Haluaisin vaihtaa nimeni

Olen 24v nuorimies ja sain syntyessäni toisen nimeni erään miehen mukaan, johon äitini oli nuorena ihastunut. Sitten, ollessani noin 11v, sattumien kautta äitini päätyi edellisen avioeron jälkeen naimisiin tuon kyseisen miehen kanssa! Siitä lähtien minulla on ollut siis sama toinen nimi että -sukunimi tuon miehen kanssa.

Kummastakaan nimestä en pidä (HÄPEÄN) ja tuon miehen kanssa minulla oli erittäin huonot välit noin 8 vuoden ajan. Nyt olen siis 24v ja haluaisin vaihtaa sekä toisen nimeni että sukunimeni. Mielestäni omaan nimeensä pitäisi tuntea mieltymystä, ja nimet ovat suuri osa identiteettiä. On ikävää, kun nimestä naljaillaan kaveripiireissä, enkä edes tunne sitä lainkaan omakseni.

Miksi en sitten ole jo vaihtanut nimeä? En haluaisi loukata tuota isäpuoltani. Hän on myös sairas päälle 6-kymppinen ihminen enkä haluaisi viedä häneltä pois tunnetta, että jotakin hänestä jää tähän maailmaan. Henkilökohtaisen loukkauksen lisäksi pelkään myös, että hän tuon nimenvaihdoksen myötä eväisi minulta perinnön.

Ideoita, ajatuksia?

7

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm..

      sinunkin sukunimesi muuttui äitisi uuden avioliiton myötä?

      "Henkilökohtaisen loukkauksen lisäksi pelkään myös, että hän tuon nimenvaihdoksen myötä eväisi minulta perinnön. " Tämä mies on sitten adoptoinut sinut aikanaan. Missä biologinen isäsi on?

      Eli nimi ei kelpaa, perintö kelpaa...

      • "sinunkin sukunimesi muuttui äitisi uuden avioliiton myötä?" - Kyllä. Ei kai 11-vuotiaalla ole arvostelukykyä, mikä on tyylikäs sukunimi ja mikä ei.

        "Eli nimi ei kelpaa, perintö kelpaa..." - Siinä kysytään kypsyyttä. Joku ei välttämättä ymmärrä, ettei siinä ole mitään henkilökohtaista, jos haluaa sukunimen vaihtaa.


      • hmm.
        Crush kirjoitti:

        "sinunkin sukunimesi muuttui äitisi uuden avioliiton myötä?" - Kyllä. Ei kai 11-vuotiaalla ole arvostelukykyä, mikä on tyylikäs sukunimi ja mikä ei.

        "Eli nimi ei kelpaa, perintö kelpaa..." - Siinä kysytään kypsyyttä. Joku ei välttämättä ymmärrä, ettei siinä ole mitään henkilökohtaista, jos haluaa sukunimen vaihtaa.

        kerran odotat periväsi jotain, niin tämän isäpuolesi on täytynyt aikoinaan adoptoida sinut, muutoin et häntä peri.

        Eli onko hän adoptoinut sinut vai ottanut vain nimelleen? Vissi ero.

        Oma tyttäreni oli 5 v kun solmin uuden avioliiton, liiton myötä vain minun sukunimeni muuttui, ei tyttäreni.
        Puolisoni adoptoi tyttäreni sitten myöhemmin.


    • Ota selvää siis

      Siis päätyikö äitisi avioliittoon biologisen isäsi kanssa. Jos näin, niin silloinhan hän ei ole isäpuolesi, vaan isäsi. Ymmärsinköhän jotakin väärin.
      Oli miten oli nimellä ei käsittääkseni ole merkitystä siinä peritkö jonkun ihmisen. Jos perintöä on tulossa, on sinun oltava nk. verisukulainen tai sitten sinut on adoptoitu jotenkin näiden kuvioiden yhteydessä. Otapa selvää mikä tilanne oikeasti on, meinaan siis mitä lukee syntymätodistuksessasi ja mikä on tilanne perinnön suhteen.
      Jos siis haluat muuttaa nimesi, niin verisukulaisena tai adoptoituna oikeus jonkunlaiseen perintöön ei nimen vaihdon yhteydessä ei ilmeisestikään häviä. Jos tilanne on toinen, ei se, että äitisi on jonkun kanssa avioliitossa välttämättä tarkoita sitä, että sinä voisit periä hänet. Voihan olla niinkin, että äitisi on tehnyt miehensä kanssa avioehtosopimuksen, jolloin hänellä itselläkään ei ole osaa eikä arpaa miehensä omaisuuteen, saati sitten sinulla, jos mies menehtyy ennen äitiäsi.
      Perintöasiat eivät siis pitäisi olla nimen muutoksen esteenä.
      Ymmärsiköhän tästä kukaan mitään.
      Tarkoitin vain, että avioliitto sinällään ei oikeuta ketään perintöön. Kannattaa ottaa asioista kuitenkin selvää.

      Puhu asiasta vaikka ensin äitisi kanssa. Kysy häneltä mitä hän ajattelee, jos vaihtaisit nimeä. Ehkä hän osaa antaa vinkkejä siitäkin, miten mies saattaisi asiaan suhtautua.

      • jur.

        ei tämä äidin uusi mies ole adotoinut tai ei ole tehnyt testamenttia jossa tämän aloittajan huomio, niin aloittaja ei ole oikeutettu perintöön.

        Ainoastaan niissä tapauksissa on, jos hänet tämä äidin uusi puoliso on adoptoinut TAI tehnyt sitten aloittajan hyväksi testamentin.

        Muussa tapauksessa aloittaja ei peri äitinsä toista aviopuolisoa.





        "Siis päätyikö äitisi avioliittoon biologisen isäsi kanssa. Jos näin, niin silloinhan hän ei ole isäpuolesi, vaan isäsi. Ymmärsinköhän jotakin väärin. " Kyllä se biologinen ISÄ on edelleen se ensim. puoliso, se aloittajan siittäjä, ei se äidin uusi puoliso. Ja tämä äidin uusi puoliso ei ole se biologinen isä, aloitusviestistähän se tulee ilmi.

        " Sitten, ollessani noin 11v, sattumien kautta äitini päätyi edellisen avioeron jälkeen naimisiin tuon kyseisen miehen kanssa! Siitä lähtien minulla on ollut siis sama toinen nimi että -sukunimi tuon miehen kanssa."


        Joko äidin uusi mies on aloittajan adoptoinut tai sitten ottanut ainoastaan nimilleen. Aloittajahan ei ole kommentoinut asiaa vaikka se on tuolla alusta saakka, ensim. vastauksesta asti, ollut esillä.


    • Isyys?????

      Ota selvää isyyskokeen avulla kuka on biologinen isäsi (terveyskeskus).
      Jos et ole äitisi toisen miehen biologinen lapsi, mielestäni, et peri häntä.
      Ota selvää asioista oikeusaputoimista ja maistraatista.

      • Majjjj

        Kannattaa kertoa isäpuolelle jo hyvissä ajoin etukäteen, että olet ajatellut vaihtaa nimesi ja että et halua loukata häntä. Se on ainakin vähemmän loukkaavaa verrattuna siihen, että vain yhtäkkiä ilmoittaisit nimen vaihtuneen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe