kesämökin pito ja kulut tasan?

mitä tekisitte

Miten teillä muilla on hoidettu jaetun kesäpaikan ja huvilan työt ja kulut?
Sisaruksia on kolme, joista kaksi perheellisiä (toinen mies, toinen nainen) ja heillä lapsia 2 ja 3. Minä olen nuorin, naispuoline ja perheetön.
Jotenkin alkoi mitta vaan täyttyä tänä kesänä, kun itse koen, etteivät työt ja kulut jakaudu tasan.

Onko teidän mielestänne oikeutettua, että kulut jaetaan tasan kolmeen osaan, kuten meitä sisaruksia on? Tämä on toki perinnönjaon ja osituksen mukaan näin. OK.
MUTTA, otetaanko siinä mitenkään huomioon näitä puolioita ja lapsia. Minusta kun perheettömänä on jotenkin kohtuutonta, että olen yksin jo vuosia hoitanut esim lehtien haravoinnit ja keväisin pihatyöt, siivoukset. Sisarukset perheineen porhaltavat paikalle juhannukseksi ja heinäkuuksi. Tällöinhän on jo tavallaan "valmis" ja siivottu talo ja piha odottamassa.

Minusta myös puoliso ja lapset kuluttavat paikkoja, esim lakanat, pyyhkeet, sähkö, jne enemmän kun minä yhden ihmisen ruokakuntana. Lisäksi molemmat sisarukseni ovat hyvätuloisia, minä heistä köyhin ja autoton. Joten rahasta edes ei ole kyse, kolmanneksen maksaminen käy taas omalle taloudelleni (mutta siihen so far tyytynyt).

En haluaisi alkaa riitelemään, mutta kaunis puhe ja vinkit ei tunnu menevän perille. Jatkossako kannan aina mukanani vain omaa wc-rullaa ja pyyhettä, en siivoa enää talven jälkiä ja ruoho kasvakoon metrin mittaan? Tulen vain jussina ja heinäkuussa, ja odotan jääkaapin olevan täynnä ruokaa?

Ensimmäistä kertaa mielessä on käynyt myynti, mutta yhden ihmisen tuloilla en ikinä pystyisi ostamaan mitään kesäpaikkaa, ja sinne liittyy paljon mukavia muistoja lapsuudesta jne.

35

3226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykspää

      tämmöiseen tappaukseen:
      * pankkitili, jonne JOKAINEN käyttäjä laittaa SUHTEUTETUN summan rahaa joka kk
      niillä rahoilla tehhään korjaukset ja tiemaksut sun muut kulut, ostetaan saunatarvikkeita sun muuta

      *jokainen saa varata viikon, jolloin muut ei tule, kalenteriin merkataan ja kaikkien pitää se tietää

      * JUHANNUS>kaikki yhdessa, KUKAAN ei saa sitä itselleen!

      *joka perheellä pyykkivuoro (no sinä yksinäisenä voit tapella sen että peskööt joukot omansa, et ala siihen, tuot omat lakanas pyyhkeet)

      *toisten ruokiin ei kosketa>miks sun pitäs ruokkia perheelliset

      *tehkää mökkiyhtiö tuota varten ja pitäkää kokouksia!

    • joka toimii

      Jokaiselle se joka kolmas kuukausi

      1 sisar tamm, huhti, heinä-, loka- suraavana vuonna helmi- touko, elo, marras sitten maalis, kesä- syys ja joulukuu

      2 sisar 1 kk jokaiseen
      3 sisar 2 kk alkuperäiseen jokaiseen kuukauteen.

      Täälöin toukokuuhun liitty velvollisuus kevät siivouksesta samoin syyskuuhun syystyöt, heinäkuuhun sen pasakahuussin tyhjennys joten vuoro iskee joko kevääseen tai syksyyn ja joka kolmas on sitten se huussin tyhjennys. Meillä tämä ainakin toimii mainiosti. Ja se 300€ sakko kyllä luo haluja tehdä ne omat hommat.

      Jokainen vastaa kaikista töitä mitkä mökkiin liittyy kulut ( sen sähkön voi lukea kuun alussa lopussa ja maksaa siis vain oman kulutuksen mukaan) Mökki pitää aina siivota lähtiessä tai maksaa seuraavalle vuorossa olialle vaikka 300 € siivouspalkkiota. Jokaiselle omat liinavaatteet sinne jonka pesusta ja huollosta vastaa käyttäjä. Pieni lipasto jossa jokaisella oma lokero. Toimii.

      Yhteys sähköyhtiöön jolloin joka kuukausen lopussa se lukema menee sähköyhtiöön ja lasku tulee joka kuukausi, kenellä oli vuoro maksaa tämän sitten ihan yksin, koska myös on käyttänyt sen ihan yksin. Omaa käyttöaikaa voi myydä = eli toinen voi sen rahalla lunastaa esim 500 € / viikko kaikki kulut kaikki työt. Syytä on kuitenkin sopia voidaanko sitä vuokrata myös ulkopuolisille = saada siis tuloja. Meillä voi = vuokraaja vastaa omista vuokralaisista siivouksesta.

      Joten tämä järjestelmä on karu ja lahjomaton = jokainen saa joka kolmas viikko ne huonot/ hyvät viikot. PS toisen vuorolla ei mitään asiaa mökille. = vaihtoehto on että joka kolmas vuosi mökki on koko vuoden käytössä ja kahtena sitä ei ole = ei myöskään maksuja.

      Yhteiset lomat jussit ym on täyttä paskaa sillä sinkku joutuu tekemään myös perheellisten hommia. Tehkää siis mökille yhteiset pelisäännöt joita jokaisen tulee noudattaa = kolme sisarusta ( heidän puolisot tyytyköön näiden kolmen päätökseen)

      Yleensä se ahnein ja laiskin ei tästä innostu = meillä pitää olla aina jussi, heinäkuu joulu uusi vuosi pääsiäinen = eli haluan ainan parhaat jos on ns yheisaikaa parhaat tilat ja elämä meidän perheen ehdoilla.

      Jos ratkaisuun ei päästä vaadi muita lunastamaan mökki = niillä rahoilla voit vuokrata mökin aika monta kertaa ja hermot lepää

    • Kolmen äiti

      Pitää aina muistaa, että lapsissa on tulevaisuus!
      JOs tietä on kolme sisarusta, lapset tulee lopulta perimään sen mökin.
      Eli näin luonnollisesti jos sinä olet jäänyt sinkuksi (tai vanhaksipiiaksi;) - olet väistyvää sukuhaaraa.

      Mökki on ilmeisesti jaettu kolmeen osaan. Silloin kulut on myös kolmessa osassa ja se tekee duunit kuka ehtii!
      Monet sinkut ja perheettömät tuntuu aina unohtavan, että meillä lapsiperheillä aika ja yhdessäolo on kortilla.
      miten kouluista on lomaa ja saadaan yhteiset lomaviikot puolison kanssa, silloin on se aika myös mökkeillä.
      Mitä sellasita mökkiä sitten pitää, jonne ei päästä silloin kun perheellä on aikaa?

      Monet sinkut voi paljon vapaammin ottaa lomiaan. Ei niitä tarvii ottaa aina kun koulut on vapaalla. Miksi sinkut ja esim sinä perheettömänä et ota lomaa aiemmin keväällä ja syksyllä?
      Anna niiden perheellisten sisarustesi vietäää aikaa mökillä silloin kun heillä on perhessä lomaa!
      Miksi heidän pitäisi olla juhannus tai heinäkuu jossain Hgin asvaltilla jos kerran on mökki.

      Minusta myös olet aika outo, jos motkotat jostain pienestä siivouksesta tai parista lehdestä pihalla! Se lakaisee, kuka ehtii. Ja ruokaa kait kaii syö, myös sinä!
      Jos sulla ei ole varaa maksaa kolmannesta, sun ei pidä silloin mökkeillä. Kerro, että haluut luopua mökistä sisarusten lapsien hyväksi, näin saadaan suoraan siirrettyä omistus eteenpäin. Joka tapauksessa kun se siirtyisi näin kun susta aika jättää.
      Entä sähkö, naurettavaa kuvitella, että se sama sähkö ei menisi. Ihan sama onko yksi tai neljä samassa tuvassa :D

      • noin mene

        Hiukan tätä varauksetonta lapsellisuuden ylistyslaulua kommentoitava. Sinänsä on aivan oikein, että kiinteät kulut jaetaan kolmeen osaan, kiinteistöveroihin sun muihin ei nuppiluku vaikuta.

        Mutta myös töistä ja juoksevista kuluista pitäisi pystyä sopimaan. Se, että joku osakas on "lapsellinen", ei tee hänestä sen oikeutetumpaa tai vähemmän oikeutettua viettämään lomansa mökillä parhaalla kesäkaudella. Eikä sen oikeutetumpaa tai vähemmän oikeutettua tekemään yhteisiä töitä tai luistamaan niistä.

        Sisarusten pitäisi kyetä sopimaan myös yhteisistä töistä. Pitäisi olla itsestäänselvää, että jos joku tekee huomattavasti enemmän kuin muut, se huomioidaan hänelle alennettuna osuutena yhteisistä maksuista tai suoraan maksettuna korvauksena työstä. Tämä ei voi olla mahdottomuus kenellekään - ellei ap:n sisarusten ja sinunkaltaistesi kirjoittajien tarkoitus ole sanoa, että "lapsellisten" pitää voida asettua valmiiseen pöytään.

        Sähkö ja muut juoksevat kulut ovat myös aika helppoja. Jokainen tarkistaa mökille saapuessaan, kuinka paljon on sähkö/vesimittarin lukema, samoin sieltä poistuessaan. Vuoden lopussa tasataan tilit, kukin maksaa oman osuutensa käytön mukaan. Sähköä nimittäin oikeasti voi mennä paljon enemmän, jos tuvassa istuu 4 henkeä kuin jos siellä on vain yksi. Ellei sitten oleteta, että kaikki neljä nököttävät yhden pirtinpöydän ääressä kuin jukolanveljekset aikanaan, yhden yhteisen kattotuikun valossa.

        Nämä ovat aika helppoja, jos vertaa nykyajatteluun asunto-osakeyhtiössä. Huoneistokohtaiset vesimittarit olisivat paras, jolloin jokainen maksaisi vain omasta kulutuksestaan. Ei pidetä enää oikeana, että pihtaava mummo joutuu maksamaan saman kuin naapurin nelilapsinen perhe.


      • Just joo

        Joo niin kuin sinkku käyttäisi omaa aikaansa niiden muiden tenavien passaamiseen. Mitä tehdä kakaroita jos aika ei riitä.

        Kyllä me sinkut halutaan ne lomat ihan parhaaseen aikaa niin kuin ne joilla on kakaroita. Miksi me joustaisimme. Juuri sikis me haluamme olla sinkkuja että meillä on se vapaus. Te jotka halusitte kakaroita vaikka se merkitsee että elämä on vähemmän vapaata - se oli teidän oma valita.

        Joten sinkku voi myydä omaisuuden ja nauttia eläessään siitä rahasta jolloin ei tarvitse huolehtia kenelle se raha jää - ei ainakaan niille siskoille tai niiden kakaroille - ei pelkoa.

        Miksi sen sinkunkaan pitäisi tyytyä niihin jäännöksiin ja olla Hesassa heinäkuun kuumissa tai edes jussina.

        Perkele jos teette kakaroita älkää nyt olettako että sinkut uhraa aikaa tai edes rahaa niiden teidän valintojen rahoittamiseksi.

        Itse ainakin vaadin lomia myös niinä hyvinä kausina, joten lomat kiertoon oli kakaroita tai ei tai sitten kaikille niinä hyvinä aikoina. Vitun itsekäät perheelliset kun kuvittelevat että kun tuli nussittua ja tehtyä kakaroita niin sillä on oikeus boonuksiin ja etuoikeuksiin. Onhan heilläkin sitten aikaa kun kakarat on isoja. Kuka pakottaa tekemään kakaroita jos se tekee noin kateeliseksi sinkuille.

        Yleensä nämä kakaroiden äidit kun tuppaavat olemaan niin laiskoja että vetoavat aina siihen kun tekevät niin paljon niiden lasten eteen. Mutta tässäkin oli sovittu että työt hoidetaan kolmeen pekkaan. Luulis että niillä perheellisillä se on helppoa ( 1/3 työstä jota suorittaa kaksi aikusta kakarat = pienempi osuus kun sillä sinkulla) Lause tekee kuka ehtii = usein on sitä että perheellinen ei koskaan kerkeä tekemään mitään mutta yrittää varastaa rusinat pullasta - kun on niitä kakaroita.

        Itse tiedän että nämä sukumökit harvoin toimivat joten ainakin minä vaadein joko selvää rahaa ( lunastus) tai sitten mökki myyntiin : Näillä perintörahoilla sitten matkustan ja panostan vain itseeni ja tulen pitämään huolta että myös jatkossa tuhlaan sen mitä myös tienaan. Onneksi suomessa on lupa tehdä testamentti juuri sille mille haluaa.

        Tunnistan siskoni sinussa.


        Vali vali.... kun mulla on kakaroita.... voisit auttaa kun itse en viitsis tehdä tätä..... kyllä sulla on helppoo... väsyttää.... miks sää saat mennä ja olla kuten haluat ( hei haloo, sitähän sinkkuus on, oliko pakko tyrkätä itses suhteeseen sen paska äijän kanssa ( siskon valitus, ei minun huomio) tehdä pari kakaraa. Jos tekee huonoja valitoja niin kantaa niistä YKSIN vastuun. ja huvilan olisi pitänyt olla heidän ehdoilla heidän käytettävissä ( toki jätteet olisin saannut puolet kuluista) ja voi itku ja valitus kun en jäännyt osakaaksi HEIDÄN ehdoillaan. Ei perkele - miksi ottaa parisuhteen paskaa vastaan lomalla ( raatamista ja niiden kakaroiden hyysäämistä) ja maksaa siitä jos kerran juuri siksi on valinnut sen sinkun elämän ( missä on oma vapaus ja omat rahat voi 100 % käyttää itseensä)

        Älä siis nyyhki, sinä valitsit sen suhteen kakaroita ja sen ominaisuuteen kuuluu tuo mitä kuvasit - kait tuo nyt aivolliselle ihmiselle ennen valitaa oli tiedossa? Kannattaa ajatella mitä haluaa eikä vinkua jälkeenpäin et ei tää oo kivaa, muiden pitäis ymmärtää ja joustaa. Ei onnistu - tekään ette jousta koskaan - aina vaan mää ja mun kakarat.


      • oot itsekäs mamma

        Pitää aina muistaa, että lapsissa on tulevaisuus!
        JOs tietä on kolme sisarusta, lapset tulee lopulta perimään sen mökin.
        Eli näin luonnollisesti jos sinä olet jäänyt sinkuksi (tai vanhaksipiiaksi;) - olet väistyvää sukuhaaraa.
        - Mikä estää tätä aloittajaa perheellistymästä ja hommaamasta viittä muksua ihan kiusallaan???

        Mökki on ilmeisesti jaettu kolmeen osaan. Silloin kulut on myös kolmessa osassa ja se tekee duunit kuka ehtii! - ja kuka sotkee eniten myös siivoaa eniten, eli mökin siivous sisältä kuuluu näille "lapsellisille", samoin paskapytyssä on lasten jätöksiä enemmän kuin sinkkusiskon, haravointi talkoilla eli kaikki yhdessä silloin mökile!!!!

        Monet sinkut ja perheettömät tuntuu aina unohtavan, että meillä lapsiperheillä aika ja yhdessäolo on kortilla.
        miten kouluista on lomaa ja saadaan yhteiset lomaviikot puolison kanssa, silloin on se aika myös mökkeillä.
        Mitä sellasita mökkiä sitten pitää, jonne ei päästä silloin kun perheellä on aikaa?
        - kyllä sillä sinkkusiskollakin on oikeus päästä omistamalleen mökille kesällä, ei vain rospuuttoaikaan!!! Entä jos se hankkii ne viisi lasta, annatko suosilla hänelle koko kesän käyttöoikeuden, jos hänellä on eniten lapsia????

        Monet sinkut voi paljon vapaammin ottaa lomiaan. Ei niitä tarvii ottaa aina kun koulut on vapaalla. Miksi sinkut ja esim sinä perheettömänä et ota lomaa aiemmin keväällä ja syksyllä? - Haista home, meillä ainakin kesälomat kiertää touko-kesä-heinä-elo-syyskuu, oli lapsia tai ei. Ainoastaan opettajat tietää, että heillä on kesälomaa kesällä 2,5 kuukautta.

        Anna niiden perheellisten sisarustesi vietäää aikaa mökillä silloin kun heillä on perhessä lomaa!
        Miksi heidän pitäisi olla juhannus tai heinäkuu jossain Hgin asvaltilla jos kerran on mökki. - en viitsi edes kommentoida, tulis painokelvotonta........

        Minusta myös olet aika outo, jos motkotat jostain pienestä siivouksesta tai parista lehdestä pihalla! Se lakaisee, kuka ehtii. Ja ruokaa kait kaii syö, myös sinä! Sinkku syö varmasti vähemmän kuin kaksilapsinen perhe, mieti sitä. En ikinä kehtaisi syödä edes oman veljeni ostamia ruokia mökillämme, jos asiasta ei olisi erikseen sovittu, ja itse hankkisin jääkaappiin muuta tavaraa.

        Jos sulla ei ole varaa maksaa kolmannesta, sun ei pidä silloin mökkeillä. Kerro, että haluut luopua mökistä sisarusten lapsien hyväksi, näin saadaan suoraan siirrettyä omistus eteenpäin. Joka tapauksessa kun se siirtyisi näin kun susta aika jättää.
        Entä sähkö, naurettavaa kuvitella, että se sama sähkö ei menisi. Ihan sama onko yksi tai neljä samassa tuvassa :D - Yksi ihminen pärjää vaikka yhdellä lampulla ja harvoin on televisio ja radio samaan aikaan päällä, toista se on lapsilla, on pleikat, omat telkkari ja muut mediavempaimet, ja se ukkopahakin siinä kattelee aina niitä urheilukilpailuja.

        Hyviä ehdotuksia tuolla on ollutkin paljon: vuoroviikoin kiertävällä systeemillä mutta jätät nyt tulevan syksyn siivoustalkoot ja vessan paskasaavin tyhjääminen niille jotka sitä täyttää = lapsiperheelliset. Samoin ensi kesänä saavut viikkoa ennen juhannusta tarkistamaan missä vaiheessa siivoustalkoot ovat ja tuot sinne mäyräkoiran sitä lempijuomaasi, jonka tiedät saavan olla taatusti rauhassa lankomiehiltä tai sisaruksiltasi (itse en juo olutta koskaan eli se pahentuisi omassa kellarissani, jos sitä sinne joku toisi).


      • tyhmyys tietämmättöm

        "Entä sähkö, naurettavaa kuvitella, että se sama sähkö ei menisi. "

        ihan näin ulkopuolisena lukijana, kun lapseni muutti omaan asuntoon kaksiostamme, sähkölasku väheni vuosi tasolla 1/4, vaikka leivon ja teen isoja ruoka annoksin pakastan ja vien hänelle.


      • Yllytetäänkö lisää?

        Vettä myllyyn!
        "Pari lehteä"! "Pieni siivous" "Vaikeat loma-ajat".

        Kyllä nyt haloo nousee kuten toivotkin.


    • mk

      Tuo paikkojen kuntoon laittamisen lopettaminen ja kun muut tulee juhannuklseksi niin pääsevät heti töihin kun pitää laittaa paikka viihtyisäksi ja perustakaa epävirallinen yhdistys ja sinä maksat yhden viidesosa ja muut kun on enemmän porukkaa 4/5 kuluista niin on tasapuolista kun lapsetkin kuluttavat mökillä ollessaan ja niin edelleen.

    • Mot alla vindar

      Kerropa sisaruksillesi, että olet tehnyt testamentin eläinsuojeluyhdistykselle/helluntaiseurakunnalle/kodittomien yömajayhdistykselle... Että sinun kuolemasi jälkeen he siis tulevat omistamaan kolmanneksen mökistä. Tietysti ihan samalla sydeemillä kuin sinä aikanasi, että siis käyttöoikeus on aina ja kustannus kuitenkin vain se kolmasosa riippumatta siitä, paljonko ihmisiä on. Tietysti voit kertoa, että harkitset vakavasti omistusoikeuden siirtoa eli lahjoittamista ihan näillä näppäimillä, kun ihan kaikki ei tässä mökkeilyssä oikein vastaa sinun tarpeitasi, mutta lahjan/testamentin saaja varmaan osaisi sitä arvostaa. Ja mukavia ihmisiähän niissä porukoissa varmaankin on... Varmaankin...

      • Lapinkultu

        Tuo oli hyvä :-)

        Lapsiperheet todella luulevat, että muut ovat olemassa vain heidän auvukseen ja odottavat palvelua ja etuilevat.

        Teepä niin, että ensi kesänä jätät menon mökille niin, että odottavat kaikki keväthommat tätä sakkia. Paskahuussin tyhjennyt, pihahommelit ja mökin alkusiivous hiirensonnasta ja pölystä.

        Ruuaksi voit ottaa sellaista sapuskaa, mikä ei muuta porukkaa miellytä ollenkaan. Eivätpä syödä possuta sapuskoitasi.

        Lisäksi ota ystäviä mökille mukaan ja pidä hauskaa. Älä ala lastenhoitajaksi, siivoojaksi ja passaajaksi. Parasta olisi tosiaan olla vuoroviikoin mökillä tai sitten kaikki kerralla vain.


      • Ulla Utelias
        Lapinkultu kirjoitti:

        Tuo oli hyvä :-)

        Lapsiperheet todella luulevat, että muut ovat olemassa vain heidän auvukseen ja odottavat palvelua ja etuilevat.

        Teepä niin, että ensi kesänä jätät menon mökille niin, että odottavat kaikki keväthommat tätä sakkia. Paskahuussin tyhjennyt, pihahommelit ja mökin alkusiivous hiirensonnasta ja pölystä.

        Ruuaksi voit ottaa sellaista sapuskaa, mikä ei muuta porukkaa miellytä ollenkaan. Eivätpä syödä possuta sapuskoitasi.

        Lisäksi ota ystäviä mökille mukaan ja pidä hauskaa. Älä ala lastenhoitajaksi, siivoojaksi ja passaajaksi. Parasta olisi tosiaan olla vuoroviikoin mökillä tai sitten kaikki kerralla vain.

        ap. sanoo avauksessaan, että perinnönjako ja ositus on OK. Kai todella tarkoitat mitä sanot.
        Siis: Sisarukset ovat saaneet talon perintönä vanhemmiltaan - todennäköisesti. Perunkirjoitus on tehty asianmukaisesti, perinnöt jaettu ja paperit allekirjoitettu, maksettu ja toimitettu maistraattiin?
        Onko näin?
        Silloin asia on selvä. Ja samalla erittäin epäselvä. Talon omistajia on siis kolme, eikö? Ja omistajat hoitakoot miten parhaaksi näkevät koko höskän. Et oikein voi lahjoittaakaan omaa osuuttasi. Kenelle sen tekisit? Kuka maksaisi perintöveron?

        Mutta mikäli talo onkin jakamaton kuolinpesä, tilanne muuttuu. Silloin riittää, että yksikin perijä (esim. ap) vaatii oman osuutensa perinnöstä/ talosta ulos. Elleivät kaksi muuta perijää suostu, hankitte/ pakko hankkia pesänjakajan. Silloin talo menee myyntiin. Ostajia voivat olla vaikka ne kaksi muuta sisarusta, jos haluavat.

        Jos siis olet mennyt allekirjoittamaan sellaisen ositussopimuksen, että joka iikka saa sen 1/3:n, sinulla on piru merrassa. Vaikka et käyttäisi ollenkaan taloa, joudut maksamaan samat kulut kuin muutkin.

        Kiinnostaisi tietää, millainen virallinen ositussopimuksenne on.


      • jus just
        Ulla Utelias kirjoitti:

        ap. sanoo avauksessaan, että perinnönjako ja ositus on OK. Kai todella tarkoitat mitä sanot.
        Siis: Sisarukset ovat saaneet talon perintönä vanhemmiltaan - todennäköisesti. Perunkirjoitus on tehty asianmukaisesti, perinnöt jaettu ja paperit allekirjoitettu, maksettu ja toimitettu maistraattiin?
        Onko näin?
        Silloin asia on selvä. Ja samalla erittäin epäselvä. Talon omistajia on siis kolme, eikö? Ja omistajat hoitakoot miten parhaaksi näkevät koko höskän. Et oikein voi lahjoittaakaan omaa osuuttasi. Kenelle sen tekisit? Kuka maksaisi perintöveron?

        Mutta mikäli talo onkin jakamaton kuolinpesä, tilanne muuttuu. Silloin riittää, että yksikin perijä (esim. ap) vaatii oman osuutensa perinnöstä/ talosta ulos. Elleivät kaksi muuta perijää suostu, hankitte/ pakko hankkia pesänjakajan. Silloin talo menee myyntiin. Ostajia voivat olla vaikka ne kaksi muuta sisarusta, jos haluavat.

        Jos siis olet mennyt allekirjoittamaan sellaisen ositussopimuksen, että joka iikka saa sen 1/3:n, sinulla on piru merrassa. Vaikka et käyttäisi ollenkaan taloa, joudut maksamaan samat kulut kuin muutkin.

        Kiinnostaisi tietää, millainen virallinen ositussopimuksenne on.

        Jos sen on perinnyt niin silloin ne verot myös tulevat maksuun vaikka olisi jakamaton pesä. Huom tätä e voi välttää sillä että pesä on jakamato, verottaja kyllä puolensa pitää. Esim vouti voi ulosmitata sen osuuden ja laittaa kylmästi myyntiin.

        Jos lahjoitaa oman osuuden menee lahjavero - maksajana saaja
        jos myy omaisuuden menee varaisiirtovero - kaupassa voidaan sopia kumpi maksaa jos mainitaa ei ole maksaa ostaja.

        Mökkille löytyy kyllä ostajia = ei rajoituksia käytöstä, työt perustuu vapaaehtoisuuteen = kuka jaksaa / viitsii/kerkee/haluaa ja maksut on vain tuon 1/3-osan. Kyllä näitä hyväksikäyttäjiä niin paljon löytyy, tämä on hyvä muistaa jos on yhteisomaisuutta

        Joten näissä kahdessa viimeisessä periä maksaa perintöveron ja lisäksi verottaja perii joko lahjaveron tai varainsiirtovero. Perintöveron maksu ei poista näitä kahta.

        Joten myös jakamattoman kuolipesän osuuden voi vapaasti myydä ja lahjoittaa ihan kenelle lystää - välit voi tästä kärsiä muun pesän osakkaiden kanssa. Pesän osakkaalla on aina mahdollisuus vaatia jakoa = kirjaamista omistajaksi ja omistajalla on aina oikeus vaatia yhteisomaisuuden purkua, viimekädessä oikeuden kautta - pesänjakaja tulee tällöin kuvaan.

        ja niiden kulujen periminen omistajilta voidaan sopia ihan miten vaan, mutta jos sopimukseen ei päästä on tuo 1/3-osaa sitten se laillinen. Ja tämä maksu siis tulee riippumatta käykö edes koskaan siellä huvilalla

        Jos myy oman osuuden niin ostaja voi olla ne kaksi muuta tai ihan vaika täysin ulkopuolinen. Ulkopuolisen ei sitten tarvitse hyväksyä aikaisemman ostajan tekemiä sopimuksia ellei niistä ole selkeää mainintaa kauppakirjassa ja ne ole kaupan ehtoja.

        Joten myymällä ei sopivalle vinkuintiaanille ( minä, minun, ja vain minä) joka käyttää omaisuuttaan miten lystää, tuo sinne muita ( isoja poruukoita) rellestää ym vittuilua ei näillä kahdella jälkeen olevalla ole kuin kaksi vaihtoehtoa - hyväksyä tai purkaa yhteisomistus omalta osaltaan.

        PS omistajaa ei voi rajoittaa (laki) miten käyttää omaisuutta jolloin jokaisella omistajalla on oikeus tuoda/luovuttaa/vuokrata sitä omaa osuuttaan täysin vapaasti. Sama muuten koskee kuolinpesän osakasta- sillä jos sitä rajoitetaan vapaaehtoisesti niin näiden kahden muun perheenjäsenet eivät ole perijöitä joten ei myöskään omistajia.


      • Järvinen, Heke
        jus just kirjoitti:

        Jos sen on perinnyt niin silloin ne verot myös tulevat maksuun vaikka olisi jakamaton pesä. Huom tätä e voi välttää sillä että pesä on jakamato, verottaja kyllä puolensa pitää. Esim vouti voi ulosmitata sen osuuden ja laittaa kylmästi myyntiin.

        Jos lahjoitaa oman osuuden menee lahjavero - maksajana saaja
        jos myy omaisuuden menee varaisiirtovero - kaupassa voidaan sopia kumpi maksaa jos mainitaa ei ole maksaa ostaja.

        Mökkille löytyy kyllä ostajia = ei rajoituksia käytöstä, työt perustuu vapaaehtoisuuteen = kuka jaksaa / viitsii/kerkee/haluaa ja maksut on vain tuon 1/3-osan. Kyllä näitä hyväksikäyttäjiä niin paljon löytyy, tämä on hyvä muistaa jos on yhteisomaisuutta

        Joten näissä kahdessa viimeisessä periä maksaa perintöveron ja lisäksi verottaja perii joko lahjaveron tai varainsiirtovero. Perintöveron maksu ei poista näitä kahta.

        Joten myös jakamattoman kuolipesän osuuden voi vapaasti myydä ja lahjoittaa ihan kenelle lystää - välit voi tästä kärsiä muun pesän osakkaiden kanssa. Pesän osakkaalla on aina mahdollisuus vaatia jakoa = kirjaamista omistajaksi ja omistajalla on aina oikeus vaatia yhteisomaisuuden purkua, viimekädessä oikeuden kautta - pesänjakaja tulee tällöin kuvaan.

        ja niiden kulujen periminen omistajilta voidaan sopia ihan miten vaan, mutta jos sopimukseen ei päästä on tuo 1/3-osaa sitten se laillinen. Ja tämä maksu siis tulee riippumatta käykö edes koskaan siellä huvilalla

        Jos myy oman osuuden niin ostaja voi olla ne kaksi muuta tai ihan vaika täysin ulkopuolinen. Ulkopuolisen ei sitten tarvitse hyväksyä aikaisemman ostajan tekemiä sopimuksia ellei niistä ole selkeää mainintaa kauppakirjassa ja ne ole kaupan ehtoja.

        Joten myymällä ei sopivalle vinkuintiaanille ( minä, minun, ja vain minä) joka käyttää omaisuuttaan miten lystää, tuo sinne muita ( isoja poruukoita) rellestää ym vittuilua ei näillä kahdella jälkeen olevalla ole kuin kaksi vaihtoehtoa - hyväksyä tai purkaa yhteisomistus omalta osaltaan.

        PS omistajaa ei voi rajoittaa (laki) miten käyttää omaisuutta jolloin jokaisella omistajalla on oikeus tuoda/luovuttaa/vuokrata sitä omaa osuuttaan täysin vapaasti. Sama muuten koskee kuolinpesän osakasta- sillä jos sitä rajoitetaan vapaaehtoisesti niin näiden kahden muun perheenjäsenet eivät ole perijöitä joten ei myöskään omistajia.

        Kylläpä nimimerkki just just kirjoitti epäselvästi ja osin virheellisestikin.

        Millaisin sopimuksin kysyjä mahtaa huvilaa/ mökkiä asustaa? Onko kyseessä pieni rintamamiestalo, vanha pieni rantakottero vai kunnon huvila, jossa on tilaa ja ympärillä iso tontti?

        Jos tietäisi tästäkin enemmän, voisi antaa järkineuvoja. Tunneneuvojahan toiselle ei voi antaa.


      • Tehtaaninsinööri

        Todella kannatettava ajatus! Ja hyvä idea, tätä voi hyödyntää monissa eri yhteyksissä... ;-D


    • hyväksi

      Myy pois oma osuutesi sillä oikeudella että saat lomailla siellä vaikka pihatöitä vastaan tai sitten teet testamentin osuudestasi jollekkin suosikki sukulaiselle tai vaikkapa eläinsuojeluun. Omalla mökki osuudellasi voit matkustella, sijoittaa tai ostaa auton.

      Tiedän erään joka myi osuutensa pois mökistä sillä ehdolla että sai kahdenkymmenen vuoden lomailuoikeuden. Eikä kannata luottaa suullisiin sopimuksiin.

      On se kurjaa jos on tuollaiset itsekkäät sisarukset että teetättää työt lapsettomalla ja käy itse vain kuin hotellissa. Pitäisi jossain kohtaa, jos olisivat fiksuja ihmisiä niin huomioida tilanteesi eikä käyttää hyväkseen. Tiedän kuinka rahakin on tiukalla yhden ihmisen taloudessa vaikka lapsiperheet valittaa eniten. Jos toisilla sisaruksilla on puolisot ja lapset kuluttamassa niin se pitäisi ottaa kustannuksissa huomioon muuten ne kuluttavat sinun osuuttasi ja kuvittelevat tietenkin perivänsäkkin sinut.

      • järki-jaakko

        "tai sitten teet testamentin osuudestasi jollekkin suosikki sukulaiselle tai vaikkapa eläinsuojeluun"

        Tuo ei ratkaise ap:n ongelmaa mitenkään. Se kylläkin pitää huolen, ettei ap:n jälkeen hänen osuutensa mene närästyttäville sisaruksille tai näiden jälkeläisille (kuten käy, ellei hänellä siihen mennessä ole omaa jälkikasvua), mutta ap:n pääasiallinen huoli koskenee kuitenkin mökin käyttöä hänen elinaikanaan. Myynti lomailuoikeudella voisi olla yksi vaihtoehto, mutta sellaisessa sopimuksessa voi olla sen verran sudenkuoppia, että itse kysyisin neuvoja kiinteistöasioihin perehtyneeltä lakimieheltä ennen kuin moisen sopimuksen allekirjoittaisin.


      • lakimiehillä
        järki-jaakko kirjoitti:

        "tai sitten teet testamentin osuudestasi jollekkin suosikki sukulaiselle tai vaikkapa eläinsuojeluun"

        Tuo ei ratkaise ap:n ongelmaa mitenkään. Se kylläkin pitää huolen, ettei ap:n jälkeen hänen osuutensa mene närästyttäville sisaruksille tai näiden jälkeläisille (kuten käy, ellei hänellä siihen mennessä ole omaa jälkikasvua), mutta ap:n pääasiallinen huoli koskenee kuitenkin mökin käyttöä hänen elinaikanaan. Myynti lomailuoikeudella voisi olla yksi vaihtoehto, mutta sellaisessa sopimuksessa voi olla sen verran sudenkuoppia, että itse kysyisin neuvoja kiinteistöasioihin perehtyneeltä lakimieheltä ennen kuin moisen sopimuksen allekirjoittaisin.

        Ei mitään itse kyhättyjä papereita. No mikä sen ongelman ratkaisee jos sisarukset eivät kuuntele eivätkä ole yhteistyöhaluisia? Testamentin tekeminen ei ratkaise ongelmaa mitenkään eikä ei pääse eläessään käyttämään omaisuuttaan. Muut hyötyy kuten jo hyötyy perheelliset lapsettomasta sisaruksestaan jo hänen eläessään. Myynti lomailuoikeudella pitää jos se tehdään lakimiesten läsnäollessa paperille eikä mitään suullisia sopimuksia. Oikein tarkkoina jos halutaan niin voidaan määrätä tietyt viikot tai kaudet lomakausista jos haluaa olla ihan rauhassa. Mikä kumma siinä on jos ei tämmöinen systeemi onnistu kun olen sen nähnyt onnistuvan muillakin. Sudenkuopathan vain ihminen itse luo jos haluaa ja ne luodaan usein vasta jälkeenpäin jos ei ole edeltä niin viisas että osaa laittaa kaikki lakimiehellä viralliseksi. Silloin tuskin kukaan alkaa tappelemaan kun on ulkopulinen ihminen tehnyt mustaa valkoisella.


    • Mitä tekisitte 2

      Monet kiitokset useista vastauksista ja kommenteista aloitukseeni!
      En oikein edes odottanut saavani vastuksia, joten yllätys oli positiivinen.
      Samoin on ollut hyvä huomata, että mielipiteitä on monia, sekä puolesta, että vastaan.
      Ja tuo, että jotkut perheet ovat saaneet homman toimimaan ja jaettua selkeät käyttövuorot ja -maksut sakkoineen.
      Tuollaisen järjestyksen minäkin haluaisin, mutta minkäs teet, jos aina toiset vastustavat kaikkia ehdotuksiani 2-1?

      Eli selkeytän tilannetta ja yritän vastata kysymyksiin:

      Meitä on siis kolme sisarusta ja olemme perineet kesäpaikan vanhemmiltamme. Minä olen vanhempieni "iltatähti" ja isäni kuoli ollessani pieni. Äitini kuoli ollessani 19v. Joten vanhemmat sisarukseni (minua 20 vanhempia) aikoinaan hoitivat perunkirjoitukset ja kaikki äitini kuolemaan liittyvät asiat.
      Enhän itse lukiolaisena tuolloin olisi osannut ja tajunnut sellaisia tehdä.
      Monta vuotta meni vain surussa ja äitiä ikävöiden, opintoja siinä sivussa yliopistossa.
      Näin jälkikäteen on helppoa olla viisas. Selkeä sopimus kesäpaikan käytöstä ja maksuista olisi pitänyt tietenkin tehdä jo tuolloin.

      Omistamme kukin kesäpaikasta sen 1/3, ja tämän pohjalta olemme maksaneet kaikki juoksevat vuotuiset maksut kolmeen jaettuna. Esim sähköt, kiinteistöverot, tienhoitomaksut, ruohonleikkurin bensat, laiturin lankut, veneen maalit jne.

      Nuorempana en niin kiinnittänyt asiaan huomiota, vaan pidin tavallaan selvänä, että hoitaisin sisarusteni lapsia kesällä (olen kahden kummitäti), tekisin pihahommia, siivoaisin jne.
      Nyt vanhempana olen alkanut kypsyä epäreiluun tilanteeseen ja ehkä tajunnut, etteivät työt ja kulut jakaudu (minusta) oikeudenmukaisesti.
      Jotenkin ruokakunnan koko pitäisi ottaa huomioon.
      Olen yrittänyt puhua asiasta siskolleni ja veljelleni, mutta heitä ei kiinnosta minkään virallisen sopimuksen teko (tai epävirallisen). Ja jos sellaisen tekisimme, en silti usko, että he sitä koskaan noudattaisivat!

      Luulen, että yritän jatkossa tuota ehdotusta, että jätän kylmästi vain hommat tekemättä. Toisaalta se häiritsee omaakin oleskelua, koska en pidä siivottomuudesta tai epäjärjestyksestä. Mutta jos kaunis puhe ei kerran auta, ehkä käytännön "siivottomuus" terapia? Ja kannan mukanani sitten vain sitä yhtä wc-paperirullaa ja pyyhettä....

      Tuo kommentti kolmen lapsen äidiltä muuten kuullosti lähes sisareltani :)

      Olen aina pitänyt lapsista, mutta kaikki ei aina mene elämässä suunnitelmien mukaan, ja joku meistä jää tahtomattaan lapsettomaksi ja/tai sinkuksi.
      Lapsiperheet oikeasti eivät ymmärrä, miten tiukassa yhden aikuisen taloudessa on raha, minulla ei ole mitään mahdollisuutta esim auton ylläpitoon tai ostoon. Asun yksiössä, joten siksikin kesämökki on ihana olemassa, pääsee edes joskus pihalle ja meren rannalle.
      Molemmilla sisaruksillani on omakotitalot, kaksi autoa ja heidän vanhimmilla lapsillaankin jo omansa.
      Eli rahaa kyllä olisi jyvittää ja auttaa mökin ylläpidossa.

      Olisin itse esim valmis tekemään vaikka kaikki pihatyöt sen periaatteen mukaan, että oma maksuosuuteni kuittautuisi sillä tms. Mutta tämä ei sovi sisaruksilleni. Aina kun asioista yritetään jutella (minä yritän), äänestyksen jälkeen tulos on 2-1 sisarusteni hyväksi.

      Tuo on myös hauska ajatus, että myisin osuuteni vaikka kodittomien koirien yhdistykselle ;)
      Taitaisi naamat venähtää, kun eräänä päivänä pihalle tupsahtaa 20 koditonta koiraa ja niiden hoitajat D

      Kesämökki on erittäin hyvällä paikalla, meren rannalla, autotie ja tonni on liki 2ha. Rakennuksia on kolme, veneitä kaksi. Joten vaikeaa ei olisi varmaankaan edes 1/3 osuuden myynti.
      Itse asiassa, olemme tässä vuosien saatossa saaneet useita kyselyitä, jos joku meistä haluaa myydä osuutensa, ostajia olisi.
      Tuonkin pohjalta vähän ihmettelen, miksi joidenkin mielestä minun pitäisi lahjoittaa osuuteni sisaruksilleni tai heidän lapsilleen ilmaiseksi! Kuka lapsiperhe olisi valmis lahjoittamaan jotain vastaavaa omaisuuttaan sinkkusiskolleen? Tästä kommentista saan varmaan nyt lastenvihaajan leiman.

      • ms

        aloittaja.. Ei mene teillä asiat ihan tasan nyt. Tulosta tää keskustelu paperille, alleviivaa ja lähetä sisaruksille, ja lisää omia kommentteja, niin eiköhän ne ala tajuta vähän miten tää asia menee. Ainakin toivottavasti sun sisarukset tykkää susta ja haluu sulle hyvää. Ehkä ne ei vaan ole osanneet ajatella asiaa sun kannalta tarpeeks. Ja myös kirjeellä saat sanottua kaikki mitä vaivaa, naamatusten keskustelussa on yleensä niin että ns. vahvemman tai kovaäänisemmän mielipide jyrää. Näin ei kukaan sinua keskeytä.

        Ihanaa syksyä ja toivon teille sopua! Ihan hyviä vinkkejä muuten ylhäällä jos ei mee perille, kannattaa muistaa ettei sinkku ole sylkykuppi vaikka kuin ois kummi tms. Elämisen muotoja on niin monia eikä sisarustes mallit ole niitä ainoita oikeita. Tsemppiä sisko! :)


      • myy pois mökki

        Toi on tietty vaikeeta, jos joku perheestä on muita köyhempi. Mutta jos teillä se mökki on 3 palasena, sun vaan pitää maksaa se osuutesi tai sitten myydä se pois.
        Ja toi voi olla kanssa ongelma, jos toiset on sua aina vastaan 2-1. Hommaa oma paikka tai joku hyvä asianajaja.

        Meitä on 8 lasta ja myytiin suosiolla vanhempien mökki. Ei siitä mitään olisi tullut, jos kaikki siellä olis vehdanneet ja tapelleet. Kukaan ei yksinään pystynyt ostaa sitä ja siitä tuli katkeraa vääntöä, mut elämä on!
        Kyllä kait siitä kesästä voi nauttia ilman jotain mökkijäkin. Kauheet kulut ja työleirit vaan odottaa. Mitä lomaa sellanen on?


      • mk

        Rupeappa sanomaan että ei ole rahaa maksaa kuluita yhtä kolmasosaa kun ei ole rahaa ja se menee niin että et maksa ja maksat vain sen verran kun on rahaa ja kuittaat työllä sen maksamattoman summan. Jos tulee sanomsita niin ilmoitat vaan ett äeti olevaraa maksaa noin paljon ja niin helppoa se on ja anna varakkaiden sisarustesi vain kiukutella ja älä anna periksi.


      • Mökki_Höperö

        Ei sitä tarvii myyrä.
        Lainaa vaikka oma osuutesi tuolle kodittomien koirien yhdistykselle lomakäyttöön.
        Sillä jokainenhan saa käyttää omaisuuttaan kuten haluaa. :)

        Tai kerää vaikka kaveriporukka, joille kerrot jutun juonen.
        Sitten menette ryypiskelemään ja jne.... sinne mökille, välittämättä muista paskan vertaa.


      • mökitön akka
        Mökki_Höperö kirjoitti:

        Ei sitä tarvii myyrä.
        Lainaa vaikka oma osuutesi tuolle kodittomien koirien yhdistykselle lomakäyttöön.
        Sillä jokainenhan saa käyttää omaisuuttaan kuten haluaa. :)

        Tai kerää vaikka kaveriporukka, joille kerrot jutun juonen.
        Sitten menette ryypiskelemään ja jne.... sinne mökille, välittämättä muista paskan vertaa.

        Hei nyt mää hokasin. Kun aloittaja on yksinäinen ja kuitenkin mökissä on hänen kohdallaan verotusarvo niin miksi hän ei käytä hyväkseen kotitalousvähennystä.

        Harmi kun mökinkäyttäjät eivät voi siivousten ja kunnostusten osalta pitää niin kevät kuin syystalkoitakaan yhdessä .


    • sukumökki vuodesta 6

      Riidat loppuu, kun ostat sen itsellesi. Kyllä pankista saa lainaa.Sitten van joudut tekemään kaiken yksin ja maksamaan kaiken yksian. Joten eiköhän suvustasi ole apuakin, joten koittakaa olla sovussa.

    • mökki meni

      Aina vastaavanlaisissa tilanteissa on yksi martyyri ja muut sisarukset sitten huolettomia.
      En suosittele mökkinne myyntiä,vaan sitä että heität marttyyrin viitan romukoppaan ja nautit mökistäsi kustantaen vain tarvitsemasi tarpeet.
      Minä nimittäin kuuluin kastiin se huoleton sisar, kävin lomallani pariviikkoa mökillä ja kyllä huomasin sekä arvostin sitä että paikat oli aina tullessani kunnossa.
      En ymmärtänyt että asia risoi sisartani,koska hän ei siitä koskaan maininnut ,oletin hänen haluavan tehdä kaiken tuon koska hän enimmäkseen mökkiä käyttikin,jos olisin tiennyt olisin varmasti tehnyt enemmän osaltani asialle.
      Mökki asioissa kannattaa olla suoran rehellinen,kulut tasataan ja kunnossapidosta sovitaan mikä kuuluu kellekkin sekä käyttövuorot sovitaan.
      Uskon että näin homma pelaa,ja kannattaa tosiaan käyttövuorollaan kustantaa itseään ajatellen tarvikkeet ,jokainen ostakoon tullessaan tarvitsemansa.
      Jos et nosta asiaa pöydälle,saat valittaa turhaan mielessäsi asioista lopun ikääsi.

    • riitaa riittää

      Tää keskustelu on taas ajankohtainen.
      Alkaa ne 60-70-luvulla hankitut mökit periytyä jälkipolville ja sitten alkaa tappelu sisarusten kesken.
      Meillä vanhin lapsista, veljeni, kukkona tunkiolla on uhoaa, että meidän muiden on lähdettävä ja hän jää perheineen mökkiä pitämään. Maksaisi toki meidät ulos, mutta kummeksuttaa, miten yksi sisaruksista voi muka päätää, että mökki on hänen ja hänen perheensä tuleva kesäpaikka.
      Onhan meillä muillakin perhettä ja olemme lapsuuden kesät siellä viettäneet.
      Nyt sitä vaan toivoo, että kaikki mökin omistajat, tehkää testamentti tai laittakaa lihoiksi ajoissa ennen vanhuutta!

    • oppeliini

      On yllättävää lukea että kukaan muista aikuisista ei osallistu ulkosiivoushommiin. Varsinkin kun aikuisia on niin monta ja nuorimmat lapsetkin jo varsin hyvin voisivat osallistua.

      Ehdotukseni onkin että ellet itse todella nauti lehtien haravoinnista, ruohon leikkuusta jne. älä tee sitä. Mokkiäkään sinun ei tarvitse siivota talven jäljiltä. Vain vie omat liinavaatteesi, tuuleta sänkyvaatteet ja putsaa itsellesi oma kolo.

      Keittiotä aivan varmasti voit käyttää vaikka et tekisikään siellä suursiivousta. Vain se minimaalinen että voit keittää kahvisi ja syodä kotoa pakkaamasi eväät.
      Käytä aikasi sensijaan lukemiseen, luonnosta nauttimiseen ja anna sisarillesi tilaisuus myos osallistua mokkinne siivoukseen ja yllapitoon.

      Oletko koskaan ajatellut että he mielellään tekisivät kevätsiivoukset perheensä kanssa ja omalla tavallaan muokkaisisivat luontoa mokin ymparillä? Mutta tietäessään sinun haluavan tehdä sen, ovat olleet asiasta vaiti.

      • Yksi kesä

        Kesämökillä ei talven jälken voi olla, jos tekee kuten Oppeliini ehdottaa.
        Varsinkin vanhat kesämökit ovat metsähiirten talvehtimispaikkoja ja pipanoita on joka paikassa.
        Kyllä kevätsiivous on tehtävä, sillä myyräkuume vaanii myyrien ulosteissa ja muussa sotkussa.

        Aloittajalle tekisin sen ehdotuksen, että päättäisi mennä yhtenä vuonna kaukomatkoille ja jättää koko mökki sisaruksille yhdeksi kesäksi. Kun perheet ensi kertaa juhannuksena menisivät mökille, heräisivät uudet ajatukset, kun sisällä olisi talven jäljet ja pihalla keltainen voikukkapelto ja kukkapenkit korkean heinän sisässä.

        Ajatukset voisivat kirkastua.


    • mk

      Sovi siten että sinä voit tehdä ne mökin työt siellä mökillä ja sillä kuittaat ne kulut mitkä tarvitsevat rahaa ja muut sisärukset maksavat rahalla muut kulut ja kun lasket että tuntihinta on 30€ niin ei sinun tarvitse hirveästi siivota. Itse pidän vanhan äidin mökin kunnossa ja velejni rupesi käymään niin loppu lyhyeen kun sanoin että polttopuita täytyy tehdä sen verran takaisin kun polttää eli joko kaadettva tai pilkottava tai raahattava metsästä. Kun huomasi että se pitää tehdä niin lopetti mökillä käymisen kun olisi halunnut olla vaan.

      • Taistelukukko

        Meillä on se tilanne, että yksi ei maksa, ei osallistu, eikä halua puhua koko asiasta, vaan saa hirmu hepulit, jos huomautetaan, että sejase hankinta pitää maksaa.

        Kun hän tulee lomalle, hän halua levätä, hän ei ole mikään talonmies, hän ei tee saunapuita, okei, ollaan saunomatta. Hän ei osta tilalle mitään, jos on käyttänyt loppuun vaikkapa vessapaperit tai juonut saunaoluet.

        "Anteeksi vaan, mutta mistä rahasta te kuvittelette minun maksavan jotkut metsänhoitomaksut, saamari soikoon!"


    • jk

      kulut tasan

    • älä lyö

      tasanhan kulujen pitäsi menää mutta aina on ne jotka laistaa, joko kun on kyse rahasta tai työstä. itsellä sama juttu. menemme aina ensin, leikkautamme metrin pitkän heinän tontilta,suursiivous mökissä. toisilla ei oo kun tulla valmiiseen...

      sanoin epäoikeudenmukaisuudesta, oli myös syyttelyjä varastamisesta kun kuolinpesää siivosin. sanoin asiallisesti suorat sanat. . sitä ei porukka kestänyt, nyt on välit poikki. kun he eivät edes niin paljon ole aikuisia että ilmoittaisivat milloin menevät mökille, itse olen sen tehnyt joka vuosi.
      hoidan myös kaikki asiat, rahat tilillä riittää jonku vuoden vielä. mitähän sitten tapahtuu ? tosi kurjaa kun näin käy.

    • Sivustaseurannutmone

      Jatkossa et tee mitään ylimääräistä. JOs ostat jotain soita ja kysy muilta mielipide ja merkist ylös soitto ja mitä olette sopineet. Myydessä ei sinun tarvitse maksaa kuin 2/3 hinnast. Tällöin saat helposti lainan pankista, vakuudeksi riittää hyvin 2/3 arvosta.
      Älä missään nimessä laita rahojasi enää mökin yhteiskäyttöön. Olen nähnyt vierestä useat tilanteet joissa ei aikaisemmin laitetuilla rahoilla ole mitään merkitystä jakoon. Lopeta siis heti haravoiminen, kokeile edes tämä kesä tai yksi vuosi niin huomaat... mitä tarkoitan. Tai jos aiot jatkaa, laita tarkasti ylös kaikki mitä ostat mökille ja milloin käyt ajamassa nurmikon, haravoimassa lehdet, nuohoja käy, vesiasku, sähkölasku, bensa ruohonleikkuriin, mutta muista ensi kerralla...vie vessapaperit poisi, tulitikut, talouspapaperit, bensat, jääkaappi tyhjäksi, grillihiilet pois, omat pyyhkeet, lakanat, jne. Tulet juhannuksena, varaudu tietnekin omilla eväillä mutta vain OMILLA. Näyttele tyhmää ettekö te tuoneetkaaan omia????

    • älä alistu

      Tää on hyvä esmerkki, ei koskaan kolhoosimökkejä!
      Joku aina vetää välistä ja maksattaa kulunsa toisilla. Rikkaat vedättää ja köyhät maksaa!
      Pyydä rahasi ulos ja maksuun oma osuutesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe