Hyvät elintarviketyöläiset.
Olette toimillanne ajaneet meidät kuluttajat siihen asemaan, että nyt todellakin katsomme tästälähtien tuotteen valmistusmaan. Ikäväkseni voin todeta, että ostamassani tuotteessa valmistusmaana ei enää lue Suomi.
Olen nyt toiminut tällä periaatteella nyt lähes 4 viikkoa, eikä mitään ongelmia ole ollut tuotteiden saatavuudessa. Ruokakauppiaat ovat onneksi ymmärtäneet hankkia kilpailevia tuotteita ulkoa, jotta ei tarvitse myydä eioota typerien lakkojen aikana. Ulkomainen ruoka on yhtä hyvää kuin suomalainenkin ja vähän ehkä halvempaakin, joten säästöäkin tulee. Enkä ole muuten ainoa joka näin tekee, käykääpä kaupassa ja kuunnelkaa mitä ihmiset siellä juttelevat tuotteita valikoidessaan.
Elintarviketyö
15
507
Vastaukset
Mutta onneksi nyt ei ole ahtaaja/akt0lakkoa, joten baltti/puola/saksa/tanska/ruotsi ruokaa on tarjolla. Tuontiruuan lisäksi hyötyy p-k yritykset, pienleipomot ja pienteurastamot, jotka yrittäjäpariskunnan toimesta tekevät pitkää päivää, kun menekkiä olis paljon enemmän ku on resursseja tuottaa. Elintarvikealan lakko saattaa olla pelastamassa monen pienen toimian konkurssilta. Lisäksi jakelu ei sinänsä ole pk-yrityksellä ongelma, isäntä hyppää pakun suittiin ja vie leivät lähiseudun kauppoihin.
Kuinkas muuten nuo meijerityöntekiät? Että happaneeko maidot tilallle tankkiin, vai meijerillä siiloihin? Oli miten oli, joka tapauksessa tuottaja on maksumiehenä.- wertgfd
Hyvä elintarviketyöläiset, palkkanne ja työaikanne on niin perseestä että ei enää yhtään pakkia. Jos noi pullamössö sukupolvi lakonaikana syö lidl:n sapuskoita niin hällä väliä. LIPPU KORKEELLE!
wertgfd kirjoitti:
Hyvä elintarviketyöläiset, palkkanne ja työaikanne on niin perseestä että ei enää yhtään pakkia. Jos noi pullamössö sukupolvi lakonaikana syö lidl:n sapuskoita niin hällä väliä. LIPPU KORKEELLE!
ja lue joskus kaupassa niistä puketeista missä ne on tehty. Jos on Satamaidon tai muun vastaavan pienemmän firman tuotteita nii ne on melkovarmasti suomalaista, mutta Valiollakin on paljon oman tuotemerkin alla myynnissä tuoti ruokaa. Suuri osa pirkka-sarjan tuotteista on tuotitavaraa. Suomessa valmisettu ruoka on niin kallista. Latvialainen pirkka-juusto on herkulllista.
Hetkinen, eikös tämä mesominen ole siitä lähtöisin että työnantajapuoli olisi halunnut joustoja työaikoihin? Ja uutkin elintavikealat olisivat halunneet samat työajat ja työehdot mitä meijereillä on?- kunnon ruokaa
wertgfd kirjoitti:
Hyvä elintarviketyöläiset, palkkanne ja työaikanne on niin perseestä että ei enää yhtään pakkia. Jos noi pullamössö sukupolvi lakonaikana syö lidl:n sapuskoita niin hällä väliä. LIPPU KORKEELLE!
On onneksi olemassa, todella laatutuotteita järkevään hintaan. Nam, kunnon saksalaista makkaraa, eikä mitään jauhokasoja. Myös jugurtissa on muutakin, kuin esanssi makuaineena.
Lisää keskieurooppalaisia ruokaketjuja suomeen, voitaisiin edes siten kansainvälistyä.
- nöf-nöf-nöf
Kuule eivät elintarviketyöläiset ole tässä mitään lisää vaatimassa, vaan TORJUMASSA porvaripuolen törkeät vaatimukset viime vuosisadan alun työajoista, ja etenkin ylityövaatimuksista ilman lisiä. Jos sinä et tässä tilanteessa lakkoilisi niin ole täys nössö. Syö vaikka paskaa.
- kaikki ovatkin
jotka ovat aamulla kaupassa ostamassa tuoretta leipää. Miksi heille ei kelpaa vanha leipä..
- Tuunari10
kaikki ovatkin kirjoitti:
jotka ovat aamulla kaupassa ostamassa tuoretta leipää. Miksi heille ei kelpaa vanha leipä..
Miten ennen pärjättiin kauppojen ollessa auki vain arkisin? Nyt uusavuttomat tarvii sunnuntainakin sen valmiin makaronilaatikon kun ei älyä ostaa sitä perjantaina valmiiks. Herätkää jo, täytyyhän ne viikonloppuvapaat olla elintarviketyöläiselläkin. Tuskin täällä nälkään kuolee vaikka teurastamo ei pyöri lauantaina ja sunnuntaina. Vai miten on pärjätty tähän asti?
- t. työläinen
Tuunari10 kirjoitti:
Miten ennen pärjättiin kauppojen ollessa auki vain arkisin? Nyt uusavuttomat tarvii sunnuntainakin sen valmiin makaronilaatikon kun ei älyä ostaa sitä perjantaina valmiiks. Herätkää jo, täytyyhän ne viikonloppuvapaat olla elintarviketyöläiselläkin. Tuskin täällä nälkään kuolee vaikka teurastamo ei pyöri lauantaina ja sunnuntaina. Vai miten on pärjätty tähän asti?
Kyllä yrittäjällä täytyy olla vapaus pitää kauppansa auki silloin kuin huvittaa, lisäksi se tuo käsittääkseni lisää työaikaa. Eli siis enemmän töitä, enemmän palkollisia. Sunnuntai on meille työssäkäyville todella hyvä shoppailupäivä, ostoksilla käynnin yhteydessä käymme koko perheen kanssa esim. ulkona syömässä.
- fgt677
Tuunari10 kirjoitti:
Miten ennen pärjättiin kauppojen ollessa auki vain arkisin? Nyt uusavuttomat tarvii sunnuntainakin sen valmiin makaronilaatikon kun ei älyä ostaa sitä perjantaina valmiiks. Herätkää jo, täytyyhän ne viikonloppuvapaat olla elintarviketyöläiselläkin. Tuskin täällä nälkään kuolee vaikka teurastamo ei pyöri lauantaina ja sunnuntaina. Vai miten on pärjätty tähän asti?
kauppojen sunnuntai aukiolo on niin hanurista ja syvältä! En ole töissä kaupan alalla enkä yleensäkään elintarvikealalla. Kyllä sunnuntai pitäis rauhoittaa muuhun kun kaupoissa juoksemiseen, lisäksi myyjät yleensä nuoria naisia perheellisiä jotenka sunnuntaisin lastenhoito ongelmat lisääntyy. Onko pyhälisät sen arvoisia että vaihdetaan vapaa töihin? Pakko rako?
Ite en mene sunnuntaina kaupaan muutakin tekemistä löytyy. - ravintolatkin
fgt677 kirjoitti:
kauppojen sunnuntai aukiolo on niin hanurista ja syvältä! En ole töissä kaupan alalla enkä yleensäkään elintarvikealalla. Kyllä sunnuntai pitäis rauhoittaa muuhun kun kaupoissa juoksemiseen, lisäksi myyjät yleensä nuoria naisia perheellisiä jotenka sunnuntaisin lastenhoito ongelmat lisääntyy. Onko pyhälisät sen arvoisia että vaihdetaan vapaa töihin? Pakko rako?
Ite en mene sunnuntaina kaupaan muutakin tekemistä löytyy.viikonloppuisin, sielläkin on paljon yksinhuoltajia sekä töissä että asiakkaana. Entäpä sairaalat, sielläpä niitä nuoria naisia vasta onkin viikonloppupäivystystä tekemässä, kyllä kaikki jaksaa nuolla haavansa ja sairautensa, menee sitten vasta maanantai aamuna päivystykseen..
- 25
Tuunari10 kirjoitti:
Miten ennen pärjättiin kauppojen ollessa auki vain arkisin? Nyt uusavuttomat tarvii sunnuntainakin sen valmiin makaronilaatikon kun ei älyä ostaa sitä perjantaina valmiiks. Herätkää jo, täytyyhän ne viikonloppuvapaat olla elintarviketyöläiselläkin. Tuskin täällä nälkään kuolee vaikka teurastamo ei pyöri lauantaina ja sunnuntaina. Vai miten on pärjätty tähän asti?
Näillä uusavuttomilla oli vaan hätä jos einetiskistä loppuu valmisruoka. Nälkäänhän nuo ressukat kuolee kun ei osata edes pottuja keittää.
- Olli Ostovoima
Suorastaan vapisen kauhusta. Mitenhän saarioisenäidin maksalaatikon valmistuksen käy kun meinaat ostaa saksalaista tarjousmaksalaatikkoa ))) soita ihmeessä että rajoittavat tuotantoa ainakin parilla lootalla per viikko.
- yökk
ei osta kuin köyhät ja lemmikkien omistajat, hitto kun se on pahaa.
- ei kovin hyvää!
yökk kirjoitti:
ei osta kuin köyhät ja lemmikkien omistajat, hitto kun se on pahaa.
koiralleni sitä silloin tällöin. Itse en ole syönyt vuosikausiin.
- Låda
ei kovin hyvää! kirjoitti:
koiralleni sitä silloin tällöin. Itse en ole syönyt vuosikausiin.
Maksalaatikkoa menee 3 rasiaa viikossa, koiralle. Se ei kyllä katso vamistusmaata...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 604843
- 733957
Sanna Marin ja lähestymiskielto
No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.2503545- 1183138
- 482944
- 232618
Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä192246Ero 68-vuotiaana
Minkälaisen keskustelun saan aikaiseksi, kun minä 68-vuotias nainen haluan erota 70-vuotiaasta miehestäni. Olemme kumpi2582218- 381943
- 1081892