Projekti: vaimo kiinasta...

chinawife-fan

Haluaisin kuulla muiden Kiinasta tai muualta Aasiasta vaimoehdokkaita hakeneiden miesten - NIIN HUOM: MIESTEN - kokemuksia aiheesta, miten, mistä, miksi, mitä mennyt pieleen yms.

Tässä omani.

Olin viettänyt aikaa Kiinassa jonkin verran, tosin kieltä en ollut oppinut juurikaan, mutta kulttuuri oli tullut hieman tutuksi, ennen kuin erosin edellisestä liitostani joka kesti enemmät puolet elämästäni.

Tapasin täällä Suomessa suomi24:n kautta erään kiinalaisen naisen jonka kanssa seukkasin pari kuukautta. Hän oli asunut täällä 17 vuotta, ja oli siis "suomalaistunut". Kokemukseni asiasta oli se että tiesin aivan varmasti haluavani kiinalaisen vaimon. Kaikki se mitä jotkut (valitettavasti yleensä naiset) tänne epäasiallisesti kirjoittelevat siitä miten "kunhan se oppii suomalaisille tavoille..." osoittautui täydellisen vääräksi. Hän oli edelleen luonteeltaan juuri sellainen aivan ihana "oikea nainen", eikä hän ollut kasvanut miehen kilpailijaksi, kuten monet suomalaiset naiset. (en suinkaan sano "kaikki"; monet suomalaiset naiset ovat oikein ihania kumppaneita, vaikka ovatkin tasa-arvoisia kaikin puolin)

Mutta se Aasialaisen kulttuurin ja kasvatuksen tuoma erilaisuus näkyy joka asiassa; asiat käydään läpi erittäin hienosti, hän antaa miehen tuntea olonsa mieheksi, ja on ihana saada antaa sellaiselle naiselle paljon huomiota ja rakkautta, jota hän juuri toivookin. Olen leikilläni sanonutkin että riitely hänen kanssaan on mukavampi kokemus kuin päivittäinen normaali keskustelu exäni kanssa, enkä edes tarkoita viimeisiä vuosia...

Se ettei seurustelu johtanut eteenpäin, oli aivan normaalia, oli vain asioita joita emme voineet jakaa. Minä päätin suhteen itse.

Sen jälkeen kun olin tuon suhteen päättänyt, löysin CLL:N sivujen kautta monia uusia vaihtoehtoja, joista kolmen kanssa kirjoittelin kuukauden. Kun sitten valitsin heistä yhden, menin häntä Kiinaan tapaamaan... ja sitten hän tuli tänne (3kk viisumilla). Hänen kanssaan olisin muuten voinutkin elää hyvin mielelläni loppuelämäni, mutta osoittautui että hänellä oli psyykkinen ongelma (johon hän ei siis ollut itse syyllinen) ja hän ei pystynyt sopeutumaan uuteen ympäristöön. Rakastamme toisiamme vieläkin, ja hän haluaisi tulla takaisin, mutta molemmat tiedämme ettei siitä tulisi mitään.

Jälleen kerran, Aasialaisen naisen luonteen ominaisuudet sopeutuvat minun ominaisuuksiini todella hyvin. Olen hieman äkkipikainen luonne, mutta Aasialainen nainen osaa "hoitaa" nuo luonteeni ongelmat, eikä minun tarvitse koskaan riidellä hänen kanssaan. Saan tuntea itseni kuninkaaksi hänen kanssaan, ja hän sa tuntea itsensä kuningattareksi. On helppo arvostaa ja kunnioittaa toista kaikessa, kun toinen ei missään asetu ehdoin tahdoin poikkiteloin (useimmissa Aasian maissahan, nainen kuuntelee miestään)

No, totuushan on se että valtaosa noista keskustelupalstojen naisista on eronneita naisia joilla monella on lapsi / lapset jossakin. On selvää että he haluavat ottaa mahdollisesti lapsensa mukaan, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan. Mutta toisaalta, eronnut nainen joka on yleensä (valitettavasti) kokenut sen että mies juoksee vieraissa minkä kerkeää, ja pitää naista alempiarvoisena, arvostaa Suomalaista miestä ja kunnioittaa häntä.

Nainen joka kunnioittaa miestään, saa miehensä rakkauden ja arvoistuksen osakseen. Miehen on ihana, suorastaan nautinnollista, suojella naista joka antaa miehelleen ehdottoman kunnioituksen. Toisaalta, mies joka pitää naista ihan tasa-arvoisena olentona (todella harvinaista herkkua Aasiassa) saa takuuvarmasti nauttia naisen kunnioitusta, ja Aasialainen nainen joka "jotuu" alistumaan aasialaiselle miehelle, mielellään alistuu suomalaiselle miehelle joka kunniooittaa häntä. Kun mies ei kuitenkaan alista häntä vaan kaikessa pitää häntä tasa-arvoisena, kuuntelee häntä kaikessa ja tekee sen mitä Suomalaiset naiset niin herkästi "vaativat"... mutta mies haluaa juuri saada ANTAA sen, eikä niin että nainen vaatii sen itselleen. Se on jotenkin hassusti vain sisäänrakennettu miehen itsetuntoon.

Tietysti voidaan sanoa että näin puhuu naisten alistaja - mutta siitä sanoudn jyrkästi irti. Edellinen liittoni kaatui siihen kun exäni yritti jatkuvasti alistaa minua. Se ei miehelle (ainakaan minulle) - toimi. Ei se muuten naisellekaan toimi, kuten monet miehet ovat katkerasti joutuneet kokemaan.

Niin, Miksi Kiinalainen ? No, ainoa vastaukseni on että miksi ei ? Voisi se olla Thai tai Filippiiniläinen yhtä hyvin; minun kulttuurituntemukseni sopii kuitenkin parhaiten Kiinaan.

160 kommenttia

Vastaukset

 • toihan on ihan selkeä asia ja tässäkin sen rivien välistä lukea saakin, mutta jos saan sanoa sen näin:

  Suomalaisnaisille tasa-arvo on ehdoton vaatimus
  Aasialaiselle naiselle (kulttuurin ja kasvatuksen vuoksi) se on ETUoikeus, suoranainen paratiisi.

  Sanoisin että WIN-WIN, eli molemmat voittaa. Ja silloin molemmat voi olla onnellisia !

  Minulla on aivan sama kokemus.

  • Anteeksi mutta sulle on tullut pieni virhe tekstiin sallinet minun korjata hieman,

   "Suomalaisnaisille tasa-arvo on ehdoton vaatimus
   Aasialaiselle naiselle (kulttuurin ja kasvatuksen vuoksi) se on ETUoikeus, suoranainen paratiisi."

   tuo on siis väärin. tässä korjattu versio:

   Suomalaisnaisille tasa-arvo on ase ja alistuskeino miestä vastaan.
   Aasialaiselle naiselle (kulttuurin ja kasvatuksen vuoksi) se on ETUoikeus, suoranainen paratiisi.


  • ase miestä vastaan kirjoitti:

   Anteeksi mutta sulle on tullut pieni virhe tekstiin sallinet minun korjata hieman,

   "Suomalaisnaisille tasa-arvo on ehdoton vaatimus
   Aasialaiselle naiselle (kulttuurin ja kasvatuksen vuoksi) se on ETUoikeus, suoranainen paratiisi."

   tuo on siis väärin. tässä korjattu versio:

   Suomalaisnaisille tasa-arvo on ase ja alistuskeino miestä vastaan.
   Aasialaiselle naiselle (kulttuurin ja kasvatuksen vuoksi) se on ETUoikeus, suoranainen paratiisi.

   Tasa-arvo ei ole ase tai alistuskeino - silloin kun ollaan tasa-arvoisia ei alistamista ole.
   Itse olen suomalainen nainen tasa-arvoisessa suhteessa; molemmat kunnioitamme toisiamme eikä kumpikaan pyri lyttäämään toista.

   Suhde on aivan jotain muuta kuin tasa-arvoinen mikäli toinen osapuoli pyrkii alistamaan toista. Tottakai tasa-arvo on ehdoton vaatimus; emme elä 1500-luvulla.

   Kaiken maailman perus Penat taas paukuttavat turpaansa asioista joista eivät ymmärrä mitään...


  • Suomineito- kirjoitti:

   Tasa-arvo ei ole ase tai alistuskeino - silloin kun ollaan tasa-arvoisia ei alistamista ole.
   Itse olen suomalainen nainen tasa-arvoisessa suhteessa; molemmat kunnioitamme toisiamme eikä kumpikaan pyri lyttäämään toista.

   Suhde on aivan jotain muuta kuin tasa-arvoinen mikäli toinen osapuoli pyrkii alistamaan toista. Tottakai tasa-arvo on ehdoton vaatimus; emme elä 1500-luvulla.

   Kaiken maailman perus Penat taas paukuttavat turpaansa asioista joista eivät ymmärrä mitään...

   joka kulttuurissa ja maassa on hyvät ja ei niin hyvät, mutta Suomessa suurempi osa kaunokaisista on juuri sitä itseään. Ei koskaan paikallista väkkärää kiitos:)


 • Mikähän siinä on, että nämä suomalaiset sadistimiehet eivät koskaan kohtaa niitä suomalaisia masokistinaisia, jotka joutuvat hakemaan sen "miehisen alistaja miehen" afrikkalaisista tai turkkilaisista....

  Psykologisesti mielenkiintoinen ajatus, että kunnioittaminen ja rakkaus voi syntyä vain alistamisen, nöyryyttämisen ja orjuuttamisen kautta. Saattaisi olla aihetta käydä terapeutin puheilla. Tulee halvemmaksikin kuin hankkia piikalikka Aasiasta joka vuosi ja todeta aina jokainen "mielenterveysongelmista" kärsiväksi.

  • Onkohan nämä naiset koskaan saaneet sanoa ihan rehellisesti mielipiteitään suhteen tilasta? Ettei tässä olla käytetty hyväksi kulttuurista aiheutuvaa häpeää, joka estää suoran tarpeiden ilmaisun? Miksi heidän tarpeensa olisivat sen kummempia kuin muidenkaan naisten? Toi, että toisen täytyy aina tyynnytellä "äkkipikaista" kumppania ja niellä oma kiukkunsa ja paha mielensä hymyillen, on minusta todella syvältä. Tarkempi vilkaisu siis peiliin ennen matkan jatkamista. Tällaisia "harrastavalla" miehellä saattaa olla tavallista suurempi taipumus vaihtaa aasialaista kumppania kuin paitaa, jotta löytyisi se ihan sopiva, kuin hanska käteen, ettei omat puutteet tuntuisi missään.


  • Mielipiteitä vainen kirjoitti:

   Onkohan nämä naiset koskaan saaneet sanoa ihan rehellisesti mielipiteitään suhteen tilasta? Ettei tässä olla käytetty hyväksi kulttuurista aiheutuvaa häpeää, joka estää suoran tarpeiden ilmaisun? Miksi heidän tarpeensa olisivat sen kummempia kuin muidenkaan naisten? Toi, että toisen täytyy aina tyynnytellä "äkkipikaista" kumppania ja niellä oma kiukkunsa ja paha mielensä hymyillen, on minusta todella syvältä. Tarkempi vilkaisu siis peiliin ennen matkan jatkamista. Tällaisia "harrastavalla" miehellä saattaa olla tavallista suurempi taipumus vaihtaa aasialaista kumppania kuin paitaa, jotta löytyisi se ihan sopiva, kuin hanska käteen, ettei omat puutteet tuntuisi missään.

   Anteeksi jos en oikein osannut ilmaista itseäni oikein tuossa kirjoituksessani.

   Nimimerkille "10" vastaisin että alistaminen ei suinkaan ole sana, jota haluan suhteeni olevan, vaan juuri päinvastoin. Nainen, joka kotimaassaan on joutunut alistetuksi, osaa arvostaa sitä mitä länsimainen mies hänelle voi tarjota, eli todellisen tasa-arvon tunteen. Lisäksi korostaisin, että ensimmäinen suhteeni oli suomessa jo 17 vuotta asunut kiinalainen nainen, joka jo asui kotikaupungissani, häntä en hakenut tänne.

   Toisen suhteeni naisella on psykologien tutkima oireyhtymä, josta aasialaisittain sanottuna voisi sanoa, että "ehkä voisin kertoa siitä enemmän joskus myöhemmin", kun taas länsimaalaiseen tyyliin voisi sanoa, että "se ei v***u sinulle h***lle kuulu yhtään pätkää".

   Nimimerkiki "mielipiteitä vainen taas arvelee ettei nainen saisi sanoa mielipiteitään... no ei se ainakaan minun kokemukseni ole. Molemmissa suhteissa mielipiteiden esille tuominen oli aivan normaalia. Se vain, että siinä kuin länsimainen nainen voisi sanoa "vie nyt jo se roskis, etkö näe että se pursuu yli", aasialainen nainen ilmaisee asian sanomalla "roskis on täynnä, mitähän sille voisi tehdä". Molemmissa tapauksissa vien roskiksen, mutta arvaapa vain, kummassa tapauksessa vien sen mieluummin ????

   Kysymys on tavasta kommmunikoida, miten esittää viestit sillä tavalla että ne voidaan ymmärtää rakastettavina.

   Lukekaapa tyttöset oma kirjoituksenne ja kiinnittäkää huomio tapaanne kommunikoida... siksipä juuri aasialainen nainen. Olette itse sen taas jälleen kerran todistaneet...


  • Mielipiteitä vainen kirjoitti:

   Onkohan nämä naiset koskaan saaneet sanoa ihan rehellisesti mielipiteitään suhteen tilasta? Ettei tässä olla käytetty hyväksi kulttuurista aiheutuvaa häpeää, joka estää suoran tarpeiden ilmaisun? Miksi heidän tarpeensa olisivat sen kummempia kuin muidenkaan naisten? Toi, että toisen täytyy aina tyynnytellä "äkkipikaista" kumppania ja niellä oma kiukkunsa ja paha mielensä hymyillen, on minusta todella syvältä. Tarkempi vilkaisu siis peiliin ennen matkan jatkamista. Tällaisia "harrastavalla" miehellä saattaa olla tavallista suurempi taipumus vaihtaa aasialaista kumppania kuin paitaa, jotta löytyisi se ihan sopiva, kuin hanska käteen, ettei omat puutteet tuntuisi missään.

   sallittaneen se meillekkin, kuka haluaa Suomalaisen räyhäävän ja juopottelevan naisen, joka tarpeen tullen tilastollisesti on jopa valmiimpi listimään miehensä?


  • Miten jotkut tarttuvat niin voimakkaasti sanoihin ja itse asia menee yli hilseen. Mistä tuo sadistikin nyt tuli mieleen? Yleensähän me puhumme lähinnä itsestämme, kun emme muita niin hyvin tunne.


  • Lapsellista kirjoitti:

   This message has been removed by .

   No, miksei se nainen sitten voi viedä sitä itse, jos kerran tässä tasa-arvoisia ollaan... se nyt on ihan typerää papatusta tuollainen että tasa-arvon maassa roskiksen vieminen muka olisi jotenkin miesten homma, kun kaikki muukin homma on puoliksi miesten vastuulla.

   Mutta kuten ap:n kirjoituksessa tuli selkeästi ilmi, ei se että homma kuuluu automaattisesti toisen velvollisuuksiin tarkoita sitä että siitä saa valittaa tuolla lailla, kuten suomineidot usein tekevät, ja se on totta että aasialainen joka ilahtuu miehen osallistumisesta eikä pidä sitä itsestäänselvyytenä osaa arvostaa miestään ihan eri tavalla kuin suomineito.


  • tasa-arvojakin erill kirjoitti:

   This message has been removed by .

   paistaa. Kokonaisuudessaan meidän pitäisi mietti miten saamme toisemme onnelliseksi ja miehen tuntemaan Mieheksi sekä nainen saisi tuntea itsensä Naiseksi. Naisellinen nainen ei viitsi nalkuttaa roskapussin viemisestä, mies vie sen mielellään kun saa tuntea naisen rakkauden. Te hemmetin femakkonalkuttajat voisitte katsoa peiliin joskus oman edun tavoittelemisen sijaan.
   Annetaan kaikille aikaa näyttää että osaamme kohdella toisiamme rakastavasti pyyteettömällä tavalla. Tämä oppi kulkeutuu äidiltä tyttärille ja mikä meidän ihmissuhdetilanne on 50 vuoden päästä jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona.
   Meidän ei tarvitsisi edes keskustella jos voimme nähdä itsessämme korjaamista.


  • Oravanpyörä pyörii kirjoitti:

   paistaa. Kokonaisuudessaan meidän pitäisi mietti miten saamme toisemme onnelliseksi ja miehen tuntemaan Mieheksi sekä nainen saisi tuntea itsensä Naiseksi. Naisellinen nainen ei viitsi nalkuttaa roskapussin viemisestä, mies vie sen mielellään kun saa tuntea naisen rakkauden. Te hemmetin femakkonalkuttajat voisitte katsoa peiliin joskus oman edun tavoittelemisen sijaan.
   Annetaan kaikille aikaa näyttää että osaamme kohdella toisiamme rakastavasti pyyteettömällä tavalla. Tämä oppi kulkeutuu äidiltä tyttärille ja mikä meidän ihmissuhdetilanne on 50 vuoden päästä jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona.
   Meidän ei tarvitsisi edes keskustella jos voimme nähdä itsessämme korjaamista.

   "jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona."
   Eli siis vain miehen tulee saada kunnioitusta. Koska jos naisella ei ole oikeutta huomauttaa edes roskapussin viemisestä niin siitä on tasa-arvoinen suhde kaukana (jos se perkeleen roskapussi on täynnä niin kai armas äijä voisi viedä sen ilman että naisen täytyy siitä edes sanoa jos mies kerran tämän asian ensin huomaa). Naisen täytyisi siis pitää turpansa kiinni, niellä kaikki miehen osalta tuleva paska ja kasata vihaa sisällään ettei vain tulisi leimatuksi "femakkonalkuttajaksi". Siinä taas joku kiva sovinistisetä jakelemassa viisauksiaan..

   Länsimaiseen kulttuuriin ei yksinkertaisesti kuulu enää tuo miesten paapominen, herätkää sovinistit nykyaikaan.


  • Oravanpyörä pyörii kirjoitti:

   paistaa. Kokonaisuudessaan meidän pitäisi mietti miten saamme toisemme onnelliseksi ja miehen tuntemaan Mieheksi sekä nainen saisi tuntea itsensä Naiseksi. Naisellinen nainen ei viitsi nalkuttaa roskapussin viemisestä, mies vie sen mielellään kun saa tuntea naisen rakkauden. Te hemmetin femakkonalkuttajat voisitte katsoa peiliin joskus oman edun tavoittelemisen sijaan.
   Annetaan kaikille aikaa näyttää että osaamme kohdella toisiamme rakastavasti pyyteettömällä tavalla. Tämä oppi kulkeutuu äidiltä tyttärille ja mikä meidän ihmissuhdetilanne on 50 vuoden päästä jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona.
   Meidän ei tarvitsisi edes keskustella jos voimme nähdä itsessämme korjaamista.

   Tuskin tässä mitään katkeria ollaan, siis mille, mitä täh? Siis sille kun joku suomalainen sovinistipässi hakemalla hakee Kiinasta alistettua naista. Pääponttihan kirjoituksessa on ap: n sovinistisuus ja naisten alistaminen. Itsehän hän tossa kirjoittaa, että on hyvä kun ja jos nainen on alistettu etukäteen, jotta osaisi arvostaa miestä eli häntä. Ihan kamalan kamalaa ihmisarvoa ja naista alistavaa. Ei tollasessa suhteessa nainen voi tuntea itseänsä Naiseksi, mutta sovinistipaska voi takuulla tuntea itsenä oikein alfaurooksi. Kyllä se arki tulkee joka kotiin ja joku ne roskapussit joutuu kuitenkin viemään. "Naisellinen nainen ei viitsi nalkuttaa roskapussin viemisestä, mies vie sen mielellään kun saa tuntea naisen rakkauden." Voi itku, onkohan siellä päässä ihan terve mies vai joku pojankloppi. Fiksut miehet vievät roskapussin ilman nalkuttamista, maanitteluja ja vihjailuja ja päähän taputtamista; että hyvä poika, hienosti tehty!

   Ai nainen on silloin naisellinen, kun se alistuu miehen passaamiseen ja ei edes saisi manita tekemättömistä kotitöistä saman katon alla ja taas nainen on oman eden tavoitteleva telaketjufemakkonalkuttaja jos ja kun mainitsee kotitöihin osallistumisesta. Ja mitä oman edun tavoittelemista on jos haluaa miehenkin osallistuvan kotitöihin ja lapsien hoitamiseen automaattisesti? Onko se sinun mielestä toisen ihmisen kunnoittamista, kun polkee ja alistaa toista? Mielestäni ei ole. Rakastaa ja kunnoittaa voi puolisoaan, vaikka tämä ei suostu olemaan kokopäiväinen palvelijasi.


  • tasa-arvojakin erill kirjoitti:

   Tuskin tässä mitään katkeria ollaan, siis mille, mitä täh? Siis sille kun joku suomalainen sovinistipässi hakemalla hakee Kiinasta alistettua naista. Pääponttihan kirjoituksessa on ap: n sovinistisuus ja naisten alistaminen. Itsehän hän tossa kirjoittaa, että on hyvä kun ja jos nainen on alistettu etukäteen, jotta osaisi arvostaa miestä eli häntä. Ihan kamalan kamalaa ihmisarvoa ja naista alistavaa. Ei tollasessa suhteessa nainen voi tuntea itseänsä Naiseksi, mutta sovinistipaska voi takuulla tuntea itsenä oikein alfaurooksi. Kyllä se arki tulkee joka kotiin ja joku ne roskapussit joutuu kuitenkin viemään. "Naisellinen nainen ei viitsi nalkuttaa roskapussin viemisestä, mies vie sen mielellään kun saa tuntea naisen rakkauden." Voi itku, onkohan siellä päässä ihan terve mies vai joku pojankloppi. Fiksut miehet vievät roskapussin ilman nalkuttamista, maanitteluja ja vihjailuja ja päähän taputtamista; että hyvä poika, hienosti tehty!

   Ai nainen on silloin naisellinen, kun se alistuu miehen passaamiseen ja ei edes saisi manita tekemättömistä kotitöistä saman katon alla ja taas nainen on oman eden tavoitteleva telaketjufemakkonalkuttaja jos ja kun mainitsee kotitöihin osallistumisesta. Ja mitä oman edun tavoittelemista on jos haluaa miehenkin osallistuvan kotitöihin ja lapsien hoitamiseen automaattisesti? Onko se sinun mielestä toisen ihmisen kunnoittamista, kun polkee ja alistaa toista? Mielestäni ei ole. Rakastaa ja kunnoittaa voi puolisoaan, vaikka tämä ei suostu olemaan kokopäiväinen palvelijasi.

   Voisitko jo lopettaa tuon jankuttamisen tuosta loppuunkuluneesta alistamispaskasta. Jos sinulla on oma mies niin vaahtoa sille. Tämä keskustelu ei ole sinulle.


  • thain mies kirjoitti:

   This message has been removed by .

   jos nyt oletetaan edes sinun A) olevan mies ja B) sinulla olevan thai vaimo, niin täytyy sanoa, että huonostippa olet asiasi hoitanut ja tähän on syynä A) olet tyypillinen luuseri elämässä taikka B) olet sattumoisin nainen siis Suomalainen joka väsää esiintyen miehenä täällä.

   Ei kukaan puhu ensinnäkään vaimostaan noin....Joten seuraavalla kerralla parempi provo veto.


  • kysynpähän vaan kirjoitti:

   sallittaneen se meillekkin, kuka haluaa Suomalaisen räyhäävän ja juopottelevan naisen, joka tarpeen tullen tilastollisesti on jopa valmiimpi listimään miehensä?

   ja jakamaan toosaansa kebab yms sillä aikaa kun äijä on tienaamassa kotiin rahaa.häipykää täältä miesten saitilta sinne karvakäpälien luokse...


  • Viimeaikojen uutisia seuratessa, ei ole voinut välttyä huomaamasta, kuinka onnistuneita ovat suomi-suomi suhteet.

   "Psykologisesti mielenkiintoinen ajatus, että kunnioittaminen ja rakkaus voi syntyä vain alistamisen, nöyryyttämisen ja orjuuttamisen kautta. Saattaisi olla aihetta käydä terapeutin puheilla"

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012011115063754_uu.shtml

   Ei oikein natsaa tuo sinun tekstisi.


  • Lapsellista kirjoitti:

   This message has been removed by .

   "Luojan kiitos minun aviomieheni ei ole tuollainen iso lapsi ja "äidin pikku apulainen", joka odottaa että häntä ohjeistetaan kodin vaatimista töistä. Meitä asuu tässä kodissa kaksi, ja molemmat huolehtivat sen ylläpidosta ilman että kummankaan tarvitsee pyytää toista tekemään yhtään mitään."

   No, jos vanhat merkit paikkansa pitävät, ukkos painelee teini ritsoja kebab huoneen takaosassa, ja sinä kerrot meille taas päiväunistasi.


  • ääliötutka kirjoitti:

   "jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona."
   Eli siis vain miehen tulee saada kunnioitusta. Koska jos naisella ei ole oikeutta huomauttaa edes roskapussin viemisestä niin siitä on tasa-arvoinen suhde kaukana (jos se perkeleen roskapussi on täynnä niin kai armas äijä voisi viedä sen ilman että naisen täytyy siitä edes sanoa jos mies kerran tämän asian ensin huomaa). Naisen täytyisi siis pitää turpansa kiinni, niellä kaikki miehen osalta tuleva paska ja kasata vihaa sisällään ettei vain tulisi leimatuksi "femakkonalkuttajaksi". Siinä taas joku kiva sovinistisetä jakelemassa viisauksiaan..

   Länsimaiseen kulttuuriin ei yksinkertaisesti kuulu enää tuo miesten paapominen, herätkää sovinistit nykyaikaan.

   "Eli siis vain miehen tulee saada kunnioitusta. Koska jos naisella ei ole oikeutta huomauttaa edes roskapussin viemisestä niin siitä on tasa-arvoinen suhde kaukana (jos se perkeleen roskapussi on täynnä niin kai armas äijä voisi viedä sen ilman että naisen täytyy siitä edes sanoa jos mies kerran tämän asian ensin huomaa). Naisen täytyisi siis pitää turpansa kiinni, niellä kaikki miehen osalta tuleva ***** ja kasata vihaa sisällään ettei vain tulisi leimatuksi "femakkonalkuttajaksi". Siinä taas joku kiva sovinistisetä jakelemassa viisauksiaan..

   Länsimaiseen kulttuuriin ei yksinkertaisesti kuulu enää tuo miesten paapominen, herätkää sovinistit nykyaikaan. "

   Hyvä hei, pidä toi tyyli.
   Sua ei sitten varmaan haittaa, että sut pistetään kiertoon 3 kuukauden välein.


  • Taasnäitä kirjoitti:

   "Eli siis vain miehen tulee saada kunnioitusta. Koska jos naisella ei ole oikeutta huomauttaa edes roskapussin viemisestä niin siitä on tasa-arvoinen suhde kaukana (jos se perkeleen roskapussi on täynnä niin kai armas äijä voisi viedä sen ilman että naisen täytyy siitä edes sanoa jos mies kerran tämän asian ensin huomaa). Naisen täytyisi siis pitää turpansa kiinni, niellä kaikki miehen osalta tuleva ***** ja kasata vihaa sisällään ettei vain tulisi leimatuksi "femakkonalkuttajaksi". Siinä taas joku kiva sovinistisetä jakelemassa viisauksiaan..

   Länsimaiseen kulttuuriin ei yksinkertaisesti kuulu enää tuo miesten paapominen, herätkää sovinistit nykyaikaan. "

   Hyvä hei, pidä toi tyyli.
   Sua ei sitten varmaan haittaa, että sut pistetään kiertoon 3 kuukauden välein.

   Teidän mielestä nainen ei saisi pitää puoliaan. Minä olen samaan aikaan naisellinen, mutten mikään avuton, vaan osaan tarttua tarvittaessa aseisiin ja osaan kyseenalaistaa asioita. Sanoisin itseäni rautaisen naiselliseksi naiseksi.

   Liian kiltiksi kasvattaminen aiheuttaa sen, miksi on sitten näitä monikulttuurisuushaahuilijafemakoita. Hyvin olen kelvannut miehekkäälle miehelle, joka on kehunut rohkeuttani.

   Suomalaisessa kulttuurissa ei ole koskaan ollut machoja eikä meidän kulttuurissa ole kasvatettu prinsessoja..

   Varmaan näitä suomalaisten naisten pilkkaajia ärsyttää Laura Huhtasaaren kaltaiset naiset.


  • ääliötutka kirjoitti:

   "jos lapsemme eivät saa kasvatusta jossa kunnioitetaan toista ihmisenä ja puolisona."
   Eli siis vain miehen tulee saada kunnioitusta. Koska jos naisella ei ole oikeutta huomauttaa edes roskapussin viemisestä niin siitä on tasa-arvoinen suhde kaukana (jos se perkeleen roskapussi on täynnä niin kai armas äijä voisi viedä sen ilman että naisen täytyy siitä edes sanoa jos mies kerran tämän asian ensin huomaa). Naisen täytyisi siis pitää turpansa kiinni, niellä kaikki miehen osalta tuleva paska ja kasata vihaa sisällään ettei vain tulisi leimatuksi "femakkonalkuttajaksi". Siinä taas joku kiva sovinistisetä jakelemassa viisauksiaan..

   Länsimaiseen kulttuuriin ei yksinkertaisesti kuulu enää tuo miesten paapominen, herätkää sovinistit nykyaikaan.

   Sitten ei enää muodostu perheitä eikä tule liitoiusta lapsiakaan.
   Suurin osa lapsista on äpäriä jatkossa.
   Sitten se, että lapsia ei haluta tai jakseta hommata ja kasvattaa aiheuttaa sen, että homma ulkoistetaan ngr:lle. Näin nykynuoret kunnioittavat Suomen itsenäisyyttä ja sitä puolustaneita sotilaita. Kummalliseksi on maailma mennyt. Kaikki pitäisi olla hellllllvetin helppoa.
   Itsekkäitä paskoja on aivan liian paljon nykyihmisissä.


 • Vastailen vaikka pyysitkin vastausta vain miehiltä. Itse seurustelen 51 -vuotiaan kiinlaisen miehen kanssa, hän asuu Pekingissä.
  Hänen kauttaan olen saanut hieman tuntumaa kiinalaisiin. Hän on ollut kaksi kertaa naimisissa kiinalaisten naisten kanssa.
  Nykyään hän ei enää tahdo kiinalaista vaimoa ja ehdottomasti hän tahtoo "muukalaisen" vaalean ja sini/vihreä silmäisen. Hän edelleen sanoo, että silmäni shokeeraavat hänet (hyvässä mielessä).
  Asiaan, hän kertoi minulle, että nykyään kiinalaiset naiset ovat kovasti materian perään.
  Kiinalaiset naiset ovat äärettömän mustasukkaisia miehistään eivätkä sallisi miehilleen yhtään vapaa hetkeä itsestään. Hän ihailee tapaani sallia hänelle vapautta omiin harrastuksiinsa ja tapaamisiin ystäviensä kanssa.
  Kuten minullakin on omat harrastukseni ja omat ystäväni.
  Tiedoksi, hän ei ole sitten mikään juoppo ja laiska, tottahan hän hiukan alkoholia ottaa mutta kohtuudella ja hän työskentelee kirurgina.
  Hän kertoi, että monet kiinalaiset naiset leikkaavat kasvojaan (kauneusleikkaus) varsinkin silmiään. Heillähän on yleensä ns. raskaat luomet.
  Japanilaista ruokaa hän kehui ja hänen ensimmäinen vaimonsa olikin eron jälkeen mennyt naimisiin japanilaisen miehen kanssa :)

  • On mukava lukea kirjoitustasi. Joka kulttuurista löytyy sikoja ja enkeleitä. Olet saattanut löytää jälkimmäisen ! Toivon kaikkea hyvää sinulle ja suhteellesi.

   Minusta muuten nuo "raskaat luomet" ovat viehättäviä, varsinkin kun niitä olen nähnyt itsekin aika paljon. varmasti erilaisuus viehättää. Kun olen kuljeksinut Kiinan kaduilla, olen mm. huomannut että kaikki kauneustuooteiden, shampoiden yms. mainosten kuvat esittävät länsimaisia naisia. Asiaa ihmeteltyäni (Kiinalaismiehille) minulle kerrottiin miten länsimainen nainen on kauneusihanne Kiinassa. Se selittää aika paljon...

   Useimmat aasialaiset naiset arvostavat miestä jolla on jo hyvä toimeentulo, sehän takaa perheen tulevaisuuden. Kiinassa nainen mielellään ottaa itseään vanhemman puolison juuri tämän vuoksi. Edelleen, jotkut naiset ovat vain rahan perään, kuten monet länsimaalaisetkin naiset. Siinä missä länsimainen "kohtalainen" toimeentulo täällä on normaalia, kaikissa Aasian maissa on etuoikeus jos vain tulee hyvin toimeen alle 16h päivätyöllä; alle 10h työllä "keskiluokan" (=n. 5000 dollaria vuodessa eli reilut 300 egeä kuukaudessa) toimeentulo on jo aikalailla havinainen herkku.

   Olen keskustellut lukuisten kiinalaisten naisten kanssa ja valitettavasti heidän arkeensa kuuluu olla huolissaan puolisonsa uskollisuudesta. Se nyt vaan on normaalia että mies on uskoton. Toisaalta, jos minulla menee hienosti naiseni kanssa, ei minulla ole mitään sitä vastaan että hän haluaa olla kanssani. Eikö avioliitto ole juuri sitä että haluaa viettää elämänsä toisen kanssa ?

   Olet aivan oikeassa siinä, että molemmilla pitää olla oikeus omaan elämään, ja se on yksi asia joka täytyy käsitellä Aasialaisen kanssa, se ei ole itsestäänselvyys. Mutta syy siihen on pitkälti se, minkä jälkimmäinen tyttöystävänikin kertoi: hänen 4:stä parhaasta ystävästään 3 tietää varmuudella kumppaninsa harrastavan ulkopuolisia suhteita, ja se oli hänenkin syynsä eroon.

   Kiinalaiset eivät yleensä ole laiskoja, sillä laiskaa ei kommunistinen puolue ruoki...


  • chinawife-fan kirjoitti:

   On mukava lukea kirjoitustasi. Joka kulttuurista löytyy sikoja ja enkeleitä. Olet saattanut löytää jälkimmäisen ! Toivon kaikkea hyvää sinulle ja suhteellesi.

   Minusta muuten nuo "raskaat luomet" ovat viehättäviä, varsinkin kun niitä olen nähnyt itsekin aika paljon. varmasti erilaisuus viehättää. Kun olen kuljeksinut Kiinan kaduilla, olen mm. huomannut että kaikki kauneustuooteiden, shampoiden yms. mainosten kuvat esittävät länsimaisia naisia. Asiaa ihmeteltyäni (Kiinalaismiehille) minulle kerrottiin miten länsimainen nainen on kauneusihanne Kiinassa. Se selittää aika paljon...

   Useimmat aasialaiset naiset arvostavat miestä jolla on jo hyvä toimeentulo, sehän takaa perheen tulevaisuuden. Kiinassa nainen mielellään ottaa itseään vanhemman puolison juuri tämän vuoksi. Edelleen, jotkut naiset ovat vain rahan perään, kuten monet länsimaalaisetkin naiset. Siinä missä länsimainen "kohtalainen" toimeentulo täällä on normaalia, kaikissa Aasian maissa on etuoikeus jos vain tulee hyvin toimeen alle 16h päivätyöllä; alle 10h työllä "keskiluokan" (=n. 5000 dollaria vuodessa eli reilut 300 egeä kuukaudessa) toimeentulo on jo aikalailla havinainen herkku.

   Olen keskustellut lukuisten kiinalaisten naisten kanssa ja valitettavasti heidän arkeensa kuuluu olla huolissaan puolisonsa uskollisuudesta. Se nyt vaan on normaalia että mies on uskoton. Toisaalta, jos minulla menee hienosti naiseni kanssa, ei minulla ole mitään sitä vastaan että hän haluaa olla kanssani. Eikö avioliitto ole juuri sitä että haluaa viettää elämänsä toisen kanssa ?

   Olet aivan oikeassa siinä, että molemmilla pitää olla oikeus omaan elämään, ja se on yksi asia joka täytyy käsitellä Aasialaisen kanssa, se ei ole itsestäänselvyys. Mutta syy siihen on pitkälti se, minkä jälkimmäinen tyttöystävänikin kertoi: hänen 4:stä parhaasta ystävästään 3 tietää varmuudella kumppaninsa harrastavan ulkopuolisia suhteita, ja se oli hänenkin syynsä eroon.

   Kiinalaiset eivät yleensä ole laiskoja, sillä laiskaa ei kommunistinen puolue ruoki...

   "Olen keskustellut lukuisten kiinalaisten naisten kanssa ja valitettavasti heidän arkeensa kuuluu olla huolissaan puolisonsa uskollisuudesta. Se nyt vaan on normaalia että mies on uskoton."

   Mulla kiinalainen miesystävä.. Alkoi huolettamaan nyt kun kaukosuhteessa elellään. Huomasin kyllä tämän isän ja yhden tytön välillä kipinöitä, mutta ei kai poika isänsä jalanjälkiä seuraile. Ei siinä mitään, enhän mä tietäisi, vaikka puuhailisikin mun selän takana ja antaisin anteeksikin luultavasti, mutta kuitenkin.. Itse olen todella alistuvaa sorttia, että sovitaan kyllä sen puolesta yhteen.


  • Joopa joo. Aika moni suomalainenkin käy samassa leikkauksessa. Pitäisi kohta itsekin...
   Aasialaisista naisista kiinalainen on kyllä aloittajan tarkoittamassa mielessä huonoin vaihtoehto, Jos nyt oikein kunnolla yleistetään. Kiinalaiset käytöstavat jne. on jotakin muuta kuin esim. Japanilaiset. Vaikka kyllä Japanistakin löytyy kovia naisia.


 • vaan.Yx kaveri on surrannu jo kaks vuotta siel ja haluaa tänne muijax

 • Oma mutsini on aasialainen, ja luojan kiitos niin suomettunut, ettei ole tuollainen nöyrä miehenpalvelija kuin mitä tunnut hakevan. Mikä helvetti siinä on, että moderni nainen kärjistetään aina kylmäksi "kilpailijaksi"? Voin luvata, että vaikka femakko olenkin (ja vielä biseksuaali, oi voi!), parisuhteessa osaan olla ihan Oikea Ihminen, enkä mikään stereotyyppinen frigidi tossuttaja. En vain siedä näitä "naisen kuuluu olla..." -puheita. ARGH.

  • ja mikä maa, puhtaanko äidinkielelläsi hiukan;) ?


  • google translateko a kirjoitti:

   ja mikä maa, puhtaanko äidinkielelläsi hiukan;) ?

   Kirgiisiasta on mutsi, ja en puhu kirgiisiä, sillä faija halusi, että "ollaan Suomessa niin puhutaan suomea" -_- Tällä hetkellä toinen tätini asuu yhä Kirgisiassa (toinen on muuttanut Kiovaan). Tarjottiin mahdollisuutta paeta meidän luokse vallankumouksen aiheuttamia väkivaltaisuuksia, mutta täti asuu pohjoisemmassa jossa oli ollut rauhallisempaa. Plus hänellä on anoppi vuoteen omana, joten maasta lähteminen ei tullut kuuloonkaan. Onneks nyt tilanne rauhoittunut...


  • niin mitäköhän miesten puuhat sit sulle kuuluu jos oot lepakko.pysy sateenkarisivuilla. nämä ovat heteroiden asialla


  • Sanji1 kirjoitti:

   Kirgiisiasta on mutsi, ja en puhu kirgiisiä, sillä faija halusi, että "ollaan Suomessa niin puhutaan suomea" -_- Tällä hetkellä toinen tätini asuu yhä Kirgisiassa (toinen on muuttanut Kiovaan). Tarjottiin mahdollisuutta paeta meidän luokse vallankumouksen aiheuttamia väkivaltaisuuksia, mutta täti asuu pohjoisemmassa jossa oli ollut rauhallisempaa. Plus hänellä on anoppi vuoteen omana, joten maasta lähteminen ei tullut kuuloonkaan. Onneks nyt tilanne rauhoittunut...

   Kirgiisi hehehhehe, otappas karttapallo käteen ja mieti onko kirgiisien tavat kovinkin laajalle levinneitä aasiassa. Teitä on n. 3,5 eli hyttysen paska. Ja sinä olet ammentanut oikein hyvin räkänokka kaikki luontaantyöntävät suomalaiset kulttuuritavat.


 • Ei ole omaa kokemusta, mutta kaverillani on thainainen ja ihan hyvin heillä on mennyt. Molemmat ovat saman ikäisiä, eikä vaimo ole todellakaan mikään passaaja. Asuvat nykyään molemmat siis suomessa saman katon alla.
  Ottaisin itsekin ehdottomasti mielummin thainaisen tai sieltä päin kotoisin olevan kun suomalaisen. Kiinalaisista naisista en osaa sanoa juuta enkä jaata. Suomalaiset naiset, ainakin omaa ikäluokkaa (20-30v) olevat yleensä aina vain pinnallisia diivoja, eikä sellaset jaksa kiinnostaa.

  En näe muutenkaan tässä mitään ongelmaa. Kyllähän suomalaiset naisetkin kuolaavat esim. turkkilaisten ja kreikkalaisten miesten perään.

  • Kiinalaiset naiset haluavat välttämättä rikkaan miehen ja kaikkein mieluiten Shanghaista. Suomessa ei mielestäni puolisoita valita palkan, auton ja asuinpaikan mukaan.


  • b-positive kirjoitti:

   Kiinalaiset naiset haluavat välttämättä rikkaan miehen ja kaikkein mieluiten Shanghaista. Suomessa ei mielestäni puolisoita valita palkan, auton ja asuinpaikan mukaan.

   Ensinnäkin on tutkittu, että puolison valintaan vaikuttaa puolison koulutustausta, ja naiset avioituvat korkeammin koulutetun kanssa, siis lue: varmempi elintaso turvattu.

   Myöskin Suomessa on varsin paljon julkisuuden henkilöitä,joiden vaimoista kyllä huomaa, mikä on hommassa vedonnut kauniimpaan sukupuoleen. Ja näkeehän vastaavaa tavis elämässäkin, joten otappas sädekehä päältäsi ihan suosiolla.

   Kolmanneksi, jos Suomessa ei olisi sosiaaliturvaa, turvaverkostoja, eläkejärjestelmää, ilmaista koulutusta, niin täälläkin moni myis sitä tavaraansa ja halvalla, puhumattakaan kuinka paljon metsästettäsiin rikasta ukkoa maailman ääristä, ja niinhän käy ihan jo tänä päivänäkin, saati jos mainitsemani tuet otettaisiin pois rinsessa.


  • Olen suomalainen nainen joka ei koskaan katsoisi ulkomaalaiseenmieheen päinkään! Oma mieheni ihan tavallinen suomalainen PIENITULOINEN mies, enkä koskaan vaihtaisi ulkomailta tuotuun. Ja mieheni mielestä tälläinen tavallinen suomalainen nainen jolla on vähän omaa luonnettakin riittää tyydyttämään hänen tarpeensa täysin. Lapsikin tulossa ja mieheni sanoi minulle että ihanaa kun saa lapsen joka muistuttaa ulkonäöllisesti kumpiakin vanhemmista.


  • vaithai kirjoitti:

   This message has been removed by .

   ja oleppas varovainen, eikös käry jo käynyt;)


  • niinkö? kirjoitti:

   This message has been removed by .

   sinullako ei ole sitä miestäkään.


  • suomalainen ärripurr kirjoitti:

   Olen suomalainen nainen joka ei koskaan katsoisi ulkomaalaiseenmieheen päinkään! Oma mieheni ihan tavallinen suomalainen PIENITULOINEN mies, enkä koskaan vaihtaisi ulkomailta tuotuun. Ja mieheni mielestä tälläinen tavallinen suomalainen nainen jolla on vähän omaa luonnettakin riittää tyydyttämään hänen tarpeensa täysin. Lapsikin tulossa ja mieheni sanoi minulle että ihanaa kun saa lapsen joka muistuttaa ulkonäöllisesti kumpiakin vanhemmista.

   "Lapsikin tulossa ja mieheni sanoi minulle että ihanaa kun saa lapsen joka muistuttaa ulkonäöllisesti kumpiakin vanhemmista."

   Käsittämättömän idioottimainen päätelmä, ja suomalainen nainen klap klap..Lapsi muistuttaa aina vanhempiaan, oli vanhempien ihonvärit kuinka erinlaisia tahansa. Itseasiassa suomi-aasia lapsista tulee erittäin kauniita.


  • 47328744444 kirjoitti:

   "Lapsikin tulossa ja mieheni sanoi minulle että ihanaa kun saa lapsen joka muistuttaa ulkonäöllisesti kumpiakin vanhemmista."

   Käsittämättömän idioottimainen päätelmä, ja suomalainen nainen klap klap..Lapsi muistuttaa aina vanhempiaan, oli vanhempien ihonvärit kuinka erinlaisia tahansa. Itseasiassa suomi-aasia lapsista tulee erittäin kauniita.

   Kauneus on aina katsojan silmässä, tässä tapauksessa vanhempien. • Tulee mieleen, että etsit naista joka mielistelee sua. Silloin ne ei riitelekään sun kanssa...Odota viis vuotta niin se häipyy, kun on saanut pysyvän oleskeluluvan suomeen.

  • Reppumies reissussa kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Ovat kyllä ahkerampia kuin laiskanpulleat suomalaiset joiden mielestä pyykin laittaminen koneeseen on kovaa työtä.


  • Nyt on mennyt jo 7 vuotta, ei vieläkään lähtenyt.


  • Sika-Amalia tuotantoa


 • Kyllä ihmisiä on kuitenkin erilaisia kulttuurista riippumatta.

  Tiedän menneisyydessä ennakkoluuloisen thainaisen, joka katsoi kieroon suomalaisia. Ja jotkut aasialaiset voivat olla hyvinkin vaikeastitavoiteltavissa ja diivojakin. Joten älkää yleistäkö, että suomalaisissa naisissa olisi aina jotain negatiivista. Ihmisiä on erilaisia, eikä niitä voi laittaa mihinkään ryhmään.

  Hienoa, että kuitenkin löytää sellaisen minkä haluaakin! Pointsit sille.

 • Suomalainen nainen on rehellinen ja sisukas esimerkki koko naissukupuolesta! Ei mikään ole parempaa kuin kumppani, joka tietää että parisuhteessa on kaksi keskenään tasa-arvoista olentoa. Jos haluat tulla passatuksi, niin passaa myös itse. Suomalainen neito tietää tämän!

  • juu juuuh ja jos ei ukko tottele, niin alat mykkäkoulun, lyöt kaulimella ja annat naapurin repalle.


  • Jos haluat tulla passatuksi, niin passaa myös itse. Suomalainen neito tietää tämän! Et tainnut lukea aloittajan tekstiä?


 • Samankaltaisia naisia löytyy kyllä Suomestakin, tosin myönnän, ettei montaa. Itse kuitenkin sanoisin arvojeni olevan enemmän aasialaisen naisen kaltaiset, kuin suomalaiset.

  Mielestäni miehen kuuluu johtaa naista, samoin kuin perhettä ja suhdetta muutenkin. Naiset kuuluvat kotiin ja keittiöön, vaikkakaan ei uranaisissakaan mitään vikaa ole. Itse vain viihdyn paremmin kun annan poikaystäväni tehdä päätökset myös minun osaltani. Hänellä oli ennen juuri samanlainen kaipuu kuin sinulla aasialaisista, mutta huomasi minuun tutustuttuaan, ettei tarvinnut kauemmas katsoakkaan. Tarkoitus on myös muuttaa Japaniin tulevina vuosina yhdessä.

  Toivoisin, että Suomessa olisi samanlainen mentaliteetti kuin monissa Aasianmaissa. Etenkin joidenkin asioiden kohdalla, kuten neitsyys. Suomessahan neitsyys on melkeimpä huono asia naisillekkin, kun taas Aasiassa neitsyytensä menettänyt nainen on "pilattu". Siksi ei seksiä ennen avioliittoa, jolloin naisen mies on ainoa, joka tästä naisesta pääsee nauttimaan.

  • Todellakin neitsyys on Aasiassa kova sana. Kiinalainen mieheni oli tyytyväinen kun kuuli olevan ensimmäiseni ja toivon mukaan on viimeinenkin.

   Itsellänikin on aasialaisen naisen arvot, vaikka suomalainen olenkin.


  • 19+6 kirjoitti:

   Todellakin neitsyys on Aasiassa kova sana. Kiinalainen mieheni oli tyytyväinen kun kuuli olevan ensimmäiseni ja toivon mukaan on viimeinenkin.

   Itsellänikin on aasialaisen naisen arvot, vaikka suomalainen olenkin.

   Ei suomessa ole neitseitä _naisia_. Vain pikkutyttöjä. Suomalaiset naitset ovat menettäneet neitsyytenstä keskimäärin 15 vuotiaina. 5 vuoden päästä tämä ikä on 12v.


  • 19+6 kirjoitti:

   Todellakin neitsyys on Aasiassa kova sana. Kiinalainen mieheni oli tyytyväinen kun kuuli olevan ensimmäiseni ja toivon mukaan on viimeinenkin.

   Itsellänikin on aasialaisen naisen arvot, vaikka suomalainen olenkin.

   onko aasialaisen naisen arvot sellaiset vai mistä lie oppinut.Vei perheeltä isän .muutti tänne ei anna isän tavata entisiä lapsia,kaikki rahat pitää lähettää koulutukseen hänen kolmelle lapselleen thaimaahan.Koko sukumme ihmettelee että taitaa olla poikkeus kiinasta missä kaikkien mielestä tehdään kaikki niin hienosti.Voi kun pöääsisimme tästä eroon kätemme ristisimme.älä tuo Suomeen jos suku ei hyväksy,se on helvetillistä kaikille.


  • 19+6 kirjoitti:

   Todellakin neitsyys on Aasiassa kova sana. Kiinalainen mieheni oli tyytyväinen kun kuuli olevan ensimmäiseni ja toivon mukaan on viimeinenkin.

   Itsellänikin on aasialaisen naisen arvot, vaikka suomalainen olenkin.

   Ei sinulla mitkään erityiset aasialaisen naisen arvot ole, vaan arvot joilla haluat miellyttää miehiä eli annat alistaa itsesi. Kerro mitä muuta hyötyä sinulle on neitsyydestäsi.


 • Ap:n viesti on ihan kuin siitä Therouxin dokumentista. Länsimaiset miehet hakevat Thaimaasta vaimokokelaita. Taitaa tulla huomenna Teemalta uusintana, kannattaa katsoa!

  • dokumentit väsätty jotain 7 - 10 vuotta sitten, jo iän ikuisista aiheista, ja aina samalla tyhmällä pallinaama ilmeellä, semmoinen pysähtynyt tyhjyyteen tuijottava ilme. Joten vinksahtanut toimittajan sekoilu lienee parempi nimi formaatille.


  • haukoootuuuus kirjoitti:

   dokumentit väsätty jotain 7 - 10 vuotta sitten, jo iän ikuisista aiheista, ja aina samalla tyhmällä pallinaama ilmeellä, semmoinen pysähtynyt tyhjyyteen tuijottava ilme. Joten vinksahtanut toimittajan sekoilu lienee parempi nimi formaatille.

   Minä matkustin grönlantiin tekemään väitöskirjaani kylmän vaikutuksesta elimistöön. Minulle annettiin oppaaksi kaunis nuori nainen inuiitti, jonka kanssa vietimme 3kk jäätiköllä. Asuimme teltassa keskellä jäätikköä ja sillä aikaa kun minä kairasin jäähän reikiä ja irroittelin lohkareita tutkimuksiini tuo kuvankaunis inuiitti tyttö piti "kodistamme" huolta, hän kalasti teltan pohjaan poraamastani reijästä meille aina tuoretta kalaa josta sitten spriihellalla vamisti, loihtien aivan uskomattomia ruokia.
   Yöllä me nukuimme alasti jääkarhuntaljoista tehdylllä alustalla ja hieroimme neniämme vastakkain,se on siellä ihan yleinen maan tai oikeastaan jääntapa että naiset teltassa aina hierovat neniään vieraan kanssa vastakkain.
   Tuo ihana aika jäätiköllä jääkarhujen keskellä hitsasi meidät yhteen niin voimakkaalla tavalla että päätin kosia aijimshaa joka oli tuon ihanan inuiitti tytön nimi. Nyt me asustelemme Itähelsingissä kerrostalossa ja elämme ihan tavallista Suomalaista arkea. Minä olen tutkijana Aaltoyliopistossa jossa tutkin itämeren aaltojen liikedintää laivojen vanavedessä, tuo ihana inuiitti vaimoni joka on nykyisin irmeli nimeltään, koska halusimme hänelle Suomalaisen nimen, hän siis jakaa postia ja pitää kodistamme hyvää huolta.
   Aina kun käymme itäkeskuksessa ostoksilla menemme ensimmäiseksi pakastinaltaalle ja lastaamme ostoskärryymme seitipaketteja ja turskaa. Montakertaa kun meillä on umpijäiset turskapaketit käsissämme kaseemme kohtaavat ja välilemme syntyy hyvin lämmin tunne. Poistuessamme kassojen suuntaan seitikuorman kanssa, lattialle jälkeemme jää ikäänkuin merkiksi siitä että he olivat täällä, iso vesilammikko.


  • aimo rikkonen kirjoitti:

   Minä matkustin grönlantiin tekemään väitöskirjaani kylmän vaikutuksesta elimistöön. Minulle annettiin oppaaksi kaunis nuori nainen inuiitti, jonka kanssa vietimme 3kk jäätiköllä. Asuimme teltassa keskellä jäätikköä ja sillä aikaa kun minä kairasin jäähän reikiä ja irroittelin lohkareita tutkimuksiini tuo kuvankaunis inuiitti tyttö piti "kodistamme" huolta, hän kalasti teltan pohjaan poraamastani reijästä meille aina tuoretta kalaa josta sitten spriihellalla vamisti, loihtien aivan uskomattomia ruokia.
   Yöllä me nukuimme alasti jääkarhuntaljoista tehdylllä alustalla ja hieroimme neniämme vastakkain,se on siellä ihan yleinen maan tai oikeastaan jääntapa että naiset teltassa aina hierovat neniään vieraan kanssa vastakkain.
   Tuo ihana aika jäätiköllä jääkarhujen keskellä hitsasi meidät yhteen niin voimakkaalla tavalla että päätin kosia aijimshaa joka oli tuon ihanan inuiitti tytön nimi. Nyt me asustelemme Itähelsingissä kerrostalossa ja elämme ihan tavallista Suomalaista arkea. Minä olen tutkijana Aaltoyliopistossa jossa tutkin itämeren aaltojen liikedintää laivojen vanavedessä, tuo ihana inuiitti vaimoni joka on nykyisin irmeli nimeltään, koska halusimme hänelle Suomalaisen nimen, hän siis jakaa postia ja pitää kodistamme hyvää huolta.
   Aina kun käymme itäkeskuksessa ostoksilla menemme ensimmäiseksi pakastinaltaalle ja lastaamme ostoskärryymme seitipaketteja ja turskaa. Montakertaa kun meillä on umpijäiset turskapaketit käsissämme kaseemme kohtaavat ja välilemme syntyy hyvin lämmin tunne. Poistuessamme kassojen suuntaan seitikuorman kanssa, lattialle jälkeemme jää ikäänkuin merkiksi siitä että he olivat täällä, iso vesilammikko.

   Yhdyn eräisiin mielipiteisiin tällä palstalla osittain ja väitän että(koskee kahta eteläpohjalaista paikkakuntaani joilla viimme parinkymmenen vuoden aikana on tullut asuttua) suomettaresta löytyy niitä paskaversioita ihan urakalla. Olin kymmenen vuotta parisuhteessa naiseen, joka ei eväänsä liikauttanut ei niin töiden, kuin ei kotitöidenkään suuntaan. Rahaa se kyllä osasi tuhlata. Mikään ei kelvannut. Ei se miltä näytin saati se mikä olin. Puhumattakaan siitä että minulla on omia mielipiteitä jotka eivät ole riippuvaisia muiden mielipiteistä. Oma maku taiteen suhteen, oma visio asunnon sisustamisesta. Siivosin koko asunnon töideni ohella noin kaksikertaa viikossa(olen luonteeltani melko siisti ihminen) Viimeinen tiki oli se kun rakas ex vaimoni sitten päätti hankkia kissan asuntoon. MINÄ OLEN KISSALLE ALLERGINEN ei riittänyt. Hullu nainen se oli. Kun päätin lähteä ja jättää naisen ei sekään onnistunut helpolla... Yhä tänäkin päivänä saan uhkailusoittoja ja kummallisia vaatimuksia ex vaimoltani. Luojan kiitos meille ei syntynyt lapsia(hänen hedelmättömyytensä ja haluttomuutensa johdosta) emmekä menneet naimisiin. Muutama yö takaperin soitin poliisit hakemaan kyseisen tapauksen pois oveltani.

   Tätä suhdetta aikaisempi puolisoni jonka kanssa kuitenkin seurustelin yli kaksivuotta ei ollut mitenkään sitoutuvaa sorttia. Kaikkialla oli vain uusia miesehdokkaita.

   Nykyään olen löytänyt onneni ja mistäs muualtakaan kuin kotoisesta suomesta. Ei ex suhteiden narsistista ylivalta miehestä asennetta. Kotityöt hoituvat yhdessä samoin kuin ansiotyökin. Minusta tärkeintä mitä meille voitaisiin opettaa tai voisimme opettaa itsellemme on se että lopettaisimme sukupuolia kuvaavat ilmaisut päivittäisessä puhekielessä. Ei naista eikä miestä vaan ihminen. Ihminen yksilöinä ja tasa-arvoisina olentoina. Ihminen roskakuskina, siivoojana, hoitajana, ja se kodista huolta pitävä ihminen. En toki tarkoita että kaikki sukupuolisuuntautuva ajattelu olisi kiellettävä. Lopetettaisiin vain tyhmät stereotypiat.


  • aimo rikkonen kirjoitti:

   Minä matkustin grönlantiin tekemään väitöskirjaani kylmän vaikutuksesta elimistöön. Minulle annettiin oppaaksi kaunis nuori nainen inuiitti, jonka kanssa vietimme 3kk jäätiköllä. Asuimme teltassa keskellä jäätikköä ja sillä aikaa kun minä kairasin jäähän reikiä ja irroittelin lohkareita tutkimuksiini tuo kuvankaunis inuiitti tyttö piti "kodistamme" huolta, hän kalasti teltan pohjaan poraamastani reijästä meille aina tuoretta kalaa josta sitten spriihellalla vamisti, loihtien aivan uskomattomia ruokia.
   Yöllä me nukuimme alasti jääkarhuntaljoista tehdylllä alustalla ja hieroimme neniämme vastakkain,se on siellä ihan yleinen maan tai oikeastaan jääntapa että naiset teltassa aina hierovat neniään vieraan kanssa vastakkain.
   Tuo ihana aika jäätiköllä jääkarhujen keskellä hitsasi meidät yhteen niin voimakkaalla tavalla että päätin kosia aijimshaa joka oli tuon ihanan inuiitti tytön nimi. Nyt me asustelemme Itähelsingissä kerrostalossa ja elämme ihan tavallista Suomalaista arkea. Minä olen tutkijana Aaltoyliopistossa jossa tutkin itämeren aaltojen liikedintää laivojen vanavedessä, tuo ihana inuiitti vaimoni joka on nykyisin irmeli nimeltään, koska halusimme hänelle Suomalaisen nimen, hän siis jakaa postia ja pitää kodistamme hyvää huolta.
   Aina kun käymme itäkeskuksessa ostoksilla menemme ensimmäiseksi pakastinaltaalle ja lastaamme ostoskärryymme seitipaketteja ja turskaa. Montakertaa kun meillä on umpijäiset turskapaketit käsissämme kaseemme kohtaavat ja välilemme syntyy hyvin lämmin tunne. Poistuessamme kassojen suuntaan seitikuorman kanssa, lattialle jälkeemme jää ikäänkuin merkiksi siitä että he olivat täällä, iso vesilammikko.

   tarina! : )


  • sivusta seuraaja kirjoitti:

   tarina! : )

   oli ihana!..hyppäs vastaus jonkun ihan toisen viestin perään..


  • Mq kirjoitti:

   Yhdyn eräisiin mielipiteisiin tällä palstalla osittain ja väitän että(koskee kahta eteläpohjalaista paikkakuntaani joilla viimme parinkymmenen vuoden aikana on tullut asuttua) suomettaresta löytyy niitä paskaversioita ihan urakalla. Olin kymmenen vuotta parisuhteessa naiseen, joka ei eväänsä liikauttanut ei niin töiden, kuin ei kotitöidenkään suuntaan. Rahaa se kyllä osasi tuhlata. Mikään ei kelvannut. Ei se miltä näytin saati se mikä olin. Puhumattakaan siitä että minulla on omia mielipiteitä jotka eivät ole riippuvaisia muiden mielipiteistä. Oma maku taiteen suhteen, oma visio asunnon sisustamisesta. Siivosin koko asunnon töideni ohella noin kaksikertaa viikossa(olen luonteeltani melko siisti ihminen) Viimeinen tiki oli se kun rakas ex vaimoni sitten päätti hankkia kissan asuntoon. MINÄ OLEN KISSALLE ALLERGINEN ei riittänyt. Hullu nainen se oli. Kun päätin lähteä ja jättää naisen ei sekään onnistunut helpolla... Yhä tänäkin päivänä saan uhkailusoittoja ja kummallisia vaatimuksia ex vaimoltani. Luojan kiitos meille ei syntynyt lapsia(hänen hedelmättömyytensä ja haluttomuutensa johdosta) emmekä menneet naimisiin. Muutama yö takaperin soitin poliisit hakemaan kyseisen tapauksen pois oveltani.

   Tätä suhdetta aikaisempi puolisoni jonka kanssa kuitenkin seurustelin yli kaksivuotta ei ollut mitenkään sitoutuvaa sorttia. Kaikkialla oli vain uusia miesehdokkaita.

   Nykyään olen löytänyt onneni ja mistäs muualtakaan kuin kotoisesta suomesta. Ei ex suhteiden narsistista ylivalta miehestä asennetta. Kotityöt hoituvat yhdessä samoin kuin ansiotyökin. Minusta tärkeintä mitä meille voitaisiin opettaa tai voisimme opettaa itsellemme on se että lopettaisimme sukupuolia kuvaavat ilmaisut päivittäisessä puhekielessä. Ei naista eikä miestä vaan ihminen. Ihminen yksilöinä ja tasa-arvoisina olentoina. Ihminen roskakuskina, siivoojana, hoitajana, ja se kodista huolta pitävä ihminen. En toki tarkoita että kaikki sukupuolisuuntautuva ajattelu olisi kiellettävä. Lopetettaisiin vain tyhmät stereotypiat.

   Ei se kerro mitään, että on seukannut kymmenen eri suomalaisnaisen kanssa ja huomannut, että kaikki ovat paskasäkkejä. Suomalaisnaisten joukosta saattaa tosiaan löytää sen kultakimpaleen, kun vain jatkaa etsimistä. Jos sitä ei sitten löydä, taitaa itse olla jotenkin nirppis naisten suhteen tai sitten yksinkertaisesti on käynyt niin huono tuuri.

   Mutta toivotan onnea niille, jotka etsivät sitä oikeaa thainaista, luulenpa ettei sen etsiminen ole yhtään sen helpompaa kuin suomessa. Yhdenillanjuttuja aina löytyy, mutta yleensäkin jos rakkautta etsii, niin se menee aina kivikkoa pitkin.


  • Cloudd kirjoitti:

   Ei se kerro mitään, että on seukannut kymmenen eri suomalaisnaisen kanssa ja huomannut, että kaikki ovat paskasäkkejä. Suomalaisnaisten joukosta saattaa tosiaan löytää sen kultakimpaleen, kun vain jatkaa etsimistä. Jos sitä ei sitten löydä, taitaa itse olla jotenkin nirppis naisten suhteen tai sitten yksinkertaisesti on käynyt niin huono tuuri.

   Mutta toivotan onnea niille, jotka etsivät sitä oikeaa thainaista, luulenpa ettei sen etsiminen ole yhtään sen helpompaa kuin suomessa. Yhdenillanjuttuja aina löytyy, mutta yleensäkin jos rakkautta etsii, niin se menee aina kivikkoa pitkin.

   Sherlock.


  • kaatui kirjoitti:

   This message has been removed by .

   vetää nyt vaan sitä lähikaupan kurkkua pesäänsä miehen puutteeseensa, ja jättää keskustelut muille.


  • Cloudd kirjoitti:

   Ei se kerro mitään, että on seukannut kymmenen eri suomalaisnaisen kanssa ja huomannut, että kaikki ovat paskasäkkejä. Suomalaisnaisten joukosta saattaa tosiaan löytää sen kultakimpaleen, kun vain jatkaa etsimistä. Jos sitä ei sitten löydä, taitaa itse olla jotenkin nirppis naisten suhteen tai sitten yksinkertaisesti on käynyt niin huono tuuri.

   Mutta toivotan onnea niille, jotka etsivät sitä oikeaa thainaista, luulenpa ettei sen etsiminen ole yhtään sen helpompaa kuin suomessa. Yhdenillanjuttuja aina löytyy, mutta yleensäkin jos rakkautta etsii, niin se menee aina kivikkoa pitkin.

   Joo, yks tuhannesta voi olla hyvä mutta nekin on yleensä blokattu jo lukiosta. Siis miks hemmetissä tuhlaa aikaa ja rahaa sen hyvän suomalaisen likan löytämiseen siitä paskavellistä kun Aasiasta saa hyvän vaikka melkein sokkona valitsee.


 • Myös minä olen iahstunut aasialaisiin naisiin. Kun löysin sellaisin olin aivan hämmentynyt siitä, minkälainen nainen voi olla. Yhtäkkiä suomalaiset naiset alkoivat tuntua kohtuuttomilta, itsekkäiltä, narisevilta, selkärangattomilta, kateellisilta ja moraalittomilta. Suhteissa suomalaisten naisten kanssa minulla on lopulta aina tullut sellainen tunne, että olen hänelle olemassa vain siksi, että hän saavuttaa tavoitteensa. Kun rengas on sormessa, seksi vähenee olemattomiin ja narina lisääntyy. Kaikki asiat ovat aina miehen syytä, koskaan vika ei ole naisessa tai hänen valinnoissaan.

  Aasialainen nainen sai minut taas arvostamaan itseäni. Nyt jaksan paljon paremmin kaikenlaista ja minulle naiseni on aarre. Minä olen Mies ja hän on Nainen. Upeaa.

  • Miesten kokema aasialaisten naisten ihanuus perustuu kulttuurien erilaisuuteen. Itämaiset naiset tarvitsevat miehen huolehtimaan itsestään. Kiltteys ja palveluhaluisuus perustuu siihen. Mies saa olla mies, koska naiselle on onni, että hänellä on huolenpitäjä. Yhdessä dokkarissa tv:ssä kerrottiin kuinka Thaimaassa tytöt työskentelevät baarissa miehiä viihdyttämässä haaveenaan, että saisivat ulkomaalaisen poikaystävän. Juoppokin kelpasi poikaystäväksi, kun vain oli ulkomaalainen.
   Valitettavasti aasialais-suomalaisten parien ongelmat usein näkyvät vasta jälkikasvussa (olen alalla).
   En voi mitään, mutta en osaa arvostaa miehiä, jotka nimenomaan hakevat aasialaista naista. Haiskahtaa hyväksikäytöltä (vaikka kumpikin hyötyisikin). Aidot rakkaustarinat ovat sitten asia erikseen.


  • Mien kirjoitti:

   Miesten kokema aasialaisten naisten ihanuus perustuu kulttuurien erilaisuuteen. Itämaiset naiset tarvitsevat miehen huolehtimaan itsestään. Kiltteys ja palveluhaluisuus perustuu siihen. Mies saa olla mies, koska naiselle on onni, että hänellä on huolenpitäjä. Yhdessä dokkarissa tv:ssä kerrottiin kuinka Thaimaassa tytöt työskentelevät baarissa miehiä viihdyttämässä haaveenaan, että saisivat ulkomaalaisen poikaystävän. Juoppokin kelpasi poikaystäväksi, kun vain oli ulkomaalainen.
   Valitettavasti aasialais-suomalaisten parien ongelmat usein näkyvät vasta jälkikasvussa (olen alalla).
   En voi mitään, mutta en osaa arvostaa miehiä, jotka nimenomaan hakevat aasialaista naista. Haiskahtaa hyväksikäytöltä (vaikka kumpikin hyötyisikin). Aidot rakkaustarinat ovat sitten asia erikseen.

   Myös yliopistokoulutetut kiinalaiset ovat ihania, ja eivät ole kenenkään elätettävinä, vaan täysin tasa-arvoisia ihmisiä ilman suomalaisten naisten häjyä luonnetta.


  • Kiukaassa asuva kirjoitti:

   Myös yliopistokoulutetut kiinalaiset ovat ihania, ja eivät ole kenenkään elätettävinä, vaan täysin tasa-arvoisia ihmisiä ilman suomalaisten naisten häjyä luonnetta.

   Suomalaisten naisten häijyä luonnetta ...??? Mitä tarkoitat? Koko kansakunnan naisetko häijyluonteisia toisin kuin kiinalaiset naiset?


  • Mien kirjoitti:

   Suomalaisten naisten häijyä luonnetta ...??? Mitä tarkoitat? Koko kansakunnan naisetko häijyluonteisia toisin kuin kiinalaiset naiset?

   Kunhan pitää louskuttaa, kun naisinho vaivaa.


  • Mien kirjoitti:

   Miesten kokema aasialaisten naisten ihanuus perustuu kulttuurien erilaisuuteen. Itämaiset naiset tarvitsevat miehen huolehtimaan itsestään. Kiltteys ja palveluhaluisuus perustuu siihen. Mies saa olla mies, koska naiselle on onni, että hänellä on huolenpitäjä. Yhdessä dokkarissa tv:ssä kerrottiin kuinka Thaimaassa tytöt työskentelevät baarissa miehiä viihdyttämässä haaveenaan, että saisivat ulkomaalaisen poikaystävän. Juoppokin kelpasi poikaystäväksi, kun vain oli ulkomaalainen.
   Valitettavasti aasialais-suomalaisten parien ongelmat usein näkyvät vasta jälkikasvussa (olen alalla).
   En voi mitään, mutta en osaa arvostaa miehiä, jotka nimenomaan hakevat aasialaista naista. Haiskahtaa hyväksikäytöltä (vaikka kumpikin hyötyisikin). Aidot rakkaustarinat ovat sitten asia erikseen.

   No suomalaisnaisten - ulkkismiesten jälkikasvujen ongelmathan on hyvin tiedossa, eikä tarvitse edes valehdella ja olla alalla.


 • Kun kulkee kaupungilla asioilla, niin jatkuvasti saa naamalleen sulkeutuvan oven edelläkulkeneelta naiselta, sen sijaan useimmat miehet osaavat huomioida muutkin kulkijat ja pidättävät ovea hetken kohteliaasti. Valtaosa naisista kulkee täällä täysin sokkona ympäristönsä suhteen, todella jurpoa.
  Sama asenne heijastuu kaikkeen muuhunkin.

 • Pyysin muiden kokemuksia, ja etenkin miesten sellaisia, mielestäni aivan asiallisesti.

  Silläkin uhalla että jotkut minut tuntevat tunnistavat minut, haluan kuitenkin jakaa teille hieman taustojani.

  Ensinnäkin, olen ollut uskollinen yhdessä pitkässä avioliitossa joka on kestänyt yli puolet elämästäni, suomalaisen naisen kanssa. Hän sai olla kotona kotiäitinä (koska sitä halusi) ja siinä kun minä huolehdin perheen rahantulosta, hän osasi kyllä huolehtia sen kuluttamisesta. Summista en puhu, mutta olen ollut viime vuosina erään kunnan tai kaupungin veronmaksutilastoissa 1. - 5. sijalla. En siis puhu pienistä summista... hän on saanut leveäksi enemmän kuukaudessa kuin todennäköisesti kukaan tälle palstalle kirjoittaneista naisista on koskaan (rehellisesti) kuukaudessa tienannut.

  No, se raha vaati aikansa tienata, ja kun tiedustelin häneltä jos hänelle sopisi että olisin enemmän kotona, hän ilmoitti että on parempi että olen enemmän poissa ja tienaan, koska minä vain sekoitan hänen "rytminsä" kotona.

  mainittakoon että olen avioliittoni ansimmäiset 10-15 vuotta ollut ihan onnellinen siinä liitossa, ei siinä mitään. Olen tehnyt oman osani kotitöistäkin, vaikka hän oli kotona. Se ei vain riittänyt.

  Jos nyt saan ihan suoraan sanoa, että en kovinkaan pitkälle arvosta niiden naisten mielipiteitä jotka minut alistavaksi haukkuvat. Ihan vapaasti, mutta nyt menee haukku kyllä hieman ohi.

  Totuus on vain se että olen ystävieni liittoja seuranneena tullut siihen tulokseen että ehdottomasti valtaosa heistä kärsii samasta ongelmasta kuin minäkin kärsin; ehkä eri mittasuhteissa, mutta kuitenkin. Ja haluan myös sanoa että tiedän niitäkin naisia jotka ovat todella ihania liitossaan, ja arvostavat miehiään; eli noin 5-10% ystävieni vaimoista.

  Viimeisenä vuonna liitossani, olin joutunut lähtemään töistä täysin kotiolojen vuoksi. opiskelin, ja sen lisäksi hoidin aamiaiset, kouluunviennit, sieltä hakemiset, ruuat, kaupassakäynnit ja siivoamiset. (vein myös roskikset, yleensä ennen kuin ne tulivat täyteen). Hän nousi klo 12 ja marmatti. Kun hän sitten valitti toistuvasti siitä jos en ollut tehnyt viikkosiivoa vielä klo 18 mennessä perjantaina, mittani tuli kertakaikkiaan täyteen.

  Lähdin pois tuosta liiton irvikuvasta, enkä ole sitä päivääkään katunut. Kenties exäni hallitsevuudesta kertoo sekin että yhtä asiaa olen katunut; eli sitä että jätin teini-ikäisen tyttäreni hänelle lähtiessäni. Meillä oli hänen kanssaan paremmat suhteet kuin hänellä äitinsä kanssa, koska hänen äitinsä oli liian ankara hänelle(kin) ja noin 2kk lähdettyäni tyttö yritti itsaria. Sen jälkeenkin äiti halusi hänet luokseen mutta sanoin että vain kuolleen ruumiini yli.

  Teille suomen neidoille kerrottakoon että ihan sama minulle mitä kirjoitatte täällä; minä olen omat johtopäätökseni tehnyt ja haluan naisen jonka arvoissa perhe on absoluuttisesti numero 1 (ja siksi he sietävätkin niin paljon väärinkäytöksiä mieluummin kuin lähtevät alistavasta suhteesta). Se löytyy aasialaisista naisista, suomalaisilla perhe ei tutkitusti ole #1. En siis alistaakseni, vaan siksi että sellainen nainen on "oikea nainen"; huolehtiva, välittävä, ... ei itsekäs !

  Voitte myös rauhoittaa mieliänne sillä että minä osaan arvostaa naista nimenomaan ihmisenä, en ole hakemassa itselleni orjaa tai palvelijaa, vaan elämänkumppania joka oikeasti haluaa arvostaa minua. Tiedän tosin ettei tämä ole kaikkien aasialaista hakevien miesten asenne, enkä yritäkään puolustaa heitä. Meitä on joka lähtöön.

  En yritäkään väittää, että minun tarinani olisi jokaisen suomalaisen miehen tarina.

  Mutta sen sanon, että minä olen saanut kokemusta kerrakseen suomalaisen naisen kanssa, yli puolet elämääni olen tuhlannut naiseen joka ei todellakaan osaa arvostaa miestä miehenä, erilaisena sekä fyysisesti että ennenkaikkea henkisesti. Miehellä ja naisella on erilaiset tunteet ja tarpeet. Jos joku suomi-nainen ei osaa sitä ymmärtää, se jääköön hänen häpeäkseen ja ongelmakseen.

  Aion tulevaisuudessakin elättää perheeni itse, enkä tarvitse siihen tasa-arvonsa "tuntevaa" naista. tarvitsen naista rakastamaan ja arvostamaan minua... Jos näin ollen olen tällä tavalla jotenkin tunnevammainen, olen sitä kanssasisarenne vuoksi.

  Lopuksi sanottakoon, että jos ja kun otan jonkun kiinalaisen naisen puolisokseni, sanottakoon mitä tahansa, totuus on että teen hänelle palveluksen, koska kotimaassaan hän ei saisi koskaan kokea sitä arvostusta jonka hän puolisonani, TÄYSIN tasa-arvoisena naisena saa tuntea ja kokea.

  • Mutta jos suomalaisena naisena alkaa käyttäytyä silleen aasialastyylisesti, niin ei siinä kyllä parempaa suomalalaismiesten kunnioitusta saa...varmaankaan...


  • Suomalaisena naisena saat sympatiani ja olen pahoillani, että olet joutunut kohtaamaan sellaisen naisen, joka ei osannut arvostaa sitä mitä hänellä oli.

   En voi kuitenkaan välttyä mielikuvalta, että olet ottamassa "kaltoin kohdeltua koiraa", joka rakastaa sinua pyytettömästi kunhan kohtelet häntä edes hivenen paremmin kuin aiempi omistaja. On totta, että suomalaiset naiset vaativat tasa-arvoa, mutta miksi se olisi "väärin"? Ihmisiähän tässä kaikki ollaan, eikä kumpikaan saisi parisuhteessa pitää itseään toista arvokkaampana.

   Aasialainen nainen, omienkin sanojesi mukaan, alistaa itse itsensä eikä suhde ole oikeasti tasa-arvoinen, mutta koska se ei ole sinun syysi vaan hänen tahtonsa - olette "tasa-arvoisia". Arvostuksen osoittaminen alistumalla, on juuri sitä mitä haet. Siinä ei kuitenkaan ole mitään pahaa, mikäli tilanne on molemmille ok ja molemmat ymmärtävät mistä on kyse. Aasialainen, eri kulttuurista tuleva, peilaa kuitenkin arkeanne siihen arkeen, mitä hänellä oli kiinassa - eikä siihen, mitä arki on Suomessa (tai länsimaissa) keskimäärin. Ja tässä on ongelman ydin. Jos hän tietäisi millaista elämä voisi normaalisssa länsimaisessa parisuhteessa olla - olisiko hän edelleen alistuvainen? Onko se todella hänen taipumuksensa, vai kulttuurin ja kasvatuksen tulosta?

   Olen masokisti ja naimisissa suomalaisen miehen kanssa, jolla on sadistisia piirteitä. Oma alistumiseni ilmenee tarpeena palvella ja miellyttää miestäni kaikilla tavoilla. Tiedän siis mistä puhun. Suomalaisena naisena osaan kuitenkin myös sanoa mikäli minulla on huono olla ja mieheni puolestaan osaa kuunnella - tasa-arvoisia kun olemme, vaikkei se siltä arjessa näytäkään. Osaako tuleva vaimosi ilmaista pahan olonsa? Onko se sopivaa? Vai pitääkö kiukku, surut ja paha olo sulkea sisälleen niin pitkäksi aikaa, että on liian myöhäistä?

   En halua teilata ajatustasi kauniista kiinattaresta, mutta alistuvana ihmisenä haluan herätellä aistejasi huomaamaan, että joskus alistuminen voi mennä liian pitkälle ja silloin sen ihmisen, joka on arvostetussa asemassa, pitää se huomata, vaikka toinen ei ajatuksiaan ääneen sanoisikaan.


  • chinawife-fanin kirjoitus on suurimmilta osin samantapainen kuin oma mennyt avioliittoni, elämäni parhaimman ratkaisun tein kun nuorempi lapsista oli jo sen ikäinen että hain avioeron vaimostani.
   Viimeiset vuodet oli yhtä helvettiä ja 3 viimeistä meni hammasta purren.
   Eron jälkeen alkoikin vuoden kestänyt kiusanteko ex-vaimoni puolelta ja edelleen hän jatkaa kampittelua, kaikkeen tähän hän käyttää aseena yhteistä lastamme.
   Nyt tosiaankin on katse käännetty Aasiaan ja sieltä aion löytää tulevan puolisoni, en tuodakseni kotiorjaksi, seksiseuraksi tms, vaan tasa-arvoiseen suhteeseen, jossa kumpikin arvostaa toisiaan ja toisen tekemisiä.
   Luulenpa että Suomalais-Aasialais suhteita haukutaan ja arvostellaan ilkeästi enemmänkin sen vuoksi että jotkut miehistä kohtelee naista huonosti, lisäksi ikäero saatta olla 20-30 vuotta, tämä määrältään pieni ääriaines sitten pilaa meidän kaikien maineen. Mainitsempa vielä että eron jälkeen kun olen käynyt ns. bailaamassa, niin naisseuraa on riittänyt, eli en ole mikään reppanatyyppi, pidän huolta itsestäni urheilemalla ja muutenkin pidän huolta itsestäni, suominainen ei vaan enää kiinnosta, heissä kun helmiä on kovin vähän ja ne helmet on varattuja luonnollisesti.


  • SSymphony kirjoitti:

   Suomalaisena naisena saat sympatiani ja olen pahoillani, että olet joutunut kohtaamaan sellaisen naisen, joka ei osannut arvostaa sitä mitä hänellä oli.

   En voi kuitenkaan välttyä mielikuvalta, että olet ottamassa "kaltoin kohdeltua koiraa", joka rakastaa sinua pyytettömästi kunhan kohtelet häntä edes hivenen paremmin kuin aiempi omistaja. On totta, että suomalaiset naiset vaativat tasa-arvoa, mutta miksi se olisi "väärin"? Ihmisiähän tässä kaikki ollaan, eikä kumpikaan saisi parisuhteessa pitää itseään toista arvokkaampana.

   Aasialainen nainen, omienkin sanojesi mukaan, alistaa itse itsensä eikä suhde ole oikeasti tasa-arvoinen, mutta koska se ei ole sinun syysi vaan hänen tahtonsa - olette "tasa-arvoisia". Arvostuksen osoittaminen alistumalla, on juuri sitä mitä haet. Siinä ei kuitenkaan ole mitään pahaa, mikäli tilanne on molemmille ok ja molemmat ymmärtävät mistä on kyse. Aasialainen, eri kulttuurista tuleva, peilaa kuitenkin arkeanne siihen arkeen, mitä hänellä oli kiinassa - eikä siihen, mitä arki on Suomessa (tai länsimaissa) keskimäärin. Ja tässä on ongelman ydin. Jos hän tietäisi millaista elämä voisi normaalisssa länsimaisessa parisuhteessa olla - olisiko hän edelleen alistuvainen? Onko se todella hänen taipumuksensa, vai kulttuurin ja kasvatuksen tulosta?

   Olen masokisti ja naimisissa suomalaisen miehen kanssa, jolla on sadistisia piirteitä. Oma alistumiseni ilmenee tarpeena palvella ja miellyttää miestäni kaikilla tavoilla. Tiedän siis mistä puhun. Suomalaisena naisena osaan kuitenkin myös sanoa mikäli minulla on huono olla ja mieheni puolestaan osaa kuunnella - tasa-arvoisia kun olemme, vaikkei se siltä arjessa näytäkään. Osaako tuleva vaimosi ilmaista pahan olonsa? Onko se sopivaa? Vai pitääkö kiukku, surut ja paha olo sulkea sisälleen niin pitkäksi aikaa, että on liian myöhäistä?

   En halua teilata ajatustasi kauniista kiinattaresta, mutta alistuvana ihmisenä haluan herätellä aistejasi huomaamaan, että joskus alistuminen voi mennä liian pitkälle ja silloin sen ihmisen, joka on arvostetussa asemassa, pitää se huomata, vaikka toinen ei ajatuksiaan ääneen sanoisikaan.

   Kiitos, S.Symphony.

   Tiedän että aasialaisen naisen luonne voi helposti johtaa juuri tuohon mistä kerroit, eli tyytymättömyyttä ei ilmaista vaan se kasautuu. Se vaatii mieheltä kärsivällisyyttä ja taidollisuutta. Vaikka mainitsinkin joskus olevani äkkipikainen, liittyy se minulla siihen kun havaitsen että minua vastaan hyökätään (henkisesti). Se on asia jota en osaa käsitellä siten kun haluaisin, ja se on luonteeni heikkouksia. Mutta juuri Aasialainen nainen ei hyökkää miestään vastaan, tai "vaadi" asioita... ja tiedän hyvin että on minun vastuullani kuunnella häntä ja ymmärtää.

   Tunnen useita täällä yli 10 vuotta eläneitä kiinalaisia, ja yhden kanssa seurustelinkin. Vaikka he tottuvat asioihin, ei se muuta heidän perusluonnettaan kovin oleellisesti. Jos muuttaisin kiinaan 10 vuodeksi, arvostaisin edelleen puhdasta luontoa ja saunaa...

   Olen pahoillani, että koet miehesi olevan sadistinen... meitä on moneksi. Mutta kuten olen jo ilmaissut ennenkin, sinunlaisesi mukavat naiset jotka eivät käy silmille ovat useimmiten jo naimisissa, ja ennenkaikkea ovat sitä edelleen... joten mahdollisuuteni sellaisten löytämiseen Suomesta on kohtuullisen huono. Lisäksi todellinen luonne paljastuu vasta pitkän ajan kanssa, ja minä en ole sellainen joka voisin ajatella seurustelevani monen kanssa yht'aikaa, niin paljon kun sitä avioeroa ja uuden puolison löytämistä käsittelevässä kirjallisuudessa ylistetäänkin. Näin ollen, voisi tulla 60-vuotispäivät ennen kuin löydän sen oikean :)

   Aasiassa taas on normaalia että hyvinkin lyhyen seurustelun jälkeen mennään naimisiin, eikä se ole meille länsimaalaisille oikein ymmärrettävää... toisen kanssa on koettava paljon ennenkuin voi todella tuntea toista.


  • san remigio kirjoitti:

   chinawife-fanin kirjoitus on suurimmilta osin samantapainen kuin oma mennyt avioliittoni, elämäni parhaimman ratkaisun tein kun nuorempi lapsista oli jo sen ikäinen että hain avioeron vaimostani.
   Viimeiset vuodet oli yhtä helvettiä ja 3 viimeistä meni hammasta purren.
   Eron jälkeen alkoikin vuoden kestänyt kiusanteko ex-vaimoni puolelta ja edelleen hän jatkaa kampittelua, kaikkeen tähän hän käyttää aseena yhteistä lastamme.
   Nyt tosiaankin on katse käännetty Aasiaan ja sieltä aion löytää tulevan puolisoni, en tuodakseni kotiorjaksi, seksiseuraksi tms, vaan tasa-arvoiseen suhteeseen, jossa kumpikin arvostaa toisiaan ja toisen tekemisiä.
   Luulenpa että Suomalais-Aasialais suhteita haukutaan ja arvostellaan ilkeästi enemmänkin sen vuoksi että jotkut miehistä kohtelee naista huonosti, lisäksi ikäero saatta olla 20-30 vuotta, tämä määrältään pieni ääriaines sitten pilaa meidän kaikien maineen. Mainitsempa vielä että eron jälkeen kun olen käynyt ns. bailaamassa, niin naisseuraa on riittänyt, eli en ole mikään reppanatyyppi, pidän huolta itsestäni urheilemalla ja muutenkin pidän huolta itsestäni, suominainen ei vaan enää kiinnosta, heissä kun helmiä on kovin vähän ja ne helmet on varattuja luonnollisesti.

   Kiitos san remigio,

   No, kun luin kertomustasi, voin sanoa että meillä on sitten enemmänkin yhteistä kun luulit kirjoittaessasi :)

   Haluaisin kommentoida tuota ikäeroa... sellainen tosiaan teilataan täällä ihan pervona suhteena mutta aasiassa se on aivan normaalia. Nuori nainen kokee turvalliseksi ottaa vanhemman miehen jolla turvattu toimeentulo varmistaa jälkeläisten tulevaisuuden. Lisäksi vanhempi mies on jo juoksunsa juossut, ja osaa arvostaa perhettä paremmin kuin nuori aikuinen, joka haluaa kokeilla jokaista elämän ovea. Lisäksi, nuori nainen haluaa että mies voi opettaa hänelle elämää, ja koska hän kuitenkin ajattelee että on tuon miehen alapuolella avioliiton "arvosteikolla" (siis aasialaisen kulttuurin perusteella), hänelle on oikein miellyttävää jos tämä mies voi olla hänelle ikäänkuin opettaja samalla.

   Tunnustan tässä, että tapasin (ihan sattumalta) täällä kotisuomessa erään itseäni 19 vuotta nuoremman kiinalaistytön, joka halusi itse lähestyä minua koska sattui tietämään että olen kiinnostunut kiinalaisesta mahdollisena puolisona. Kaikki stereotypiani (joita siis oli runsaasti juuri tällaista "pervo-suhdetta" kohtaan) karisivat tuon muutaman keskustelun myötä jonka hänen kanssaan kävin asioista.

   Hän siis täysin aidosti olisi halunnut minut miehekseen. Hän oli todella hämmästyttävän kypsä ja eheä ajattelussaan, enkä voinut löytää mitään epärehellistä näistä hänen mieleipiteistään, joita olen tässä kirjannutkin. Oli kuitenkin joitakin asioita joissa hän oli edelleen tyttö... Kuitenkin oikeastaan ainoa asia mikä sai minut päättämään tämän lyhyen "seurustelun" (jos sitä vielä voi siksi kutsua), on juuri tuo ikä; eli paitsi että minut leimattaisiin pervoksi ihmisten keskuudessa, en oikein usko että vanhin lapseni joka oli häntä vain 2 vuotta nuorempi, ikinä voisi ymmärtää minua. Lisäksi uskon että hän löytää itselleen sopivamman puolison kuitenkin jostakin hieman nuoremmasta. En halua ottaa riskiä että pilaisin hänen elämänsä.

   Mutta joka tapauksessa... jokainen ajatelkoon kuinka haluaa, mutta minun käsitykseni itseään 20 vuotta nuorempi aasialainen vaimo mukanaan kulkevista miehistä muuttui täydellisesti.


  • "Teille suomen neidoille kerrottakoon että ihan sama minulle mitä kirjoitatte täällä; minä olen omat johtopäätökseni tehnyt ja haluan naisen jonka arvoissa perhe on absoluuttisesti numero 1 (ja siksi he sietävätkin niin paljon väärinkäytöksiä mieluummin kuin lähtevät alistavasta suhteesta). Se löytyy aasialaisista naisista, suomalaisilla perhe ei tutkitusti ole #1. En siis alistaakseni, vaan siksi että sellainen nainen on "oikea nainen"; huolehtiva, välittävä, ... ei itsekäs !"

   Vaimoni ei ole kiinalainen, mutta aasialainen kuitenkin, joten päätin kommentoida tätä kohtaa. Thaimaalaisessa kulttuurissa perhe on hyvin tärkeä ja tärkeysjärjestyksessä kaiken edellä. Perheen mielipide onkin laki, jota noudatetaan järkkymättä. Minunkin vaimolleni perhe on tärkein asia elämässä, nimittäin perhe, johon kuuluu isä, äiti ja sisarukset. Heidän jälkeen tulevat vasta lapsi ja aviomies. Okei, ehkä lapsi on kuitenkin vähän korkeammalla, mutta aviomies aina kasan alla :) Tämä on mielestäni suurin kulttuuriero Suomen ja Thaimaan välillä.

   Suomalaisena minä olen tottunut tekemään omat päätökseni itse ja kysymällä perheeni eli vaimoni ja lapseni mielipidettä. Vanhempieni mielipiteitä kuuntelin viimeksi ennen murrosikää, jos silloinkaan. Enpä luultavasti olisi päätynyt naimisiin thaimaalaisen kanssa, jos olisin heidän mielipidettään kysellyt. Vaimoni kuitenkin kysyy hiemankin tärkeämmässä asiassa vanhempiensa mielipidettä. Tämän takia voinkin sanoa, että minä kävin viimeviikolla autokaupoilla vaimoni ja appiukkoni suostumuksella :)

   "Lopuksi sanottakoon, että jos ja kun otan jonkun kiinalaisen naisen puolisokseni, sanottakoon mitä tahansa, totuus on että teen hänelle palveluksen, koska kotimaassaan hän ei saisi koskaan kokea sitä arvostusta jonka hän puolisonani, TÄYSIN tasa-arvoisena naisena saa tuntea ja kokea. "

   Ettet nyt vain nostaisi itseäsi taas toisen yläpuolelle jopa tuolla tasa-arvokysymyksellä!


  • Oma vaimoni on vietnamilainen ja meillä on kaksi lasta. Hänen ajattelutapansa eroaa paljon suomalaisesta. Ensinnäkin tähtäin on 20 - 30 vuoden päässä eli hän ajattelee minkälainen koulutus olisi lapsille hyväksi, ja myöskin minkälaiset puolisot heille sopisivat. Vietnamissa vanhemmilla on paljon sananvaltaa lasten puolison valinnassa ja vaimo onkin sanonut, että jos pojat tuovat kotiin länsimaisen tyttöystävän niin hän sanoo heille, että ole hyvä ja mene ulos. Syy on se, että länsimaissa tytöt alkavat seksisuhteeseen ennen avioliittoa ja vaihtavat poikaystävää kuin paitaa, ja kumpaakaan hän ei voi hyväksyä. Toisaalta vaimo sanoo, että lapsemme voivat aikanaan valita kirjaimellisesti miljoonista vaimokandidaateista.

   Kotityöt ovat vaimon mielestä hänen asiansa. Jos yritän tehdä jotain keittiössä niin minut ajetaan sieltä pois. Perheen taloudellisen stabiilisuuden turvaaminen sen sijaan on miehen tehtävä, tai siis jos se puoli ei ole kunnossa niin silloin saa kylllä mies kuulla kunniansa. Toisaalta oma vaimo on siinä mielessä ehkä poikkeus, että hän on yrittäjäluonne. Oma nettibisnes oli pystyssä vuoden päästä tänne muuttamisen jälkeen ja sen jälkeen on koko ajan ollut jonkinlainen yritys toiminnassa ja nyt viimeksi kiinteistöbisnes joka tuottaa varsin hyvin. Hän tekee sitä rahan takia koska "raha on hyväksi", mutta siis hyväksi perheelle, ei esim. omalle shoppailulle.

   Ehkäpä miehen kannalta paras puoli aasialaisissa naisissa on, että heidän kanssaan on helppo rakentaa yhteistä tulevaisuutta. He eivät eroa koskaan mikä on suuri helpotus miehen mielessä. Tilanne on kovasti erilainen suomalaisen naisen kanssa jotka eroavat kai siinä seitsemän vuoden väliajoin. Silloin saa mies aloittaa kaiken alusta ja aika huonoista taloudellisista lähtökohdistakin jos lapsia on.


  • Vietnamilaisen mies kirjoitti:

   Oma vaimoni on vietnamilainen ja meillä on kaksi lasta. Hänen ajattelutapansa eroaa paljon suomalaisesta. Ensinnäkin tähtäin on 20 - 30 vuoden päässä eli hän ajattelee minkälainen koulutus olisi lapsille hyväksi, ja myöskin minkälaiset puolisot heille sopisivat. Vietnamissa vanhemmilla on paljon sananvaltaa lasten puolison valinnassa ja vaimo onkin sanonut, että jos pojat tuovat kotiin länsimaisen tyttöystävän niin hän sanoo heille, että ole hyvä ja mene ulos. Syy on se, että länsimaissa tytöt alkavat seksisuhteeseen ennen avioliittoa ja vaihtavat poikaystävää kuin paitaa, ja kumpaakaan hän ei voi hyväksyä. Toisaalta vaimo sanoo, että lapsemme voivat aikanaan valita kirjaimellisesti miljoonista vaimokandidaateista.

   Kotityöt ovat vaimon mielestä hänen asiansa. Jos yritän tehdä jotain keittiössä niin minut ajetaan sieltä pois. Perheen taloudellisen stabiilisuuden turvaaminen sen sijaan on miehen tehtävä, tai siis jos se puoli ei ole kunnossa niin silloin saa kylllä mies kuulla kunniansa. Toisaalta oma vaimo on siinä mielessä ehkä poikkeus, että hän on yrittäjäluonne. Oma nettibisnes oli pystyssä vuoden päästä tänne muuttamisen jälkeen ja sen jälkeen on koko ajan ollut jonkinlainen yritys toiminnassa ja nyt viimeksi kiinteistöbisnes joka tuottaa varsin hyvin. Hän tekee sitä rahan takia koska "raha on hyväksi", mutta siis hyväksi perheelle, ei esim. omalle shoppailulle.

   Ehkäpä miehen kannalta paras puoli aasialaisissa naisissa on, että heidän kanssaan on helppo rakentaa yhteistä tulevaisuutta. He eivät eroa koskaan mikä on suuri helpotus miehen mielessä. Tilanne on kovasti erilainen suomalaisen naisen kanssa jotka eroavat kai siinä seitsemän vuoden väliajoin. Silloin saa mies aloittaa kaiken alusta ja aika huonoista taloudellisista lähtökohdistakin jos lapsia on.

   Osin samoja, osin erilaisia kokemuksia - itselläni on vietnamilainen mies. Perheen edun ajatteleminen pidemmälläkin tähtäimellä on tuttua. Lapset tietävät pienestä pitäen, mitä heiltä odotetaan. Meilläkin puhutaan jo koulutuksesta, mutta puolisonsa lapset saavat kyllä valita vapaasti, kuten miehenikin perheessä kaikki ovat saaneet. Kaikki mieheni sisarukset Vietnamissa ovat yrittäjähenkisiä, ja naisillakin (siskoilla & kälyillä) on omat bisneksensä. Ehkä riippuu siitä, mistä päin maata on kotoisin ja millaisesta perhetaustasta? Mieheni tykkää laittaa ruokaa eikä ole siinäkään mielessä poikkeus kotiseudullaan, vaikka vastuu kodista onkin enemmän naisilla.

   Luin taannoin vietnamilaiselta nettisivustolta, miksi länsimaista naista ei voi suositella vietnamilaiselle. Paikoin huvittavassakin jutussa mainittiin mm. fyysinen yhteensopimattomuus ja annettiin ymmärtää, että se vaikuttaa seksuaaliseen suoriutumiseen ja sitä kautta avio-onneen. Länsimaisten naisten liberaali suhtautuminen seksuaalisuuteen nähdään uhkana miehiselle itsetunnolle: onhan se kamalaa, jos nainen voi verrata seksiä miehensä kanssa kokemuksiin muiden miesten kanssa! Sitten tuli esiin myös tämä klassinen näkemys, että länsimainen nainen ei hallitse "neljää hyvettä" tai ei voi ymmärtää vietnamilaisia arvoja ja kulttuuria. Aikamoista yleistämistä, sanoisin.

   Vietnamissa (viralliset) avioerot eivät ole kovin yleisiä, mutta Suomessa tilanne on jo toinen. Suuri osa meidänkin suhdettamme aikoinaan päivitelleistä VN-VN-pareista on jo eronnut. Meillä noita seitsemän vuoden kausia on kertynyt jo muutama...

   Aasialaista puolisoa tavoittelevia kehotan miettimään asiaa siltäkin kannalta, että vaikka asettauduttaisiin Suomeen asumaan, synnyinmaa ei välttämättä jää taakse. Aika moni haluaa palata tai elää osittain molemmissa maissa.


  • Vietnamilaisen mies kirjoitti:

   Oma vaimoni on vietnamilainen ja meillä on kaksi lasta. Hänen ajattelutapansa eroaa paljon suomalaisesta. Ensinnäkin tähtäin on 20 - 30 vuoden päässä eli hän ajattelee minkälainen koulutus olisi lapsille hyväksi, ja myöskin minkälaiset puolisot heille sopisivat. Vietnamissa vanhemmilla on paljon sananvaltaa lasten puolison valinnassa ja vaimo onkin sanonut, että jos pojat tuovat kotiin länsimaisen tyttöystävän niin hän sanoo heille, että ole hyvä ja mene ulos. Syy on se, että länsimaissa tytöt alkavat seksisuhteeseen ennen avioliittoa ja vaihtavat poikaystävää kuin paitaa, ja kumpaakaan hän ei voi hyväksyä. Toisaalta vaimo sanoo, että lapsemme voivat aikanaan valita kirjaimellisesti miljoonista vaimokandidaateista.

   Kotityöt ovat vaimon mielestä hänen asiansa. Jos yritän tehdä jotain keittiössä niin minut ajetaan sieltä pois. Perheen taloudellisen stabiilisuuden turvaaminen sen sijaan on miehen tehtävä, tai siis jos se puoli ei ole kunnossa niin silloin saa kylllä mies kuulla kunniansa. Toisaalta oma vaimo on siinä mielessä ehkä poikkeus, että hän on yrittäjäluonne. Oma nettibisnes oli pystyssä vuoden päästä tänne muuttamisen jälkeen ja sen jälkeen on koko ajan ollut jonkinlainen yritys toiminnassa ja nyt viimeksi kiinteistöbisnes joka tuottaa varsin hyvin. Hän tekee sitä rahan takia koska "raha on hyväksi", mutta siis hyväksi perheelle, ei esim. omalle shoppailulle.

   Ehkäpä miehen kannalta paras puoli aasialaisissa naisissa on, että heidän kanssaan on helppo rakentaa yhteistä tulevaisuutta. He eivät eroa koskaan mikä on suuri helpotus miehen mielessä. Tilanne on kovasti erilainen suomalaisen naisen kanssa jotka eroavat kai siinä seitsemän vuoden väliajoin. Silloin saa mies aloittaa kaiken alusta ja aika huonoista taloudellisista lähtökohdistakin jos lapsia on.

   Maassa maan tavoin. Tämä on Suomi eikä Vietnam. Jos ei opi Suomen tavoille niin eiku melat kainaloon ja kokka kohti Vietnamia.


  • phuzai kirjoitti:

   Maassa maan tavoin. Tämä on Suomi eikä Vietnam. Jos ei opi Suomen tavoille niin eiku melat kainaloon ja kokka kohti Vietnamia.

   Luonnostelitko kauankin tuota tekstiäsi?


 • Onhan se iso projekti jos ettiedä mistä löytäisit. Siellä on niitä onnen onkijoita niin mahdottomasti että pidä varasi. Meillä on avioehto jolla ei enää ole merkitystä koska on jo lapsia ja muut paperit tehty jälkeenpäin eri tavalla.
  Turha sitä kiinalaisuutta on hehkutaa, paska kulttuuri se on vaikka naiset ovatkin usein mukavia (kuten vaimoni), yksilöitä nekin on. Nykypäivänä katsoisin enemmänkin singpore, hong kong, taiwan ja japani suuntaan. Ei ole läheskään sellaisia viisumi- ym juttuja edessä, on paljon vapaampaa kaikille. Lisäksi mitä vapaammasta maasta toinen tulee, sen vähemmän onnen onkija -tyyppiä tulee eteen.

 • Uskomukset tai paremminkin tavat ovat jo menneen talven lumia eli useimmat tuntemani kiinalaiset naiset ovat nykykoulukuntien tuotetta. Uranaisia ainakin suurkaupungista,mita olen matkoillani tavannut. Raha-ja karriaari merkitsevat paljon! Yleensa suhteeni ovat paattyneet kielivaikeuksiin,koska esim paivittainen huumori on keventavaa monikulttuuriesessa suhteessa. Ja lisaksi Aasiassa monet haluavat panostaa liiaksikin siihen kyseenalaiseen kulutukseen,osta ja heita pois mentaliteetti eli luonnonvaroja haaskataan saalimatta tulevia sukupolvia. Siinapa tarkeimmat!!

 • Emmä mitään ihmisenpuolikasta halua. Jos naiset pelottaa eikä niiden kanssa pärjää niin ei mutta ei siinä auta, että lähetään etsimään jotain semmoista maailmalta, joka on jotenkin kurmotettu kyykkyyn.

  Tietty, jos kelpaa...

 • Siis mikä ihme näihin miehiin on täällä mennyt? Muutaman paskamaisen naisen takia leimataan kaikki suomalaiset naiset inhottaviksi, todella kummalista käytöstä. En minäkään lähde miestä hakemaan ulkomailta sen takia että jotkut suomalaiset miehet ovat kohdelleet minua todella paskamaisesti saatika leimaa kaikkia suomimiehiä paskiaisiksi. Eikö järkevä ihminen pysty tajuamaan että niitä vittumaisia henkilöitä löytyy niin miehistä kuin naisistakin,kaiken ikäisistä ja maalaisista, kulttuurieroista huolimatta? Ei kukaan ole aina juuri tälläinen tai tollainen koska tulee jostain vaan jokainen ihminen on yksilö.

  Olen onnellisesti avoliitossa erään ihanan suomalaisen miehen kanssa vaikka luotto menikin miehiä kohtaan melko pahasti aikaisemmissa suhteissani. En ikinä edes ajatellut että kaikki suomalaiset miehet ovat paskiaisia tai kuten pari entistäni, narsistisia, manipuloivia ja kykeneviä aivan järkyttävään henkiseen väkivaltaan, vaan että he olivat vain muutamia yksittäistapauksia ja että se hieno mies vielä odottaa mua jossain. Ja lopulta löysinkin hänet täältä kotisuomesta..

  Tuntuu että nämä suominaisia haukkuvat miehet vain elävät jossain omien haavekuviensa täyttämissä kuplissa. On helpompaa vain leimata kaikki suomalaiset naiset kusipäiksi kuin vaivautua tajuamaan että suomalaisuudella ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa että jotkut naiset ovat olleet mätiä tapauksia..

 • "Jälleen kerran, Aasialaisen naisen luonteen ominaisuudet sopeutuvat minun ominaisuuksiini todella hyvin. Olen hieman äkkipikainen luonne, mutta Aasialainen nainen osaa "hoitaa" nuo luonteeni ongelmat, eikä minun tarvitse koskaan riidellä hänen kanssaan. Saan tuntea itseni kuninkaaksi hänen kanssaan, ja hän sa tuntea itsensä kuningattareksi. On helppo arvostaa ja kunnioittaa toista kaikessa, kun toinen ei missään asetu ehdoin tahdoin poikkiteloin (useimmissa Aasian maissahan, nainen kuuntelee miestään)"

  Suhteenne kuulostaisi tuollaisena juurikin Kuninkaan ja kuningattaren väliseltä parisuhteelta viime vuosisadalta. Parisuhteessa elämänkumppania tulisi kunnioittaa tasavertaisena eikä omia epäkohtia korjaavana henkilönä.

  Kirjoitit, että edellinen liittosi kaatui exäsi pyrkiessä alistamaan sinua. Nyt sinä pyrit etsimään alistettavaa puolisoa. Olen kuullut, että mm. koulumaailmassa koulukiusatut usein rupeavat itse kiusaajiksi myöhemmässä elämässään.

  Tie onnelliseen parisuhteeseen käy itsetutkiskelun kautta - "mitä minä haluan parisuhteeltani?" Kysymys kuulostaa itsekkäältä, mutta parisuhde on omien mielihalujen toteuttamista pariskuntana, ei kuitenkaan toisen nöyristelyä tai nöyryyttämistä.

  Tulipas kirjoitettua turhan moralisoivaa ja tuomitsevaa tekstiä näin aamutuimaan. Minä en ole parisuhteiden ekspertti, enkä edes psykiatri, mutta postitan nyt kuitenkin nämä sekalaiset kirjoitelmani ja menen hakemaan lisää aamukahvia.

  Toivotan vilpittömästi onnea Projektillesi.

  • Kiitos asiallisesta arvostelusta, suomithai; nyt itse lukiessani lainaamasi kappaleen, huomaan että kirjoittaessani ajattelin jotakin hieman muuta kuin miltä se kuulostaa...

   Se, mitä tarkoitin, on se että jos keskustelussa toinen ei kuuntele ollenkaan kantaani vaan hyökkää sanomisiani tai tekemisiäni vastaan, aiheuttaa minussa reaktion jota en halua. Suomalainen nainen esittää asiansa aivan suoraan ja toisinaan hieman provosoivasti, kun taas aasialainen kulttuuri on opettanut naiselle miellyttävämmän tavan kommunikoida. No, tietysti se riippuu yksilöstä; mutta tyypillinen tapa on aivan erilainen kuin meillä.

   En tarkoita että toinen parantaisi luonteeni epäkohdat, vaan että kun toinen luonteensa perusteella kommunikoi tavalla jota en pidä hyökkäävänä, olen erittäin hyvä keskustelukumppani ja osaan myös tunnustaa omat virheeni.

   Nainen, jonka omaan luonteeseen kuuluu piikitttelevä tai äänekäs kommunikointi, tai joka "vaatii oikeuksiaan", ei ole minulle paras kumppani. Olen antelias luonne ja valmis antamaan enemmän kuin toinen pyytää, kun sitä minulta kauniisti pyydetään, mutta vaatimalla minulta ei ole helppo saada asioita.


  • aika neiti. Sen verran varmaan tiedät kanssa aasialaisesta kulttuurista, ettei siellä neiti miehiä naiset katsele aviopuolisoina, ne on pajut poikia. Joten kasvatappas munas takaisin tai akkas jättää sut alta aikayksikön. Suuret linjat suhteessa vetää aina aasialaisessa kulttuurissa avioliitossa aina mies, se viimeinen sana. Äläkä nyt herrantieten lässytä muuta. Alkaa vähän epäilyttään sinun juttusi, ettet vain kuvittele sitä thainaista vierees ja kirjoittelet lämpimäksesi aikamoisia perseen nuolemisia.


  • ............... kirjoitti:

   aika neiti. Sen verran varmaan tiedät kanssa aasialaisesta kulttuurista, ettei siellä neiti miehiä naiset katsele aviopuolisoina, ne on pajut poikia. Joten kasvatappas munas takaisin tai akkas jättää sut alta aikayksikön. Suuret linjat suhteessa vetää aina aasialaisessa kulttuurissa avioliitossa aina mies, se viimeinen sana. Äläkä nyt herrantieten lässytä muuta. Alkaa vähän epäilyttään sinun juttusi, ettet vain kuvittele sitä thainaista vierees ja kirjoittelet lämpimäksesi aikamoisia perseen nuolemisia.

   Aasiassa asuu niin kieleltään, kulttuuriltaan, kuin uskonnoltaankin hyvin erilaista väestöä. Puhuessasi "aasialaisesta kulttuurista" kyseenalaistaisin sinun tietämyksen tästä maanosasta, jossa asuu 60% maapallon väestöstä(http://fi.wikipedia.org/wiki/Aasia).

   Minun kokemukseni ja kirjoitukseni perustuvat ainoastaan suomalaiseen ja thaimaalaiseen kulttuuriin. Kirjoittamassani vastineessa kerroin oman mielipiteeni parisuhteista ja kuinka niiden tulisi toimia. En toistellut ennakkoluuloja ja yleistyksiä siitä miten aasialaiset parisuhteet kuulemma toimivat tai kumpi perheenjäsen näissä liitoissa kuulemma tekee päätökset.

   PS. En koe olevani neiti, vaikka kysyn välillä myös rouvan mielipiteitä.


  • suomithai kirjoitti:

   Aasiassa asuu niin kieleltään, kulttuuriltaan, kuin uskonnoltaankin hyvin erilaista väestöä. Puhuessasi "aasialaisesta kulttuurista" kyseenalaistaisin sinun tietämyksen tästä maanosasta, jossa asuu 60% maapallon väestöstä(http://fi.wikipedia.org/wiki/Aasia).

   Minun kokemukseni ja kirjoitukseni perustuvat ainoastaan suomalaiseen ja thaimaalaiseen kulttuuriin. Kirjoittamassani vastineessa kerroin oman mielipiteeni parisuhteista ja kuinka niiden tulisi toimia. En toistellut ennakkoluuloja ja yleistyksiä siitä miten aasialaiset parisuhteet kuulemma toimivat tai kumpi perheenjäsen näissä liitoissa kuulemma tekee päätökset.

   PS. En koe olevani neiti, vaikka kysyn välillä myös rouvan mielipiteitä.

   Saat ihan rauhassa kyseenalaistaa riepu, mutta pajut olet. Kyllä se niin on et se joka luut tuo himaan, niin sanoo lopullisen sanan. Täysin neiti olet puheinesi, ja en tiedä miksi sulla on tarve hakea näiltä sika-amalioilta jotain hyväksyntää?

   Olen asunut ja matkustellut aasianvaltioissa, ja tuossa taikkulassakin, kiinan eri alueet plakkarissa, filippiinit ja muutama muu. Wikipedittele sinä vaan linkkejäs, tosiasia on et tuollapäin maailmaa miehen pitää olla mies, eikä riepu ja luuserit eksyy turistimestojen akkoihin.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   ei kirjoittele noin puhdasta söömekieltä, et se siittä taas sitten, vai oliko se kirgiisi se nyt taas siellä?

   Maa ja valuutta esiin??? Tunnen aasialaisia naisia täältä Suomesta, osa asunut 14 vuottakin Suomessa ja kukaan ei kirjoita noin puhtaasti Suomenkielellä. Ainut mahdollisuus, että olet toisen polven maahanmuuttaja, ja olet imenyt länkkäripaskaa nieluus aimoannoksen, silloin sun kulttuuritaustallas ei ole enään mitään merkitystä, se on vain geeniä jota on vain ripaus jäljellä.

   liekö olet edes käynyt kotimaassas? Epäilen sinun vahvasti tietävän paskaakaan Kiinan, Thaimaan tai Filippiinien kulttuurista, joka on helvetin kaukana kirgiiseistä.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   yhtä helvetin vähän muista aasialaista kulttuureista, kuten thaimaa, filippiinit, vietnam,korea, taiwan tai vaikkapa kiinasta, kuin me kantasuomalaiset, joten jos keskustelisimme kuinka kirgiisit hoitavat avioliitto ym asiansa,niin tällöin mielipiteelläsi on jo painoarvoaja sitä mielelläni kuuntelen, mutta jos sinulla yhtäpaljon matkaa vaimoni kotimaahan, kuin minulla sinun kotimaahasi, niin voinemme olla yhtä mieltä, että tuntemuksemme hänen kotimaastaan ovat mitä ilmeisemmin samalla tasolla.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Siperiaa, joten tuota noin, noh....


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   ja korjattakoon hiukan tietoisuuttasi asioista. Eli pohjois aasiaan ei kuulu Kiinalaiset, Japanilaiset, Korealaiset, vaan he ovat itä aasialaisia sitä vastoin sinä kirgiisinä kuulut keski aasiaan. Missään tapauksessa Japanilaisten ja Korealaisten kanssa olette aivan eri kastia. Mitä taassen tulee aitoon aasiaan niin siksi voidaan lukea itäinen ja kaakkoinen aasia, joihin siis kuuluu Kiina, Japani, Taiwan, Thaimaa, Laos, Filippiinit, Vietnam, Korea jne...
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Aasia

   Se kumpia pidät aidoimpina aasialaisina voitaneen jättää toisarvoiseksi, koska rotuoppi hygienia keskusteluihin en jaksa osallistua, eihän Suomessakaan aitoja kanta Suomalaisia löydä, kuin korkeintaa keski suomesta, muut ovat sekoittuneita joko idästä tai lännestä.

   Muutenkin aikoinaan Stalin sekoitti ja liikutteli teitä niin paljon, jotta aitoja aasialaisa verta on vaikea löytää entisen neuvostotasavallan alueilta, kuin pienemmistä kylistä enään.

   Ja minun näkökulmani on, että aitoja aasialaisia ovat siis JAPANILAISET, KIINALAISET, FILIPPIINILÄISET, VIETNAMILAISET, THAIMAALAISET, KOREALAISET, JNE.....Muistettakoon kuitenkin että kasvon piirteiltään japanilaiset, kiinalaiset ja esimerkiksi filippiiniläiset eroavat toisistaan valtavasti.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Saatan olla väärässä, mutta uskon että pohjoisyläpoulellanne asuvat kanssasisarenne sanoisivat seuraavaa:

   "olen Pohjois-Koreasta kotoisin!!!

   Etelä-Korea kyllä meidän näkökylmästä on unohtanut oikeat aasialaiset periaatet.

   Itsekunnioituus, arvot.... länsimalaiset turistit pilaneet tämän maan.... ikävä kyllä... :-((( "

   PS. Jos olisit Etelä-Koreasta kotoisin, varmasti osaisit kirjoittaa maasi nimen oikein.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   vannoa sinun aikaisemmin kertoneen olevasi kirgiisi, no anyway. Leikitään, että olet etelä-koreasta.

   Tulkintasi esimerkiksi filippiinanaisista voidaan jättää omaan arvoonsa, jo sen takia, että korealaiset ja japanilaiset ovat varsin rasistisia muita kaakkoisaasian ihmisisä kohtaan. Vaikkakin esimerkiksi juuri filippiiniläiset opettajat tulevat teitä opettamaan puhumaan edes siedettävästi Englantia ;)

   Myöskin jos puhutaan tasa-arvosta, niin tiedät varmasti sen, että yksi pahimpia naisten alistajia ovat korealaiset, japanilaiset ja kiinalaiset miehet, eivät kovinkaan kauaksi jää arabimiehistä. Sitävastoin todellakin filippiineillä naisilla on tasa-arvoisempi ukko keskimäärin kotonaan, kuin korealaisella sisarella.

   Jos taas puhutaan ja verrataan kulttuureja on filippiiniläinen ja korealainen kulttuuri ollut aina kaukana toisistaan, ja jos taas länsimaalaisten pilaamisesta puhutaan, niin koreahan pilattiin jo 50 - luvulla, kun am,erikkalaiset tulivat sinne sotajoukkoineen, ja ovat siellä vieläkin.

   Koreahan on oikein länsimaisuuden hapatuksen pesusieni, jo pelkästään mainosarvoksi naapurivaltiollenne pohjois - korealle.

   Filippiineilä ei valkoisiin pahemmin törmää, mutta sitävastoin korealaisia siellä käy palttiarallaa miljoona turistia vuodessa ja paljon teitä asuu siellä maahanmuuttajinakin, monasti olen korealaisessa kaupassa ostokseni siellä tehnyt, kiinalaiset ovat toinen iso ryhmä siellä.

   Taidat olla ihka aito suomi provo, sillä ei korealainen olisi tuommoista haksahtanut turisemaan.


  • joo jooooh kirjoitti:

   Saat ihan rauhassa kyseenalaistaa riepu, mutta pajut olet. Kyllä se niin on et se joka luut tuo himaan, niin sanoo lopullisen sanan. Täysin neiti olet puheinesi, ja en tiedä miksi sulla on tarve hakea näiltä sika-amalioilta jotain hyväksyntää?

   Olen asunut ja matkustellut aasianvaltioissa, ja tuossa taikkulassakin, kiinan eri alueet plakkarissa, filippiinit ja muutama muu. Wikipedittele sinä vaan linkkejäs, tosiasia on et tuollapäin maailmaa miehen pitää olla mies, eikä riepu ja luuserit eksyy turistimestojen akkoihin.

   "Kyllä se niin on et se joka luut tuo himaan, niin sanoo lopullisen sanan."

   En täysin ymmärrä kirjoitustasi, mutta uskon tarkoittavasi, että se joka tuo elannon kotiin sanelee säännöt tms. Asia varmasti usein onkin näin. Kävikö sinun mielessäsi ollenkaan se vaihtoehto, että se kiltti ja söpö aasialaisparin vaimokin saattaa käydä työssä. Saattaa olla myös mahdollista, että siellä Kiinan perukoilla asustaa pari, jossa vaimo käy työssä ja mies kiskoo päivät keskiketterää bambulavetilla.

   "Olen asunut ja matkustellut aasianvaltioissa, ja tuossa taikkulassakin, kiinan eri alueet plakkarissa, filippiinit ja muutama muu."

   Olenkin jo muutaman viestin verran epäillyt, että perustat mielipiteesi lomamatkakokemuksiin.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   alkaa väsyttään. Eikö sinulla parempaa tekemistä ole? meidän korealainen on taas aito sika-amalia höpötyksinensä.

   Sen verran sivistyksestä, että eihän korealaisen reppanat oppis edes englantia ellei filippiiniläiset kävisi sitä teille opettamassa.

   Mutta jatka nyt paskapuheitasi tänää korealainen, eilen kirgiisi ja huomenna ollaan taas aitoa suomi punaniskaa.


  • suomithai kirjoitti:

   "Kyllä se niin on et se joka luut tuo himaan, niin sanoo lopullisen sanan."

   En täysin ymmärrä kirjoitustasi, mutta uskon tarkoittavasi, että se joka tuo elannon kotiin sanelee säännöt tms. Asia varmasti usein onkin näin. Kävikö sinun mielessäsi ollenkaan se vaihtoehto, että se kiltti ja söpö aasialaisparin vaimokin saattaa käydä työssä. Saattaa olla myös mahdollista, että siellä Kiinan perukoilla asustaa pari, jossa vaimo käy työssä ja mies kiskoo päivät keskiketterää bambulavetilla.

   "Olen asunut ja matkustellut aasianvaltioissa, ja tuossa taikkulassakin, kiinan eri alueet plakkarissa, filippiinit ja muutama muu."

   Olenkin jo muutaman viestin verran epäillyt, että perustat mielipiteesi lomamatkakokemuksiin.

   No kyl toi emäntäkin tuossa hyörii, ja lapset nukkuu...Lueppas uudelleen ASUNUT...

   ps...talousasiat ovat useinmiten vaimon hoidossa aasialaisissa kulttuureissa. Mut suuret linjat vetää mies, näin se vaan on.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Kukas öööpetti enklanti lasumaan suth....??? Kun ette osaa maassanne edes järjestää siedettävää kielenopetusta ilman, että joudutte filippiiniläiset pyytään apuun.

   mut tosiaan korean olet nähnyt aurinkomatkojen esitteessä, sen verran provoksi meni ettei enään mennyt läpi.

   Pitää oppia ajoissa lopettaan trollaus, muuten paljastuu :D


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Kiva, kun harjoittelet suomen kieltä kanssamme. Voi kun minun vuosia Suomessa asunut thaimaalainen vaimoni kirjoittaisi yhtä sujuvaa suomen kieltä.

   Ei se oppi ojaan kaada edes suomalaista provoilijaa.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   eihän tuota lässytystä jaksa kukaan. Pitää osata lopettaa ajoissa!!! Tuossa yhdessä vaiheessa olit vielä uskottava,mutta nyt meen alaspäin.

   Opettiko Filippiina sut puhumaan Englantia, vai miten opit?

   Miten olisi, jos antaisit meille ilman google kääntäjää hitusen koreaksi pari lausetta. Tuo vaimonikin, jolla on paljon tuttuja Koreassa töissä, voi kysellä sulta muutaman visaisen kysymyksen ja katsotaan sitten eteenpäin, et alkaako etninen taustasi muuttumaan pohjois eurooppalaiseksi ihan omasta aloitteestasi;)


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   더 이상의 인종차별 똥 같은 놈 얘기는 안해


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   당신은 한국인에 수치요


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   etkö ymmärtänyt koreaa?

   Thai tytöt ja Filippiinat edustavat varsin paljon aasialaisia naisia.. Myöskin heidän työllistyminen esimerkiksi on varsin hyvä täällä Suomessa.

   Ihmettelen vaan,kuinka viitsit suomalainen akka jaksaa jaarittaa tuota paskaa. Eiköhän tässä jo kaikille tullut selväksi, et se korea oli tuttu lähinnä matkailuohjelmista.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   Noh noh provo pirkko takaisin opintojen ääreen, jotta valmistut joskus kortistoon. Voipi olla, että joskus ihan oikeastikkin pääset matkustaan aasian suuntaan.

   Koulutustaustani on, jos kiinnostaa ammattikorkeakoulututkinto. Toimin esimiestehtävissä ja vuosituloni ovat siinä 40 000 euroa vuodessa. Siihen sinulla provo pirkko lyllerö menee jonkin aikaa päästä, jos täällä päivät mätänet.


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   ettei tänne edes kukaan korealainen tai muukaan aasialainen nainen tule kirjoitteleen, ja jos nyt olisit aito aasialainen, niin et edes vaivautuisi tänne kirjoittelemaan. Tämä on ihan täysin 85 % suomalaisten hörhöjen temmelyskenttä, kuten sinä ja loput sitten satunnaisia kävijöitä tai avioliitossa ulkomaalaisen kanssa. Kerran yksi tunisialainen kävi sössöttömässä ja oli lähes yhtä sivistymätön,kuin sinä....


  • Aasialainen nainen kirjoitti:

   This message has been removed by .

   välillä vakuuttavasti jätät ääkköset pois ja sitten taas sujuu loistavasti.


  • 더 이상의 인종차별 똥 같은 놈 얘기 kirjoitti:

   더 이상의 인종차별 똥 같은 놈 얘기는 안해

   "더 이상의 인종차별 똥 같은 놈 얘기는 안해
   더 이상의 인종차별 똥 같은 놈 얘기는 안해"

   Ei enää rasistista paskaa hänestä, googlekääntäjällä tehty ja tekijänä joku sairas pikkuritsa taas.


 • mitenkös kiinalaisen suku?

 • Hei,

  Tämä pitkä keskustelu ja "taistelu" on näköjään käyty jo kauan aikaa sitten, mutta tietyistä syistä en malta olla lisäämättä siihen omaa osuuttani.

  Luin koko viestiketjun alusta loppuun asti ja välillä alkoi ihan oikeasti hämmästyttämään ja ihmetyttämään se, että suomalaiset - varsinkin naiset - voivat olla noin ennakkoluuloisia ja vihamielisiä vierasmaalaisia kohtaan. Keskustelussa oli ajoittain jopa hyvin rasistisia piirteitä. Ihan hävettää meidän suomalaisten puolesta, jos tämä on kattava otos siitä, millaisia me todella olemme.

  Live and let live!

  Päädyin tänne, koska halusin tietää muiden kokemuksista kiinalaisesta naisesta, sellaisten jotka ihan oikeasti elävät, asuvat ja jakavat elämänsä kiinalaisen naisen kanssa.

  Taisin päätyä ihan väärään paikkaan, mutta viestiketjun aloittajan aloite ja muut kirjoitukset kyllä erottuvat asiallisuudellaan kirkkaasti kaikista muista ja ovat ihan täyttä asiaa, kiitos siitä!
  Homma näköjään sitten karkasi käsistä, kun kaikenlaiset hörhöt pilasivat hyvän ajatuksen omilla ennakkoluuloisilla ja kapea-alaisen ajattelun tuottamilla aivan joutavilla typeryyksillään.

  Itse olen elänyt 52 ikävuoden aikanani 4 pitkää parisuhdetta suomalaisten naisten kanssa. Eroihin oli omat syynsä ja kahdessa niistä suomalaisen puolisoni uskottomuus, itse en ole koskaan pettänyt kumppaniniani. Loput suhteeni kuluivat vaan muuten pois, mutta sekin on aika tuttua tarinaa kenelle tahansa tähän ikään ehtineelle.

  Nyt olen tutustunut kiinalaiseen Naiseen ja hänestä puhuttaessa ei voi käyttää muuta kuin isoa N:ää!
  Rakastava, välittävä, tunteellinen, hellä, silti jalat maanpinnalla kulkeva, aikuinen Nainen, joka rakastaa minua ja minä häntä. Eikö se ole tärkeintä eikä kansallisuus? Olemme luvanneet toisillemme tehdä tästä yhteisestä unelmastamme totta ja mikään muu ei sen lisäksi merkitse enää yhtään mitään elämässämme. Ja me teemme sen. Vaikka kuinka yrittäisin muistella menneitä rakkaitani, en kykene muistamaan toista näin järisyttävää rakastumisen kokemusta kuin ehkä ensirakkauteni. Ja tällä iällä tämä on todella ainutlaatuista. Tämä 54-vuotias Kiinalainen Kaunotar on se, jonka kanssa vietän loppuelämäni, syvällä sydämessäni tiedän sen. Se on sellainen asia, jota on vaikea saada muut ymmärtämään ja uskomaan, mutta joitakin asioita ei vaan voi järjellä selittää. Silloin puhutaan rakkaudesta. Minun kohdalleni on nyt osunut suurin rakkauteni.

  Rakastakaa toisianne, olkaa avoimin mielin ja pitäkää silmät auki.
  Onni saattaa piileksiä heti seuraavan kulman takana.
  Jos saatte sen kiinni, rakkaus riittää sen kiinnipitämiseksi, kaikki muu sen jälkeen tulee ihan itsestään.

  t. Osku

  • Kiitos Osku.

   On aikalailla sattumaa, kun niin harvoin enää viitsin vilkaista tälle palstalle, löysin tuon oman aloitukseni tuoduksi taas esille kirjoituksesi kautta.

   Kun luin kommenttiasi, tulin oikein hyvälle mielelle. Mutta ennenkaikkea luin mitä itse olin kirjoittanut. Oli aika mielenkiintoista havaita, että nyt, kun olen onnellisesti naimisissa etnisen kiinalaisen kanssa, voisin kertoa melkein samat asiat kuin tuolloin vuosi sitten.

   Erona lienee ainoastaan se, että vaimoni on minua rikkaampi, joten en voi väittää että olisin tuonut hänet paremman elintason piiriin. Itse asiassa, kotimaassaan hän söi joka ateriansa ravintolassa ja hänellä oli kodinhoitaja joka siivosi hänen kotinsa. Nyt syömme kotona ja jaamme kotityöt yhdessä.

   Näin ollen, voin oman puolisoni kohdalta todeta, ettei hän todellakaan tullut tänne Suomeen elintasoaan parantaakseen - päinvastoin.

   Mutta asuinpaikkamme hän halusi minun valitsevan, kuten tekevän kaikki muutkin isot päätökset. Ne tosin teen häntä kuunnellen ja aina pyrkien tekemään hänen mielikseen.


 • Haluaisin kommentoida muutamaa asiaa, vaikka olenkin nainen. Mielestäni Chinawife-fan kirjoitti asiallisesti omista kokemuksistaan ja mielipiteistään. Kerrankin jotain muuta kuin tällä palstalla toistuvaa haukkumista ja rähinää.

  Olen aika eri mieltä monesta esiin tuomastasi asiasta. Ensinnäkin särähtää korvaan tuo ylestäminen, aasialaiset naiset sitä ja tätä. Kuten tiedämme Aasiassa on hyvin erilaisia maita ja kulttuureita ja niiden sisällä hyvin erilaisia yksilöitä. Ihan niinkuin Euroopassakin. Mutta keskustelun vuoksi on toki joskus tarpeen yleistää. Puhutaan tässä nyt vaikka kiinalaisista, koko Aasia on vielä mahdottomampi laajuudeltaan kuin valtava Kiina.

  Kiinalaiset naiset eivät yleisesti ottaen ole mitään alistettuja. Jos verrataan vaikka japanilaiseen ja korealaiseen kulttuuriin, on Kiinassa naisen asema ollut aina parempi. Tietysti esim maalta ja pienemmistä kaupungeista tulevien naisten asema ja elämäntilanne ei useinkaan ole kehuttava, mutta eipä ole kyllä vastaavien miestenkään. Puhutaan tässä nyt vaikka ylemmästä keskiluokasta tai varakkaammista, jos kerran itsekin kuulut tuohon kategoriaan.

  Olet mielestäni aika hakoteillä tuossa oletuksessasi, että kiinalaiset naiset ovat pettävien miestensä armoilla. Useimmiten pettämistä esiintyy puolin ja toisin, naisillakin on avioliiton ulkopuolisia suhteita. Varakkailla naisilla on usein joku "ankka" kuten täällä sanotaan, eli nuori komea toyboy. Naisten kohdalla pettämisestä kuitenkin yleensä vaietaan. Molempien osapuolten vieraissa käyminen on kuitenkin hieman eri asia kuin mitä se olisi puhuttaessa suomalaisesta avioliitosta. Avioliitolla kun on Kiinassa erilainen funktio ja asema kuin länsimaissa. Avioliitto ei useinkaan perustu rakkauteen , vaan sen tehtävä on jatkaa sukua ja turvata taloudellinen tilanne. Usein aviopuolisot lakkaavat harrastamasta seksiä keskenään kunhan lapsi on tehty. (Tai lapset, nythän siis puhutaan varakkaammista piireistä, ja yhden lapsen politiikkaa voi kiertää rahalla.) Tässä vaiheessa kuvaan astuvat ne sivusuhteet. Ei toki kaikilla pariskunnilla, mutta joskus näin on.
  On toki paljon poikkeuksia tällaiseen, kaikki kiinalaiset eivät suinkaan petä puolisoaan. Monet, varsinkin nuorempi sukupolvi menevät usein naimisiin rakkaudesta, eikä vain järkisyistä.

  Kuitenkin Suomeen verrattuna Kiinassa on paljon, PALJON naisia, jotka menevät naimisiin parantaakseen taloudellista asemaansa ja statustaan. Useimmat heistä valitsevat ensisijaisesti varakkaan kiinalaisen suurkaupungista kotoisen olevan miehen. Tai kiinalaisen, jolla on jonkin länsimaan kansalaisuus. Näin siis "eliittinaiset", jotka ovat kauniita ja koulutettuja ja hyvistä kotioloista.
  Toisella sijalla ovat sitten eronneet, tai ei-niin-kauniit naiset sekä huonosti koulutetut tai pikkukaupungeista olevat. Monet heistä ovat valmiita ottamaan ulkomaalaisenkin puolisokseen. Tässä ryhmässä on paljon onnenonkijoita, mutta myös paljon ihania ja kunnollisia naisia. Monet näistä ihanista ja kunnollisistakin naisista kyllä toivovat miehen elättävän heidät, ja avustavan taloudellisesti heidän perhettään. Mutta senhän jo tiestikin. Tässä ei myöskään ole mielestäni mitään pahaa. Jos nainen itse nauttii työstään ja urastaan, hän todennäköisesti haluaa jatkaa työssäkäyntia avioliiton solmimisen jälkeenkin. Jos taas ei, niin sitten on luontevaa jäädä kotiin huolehtimaan kotihommista.

  Ikävää että suomalainen ex-vaimosi osoittautua itsekkääksi ja vaikeaksi persoonaksi. Itsekkäitä ja vaikeita naisia ja miehiä on kuitenkin maailma pullollaan, ei mielestäni liity erityisesti mihinkään kulttuuriin. Ja varsinkaan en ole sitä mieltä, että se liityisi naisten ja miesten väliseen tasa-arvoon. Kaikenlainen tasa-arvo ihmisten välillä on aina hyvästä.

  Ymmärrän kyllä sinänsä pointtisi naisten ja miesten käytösmalleista Suomessa. Jotkut naiset ovat liiankin dominoivia, ja jotkut miehet ovat liiankin aloitekyvyttömiä ja vauvamaisia. Näitä pareja on kyllä Kiinassakin.

  Pointti kirjoituksissasi on mielestäni se, että haluat löytää sopivan ja rakastavan ja huomaavaisen kumppanin. Tällaisen kumppanin voi mielestäni löytää mistä tahansa maasta. Myös kylmän ja itsekkään kumppanin voi. Älä rajaa näkökenttääsi liian suppeaksi.

  Itse olen naimisissa kiinalaisen miehen kanssa. Olen tapaamisestamme asti ollut onnellisempi kuin koskaan. Mieheni tekee kaikkensa jotta olisin onnellinen, ja luonnollisesti myös minä haluan antaa hänelle kaikkeni. Minä en ole tällä hetkellä töissä, joten mieheni tienaa rahat ja minä hoidan kodin. Asiasta ei ole tarvinnut riidellä, molemmat teemme osuutemme mielellämme. Kysehän on siitä että puhalletaan yhteen hiileen ja hommat tulevat tehdyksi. Ensi kuussa aloitan uudessa työpaikassa, ja sitten kotihommat tekee kotiapulainen. Jos vastaisuudessa mieheni haluaa mennä vaikka takaisin opiskelemaan, voin ihan hyvin elättää häntä.
  Kysehän on rakkaudesta, eikä valtataistelusta. Tomiva parisuhteemme ei johdu kulttuuritaustoistamme, vaan yhteensopivista luonteistamme.

  • Kiva kuulla tuollaisia kommentteja, kuten itsekin sanoit, vastapainoksi turhalle haukkumiselle.

   Itselläni on puoliso kaukoidästä, joskaan ei Kiinasta. Olen vahvasti sitä mieltä että sitä turhaa rähinää kuulee avioliitoissa täällä kotisuomessa turhan usein, Ja kokemukseni mukaan se rähinä on vähintäänkin harvinaista liitoissa suomalainen mies - kaukoidän nainen.

   Minusta kaukoidän kulttuurin tuoma vaatimus harmoniasta on tähän tärkeimpänä tekijänä. Jokainen voi olla onnellinen asemassaan ja toimessaan, myös kotona perheessä, jos kaikki hoitavat omat vastuualueensa epäitsekkäästi, ja pyrkivät yhteiseen hyvään.

   Täällä länsimaissa vaan tuo oman itsen korostus tärkeämmäksi kuin yhteisö on tuonut sitä kirousta myös perhe-elämään. Se on pitkälti syynä siihen että asioista täytyy kiistellä viimeiseen asti ja kaikki täytyy tapahtua niin kuin itse haluaa... ja pitää valvoa itse että oma etu tapahtuu - mutta jos toinen on rakastava kumppani joka jo haluaa sinun etuasi, ei se ole tarpeellista.


 • Miten länsimainen omaa itseään korostava, itsekäs ja rähinäkulttuurissa kasvanut ja elänyt ihminen sopeutuu elämään aasialaisen epäitsekkään, vaatimattoman ja harmoonisessa kulttuurissa kasvaneen ja eläneen ihmisen kanssa? Ihmettelen vaan.

  Ihan vain piruillakseni tuon kyllä kirjoitin. Meillä suomi-aasia perheessä rähistään välillä oikein kunnolla ja ei tuo ole outoa muissakaan vastaavissa tuttavaperheissä (siis liitoissa aasia-jokin länsimaa)... Mutta hyvä että joillakin tuota harmoniaa piisaa jokaiselle päivälle ;)

  • "han vain piruillakseni tuon kyllä kirjoitin. Meillä suomi-aasia perheessä rähistään välillä oikein kunnolla ja ei tuo ole outoa muissakaan vastaavissa tuttavaperheissä (siis liitoissa aasia-jokin länsimaa)... Mutta hyvä että joillakin tuota harmoniaa piisaa jokaiselle päivälle ;)"

   Ihan vain piruillakseni kanssa, enpä ole moista kuullut. Ehkäpä omaatkin vain yhden avioliitto kokemuksen, itse kun olen seurustellut ja asustellut sekä ollut naimisissa Suomalaisen kanssa, ja mitä monet tuttunikin, niin kyllä se ihan eri rähinää mitä suominaisen suusta tulee, kuin aasialaisen. L


 • Hihhih:) Juu, itseänikin naurattaa aina tuo "harmoninen aasialainen kulttuuri". Meilläkin rähistään kaikesta rakkaudesta huolimatta. Niin kyllä rähistään kaikissa tuntemissani länsi-aasia suhteissa, aasia-aasia suhteissa, sekä länsi-länsi suhteissa. Luulen, että ainoat parisuhteet joissa ei riidellä, ovat sellaisia joissa jompikumpi on alistetummassa asemassa. Se onkin sitten eri asia miten riidellään. Senkin kun voi tehdä ilman että loukkaa kumppaniaan enemmän kuin on tarpeen.

  • Tämä on mielenkiintoinen havainto. Mayuhiko ja Qiantaitai rähisevät omissa liitoissaan aasialaisen miehen kanssa, mutta niin meillä kuin muillakin tuntemillani kaukoidän nainen - suomalainen mies pareissa ei tuota rähinää kyllä tarvitse kuunnella.

   Kaukoidän nainen tuo sen "harmonian" kotiin keskusteluissa. Suomalainen nainen ilmeisesti taas tuo perheeseen oman tapansa keskustella (tarpeettoman rähinän) myös aasialaismiehensä kanssa.

   Meillä ei ole ensimmäistäkään rähinää kuultu.

   "Luulen, että ainoat parisuhteet joissa ei riidellä, ovat sellaisia joissa jompikumpi on alistetummassa asemassa."

   Onko tämä kaunis naisellinen vihjaus siihen että jollei nainen rähise, hän on alistettu ?


  • Höpö höpö...Älä ala arveleen, kun omaat vain yhden kulttuurin tavat ja siittäkin vain oman miehesi näkemyksen.

   En ole koskaan nähnyt mitään rähinöitä, känni örvellyksiä, täysin tahdittomi letkautuksia kenelläkään muulla, kuin valkoisen rodun edustajalla, niin miehillä, kuin naisillakin.


 • Niin, tuttavapiirissämme on luonnollisesti useita aasia - länsimaalainen pareja ja useimmat niin, että nainen on aasialainen ja mies länsimaalainen. Mutta kiva kuulla, että hihhulin perheessä harmonia kukoistaa eikä siellä ääntä koroteta. Mutta se, että välillä sanaillaan ei todellakaan tarkoita etteikö rakkautta olisi. Rakastan miestäni yli kaiken ja pieni "rähinä" (silloin kun on tarpeen) ei rakkautta vähennä. Satun kyllä tietämään, että tuttavapiirimme aasialaiset naiset osaavat kyllä myös riidellä ja näyttää miehelle kaapin paikan.

  • "Rakastan miestäni yli kaiken ja pieni "rähinä" (silloin kun on tarpeen) ei rakkautta vähennä. "

   Juuri tämä asia minua on aina askarruttanut: Milloin suomalaisen naisen mielestä rähinä on TARPEEN ???

   Miksi se olisi tarpeen ? Mitä se auttaa ? Mitä sillä saavutetaan ? Eikö rauhallisella ja rakastavalla keskustelulla voi mielestäsi pärjätä paremmin ? Miksi ei ?


 • Joojoo, lopeta jo hihhuli. kyllä kaikki uskoo nyt, että sun kotona ei "rähistä" (huomasitko muuten, että tuo ylläoleva kirjoittaja oli laittanut sanan lainausmerkkeihin? Ilmeisesti et) ja teillä on niin harmoonista ja sinä talossa se, joka päättää ja kantaa vastuun.

  Onnea vaan sulle ja harmooniselle vaimollesi. Rauhallinen ja rakastava keskustelu on ihan ok, mutta kun ollaan liitossa pitkään niin välillä tulee jonkunlaista suukopua ihan varmasti. Ja se ei tarkoita, että verissäpäin tapeltaisiin. Mutta jos kaksi rauhallista ja tasaista ihmistä on löytänyt toisensa, niin voi olla että tuommoisessa perheessä ei tosiaan ääntä koroteta ja mistään ei ole erimielisyyttä.

  Ja tähän viestiin ei tarvitse vastata, hihhuli.

  • En ole mitenkään rauhallinen luonne itse, eikä aiempaa kokemustani suomalaisten naisten kanssa voi kuvailla mitenkään rähinättömäksi.

   Vaikka yritätkin jotenkin puolustella suomalaisten naisten rähinäisyyttä, se on tarpeetonta. Suomalainen mies ja nainen ovat oppineet kulttuuristaan rähisevän tavan käsitellä asioita. Niin minäkin. Siksi olenkin erittäin etuoikeutettu saadessani jakaa elämäni naisen kanssa, jonka kulttuuriin ei rähinä kuulu, ja siksi hän ei aloita sitä - ja yksin on aika vaikea rähistä. Näin olen siis vailla omaa ansiota asiassa - paitsi että ymmärsin valita puolisoni Kaukoidästä.

   Useimmissa Kaukoidän maissa, rähisemällä menettää automaattisesti kasvonsa. Sitä ei hyväksytä esim. työpaikoilla ollenkaan. Saadessani vaimoltani hyvän esimerkin siitä miten asiat kuuluu hoitaa, ei minunkaan tarvitse yrittää hoitaa asioita primitiivireaktioilla suomalaisen perinteen mukaisesti.


  • No ei rähistä meilläkään, enkä ole vastaavasta kuullut muissakaan länsi-aasia suhteissa. Nyt väistämättä tuleekin mieleen, et suomi nainen - kiina mies suhteessa törmäillään kunnolla (ei yllätys), ja kuin olenkorteen tarttuen tyttönen vakuuttaa et näinhän on kaikissa suhteissa. Ja kannatusta saa kaikilta niiltä, joilla vähän sama ongelma elämässä. Tärkeää on et itse uskotte niin, mutta kasvubbe ja suhteenne kannalta olisi tärkeämpää alkaa etsimään sen rähinänne syytä.

   Meillä ei rähistä, ja eikä se myöskään tarkoita alistamista, tulee taas mieleen et kellä onni on, se onnen kätkeköön, Suomalainen kateus on ylipääsemätöntä, sen aistii täälläkin palstalla.


 • En nyt tiedä mitä hihhuli tarkoittaa sanalla "kaukoitä", puhutko Kaakkois-Aasian maista vai ehkä Itä-Asian? Jokatapauksessa tunnut olevan aika hakoteillä. Jos olisit joskus käynyt vaikka Kiinassa, tietäisit että kaduilla, työpaikoilla ja julkisissa kulkuneuvoissa rähistään kyllä enemmän kuin kaikilla Suomen nakkikioskeilla yhtensä:)

  No, takaisin asiaan. Ehkä ymmärsit väärin, en suinkaan kannata tai pidä normina mitään jatkuvaa huutoa ja möykkäystä parisuhteessa tai muutenkaan. Totesin vain että riitelyä voi parisuhteessa tapahtua. Se ei tarkoita sitä, että toista loukataan tai alistetaan. Toki voi olla pareja, jotka eivät juuri riitele. Ja joidenkin tapa riidellä voi olla muu kuin äänen korotus tms. Jotkut mököttävät, jotkut itkevät salaa vessassa. Jotkut taas ovat aina joka päivä täydellisen onnellisia, kuten sinä.

  Kuten Mayuhiko totesi, myös minun ystäväpiirissäni suurin osa länsi-aasia pareista on sellaisia, joissa se mies on länsimaalainen ja nainen aasialainen. Heillä kyllä riidellään, mutta onnellisia ovat silti. On niin monenlaisia onnellisia pareja. En ihan ymmärrä kiihtymystäsi ja tarvettasi haukkua suomalaisia naisia. Vaikka minulla on ulkomaalainen puoliso, en koe mitään tarvetta haukkua suomalaisia miehiä, ei minulla ole heistä pahaa sanottavaa.

  Annetaan katsos kaikkien kukkien kukkia ja kaikkien iloita omasta parisuhteestaan. Aurinkoista loppukesää Mr. Hihhulille ja muillekin onnellisille.

  P.S. Minä ja mieheni heräsimme tänä aamuna siihen kun naapurin (aasialainen) nainen huusi ja ilmeisesti heitteli tavaroita seinään. Taustalla miehensä yritti huudella jotain väliin, mutta nainen torppasi kirkuen miehen puheenvuorot. Tätä ei siis satu joka päivä, mutta kunhan nyt mainitsin. Aasiassa ei siis olla aina harmonisia, niinkuin ei missään muuallakaan. :)

  • "Jokatapauksessa tunnut olevan aika hakoteillä. Jos olisit joskus käynyt vaikka Kiinassa, tietäisit että kaduilla, työpaikoilla ja julkisissa kulkuneuvoissa rähistään kyllä enemmän kuin kaikilla Suomen nakkikioskeilla yhtensä:) "

   Ensinnäkin, jos todella olet itse Kiinassa ollut, tiedät varsin hyvin että esim. työpaikoilla vain esimiehillä on oikeus "rähistä" alaisilleen, kollegoille tai varsinkin esimiehille rähinä on todella no-no. Siinä menettää kasvonsa kaikkien kolleegojen suhteen, eikä paluu ole kovin helppoa.

   Olen kiitos ollut "vaikka Kiinassa", ja me molemmat tiedämme väitteesi perusteettomaksi, yrität vain tehdä mielipiteeni arvottomaksi muka-tietämällä paremmin. Tämän taktiikan tavoitteena on yrittää asettua toisen yläpuolelle henkisesti, jolloin kaikki mitä toinen sanoo, on arvotonta koska "sinähän nämä asiat paremmin tiedät".

   " En ihan ymmärrä kiihtymystäsi ja tarvettasi haukkua suomalaisia naisia."

   Tarkoitatko haukkumisella tätä kirjoittamaani: "Suomalainen mies ja nainen ovat oppineet kulttuuristaan rähisevän tavan käsitellä asioita. Niin minäkin."

   On totta että Kiinassa on joskus suomalaista katukuvaa äänekkäämpää. Tai kun esim. miehet kokoontuvat ravintolan pöytään illalla, äänentaso jossakin pöydässä saattaa kohota huomattavasti yli sen, mistä suomalaisen ravintolan omistaja antaisi jo porttikiellon. Äänen käyttö esim. kadulla "marrkinontitarkoituksessa" on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että kadulla, työpaikalla tai perheessä keskusteluihin saisi sisältyä mitään toista loukkaavaa - ehdottomasti ei.

   Esimerkiksi lausetta "Jokatapauksessa tunnut olevan aika hakoteillä." ei kahden samanarvoisen ihmisen keskustelussa ole sopiva sanoa. Sen voi ainoastaan ylempi sanoa alemmalleen; eli konfutselaisen kulttuurin mukaisesti esimerkiksi opettaja oppilaalleen, esimies alaiselleen, mies vaimolleen, tai vanhempi veli nuoremmalle.

   Jos olisit nyt siis kiinalaista kulttuuria oppinut hyvin tuntemaan, tiedät erittäin hyvin että sinun pitää kokea olevasi minua arvokkaampi ja ylempi, jotta voit tuon lauseen sanoa minulle.

   Mutta juuri tuo kulttuurin vaatimus kohteliaasta keskustelusta samanarvoisten välillä on se mikä poistaa turhaa rähinää parisuhteesta. Huomauttaisin kuitenkin, että kiinalainen mies voi oikein hyvin haukkua vaimoansa (kahden kesken, EI julkisesti), vaikkei vaimo saakaan haukkua miestään. Vaimo ei saa miehelleen vastata loukkaavasti, joten normaalisti rähinä loppuu ennen kuin se ehtii alkaa.

   Näinollen ymmärrän senkin, miten teidän välillenne saattaa tulla sitä rähinää yhtä usein (tai useamminkin) kuin suomalaisten parien välille, koska sinun kulttuurissasi loukkaantuessasi (syystä tai syyttä) katsot oikeudeksesi vastata toista arvostellen, pilkaten ja/tai ääntäsi korottaen. Juuri siksi et itse varmaan huomaa eroa rähinän osalta omassa suhteessanne verrattuna suomalaiseen pariin.


  • hihhuli muuten vaan kirjoitti:

   "Jokatapauksessa tunnut olevan aika hakoteillä. Jos olisit joskus käynyt vaikka Kiinassa, tietäisit että kaduilla, työpaikoilla ja julkisissa kulkuneuvoissa rähistään kyllä enemmän kuin kaikilla Suomen nakkikioskeilla yhtensä:) "

   Ensinnäkin, jos todella olet itse Kiinassa ollut, tiedät varsin hyvin että esim. työpaikoilla vain esimiehillä on oikeus "rähistä" alaisilleen, kollegoille tai varsinkin esimiehille rähinä on todella no-no. Siinä menettää kasvonsa kaikkien kolleegojen suhteen, eikä paluu ole kovin helppoa.

   Olen kiitos ollut "vaikka Kiinassa", ja me molemmat tiedämme väitteesi perusteettomaksi, yrität vain tehdä mielipiteeni arvottomaksi muka-tietämällä paremmin. Tämän taktiikan tavoitteena on yrittää asettua toisen yläpuolelle henkisesti, jolloin kaikki mitä toinen sanoo, on arvotonta koska "sinähän nämä asiat paremmin tiedät".

   " En ihan ymmärrä kiihtymystäsi ja tarvettasi haukkua suomalaisia naisia."

   Tarkoitatko haukkumisella tätä kirjoittamaani: "Suomalainen mies ja nainen ovat oppineet kulttuuristaan rähisevän tavan käsitellä asioita. Niin minäkin."

   On totta että Kiinassa on joskus suomalaista katukuvaa äänekkäämpää. Tai kun esim. miehet kokoontuvat ravintolan pöytään illalla, äänentaso jossakin pöydässä saattaa kohota huomattavasti yli sen, mistä suomalaisen ravintolan omistaja antaisi jo porttikiellon. Äänen käyttö esim. kadulla "marrkinontitarkoituksessa" on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että kadulla, työpaikalla tai perheessä keskusteluihin saisi sisältyä mitään toista loukkaavaa - ehdottomasti ei.

   Esimerkiksi lausetta "Jokatapauksessa tunnut olevan aika hakoteillä." ei kahden samanarvoisen ihmisen keskustelussa ole sopiva sanoa. Sen voi ainoastaan ylempi sanoa alemmalleen; eli konfutselaisen kulttuurin mukaisesti esimerkiksi opettaja oppilaalleen, esimies alaiselleen, mies vaimolleen, tai vanhempi veli nuoremmalle.

   Jos olisit nyt siis kiinalaista kulttuuria oppinut hyvin tuntemaan, tiedät erittäin hyvin että sinun pitää kokea olevasi minua arvokkaampi ja ylempi, jotta voit tuon lauseen sanoa minulle.

   Mutta juuri tuo kulttuurin vaatimus kohteliaasta keskustelusta samanarvoisten välillä on se mikä poistaa turhaa rähinää parisuhteesta. Huomauttaisin kuitenkin, että kiinalainen mies voi oikein hyvin haukkua vaimoansa (kahden kesken, EI julkisesti), vaikkei vaimo saakaan haukkua miestään. Vaimo ei saa miehelleen vastata loukkaavasti, joten normaalisti rähinä loppuu ennen kuin se ehtii alkaa.

   Näinollen ymmärrän senkin, miten teidän välillenne saattaa tulla sitä rähinää yhtä usein (tai useamminkin) kuin suomalaisten parien välille, koska sinun kulttuurissasi loukkaantuessasi (syystä tai syyttä) katsot oikeudeksesi vastata toista arvostellen, pilkaten ja/tai ääntäsi korottaen. Juuri siksi et itse varmaan huomaa eroa rähinän osalta omassa suhteessanne verrattuna suomalaiseen pariin.

   Heippa taas!
   Minun oli tarkoitus lopettaa tähän ketjuun postaaminen, kun tästä oli tulossa aika juupas-eipäs henkinen. Myönnän, että provosoiduin hihhulin kirjoituksista ja aloin esittää mielipiteitäni turhan kärjistyneesti. Sori siitä, herra Hihhuli.

   Vaikka en edelleenkään allekirjoita tuota aasialaisten parisuhteiden paremmuutta länsimaisiin verrattuna, niin ehkäpä Suomessa miesten ja naisten välisissä suhteissa on liikaa kitkaa.
   Tuli mieleen viimeksi Suomessa käydessäni, että jotkut suomalaiset naiset haluavat olla jotenkin kaikkivoipia. Tuntuu siltä, että naiset haluavat tehdä kaiken ja pystyä kaikkeen itse. Sitten taas jos eivät voimat riitäkään kaikkeen, syntyy kärttyisyyttä. Ja aika ristiriitaisia odotuksia miehiä kohtaan. Ja nyt siis haluan korostaa, että en puhu kaikista suominaisista, vain joistakin.

   Tuntuu siltä, että Suomessa naisilla on usein kauhea kiire ja suorituspakko. Jos ei koko ajan ole monta rautaa tulessa ja vähintään viisi uutta extremeharrastusta menossa ja kolme eri tutkintoa työn alla, on aivan epäonnistunut yksilö. Siinä sitten samalla ollaan parisuhteessa ja hoidetaan mahdolliset lapset. Ehkä tällaisella elämäntyylillä ei ole aikaa hoitaa parisuhdetta? Ja mikä tärkeämpää, ehkä ei olla perillä siitä, että parisuhteessa ollaan samalla puolella -ei kilpailuasemissa.
   Tämmöistä esiintyy mielestäni niin naisilla kuin miehilläkin. Koska halutaan olla tasa-arvoisia, niin pelätään olla miehiä ja naisia.

   Oli hassua kun mainitsin viime Suomen visiitilläni ystävilleni, että olen puoli vuotta pois töistä (koska haluan täydentää opintojani), teen kaikki kotityöt. Opiskelu ei vie kuin pari tuntia päivässä, mutta koska työpäivat täällä Kiinassa ovat pitkiä ja olin muutenkin aikeissa vaihtaa työpaikkaa, mies ehdotti että pitäisin vapaata. Minulla on siis hyvin aikaa tehdä kaikki kotihommat, ja teen ne ihan mielelläni. Mies toki haluaisi auttaa, mutta en halua hänen tekevän kotitöitä tällä hetkellä, hän on totaalisen poikki muutenkin stressaavan työtilanteensa takia. Suomessa sain osakseni mulkoilua ja vihaisia kommentteja siitä että olen miehen tossun alla. Siis voi jessus, eihän hän edes haluaisi minun tekevän kotitöitä! Ja se nyt vain on luonnollista etten halua hänen ylirasittuvan. Sitten kun minä menen töihin, tilanne on eri.
   Pointti oli se, että jos minä kokkaan jotta MEILLÄ olisi ruokaa, tai jos mies painaa töitä jotta MEILLÄ olisi rahaa, eihän se tee meistä mitenkään epätasa-arvoisia. Päämäärähän on että ME voimme hyvin, ihan sama kuka teki mitä.

   Olen aina ajatellut, että olen niin onnellinen nykyisen puolisoni kanssa, koska luonteemme sopivat yhteen. Kulttuurierojen en juuri ajatellut vaikuttavan, olenhan asunut vuosia eri maissa, samoin mieheni. Mutta ehkä voikin olla, että jotkut asiat ovat helpompia kuin mitä ne olisivat suomimiehen kanssa. No, toisaalta minulla on ihana suomalainen ex-mies. Hänen kanssaan liitto päättyi kun hän ei halunnut lapsia ja minä halusin. Ihan vaan tiedoksi hihhulille, jottet luule että liitto päättyi rähinään ;)


 • hohhoijaakaaa taas on suomilyylillä kova tarve vakuutella suomalaiskansallista naisluonettaan yleismaailmalliseksi ilmiöksi. Olen käynyt Kiinassa usein, ja kyllä enpä ole nähnyt rähinöitä sielä, sitävastoin suomalaisnaisten rähinöitä taikka miesten molempien humalapäissään olen nähnyt kyllä väkilukuun nähden aivan liikaa.

  "Minä ja mieheni heräsimme tänä aamuna siihen kun naapurin (aasialainen) nainen huusi ja ilmeisesti heitteli tavaroita seinään. Taustalla miehensä yritti huudella jotain väliin, mutta nainen torppasi kirkuen miehen puheenvuorot. Tätä ei siis satu joka päivä, mutta kunhan nyt mainitsin"

  Olisin ollut todella yllättynyt, ellei tähän keskusteluun olisi löytynyt sinulta tämmöistä sopivaa esimerkkiä, miten sattuikin sopivasti taas.

  Siinä nyt kaksi suomalaislyyliä taas vakuuttelee aasialaisnaisten olevan aivan samanlaisia tavoiltaan, kuin suomineitojen, viinaa menee ja äijä saa turpaan, kyllä on elämä nurjasti heittänyt suomimiestä, teidänkin mielestä parempi olis, kuin olis jäänyt yksinäiseksi suomen miehet, ja kosmopolitan suhteet olisivat vain suominainen - joku maa mikä maa mies, koska vain ne onnistuu, sillä jopa fundamentalisti muslimi/macho kulttuurista saapuvakin mies sopeutuu rähisevään suominaisen kännisiin örvellyksiin tuossatuokiossa, sillä kaikki maailman naiset ovat samanlaisia, mutta kuitenkin huonompia, kuin suominainen;)

  Anataisitko sinä kaikkien kukkia vaan, ja edelleen keskittyisit omaan parisuhteeseesi ja jos teillä on rähinä ongelmaa sinun taholtasi, niin koitat vaikka niiltä aasialaisilta naisilta kysyä miten se homman kuuluis mennä, etkä vain yrittäis heitä muuttaa suomalaisnaisiksi tavoiltaan ja sillä puolustella tapojasi.

 • Olisipa mielenkiintoista tutustua näihin palstalla kirjoittaviin suomalaisiin miehiin ja heidän aasialaisiin vaimoihinsa. Siis ihan kasvoista kasvoihin. Missä teitä mahtaisi tavata? Olisi kiva tutustua ja nähdä minkälaisia ihmisiä / pareja löytyy näistä kirjoittelijoista; siis jutella ja tutustua. Ja tarkoitan tätä todella, kun itse on liitossa aasialaisen kanssa niin mielellään tutustuu muihin länsi-aasia pareihin. Tällä hetkellä olemme mieheni kanssa Suomessa, mutta syksyllä taas lähdössä pois.

  • Parhaiten tapaa heitä esimerkiksi miehesi kotimaan lähetystöjen järjestämissä tapaamisissa ja tapahtumissa. Tai jonkin naapurimaan lähetystön tapahtumaankin voi mennä mukaan - englannilla kyllä pärjää aina. Ei sillä niin väliä jollei se ole ihan oman maan edustaja, useimpien kaukoidän maiden suomessa asuvat pitävät toisiaan riittävän samanlaisina ja yhteenkuuluvina yhteisen kulttuurin vuoksi.

   Minulla on kuitenkin huonoja kokemuksia suomalaisista naisista aasia-suomi-pareissa perhetuttavina. Toisinpäin olemmekin tutustuneet moneen pariin, ja meillä menee monen parin kanssa niin hyvin että on pakko rajoittaa kuinka monen parin kanssa on enemmän tekemisissä, ihan vain ajankäytön vuoksi.

   Voisin kertoa eräästä suominainen-kaukoidän mies -parin kanssa tapaamisestamme, jossa minä olin miehen kanssa ja vaimoni naisen kanssa koko illan (eri tiloissa). Meillä meni oikein hyvin (sekä mies-mies - että nais-nais -pareilla). Kotiin palattuamme vaimo oli kuitenkin erittäin haluton ikinä enää tapaamaan ko. paria, emmekä ole paljoa heidän kanssa sitten tavanneetkaan.

   Suomalaisnainen nimittäin oli painostanut vaimoani vahvasti (suomalaisnaiselliseen tapaan, asettuen ikäänkuin häntä ylemmäs ja tavallaan mentoriksi) pitämään puoliaan ja nousemaan avoimesti miestään (eli minua) vastaan aktiivisesti, jotta voi varmistaa sen ettei mies vaan milloinkaan pääse jotenkin niskan päälle.

   Vaimoni oli aika järkyttynyt tästä, hän kun on aikuinen nainen ja osaa puolustaa itseään jos ja kun tarve tulee, mutta hän ei missään tapauksessa lähde nousemaan elämänkumppaniaan vastaan, vaan on aina ja poikkeuksetta hänen puolellaan - näin ollen ongelma suhteessa on yhteinen ongelma ja se ratkaistaan yhdessä (kohteliaasti, asiallisesti ja samanhenkisesti).

   Tämä onkin suuri ongelma suomalaisissa liitoissa, eikä vähiten sen vuoksi että täällä vallitseva individualismi nostaa yksilön edun yhteistä etua tärkeämmäksi. Joten jos toisella on vähänkin jotakin josta voisi toista arvostella, asia nostetaan heti pöydälle siten, että asetutaan ikäänkuin toista vastaan. Omasta mielipiteestä pidetään kiinni vaikka se ei olisikaan oikea.

   Monet tännekin kirjoittelevat naiset (en puhu nyt sinusta) arvostelevat suomalasisia miehiä joilla on aasialainen puoliso, ja ensisijaisesti olettavat aina että mies on jotenkin alistamassa tai hyväksikäyttämässä vaimoaan. En ymmärrä miksi näin tulisi ajatella lähtökohtaisesti, edes toista tuntematta. Mutta valitettavasti tämä on usein yleinen lähtökohta kulttuurissamme myös omassa parisuhteessa.


  • No tule meille kaffeelle, pistä puhelinnumeros tänne, niin soitamme. Olisipa mielenkiintoista nähdä sinutkin, kysyn oikein mieheltäsi et kuis paljon se vaimo rähisee siellä kotona, ja miltä se miehestäs tuntuu, sinä voit sitten nyrpistellä siinä vieressä, mut rähiset sitten vasta kotonas, muuten menetät kasvosi;)


  • hihhuli muuten vaan kirjoitti:

   Parhaiten tapaa heitä esimerkiksi miehesi kotimaan lähetystöjen järjestämissä tapaamisissa ja tapahtumissa. Tai jonkin naapurimaan lähetystön tapahtumaankin voi mennä mukaan - englannilla kyllä pärjää aina. Ei sillä niin väliä jollei se ole ihan oman maan edustaja, useimpien kaukoidän maiden suomessa asuvat pitävät toisiaan riittävän samanlaisina ja yhteenkuuluvina yhteisen kulttuurin vuoksi.

   Minulla on kuitenkin huonoja kokemuksia suomalaisista naisista aasia-suomi-pareissa perhetuttavina. Toisinpäin olemmekin tutustuneet moneen pariin, ja meillä menee monen parin kanssa niin hyvin että on pakko rajoittaa kuinka monen parin kanssa on enemmän tekemisissä, ihan vain ajankäytön vuoksi.

   Voisin kertoa eräästä suominainen-kaukoidän mies -parin kanssa tapaamisestamme, jossa minä olin miehen kanssa ja vaimoni naisen kanssa koko illan (eri tiloissa). Meillä meni oikein hyvin (sekä mies-mies - että nais-nais -pareilla). Kotiin palattuamme vaimo oli kuitenkin erittäin haluton ikinä enää tapaamaan ko. paria, emmekä ole paljoa heidän kanssa sitten tavanneetkaan.

   Suomalaisnainen nimittäin oli painostanut vaimoani vahvasti (suomalaisnaiselliseen tapaan, asettuen ikäänkuin häntä ylemmäs ja tavallaan mentoriksi) pitämään puoliaan ja nousemaan avoimesti miestään (eli minua) vastaan aktiivisesti, jotta voi varmistaa sen ettei mies vaan milloinkaan pääse jotenkin niskan päälle.

   Vaimoni oli aika järkyttynyt tästä, hän kun on aikuinen nainen ja osaa puolustaa itseään jos ja kun tarve tulee, mutta hän ei missään tapauksessa lähde nousemaan elämänkumppaniaan vastaan, vaan on aina ja poikkeuksetta hänen puolellaan - näin ollen ongelma suhteessa on yhteinen ongelma ja se ratkaistaan yhdessä (kohteliaasti, asiallisesti ja samanhenkisesti).

   Tämä onkin suuri ongelma suomalaisissa liitoissa, eikä vähiten sen vuoksi että täällä vallitseva individualismi nostaa yksilön edun yhteistä etua tärkeämmäksi. Joten jos toisella on vähänkin jotakin josta voisi toista arvostella, asia nostetaan heti pöydälle siten, että asetutaan ikäänkuin toista vastaan. Omasta mielipiteestä pidetään kiinni vaikka se ei olisikaan oikea.

   Monet tännekin kirjoittelevat naiset (en puhu nyt sinusta) arvostelevat suomalasisia miehiä joilla on aasialainen puoliso, ja ensisijaisesti olettavat aina että mies on jotenkin alistamassa tai hyväksikäyttämässä vaimoaan. En ymmärrä miksi näin tulisi ajatella lähtökohtaisesti, edes toista tuntematta. Mutta valitettavasti tämä on usein yleinen lähtökohta kulttuurissamme myös omassa parisuhteessa.

   Komppaan tuota "hihhuli muuten vaan" -nimierkkiä. On uskomatonta ja loukkaavaa kun monasti suomalaiset naiset olettavat suomalaisen miehen alistavan aasialaista vaimoaan.

   Rakastuin aasialaisessa vaimossani juuri siihen että heidän perhearvonsa ovat kiinteämmät kuin suomessa. Perhe ja parisuhde on etusijalla kun taas suomessa yksilöillä on omat juttunsa mitä toteutetaan, näin yhteiskuntamme opettaa tiedostaen tai tiedostamatta. Tämä mielestäni rikkoo montaa perhettä ja parisuhdetta.

   Suomalainen luonteenlaatu on jotenkin pessimisitisen synkähkö ryyditettynä suorituksilla, suorituspaineilla ja näyttämisenhalulla.

   Pitäisi keskittyä onneen muttei sitä onnea osata tehdä kaikkien rakennettujen pakkotarpeiden keskellä.


  • tiedät varmaan kirjoitti:

   No tule meille kaffeelle, pistä puhelinnumeros tänne, niin soitamme. Olisipa mielenkiintoista nähdä sinutkin, kysyn oikein mieheltäsi et kuis paljon se vaimo rähisee siellä kotona, ja miltä se miehestäs tuntuu, sinä voit sitten nyrpistellä siinä vieressä, mut rähiset sitten vasta kotonas, muuten menetät kasvosi;)

   hyvä


 • Mielenkiintoista on ollut seurata tätä ketjua. Itse olen suomalainen nainen ja aikaisemmin olin hyvässä avioliitossa suomalaisen miehen kanssa, mutta niinkin voi käydä, että nuorella iällä voi jäädä leskeksi, kuten minulle kävi aikoinaan...

  Nyt olen löytänyt ihanan kumppanin kiinalaisesta miehestä ja avioelämä on varsin auvoisaa. Kun täällä paljon moititaan suomalaisen naisen "hyökkäävää" luonnetta ja omista eduista kiinni pitämistä. Mistähän johtuisi? Eikö ole tullut mieleen, että melkein kaikki suomalaiset naiset suomi-suomi liitoissa käyvät töissä kodin ulkopuolella; jotkut koska haluavat ja useimmat koska on pakko. Suomessa ei vaan yhden henkilön kotiin tuoma raha riitä, vaan molempien on pakko käydä töissä.

  Niin, että mistä syystä suomalainen nainen yleensä osaa pitää puoliaan? Se on kuulkaa tullut työelämästä. Pakko olla vähintäänkin yhtä hyvä kuin mies jotta saa pitää työpaikan. Työelämä Suomessa on raakaa ja kun nainen on töissä 7-8 tuntia päivässä, sen päälle hoitaa ruuat ja kodinhoidon. Kyllä siinä on kuulkaa rakkaat miehet välillä semmoinen tunne, että myös kotona pitäisi pitää puoliaan. Mutta ei tarkoita sitä, että riitaa pitäisi haastaa. Kun vaan mieskin tajuaa oman paikkansa ja naisen / perheen tarpeet.
  Onneksi nykyinen mieheni sen ymmärtää. Kuin myös ymmärsi jo edesmennyt suomalainen mieheni. Suhteeseen tarvitaan kaksi, huonoon suhteeseen ei kenekään tarvitse jäädä kitumaan.

  • "Mistähän johtuisi? Eikö ole tullut mieleen, että melkein kaikki suomalaiset naiset suomi-suomi liitoissa käyvät töissä kodin ulkopuolella; jotkut koska haluavat ja useimmat koska on pakko."

   Sanoit lukeneesi tätä ketjua, mutta taisit unohtaa lukea aloittajan tarinan. Siinä on hyvä esimerkki naisesta joka ei kyllä todellakaan rasittunut perheen ulkopuolisilla, eikä siis myös perheen sisäisillä töillä.

   Ei se ulkopuolinen työssäkäynti saa olla tekosyy miehellekään olla vaimolleen epäkohtelias, ei se saa olla tekosyy siis myöskään naiselle (jollei väitä että naisella on se erityisoikeus).


  • ei hyvä selitys kirjoitti:

   "Mistähän johtuisi? Eikö ole tullut mieleen, että melkein kaikki suomalaiset naiset suomi-suomi liitoissa käyvät töissä kodin ulkopuolella; jotkut koska haluavat ja useimmat koska on pakko."

   Sanoit lukeneesi tätä ketjua, mutta taisit unohtaa lukea aloittajan tarinan. Siinä on hyvä esimerkki naisesta joka ei kyllä todellakaan rasittunut perheen ulkopuolisilla, eikä siis myös perheen sisäisillä töillä.

   Ei se ulkopuolinen työssäkäynti saa olla tekosyy miehellekään olla vaimolleen epäkohtelias, ei se saa olla tekosyy siis myöskään naiselle (jollei väitä että naisella on se erityisoikeus).

   Hyvät Miehet.
   Kun lukee näitä viestejä huomaa että ketjussa on kahta sorttia. Katkeria suomalaisia Naisia ja onnellisia suomalaisia miehiä joilla useilla jo on vaimo kaukoidästä.

   Hyvät NAISET:
   Mikähän tarve teillä on kommentoida joka asiaa? Varsinkin kun ette tiedä asiasta yhtään mitään.
   Miksi te olette mukana näissä keskusteluissa? Onko miehen mollaamisen tarve niin suuri että ette voi jättää mitään tilaisuutta käyttämättä? Missä vaan voi, pitää Miestä alistaa.

   LOPUKSI: Totuus ei pala tulessakaan, ja ette te suomalaiset naiset saa niitä miehiä käännytettyä jotka ovat löytäneet kaukoidästä Naisen. En itsekkään tiennyt mitä aviolitto ja ONNI voi olla Naisen kanssa, ennenkuin tapasin vaimoni (Kiinasta). Me rakastuimme silmittömästi ja loppu on historiaa....
   En vaihtaisi pois vaikka saisin kaikki maailman jalokivet.
   Hyvät miehet, onnea on olemassa ja oikeita naisia joilla ei steroidit jyllää.


 • Hei, laitan kysymykseni tänne, kun on kiinalaisaihe...

  Olen tutustunut ja seurustellut internetin kautta 2 vuotta kiinalaisen kanssa (webcameroita ja mikrofoneja lähes jokainen päivä), molemmat haluaisivat elää yhdessä. Ongelmana on, että molemmilla vähän rahaa. Emme voi suorittaa useita lentoja. Lisäksi itselläni on paha lentopelko, etten edes pysty lentämään 12h matkaa Kiinaan. Näin ollen ainoa vaihtoehto on, että hän lentää Suomeen.

  Koska eläminen yhdessä vaatii naimisiin menoa, niin kysyisinkin asiasta:

  Onko käytännössä mahdollista, että kiinalainen tulee Suomeen ja, jos päätämme, että haluamme olla edelleen yhdessä, kun tapaamme, niin menisimme naimisiin Suomessa ja, hän saisi jäädä tänne?

  Olen yrittänyt ottaa selville näistä asioista, mutta on melko sekavaa ollut. Ensinnäkin kiinalainen tarvitsee jonkinlaisen viisumin, jonka saaminen ilmeisesti ei ole aivan helppoa? Lisäksi hän tarvitsee jonkin esteettömyystodistuksen, joka ilmeisesti vaatii leimailuja niin Suomessa, että Kiinassa, ennen kuin se käy maistraatissa. Sitten naimisiinmeno.

  Jos nämä asiat sitten ovat kunnossa ja ollaan päästy naimisiin, niin voiko oleskeluluvan sitten hakea täällä Suomessa ja hän odottaa siitä päätöstä Suomessa?

  Keskusteluissa mitä olen lukenut, on usein ollut live-seurustelua ja yhdessä elämistä ennen kuin laitettu hakemuspapereita näissä asioissa, mutta meidän kohdalla tämä ei ole mahdollista.

  • En yleensä vastaa näihin täällä, mutta voinen lyhykäisesti todeta, ettei viisumia pelkän nettituttavuuden perusteella myönnetä. Ainut keino tapauksessasi on mennä käymään hänen luonaan, ja tämän jälkeen anoa turistiviisumia, joka sinällänsä on erittäin vaikea saada. Kehoitan sinua nyt painamaan lujasti töitä, ja säästään rahat reissuihin ja naimisiin menoon Kiinassa.


  • .................... kirjoitti:

   En yleensä vastaa näihin täällä, mutta voinen lyhykäisesti todeta, ettei viisumia pelkän nettituttavuuden perusteella myönnetä. Ainut keino tapauksessasi on mennä käymään hänen luonaan, ja tämän jälkeen anoa turistiviisumia, joka sinällänsä on erittäin vaikea saada. Kehoitan sinua nyt painamaan lujasti töitä, ja säästään rahat reissuihin ja naimisiin menoon Kiinassa.

   Turistiviisumi on aika helppo saada. Kiina on kansainvälistynyt ja siellä asuu miljoonia ulkomaalaisia. Turismi on korkealla tasolla joten ei se viisumi ole mikään este.


  • easy case kirjoitti:

   Turistiviisumi on aika helppo saada. Kiina on kansainvälistynyt ja siellä asuu miljoonia ulkomaalaisia. Turismi on korkealla tasolla joten ei se viisumi ole mikään este.

   Tietysti Kiinan on helppo saada viisumi mutta homma onkin ihan toinen jos joku kiinalainen haluaa saada viisumin Schengen-alueelle.
   Esimerkiksi pelkän nettituttavuuden perusteella tuota viisumia ei heru.


  • easy case kirjoitti:

   Turistiviisumi on aika helppo saada. Kiina on kansainvälistynyt ja siellä asuu miljoonia ulkomaalaisia. Turismi on korkealla tasolla joten ei se viisumi ole mikään este.

   Luetun ymmärtämisen vaikeuksia?


 • Voit mennä Kiinaan junallakin, ei sinne mikään pakko ole lentää. Ajoivathan sinne bussinkin Suomesta.

 • Sinulla on vielä aika hämärä käsitys siitä paperisodasta, minkä avioliitto Kiinassa tarvitsee, ja ne ei ole halpoja papereita kaikkinen notarisointeineen.
  Käytännössä vaimosi ei kuitenkaaan saa viisumia, ellet voi osoittaa yhteistä asumishistoriaa. Eli vaikka hotellilaskua, tai vuokrasuhdetta yms. missä on teidän molempien nimi.
  Eli menet käymään Kiinassa pariksi -kolmeksi viikoksi, ja pidätte kihlajaiset, jos olette varmoja asiasta.
  Sitten kumpikin alkaa järjestellä papereita avioliittoa varten. Siihen varatte aikaa 3-4 kk, ja sitten konttorivihkiminen Kiinassa, ja ravintolajuhlat suvulle. Viimeksimainittu antaa vaimollesi sosiaallista arvostusta ja on varsin tärkeä asia.
  Raha-asia on vaikea. Pari reissua Kiinaan, kaikki kulut naimisiin menosta, asuminen Kiinassa, vaimon passi-viisumiasiat Pekingin reissuineen- häämatka, vaimon matkavakuutus ja matkustaminen Suomeen ( 1 suuntainen on yhtä kallis kuin 2-suuntainen)............6 vuotta sitten tuo kaikki otti n. 15000 egee. Tänä päivänä enemmän. Sanoisin, että menet vaaan pankkiin lainaamaan, jos et voi säästää. Kannattaa ainakin toteuttaa tuo eka reissu, jotta näet toisen reissun tarpeellisuuden.
  Ja ei se rahanmeno lopu Suomessakaan, mutta se on toinen juttu.
  Kannattako? No totta helvatassa kannattaa. Ei rahalla kaikkea mitata. Sitä sanotaan rakkaudeksi. Ja tuleva vaimosi säästää tuon summan takaisin muutamassa vuodessa. Kiinalaiset on todella tarkkoja taloudessa.
  Tuo eka reissu on tärkeässä asemassa. Siihen kannattaa satsata. Ja vietä se matkustaen naisesi kanssa ympäri Kiinaa, jotta näet hänen luonteensa tarkemmin.
  Lento Hesa- Peking taisi olla 9 tuntia, Shanghai tunti lisää. Kyllä tuon jaksaa.

  Se, että naisesi tulee suomeen turistiviisumilla naimisiinmenoa varten, ei käytännössä tule onnistumaan.

  Ja kaiken tämän jälkeenkin sitten kuulet kuittailua suominaisilta ' aasialaisista ostovaimoista' ym sekavaa sössötystä. Jätä se omaan arvoonsa, Kiinalainen vaimo on parempi kuin 10 suomalaista.

  • Kiitos hyvistä ohjeista. Olen lähdössä Kiinaan puoleksi vuodeksi enkä pistäis pahitteeksi vaikka löytyisi matkalta tyttöystäväkin. Saa nähdä mitä maailma tarjoilee. Osaisitteko sanoa mistä niitä tavallisia kivoja tyttöjä Kiinassa pokaillaan (olen 30 ja saman ikäinen / -10 vuotta tyttö olisi tähtäimessä)? Löytyvätkö ne netistä, ja jos niin mistä, vai baareista kuten Suomessa, vai onko jotain speed dating juttuja vai miten tämä homma mahdollistuu? Kertokaa kellä kokemusta on, siis ihan tavallinen normi-ihminen, eikä mikään gold-digger.


 • Kuules Urpo. Kiinalainen nainen osaa silmäpelin, osaa hymyillä, saa silmiinsä sellaisen loisteen, että sulla housut pyörii jalassa, osaa vislata perääsi puistossa, MUTTA ei taatusti uskalla tulla juttusille tai anna sinun lähestyä kovin helposti.
  Mutta deittisivuilla he tavallaan ovat jo rohkaistuneet. Sieltä kun etsit sopivan ja menet vaan tapaamaan. Mutta älä odota nopeita päätöksiä. Pyydät vaikka päiväksi opppaaksi. Ja olet kohtelias, etkä ala kopeloimaan ennenkuin neito haluaa sitä.
  Neitokaiset siellä ovat todella upeita ja kohteliaita. Mutta myös suorasanaisia............jos olet pikkuisen lihava, niin he kyllä toteavat sen ääneen. Normaalia siellä, eikä pahalla sanottu.

  • Kiitosta vinkeistä! Näin se täytyy yrittää toimia. Osaatko suositella jotain järkeviä deittisivuja kenties? Tässähän olisi hyvä tehdä kesänmittaan pientä ennakkokartoitusta paikallisesta meiningistä. Itselle ainoa tuttu deittisaitti on vanha kunnon suoli24-deitti eikä se auta tässä kohtaa mitään.

   Yleisesti olen ymmärtänyt että länsimainen mies on siellä arvossaan, joten 180 cm pitkänä ihan jopa sporttisena kaverina tässä olisi hyvät lähtökohdat (blondi en sentään ole).


  • utelias urpo kirjoitti:

   Kiitosta vinkeistä! Näin se täytyy yrittää toimia. Osaatko suositella jotain järkeviä deittisivuja kenties? Tässähän olisi hyvä tehdä kesänmittaan pientä ennakkokartoitusta paikallisesta meiningistä. Itselle ainoa tuttu deittisaitti on vanha kunnon suoli24-deitti eikä se auta tässä kohtaa mitään.

   Yleisesti olen ymmärtänyt että länsimainen mies on siellä arvossaan, joten 180 cm pitkänä ihan jopa sporttisena kaverina tässä olisi hyvät lähtökohdat (blondi en sentään ole).

   Asianeuro, asiandate ja googlella lisää. Ja jos oikeasti haluaa, niin kannattaa myös rahaa käyttää siellä. Siellä menee aikansa, että oppii feikit erottamaan joukosta, mutta muuten se on upeaa chattailua. Kielitaitoa siellä kyllä vaaditaan. Ja kannattaa valkata rakastumisen kohteita kielitaitoisten joukosta.
   Ja muista, että niitten englanti on vähän sellainen 'hoono soomi' ja antaa vaikutelman vähä-alyisitä neidoista. Mutta englannin opetus on vähän heikkoa siellä, ja siitä se johtuu. Ja muista, että neidot siellä on jo oppineet ne 2000 kirjoitumerkkiä, jotka on pakollisia. Ja vuodessa ne oppivat suomen, niin että kadulla pärjää, ja viiden vuoden jälkeen tekevät enää satunnaisia kielioppivirheitä.

   Siellä vähän naiset pelkää länsimaisia nuoria salskeita miehiä, etenkin nuoret naiset. Vanhemmat on enemmän kurssissa.
   Tilanne on syntynyt etenkin brittien ja ranskalaisten nuorukaisten hurjasteluista. Rakastutaan, pannaan ja häivytään, kun lapsi alkaa tulemaan. Ja nuorten misten tapa rakastella on liian rajua pienille naisille. Hellyys on kaukana kun apinoidaan pornoleffoja.......siellä on eri kulttuuri, ja sitä pitää kunnioittaa. Kun molemminpuolinen luottamus on syntynyt, niin ne naiset ovat aivan uskomattomia sängyssä,.
   Muista, että sikäläisittäin pitkät naiset, yli 165cm, ovat siellä hyvin kauniita ja yksinäisiä.....heidän on vaikea löytää edes pituistaan kiinalaista miestä.


 • Olipas mielenkiintoinen ketju. Erilainen kuin yleensä.

  Luulen, että varakkaalla miehellä menee usein ihan hyvin aasialaisen vaimon kanssa. Me jouduttiin oman mieheni kanssa asumaan remontin takia vuokralla yhdessä kerrostalossa ja siellä asui 2 suomalainen mies- aasialainen nainen paria. Huomasi vaatteistakin ettei näillä ollut talous ihan kunnossa, ja molemmilta kuului jatkuvaa riitelyä. Toinen pari oli meillä seinänaapurina ja nainen haukkui miestä ja astioiden rikkoutumista kuului melko usein. Toinen asui viereisessä rapussa ja nainen heitti 2 kertaa miehensä vaatteet ja stereot parvekkeelta alas.

  Meillä on miehen kanssa vähän outo huumorintaju, koska pidettiin tätä aikaa suhteellisen hauskana. Juotiin kahvia parvekkeella ja kuunneltiin kun naapurin nainen haukkui miestään äidinkielellään ja kerran mies lukitsi naisen parvekkeelle. No, en usko että väkivaltaa oli, mutta voi luoja sitä huutoa. Sai aina kertoa työpaikalla napureiden toilailuista (luojan kiitos yöt olivat hiljaa).

  Mutta joo, hyvältä kuulostaa suhteet joissa mies tietää mitä haluaa ja kohtelee naista hyvin, oli kuinka alistuneeksi tahansa oppinut.

  Vanhemmiten on usein parempi rahatilanne mikä myös saa uuden suhteen tuntumaan helpommalta. Meillä oli aluksi mieheni kanssa riitoja rahasta, mutta nykyisin kun molemmilla palkkataso noussut huomattavasti ei juuri riitoja tule. Ollaan aika iloluontoisia, joten kai voinkin pitää meitä onnekkaana suomi-suomi pariskuntana.

  • Meillä taas Suomalaispariskunta vetää viinaa 24/7 ja nujakointia jatkuvasti, häätöä vaille ovat, kun ovat vuokralaisia omistusasunnossa. Meillä ei ole kenelläkään täällä hauskaa heidän takiaan. Vaatteet on yleensä ainakin uusimmat niillä, jotka sosen luukulla jonottaa, mistähän lie johtuu.


 • Kylläpä karkasi keskustelu kovin kauas alkuperäisestä aiheesta. Kaveri kysyy Kiinalaisesta naisesta vaimona niin täällä aletaan jauhaa aivan käsittämätöntä paskaa kulttuuri eroista. Ettekö te naiset, jotka osallistuitte tähän ketjuun voi olla puuttumatta asiaan joka ei teille kuulu. Taitaa pelko siitä, että aasialaiset naiset yleistyy maassamme, saada teidät takajaloilleen.
  Minusta aasialaiset naiset ovat naisellisempia kuin suomalaiset tuulipukunaiset. Ne ovat myös kauniimpia.
  Itselläni tosin on aivan ihana suomineito emäntänä. Hän onkin Lapista, missä kaikki ei ole niin justiinsa. Lapin naiset on aika lähellä aasialaisia noin mieleltänsä.
  Ottaisin ja tiedän, että saisin isekkin vaikka kiinalaisen kultakoruliikkeen omistajan muusaksi jos ei tätä nykyistä aivan ihanaa lapin neitoa olisi.

 • Kävin kiinalaisen vaimoni kanssa isommissa kaupoissa pyörimässä pari päivää sitten ja kylläpä veti vaimo mioesten katseita puoleensa, kun kerrankin oli niin lämmintä, että hellemekossa pärjäsi. Solakat sääret, pikkuiset kiinteät tissit ja upea ryhti. Useampi mies rahnusti suomi-valaansa rinnalla, ja jäi yksinkertaisesti tuijottamaan meitä. Ihan niinkuin Kiinassa kansa häpeilemättä tuijottaa jokaista länsimaista ihmistä, siis sisämaassa, ei rannikolla.
  Kiinalaisessa naisessa on nimenomaan ryhti se kaunis tekijä. Mikä siinä on, että suomi-tytöillä on ryhtiä vielä 17 vuotiaaksi, mutta sitten alkaa selkä köyristymään? Poislukien tietysti urheilijat. Ja yleensä kiinalaisilla ei ole taipumusta lihoa, koska jokainen suupala on tarkoin mietitty. Kasvispohjaisella ruokavaliolla on useampi tuntemani kiinalainen nainen. Lihaa ja kalaa on sopivasti makua antamaan. Rasvaiset suomi-ruuat ei oikein kelpaa. Tämä tarkkuus ruuan suhteen näkyy muuten puuttuvan taikuilta, intialaisilta ja indonesialaisilta, koska useimmat tuntemani ovat pullukoita enemmän tai vähemmän. Vietnamilaiset ovat kuin kiinalaiset, hoikkia koko ikänsä, ja hyvin kauniita naisia. Lienee aika paljon heimoilla sukulaisuutta.
  Tuo maininta Lapin naisista on hyvin totta. Kauniita naisia, mutta osa vähän liian viinaan meneviä.

 • Tapasin kiinalaisen naisen ollessani lomamatkalla mieheni kanssa. Vietin päivän hänen seurassaan ja meille jäi sellainen ystävyyssuhde, että vaihdamme sähköposteja silloin tällöin. Hän vaikutti mukavalta ja hänellä hyvä työpaikka eräässä suomalaislähtöisessä yrityksessä Pekingissä. Hän haluaisi tutustua suomalaiseen mieheen tositarkoituksella. Osaisiko kukaan täällä sanoa mikä olisi paras tapa hänelle saada yhteys suomalaiseen mieheen? Olen ymmärtänyt, että Kiinasta käsin ei Facebook ainakaan toimi.. Olisin kiitollinen vastauksista

  • Mielenkiintoista, kiinalainen nainen haluaa pois Pekingistä jos hänellä on siellä hyvä työpaikka ja suurimmat työmarkkinat löytää uusi työpaikka.

   Aikamoisen riskin nainen ottaa jos tuon vastapuolella olisi vaihtoehto suomalaisesta miehestä jota ei tunne, jonka elämää ei tunne.

   Uskooko joku oikeasti nettisuhteisiin? Hyvällä tuurilla voi löytää asiallisia oikeilla tarkoitusperillä olevia mutta miksi se henkilö ei ole löytänyt puolisoa yhteisöstä jossa on liikkunut? Nettisuhteissa tulee olla hyvin varauksellinen.
   Joka tapauksessa menee aikaa kunnes voi olla varma ihastuksestaan. Netin välityksellä voi saada "sian säkissä".

   Kiinalaisen naisen tulee osata englannin kieltä, myös suomalaisen miehen tulee osata englannin kieltä. Kerro ystävällesi ettei katso sellaisten miesten perään jotka eivät voi kommunikoida samalla kielellä.

   Muuten, hän työskentelee siis suomalaislähtöisessä yrityksessä. Noissa yrityksissä työskentelee todennäköisesti monikansallista porukkaa. Onko nainen ollut suhteessa suomalaisen miehen kanssa vai miksi hän katsoo suomalaisen miehen olevan sitä mitä hän kaipaa? Suomalaisen miehen voi löytää parhaiten ja helpoiten Pekingistä. Tuolloin pari voisi seurustella normaalisti ilman paineita ennen päätöstä yhteen muuttamisesta.
   Ensisijaisesti kiinalaisen naisen olisi helpompi mennä naimisiin kiinalaisen miehen kanssa monesta eri syystä.


 • China Dragon, kiitos kommentista! Tämä nainen tuntui ihan tavallisesta ja ystävälliseltä naiselta. Pekingissä on todella saastunut ilma ja hänen mielestään suomalaiset, ovat todella ihania, koska ovat luotettavia ja hänen käsityksensä mukaan sydämeltään ystävällisiä (!?). Lisäksi meillä on täällä puhdasta luontoa ja ilmaa hengittää. Hän osaa englantia, koska kommunikoimme englanniksi, ja hän työskentelee yrityksen keskijohdossa ja on siitä onnellisessa asemassa, että hänellä on varaa lähteä lomailemaan ulkomaille. Tämmöisen lomareissun retkellä tapasimme hänet. Hän on kerran vieraillut Suomessakin, mutta ehkä ei silloin vielä ollut kiinnostunut.

  Asiaa, jonka tuot esille kommenttisi loppuosassa, ihmettelin itsekseni minäkin. Hän voisi tutustua suomalaiseen mieheen työpaikallaan, tai Pekingissä. Ehkä vain ei sopivaa ole löytynyt. Rehellisesti en tiedä, ja vähän mietityttää. Kuitenkin s-postit tulevat sieltä hänen työpaikkansa osoitteesta.

  • Kiinalaiset pitävät yleensä suomalaisista. Poikkeuksia toki on ja moni suomalainen Johtaja on saanut Pekingissäkin kiinalaisen lisänimen joka ei suomennettuna ole mitenkään ylentävä. Jotkut johtavat erikoisella tyylillään ja saavat sen mukaisen vastaanoton.

   Jos kyseessä on matkapuhelinala niin uskon naisen omaavan suomalaisia liikesuhteita joita hän voisi hyödyntää. Esimerkiksi muutto Suomeen työn ohessa ei olisi pois suljettu vaihtoehto. Tuolloin naisella olisi aikaa normaaliin parinmuodostukseen. Kiinalaisia ystäviä jotka asuvat Suomessa olisi myös helppo löytää, ovat verkostoituneet niin hyvin.

   Yrityksen keskijohdossa työskentelevä nainen tarvitsee tasoistaan seuraa. Kiinalainen nainen ei välttämättä ymmärtäisi miten Suomen palkkataso on aika kehno kustannuksiin verrattuna ja etenemismahdollisuudet kohtalaisen suppeat.
   Suomalaisten antaessa suosituksia tuo tulisi ottaa huomioon.
   Itse en antaisi suosituksia , on aina parempi jos nainen tekisi valintansa ihan itse.
   Vielä parempi jos se tulisi sydämestä, ei muista vaikuttimista.


  • Ehkä nainen tarkoitti, että sinä miettisit ja esittelisit tuttavapiiristäsi sopivia kandidaatteja? Ehkä hän kokee, että tunnet hänet tarpeeksi hyvin voidakseen luottaa arvostelukykyysi?


 • Voisin hyvin kuvitella, että tämä nainen olisi kiinnostunut juuri sinusta tulevana puolisona. Kiinalainen työelämä on raakaa peliä ja jos nainen on johtotehtäviin edennyt ei muuta elämää ole ollut koko työuran aikana. Sukulaisista ei saa tukea koska heille hän on pelkkä raha-automaatti jota painostetaan jatkamaan samaan tyyliin.

  Avioliitto olisi naiselle kunniallinen tapa hypätä pois oravanpyörästä jossa elämä ei välttämättä ole elämisen arvoista. Kiinalainen aviomies ei välttämättä kiinnosta koska nainen joutuisi piiaksi heti hääyön jälkeen. Länsimainen mies taas on tasa-arvoinen, ja Suomessa ilma on puhdasta ja terveellistä hengittää sekä itselle että lapselle.

 • Aasialaiset naiset on petoja sängyssä, sanoi eräs paljon maailmaa kiertänyt merimies. Kehui vain, että se täytyy olla niillä geeneissä, sen verran hyviä ja yleistä se hyvä seksi heidän keskuudessaan oli. Ja sitten vielä kysytään miksi suomalaiset miehet haluaa aasialaisen, mistäköhän johtuu. Hyvän vartalon lisäksi??

 • Ehkä on hyvä etsiä ok näköinen henkilö jolla pää pelaa ja jutut kulkee yhteen kuten tulevaisuuden suunnitelmatkin. Pelkän perseen kanssa on hauskaa vain hetken.

  Löysin puolison netin kautta. Syynä seipääntyminen suomen yöelämään ym mistä ei mitään tuntunut löytyvän vuosiin. Käsitin ettei sitä sitten suomesta löydy. Netissä kirjoittelin ja skypetin useamman vuoden, lomilla kävin moikkaamassa mahdollisia ehdokkaita.

  Kiinasta löytyi se kenen kanssa kaikki osui kohdalleen. Arvomaailma ym osuivat yhteen kuten tulevaisuuden suunnitelmatkin. Teimme päätöksen, tästä pidetään kiinni. Kolmessa kuukaudessa naimisiin, kuudessa kuukaudessa puoliso suomeen. Ei kaduta vaan olen onnellinen, parempaa en voi toivoa. Käsittämättömän ahkera ja päättäväinen, todella päättäväinen. Opettaa lastamme päivittäin 3-6 tuntia, puhumaan, kirjoittamaan ja kiinan kulttuuriin. Ei nurise eikä nitise vaan sanoo ja keskustelee. Puoliso puhuu ymmärrettävää suomea vain 5kk kurssin käytyään. Ollut tämän jälkeen kotona lapsemme kanssa jotta lapsi oppii kiinaa.

  Minä pidän huolen taloudesta nyt mutta puoliso hakeutui juuri suomenkielen kurssille tavoitteena hakeutua ensi vuonna suomessa vastaavaan koulutukseen mitä Kiinassa.

  Jos puolison etsii mistä hyvänsä, vaatii se työtä, itsetuntemusta, ihmistuntemusta ja tämän jälkeen pikkasen tuuria. Talousasiat pitäisi olla kunnossa kuten suomalaisessakin avioliitossa. Köyhyys ei ole juhlaa ja siihen moni parisuhde kaatuu. Raha pitää myös jakaa niin ettei se ole vallan väline toista kohtaan tms. On myös ymmärrettävää se että toinen saattaa muuttaa elintason perässä joten turha esittää rikkaampaa kuin on sillä totuus tulee kuitenkin vastaan. Ja turha arvostella elintason perässä juoksevia sillä niin tekevät kaikki, myös suomessa suomalaisten kesken, ja tyhmä on se joka ei elintasoaan nosta, tavalla tai toisella.

 • Lyhyesti, vaimon sain Kiinasta jossa myöskin menin naimisiin. Maksoin kaikki kulut Kiinassa Sisäisiä lentoja Suurlähetystön välillä, jotta asiaparit tulivat kuntoon Sitten loman jälkeen matkustin Suomeen takaisin . Maksoin vaimoni ja hänen alaikäisen poikansa lennon Suomeen puolivuotta myöhemmin. Joitakin tuhansia euroja meni ennenkuin olivat Suomessa. Sitten Alkoi kotoutusohjelma ja Suomenkielen opiskelu. Vaimoni on luonteeltaan tosi mukava
  ei riitannu koskaan. Seksikään ei ole mikään ongelma niinkuin Suomalaisilla naisilla, tahtoo aina olla joku kipeenä kun ehdottaa nätisti. Sitä kyllä saa niin paljon kuin haluaa. Kaikki on loistavasti paitsi yksi asia. Raha merkitsee hänelle enemmän kuin tasaarvoinen perhe-elämä. Kuukauden Suomessa oltuaan hän sanoi minulle että sinä maksat kaiken.
  Minulla oli myös omia lapsia kaksi, toinen alaikäinen joka asui luonani. Tasa-arvoisuus oli kaukana perheessä, ajan myötä hän ajatteli aina vain enemmän omaa ja poikansa etua, ei koskaan yhteistä perheen etua. Nuorin lapseni muutti pois kotoa alaikäisenä, tyttöystävänsä luokse, tasa-arvoisuuden puutteen vuoksi.
  Koulutuksen alettua vaimoni laittoi matkakorvauksetkin omalle tililleen jotka sai opiskeluaikana ja minä omalla autolla kuljetin kuukaudessa satoja kilometrejä kuouluun ja takaisin ynm..
  Kaikki tuet hän sai tililleen säästöön eikä myöskään näyttänyt omia tilitietojaan kelalle jotta olisin voinut saada toimeentulotukea, kela kertoi et asia voidaan ratkaista myöhemmin jos tiliotteet saavat. Moni asia hyvin mutta se tasa-arvoisuus joiltakin puuttuu. oma etu parasetu. Että tarkkana naisen valinnan kanssa myös Aasian maista.

Ketjusta on poistettu 50 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös