Tänään TV:ssä

Wanha funk-äijä

Tänään tulee YLE Teemalta klo 21.00 James Brown-dokumentti. Perään tulee vielä v. 74 nauhoitettu Various Artists -konsertti Zairesta.

1

491

Vastaukset

  • Kqtsoitteko muuten kesällä tuon konsertin? James Brownin lisäksi lavalla häikäisi mm. Spinners.

    Yle on viime aikoina kunnostautunut James Brown-dokumenttien lähettäjänä, mutta nyt on osoitettava MTV3:lle respectiä "Ilta jona James Brown pelasti Bostonin" -dokumentin esittämisestä tänään 3.4.2011. Näissä dokumenteissa esitetyt filminpätkät saattavat olla hyvinkin tuttuja USA:ssa, mutta meikäläiselle ne ovat todella arvokkaita väyliä vanhojen lemppariartistien maailmaan. Ohjelmassa oli haastateltavana politiikan tuntijoiden lisäksi muusikkopuolelta Fred Wesley, Marva Whitney ja "Jabo" Starks.

    Ohjelma keskittyi konserttiin, jonka James Brown piti Bostonissa Martin Luther Kingin murhaa seuranneena päivänä 5.4.1968. Bostonin pormestari keksi televisioida konsertin, minkä vuoksi Boston selvisi ilman rotumellakoita poiketen sadasta muusta kaupungista. Ohjelmassa kerrottiin myös Brownin muusta yhteiskunnallisesta toiminnasta. Se ei ollut laskelmoitua, joten fiilispohjalta tehty päätös lähteä tukemaan Richard Nixonia pudotti hänen osakkeitaan mustan kansanosan keskuudessa.

    Musiikkipätkät ohjelmassa olivat lyhyehköjä ja konserttiosuuden äänentoisto ei ollut tasoltaan kovin hääviä. Siitä huolimatta: mahtava filmi!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.