Apua/neuvoja

DiVa80

Mul jo pitkään ollut haaveena hankkia aloitussetti ja alkaa kokeilemaan olisiko minusta tatuoinnin tekoon. Piirrustustaitoa on mutta ei se sano että tatuoinin osaa tehdä. Tuossa kävin tutkimassa aloitussettien hintoja ja mitä kaikkea sälää tuohon hommaan liittyy,.. kysymyksiä heräsi paljon...toi kysyisin ammattilaiselta mutta ei lähipiirissä sellaista ole ja empä marssisi liikkeen ovesta sisään kyselemään 'tyhmiä' tuntemattomilt.. tää on vähemmän nolo tapa :D
Mites toi säätö?Mitä voi säätää koneesta ja miten tietää että tikkaako liian syvälle? Sian nahkaan ajattelin kokeilla ensin että saa vähän tuntumaa koneeseen,..mut ystävä lupautui koekaniiniksi ku on jo monien vuosien takaa hänellä enemmän tai vähemmän onnistuneita kuvia. Kaikki vinkit otan kiitollisena vastaan

8

3162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olkaat hyvät

      - Älä osta settiä.
      - Sikaan hyvä testailla. Tosin paljon kovempaa, kuin ihmisen, kun on irti elikosta.
      - Liian syvälle lyötynä muste leviää ja kuvista tulee haaleita, liian pintaan ja väri ei ota kiinni. Sopiva syvyys n.1,5mm >- 0,5mm riippuen paikasta. Kyl sen sit huomaa kun tekee ja näkee miten paranee.
      - Käytä kertakäyttötarvikkeita.
      - Käytä siirtokuvia ja opettele niiden teko.
      - Opettele aseptiikkaa.
      - Opettele tatuointien jälkihoito.
      - Opettele miljoona muuta asiaa näiden lisäksi.
      - Unohda koneiden säätäminen. Hyvää konetta ei tarvitse säätää, ei ainakaan noviisin. Tuubin säätäminen on makuasia, mutta hyvä nyrkkisääntö on neulan kärki ihan inan näkyviin tipistä ja jos tällä säädöllä ottaa tippi ihoon olet aivan liian syvällä.
      - Jollet tiedä mikä on kertakäyttötarvike,tippi,tuubi, aseptiikka, jälkihoito tai siirtokuva, niin aloita ottamalla muutama tatuointi ja tutustumalla em. asioihin. Älä ostamalla konetta.
      - Piirrä, piirrä, piirrä, lue lehtiä, katsele kuvia, piirrä, lue kirjoja, piirrä.
      - Varaa aikaa. Tatuoimisen oppiminen edes kohtalaiselle tasolle itseoppimalla vie vuosia.

      • ägkkbn

        "Varaa aikaa. Tatuoimisen oppiminen edes kohtalaiselle tasolle itseoppimalla vie vuosia. "

        Jos ei vuodessa opi, kannattaa hommat jättää.


      • Olkaat hyvät
        ägkkbn kirjoitti:

        "Varaa aikaa. Tatuoimisen oppiminen edes kohtalaiselle tasolle itseoppimalla vie vuosia. "

        Jos ei vuodessa opi, kannattaa hommat jättää.

        - Jos kuvittelee kohtalaisen tason oppimisen tapahtuvan vuodessa, hanki itsekriittisyyttä. Ei myydä kaupoissa.


      • DiVa80

        ei kannata ostaa settiä?? Se on sanottu et halpaa ei kannata ostaa,.. koneeseen kuulemma kannattaa panostaa
        Olen lukenut tipeistä ja tuubeista yms yms..ja tässä vähän lisää tietoa yms kokemuksia kyselenkin..
        Itsellä on kuvia ja en tosiaan ole NYT tilaamassa konetta,.. tarkoitus tosiaan on tutustua hommaa muuten ensin.. ja mitä piirtämiseen tulee,.. piirrän piirrän piirrän.tutkin ja hutkin...
        Annoinko kuvan että kuvittelen sen oppimisen tapahtuvan hetkessä? Ja on tiedossa että edes hyvä piirrustustaito ei sano että osaa tatuoida.
        Kiitos vinkeistä :)


    • Pierced/Tattooed

      Kannattaa ottaa asiasta selvää ensin kunnolla,neulatyypeistä hygieniaan ja tekniikoihin ennenkuin edes harkitsee onko kykyjä alalle. Pelkkä piirustustaito ei aina riitä...

      Kannattaa myös ottaa itse kuvia. Kuvattomalta tatuoijalta ei voi odottaa intohimoa ja tarvittavaa kunnianhimoa mitä tatuoimiseen tarvitsee..

      • ghdjhj

        itse olen nyt nakutellut noin 3 vuotta kuvia enkä vieläkään koe olevani mikään pro..nöyrä pitää olla kun katselee ammattilaisten kuvia jotka tosin tehny kauemmin..mut hyvä vinkki on hakea oppipojaks/tytöks hyvä maineiseen liikkeeseen..ei ole järkeä mennä liikkeeseen joka tekee suttupaskaa koska siellä opit tekemään suttupaskaa..tosin sielläkin saattaa oppia edes hitusen alkeita..plus heiltä saa sitten vinkkiä mitä välineitä tarviit..mut itse en kans suosittele ostamaan mitään valmista settiä koska ne vaan laaduttomia..toivottavasti näillä eväillä pääset alkuun..


    • Vastarannan kiiski

      Sillettiin hieman myöhässä tietty tämä vastaus, eikä varsinaisesti liity itse avaajan kysymiin asioihin juurikaan.

      Täällä lähestulkoon heti sain silmät pyörimään päässä, kun lukee näitä vastauksia. En meinaa tekniikkapuolta, siellä näytti olevan ihan asiallistakin vinkkiä, mutta...

      Näin suhteellisen hyvänä piirtäjänä, ja semihakkaajana, voin sanoa että todellakin piirtämisen jalo taito on se ehdoton a ja vieläkin ehdottomampi o. Jos piirtää osaa, niin aivan tasan varmasti osaa joissain määrin myöskin täpätä. Muistan kun joskus aloittelevana jöllinä sain tuota samaa kuulla, ja kun treenasin milloin appelsiiniin ja milloin possuparkaan, huomasin vain otteen ja värin käyttäytymisen muuttuvan.

      Nämä jotka täällä väittävät, että piirrustustaito ei riitä, niin istukoon peukkuunsa. Piirrustustaito on se joka tässä on se VAHVIN meriitti, vain tekniikka on hieman eri. Ovat toki oikeassa sen suhteen että iho on eri kuin paperi/kangas, mutta eivät sen suhteen että iho, siinä missä kangas/paperikin on vain yksi materiaali lisää joka vaatii sen hetken opettelun, samoin työkalu.

      Ainoa asia, joka itselläni oli vaikea omaksua, oli se, että tatuoijana täytyy vain osata unohtaa liika hifistely. Katsoopa lähes mitä tahansa esmes. hienoa teematäppiä, huomaa ettei mitään valojen ja varjojen tanssia ole nähtävissä. Varjot löytyvät vääristä paikoista hyvin, hyvin useasti, luoden kuitenkin sen taiteellisen näkemyksen ja edelleen sen saman illuusion kuin oikeakin kuva.

      Potretit ovat sitten asia erikseen, niistä kieltäydyn ihan suosiolla itsekin, sillä en halua saada leimaa jota en ansaitse. Niissä huomaa sitten sen tarkkuuden joka tosiaan vaatii vuosien treenin, ja ainakin paremman silmän kuin itselläni on tarjota.

      Lyhyesti sanottuna; mikäli innostusta alaan riittää, käsistä ja silmistä löytyy se soppeli kipinä, niin ei muuta kuin ensimmäinen halppiskone vireille. Halppiskoneella saa tuntuman, ja jokaisella löytyy yleensä kaveripiiristä joku joka suostuu pienen täpin uhriksi, ilman ihmeempiä varjoja tai värileikkejä. Jos ei, niin tekonahkaa saa liikkeistä ostamalla, ja sillä myös löytää tuntumaa. Mä en kehoani antais sälille, jonka visuaalinen silmä on paska, vaikka ois hukannu 40v koneen kahvassa.

      Loppuun vielä; joku tuolla mainitsi, että kannattaa pyrkiä mestarin oppiin. Sääli sikäli, että kisällin hommat ovat tässä maassa pitkälti kuolleet, jokainen vissiin pelkää liiaksi kilpailua. Itse olen kouluttanut jo kolme sälliä, joista jokaisella taitaa olla oma liike tätä nykyä.

      En siis ala tässä enempää puimaan sitä aloittamista, sillä en pidä itseäni mitenkään erityisen hyvänä vinkkien kirjoittajana. Uskon että kaikki oleellinen on varmasti jo googlattu tai kirjasta luettu, ja ainoa mikä puuttuu on tatsi sekä kokeilu/kokemus. Nämä saa vain tietyllä tapaa, ja siihen kannustan.

    • alottelija

      Yleensä jos neuvoja kysyy niin niitä ei saa. Tylyjä vastauksia vaan :( ihan kun ne asialliset neuvot olis neuvojalta pois... jostain on vaan alotettava. Itellä on halpa setti ja uutta kattelen innolla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      67
      1390
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      54
      1072
    3. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      35
      944
    4. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      54
      933
    5. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      105
      855
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      57
      799
    7. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      84
      794
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      31
      711
    9. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      700
    10. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      56
      693
    Aihe