Insinöörien alkuliksa?

Insinööri 2004

Paljonkos te muut insinöörit saitte kun pääsitte ekan kerran insinöörin hommiin?

Mä valmistun nyt toukokuussa ja sopparin mukaan tulee 2 643 €/kk ilman työkokemusta. Onko hyvin, kun ikää on 22 v?

16

8002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beaver

      Palkkasi on hyvä jos olet tavan insnööri, koska omalla kohdalla kohdalla palkkaa maksetaan vain 2.5k Euroa/kk. (työkokemusta 5 vuotta)

      Palkkaan vaikuttaa kovasti työmarkkinoiden käytettävissä olevien ammattiosaajien määrä.

      T.Automaatioinssi

    • Yo-merkonomi

      Heikostippa ne inseille maksavat. Minä tienaan hanttihommista 5500 euroa kuussa eikä minun tarvi edes paljon mitään tehdä. Koulutukseltani olen merkonomi. Onneksi en päässyt lukemaan tekniikkaa.

      • Ekaluokkalainen

        Olen ekaluokkalainen softanvääntäjä. Saan palkaa 3400000000000000000000000000000000 biljoonaa euroa minuutissa. Koulua en aio käydä. ÄLKÄÄ OPISKELKO!! OPISKELU EI KANNATA!!! TOIVOTTAVASTI EN JOUDU TEKNIIKAN ALAN OPPILAITOKSEEN!!!

        ZIGAMAGEETA!!


      • insinööri

        tarviiko enempää sanoa lainaus:"Onneksi EN PÄÄSSYT lukemaan tekniikkaa" . Ei kaikista ole tekniselle puolelle. Ja tarvitaanhan niitä merkonomejakin johonkin. :)


      • Myös Yo-merkonomi
        insinööri kirjoitti:

        tarviiko enempää sanoa lainaus:"Onneksi EN PÄÄSSYT lukemaan tekniikkaa" . Ei kaikista ole tekniselle puolelle. Ja tarvitaanhan niitä merkonomejakin johonkin. :)

        Minä myös tienaan suurinpiirtein samma kuin tuo YO-merkonomi. Tein hyvän uravalinnan aikanani, eikä tarvitse kuunnella insinöörien naurettavia vitsejä...tai siis ne eivät ole naurettavia.


      • ops pee
        Myös Yo-merkonomi kirjoitti:

        Minä myös tienaan suurinpiirtein samma kuin tuo YO-merkonomi. Tein hyvän uravalinnan aikanani, eikä tarvitse kuunnella insinöörien naurettavia vitsejä...tai siis ne eivät ole naurettavia.

        On se varmaan melkoisen kivaa lapioida helteessä jotain asvalttihommia yötä-päivää, kun koulussa viihtyneet ajelevat autolla ohi mennessään kesälomalle.


    • sukkahunaja

      Eikös IOL:n taulukon mukaan keskimääräinen palkka aloittavalla ingen görillä ole jotain 2150 eeroa/kk? Tuohon tietysti vaikuttaa millä alalla on ja yksityisellä vai kunnalla, mutta tuo on vissiin se keskiarvo.

    • kysyvä

      Eikö sulla ole kavereita kenelle kehuskella palkallasi?

      Tottakai se on hyvä, se ei liene kysymys. Kysymys on, että miksi leuhkia asiasta anonyymisti kun sen voisi oikeasti tehdä myös todellisille tutuille..jos sellaisia on?

      • Daiju

        ongelmana se,että kaikki kaverit inssejä tai teknikoita,muijakin lukion lehtori.Itse metalliduunari.Arvaa,vituttaako,kun ei pääse kellekään kehuun palkkaansa?


    • inssi

      Ekasta insinöörikoulutusta vastaavasta työpaikasta sain vaivaiset 1450 €/kk vuonna 2000.
      Ei kauaa jaksanut sitä paikkaa palvella...

      Nyt sentään tili jo 2400 e/kk. Sillä pärjää mutta ei todellakaan voi kehua. Humanistillehan tuo olisi jo melkein liikaa...

      Pitäisi nyt saada ainakin 2700-3000 e/kk. Sekin olisi vaatimattomasti pyydetty inssiltä, mutta tyydyttäisi minua jonkin aikaa.

      Suomen palkkataso on kurja verraten oikeisiin länsimaihin. Työläiset ovat lisäksi ylipalkattuja suhteessa koulutettuihin =(
      Tämän kertoo puolueeton eu-tutkimus.

    • rak ins AMK

      Tosi hyvin, jos noin paljon todella saat. Ite sain ekassa insinöörityöpaikassa n. 11500 mk/kk eli noin 1936 ekua. Mut raksainsseillä onkin huonot palkat...

    • inzinööri

      Vuonna 2001, ekassa koulutusta vastaavassa työssä, palkka euroissa n. 1760. Edelleen sama paikka, palkka vähän alle 2000€. Sähkö-ala.

    • Suunnittelija

      Suunnittelijan hommat aloitin -97 ja palkka oli 9000mk/kk (1500€). Nyt palkaka on 2630€. Ei mikään älyn hyvä, kuten ei yleensäkään suunnittelijoilla. Omassa firmassa sentään maksetaan ylityöt prosenteilla ja matkustusajasta palkka, joten vuosiansion on noin 35t€.

    • valmistunut

      Olen 2003 valmistunut ja palkkani on huikeat 1550 e/kk. Ei paljon naurata, työtäkin saa tehdä hiki hatussa noiden ropojen eteen.

    • miten

      Miten sä voit olla jo valmis inssi 22 vuotiaana? Etkö käynyt armeijaa ollenkaan =)

      Joo, mutta tosiaan toi 2600 on todella hyvin jos sen saa heti valmistuttuaan.

      Hieman kyllä epäilen että tää on ees totta..

      • sähkäri2006

        Oon raksoilla sähkärinä urakka hommissa, keskiarvo palkka bruttona kk n.3200e vero . Rentoo ja haastavaa hommaa yleensä, välillä voi olla tosi rasittavaakin, aamulla 7 duunii ja 15.30 ulos, eikä tartte duuneja himaan raahata tai luurii vastailla, toisin ku inssit jotka on tänä päivänä suurin osa juoksukoiria tai kortistossa, kun tarjonta on suurempi kuin kysyntä. Sähkö-alallakin on ammattilehdistä lähtien haukuttu miten nykypäivänä koulutuksen laatu ammattikorkeakouluissa on niin huonoa, siksi koulutusta tulevaisuudessa tullaan supistamaan ja kouluja lakkauttamaan, jotta laatu paranisi. Eikä teistä korkeakoulut inssiä tee, vaan työkokemus ja se ,että kuinka päteviä olette (suomex=miten olette jaksanut 4.v lukea niitä kirjoja ja tunneilla kuunnella). Amiksesta ite tiedän 4 ja 1/2.v kokemuksella, että insinöörejä on kahdenlaisia 1.kaverit jotka on käyny lukion ja sitten amtek:in, nämä kaverit eivät ymmärrä mistää hevon p*****, he vai TAITAA TIETÄÄ?daa 2.kaverit jotka ovat käyneet ammattikoulun, sitten amtek:in inssiksi/teknikko (nykyisin työteknikko, omaavat ehkä vielä kentältä työkokemusta, nämä kaverit TIETÄÄ/TAITAA ja osaavat myös opettaa. Eikä mulla mitään kateutta oo mitään inssejä kohtaan, ite luin 2.v eikä ois voinu vähempää kiinnostaa, täytyy muistaa, että elämässä on muutakin kuin työ, se ketä autoillaan ja rahoillaan brassailee, sillä kaverilla on itsetunnossa jotain pahasti vialla ja siitä kannattaa mennä ihan psykiatrille puhumaan, kun kerta valtio ja duunarit senkin lystin maksavat. PEACE=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe