Veljen tyttöystävä sucks!

Huolestunut isosisko

En tiedä, mille palstalle tämä juttu kuuluu, mutta tarvitsen mielipiteitä seuraavan tilanteen ratkaisemiseen. Veljeni (30 ) on seurustellut / asunut yhdessä muutaman vuoden hieman vanhemman naisen kanssa. Vanhempani ovat kasvattaneet meidät kunnioittamaan kaikkia ihmisiä, mutta en kertakaikkiaan löydä veljeni avokista mitään positiivista. Pääpointtina on ehkä se, että nainen ei halua töihin. Tai ainakaan sellaisiin töihin, jota hänen koulutuksellaan ja olemattomalla työkokemuksella on tarjolla. Asunto hyvällä aluleella, ravintolaillalliset ja matkat kelpaavat kyllä. Veljelläni on hyvä koulutus ja kohtuullisen hyväpalkkainen työ, mutta nyt hän on alkanut valitella rahojen vähyyttä. Veljeni siis mitä ilmeisemmin pistää kaikki rahansa naisen eteen. Yksi kipeimmistä jutuista on se, että nainen on sanonut suoraan, ettei halua lapsia. Ikää on kuitenkin lähes 40v, joten kotirouvankaan ura ei kiinnosta. Venhemmilleni sekin olisi varmasti ollut ok, koska ovat hyvin lapsirakkaita. Muutamia esimerkkejä ajatusmaailmojemme erinlaisuudesta: Viimeksi meillä vieraillessaan "nuoripari" alkoi voivottelemaan, kun tulonsiirrot menevät tässä maassa lapsiperheille. Itselläni on 2 pientä lasta, mutta takana myös hyvä siivu työuraa. Viimeksi vanhempia tavatessamme nainen arvosteli mm. jyrkin sanakääntein kesämökkeilyn epäekologisena. "Kakkosasuntojen" lämmittäminen yms kieltämättä kuormittaa ympäristöä, mutta vanhempani ovat 30 vuotta kunnostaneet kesäpaikaansa mökirötisköstä upeaksi lomapaikaksi, jossa on käytetty pääasiassa kierrätysmateriaaleja. Kaikki perunat ja kesäisin vihannekset on kerätty aina omasta maasta. Eli nainen on aina tavatessamme erittäin tahditon. Hän on viitannut lieviin mielenterveysongelmiin ja olemme äitini kanssa päättäneet, että hyväksymme hänet ihmisenä... mutta, mutta... Olemme erittäin surullisia, että veljeni on löytänyt tällaisen miniäkokelaan. Olemme kuitenkin tähän asti halunneet kunnioittavat veljeni ratkaisua, emmekä halua puuttua hänen elämäänsä. Mutta nyt homma on kääntynyt niin, että joka kerta tavatessani vanhempani, he alkavat puhua surullisen katkeraan sävyyn veljeni tilanteesta ja minua on alkanut ahdistamaan toden teolla... Miten asialle kannattaisi tehdä?

47

8396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leena Mmm

      Ketäänhän ei pakoteta suhteeseen ja vaikka te muut lähiomaiset näkisitte kaiken selvemmin, niin veljesi elää juuri sellaista elämää kuin on itselleen valinnut. Voi olla, että hänen on tarkoitus siitä kaikesta jotakin oppia saadakseen joskus paremman ihmissuhteen, mutta jos naisesta ei ole hänelle uhkaa, pelkoa saati muutakaan näkyvää pahaa, johon jo lain nimessäkin pitäisi puuttua, ette voi kuin levitellä käsiänne sekä olla saatavilla,jos veljesi joskus apua tarvitsee.

      Toisen elämään ja ihmisuhteisiin ei vain puututa. Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti.

      Sinun ongelmasi on ryhtyä kantamaan vastuuta tilanteesta, joihin vanhemmillasi pitäisi olla omakin ratkaisu. He eivät tee sinua kohtaan oikein valitellessaan veljesi naisystävästä.

      Jos nainen on selkeästi loukannut vanhempiasi, heidän pitää osata sanoa siitä suoraan naisystävälle. Hyväksyminen ei tarkoita sitä, että sen jälkeen pitää niellä kaikki mitä toinen tekee tai sanoo. Olisiko tämä asia vanhemmillesi epäselvää?

      Onko mahdotonta ohittaa naisen jutut? Eikä jäädä niitä hautomaan, koska kuten itsekin kirjoitit niissä ei ole asiantuntemusta ja perustuvat enemmänkin hetken mielijohteisiin kuin oikeudenmukaiseen pohdintaan tapaus kerrallaan.

      Kukaan ei kuitenkaan kiellä kyseenalaistamasta naisen puheita. Esitä vastakysymyksiä ja tarkenna.Jos hän arvostelee mökkeilyä kysy tarkoittaako hän sillä täysvarusteltuja vaiko myös vanhempiesi mökin tyyppistä eli vie juttua eteenpäin äläkä jähmety hänen tahdittomuutensa takia. Kun ihmiset joutuvat perustelemaan asiansa he joutuvat pohtimaan asiaa uudelleen, jolloin siihen tulee selkeyttä tai muuttaa kokonaan sisältöään.

    • mk

      Löytänyt itselleen hyvän elättäjän ja veljesi on sen verran nössö että antaa ja laittaa naiseensa rahaa ja voi sitä vastaan saada paljon seksiä tai jotain muuta. Kertokaa veljellesi että jos menee naimisiin niin täysin poissulkeva avioehto siten että nainen ei saa erotetssa eikä kuolemantapauksessa mitään veljesi omaisuudesta eikä ole asumisoikeutta asuntoon jossa asuvat niin veljesi nainen varmaan eroaisi nopeasti kun naimisiin meno ei häntä hyödytä ollenkaan. Vihjatkaa veljellenne että laittaa rahahanat kiinni ja avokki töihin niin rupeaa raha riittämään ja avokille vain 100€ kuussa rahaa niin kyllä nainen rupeaa töihin haluamaan mutta jos joku elättää hyvällä elintasolla niin nainen on työtävieroksuva ihminen ja elää toisen siivellä.

      • tiukka täti

        Se nainen on/mk.... Sä osusit täysin asian ytimeen! Eukko on varmasti voimakas tahtoinen/luontoinen ihminen ja tää mies ei pysty sanomaan eikä tekemään yhtään mitään. Tällaisia tapauksia tunnen puolin ja toisin vaikka kuinka monta ja ne jotka ovat eronneet lopulta niin vievät kyllä tuhkatkin pesästä ja dominoivat lopun elämää näitä heikkoluonteisempia. Olen pahoillani veljesi puolesta! Älkää antako sen avokin hyppiä silmille! Jos ei sekään kunnioita teitä niin ei teidänkään tartte kunnioittaa sitä. Jättäkää kohteliaisuudet sikseen ja ryhtykää toimeen!


    • -mies-

      voithan suureen ääneen ihmetellä, kuinka Suomessa holvataan rahaa kaikenkarvaisille pummeille, jotka eivät ole tehneet päivääkään töitä ja joita työnteko ei edes kiinnosta!

      pakkoko sitä on vain hiljaisena kuunnella vieressä? kyllä minä ainakin sanon suoraan, jos joku moittii elämäntapaani.

    • Huolestunut isosisko

      Kiitos hyvistä vastauksista! Olitte selvästi lukeneet vuodatukseni. Eilen juttelin asiasta parin ystävän kanssa ja he sanoivat, että voisivat asiat tosiaan olla huonomminkin... nainen ei sentään ole narkomaani tms.

      Olen kyllä aina heittänyt vastaväitteitä naisen kommentteihin, se ei ole onneksi ongelma ;O) Tunnelma menee tosin aina pilalle, kun nainen ei kuitenkaan osaa väitellä loppuun saakka vaan tunnelmasta tulee todella vaivaantunut... Itse olen keskustellut hänen kanssaan aika pintaliitoasioista, mutta vanhempani ovat yrittäneet auttaa esim. työnhaussa. Kaikki ehdotukset, jopa valmiit kontaktit ovat johtaneet siihen, että nainen möksähtää ja sitten ei nuorestaparista kuulu pitkiin aikoihin mitään... Tämä on vanhemmilleni erittäin raskasta, koska olemme tavanneet säännöllisesti noin keran kuussa hyvän päivällisen merkeissä ja jutellet aina kaiken maailman asioista. Jos velipoika tulee käymään yksin, soittelee naisystävä kuulemma 15-20 minuutin välein ja kyseleen kotiin... (Tämä nyt on äitini versio ja voi olla hieman liioiteltu...)

      Vanhempani eivät ole mitään huippuvarakkaita, mutta ovat olleet valmiit auttamaan myös taloudellisesti esim. jossain vaiheessa oli esillä, että lähtevät osaksi rahoittamaan pariskunnan asuntoa. Nämä rahahanat on onneksi pantu kiinni ja asuvat edelleen vuokralla... Avioehdosta puhuminen etukäteen oli erittäin hyvä ehdotus. Tämä voisi luontevasti langeta isälleni, joka alkoi arvostelemaan suhdetta vasta, kun alkoivat puhumaan asunnon ostosta "me" muodossa, vaikka toisella ei ole tuloja...

      En haluaisi nähdä veljeäni nössönä, mutta näissä asioissa hän sitä varmasti on. Täytyy varmasti yrittää jutella kauniisti, että tilanne huolestuttaa... ja jos vaikka voisi valaista, minkä takia haluaa seurustella juuri tämän naisen kanssa. Ei kai siitä voi välejä lopuksi ikää katkaista...
      Kiitos vielä vastauksista!!!

      • näin vain on

        Tämä nainen on veljesi valinta. Jos nainen on suoraan sanonut ettei halua lapsia eikä mennä töihin, veljellesi tämä sopii ja hän on sen hyväksynyt. Jos veljesi haluaisi isäksi, hän ei olisi tämän naisen kanssa, tai jos ei haluaisi naistaan elättää, hän ei olisi tämän naisen kanssa. Se on veljesi asia, ei sinun. Jos veljesi ei pidä vanhempiinsa yhteyttä, se on hänen asiansa. Aikuinen ihminen tekee omat ratkaisunsa. Vieraillessa kännykän saa kiinni tai äänettömälle, jos siis veljesi ei haluaisi vastata naisen jatkuviin puheluihin, hän ei vastaisi! Sinä voit olla pitämättä veljesi valinnasta, mutta sitä ei sulta kysytä. Ei kyse ole tästä naisesta vaan veljestäsi.


      • ou, nou

        omista asioistaan! Veljesi suhde ei kuulu kellekään teistä!En ymmärrä miksi ihmiset ovat noin kauhean kiinnostuneita toisten asioista!!
        Ja mitä ihmettä isällenne kuuluu veljesi ja hänen tulevan puolisonsa avioehto????????!!!!!!!!!!!!


      • mieltä
        ou, nou kirjoitti:

        omista asioistaan! Veljesi suhde ei kuulu kellekään teistä!En ymmärrä miksi ihmiset ovat noin kauhean kiinnostuneita toisten asioista!!
        Ja mitä ihmettä isällenne kuuluu veljesi ja hänen tulevan puolisonsa avioehto????????!!!!!!!!!!!!

        en viittiny lukee alun avautumista kokonaan, mutta sen verran kyllä, että tuli asia selväks.

        Miks et vaan sanois vanhemmilles, että asian vatkaaminen saa sut tuntemaan olos kurjaks. Voisivatko puhua ihmisten itsensä kanssa? Ei sun tartte kärsiä toisten tekemisistä jos et oo ite mukana millään tavalla.


      • ihetellään vain
        ou, nou kirjoitti:

        omista asioistaan! Veljesi suhde ei kuulu kellekään teistä!En ymmärrä miksi ihmiset ovat noin kauhean kiinnostuneita toisten asioista!!
        Ja mitä ihmettä isällenne kuuluu veljesi ja hänen tulevan puolisonsa avioehto????????!!!!!!!!!!!!

        Ja mitä ihmettä ap:n ja miehen vanhemmille kuuluu myöskään naisen työnhaku? Nainen hakekoon tai olkoon hakematta työnsä itsekseen, ei appivanhempikokelaiden tarvitse alkaa aikuisen miniäkokelaan asioita järjestellä ja niillä itseään vaivata ja rasittaa.


      • ?????

        Hoksasin tuon sinun pointtisi, siis tämä nainen on eri mieltä asioista sinun kanssasi, niin sitten sinä et halua että veljesi on hänen kanssaan. Kyllä suomessa työtönkin saa jonkinlaista korvausta, että ei tämä nainen ihan tuloton ole. Miksi muuten et hanki itsellesi omaa elämää ? Ja antaisit veljesi elää omaansa.


      • veljensisko
        mieltä kirjoitti:

        en viittiny lukee alun avautumista kokonaan, mutta sen verran kyllä, että tuli asia selväks.

        Miks et vaan sanois vanhemmilles, että asian vatkaaminen saa sut tuntemaan olos kurjaks. Voisivatko puhua ihmisten itsensä kanssa? Ei sun tartte kärsiä toisten tekemisistä jos et oo ite mukana millään tavalla.

        Anna veljesi elää omaa elämäänsä ja yritä hankkia itsellesi oma. Mitä ihmettä sinulle kuuluu aikuisen veljesi asiat. Kälylläsi saa olla omia mielipiteitä ja hänellä on oikeus niitä eisttää siinä kuin muillakin ihmisillä.

        Vanhemmillekaan ei kuulu aikuisten lastensa elämä.

        Vähän hienotunteisuutta peliin ja katse peiliin.


      • y9uoyiugkj

        "Nämä rahahanat on onneksi pantu kiinni ja asuvat edelleen vuokralla... Avioehdosta puhuminen etukäteen oli erittäin hyvä ehdotus. Tämä voisi luontevasti langeta isälleni, joka alkoi arvostelemaan suhdetta vasta, kun alkoivat puhumaan asunnon ostosta "me" muodossa, vaikka toisella ei ole tuloja... "

        MITÄ teille kuuluu se, asuuko aikuiset ihmiset vuokralla?!
        MITÄ teille kuuluu toisten liiton avioehto?
        Ja että he eivät saisi puhua muodossa ME kun ovat pariskunta?!

        Joo, olette todella liian läheisriippuvaisia. Olette todennäköisesti todella kauhea appi-perhe.


      • Louisiana 73

        Mitäpä jos yrittäisit puhua veljellesi asiasta, kun olette kahden? Sanot hänelle, että on vaikeaa olla hänen armaansa kanssa tekemisissä, jollei hän kykene olemaan loukkaamatta kanssaihmisiään kommenteillaan. Sano hänelle suoraan, että sen naaraan käytös on todella loukkaavaa ja tulee jatkuessaan heijastumaan huonontavasti myös veljesi ja sukulaistesi väleihin, sillä juuri nyt kenenkään on enään vaikea sulattaa tämän avokin runoilua.

        Näin meillä toimittiin ja riskinsä on siinäkin, tottakai, että veljesi laittaa välit poikki, mutta menee ne välit poikki joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, ellei tämä täti-ihminen sulje suurta suutaan.


    • fesksdfgölkm

      Ei vittu te ihmiset olette perseestä. Jos joku ei elä ja käyttäydy niinkuin itsehaluatte niin menkää se nyt sanomaan vaikka ees päin naamaa. Tommonen paskanpuhuminen seläntakana on todella ärsyttävää ja säälittävää touhua, mutta eihän sille mitään voi jos oma elämä on niin yksinkertasta ja tylsää et pitää jauhaa muitten elämästä.

      • suku on pahin

        Viittasit aloitusviestissäsi veljesi naisystävän mahdollisiin mielenterveysongelmiin. Itselle jotenkin tuli mieleen, että voisiko tuo "työnvieroksunnaksi" määrittelemäsi ominaisuus ollakin työkyvyttömyyttä... sitä, ettei pysty, kykene tai jaksa tehdä työtä elämänsä siinä vaiheessa. Jos tilanne on tuo, tilannetta eivät varmaankaan helpota miehen sukulaiset, jotka ystävällisesti pyrkivät "auttamaan" työnhaussa ym. ym. No, veljesi ehkä tuntee naisensa teitä sukulaisia paremmin ja tietää syyt naisensa "työnvieroksuntaan.

        Muuten, kuulostaa perin kummalliselta, että vanhemmat auttaisivat yli 30v. miestä asunnon hankinnassa... oli "työtävieroksuvaa" naisystävää tai ei!


      • no niin

        No tuossa puhut sitten oikein asiaa miksi miettiä muita jos itsellä kurjaa tai jotain ...


    • kakaraa

      Sekö tekee ihmisestä ja elämästä täydellisen? Kotirouvana voi olla ilman kakararoitakin.

      Ei kannata tehdä mitään. Vanhemmille voi sanoa etteivät he voi määrätä lastensa elämää ja pakottaa ketään elämään jonkin tavanomaisen kaavan mukaan, kaksi kakaraa, punainen tupa ja perunamaa jne.

      Aika omahyväistä ajattelua toivoa veljen löytävän yhtä täydellisen naisen kun olen minäkin :D

    • et voi mitään

      veljes on aikuinen mies

      et voi tehdä mitään muuta kuin vittuilla hänelle naisesta että MITÄ OIKEIN MEINAAT?? Eiks se oo töissä tms...

      • mk

        Kun veljeä vielään kuin pässiä narusta ja kustantaa naisensa elämisen vaikka nainen ei tee mitään.
        Itse miehenä en koskaa elättäisi ketään joka ei itse viit´si rahojaan hankkia työtä tekemällä.


      • %(%(OTGK
        mk kirjoitti:

        Kun veljeä vielään kuin pässiä narusta ja kustantaa naisensa elämisen vaikka nainen ei tee mitään.
        Itse miehenä en koskaa elättäisi ketään joka ei itse viit´si rahojaan hankkia työtä tekemällä.

        Kovin tuttua on juuri reppana miehet,jotka elättävät ruusuisia mielikuvia vätys puolisostaan.Kotona notkutaan päivät ja annetaan vältteleviä vastauksia työnhakuun tai koulutukseen liittyen ja valitellaan ikuista väsymystä,kun koti on samassa tilassa kuin aamulla töihin lähtiessä.
        Miehelle koittaa sitten tuskan hetket,kun silmät vihdoin aukeaa ja suree tuhlattuja vuosia sekä tyhjää syliä.


    • vaimoke89

      Hei, nyt vähän järkee käteen! Sun veli ei tommosella akalla tee mitään, jos ei se halua edes lapsia!
      mielipiteeni on että teidän kannattaa sanoa veljelle mielipiteenne akasta ja yrittää myös sanoa ettei niiden suhde tule toimimaan.
      Veljesi löytää kyllä uuden ja 10000000% paremman naisen, kenen kanssa se voi tehdä myös lapsia ettei vanhana rupea kaduttamaan ettei lapsia tullut tehtyä.
      Toinen vaihtoehto on taas se että koulutatte siitä hirviöstä kaunottaren ja opetatte "talon"tavoille! onhan se nyt ihme ku on jo kuitenkin noin vanha eikä edes ymmärrä mitä saa toisille sanoo ja milloin kuuluu pitää mölyt mahassa prkl. jos ei se oo töissä, sen kuuluu siivota ja laittaa ruuat ja pitää miehen tyytyväisenä. muuten vois veli potkaista tuon sammakon pellolle, hankkimaan itse elantonsa.

      • bitch is bitch

        sano nyt veljellesi suorat sanat ja asap.. ennen kuin tuuppaa tommosen prinsessan paksuksi -- ja sitten helvetti alkaa.


    • .. äkkiä pakoon

      Kuvaamasi luonne naisesta kuullostaa narsistiselta ihmiseltä . . . uhri tajuaa yleensä liian myöhään joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska narsisti on niin hyvä manipuloimaan. Selviä suoria kysymyksiä naiselle kaikkien kuullen, esim. työhausta ym. paljastaa hänen todellisen luonteen. Hän melko varmasti raivostuu ja alkaa alentamaan kysyjää vastakysymyksillä tai katkaisee välit poikki välittömästi. Hän ei kestä minkäänlaista arvostelua itsestään. Kannattaa vähän kepillä kokeilla, mistä puusta nainen on tehty.

      • sevä tapaus

        Kannattaa lukea artikkeli netistä; "Narsisti kodin valtiaana".


      • muotisanakäyttöön

        Mun mielestä perhe kuulostaa läheisriippuvaisilta, jotka puuttuu lasten saantia myöten toisten asioihin, ihme ettei mene paikalle katsomaan miten nussitaan ja ottaako vaimo suihin, ettei meidän poika vaan jää ilman. Ja toi neuvo on todella sairas: ei aikuisten ihmisten työn haku kuulu muille. Kyllä siinä saattaa raivostua joku muukin kuin narsisti, itseasiassa, tää sun koko neuvos tuntuu narsistin neuvolta: jos joku väittää vastaan tai esittää lisäkysymyksiä kun minä jotain kysyn, niin johan on sairas -> Jaa? Etkös sä olis sairas, kun kävisit kuulustelemaan ja toisen pitäs vaan orjana vastata.... Vittu miten pimeitä ihmisiä. Taidat tuntea narsistit hyvin, ja olla itse sellanen.

        Ap ei muuten itse kestänyt arvostelua eikä eriäviä mielipiteitä, luitkos koko mailin.


    • vain sisar

      Tuskinpa asialle voi tai kannattaa tehdä mitään. Mitä itse olisit ajatellut, jos joku olisi yrittänyt vaikuttaa kumppanin valintaasi? Sukulaispojallani on ollut useampia äitinsä ikäistä naisystävää, kaikki hyvin samantyyppisiä. Itselläni oli aiemmin yli kymmenen vuotta nuorempi miesystävä. Suhteemme päättyi minun muuttaessani paikkakunnalta. Halusin hänelle mahdollisuuden saada lapsia. Nyt hän on isä, mutta vieläkin hän on sitä mieltä, että tein väärin jättäessäni hänet.
      Ehkä veljesi naisystävän kommentit, jotka ovat loukanneet teitä, ovat olleet hänen tapansa puolustautua sitä arvostellua vastaan(ehkä äänetöntäkin), jota hän on kokenut saavansa teiltä. Toisen mielipiteen ei pitäisi loukata, vaikka se arvostelisikin omaa elämäntapaa.
      Jos arvostelette naisystävää veljellesi, saatte vain hänet puolustuskannalle. Parempi ottaa asiat sellaisina kuin ne ovat.
      Jos vanhempasi haluavat avustaa veljeäsi oman kodin hankinnassa, kannattaa tehdä selkeä lahjakirja, joka kieltää puolison avio-oikeuden saatuun lahjaan tai ennakkoperintöön. Silloin heidän apuaan ei lasketa osituksessa veljesi omaisuuteen, jos siihen joskus päädytään.
      Minulla on viisi veljeä, joiden puolisot ovat hyvin erilaisia. Osan kanssa olen läheinen ystävä, osan kanssa juttelen harvoin, mutta he ovat veljieni valintoja ja heissä on täytynyt olla jotain, koska heidät on valittu.

      • Anniterttu

        saa valita ystävänsä ja naisystävänsä ihan itse..ei aina tule sisarelle mieluista..eikä vanhemmille..kuitenkin kannattaa ensin kysyä naiselta itseltään ennko alkaa arvostella..oletteko arvostelijat täydellisiä..sanomaan mikä parasta veljelle? isäni sanoisi tuohon "pysyytään jokainen omalla kassillaan" kun toihin asioihin kajoaa..se on hyvä neuvo tähänkin..hänelläkin on kolme erilaista vävyä,mutta koskaan ei riitaa tulee kaikkien kanssa toimeen asiallisesti..vaikkei kaikista tai heidän käytöktään sulata..mutta sanoo että pysytäämpä....ja se saa vitsin muodon ja naurattaa..kuitenkin vanhemmilleni oma koti ja kesäpaikka paikkoja jonne kaikki tervetulleet ,kun elävät talon tavalla.Annetaan kaikkien kukkien kukkia ei puututa toisten elämään,vaan eletään ihan sitä omaa...elämä näyttä kauniimmalta.


    • paska tilanne

      Et mainitse sanallakaan, onko veljesi onnellinen. Sen tässä pitäisi olla tärkeämpää kuin se, että hänen sydämensä valittu kelpaa teille muille. Hänen taloudellinen asemansa ei mielestäni kuulu teille pätkääkään. Parisuhteissa on niin miljoonia erilaisia taloudellisia asetelmia, että en välillä ymmärrä tätä, että pitää vaatia jotain standardikäyttäytymistä, että pitäisi olla joku tietyntasoinen koulutus, tietty palkka ja niin edelleen. Naisen kommenteista olen tasan samaa mieltä: lapsiperheillä on monia suoria ja epäsuoria etuja tässä yhteiskunnassa, en edes viitsi listata. Lapsettomat ja sinkut joutuvat uhrautumaan monella eri tavalla. Kesämökit ovat epäekologisia, mutta jos hän viettää siellä joskus kyläillessä aikaansa paikasta nauttien, suuta pitäisi mielestäni pitää soukemmalla. Muutenkin pitäisi vähän katsoa mitä sanoo, kun ihmiset kuitenkin ovat herkkänahkaisia. Ehkä hän vaistoaa, ettette ole ettekä ilmiselvästi myöskään aio hyväksyä häntä sukuun ja se saa hänet antamaan kommentteja, joita muuten ei sanoisi. Minusta tuntuu erityisen ikävältä, että nostat kaikkein pahimmaksi asiaksi sen, ettei nainen halua lapsia ja mainitset, että vanhempasi ovat lapsirakkaita = haluaisivat lastenlapsia. Eikö tämäkin asia ole veljesi ihan itse päätettävissä, eikä heidän??? Yritän tässä asettua hänen saappaisiinsa, sillä kun puolison suku ei hyväksy, siinä ei koskaan voi voittaa. Oletteko ajatelleet, että pahoitatte myös veljesi mielen kohtelemalla tämän puolisoa nihkeästi. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on välirikko suvun suuntaan. Luettelemasi asiat ilmeisesti ovat teille tärkeitä epäkohtia. Jotain asioita pitää pystyä hyppäämään yli, jotta tullaan toimeen. Kunnioitusta on myös katsoa joitain asioita läpi sormien. Onhan pariskunnan toinen osapuoli käsittääkseni teille rakas ihminen. Ymmärtäisin kirjoituksesi, jos nainen olisi kirvesmurhaaja tai pahoinpitelisi veljeäsi tai jotain muuta kamalaa. Mielestäni on nyt vain näkökulmista ja härkäsiksi kasvaneista kärpäsistä kyse.

    • joku111

      Jos sinun veljesi naisella on mielenterveys sairaus ja hän ei kykene töihin. Ja eikä kehtaa sanoa ääneen sitä mielenterveys sairautta niin älkää pitäkö häntä työtä vieroksuttavana ihmisenä. Taustalla voi olla esim. sairautta.
      Minulla itselläni on mielenterveys sairaus ja enkä ole onneksi törmännyt tuommoisiin ihmisiin, jotka pitävät toisia ihmisiä työtä vieroksuvina.
      Tämä oli minun näkökantani asiaan.
      Se on hyvä juttu, että katsoo lähimmäisten perään pikkuisen, ei liikaa.

      • ....,,....

        samaa mieltä jonkun edellisen kirjoittajan kanssa että veljesi löytää kyllä 10000000% paremman naisen,jonka kanssa myös on mahdollista saada perhe. luulen ettei teidän kannata olla vielä huolissanne,eikä juuri puuttua asiaan. mutta jos he aikovat naimisiin tai alkavat hankkia taloa,niin sitten järeemmät aseet käyttöön. uskon ettei tuollaisella suhteella ole kuitenkaan tulevaisuutta ja parhaassa tapauksessa veljesikin huomaa sen pian ja jättää eukon, ottaa samalla vähän opikseen että millaista eukkoa ei ainakaan kannata enää huolia.
        siis tuo akkahan on aivan persiistä,en ymmärrä miksi täällä jotkut tuollaista loiseläjää koittaa puolustella. ottaa nyt itseään 10v nuorempi liian kiltti mies itseään elättämään ja vielä kieltäytyy hankkimasta koskaan lapsia,joten mitä tuo akka luulee pystyvänsä tarjoamaan miehelle?
        mielipiteeni on se,että jokaisen ihmisen on tehtävä töitä. joko "rahatöitä" tai sitten kotitöitä lapsen hoitoineen. olisin ikionnellinen,jos sossut menis konkkaan eikä mistään luukulta enää sais rahaa kerjättyä. samoin työkkärit,kelat ym,ym,ym, kaikki pois! jokainen sais oppia pärjäämään täällä omillaan. jos on sairas (hullu) niin kuolkoon pois sitten ja vammaiset ym tietysti vanhempien hoidettavia,mutta kaikki laiskat ja luulosairaat töihin vaan!


      • vissi sossu
        ....,,.... kirjoitti:

        samaa mieltä jonkun edellisen kirjoittajan kanssa että veljesi löytää kyllä 10000000% paremman naisen,jonka kanssa myös on mahdollista saada perhe. luulen ettei teidän kannata olla vielä huolissanne,eikä juuri puuttua asiaan. mutta jos he aikovat naimisiin tai alkavat hankkia taloa,niin sitten järeemmät aseet käyttöön. uskon ettei tuollaisella suhteella ole kuitenkaan tulevaisuutta ja parhaassa tapauksessa veljesikin huomaa sen pian ja jättää eukon, ottaa samalla vähän opikseen että millaista eukkoa ei ainakaan kannata enää huolia.
        siis tuo akkahan on aivan persiistä,en ymmärrä miksi täällä jotkut tuollaista loiseläjää koittaa puolustella. ottaa nyt itseään 10v nuorempi liian kiltti mies itseään elättämään ja vielä kieltäytyy hankkimasta koskaan lapsia,joten mitä tuo akka luulee pystyvänsä tarjoamaan miehelle?
        mielipiteeni on se,että jokaisen ihmisen on tehtävä töitä. joko "rahatöitä" tai sitten kotitöitä lapsen hoitoineen. olisin ikionnellinen,jos sossut menis konkkaan eikä mistään luukulta enää sais rahaa kerjättyä. samoin työkkärit,kelat ym,ym,ym, kaikki pois! jokainen sais oppia pärjäämään täällä omillaan. jos on sairas (hullu) niin kuolkoon pois sitten ja vammaiset ym tietysti vanhempien hoidettavia,mutta kaikki laiskat ja luulosairaat töihin vaan!

        Ja sinäkö tiedät, että tämä puheena oleva nainen saa sossusta, kelasta tms. rahaa? Saattaa hyvin olla ihan vain aloittajan veljen rahojen varassa. Se on silloin sen perheen oma valinta, että toinen ei käy töissä, ja siihen ei ole meillä muila nokan koputtamista.

        Jos kaikkien pitää omillaan pärjätä, niin varmaan pitäisi myös arvostella aloittajan vanhempia, jotka yli kolmikymppistä poikaansa meinaavat asunnon hankinnassa taloudellisesti auttaa. Mitä omillaan pärjäämistä se muka on? Iso mies ja hyväpalkkainen vielä, ostakoon asuntonsa itse!


    • heittäkää se loiseläjä pihalle.sellaista herkkupeppua ei ole olemassakaan joka vois teidän vanhempia
      arvostella.sano veljelles että pistää sen kottaraisen aisoihin.eli jos ei tyttö tyyli muutu,niin se on'
      my way hai way.tiedän kokemuksesta,että tuosta ei tule muuta kuin pahoja ongelmia jatkossa.USKOKAA
      timo.

    • lopetaroikkuminen

      No ette ainakaan ala holhoamaan yli 3kymppistä miestä, ja voitte keskenänne voivoitella, mutta ette voi ettekä tee yhtikäs mitään. Ei se ole mikään avuton pikkupoika vaan aikuinen mies, jonka pitää kantaa itse omat taakkansa ja vastata omista valinnoistaan. Nynny? No, tuolla holhoamisella ja puuttumisella varmaan, kun koko iän on tuollaista ollut :)

      Voitte keskenänne voivotella, tai sitten löytäää asiaan huumoria: kuten sanottu, itselleen jokainen ottaa. Teidän rahojanne se ei uhkaa ja tahdittomuuteen voi aina kuittailla naurahtaen, jos on itsetuntoa, itse olisin ainakin selittänyt nuo mökkiasiat ja todennut, että voihan sitä jyrkästikin ajatella, mutta meillä näin. En pelkää erilaisia mielipiteitä enkä ihan totaalisen erilaisia maailmojakaan: ehkä tekin voitte ottaa tämän kasvattavana kokemuksena.
      Kuulostaa vähän siltä, ettette oikein kestä eräviä mielipiteitä: lapsettomienkin pitäisi huutaa perheellisten etujen puolesta,- vaikkeivät nämä koskaan puolusta lapsettomia, yksinäisistä puhumattakaan. Eikä oikein saisi mökkeilyä arvostella: miksei, ai kun teillä on mökki niin se on pyhä asia vai? Ja jos nainen ei halua töihin, niin hän ei halua: hänenhän se on kroppa, työ ja olematon ura. Jos veljellesi tämä käy, niin mitä se muille kuuluu, hehän sitä parisuhdetta elävät.

      Mitä hemmettiä ne vanhemmat ovat "surullisen katkeria" aiva naurettavaa! Ei heille kuulu enää vaikka aikuinen mies vetäisi rahansa pöntöstä alas, eikä selväjärkistä, täyspäistä ihmistä käydä surkuttelemaan. Opetelkoot elämään omaa elämäänsä ja elä sinä omaasi. Voitte tietenkin keskustella veljen kanssa normaalisti ja esittää kysymyksiä tai olla eri mieltä... Mutta se sitten siitä. Lasten saantiin ei kuulu puuttua: se on jo niin yksityinen asia, ettei kuulu teille pätkän vertaa.

      No, siis, mitä kannattaisi tehdä, kun ei suhteeseen saa puuttua. No, puuttua siihen mihin voi: omaan asenteeseen. Jos toinen sanoo mielipiteitään suoraan, voisi opetella keskustelemaan eikä teeskennellä aina: sanoa, perustella, väittää vastaan. Että ei se nyt ihan noinkaan aina ole. Ihan hyvin voi tuollaisista ympäristöasioista, raha-asioista ja jopa työn teosta puhua, ne ovat ihan yleisiä asioita. Ei tartte hymistellä ja teeskennellä. Ei tartte itkeä selän takana. Mutta sittenpähän tulee itsekin kuulluksi, vaikkei se mitään muuta muutakaan. Tosin, sitten pitää osata katsoa peiliin myös omalla kohdallaan, miten niitä asioita sanoo: nyt puhut aika kaikkitietävästi veljesi asioista... Voi ottaa sen oppina, että tämmösiä on. Voi muuttaa asennettaan siihen suuntaan, että todella ja aidosti antaa muille tilaa omaan elämään, omiin virheisiin ja antaa heidän maksaa omat laskunsa.

      Te nimittäin ette ole aidosti päättäneet hyväksyä, vaan hymistellä tosiaankin, tai puuttua ja holhota. Te ette yritä, vaan valitatte selän takana. Lopettakaa teeskentely, eläkää ja saatatte huomata, että myös täysin eri periaatteet omaavien (tai periaatteettomien) ihmisten kanssa voi tulla toimeen, vaikkei itse valitsisi niin tai toimisi niin.
      Tietty: voihan se olla että närpeentymisiä tulee, mutta nekin kuuluu elämään.

      PS. Jostain katsoin yhden viestin, missä vanhempasi tarjoavat rahaa ja yrittävät auttaa työn haussa: se on todella väärin. Se on holhoamista, aikuisten ihmisten elämään puuttumista. Miettikää vähän mitä tuon ikäisten ihmisten pitää vaan itse hoitaa ja mikä teille ei enää kuulu: vaikka he päättäisivät elää pummeina koko loppuelämänsä, kerjätä kadulla, stripata kimpassa, tuhlata rahat vuodeksi pizzoihin jne. se ei kuulu teille. Teidän pitää päästää irti.

    • Tres hermanas

      Ymmärrän hyvin huolestumisesi. Moni tälle palstalle kirjoittanut on antanut hyviäkin vihjeitä. Viestistäsi välittyy, että veljesi on sinulle tärkeä ja toivot hänen olevan onnellinen.On vaikea tiivistää koko tarinaa muutamaan lauseeseen, mutta itse kyllä keskustelisin vanhempieni kanssa ja sen jälkeen veljeni. Voihan sisarukset mennä vaikka kahville ( vkonlopuksi sinne mökille ja pari lasillista viiniä) ja kyselisin, onko hän tyytyväinen ja kertoisin rehellisesti, että sivullisen silmin hän ei vaikuta onnelliselta. Näin ollen välit kuitenkin pysyisivät hyvinä.
      Mielestäni perheenjäsenen oikeus on kysellä kuinka toinen perheenjäsen voi. Eihän ole pakko tuomita tai syyttää, asiaa voi käsitellä keskustellen. Meitä on kolme sisarta ja välillä tulee riitoja ja ongelmia, vaikka jokainen elääkin omaa elämäänsä.Kyllä maailma on silloin sekaisin, jos oman siskon kanssa ei ole väleissä. Tiedän, että näin ei ole kaikissa perheissä, mutta jos ongelma vaivaa, niin kannattaa yrittää!

    • Puupääpönttö

      En ole lukenut ainuttakaan vastausta koska heti aloituksesta tuli yhtä sun toista mieleeni. Joten jos jauhan samaa mitä muutkin ovat jo sanoneet: SORRY!
      Itselläni on "lieviä mielenterveysongelmia", enkä siitä syystä mene töihin! Olen nähkääs eläkkeellä, vaikka en umpihullu olekaan. Saan eläkettä ja mieheni on töissä. Kenellekään selkeästi ulkopuoliselle en/emme ole kertoneet miksi olen kotirouvana! Ehkäpä joku täysin ulkopuolinen ajattelee minun olevan siivestelijä tms. Ehkäpä! Ajatelkoot! Tämä ei nyt oikeastaan kuulu tähän lainkaan...
      MUTTA:
      Tässä ja nyt onkin ajatuksenani kertoa epäilyni tuon aloittajan mainitseman miniäehdokkaan syystä olla menemättä töihin. Olisiko häneltä jäänyt jotain kertomatta jollekulle - ehkäpä jopa avokilleen.
      Lievät mielenterveysongelmat eivät nyt kuitenkaan tunnu hänellä olevan kovin lieviä.

      PS. Minua ainakin pelottaa aloittajan, veljen ja vanhempienkin puolesta. Onko nyt tarkoitus että vanhukset luopuisivat kesämökistään ja rahathan tietysti pitää sitten jakaa, jotta miniäehdokas pääsisi taas kuppaamaan oikein kunnolla. Pitäkäähän kaikki varanne noiden "lievien hullujen" kanssa.

    • ROTHKO

      omasta suhteestaan. Ei siihen ole sisaruksilla tai vanhemmilla mitään sanomista. Joko haluaa elää avovaimonsa kanssa tai ei halua. Aikuisen ihmisen päätäntävalta on hänen omissa käsissään.

      Sen pituinen se.

      • Tumba 32

        Jos joku tässä "sucks", he ovat veljesi sisar ja vanhempanne. Mitä ihmeen tekemistä teillä on täysikasvuisen miehen elämän kanssa?

        Vaikka hän valitsisi kumppanikseen heinäseipään tai seinähullun alkoholistin, se on hänen asiansa.

        Eläkää omaa elämäänne ja jättäkää muut rauhaan. Tekemättä yhtään mitään.


    • klitra

      omat asiasi

    • Ei voi sanoa muuta kun että haistakaa vittu koko vitun retardi porukka. niin veljesi, äitisi, se portto ja sinä itse. Kukas täällä kitisee? voi jeesus mitä peeloja

      • 418672

        Voisin vaikka olla tuon kirjoittamasi jutun nainen. Ainut vaan että olen vasta 25v, ja mieheni vuoden minua nuorempi.

        Lapsia ei ole luvassa, ei siksi ettenkö haluaisi, vaan siksi koska en sellaisia pysty saamaan. Minulla ei ole ammattitutkintoa enkä ole menossa töihin, en ainakaan lähiaikoina, sillä sairastuin masennukseen jo vuosia sitten ja olen sen vuoksi kuntoutustuella.

        Ajattelen asioita yleensä kylmän loogisesti, joten silloin tällöin mielipiteeni varmasti herättävät tunteellisemmissä ihmisissä ärtymystä.

        Olemme kuitenkin asuneet onnellisesti yhdessä jo kolme vuotta, ja tänä aikana rakkautemme on vain vahvistunut entisestään :)

        Niin onpa kiva kuulla, että jos olisit mieheni sukulainen, niin todennäköisesti toivoisit meidän eroamme. Onneksi hänellä on vain yksi veli, jonka kanssa tulen ihan hyvin toimeen.


    • 16

      Nyt se miniä kokelas ÄKKIÄ ulos eli kierrätykseen, Ei tuollaista AKKAA kannata pitää missään nimessä! Sano veljellesi että laittaa AKAN ulos ÄKKIÄ, Jos veljelläsi on naisen Vaimon tarve opasta minun luo, Mun e-mail on [email protected], laita viestii niin jutellaan

    • lähiomaisillemme

      Jokaisen ihmisen on saatava tehdä itse omat virheensä ja valintansa. Ota erilaisuus rikkautena ja anna muiden arvostella elämäänne niin ettei se ole mikään tabu. Vahva ihminen kestää arvostelun ja osaa sen ottaa oikein niin ettei takerru jokaiseen pilkkuun. Jos joku palvoo omaa sukuaan niin ettei näe mitään vikoja niissä niin se ärsyttää. Mieheni provosoi juuri sillä kuinka täydellinen on hänen sukunsa ja minun ihan paskaa. Tätä ei katsota hyväksikäytöksi jos on paksuna kolmen vuoden välein, eroo ja lypsää elatusmaksut. Katsos kun eukko on tienannut kakaroilla saatavansa ja se on hyväksyttävää. On onni jos veljesi ei ole saanut kakaroilla tienaavaa eukkoa kuten monet muut. Onko ainoa hyväksyttävä keino päästä miehen tilipussille vääntämällä kakaroita putkessa? Jos ei saa suosilla niin saa ainakin elatusmaksujen muodossa kun sukset menee ristiin, niin nainen takaa elantonsa itselleen varmasti kun on tehty monta kakaraa vaikka äijän heittäisi menemään.

    • vvvvvvvv

      Veljelläsi ei ole vaikeaa tyttöystävää. Sinä taas olet vaikea. Heidän elämä ei kuulu teille. Mitä vatvot sitä?

      Yksi asia tuli mieleen. Jos minä olisin joskus hankkinut lapsia, tuntisin tällä hetkellä kalvavaa katetutta niitä kohtaan jotka eivät ole kakaroita tehneet. En tiedä mikä sinua vaivaa mutta ehkä olet kateellinen veljesi naisen vapaudesta tms.

      • Work hard for her

        Keskustelu herätti mielenkiintoni, sillä tunnistin veljessäsi hieman itseni. Olin 15 vuotta yksissä ex-mieheni kanssa, joka myös rahasti, kärsi lievistä mielenterveyden ongelmista eikä löytänyt akateemista koulutusta vastaavaa työtä koskaan... perheeni kärsi samalla viissiin kuin te nyt minun tilanteestani ja siskoni vuodatti monet kyyneleet asian tiimoilta. Minulla oli alun alkaen, niin kuin veljelläsikin varmaan, omat tiedostamattomat motiivini suhteeseen. Ihminenhän useinkin yrittää paikata jotakin asiaa menneestä yms. suhteilla eli jotakin tarkoitusta suhde veljesikin kohdalla taatusti palvelee. Viimeiset 8 vuotta yritin päästä irti suhteesta, mutta se ei ollutkaan niin helppoa. Sanoisin, että ette te kauheasti veljesi puolesta tässä vaiheessa voi tehdä. On hienoa, että välitätte, niin kuin minunkin perheeni minusta, mutta lakatkaa huolimasta. Veljesi on sitäpaitsi miespuolinen henkilö, joten hän ehtii saada lapsia jopa viisikymppisenä. Mielenrauhan ja rahan hän saattaa vuosien kuluessa olla vaarassa menettää, mutta sille nyt ei voi mitään, hän joutuu ehkä oppirahansa maksamaan. Menetin itsekin exään yhteensä miljoona mummon markkaa ja jouduin tekemään kahta duunia, mutta mitäpä sitä surkuttelemaan.


      • kyl on kannattanu

        Pitäskö itkeä vai nauraa. Ensimmäinen kirjoitus tuntui tutulta. Luulin jo että joku oli kirjoittanut minun tarinani. Elän nimittäin itseäni huomattavasti nuoremman miehen kanssa. Hänen sukulaisensa ovat olleet kovasti "huolissaan" meidän suhteesta. Kuinka mieheni pilaa elämänsä, kuinka kamala nainen, tekee sitä ja tätä. Olen katsonut tätä showta aika laheltä! Sukulaiset ovat uskomattomia keksimään perättömiä juttuja ja kääntämään asiat aivan päälaelleen, jos omat perheen jäsenet eivät valitse heille mieleistään puolisoa. Joskus ei voi kun ihmetellä. Kuka se lopulta on se mielivikainen tai narsisti? Antakaa hyvät ihmiset toisten olla, menkää omaan itseenne! Aikuinen (pitäis 30 v. olla) ihminen tietää mitä tekee. Hän vailtsee itselleen elämän kumppanin, eivät sukulaiset. Jos ei se hänestä tunnu oikealta, hän varmasti tekee jotakin sen eteen. Pahin mitä voitte tehdä on alkaa sotkea tämän parin elämää ja kääntää selkänne. Miettikää ketä silloin oikeastaan satutatte. Jos olette sitä mieltä, että veli ei pysty pitämään puoliansa, pidätte itse häntä nössönä ja loukkaatte häntä. Arvostakaa hänen elämäänsä ja valintojaan miehenä, eikä "veli parkana". Jos veli ei pysty hoitamaan asioitaan, niin hän varmasti tarvitsee tämän tyyppisen puolison. Vanhempien kuuluu kasvattaa lapsistaan pärjääviä. Jos näin ei ole, voi katsoa peiliin. Olkaa itsekin aikuisia. Joku hyvin jo sanoikin, että kanaattaa kysyä mitä veljen puoliso tarkoittaa, eikä tehdä omia johtopäätöksiä. Voi miettiä omaa suhtautumistaan. Kaikista löytyy vikoja jos etsitään, mutta ei kannata käydä liioittelemaan omassa mielessään. Kiusaa turhaan itseäänkin. Eikös se ole niin, että niin metsä vastaa kun sinne huudetaan. Ei kannata lietsoa riitaa ja pahaa mieltä. Näin meille on käynyt. Ihmiset ovat erilaisia, sehän me jokainen tiedetään. Myös erilaisten ihmisten kanssa voi tulla toimeen. On sääli jos välit ja luottamus omaan perheeseen rikkoutuvat. Ja se riittää, kun pari itse tietää omat asiansa, ei muitten tarvitse niitä arvailla. Terveisin me onnelliset ilman sukulaisia, mies 35 ja nainen 50!


    • Sirius10

      Ihan mielestäni asiallinen kysymys. Ihmettelen kun joillakin tuntuu osuvan kai omaan nilkkaan? että pitää tuomita tämä asia. Siis ensinnäkin ajatelkaa kuinka paljon sitä kuitenkin ollaan tekemisissä juuri sen lähisuvun kanssa niin totta ihmeessä tämä vaan kuuluu lähisuvullekin.

      Esim kysyjän tapauksessa vanhemmat ja lapset ovat tähän asti (en yhtään ihmettele jos tilanne muuttuisi "ihanan" miniän vuoksi), ruokailleet saman pöydän ääressä kerran kuussa ja silloin nähdään jo aika usein. Kyllä aika tahdittomalta tämä miniäehdokas kuulostaa. Käytöstavat kunniaan sanon minä. Ei miniällä eikä kellään muullakaan ole oikeutta heitellä asiattomia kommentteja jotka vain pilaavat koko ilmapiirin.

      Kysyjä ei varmasti ole ilkeämielinen enkä usko appelaakaan millään tavalla tavallisesta suomalaisesta perheestä poikkeavaksi. Lieköhän sitä narsistisuutta niillä henkilöillä jotka tänne paukuttavat mitä erikoisempaa soopaa moisesta. Tarkoitus on siis yrittää jollain tavalla saada kysyjä ja hänen perheensä oudoksi vaikka selvästi parrasvaloihin miniä ja hänen toimintansa kuuluukin.

      Siis nainen joka 40 vee ja tarkoitus selvästikin vaan olla ja laukoa tahdittomuuksia koska vain hänellä on siihen "varaa". Hyviä neuvoja on asiaan liittyen tullutkin että voisi esittää vastakysymyksiä miniä ihmeellisiin heittoihin. Kyllä siinä taitaa käydä niin että aika laihoiksi voi miniän perustelut (jos niitä osaa edes esittää?), mennä.

      Toinen puoli on taas juuri se mitä muutamat mainitsi että läheskään kaikki asiat ei taas kuulu suvulle. Kyllä tottakai velipojalla on oikeus olla kenen kanssa haluaa ja yleisesti elää omanlaistaan elämää. En tiedä onko kysyjä tai vanhempansa joskus jutelleet pojan/velipojan kanssa onko hän itse elämäänsä tyytyväinen? Saattaa tosiaan kyseessä olla mies jolla ei ole ns omaa tahtoa vaan tämä kumppani manipuloi minkä kerkeää. Onhan tuokin aika erikoista että nainen terrorisoi päivällistä jos ei itse siihen osallistu! Vaikuttaa todellakin manipuloinnilta.

      Ja lapsiasia, toivottavasti velipoikasi nyt ymmärtää että se kuume voi tulla myöhemminkin ja mitäs silloin tehdään kun nainen on selväksi tehnyt ettei ryhdy millekään? Ja ikää naisella kyllä jo on ensisynnyttäjäksikin, riskit jo suuret saada esim vammainen lapsi. Toisaalta, kuulostaa siltä ettei juuri kyseisen naisen kannata sukua jatkaakaan, anteeksi vaan ;). Ei olisi ensinnäkään voimavaroja edes lasta kasvattaa kun ei työntekokaan maistu. Sitä en tietenkään tiedä mitä tekee kotona vai tekeekö mitään, se ei selvinnyt kysymyksestä?

      Toivottavasti saatte tilanteeseenne jotakin selvyyttä sekä enemmän tasaisempaa kommunikointia päivällisaikana. Puhumalla moni asia selviää, myös sekin onko tämä nainen lähellä narsistisuutta tai muuta mielenterveyden häiriötä. Tällaisia pariskuntia löytyy suomesta muitakin. Hyvää jatkoa ja tsemppiä!

    • sybre

      Hei, teillä on väärä asenne veljesi elämään, koska se elämä on hänen eikä kenenkään muun. Itse hänen on saatava silmänsä auki ennemmin tai myöhemmin, jos te alatte jotain hämmentämään se jatkuu vaan, hänen pitää se itse käsittää että onko se väärin vai oikein. Eikähän siinä mitään niin kauheaa ole jos he rakastavat toisiaan, miten elävät. Kun rakkaus loppuu niin ero on vääjäämätön tuossa tapauksessa kun ei ole lapsiakaan. Minä olisin ainakin ihan kuin en huomaisikaan.
      Onpa muuten samankaltaisia kokemuksia eräästä omaisestanikin, ei siihen mikään auta, parasta antaa ajan hoitaa. Tulet vielä näkemään, että se loppuu jollain konstilla jos se on tarkoitettu loppumaan. Minkäs me voimme jos kaikkia ei ole kasvatettu saman kaavan mukaan, kyllä se kasvatus tulee sieltä nousemaan jossain vaiheessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe