
        Lisää kommentteja ja reseptejä kaivataan! Jos jollakin on muitakin kuin kirjassa olevia ressuja! ?


    • Toimii Loistavasti

      Ite bongasin kyseisen kirjan,adibris-verkkokaupasta,löytyi sieltä niin Ruotsin,kuin Suomenkin kielisenä.
      Nyt on pari viikkoo säännöllisesti kokeiltu isännän kans ja kyl se 4kiloo on yhteensä lähteny,nyt olen sitten pari kiloa lähempänä 70-kilon tavoterajaa. Ja eikö kirjan tavotteena ollutkin kilo viikossa?

    • OHjeita

      mistä saatte nuita ruokaohjeita isodieettiin? ku en löydä niin mistään :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe