Pomo syrjii?

Tilda...

Nelisen vuotta olen osa-aikaisena ollut asiakaspalvelutyössä. Koko ajan on pomon puolelta ollut huomauttelua, tervehtimättä jättämistä, arvostelemista, työvuorotoiveiden eväämistä. Nyt on kuitenkin tullut jotenkin mitta täyteen.
Pomo huomauttelee jatkuvasti siitä, että pitäisi mennä asiakkaita palvelemaan, vaikka juuri olen asiakkailta kysynyt, että voisinko auttaa heitä, mutta he ovat kieltäytyneet. Ei auta selittää tätä. Pomo sit itse lähtee heti asiakkaiden luokse ja saa ilmeisimmin sitten samat vastaukset tai alkaa "pakkomyynti". Jos tulostan jotain, minun pitää painaa entteriä, ei saa klikata hiirellä tulosta-painiketta. Kumma kyllä muiden tulostamiseen ei puututa.
Puheeseeni asiakkaille puututaan vähän väliä; ei saa sanoa noin, pitää sanoa näin. Jos olen palvelutilanteessa asiakkaan kanssa, niin pomo usein tunkee siihen väliin ja syrjäyttää sitten minut siinä. Olen kuitenkin saanut hyvää palautetta asiakkailta ja minulle on tullut kanta-asiakkaita, joten tuskinpa nyt ihan kaikkea teen niin totaalisen väärin kuin pomo antaa ymmärtää.
Työvuorotoiveet menee yleensä kuuroille korville. Silloin, kun olisin käytettävissä, ei vuoroja laiteta minulle. Sitten kun minulla on jokin meno tai reissu (tai en muusta syystä pääse töihin) niin sitten laitetaan työvuorot juuri niille päiville. Olen ainoa työntekijä, joka tekee lähes jatkuvasti aamu-ilta-aamu-"systeemillä" töitä. Muut saavat tehdä mukavasti samaa vuoroa koko viikon. Lauantai-työt "sattuvat" lisäksi lähes poikkeuksetta minulle (meillä siis vain yksi työntekijä lauantaisin töissä).
Pomo jättää mut usein tervehtimättä, muiden kanssa ollaan tosi kaveria. Yleensä ei mulle juurikaan juttele, muuta kuin vain huomauttelee. Inhottavinta on, kun en mielestäni ole tehnyt mitään väärää. Olen hoitanut työni mielestäni hyvin. Olen ahkera, olen joustanut työvuoroissa, auttanut muita töissään, tullut aina ajoissa töihin, asiakkailta olen saanut hyvää palautetta jne. Nyt tämä kaikenlainen syrjiminen(?) on alkanut pahentua entistä enemmän ja olen ihan totaalisen kyllästynyt. Töihin lähtö tuntuu aina vaan vaikeammalta ja töissä suoraan sanottuna vaan vituttaa olla.
Olisko siis parempi vaan nostaa kytkintä? Vai kuvittelenko vaan tuon syrjimisen?

68

8022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Narsistispesialisti

      Pomosi on narsisti, ei siinä sen kummempia! Käytös tuskin muuttuu koskaan, joten vaihdapa paikkaa.

      • ISO-V

        Kannattaa menna toiseen paikkaan toihin, ei tuollaista tarvitse karsia. Se tuossa voisi tietysti olla etta ehka pomosi pelkaa paikkansa puolesta, jos olet tehnyt niin hyvaa tyota, niinkin usein on. http://mattiviikate.newsvine.com/


      • ... tai sitten et. Sillä psykiatri ei tekisi diagnoosia yhden kuvauksen perusteella. Luultavasti ns. kemiat eivät vain synkkaa. Alaisena on hyvin vaikea kääntää suhtautumista, ellei se hyvällä työnteolla ole onnistunut. Asiakaspalvelutyötä löytyy muualta varmasti.


    • 43535

      vaiha ny ihmeessä paikkaa! tommosta ei tarttis kattoo päivääkään!

      • Narsistipaskat

        Ongelmana nykyään vain on ettei sitä duunipaikkaa niinvain vaihdeta.
        YT:t päällä monessa paikassa ja rekrykiellot päälle.

        Sitäpaitsi paskoja työpaikkoja on yllinkyllin että tuuri on oltava tosi hyvä jos sattuu
        osumaan terveeseen työpaikkaan.


      • Suomeen pettynyt
        Narsistipaskat kirjoitti:

        Ongelmana nykyään vain on ettei sitä duunipaikkaa niinvain vaihdeta.
        YT:t päällä monessa paikassa ja rekrykiellot päälle.

        Sitäpaitsi paskoja työpaikkoja on yllinkyllin että tuuri on oltava tosi hyvä jos sattuu
        osumaan terveeseen työpaikkaan.

        Juu ei suomessa hyvät ja terveet työpaikat kukoista. Nyt pakkaa sekoittamaan saapuu ulkomaalaiset halpikset. Huonolta näyttää.


      • 454673
        Suomeen pettynyt kirjoitti:

        Juu ei suomessa hyvät ja terveet työpaikat kukoista. Nyt pakkaa sekoittamaan saapuu ulkomaalaiset halpikset. Huonolta näyttää.

        työpaikka on just nii hyvä kun sä siitä teet! vittuun se kyynisyys ny oikeesti ihmiset!!!


    • Loppuun rääkätty

      Todellakin pomosi on narsisti paskiainen. Olen ollu 9 vuotta narsistyin alaisena ja voi sanoa ettei hän todellakaan muutu. Päinvastoin pahenee Älä vaaranna oma mielenterveyttäsi jäämällä. Itse irtisanoin itseni 9 vuoden jälkeen. Ei ole uutta työpaikkaa Mutta olo on vapaa ja kaikki se pelko ja ahdistus on poissa.
      Myös mielenterveyslääkkeet sai heittää nurkkaa 7 vuotta niitä syötyäni, Vika ei ollutkaan minussa ja huonossa työilmapiirissä ja jatkuvan simputuksen kohteena olemisessa. Kyllä elämä on ihanaa. Edessä uusi tulevaisuus :))

      • loppuun rääkätty

        Kirjoitusvirhe: siis minussa vaan huonossa työ....


    • pieru.

      Ei tuossa juuri ole vaihtoehtoja.
      Minä sinun asemassa alkaisin katselemaan uutta työpaikkaa.

    • Ei vituta enään.

      Ole oikein ystävällinen sille narsistipomollesi ja keitä kunnon kahvit ja dumppaa ulostuslääkettä sekaan. Katsotaan kerkeekö pöntölle ja jos mahdollista hommaa joku kaverisi muka asiakkaaksi ja sido pomo palvelemaan heitä. Tietenkin paskahuussista on jotenkin paperit just päässy loppumaan ja lisää ei oikein löydy mistään. Toinen hauska tsoukki on hieroa sen kusipään auton tuulilasiin parikiloa vaseliinia ja pieniä kiviä pakoputkeen........

    • :D

      Hanki toinen työpaikka ja sitten ilmoitat irtisanoutumisestasi. Samalla voit antaa palautteen pomostasi. Vinkki: nauhoita juttu.Jos palautteesi joskus nostaa seinän eteesi, niin voit kaivaa tämän eteen. Et riko lakia, jos oman avautumisesti nauhoitat.

    • ei kannata jäädä

      Käy lääkärillä, selosta asia, pyydä sairauslomaa ennen kuin sairastut työuupumukseen. Mieti sairaslomalla sitten tulevaisuutta, etsi uutta työpaikkaa. Lääkärintodistuksella voit myös välttää työkkärin karenssin, jos päätät itse erota työstäsi.

      • piczku

        ei vältetä yhdellä lääkärintodistuksella vaan niitä täytyy olla pidemmältä ajalta ennen kuin työvoimatoimikunta voi vapauttaa karenssista.Ja jos työvoimatoimikunta sattumoisin ja inhimillisistä syistä vapautuksen antaisikin niin riskinä on että päätös kaatuu ylemmässä elimessä.Henkilökohtaisesti kehottaisin keskustelemaan ensin työsuojeluvaltuutetun ja/tai luottamusmiehen kanssa mikäli sellaiset työpaikalta löytyy ja viemään asiaa heidän avullaan eteenpäin.Mikäli palkansaajien edustajia ei työpaikalta löydy niin yhteys pomosi esimieheen ja kerrot hänelle epäasiallisesta kohtelusta.Hänen kuuluu puuttua alaisensa käyttäytymiseen mutta mikäli esimiestä ei ole tai häntä ei kiinnosta hoitaa tehtäviään niin vaihtoehdot ovat vähissä.Ainoa keino on alkaa kaikessa hiljaisuudessa hakea uutta työpaikkaa ja kun tärppää niin sanoutua irti entisestä.Mielenterveyttään ei kannata pilata yhden typeryksen takia mutta lähteminen tuohon sairauslomakierteeseen ei ole mikään ratkaisu.Sitäpaitsi ei näytä kovinkaan hyvältä mahdollisen uuden työnantajan silmissä mikäli takana on sairauslomaputki,ei vaikka kuinka selittäisit sen johtuneen paskamaisesta esimiehestä.Tsemppiä.


      • 7

        Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että lopeta tosiaan mieluummin kuin kestät siihen asti että terveys alkaa pettää...siitä palautuminen voi näet viedä todella kauan.


    • w.c.fields

      Jos kerran osa-aikaisena, niin silloin kait voisit metsästellä kokoaikaista työtä. Veikkaan että pomosi on nainen jolla on ilmeisesti myös esimies. Jos näin on, niin ohita se pomosi ja kerro ongelmistasi hänen esimiehelleen. Se se vasta harmittaakin ja sillä saat aikaiseksi muutoksen.
      Kerro olenko oikeassa tuossa veikkauksessani:D

    • Työloukku

      Vuosi sitten minulla muuttui pomo joka on täydellinen narsisti ja perseen nuolija taas omalle pomolleen. Olen ollut samassa työpaikassa yli 20 vuotta ja on ollut monia eri esimiehiä mutta ei koskaan tämän nykyisen kaltaista hieno helmaa. Hän kokoaa ympärille henkilöitä jotka häntä ihannoi ja on AINA samaa mieltä kuin hän itse. Kun kyseiseen rinkiin en kuulu ja sanon omat näkemykseni asioista jotka on realistisia, niin hän mitätöi aina kaiken ja kääntää asian niin että minä olen se joka ei lähde toteuttamaan hänen uusia hienoja ideoita, en voi lähteä tekemään sellaista jonka näen että se ei tule onnistumaan.
      Suosittelen ja harkiten myös itse alan vaihtoa, vaikka muuten ko.työpaikka onkin hyvä mutta tämä yksi henkilö tekee mahdottomaksi työskennellä enää siellä. Jos joka aamu tuntuu mennä pahalta töihin niin kyllä siinä tarvitaan terapiaa ja mielialalääkitystä ja vain tuon yhden ihmisen takia.

      • Teeskentelija

        Mäkin selviydyn työssä rauhoittavien avulla. Pari vuotta sitten oli tosi vaikeaa esimiehen kanssa, mutta sitten kun aloin mielistellä ja hännystellä niin olo helpottui. Pakko on että saa työpaikan pitää. Lisäksi kannattaa myös muistaa, että useimmat työtoverit vievät mieluusti sanomiasi esimiehen korviin. Pistävätpä jotain omiaankin niihin juoruihin mukaan.
        Ainakaan meidän työpaikalla ei kehenkään voi luottaa. Jos haluaa olla rauhassa, niin aina vaan kehuu esimiestä ja työtä ja kaikkea. Siten pääsee kaikkein helpommalla.


    • Lightbluesoul

      Ootko kuullu karman laista, kyllä se sun pomos muistaa :b Joko otat ittes niskasta kiinni vielä tiukemmin, ehkä sanot suoraan sille miltä susta tuntuu, tai lähdet pois.

    • työtön39

      otappa yhteyttä ensin liittoon tai pääluottamusmieheen.. ja mikä se tyooikeus laki juttuun voi vetää oikeiteen...jos on riittävät todisteet sulla.. kaikkia pitää kohdella samalla viisiin... pitää olla sellanen työ paikka missä tykkää olla muuten palaa loppuun henkisesti ja fyysisesti...tunnen yhen pomon joka ei puhunut tietylle henkilöllö jos oli suuttunut tai ym voi olla että e sanonu mitään moneen kuukauteen..

    • ..................

      Osa-aika työssä? Oletko opiskelija, silloin sinun odotetaaan tekevän varmaa tuuraamista ja viikonloppuvuoroja. Jos olet työtön muuten ja teet sovitetulla päivärahalla töitä niin ota ihmeessä lopputili. Etsi joku toinen työ. Ei hyvänen aika. Tein joskus osa-aika työtä pari kuukautta kun olin työtön ja olisin saanut enemmän käteen jos olisin ollut vaan kotona. Muistaakseni silloin tulot laski työmarkkinatuelle.

      • Anonyymi

        Olen osa-aikatylläinen ollut lähes kymmenen vuotta homma toimii ainakin raskailla aloilla,näinä työajan karsimisen aikoina,työt on kyettävä niinkuin ennen. Mutta sovitellussahan on suojaisa,normaaliaikana 300 euroa,koronakorotus toi siihen 200 euroa päälle. Siis tätä 500 euron ansiota ei oteta huomioon sovittelussa. Vasta sen yli menevä palkanosa vaikuttaa,napsahtaa puolet siitä pois päivärahasta. Jos työpäivät on keskimäärin 5,5 h joka päivä,ihan okei. Jos työaika on yli 80 prosenttia kokoaikainen työajasta,menettää sovitellun ansaintakk ajalta. Eri asia on,jos on tilanne,tai vakio jossa ihmistä pidetään jokapaikan laastarina. Oikeastaan se kertoo,että työntekijän työhön luotetaan,mutta eihän se kivaa ole aina joustaa itse ja saada huonoa kohtelua. Puhu nätisti pomon kanssa. Minä kielellä: minä olen huomannut jo pitkään,ettei minua tervehditä. Olen miettinyt siihen syytä. Minusta olisi mukavaa,joskus pitää vapaa viikonloppu. En muista milloin sellainen on ollut. Jne. Voithan kysyä suoraan,onko kohtelusi tasapuolista muiden kanssa. Ei töksäyttää,vaan pyytää pomolta että olisi kahdenkeskistä asiaa. Voit näyttää kirjanpitoa työvuoroista,jos pomolta muisti heittää. Mutta,pidä käsissäsi ettei poliisi saa omaa kirjanpitoasi. Minä merkkaan vuorot kalenteriin,tehdyt. Pomo tietää että minä pidän omaa kirjanpitoa,kaikki toimii,likaa tulee eikä tarvitse sitä kysellä. Pomolleni voi myös puhua,riippuen onko kiireinen. Kun hänellä on aikaa,niin kuuntelee,ja valtaosan työyhteisön dynamiikasta ymmärtää.


    • taas onnellinen

      Pomosi on ilmeisesti juuri samanlainen narsisti kuin omanikin oli; narsisti tarvitsee itselleen kiusattavan ja suuren joukon ihailijoita. Se, kuka joutuu kiusaaksi, on sattumanvaraista ja sun kohdalla on käynyt huono tuuri. Asian vieminen eteenpäin ei omalla kohdallani auttanut sillä pomoni oli hoitanut hyvät suhteet yläkertaan ja sai kaiken tuen taakseen jo ennenkuin asiaa edes alettiin käsitellä. Oma tilanteeni vain paheni kun asiaa käsiteltiin, pomo kosti kaikin tavoin "mustamaalaamisen".
      Oma mielenterveyteni oli hajota ihan käsiin siinä röykytyksessä, vasta kun vaihdoin työpaikkaa oloni kohentui. Luepa netistä narsisteista, voi tuntua aika tutulta! Ja vaihda sitä työpaikkaa... Pomo ottaa tilallesi uuden uhrin, mutta oma pääsi selviää. Voimia ja rohkeutta!

    • pikkupomo?

      Pomosi on se, joka haluaa työilmapiirin olevan juuri sellainen kun hän haluaa. Hän haluaa sinusta sen naurunalaisen ja muista sitten jotakin muuta. Hän nauttii tilanteestasi! Huomautappa hänelle joskus, missä hän mielestäsi tai asiakkaan mielestä on epäonnistunut! Keksi tilanne, ellet muuten pääse ongelmasta! Ja naura päälle. En välittäisi kyseisestä kusipäästä pätkääkään.

      • kymijoki

        Et kertonut sen tarkemmin työpaikkaasi, mutta löytyykö sieltä luottamusmiestä tai työsuojeluvaltuutettua. Jos löytyy, kannattaa ottaa heihin yhteyttä.


    • jupajoooooooo

      Esimieheni vaihtui, tilalle tuli varsinaninen narsistiemakko. En jäänyt kuuntelemaan emakon röhkimistä, sain uuden työpaikan ja palkka nousi 500e.

      • jomrat82

        Anna kyseisen luuserin olla omassa rauhassaan ja tee omat työsi vain hyvin ja katso samalla uutta työpaikkaa. Itsekkin olen 2 vuotta tuollaista paskaa jo joutunut kestämään, jaksamiseen on tullut tuki työkavereilta. Kerran otin 3 päivää saikkua ihan vittuillakseni takaisin (ja tottakai kaikista pahimpaan aikaan jolloin oli ihmisiä muutenkin poissa) joten tuollaista kannattaa myös harrastaa ihan vaan periaatteesta ;)


    • Kateus ei kannata

      Kyllä voi tulla hätä käteen, kun ilmoitat (sekä pomolle että pomon pomolle, jos sille kannattaa - ja kenelle vain mahdollista, kuten luottikselle), että ellei pelleily lopu, lähdet saman tien. Anna seikkaperäinen kuvaus todisteineen päivineen. Joistain työvuorojutuista itse varmaan lähes aina kysyisin, että miksei onnistunut tehdä toivomukseni mukaan. Pitää panna pomo selittämään, lieneekö edes ehtinyt harjoitella vielä, kun kaikki on sujunut kuin rasvattu? Uutta sijaista hakiessa tulee pomolle taas kunnolla hommia, eikä tiedä onko seuraava yhtä joustava ja helppo kuin sinä.

      • nykyaikaa

        HEI. Eikö sinun työpaikallasi ole luottamusmiestä,ellei niin ota yhteys työsuojelupiiriin.
        Kenenään ei tarvi kärsiä tuommosen pomon touhusta.


    • ......

      kuvittele jos noin kerta tapahtuu....itsellä samanlaista kokemusta,naurettavia pikku juttuja mut onneks työsuhteeni oli silloin määräaikainen,olin saanut myös hyvää palautetta asiakkailta eli hoidin työni ihan hyvin...naamani ei vaan miellyttänyt ja voihan joissain tilanteissa pomo kokea työntekijän uhkaksikin....voithan pikkuhiljaa alkaa etsiä uutta työpaikkaa ja kun sen saat,nostat kytkintä...tai et vaan välitä ja teet työsi ja olet tyytyväinen et sul on työtä....

      • Spitaalinen

        myös. Olin määräaikaisena työntekijänä ja tein työni hyvin. Sain asiakkailta kiitosta, olin aina paikalla, tein pitkää päivää. Vakituiset tekivät lyhyttä päivää miinuksilla, "talvella sitten saa plussaa". Pari työkaveria huusi minulle. Kun kysyin neuvoa työasioissa, eikä aina vastanneet. Syynä raskas yksityiselämä ja osittain kiirekin ? Toinen tunnustikin mielenterveysongelmansa. Kiersin kyselemässä neuvoa ja asiakas odotti..

        Esimies ei "tiennyt" ongelmasta, hän oli kyllä mukava. Ihmettelin, miksi tämä kohdistui juuri minuun.
        Tulkitsin kateutta ilmassa, koska taustani oli erilainen kuin muilla. Haen nyt työtä muulta alalta.
        En voi palata noin vaikeaan paikkaan. Lääkitystä ei vielä ollut, verenpaine kyllä nousi.


    • kannattaa ajatella

      Hei, kuulostaa siltän että esimiehesi on patologinen narsisti jonka tunnusmerkit ja tyypilliset piireet ovat; häpeämättömyys, maaginen ajattelu, ylimielisyys, vaativuus, valehtelu, hyväksikäyttö, kateus, viha, rajattomuus. Esimiehen voi saada kuriin vain juridiikalla ja usein näiden kohtaloksi tulee maaginen ajattelu ja rajattomuus. Siihen luetaan erilaisten sopimusten ja työntekijöiden oikeuksien laiminlyönti ja rikkominen. Vain liitot pystyvät auttamaan. Yksin ei kannata lähteä ajamaan asiaa, tulisi olla 2-3 työntekijää.

    • Puolustaja121

      Hei, todella ikävää tuollainen. Teinä sanoisin pomolle suora sanat ! Pyytäkää apua joltakin lähimmäiseltä jos ongelmia. Tuollaisia inhottavia ihmisiä on ja ikävä että heitä on esimiehinä(kin).
      Eli hankkikaa parempi työpaikka! Tsemppiä!

    • Hyvä ihminen!

      Vaihda työpaikkaa tai perusta oma yritys.

      • oh dear!

        Mulla oli paska työpaikka ja mua uhkasi henkinen romahtaminen. Sanouduin irti ja jätin ne paskiaiset sinne toisiaan kiusaamaan.hähähähähäh. Vähän kiva ajatella nytkin että saan viettää ihanaa kesää ja ne siellä riutuu. kiäh kiäh kiäh!!!!


    • ..

      Jotakin hyötyä työttömyydestä.
      Itse olin parikymmentä vuotta yrityksessä, jossa oli kertomasi kaltainen meininki.
      Joka päivä vitutti mennä töihin ja kun sinne pääsi..rupes ahdistamaan.
      Syynä naispuolinen pomo, joka ei sattunut pitämään minusta. Syynä oli
      varmaan se, etten suostunut nuoleskeluun. Sanoin suoraan asiat ja sehän ei
      rautarouvalle passannut. Niin sitten yteiden tullessa kaikki eitoivotut naamat
      sai lähteä. Luojalle kiitos, ei enää tarvi ahdistua ja on hyvä olo.
      Sääliksi käy mukavia työtovereita, jotka joutuu siellä edelleen kärsimään.
      Tee ratkaisu. Älä kärsi.

      • iltahämyssä

        No,voi harminpaikka kun kaikki naispomotkin ovat lespoja.


    • -Aloittelija-

      Ja auta armias, jos olet tuollaisen "pomon" alaisuudessa aloittelija tai muuten uusi työntekijä. Teet tietämättömyyttäsi pienenkin virheen/virheitä työpaikalla (lue: Katastrofi narsistin mielestä).

      Se oli sitten siinä.

    • Olen kokenut työelämässä jotakin samankaltaista.Pidin asiaa silleen ettei tuo kuulu minulle.No alkoi asia vaivaamaan kun en ollut enää sopiva tuohon ja sittempä ei minua voinut enää tai enää ei tarvinnut mennä palaveriin jossa aikaisemmin käsiteltiin ne asiat jotka koskivat työtä näin meillä,miten teillä.Ylimieliset kommentit ja ohi kävelyt ja puheen aiheiden muutokset yleistyivät kun savustus oli isommillaan.Olinpahan vain ja viimein tajusin itse missä mennään ja helpotus oli suuri kun pääsin pois!Sain tietää jälkeenpäin jottei seuraajanikaan ollut sen parempi yksilö.No tämähän oli kuin satu mutta huono sellainen,kun tietää millaisia savustamoja jotkin pienet työ porukat ovat.Toivon että vielä olisi toimiviakin työyhteisöjä joissa viihdyttäisiin se aika mitä ollaan työn touhussa!

    • kytkintä!

      Pomosi on persoonallisuushäiriöinen. Ansaitset parempaa; nosta kytkintä!

    • nyheti

      vaihda työ paikkaa mee töihin johonkin kilpailija firmaan ihan vain kostoksi itse jos olisin samassa jamassa lähtisin heti

    • Ota heti yhteys Luottamusmieheen ja työpaikka suojeluun ! ei tuollaista käytöstä tulisi sietää kysy muilta työn tekiöiltä heidän mielipide pomosta ja sanokaa mieli pide suoraan!
      Olen iloinne että olet jaksanut ahkreasti töissä ja jatka samaan malliin !
      shemppiä!

      • lisään vielä jos olet työkkäri järkkäämällä paikalla puhu asiasta työkkäriin sieltä osaavat neuvoa eteenpäin miten tehdä inhottavaa että on tuollaisia pomoja mutta kaikki ei tule toimeen kaikkien kanssa.


      • täällä palstoilla
        heidyliini kirjoitti:

        lisään vielä jos olet työkkäri järkkäämällä paikalla puhu asiasta työkkäriin sieltä osaavat neuvoa eteenpäin miten tehdä inhottavaa että on tuollaisia pomoja mutta kaikki ei tule toimeen kaikkien kanssa.

        kyllä-sinun-tekstiäsi-on-tosi-kiva-lukea-kun-kaikki-väli-merkit-puuttuvat-ja-yhdys-sanoja-et-osaakaan-vaihdat-lennosta-toiseen-lauseeseen- ...

        VOI JUMALAUTA!! KUKA TÄLLÄSEN OTTAA TÖIHIN?! Taidat olla joku... Sairaalavessansiivooja?


    • olen siivoillut

      Asiakkaat ja sen työpaikan johtava henkilö,jossa olin töissä olivat samanlaisia. Pomot saattavat olla mukavia ja yleensä ovatkin, mutta työilmapiiri on perseestä revittyä. Poikkeus säännöstä on se että joku edes tervehtii. On se kivaa kun jotkut löytötavaratalon kassatkin leikkivät niin ylempiä ja vittuilevat siivojalle. Tyhmän ihmisen merkki minusta tuollainen... Ja ennenkuin joku ääliö alkaa taas selittää että etsi joku muu työpaikka niin voin kertoa ettei opiskelijalle muita työpaikkoja niin helposti löydy. Eikä itseasiassa kovin monelle muullekkaan näin lama-aikana. Ja jos kaikki olisivat jotain kauppatieteen hanuristeja niin kuka sitten siivoaisi? Te itse sitten työpäivän päätteeksi.

    • Loo66viita

      Kyllä sitä syrjintää löytyy valitettavasti aika monesta työpaikasta kten myös minun.Teen annetut työni aina tunnollisesti ja tämähän taas ei kelpaa työkavereilleni.Haistatellaan ja jos joskus minulla sattuu pieni virhe,niin siitähän se työkavereilla riemu nousee ja haukut päälle.Näköjään riittää,että on yksi kiusaaja,joka saa kasattua porukan taakseen.Luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu on pahimmasta päästä.
      Pomot vaan sanoo,että voi voi yritä jaksaa...Taidan nostaa kytkintä joten nosta sinäkin

    • alan vaihtaja

      mennä muualle töihin, niin ota ihmeessä loparit. Elämää ei kannata tuhlata huonossa työpaikassa, jos parempiakin on tarjolla.

    • hop

      Olet tekemisissä aidon työpaikkakiusauksen kanssa joka todennäköisesti johtuu jostain persoonallisuushäiriöstä.
      Omassa työpaikassa ol ihan aito narsisti ja paha.Työterveyden mukaan se on yksi heidän suurimpia ongelmia. Varsinkin kun istutaan saman pöydän ääreen keskustelemaan asiasta,niin ovat kuin enkeleitä.

      Meillä se ratkesi massairtisanoutumisiin,jonka seurauksena pomon toimet tutkittiin,ja pomo sai lähteä ja muut jäädä.

      Tosin jos olet ainoa uhri,niin kannataa suosilla vaihtaa työpaikkaa.Rauhassa hakee uutta vielä vanhassa ollessaan,ja sitten kun uusi on varma sanoo pomolle suorat sanat ja jos irtisanomisaika niin sairaslomalla.Syynä tietenkin esimiehen harrastama työpaikka kiusaus. Se antaa hyvän imagon henkilölle.

    • Ei sinuntuollaista tarvi sietää ollenkaan! Joko hänellä on jokin pakkomielle sorsia jotakuta aina ja et ole kysynyt mistä moinen johtuu ja muut sen ovat tehneet ja jättänyt rauhaan tai sitten sinussa on jokin piirre mikä häntä ärsyttää.? Eli on trauma jostain menneisyydestä siis hänellä, Eli kysy vain että jatkuuko tää veetuile mulle syystä mistä,vai jätätkö mut rauhaan vai lähdenkö meneen siis! Älä anna ylivaltaa sellaiselle ollenkaan,eli kova kova kovaa vastaan vain kyllä,se siitä selviää että saat rauhan! :)

    • 1+11

      Ei kannata käyttää sitä kitumiseen.

    • Tupla iloisuus

      Ei ihan aiheeseen kuulu, mutta yrityksen johtajuuteen kummiskin.

      Pomoa, jolle olen useamman vuoden jo työskennellyt, profiloidaan nyt hieman häntä pienellä speksilistalla:

      Missä työpaikassa on pomo, joka karjuu ja hermoilee kokoajan, kun yrittää hoitaa hommaa mielensä mukaan. Sen tiedän että yrityksellä menee hyvin enkä usko, että oma työpanokseni on tappiollinen firmalle.

      Hauskaa on, että kun tulee tilanne niin,
      se ei kuuntele ollenkaan työntekijän kantaa asiohin, yleensä menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos karjuu tuhdisti. Olen monesti asiakastakin varoittanut, että kohta kuuluu karjumista, kun alkanut oppiin pomon kiehahtelut. Vois sanoa, että vähän kukkoilua tämä toiminta. Ehkä hänen mielestään asiakkaan suuntaan näyttää hyvältä, kun karjutaan työntekijöille. Armeijassa näyttää ehkä hyvältä ei töissä!

      Yleisiä mitä kuullut tämän suusta:
      -"*ittu nyt vähän vauhtia ei me missään lastentarhassa olla!"
      -"Mikä siin on!?, *ittu nyt loppu toi ihmettely asiakas odottaa taukotiloissa!!"
      -"Mikä *erkele maksaa!"
      -"Tää virhe vähennetään sun palkasta!!"
      -"Musta alkaa tuntuun, että et säkään täysillä käy!!!"

      Hauskoja tilanteita on useasti sattunut tarvikkeiden loppumisen ja hajonneiden työkalujen johdosta. Kukaan ei halua kertoa sille mitään. Asiat vaan tulee julki, kun niitä tarvitaan. Se tiedetään niin pienipinnaisena, että räjähtää ihan tosta noin vaan helposti ja alkaa "kouluttaan" eli, vaikka asioista kerrottaisiin ajoissa niin se alkaisi syyttämään siitä sen käyttäjää, ihan niinkuin mikään ei olisi kulutustavaraa?

      Profiloikaa muutkin pomojanne, jos löytyy vastaavia "helmiä". Millä sanoilla pomonne huutaa teille naamapunaisena.?

      Pakko se on kestää, kun lainanlyhennykset ja muut kulut kohtalaisen suuria ja tulot ihan OK. Ei muutakuin hyvää helteenkesto kykyä keskustelun lukijoille.

    • tötötötwgwegwgw

      Suosittelen purra hammasta, tehdä annetut työt ja kuunnella pomon vittuilut. Muistat aina vain, että älä raahaa työongelmia kotiin. Töissä kuuntelet kiukuttelet, kotona vaihdat vapaalle.

      Älä missään nimessä hukkaa työpaikkaasi vain ja ainoastaan kiusan takia. Ala hakemaan toista työpaikkaa samalla, katsele mahdollisuuksia ja yritä hieroa se niin, että kun on vapaapaikka muualla sinulle...Irtisanoudut.

      Pahin kuoppa, mihin itsesi voit tällä hetkellä kaivata on suuttua ja lähteä menemään...Huomataksesi, että uuden työpaikan hakeminen ei käy kuin sukkien vaihtaminen.

      • Kassat

        Joko sanot pomollesi että vedä vittu päähän tiukkapipo tai otat loparit.


    • tyytyväinen, kohtala

      ihan järkyttävän tyrannin alla pomoteltavana. ämmä oli useamman kerran kännissäkin duunissa. tietotaito ei sillä läjällä riittänyt niihin tehtäviin alkuunkaan ja sillä oli omat yhtä epämielyttävät lemmikkinsä.
      työvuoroissa oli simputus ja epäreiluus suoraan osoitettavissa. ämmää sattui vituttamaan kun kuitenkin työtäni kehuttiin muualta koko aika.
      ihan totta. oksettaa vieläkin se työyhteisö. SAIRAS, sairaampi, sairain.. onneksi pääsin vaihtamaan (jaksoin..) nyt ei vituta, vaikkei ole edes kesälomaa,

    • eijainkeri7

      Älä jää tuleen makaamaan, vaan tee jotain. Etsi uusi työpaikka, et voi jatkaa nykyisessä paikassa tai elämäsi kärsii todella paljon. Työtä kyllä löytyy tekevälle!

    • Turhan tärkeät pomot

      Joo lähe vituun sieltä jos ei pomos ymmärrä työpanostasi

    • 17+4=?

      Toivottavasti olet jo alkanut katsella uutta paikkaa. Ongelma on pomossa, ei sinussa. Uudessa työpaikassa otetaan ilolla vastaan kaltaisesi asiallinen ja sitoutunut työntekijä ja tulet olemaan ihmeissäsi, miten hyvin voi olla. Tuon lähtemisen vaikeuden ymmärrän hyvin. Mutta pitää luottaa itseensä ja tulevaan, ajatella positiivisesti. Mitä pitempään jäät, sitä enemmän se kuluttaa sinua henkisesti ja ennen pitkää huomaat juoksevasi työterveyslääkärillä hakemassa unilääkettä, rauhoittavia tai muita mahdottoman työilmapiirin takia. Tilanne tässä vanhassa paikassa ei muutu parempaan, vaikka miten odottelisit. Pomoilla on joku ihme luotto, vaikka miten paskaa duunia tekisivät. Mikään ei pomosi kohdalla muutu. Ennen lehmät lentää (vai oliks ne siat, ainakin englanniksi siat lentelee). Pahimmoillaan muutkin alkavat vittuilla, kun näkevät miten se pomolta sujuu ja siitähän saa irtopisteitä.

    • Ei kun

      Ei kun sanot sille bossille ettet pidä hänen käytöksestään sinua kohtaan ja vaadit muutosta. Jos ei pelitä haet sata vuotta saikkua, niin eiköhän ala pelittää.

    • uusi mato

      Lueskelin viestiketjua , hienoja ja toinen toistaan osuvampia vinkkejä. Kysyn samaisessa viestiketjussa itseäni koskevan kysymyksen. Annetaan vinkkejä yhteydenotoista eteenpäin, työsuojeluun ammattiliittoon yms. Entäs jos kiusaaja on pedannut itsensä niissäkin itsensä hyvään ja korkeaan asemaan. Omalla kohdallani oli juuri näin työkaverini ö- kiusaaja oli pedannut todella itsensä esimiesten suosioon, Toimi työpaikkamme työsuojelu valtuutettuna, ja oli oman ammattiliitossani hyvissä leivissä ja nimissä... Ei auttanut muuta kuin katsella uutta... Ja kyllä kannatti. Vaikeehan se oli kun tykkäsi työstään, ja muuten työyhteisöstä mutta omaa mielenterveyttään ei kannata menettää. Kiusaamista ei tarvitse sietää, eikä kannata, se syö jokaista hitaasti mutta varmasti, joten uutta matoa koukkuun vain, ja uusille vesille !

    • Hullun nartun tauti
    • stss

      just tollasia ppäitä on joissakin työpaikoissa. kokemusta on, olen myös miettinyt monesti että mitä tollasissa tilanteissa pitäs toimia, joskus ois tehnyt mieli haistatella ja ehkä ois niin pitänytkin. joillakin on vissiin vaan niin huono itsetunto, että pitää sit yrittää kyykyttää toisia.

    • gh7

      mieti kumpi on pahempi. Pikku vitutus töissä vai tyhjä maha. Ja sen mukaan tee päätöksesi. Se on lopulta yllättävän helppo tehdä.

    • Samassa tilanteessa

      Yritä puhua pomosi kanssa, kysy suoraan missä mättää! Et menetä mitään! Kirjoituksestasi saa semmoisen kuvan että sulla olisi pomona nainen, vai mitä? Puuttuisiko pomoltasi itseluottamus.

      • kupu ravittu

        gh7, Suomessa ei edes työttömällä ole tyhjä maha. Jos on, se on omaa syytä! Höpö höpö-juttuja tuommoset...!


      • OllaanHiljaa

        Näin voi sanoa mun pomosta joka mut lomautti "muiden mukana" ja otti sitte ne tietyt takasin. Noussu pikkufirman esimieheksi ns. rividuunarista,eikä älyä mitään liiton perus jutuista. Oli lyhennettyä työviikkoa,pekkasia "ennakkoon",palkatonta sun muuta ehdotusta että firma pysyy pystyssä.
        Itse tämä työn sankari piti pekkasen joka perjantai pitkän pätkän vaikka sille ei mitään pekkasia palkkaus tavan vuoksi kuulunut.Hommahan toimi herralla kätevästi kun pisti itse laikkien palkat maksuun.
        Kaikenlaiin "vaikeisiin" asioihin oli "yleisvastaus": Häipyy takavasemmalle odotteleen jos asia vaikka unohtuisi.
        Firman omistaja vaan tuskaili kun tappiolla pyörii vaikka kaikki duunarit tekee töitä että homma pysyy pystyssä...
        Tuttua hommaa varmasti joillekkin?
        Ajattelinkin että kun löydän jostain muita töitä niin valaisen hieman omistajaa lopputiliä ottaessa että mikä on kun kalliiksi on käynyt.


    • ukkeliccc

      Ja voi sanoa pomolle suorat sanatkin. Töitä on. Pomo ei luota sinuun.

      • öhöö

        Eroko luottamuksen vienyt lie?


    • Anonyymi

      Tavallinen ihminen ei osaa olla pomo. Pomon osa vaatii luottamusta, luottamusta ja luottamusta. Mulla oli hyvä pomo, mutta se kaatui siihen, kun hän LUOTTI liikaa ja otti töihin ihmisen, josta oli varoitettu että henkilö on hankala. Ja hankala se olikin. Naisvihaaja. Meitä naisia sanoutui irti kaikkiaan kolme. Sitten ylin johto tajusi ja pomo joutui sivuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe