Aihe

Vegeaiheinen punk-topic

Elävältä kaltatut

Ensin vähän historiikkia mun huonolla punktietämyksellä, joten korjata voi.:)
Anarkopunkbändi Conflict teki ainakin Youtuben mukaan ekan eläinoikeusaiheisen biisin "http://www.youtube.com/watch?v=L8Hw0w772Pw Oliko vuonna 83-84, ja teki monia samaa aihepiiriä käsittelevää klassikkobiisiä, ja näin anarkot alkoivat karttaa lihaa.
Streittaribändi Youth of Today toi biisillään "No More" lihansyönnistäkin kieltäytymisen suosioon kun päihteet ja irtoseksi oli jo epätoivottua käytöstä streittariporukoissa.
Crustit olivat suurelta osin anarkisteja ja seurasivat anarkopunkin esimerkkiä.
Punk muuttui muoti-ilmiöstä alakulttuuriksi ja sinne pesiytyneiden anarkojen vaikutuksesta pitkälti vegeily levisi pääosin HC-bändien keskuudessa varsin suosituksi, perinteistä punkkia ei sen sijaan niin kiinnostanut vegeaate vaikka muuten oltaisiinkin kantaaottavia monella taholla.

Joku voi tarkentaa vielä noita merkkipaalubiisejä punkin eri genrejen kasvissyönnin lanseerauksessa.

Ihmeen suosittua eläinoikeudet ovat kokonaisuutenakin punkin piirissä. Olisi hauska vetää galluppia miten moni punkiksi/punkkariksi itsensä mieltävä on kasvisruualla.

NOFX:n Fat Mike taisi vähän vittuilla vegeosastolle ekalla albumillaan, ja on nykysellään vegaani ja tekee supportlevyjä Petalle, jostain luin, että Rottenin känkkäränkkäkin olisi nykyään vege.

Ite en haluisi tuomita ketään, mutta kun on vaakakupissa valinnanvapaus ja elukan henki olen valmis kasaamaan kiviä elikon vaakakuppiin.
Eläimet ei ole tehneet mulle mitään, miksi mä tekisin niille, syön mielummin vaikka natseja.

Voiko kukaan sen aikainen punkkari valoittaa kasvissyönnin yleisyyttä silloin 80-luvun alussa kun punk oli täällä kukkeimmillaan - oliko "valtavirrassa" yhtään lihasta kieltäytyvää bändiä jonka voisi tuntea?
Yhtään hyvää suomenkielistä vegeaiheista biisiä ei taida löytyä.

Tällänen topic!

1

291

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • S SP

   Itse siirryn pikkuhiljaa vegeksi. Koulussa kasvista eikä kotonakaan syödä enää niin paljon lihaa. En mä ehkä ihan punkki ole, tai ehkä olen mutta sitten vähän poikkeava ainakin. Aatteista on kyse, ei siitä sen enempää. No, punkiksihan voi itteään väittää ja olla silti ties mitä, tarkoitan punkhan on aika epämääränen käsite. Jos puhutaan vaikka autoista, kaikki tietävät mitkä on autoja ja mitkä ei. Punkissa ei ihan sama juttu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   452
   5485
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   4779
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   84
   4620
  4. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   3789
  5. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   3061