tieto valuu kuin vesi

hanhen selästä

Asiallinen keskustelu kannabispuolustuksen kanssa on mahdoton tehtävä:

- jos todistat jotain vastaan se kuitataan salaliittoteoriana
- jos todisteita vastaan ei ole se onkin todistus puolesta
- vain kannabiksen harmittomuutta puolustavat tutkimukset ovat valideja
- kannabiksen käyttöä humaltumiseen perustellaan lääkeainekäytöllä
- kannabis on vaaraton koska alkoholi on vaarallinen
- koska alkoholi on päihde, kannabiskin pitää laillistaa
- koska kukaan ei kuulemma koskaan ole kuollut kannabikseen, se on täysin vaaratonta kaikissa olosuhteissa
- porttiteoria on salaliittoteoria eikä se toimi, itse asiassa se toimii kääntäen
- huumevastustus on amerikkalaista propagandaa
- kannabis on suorastaan terveellistä ja kaikkien pitäisi käyttää sitä
- huumeiden laittomuutta kannattaa tupakkayhtiöt
- Suomi on poliisivaltio
- poliisi on syypää hampunpolttajien sosiaalisiin ongelmiin jne. jne. jne.

Väitit mitä tahansa tulet aina olemaan väärässä huumepuolustajien mielestä. Heillä löytyy toinen toistaan absurdimpia selityksiä ihan joka asiaan. Kun vielä moni selvästi kirjoittaa pilvessä, järkevä keskustelu on täysin mahdoton.

11

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleisurheilijamies

      Kappas kun en minä ole huomannut kannabistien argumentoivan tuohon tapaan.
      Tässä vääristellään nyt kyllä todella pahasti, tarkoitus on ilmeisesti mustamaalata legalisaation kannattajia.

      • fdahg

        minä olen usein havainnut nuo argumentit kannabiksen puolustajien puheissa. EHkä sinä et oleseurannut keskustelua tarpeeksi. kannattaa seurata keskustelua ja kommentoida vasta sitten.


    • Hyönteistutkija

      Seuraamme ilmeisesti eri keskustelua, jos kannabiksen laillistamisen argumentit ovat nuo listaamasi. Näyttää se asiallinenkin tieto kannabiksen puolustajiltakin valuvan vastapuolen ymmärryksestä samalla tavalla.

      Käsittääkseni väittelyssä on tarkoitus kumota vastapuolen argumentit. Vai voitko kertoa minkälainen on asiallista keskustelua? Kenties henkilökohtaisuuksiin meneminen, kun esittää vastakkaisia näkemyksiä?

      • nnnnnnnnnnnnn

        yksi esimerkki on se MIkke, se hullu rumpali, joka syytää koko palstan täyteen ulostetta. Luojan kitos, että internetissä ei ole hajua mukana.


      • ojvpre
        nnnnnnnnnnnnn kirjoitti:

        yksi esimerkki on se MIkke, se hullu rumpali, joka syytää koko palstan täyteen ulostetta. Luojan kitos, että internetissä ei ole hajua mukana.

        hänän on niitä IHRY:n kannattajia, eikö olekin?


      • io43qj
        ojvpre kirjoitti:

        hänän on niitä IHRY:n kannattajia, eikö olekin?

        vaikkei hän myönnäkään,niin hän on tod.näk pallarin poikia eli. ihryn porukkaa, koska ei kukaan kannabiksenkäyttäjä voi olla sellainen tomppeli. eikä muukaan ihminen. eli hän vetää pellen roolia ja sanoo kannabiksen tehneensä hänestä "supermiehen"


    • PalleM

      Ensinnäkin: koko keskustelua hallitsee kauttaaltaan yleistäminen. Yleistetään yhden tai kahden kirjoitukset kaikkien mielipiteiksi puolin ja toisin.

      En henkilökohtaisesti tunne ainuttakaan hamputtelijaa, joka pitäisi kannabista haitattomana. Nyt kun katselin yleistyksiäsi, niin huomasin juuri sinunkin tekevän keskustelusta hyvin haastavaa. Mutta katsellaan pala kerrallaan..

      "jos todistat jotain vastaan se kuitataan salaliittoteoriana"

      -Ensinnäkin mitä vastaan todistellaan? Kannabiksen käyttäjien elämänhallintaa vai kannabiksen haitattomuutta? Kannabistutkimukset ovat tuottaneet paikoin hyvinkin ristiriitaista tietoa, riippuen kysymyksen asettelusta. Käyttäjiäkin on melko monipuolinen kirjo, mutta usein käyttäjiä ainakin keskusteluissa leimataan toisin kuin yleisimmissä tutkimuksissa.

      Salaliitto kannabiksen kohdalla lienee tyypillistä salaliittohörhöilyä, mutta ei tarvitse ola nero tunteakseen historiaa sen verran, että tietää kannabiksen joutuneen todella vahvan mustamaalauskampanjan kohteeksi aikain saatossa. Johtuuko se siitä, että hamppu useille tarjoaa mahdollisuuden päihtyä pitkälläkin aikavälillä ilman vakavia haittoja? Kateutta siis..

      "jos todisteita vastaan ei ole se onkin todistus puolesta!"

      Kuten sanottu, kannabiksesta on paljon tutkimuksia, joista osa on haittoja tutkivaa ja osa lääkemahdollisuuksia tutkivaa, osa liikkuu sosiaalisessa kontekstissa ja kulttuuritutkimuksessa ja osa psykologisessa.

      AINA MISTÄ TAHANSA löydetään myös haittoja alkaen vihreästä teestä ja voimajoogasta. Ja useimmiten myös hyötyä, jos sitä etsitään. Kyse on usein rajauksesta ja siitä mitä haetaan takaa. Joskus käy toki niin, että etsitään haittoja, mutta löytyykin jotain päinvasaista (jos tutkija on uskollinen itse tieteelle (ks. tämä linkki, jossa viitataan kauhkosyövan ja kannanbiksen yhteyteen (http://keskustelu.suomi24.fi/node/8216943))

      "vain kannabiksen harmittomuutta puolustavat tutkimukset ovat valideja"

      Höpsistä. Tutkimusten ei ole tarkoitus puolustaa harmittomuuttaa vaan tutkia asioita objektiivisesti. Harvoin siinäkään onnistutaan täydellisesti ja tiede onkin itseään kehittävää ajan saatossa. Ei tutkimukset siis pyri puolustamaan kannabiksen harmittomuutta, koska silloin pohjataan kaikki ennakko-olettamukseen, että kannabis on harmitonta.

      Sen sijaan on kyllä paljon huumevalistusjärjestöjen rahoittamia tutkimuksia maailmalla (ja muidenkin tahojen), joiden tavoite on osoittaa harmillisuus (ja pitää silmänsä kiinni kokonaisuudelta). Silloin punnitaan tiedemiesten rehellisyys ja tiedotuksen taso, millaista dataa saadaan. Usein saman tutkimuksen pohjalta voidaan kirjoittaa hyvin erilaisia otsikoita ja muutenkin keskusteluissa painottaa eri tekijöitä.

      Ohimennen: monelle kannabiksen kieltoa vastustavalle riitää, että kannabiksella voidaan osoittaa olevan ylipäätään jotain haittaa jollekin. Samanlaista vaatimusta ei esitetä oikeastaan millekään muulle asialle. Esim. moni urheilulaji tuottaa yhteiskunnalle suuria kustannuksia alkaen harrastusmahdollisuuksista aina loukkaantumisiin asti sekä mahdollisiin pitkäaikaisvaivoihin. Ja moni avioliitto päättyy onnettomasti aiheuttaen vakavia mielenterveyshäiriöitä, mutta sehän on tietysti normaalia :)

      • PalleM

        ***”-kannabiksen käyttöä humaltumiseen perustellaan lääkeainekäytöllä”
        Tätä sinun on ehkä vaikea hahmottaa: kannabiksella on aidosti monelle myös lääkinnällistä vaikutusta. Jopa itselääkityksessä PÄIHDYTTÄVÄ vaikutus putoaa tottumuksen vuoksi lähes nollaan, joten asia ei lie ihan noin yksinkertainen. Rentoutus käytössäkin monelle päihdyttävä vaikutus on epäolennainen; olennaista on rentoutunut olotila, jossa ei suinkaan ole pääsekaisin kuten usein luullaan. Ja koska kannabis ei rappioita elimistöä, on se ehkä yksi turvallisimmista lääkkeistä (jos se vaivaan auttaa ja ei ole mielenterveysongelmia).
        ***”kannabis on vaaraton koska alkoholi on vaarallinen”
        Näinhän ei ole. Kannabis on vain alkoholia vaarattomampaa lähes millä tahansa mittarilla mitattuna ja jos valtio ohjaa päihtymyksestä pitäviä käyttämään vaarallisempaa ainetta, on vika muualla kuin käyttäjissä.
        ***”koska alkoholi on päihde, kannabiskin pitää laillistaa”
        Osittain totta (ks. edellinen vastaus). Mutta kannabiksen laillistamiselle löytyy paljon parempiakin perusteluja. Kuten se, että kiellolla ei näytä olevan juuri mitään vaikutusta itse käytön määrään tai käyttäjien määrään. Rankaisu on yksinkertaisesti väärä tapa lähestyä asiaa, joka koskettaa lähinnä rikoksen tekijää itseään. Järkevintä on asiallinen valistus sekä niiden ihmisten auttaminen, joilla ongelmia on (tulee halvemmaksi kuin tehoton rankaisukoneisto.
        Kannabiksesta ei tulla rankaisemaan yhtään nykyistä enempää, vaikka sitä kuinka moni pelotteeksi haluaisi. Suomikin on oikeusvaltio ja oikeusvaltiossa punnitaan rikoksen vakavuutta suhteessa itse rangaistukseen. Kannabiksen käyttörikosta aikuisella ihmisellä ei edes poliisi pidä vakavana oikeasti lukuisten käyttäjien mukaan. Siitäkään huolimatta, että poliisi näkee jäävuorenhuippuja.
        ***”koska kukaan ei kuulemma koskaan ole kuollut kannabikseen, se on täysin vaaratonta kaikissa olosuhteissa”
        Ihan täyttä höpinää. Jotkut hamppuheikit kyllä viljelevät tuota argumenttia hieman toisessa muodossa, mutta vääristelit nyt sitäkin. On muitakin haittoja kuin kuolema. Voi olla, että sydänkohtaukseen joku heikkosydäminen kuolee joskus kannabiksen laukaisemana, vaikka sitä on vaikea osoittaa. Mutta niin kuolee lenkkipoluillekin ihmisiä ja vielä huomattavasti enemmän.
        ***”porttiteoria on salaliittoteoria eikä se toimi, itse asiassa se toimii kääntäen”

        Porttiteoria on kaiketi keksitty, koska on pitänyt syystä tai toisesta keksiä lisää syitä kieltää alun perin kannabis ja pitää sitä sen jälkeen kiellettynä. Itse kannabiksen kanssa sillä on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä. Hyvin pieni osa kannabiksen käyttäjistä päätyy oikeasti narkomaaneiksi. Ja kaikki narkomaanit ovat lähes poikkeuksetta aloittaneet muulla kuin kannabiksella (alkoholi, tupakka).

        Alkoholin vaikutus lisää muuten enemmän halua kokeilla kaikenlaista kuin kannabiksen. Onko yksikään hamputtelija tästä eri mieltä? Kannabispilvessä ei pahemmin uskalla alkaa kikkailemaan kun taas humalassa helpommin innostuu kaikenlaiseen typerään. Suurin osa kannabiskokeiluistakin tehdään humalassa. Ja varsinkin pirikokeiluista..

        ***”huumevastustus on amerikkalaista propagandaa”

        Ei enää. Amerikkalaiset ovat muuttamassa kurssiaan… Siellä ollaan askel askeleelta erottamassa kannabista muista huumeista. Mutta jenkeistä kyllä lähti kannabishysteriä liikenteeseen ja ilman tuota irrationaalista valehtelumeininkiä olisi kannabis saattanut jäädä vain marginaaliseksi harrastukseksi viihdekäytössä sielläpäin. Kannabikseen liitetty pelottelukampanjointi oli samalla myös kannabiksen aktiivista mainostamista. Tiedättehän nuorison kuinka se reagoi moiseen…


      • PalleM
        PalleM kirjoitti:

        ***”-kannabiksen käyttöä humaltumiseen perustellaan lääkeainekäytöllä”
        Tätä sinun on ehkä vaikea hahmottaa: kannabiksella on aidosti monelle myös lääkinnällistä vaikutusta. Jopa itselääkityksessä PÄIHDYTTÄVÄ vaikutus putoaa tottumuksen vuoksi lähes nollaan, joten asia ei lie ihan noin yksinkertainen. Rentoutus käytössäkin monelle päihdyttävä vaikutus on epäolennainen; olennaista on rentoutunut olotila, jossa ei suinkaan ole pääsekaisin kuten usein luullaan. Ja koska kannabis ei rappioita elimistöä, on se ehkä yksi turvallisimmista lääkkeistä (jos se vaivaan auttaa ja ei ole mielenterveysongelmia).
        ***”kannabis on vaaraton koska alkoholi on vaarallinen”
        Näinhän ei ole. Kannabis on vain alkoholia vaarattomampaa lähes millä tahansa mittarilla mitattuna ja jos valtio ohjaa päihtymyksestä pitäviä käyttämään vaarallisempaa ainetta, on vika muualla kuin käyttäjissä.
        ***”koska alkoholi on päihde, kannabiskin pitää laillistaa”
        Osittain totta (ks. edellinen vastaus). Mutta kannabiksen laillistamiselle löytyy paljon parempiakin perusteluja. Kuten se, että kiellolla ei näytä olevan juuri mitään vaikutusta itse käytön määrään tai käyttäjien määrään. Rankaisu on yksinkertaisesti väärä tapa lähestyä asiaa, joka koskettaa lähinnä rikoksen tekijää itseään. Järkevintä on asiallinen valistus sekä niiden ihmisten auttaminen, joilla ongelmia on (tulee halvemmaksi kuin tehoton rankaisukoneisto.
        Kannabiksesta ei tulla rankaisemaan yhtään nykyistä enempää, vaikka sitä kuinka moni pelotteeksi haluaisi. Suomikin on oikeusvaltio ja oikeusvaltiossa punnitaan rikoksen vakavuutta suhteessa itse rangaistukseen. Kannabiksen käyttörikosta aikuisella ihmisellä ei edes poliisi pidä vakavana oikeasti lukuisten käyttäjien mukaan. Siitäkään huolimatta, että poliisi näkee jäävuorenhuippuja.
        ***”koska kukaan ei kuulemma koskaan ole kuollut kannabikseen, se on täysin vaaratonta kaikissa olosuhteissa”
        Ihan täyttä höpinää. Jotkut hamppuheikit kyllä viljelevät tuota argumenttia hieman toisessa muodossa, mutta vääristelit nyt sitäkin. On muitakin haittoja kuin kuolema. Voi olla, että sydänkohtaukseen joku heikkosydäminen kuolee joskus kannabiksen laukaisemana, vaikka sitä on vaikea osoittaa. Mutta niin kuolee lenkkipoluillekin ihmisiä ja vielä huomattavasti enemmän.
        ***”porttiteoria on salaliittoteoria eikä se toimi, itse asiassa se toimii kääntäen”

        Porttiteoria on kaiketi keksitty, koska on pitänyt syystä tai toisesta keksiä lisää syitä kieltää alun perin kannabis ja pitää sitä sen jälkeen kiellettynä. Itse kannabiksen kanssa sillä on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä. Hyvin pieni osa kannabiksen käyttäjistä päätyy oikeasti narkomaaneiksi. Ja kaikki narkomaanit ovat lähes poikkeuksetta aloittaneet muulla kuin kannabiksella (alkoholi, tupakka).

        Alkoholin vaikutus lisää muuten enemmän halua kokeilla kaikenlaista kuin kannabiksen. Onko yksikään hamputtelija tästä eri mieltä? Kannabispilvessä ei pahemmin uskalla alkaa kikkailemaan kun taas humalassa helpommin innostuu kaikenlaiseen typerään. Suurin osa kannabiskokeiluistakin tehdään humalassa. Ja varsinkin pirikokeiluista..

        ***”huumevastustus on amerikkalaista propagandaa”

        Ei enää. Amerikkalaiset ovat muuttamassa kurssiaan… Siellä ollaan askel askeleelta erottamassa kannabista muista huumeista. Mutta jenkeistä kyllä lähti kannabishysteriä liikenteeseen ja ilman tuota irrationaalista valehtelumeininkiä olisi kannabis saattanut jäädä vain marginaaliseksi harrastukseksi viihdekäytössä sielläpäin. Kannabikseen liitetty pelottelukampanjointi oli samalla myös kannabiksen aktiivista mainostamista. Tiedättehän nuorison kuinka se reagoi moiseen…

        ***”kannabis on suorastaan terveellistä ja kaikkien pitäisi käyttää sitä”

        Kannabiksen siemenet (joista ei pääse pilveen) ovat erittäin terveellisiä. Joissakin tilanteissa myös THC-pitoinen kannabis voi helpottaa monien sairauksien oireita merkittävästi. Mutta kannabista ei ole mikään pakko kenenkään käyttää ja terveellisyyteen on parempiakin keinoja. Kannabis ei kuitenkaan estä terveellistä elämää ja sen käyttöä vapaa-ajalla aikuisten ihmisten osalta muualla kuin julkisilla paikoilla pitäisi rajoittaa.

        ***”huumeiden laittomuutta kannattaa tupakkayhtiöt”

        Näin itsekin ajattelin ennen, mutta todennäköisesti pian Jenkeissä on tupakkayhtiöilläkin omia hamppuviljelmiä lakien pikkuhiljaa muuttuessa. Tosin kannabista voi helposti kasvattaa myös itse, joten markkinat eivät vedä ehkä tupakan tapaan, mutta vetävät kuitenkin. Suurin osa ei jaksa vaivautua itse kasvattamaan.

        ***”Suomi on poliisivaltio”

        Ei nyt ihan, mutta pienillä paikkakunnilla on moni hampuusi joutunut kokemaan melko törkeääkin ahdistelua poliisin toimesta. Kuten rappukäytävässä nuuskimista ja ovikellon pimputtelua ihan huvikseen vähän väliä. Ja jos poliisi ihan oikeasti luulee, että on oikeustajunmukaista tonkia puutarhaliikkeen asiakastietoja ja tehdä monta sataa kotietsintää niiden perusteella, herää kysymys: onko asiat nyt ihan oikeissa mittasuhteissa? No tätä pian oikeuslaitos pohtii ja voi tulla loppujen lopuksi (kun ollaan tarpeeksi monta oikeusastetta läpikäyty) pienoisena yllätyksenä monelle, että liian pitkälle on menty.

        ***” poliisi on syypää hampunpolttajien sosiaalisiin ongelmiin jne. jne. jne.”

        Poliisi tekee vain työtään, mutta voi toki harkita hieman myös tekemisiään. Joka tapauksessa kannabiksen kieltolaki tuottaa enemmän sosiaalisia ongelmia kuin poistaa niitä, eihän siitä ole kai kukaan eri mieltä? Laki ei ole poliisin laatima, joten en poliiseja syyttäisi syrjinnästä. Ainakin pääkaupunkiseudulla poliisilla on muitakin murheita kuin yksittäisen hampuusit (saavat melko vapaasti poltella, koska poliisi keskittyy järjestyshäiriöihin, väkivaltaisuuksiin ja sen sellaiseen, mitä tapahtuu yleensä humalassa. Olen omin silmin nähnyt…)

        ***” Väitit mitä tahansa tulet aina olemaan väärässä huumepuolustajien mielestä”

        Tai toisin päin: väitit mitä tahansa, tulet aina olemaan väärässä kannabiksen aktiivisten vastustajien mielestä. Vaikka väittäjänä olisi tiedemies. Silloin vain syytetään tieteilijää pilviveikoksi.

        ***” Heillä löytyy toinen toistaan absurdimpia selityksiä ihan joka asiaan. Kun vielä moni selvästi kirjoittaa pilvessä, järkevä keskustelu on täysin mahdoton.”

        Omat yleistyksesi ovat absurdeja, mutta valitettavan tyypillisiä. Mitä pilvessä kirjoitteluun tulee, niin mistä olet saanut tietoa, että kirjoittavat pilvessä? Ja mistä olet saanut päähäsi, ettei pilvessä voi kirjoittaa järkevästi? Siitäkö, että humalassa ei siihen pysty?


      • getting higher
        PalleM kirjoitti:

        ***”kannabis on suorastaan terveellistä ja kaikkien pitäisi käyttää sitä”

        Kannabiksen siemenet (joista ei pääse pilveen) ovat erittäin terveellisiä. Joissakin tilanteissa myös THC-pitoinen kannabis voi helpottaa monien sairauksien oireita merkittävästi. Mutta kannabista ei ole mikään pakko kenenkään käyttää ja terveellisyyteen on parempiakin keinoja. Kannabis ei kuitenkaan estä terveellistä elämää ja sen käyttöä vapaa-ajalla aikuisten ihmisten osalta muualla kuin julkisilla paikoilla pitäisi rajoittaa.

        ***”huumeiden laittomuutta kannattaa tupakkayhtiöt”

        Näin itsekin ajattelin ennen, mutta todennäköisesti pian Jenkeissä on tupakkayhtiöilläkin omia hamppuviljelmiä lakien pikkuhiljaa muuttuessa. Tosin kannabista voi helposti kasvattaa myös itse, joten markkinat eivät vedä ehkä tupakan tapaan, mutta vetävät kuitenkin. Suurin osa ei jaksa vaivautua itse kasvattamaan.

        ***”Suomi on poliisivaltio”

        Ei nyt ihan, mutta pienillä paikkakunnilla on moni hampuusi joutunut kokemaan melko törkeääkin ahdistelua poliisin toimesta. Kuten rappukäytävässä nuuskimista ja ovikellon pimputtelua ihan huvikseen vähän väliä. Ja jos poliisi ihan oikeasti luulee, että on oikeustajunmukaista tonkia puutarhaliikkeen asiakastietoja ja tehdä monta sataa kotietsintää niiden perusteella, herää kysymys: onko asiat nyt ihan oikeissa mittasuhteissa? No tätä pian oikeuslaitos pohtii ja voi tulla loppujen lopuksi (kun ollaan tarpeeksi monta oikeusastetta läpikäyty) pienoisena yllätyksenä monelle, että liian pitkälle on menty.

        ***” poliisi on syypää hampunpolttajien sosiaalisiin ongelmiin jne. jne. jne.”

        Poliisi tekee vain työtään, mutta voi toki harkita hieman myös tekemisiään. Joka tapauksessa kannabiksen kieltolaki tuottaa enemmän sosiaalisia ongelmia kuin poistaa niitä, eihän siitä ole kai kukaan eri mieltä? Laki ei ole poliisin laatima, joten en poliiseja syyttäisi syrjinnästä. Ainakin pääkaupunkiseudulla poliisilla on muitakin murheita kuin yksittäisen hampuusit (saavat melko vapaasti poltella, koska poliisi keskittyy järjestyshäiriöihin, väkivaltaisuuksiin ja sen sellaiseen, mitä tapahtuu yleensä humalassa. Olen omin silmin nähnyt…)

        ***” Väitit mitä tahansa tulet aina olemaan väärässä huumepuolustajien mielestä”

        Tai toisin päin: väitit mitä tahansa, tulet aina olemaan väärässä kannabiksen aktiivisten vastustajien mielestä. Vaikka väittäjänä olisi tiedemies. Silloin vain syytetään tieteilijää pilviveikoksi.

        ***” Heillä löytyy toinen toistaan absurdimpia selityksiä ihan joka asiaan. Kun vielä moni selvästi kirjoittaa pilvessä, järkevä keskustelu on täysin mahdoton.”

        Omat yleistyksesi ovat absurdeja, mutta valitettavan tyypillisiä. Mitä pilvessä kirjoitteluun tulee, niin mistä olet saanut tietoa, että kirjoittavat pilvessä? Ja mistä olet saanut päähäsi, ettei pilvessä voi kirjoittaa järkevästi? Siitäkö, että humalassa ei siihen pysty?

        kannabiksesta ja asiaa hampun kieltolaista http://www.fin-tv.com/the-business-behind-getting-high/the-union-video_d0cf214af.html suomenkieliset testit löytyy!!


    • DarkNH

      Hyvä että olet tutustunut aiheeseen vasta-argumentteihin. Siitä se ymmärrys alkaa ehkä voidaan saada joku kompromissi. Siitä kuitenkin lähdetään että legalizointi olisi ihan hyvä lähtökohta. Edellinen kommentoija selitti asiaa aika tyhjentävästi vaikka voisinkin lisätä nippelitietoa :)

      - jos todistat jotain vastaan se kuitataan salaliittoteoriana
      Todistaa mistä?
      - jos todisteita vastaan ei ole se onkin todistus puolesta
      Positiivisen väitteen esittäjällä on todistamisvastuu.
      - vain kannabiksen harmittomuutta puolustavat tutkimukset ovat valideja
      Näin se näyttää olevan. Fakta.
      - kannabiksen käyttöä humaltumiseen perustellaan lääkeainekäytöllä
      Lääkekäytössä määrät ovat jopa huvittelukäyttöä suuremmat. Sellaisen kroonisen polttelijan määriä. Myrkyllisempiä lääkkeitä saa valkotakkisilta diilereiltä esim. opiaatteja. Moni on todennut että väärä lääkitys ja etsinyt vaihtoehtoa.
      - kannabis on vaaraton koska alkoholi on vaarallinen
      Kannabis on vaarattomampi päihde kuin alkoholi. Fyysisten sairauksien lisäksi lisäisin alkoholin tuottamat sosiaaliset ja psykologiset häiriöt.
      - koska alkoholi on päihde, kannabiskin pitää laillistaa
      Kummatkin vaan laillisiksi. Mielestäni väkeville viinoille voisi laittaa 40 prosenttia lisää veroa.
      - koska kukaan ei kuulemma koskaan ole kuollut kannabikseen, se on täysin vaaratonta kaikissa olosuhteissa
      Ehei. Onko tuo olkiukkoargementaatio? Kukaan ei ole kuollut kannabikseen koska se ei ole toxista. Katsoppas tätä taulukkoa:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/LD50
      - porttiteoria on salaliittoteoria eikä se toimi, itse asiassa se toimii kääntäen
      Kääntäen niin että koska sitä myydään pimeästi niin tutustuu väärään seuraan. On kuitenkin esitetty sellainen väite että useamman huimausaineen käyttö lisää mielenkiintoa myös muihinkin substansseihin. Porttiteoria ei ole salaliittoa vaan yksinkertaistettu automaatio malli joka on tehty yleistäen.
      - huumevastustus on amerikkalaista propagandaa
      Ensin markkinoitiin jotain reefer madnesia ja sitten kun polttelijoista tulikin pasifisteja. Kaikki propagandaa.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Black_budget
      - kannabis on suorastaan terveellistä ja kaikkien pitäisi käyttää sitä
      Kannabis on korkeintaan osittain terveellistä. Jos suvussa esiintyy alttiutta skitsofreniaan niin silloin suosittelisin kokeilemattajättämistä.
      - huumeiden laittomuutta kannattaa tupakkayhtiöt
      Täyttä bullsihttiä.
      - Suomi on poliisivaltio
      Katselee tätä mediaa aktiivisesti niin joka suunnasta kiristetään ja tiukennetaan. Valvontaa lisätään niin hitaasti että ihmiset tajuaa liian myöhään että elämme orwelilaisessa maailmassa eli poliisivaltiossa. Ihmiset haluavat turvallisuutta joten ovat vapaita luopumaan yksityisyydestään perusteena "jos et riko lakia niin mitä sulla on salattavaa, senkin rikollinen".
      - poliisi on syypää hampunpolttajien sosiaalisiin ongelmiin jne. jne. jne.
      Poliisi ei ole syyliinen eikä edes ratkaise oletko syyllinen. Syyttäjä sitten syyttää jos epäily ylittää tapauksesta riippuen rajat. Tuomari sitten päättää oletko syyllinen vai et. btw... kieltolaki on rikkonut monta perhettä ja työtöntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe