Merja Vaaran katoaminen 1980

missä hän on?

mitä tapahtui?

mitä tiedetään varmasti?

mitkä ovat kuvitteelliset vaihtoehdot?

163

6648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapinkeisari

      Hmm, aikalaiset varmaan tietäisivät paremmin. Itsekin olen paikkakunnalta, mutta tuolloin vuonna 80 vielä alle kouluikäinen. J. Alm (tapausta tutkinut poliisi?) varmaan olisi eniten perillä?
      Joitakin epävarmoja havaintoja: Liftaus työn loppumista seuraavana päivänä ( !) katsastuskonttorin tiellä (mikä paikka se oli vuonna 80, nykyinen teollisuustien katsastusko jo vaiko missä katsastettiin autoja silloin Rovaniemellä? Varmasti oli vain 1 paikka, valtion konttori.
      Missä sijaitsi tuolloinen vaaran työpaikka kalottivartiointi? Uskon vartiontiliikkeen porukalla olleen myös tavallista enemmän tietoa Rovaniemen yöliikkujista. Oliko kalottivartioinnin toimipaikka lähellä nykyistä vierustie - aittatie -varastotie ympäristöä?
      100% varmuutta ei ilmeisesti ole nousiko vaara auton kyytiin ja milloin. Jos kyytiin nousu tapahtui seuraavana päivänä hänellä lienee ollut yöpaikka kaupungilla, rakkaussuhde?
      Tuohon seuraavan päivän liftaukseen yhdistetty auto joko opel kadett tai vauxhall viva. Lada niva väärin kuultu, viva on ilmeisesti oikea (viva ja kadett muistuttavat huomattavasti toisiaan joten havaitsija on todennäköisesti kertonut kadett tai viva).
      Edesmennyt isäni muisteli joskus "alamin" sanoneen jossakin yhteydessä että siellä se vaara kummittelee kuolajoen? (alakorkalo/niskanperä) sillalla. Muistelen toisaalta myös että kyseessä olisi ollut jokin h-lla alkava joki/paikka mutta en muista sellaista rovaniemeltä.
      jostain nettipalstalta (suomi 24) luin kerran itäpuolen tien varresta nousevan tien lähellä havaitusta luusta, kuvauksesta mieleen tuli vanha välijoentien risteys (n 100m nykyisestä). Voi olla toki muukin, tuon risteyksen ympäristössä kun luulisi jonkun liikkuneen, olen itsekin liikkunut.
      Tämän enempiä ei minulla ole muistitietoja, en ole tapauksesta paljoa kuullut, rovaniemen toki tunnen siellä yli 20 vuotta asuneena. Tapaus on aikoinaan kuitenkin ollut sen verran esillä paikkakunnalla että luulisi kaikkien silminnäkijähavaintojen tulleen poliisin tietoon.
      Spekuloidahan voi monella tavalla asiassa, mutta en usko vaaran olevan elossa, se onko poismeno tapaturma/vahinko vai tahallinen en osaa sanoa. Ja missä se olisi tapahtunut? Itseasiassa tapauksesta on niin yllättävän vähän havaintoja julkisessa tiedossa siihen nähden että tuolloin ihmiset heräsivät varhain maatöihin ja autoja liikkui paljon vähemmän joten niihin kiinnitettiin enemmän huomiota (vastaantulijat ym), jos yleensäkään vaara auton kyytiin nousi? Rovaniemen ympäristö kun on maalaiskyliä joka suunnassa ja varsinkin jokivarressa, toki sinne myös paljon metsää mahtuu mutta marjastajat ja metsästäjät ovat sen kyllä vuosien saatossa niin tarkkaan kolunneet että ei sinne voi kadota ellei nyt aivan ole haudattuna.

      • yökukkuja.

        ollut Hirvasoja tuo isäsi mainitsema joki?


      • Anonyymi

        Puhelinluettelo 1980 kertoo Kalottivartiointi Oy osoitteeksi Vapaudentie 6 ja Katsastusaseman osoitteeksi Teollisuustie.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhelinluettelo 1980 kertoo Kalottivartiointi Oy osoitteeksi Vapaudentie 6 ja Katsastusaseman osoitteeksi Teollisuustie.

        Mutta Merjan työpaikka vaikuttaa olleen Valistustalossa, syksyn 1980 Lapin Kansassa oli noin kerrottu.


      • Anonyymi

        Kuuluuko tääkin asia sulle? Ei kuulu!


    • lapinkeisari

      Faktoja?
      Tuossa kuva ja juttua: http://www.aijaa.com/v.php?i=5424478.jpg

      Keskon varasto vierustie 4 ilmeisesti.

      27.7.1980 klo 6 mennessä ei vaara ilmeisesti ollut saanut vielä kyytiä. työvuorohan loppui 5.30.
      Seuraavan päivän vihje on myös aamulta (omituista) jos ei sunnuntaina pääse kotiinsa olleenkaan ja kyllästyy liftaamaan ja menee kavereille / poikaystävälle miksi lähtisi maanantaina jo niin aikaisin kuin 5.10? riitaa poikaystävän? kanssa? Punertava/ruskea? kadett/viva vinyylikatolla ilmeisesti, OH alkuiset kilvet. Myös punaisesta amazonizta on ollut juttua palstoilla.
      Poliisilla lienee tapauksesta aika paljon tietoa laajan tutkimuksen, kuulustelujen ja etsintöjen vuoksi.
      Aikakauden lehdistä voinee löytää juttuja mutta tuskin sen valaisevampaa nykypolvelle kuin silloisellekaan. Tuolloinhan liikuttiin maastossa ja metsissä huomattavasti enemmän kuin nykyisin ja katoaminen tapahtui vielä marjastuskauden kynnyksellä joten olisi ihme ettei mitään siihen viittaavaa tullut kenellekään vastaan jos mahdollinen murhaaja olisi pohjoisen metsiin yrittänyt kätkeä.

      • omaiset

        Onko tietoa Merjan omaisista? Jos olisi joku, jolta voisi kysyä tietoja? Usein jos on henkirkos, on tekijä melko lähellä. Tässäkin saattaa olla.


      • g4qw
        omaiset kirjoitti:

        Onko tietoa Merjan omaisista? Jos olisi joku, jolta voisi kysyä tietoja? Usein jos on henkirkos, on tekijä melko lähellä. Tässäkin saattaa olla.

        ihmeessä sinun pitäisi mennä kyselemään tietoja jonkun kuolleen omaisilta?

        Eiköhän se ole poliisin tehtävä selvittää henkirikoksia ja epäilisin, että ovat älynneet jututtaa myös omaisia.


      • Merja VAARA
        g4qw kirjoitti:

        ihmeessä sinun pitäisi mennä kyselemään tietoja jonkun kuolleen omaisilta?

        Eiköhän se ole poliisin tehtävä selvittää henkirikoksia ja epäilisin, että ovat älynneet jututtaa myös omaisia.

        Katosi? Ehkä hänen oli liian VAARALLISTA liikkua ulkona, ja joku teki hänelle jotain:-)))))))


      • ylösnousemus.
        Merja VAARA kirjoitti:

        Katosi? Ehkä hänen oli liian VAARALLISTA liikkua ulkona, ja joku teki hänelle jotain:-)))))))

        oli liikkua ulkona, kun henki lähti.


      • lappi2011

        Seuraavassa linkissä Rovaniemen kuva samoilta ajoilta kuin katoaminen on tapahtunut.
        http://www.raol.roiakk.fi/kt/rake/roi80.jpg
        Aivan kuvan alalaidassa oleva nelostiehen (vasemmalta) risteävä tie lienee ollut liftauspaikka? Vai oliko vieläkin etelämpänä (ts ei enää mahdu kuvaan)?


      • Suoli-Joe
        lappi2011 kirjoitti:

        Seuraavassa linkissä Rovaniemen kuva samoilta ajoilta kuin katoaminen on tapahtunut.
        http://www.raol.roiakk.fi/kt/rake/roi80.jpg
        Aivan kuvan alalaidassa oleva nelostiehen (vasemmalta) risteävä tie lienee ollut liftauspaikka? Vai oliko vieläkin etelämpänä (ts ei enää mahdu kuvaan)?

        Jää juuri kuvan alapuolelle, on noin 50 metriä etelämpänä. Sen risteyksen kautta kulkivat kaikki Kemin suuntaan menevät autot keskustasta, nelostieltä ja Suosiolan puolelta, hyvä liftauspaikka siis.

        Minkälainen kulkija on liikkunut sunnuntaiaamuna autolla murha mielessään?


    • ...

      Mite vanha rumeensaari oli tuolloin--

      • Simoruu

        20.


    • Nti Märple

      Onko tämä ainut ketju tällä palstalla, jossa mietitään Merja Vaaran katoamista?

      Onko missään kerrottu millaiset vaatteet Merja Vaaralla oli kadotessaan?

      En tiedä miksi tämä juttu on jostain syystä tullut mieleeni viime aikoina...

    • uuttee

      Millasia huhuja Merjan katoamisesta olette kuulleet? Ketä tai keitä epäillään?

    • eli mistä...

      se luu löyty? kannattaisko siitä ilmottaa johonkin,ehkäpä kannattais.

    • ilekkr

      vieläköhän se vartiointiliikkeen pitäjä tai sen vaimo elää.

      • Anonyymi

        Olisikin syytä kuulustella juuri vartiointiliikkeen pitäjää. Minäpä en usko, että Merja edes lähti työpaikaltaan. Ei ole luotettavaa näyttöä siitä, että hänet olisi nähty jollain liftauspaikalla tai 4-tien varrella.


    • ......

      Joku Merjan isän kaveri on katoamisen takana. Tervolaan päin, jokin mökki vasemalla menosuuntaan paikalta, ja pari kilometriä. Tekijä kuollut.

      Tämä on näkijän viesti.

      • Näkikö

        "näkijä" syyn?


      • ......
        Näkikö kirjoitti:

        "näkijä" syyn?

        Mitä arvelisit motiiviksi? 'Raivostuin silmittömästi, ja pahoinpitelin hennon tytön täysin'. Mies oli vanhempi isääkin, eli lähetely-vastustukset kävivät kohtalokkaiksi.


    • ent.rovaniemiläinen

      Ei tapahtunut työn loppumista seuraavana päivänä, vaan oli yötyössä ja aamulla aikaisin katosi, töistä kotiin lähtiessä! Ei tiedetä kuka viimeiseksi hänet näki elossa.

    • Anonyymi

      olen jaatilasta ja tunsin merjan

      • Anonyymi

        Millainen oli ihmisenä ja onko sulla epäilyä sen suhteen, että mitä tapahtui?


    • Anonyymi

      Merja Vaarasta ihmisenä ja luonteena ym.kirjoitetaan muuten ihan pätevästi tuoreehkossa "Ei jälkeäkään" - teoksessa, mukana 10 muutakin katoamistapausta Merjan lisäksi.
      Mielestäni ei Vaaran tapauksesta ole "Lapin kyllikkisaareksi", kuten joskus on kirjoitettu Lapin Kansassakin. Elämäntapojen kautta lähempänä näkisin joitakin muita tapauksia.
      Merja oli kuitenkin lähipiirinsä kanssa ahkera ravintoloissa kävijä. Nuori ja sosiaalinen henkilö voi hyvinkin juuri ravintolassa tutustua moniin erilaisiin henkilöihin, joitten taustat selviävät vasta paljon myöhemmin, ja jossakin paljon rauhallisemmassa paikassa kuin ravintolat.
      Ei siis ole ollut tietääkseni tietoa, että Merja olisi ravintolassa tavannut jonkun (joka mahdollisesti katoamisaamuna hänet olisi myöskin voinut kyytiinsä ottaa), mutta onhan sekin kai mahdollista. Tai joku on vaan kiinnittänyt häneen aikaisemmin huomiota esim.juurikin ravintolassa. Tätä linjaa on kai varsin vähän pohdittu, koska epäiltyjä on ollut paljon muitakin.

      Lähinnä sitä tässä piti kysyä, että onkohan julkisuudessa ollut koskaan juttua, että esim.Merjan työpaikan henkilöistä jollakin olisi ollut yhteyksiä (tuttavia, sukulaisia ym.) sinne lämpövoimalan työntekijöihin?! Yhtenä linjanahan on ollut, että Merjan ruumis olisi tuhottu nimenomaan lämpovoimalassa. En itse ole oikein ymmärtänyt, että epäilläänkö tässä linjassa jotain tiettyä henkilöä, sillä jotenkinhan sinne lämpövoimalaan on pitänyt päästä, ja jos niin vieläpä kuollut tyttökin mukana ...

      Valitettavasti tämä lämpövoimala - linja tuli Rovaniemen poliisinkin tietoon liian myöhään, ja vanhoja lämpökattiloita ei enää löydetty, kun niitä olisi haluttu tutkia.
      Tokihan Lapissa on metsää ja erämaata kätkeä nuoren naishenkilön ruumis, vaikka ei se ruumiin kuljettaminen koskaan mitään riskitöntä olekaan. Siinä mielessä lämpökattila - linja on varmaankin ihan varteenotettava.

      Yli 40 vuoden jälkeen (27.7.1980 oli Merjan katoamispäivä) on selviäminen tutkinnan kautta lähes mahdotonta, jostain pitäisi tehdä lähinnä se ratkaiseva löytö, taikka tekijän (jos on enää hengissä) tai muun asiasta tietävän tunnustettava. Mahdollisesta avunannosta esim.ruumiin hävittämiseenhän tuomiota ei enää taitaisi tullakaan.
      Jos tekijä oli satunnainen autoilija, niin silloin varmaankin hän toimi yksin. Myös Merjan työpaikan eli sen vartiontifirman henkilöitä on vuosien saatossa ollut ehdolla tekijöiksi. Merjahan oli kieltäytynyt jatkamasta pestiään, koska halusi matkustella vielä loppukesästä. Myös firman pomo oli nähnyt Merjan aikaisemmin ravintolassa ja vieläpä aikaisemmin rikoksesta tuomitun henkilön seurassa (he eivät kai seurustelleen), josta tämä pomo ei ollut oikein pitänyt, ja oli töissä myöhemmin huomauttanut Merjalle tästä. Sillä saattoin olla myöskin osuutta siihen, että Merja ei halunnut firmassa jatkaa enää loppukesää.

      Aikaa on kulunut, ja jäljet (siellä missä niitä on ollutkaan) ovat pitkälti hiipuneet. Lisäksi mahdollisia tekijöitä (tiedettyjä ja ehkä "tuntemattomiakin") on aivan liikaa, eikä mikään linja ole ollut tarpeeksi ratkaiseva tutkinnan ratkaisun kannalta. Sosiaalisuus, ehkä jossakin määrin epäsäännölliset elämäntavatkin ovat tässäkin ilmiselvä haitta olleet. Vaatisi melkoista sattumaa, että tapaus vielä ratkeaisi. Sitä voi vain toivoa, onhan tämä yksi mysteeri, joka vuosien saatossa jos moneenkin "aaveliftari" paikkaankin Kemijoen lähistöllä liitetty, mutta ehkä vielä joskus ! ! !

    • Anonyymi

      Täytyy sanoa, että tämä "Ei jälkeäkään" - teos antaa mitä ilmeisemmin paljon sellaista tietoa tästä Merjan tapauksesta, kuin mitä tiedossa on yleensä tähän saakka ollut. Ne kirjan tiedot perustuvat mm.tapauksen tutkintapöytäkirjoihin, sekä Lapin Krp:n johtajan haastatteluun, joten sen puoleen lienevät hyvinkin paikkaansapitäviä, niillä tiedoilla, joita tästä tapauksesta nyt on ylipäänsä enää olemassa.

      En ole aikaisemmin kovin syvälle perehtynyt tähän tapaukseen, vaikka olekin jotain lehtijuttuja Merja Vaarasta lukenut jo vuosikymmeniä sitten.
      Ja täytyy sanoa, että mitä olen tässä nettikeskustelujen lukemiseen käyttänyt aiheesta useita tunteja aikaa, niin harvinaisen pitämätöntä on keskustelu. Toki johtuen myöskin siitä, että Merjasta ei ole yhtään varmaa havaintoa työpaikalta poistumisensa jälkeen, vaikka yleensäkin on oletettu, että hän on pyrkinyt liftaamaan kotiinsa (40km Kemin suuntaan, Jaatilan kylään).
      Murhainfonkin keskustelut (85 sivua) kelasin läpi, ja suoraan sanottuna keskustelut olivat kyllä harvinaisen olematonta, ja monin paikon myöskin raskasta jankkaamista. Se ei tee ehkä sille foorumille oikeutta, koska siellä on moniin muihin tapauksiin löytynyt monesti ihan tasokastakin keskustelua.

      Periaatteessahan tämä keissi olisi voinut olla joskus ratkaistavissakin. Joko Merja lähti työpaikalta tai tapettiin jos siellä. Kuitenkin aikajanaa kun miettii, niin tuntuisi liiankin nokkelalta jos hänet olisi siinä ajassa aamulla onnistuttu työpaikan sisällä piilottamaan ja (myöhemmin) hävittämään. Käytännön syistä kallistun kyllä siihen, että hän lähti (kuten oletettu) liftaamaan, ja joutui sitten väärään kyytiin.
      Oli siis aikainen sunnuntaiaamu 27.7.1980 Rovaniemiellä, ja liikennettä ilmeisen vähän. Sikäli muistaminen esim.liikkuneitten autojen suhteen olisi voinut olla mahdollista, siis siihen mihin hän nousi, mikäli silminnäkijöitä olisi ollut. Merjaksi epäilty lliftari oli kuitenkin nähty samalla paikalla mistä Merja oli kotiinsa Jaatilaan aiemminkin liftannut, havainnot eivät kuitenkaan päätyneet nk.varmistuneiksi.

      Yksi seikka joka ei tule faktana tuosta kirjastakaan esille on se, mistä teoista Merjan silloinen "poikaystävä" (tarkemmin sanoen eivät kai seurustelleet, liikkuivat kuitenkin samassa porukassa) oli käynyt vankilassa, kuten on useasti kerrottu?!
      Tämä poikaystävän alibi kuitenkin katsottiin pitävksi, vaikka "Ei jälkeäkään" - kirjan kertomuksen mukaan tämä vain oli mennyt kotiin nukkumaan(kuka sen nukkumisen on siis todistanut??). Tosin tullut seuraavana iltana baariin, jossa Merja oli pitänyt tavata, kuten edellisenäkin.

      Tämä Merjan tapaus on kyllä kiinnostava, mutta aika vaan on mennyt näin kauaksi niistä ajoista. Myöskin mahdollisuuksia Merjan viimeisen aamun kyydiksiäksi on monia, eikä niitä ole voitu millään tavalla juurikaan rajata, vaikka sunnuntaiaamu olikin tuon ajan Rovaniemellä v.1980 hiljainen.
      Tuskin "saalistaja" etsiin naisuhria sunnuntaiaamuisin, kun liikkellä on mahdollisimman vähän porukkaa. Ammattiautoilijoittenkaan aika tuo ei ilmeisesti ollut. Sikäli ainakin voisi olettaa, että Merjan viimeinen kyyditsiä olisi kuitenkin ollut joku hänen enemmän taikka vähemmän tuttunsa. Siihenkin jää vielä paljon linjoja auki, koska tähän ystäväpiirin ympärille taisi kuitenkin kuulua varsin paljon ihmisiä, vaikka vain tiettyjen kanssa hän ilmeisesti säännöllisesti kaupungilla liikkuikin ... Jos joku on tapauksesta kiinnostunut lukemaan, niin todellakin "Ei jälkeäkään" kirja on tässä tapauksessa paljon informatiivisempi, kuin nettikeskustelut, jota tapauksesta on (ainakin tietoihin nähden) aika runsaasti ...

      • Anonyymi

        Työnajntaja todennäköisin syyllinen ellei ole näköhavaintoja kotiinmenosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnajntaja todennäköisin syyllinen ellei ole näköhavaintoja kotiinmenosta.

        Samaa ounastelen.
        -Työnantaja ollut aivan kiimasta sekaisin Merjaan, koko rekrytointiprosessi vallan ????kummallinen ja kyyditykset kotiin usein, joihin Merja oli laittanut jo stopin...
        -Työnantajan vaimo on ollut varmaan vähemmän ilahtunut, kun nuori likka saanut ukkonsa tolaltaan...????
        -Ex-poikakaveri...??
        -Uusi ihastunut tapaus josta Merja sai kuulla ystävältään....?

        -Renttu nyxä ei sovi tekijäksi, eikä ketkään random rekkakuskit tai aamuautoilijat, ei ei ei...


    • Anonyymi

      Niin, kyseessä on kuitenkin ollut aikainen sunnuntaiaamu 40vuotta sitten. Liikennettä on ollut silloin Rovaniemellä siihen aikaan ilmeisen vähän (klo 5:30 aamulla taisi työt Merjalta silloin loppua, jonka jälkeen liftaamaan kotiin 40 kilometriä).
      Kuitenkin on saanut liftikyydin aina aikaisemminkin, myös sunnuntaiaamuisin mitä ilmeisimmin.
      Lähinnä jää se mietityttämään, että minkälainen henkilö olisi ollut pahat mielessä tuohon aikaan sunnuntaiaamusta liikkeellä. Luulisi "saalistajien" liikkuvan pikemminkin myöhään illalla ja yöllä, eikä enää tuohon aikaan aamuvarhaisella.

      Työpaikan pohjapiirustukset olisi kyllä kiintoisaa nähdä. Epäilisin että esim.kellaritila voisi olla ruumiin piilotuksella tuolloinkin otollinen, jos kaikki tapahtuikin työpaikalla. Olisiko ruumiin voinut tuhota jopa siellä, jos lämpöuuni esim.olisi sijainnut kellaritiloissa?!!
      Kuitenkin poliisi on jollain tapaa tilat tarkistanut, ja roiskeet yms.olisi toki havainnut. Mutta kun näitä juttuja vastaavia lukee, niin voi ymmärtää, että roiskeitakaan ei aina tule, se riippuu tekotavasta, eikä esim.lyönnistäkään (=esim.yksi kova lyönti, joka murtaa esim.kallon) taida roiskeita pakosta tulla.
      Kyllä tuossa työpaikalla tapahtuneessa oletetusti on monta mutkaa, miten sen olisi pitänyt tapahtua. Ja kiinnijäämisen riski olisi ollut kuitenkin varsin iso.

      Perinteisestihän tässä ollaan ajateltu aina nk.liftauslinjaa, koska Merja oli säännöllisesti liftannut kotiinsa esim.juurikin työpaikalta. Yleensä tuolloin oli liftaaminen kuitenkin varsin yleistä, eikä kai riskikäytöksestä voi sitä kautta puhua.

      Eräs yksityiskohta josta on aina puhuttu, että Merja olisi saanut työpaikan nimenomaan työnantajan kyytiinkin liftaamalla on myös mielenkiintoinen. Toiset lähteet eivät tätä yksityiskohtaa tunne, vaan kertovat normaalista työnhausta. Toki työpaikan voi satunnaiselle tutulle sosiaalisesti avoin henkilö vaikka liftaamalla saana, minusta siinä ei ole mitään kovin ihmeellistä. Tosin kun kyseessä ollut nuori ja viehkeä naishenkilö, niin on toki voinut olla mahdollista että työnantajan motiivit pestiin ovat olleen myös osittain kyseenalaisia, mutta sitäkään lienee enää vaikeaa millää tavoin todistaa ...

      • Anonyymi

        Paljon on ollut liikkeellä legendaa, että Merja olisi kuollut jo yön aikana, mutta tuo legenda on potaskaa, sillä Merja on ollut varmuudella hengissä vielä aamulla ja aikeissa liftata. Työpaikan miehet olivat tarjonneet Merjalle kyytiä, mutta hän oli kieltäytynyt.
        Koska miestään kyydinneen naisen havainto Merjasta liftauspaikalla on uskottava, olettaisin, että tappaja on poiminut Merjan kyytiinsä joskus kuuden jälkeen aamulla...
        Oliko kuski sitten kuitenkin joku työpaikan mies, vai oliko Merjalla ollut joku vakikyyti... Jos tekijä ei tuntenut Merjaa ennalta, niin tekijän täytyisi olla esim. joku yövuorosta palaava henkilö.
        Ruumiin katoaminen voi kertoa myös tekijästä. Tekijän paikallisuus, tekijän elämän järjestäytyneisyys ja uhrin yhdistettävyys tekijään, ovat tekijöitä, jotka liittyvät ruumiin katoamiseen. Myös iäkkäämpi henkilö pyrkii hävittämään ruumiin helpommin, kuin nuori henkilö.
        Lähtökohtaisesti joku Simo Ruumensaari, joka oli 20-vuotias ja asui Keminmaalla, ei hävittäisi ruumista. Tässä on kuitenkin se Lappi-faktori, että maastoa on ollut paljon ympärillä ja joskus ihan vaan autosta metsän reunaan raahattukin ruumis voi jäädä kateisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon on ollut liikkeellä legendaa, että Merja olisi kuollut jo yön aikana, mutta tuo legenda on potaskaa, sillä Merja on ollut varmuudella hengissä vielä aamulla ja aikeissa liftata. Työpaikan miehet olivat tarjonneet Merjalle kyytiä, mutta hän oli kieltäytynyt.
        Koska miestään kyydinneen naisen havainto Merjasta liftauspaikalla on uskottava, olettaisin, että tappaja on poiminut Merjan kyytiinsä joskus kuuden jälkeen aamulla...
        Oliko kuski sitten kuitenkin joku työpaikan mies, vai oliko Merjalla ollut joku vakikyyti... Jos tekijä ei tuntenut Merjaa ennalta, niin tekijän täytyisi olla esim. joku yövuorosta palaava henkilö.
        Ruumiin katoaminen voi kertoa myös tekijästä. Tekijän paikallisuus, tekijän elämän järjestäytyneisyys ja uhrin yhdistettävyys tekijään, ovat tekijöitä, jotka liittyvät ruumiin katoamiseen. Myös iäkkäämpi henkilö pyrkii hävittämään ruumiin helpommin, kuin nuori henkilö.
        Lähtökohtaisesti joku Simo Ruumensaari, joka oli 20-vuotias ja asui Keminmaalla, ei hävittäisi ruumista. Tässä on kuitenkin se Lappi-faktori, että maastoa on ollut paljon ympärillä ja joskus ihan vaan autosta metsän reunaan raahattukin ruumis voi jäädä kateisiin.

        Ruumensaari nimenomaan vuonna 1980 aloitti "uransa", eli varasteli lähinnä Ruotsin puoleisessa Lapissa autoista kaikkea mitä irti sai, mukana oli kaiketi "kaveritakin".

        Ensimmäiset raiskaustuomiot miehellä tuli vasta 80luvun lopussa, ja alussa uhrit oli 15v.taikka alle (en ole aivan varma tapahtuivatko Lapissa vai muualla). Sen jälkeen uhrit saattoivat olla minkä ikäisiä vaan, ja istuttuaan vankilassa 5vuotta Ruumensaari raiskasi ja tappoi 72 vuotiaan marjanpoimijan Oulun seudulla.

        Sitten asusti Pohjois-savossa "alkoholistien ja narkomaanien palvelukodissa", josta sai virikkeen saalistukseen Suonenjoen marjanpoimijoihin vuonna 2006 jne. ...

        Koska Ruumensaaren vietti oli aikoinaan kova, niin voi paljon olla selvittämättömiäkin tapauksia, joista tämä Merja Vaaran tapaus on kyllä eräs oletetuimmista. Ruumensaarihan oli pääasiassa raiskaaja, ja ainoastaan kerran on (tiedetysti) raiskauksen yhteydessä myöskin henkirikokseen syyllistynyt.
        Jos oletetaan jotain, niin 20 vuotiaana olisi voinut olla vielä malttia ja tarmoa ruumiskin hyvin kätkeä, kaivaa taikka kantaa suolle kenties. Ja onhan niitä myöhempiäkin tapauksia, joita tämä mies on voinut jättää tunnustamatta. Mielestäni oikein hyvä epäilty edelleen Merjankin tapaukseen, ja joihinkin muihinkin selvittämättömiin tapauksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon on ollut liikkeellä legendaa, että Merja olisi kuollut jo yön aikana, mutta tuo legenda on potaskaa, sillä Merja on ollut varmuudella hengissä vielä aamulla ja aikeissa liftata. Työpaikan miehet olivat tarjonneet Merjalle kyytiä, mutta hän oli kieltäytynyt.
        Koska miestään kyydinneen naisen havainto Merjasta liftauspaikalla on uskottava, olettaisin, että tappaja on poiminut Merjan kyytiinsä joskus kuuden jälkeen aamulla...
        Oliko kuski sitten kuitenkin joku työpaikan mies, vai oliko Merjalla ollut joku vakikyyti... Jos tekijä ei tuntenut Merjaa ennalta, niin tekijän täytyisi olla esim. joku yövuorosta palaava henkilö.
        Ruumiin katoaminen voi kertoa myös tekijästä. Tekijän paikallisuus, tekijän elämän järjestäytyneisyys ja uhrin yhdistettävyys tekijään, ovat tekijöitä, jotka liittyvät ruumiin katoamiseen. Myös iäkkäämpi henkilö pyrkii hävittämään ruumiin helpommin, kuin nuori henkilö.
        Lähtökohtaisesti joku Simo Ruumensaari, joka oli 20-vuotias ja asui Keminmaalla, ei hävittäisi ruumista. Tässä on kuitenkin se Lappi-faktori, että maastoa on ollut paljon ympärillä ja joskus ihan vaan autosta metsän reunaan raahattukin ruumis voi jäädä kateisiin.

        Tuota ruumiin kätkemisjuttua miettinyt sen verran, että senhän olisi täytynyt olla jonkin metsäautotien varressa, kun tuskin kukaan nostaisi ruumista olalle ja lähtisi sitä roudaamaan syvälle metsään. Varmasti kaikki, luulisi, noi metsäautotiet on käyty läpi. Kuitenkin sitten on ollut marjastajia liikkeellä ja ja vähän syksymmällä alkaneet jänismetsästykset ym. ja tuohon aikaan metsästäjät vielä oikeasti liikkuivat jalan metsässä, eivätkä vaan istuneet autossa seuraamassa vain puhelimesta koiran liikkeitä. Ehkä ruumis olisi todennäköisesti heitetty veteen niin, että ei olisi noussut pintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota ruumiin kätkemisjuttua miettinyt sen verran, että senhän olisi täytynyt olla jonkin metsäautotien varressa, kun tuskin kukaan nostaisi ruumista olalle ja lähtisi sitä roudaamaan syvälle metsään. Varmasti kaikki, luulisi, noi metsäautotiet on käyty läpi. Kuitenkin sitten on ollut marjastajia liikkeellä ja ja vähän syksymmällä alkaneet jänismetsästykset ym. ja tuohon aikaan metsästäjät vielä oikeasti liikkuivat jalan metsässä, eivätkä vaan istuneet autossa seuraamassa vain puhelimesta koiran liikkeitä. Ehkä ruumis olisi todennäköisesti heitetty veteen niin, että ei olisi noussut pintaan.

        Miksi ei olisi noussut auton kyytiin ja murhattu missä tahansa ellei työnantaja tehnyt sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei olisi noussut auton kyytiin ja murhattu missä tahansa ellei työnantaja tehnyt sitä.

        Luettuani kaikkia juttuja tapahtuneesta, oon ajatellut, että tod.näk. ta lähti viemään Merjaa kotiin, kun vaimo oli mennyt töihin. Ehkä Merja totesi, kuinka toivotonta liftaminen on sunnuntai-aamuna ja suostui kyytitarjoukseen. Tuolla matkalla ta kävi röyhkeäksi ja tapahtui mitä tapahtui. Siksi mietin tuota ruumiin kätkemistä. Vaikka olihan ta:lla tilaisuus ruumiin kätkemiseen koko päivä, vaikka ihan muualle kuin välimatkalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luettuani kaikkia juttuja tapahtuneesta, oon ajatellut, että tod.näk. ta lähti viemään Merjaa kotiin, kun vaimo oli mennyt töihin. Ehkä Merja totesi, kuinka toivotonta liftaminen on sunnuntai-aamuna ja suostui kyytitarjoukseen. Tuolla matkalla ta kävi röyhkeäksi ja tapahtui mitä tapahtui. Siksi mietin tuota ruumiin kätkemistä. Vaikka olihan ta:lla tilaisuus ruumiin kätkemiseen koko päivä, vaikka ihan muualle kuin välimatkalle.

        Anteeksi yksinkertaisuus, mutta kuka/mikä ta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi yksinkertaisuus, mutta kuka/mikä ta?

        Työnantaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantaja.

        Aivan, tosiaan! 🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luettuani kaikkia juttuja tapahtuneesta, oon ajatellut, että tod.näk. ta lähti viemään Merjaa kotiin, kun vaimo oli mennyt töihin. Ehkä Merja totesi, kuinka toivotonta liftaminen on sunnuntai-aamuna ja suostui kyytitarjoukseen. Tuolla matkalla ta kävi röyhkeäksi ja tapahtui mitä tapahtui. Siksi mietin tuota ruumiin kätkemistä. Vaikka olihan ta:lla tilaisuus ruumiin kätkemiseen koko päivä, vaikka ihan muualle kuin välimatkalle.

        Ta, kumpi niistä kahdesta? Oliko molemmilla vaimo? Itse epäilen sitä toista, jonka nimeä ei ole mainittu.


    • Anonyymi

      Tästäkin tapauksesta olisi voinut olla mielenkiintoista nähdä jakso Ylen Kadonneet-sarjassa. Ei jälkeäkään -kirja on mielenkiintoinen, missä tapauksia toki käsitellään monipuolisemmin kuin vaikkapa tuossa sarjassa käsiteltiin Hilkka Laitisen ja Raisa Räisäsen tapauksia.

      Uskottavimmalta vaihtoehdolta tuntuisi, että oli liftatessaan päätynyt väärään kyytiin ja ruumis haudattu johonkin. Ikävä tapaus kyllä, etenkin kun ei ole ratkennut.

    • Anonyymi

      On aika kaukaa haettua, niin tiedän sen : Mutta voisiko olla mahdollista (25v.erolla), että Merjan ja Aulis Käkelän katoamisien takana olisikin samat ihmiset. Etenkin Käkelän tapaukseen on epäilty varsin suoraan romanituttavuuksia, voisiko lähempää taikka kaukaa olla jokin erityinen romanisuku, joka olisi pohjoisten katomisien takana??!

      Taikka, en halua pelkästään romaneva syyllistää, mutta ei kai ne pohjoistenkaan metsät näitä salaisuuksiansa liian kaukaa ja paljoa voi käskeä. Mutta aika vähän pohjoisessa kadonneita on ollut (ja Rovaniemen seutu jo itsessään iso alue), ja ei KATOAMINEN siellä niinkään helppoa taida edelleenkään olla ...

    • Anonyymi

      MISSÄ MERJAN TYÖPAIKKA SIJAITSI?

    • Anonyymi

      JA OLIKO TYÖNANTAJA KUKA?ALKUKIRJAIN,-KIRJAIMET RIITTÄÄ..

      • Anonyymi

        Tuolla se on aijaan linkissä, vanha alibin juttu.


    • Anonyymi

      Jos on liftannut aina aamuisin niin samat autothan siitä ajaa työmatkoja tms. Ehkä oli joku tuttu kyyti ja mies luullut että kyydin tarjoamisesta säännöllisesti palkkana on sitten se mikä se miehen mielestä on.

      • Anonyymi

        Todennäköisemmin ta tai joku satunnainen, vakiliikkujia osattaisiin epäilla, varsinkin jos tapahtuu jotain poikkeavaa. Joku esim rekkakuski ennemin, mikä voinut nähdä aikaisemminkin, mutta yhtä hyvin ensimmäistä kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todennäköisemmin ta tai joku satunnainen, vakiliikkujia osattaisiin epäilla, varsinkin jos tapahtuu jotain poikkeavaa. Joku esim rekkakuski ennemin, mikä voinut nähdä aikaisemminkin, mutta yhtä hyvin ensimmäistä kertaa.

        Tuo on tietysti vain oma arvio, mutta onkohan tutkittu keitä liikkunut siihen aikaan säännöllisesti tai onko ollut edes ketään. Keskon varastolla käy rekkoja, onkohan niiden aikataulut tutkittu. Moni varmasti tiennyt liftauksesta vaikka ei olisi nähnyt.


    • Anonyymi

      Onkohan tämä Merjan kaveripiiri taikka siis yksikään niistä antanut koskaan Merjan katoamisesta haastattelua, jossa olisi suoraan kertonut Merjan elämästä ylipäätänsä?!

      Kyllä kovasti sellaisella haastattelulla olisi tarvetta, että Merjan tapaus muistettaisiin myöskin jatkossa. Vaikka ei toki nimea ja kuvaakaan tarvita, vaan pätevää ja ennenkaikkea suoraa tietoa Merjan elämästä. (Vai onko sellaista haastattelua joskus tehty, itse en ole ainakaan muista sellaista?!?)

    • Anonyymi

      Merja liikkui itseään kovina tyyppeinä pitävien surkimusten kanssa, porukkaan kuului muutama tyttö ja muutama noin liki kolmekymppinen retku. Kalottivartioinnin toimisto sijaitsi osoitteessa Vapaudentie 5, Rovaniemi. Sama rakennus näkyy Google Mapsin kuvissa vieläkin. Vartiointiliikkeen omistajien toimia ei tutkittu kunnolla, koska olivat hyvissä väleissä poliisien kanssa ja kuten tiedätte, se vaikuttaa paljon asioihin.

      • Anonyymi

        Onko sulla ensikäden tietoa tuosta Merjan kaveriporukasta, tai edes toisen käden tietoa? Huhujen mukaan tämä uusi poikaystävä, 34-vuotias mies, olisi aiemmin istunut linnassa seksuaalirikoksesta.


    • Anonyymi

      Joo olen myös kuullu että kaverit muutamat oli epämäärästä sakkia.Olen nyös kuullu Merjaa huomattavasti vanhemmasta miehestä,oli vartija ja ontui toista jalkaansa pahasti.Uskon syyllisten löytyvän näistä tapauksista.

      • Anonyymi

        Nyt sulla on ollu vissiin huonot lähteet, koska ontuva vartija ja Olavi Niemelä ovat eri henkilöitä. Murhainfon nimimerkki Siru83 sekoitti Niemelän ontuvaan vartijaan joskus vuonna 2011 ja markkinoi tätä sekaannusta netissä useita vuosia, mistä sekaannus ilmeisesti johtuu.


      • Anonyymi

        J.S oli Kalottivartiointi Oy toinen omistaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        J.S oli Kalottivartiointi Oy toinen omistaja.

        Se ontuva


    • Anonyymi

      Eipä noissa Merjan kavereiden porukoissa tullut sillä lailla liikuttua, kunhan joskus kaupungilla näin. Noissa muutamassa retkussa oli mukana huumeidenkäyttäjä, sekä viinanmyyjä. Toki tuohon aikaan osa porukkaa oli niin lapsellisia, että valehtelivat käyttävänsä aineita, jotta saisivat hiukan kovan jätkän statusta. Osa mukana pyörivistä tytöistä oli ylipaino yms. ulkonäköongelmista kärsiviä nuoria kapinallisia, jotka nostivat omaa arvoaan kun pyörivät noiden tenukeppien kanssa. He tosiaankin luulivat olevansa jotain suurempaa ja kovempaa kun tunsivat "alan miehiä." Noloahan se on, mutta se oli sitä aikaa. En kyllä ensimmäisenä epäilisi tuota porukkaa mihinkään syylliseksi, kaverit olivat niin tyhmiä, etteivät erottaneet omia pallejaan teepusseista. Ei heistä yhdestäkään olisi ollut tappamaan ketään, saati vielä piilottamaan ruumiin. Jälkeenpäin voi sanoa jälkiviisaasti, että olisikohan poliisin kannattanut tutkia hyvin vartiointiliikkeen taustoja. Tutkinta on taatun varmaan tehty sutaisemalla, koska nämä olivat hyvää pataa poliisien kanssa silloin. Tiedän tapauksia, missä kaveruussuhteet saavat poliisinkin tekemään ihmeellisiä asioita, vaikka olisi syyllisyydestä lähes varma tieto.

      • Anonyymi

        Lopeta ryyppääminen jos tuollaiset vaikutukset.


      • Anonyymi

        Samanlaista oli 80luku ja vielä 90luku, en epäile yhtään, etteikö voisi olla tosi turinaa, taikka vaikka tusina tarinaa ...

        Pitäisi vaan saada juttua lisää, kun Merjan juttu on edelleenkin kovin kiinnostava. Ei juttujen kiinnostavuus vuosien myötä katoa minnekään, ehkäpä sikälikiin päinvastoin ...


    • Anonyymi

      Kirjotin ontuvasta vartijasta ja tienny oon aina heidän olevan eri ihmisiä.Tiesin molemmat,en tuntenu.

      • Anonyymi

        Tunnusta pois vaan, kun kerran tunnut/kerrot tietäväsi vieläkin enemmän ...


      • Anonyymi

        Alkoiko ontuvan sukunimi S ?


    • Anonyymi

      Kolmas jota oon pohtinu syylliseksi:Merjalla oli kuulemma jonkinsortin suhde johonki häntä vanhempaan juoppoluuseriin.

    • Anonyymi

      Itse kyllä jättäisin nuo mainitsemasi "juoppoluuserit" laarin pohjalle, jos potentiaalisia syyllisiä etsitään. Ei heidän kyvyillään tehdä täydellistä henkirikosta mitenkään. Jossain vaiheessa he olisivat puhuneet pilleri/kiljupäissään ohi suunsa, tai muuten tehneet ratkaisevan virheen. Ei noissa tyypeissä yleensäkään ole älyllisiä ominaisuuksia niin paljon, että teko onnistuisi jälkiä jättämättä jossain vaiheessa. Kinkkinen tapaus kaiken kaikkiaan, ja kun syyllistä ei ole selvillä, niin kaikkia pitää epäillä. Huhuja liikkui paljon tapauksen jälkeen. Jopa sellaisia, että ruumis olisi piilotettu kyseisen talon rakenteisiin, lattian alle tai poltettu lämpölaitoksen uunissa. Silloin tekijää ei tarvitsisi kaukaa hakea, mutta huhut ovat huhuja. Jos ruumis joskus löytyisi, olisihan se vuosisadan löytö, toivotaan että näin käy vielä joskus tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Juopot eniten tappaa, eikä ne aina selviä, voinut olla vaikka joku auttamassa ruumiin hävittämisessä. Noista en kyllä tiedä mitään onko perääkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juopot eniten tappaa, eikä ne aina selviä, voinut olla vaikka joku auttamassa ruumiin hävittämisessä. Noista en kyllä tiedä mitään onko perääkään.

        Juoppo sunnuntai aamuna autolla hakemassa merjaa ja sitten puun takana odottanut juoppoporukka joka vienyt merjan suonsilmään. vaikea uskoa. tuolla on sen verran metsää että satunnaisen yrittäjän ei tarvitse kuin jättää ruumis jonnekin kohtaa metsää niin eläimet syö pois. toisaalta merja on voinut itsekin paeta metsään jos joku äijä yrittänyt jollain sivutiellä alleen saada.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juoppo sunnuntai aamuna autolla hakemassa merjaa ja sitten puun takana odottanut juoppoporukka joka vienyt merjan suonsilmään. vaikea uskoa. tuolla on sen verran metsää että satunnaisen yrittäjän ei tarvitse kuin jättää ruumis jonnekin kohtaa metsää niin eläimet syö pois. toisaalta merja on voinut itsekin paeta metsään jos joku äijä yrittänyt jollain sivutiellä alleen saada.

        Juopoillakin on ajokuntoisia auton omistavia kavereita, en kyllä ole noista juoppokavereista mistään muualta lukenut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juoppo sunnuntai aamuna autolla hakemassa merjaa ja sitten puun takana odottanut juoppoporukka joka vienyt merjan suonsilmään. vaikea uskoa. tuolla on sen verran metsää että satunnaisen yrittäjän ei tarvitse kuin jättää ruumis jonnekin kohtaa metsää niin eläimet syö pois. toisaalta merja on voinut itsekin paeta metsään jos joku äijä yrittänyt jollain sivutiellä alleen saada.

        Mitkä eläimet, lähes aina ruumiit löytyy koskemattominan vuosienkin jälkeen, toukat tietysti syö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä eläimet, lähes aina ruumiit löytyy koskemattominan vuosienkin jälkeen, toukat tietysti syö.

        Ai jaa, kyllä ne löydetyt vainajat ovat aina malliin käsi tai ranne tai jalkapöytä. Lapissakin kaksi viikkoa kateissa olleista löydettiin vain käsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai jaa, kyllä ne löydetyt vainajat ovat aina malliin käsi tai ranne tai jalkapöytä. Lapissakin kaksi viikkoa kateissa olleista löydettiin vain käsi.

        Höpöhöpö, erittäin harvoin ovat syötynä edes Lapissa. Jos on paloiteltu ja viskelty osat minne sattuu niin ei välttämättä löydykään paljon. Joensuussa yli vuosi sitten kadonnut nuoti nainen, Lapissa vuosia kateissa ollut hesalainen nuori mies, vanhukset..., koskaan ei kerrota syödyn. Laitahan linkkiä siitä kädestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juoppo sunnuntai aamuna autolla hakemassa merjaa ja sitten puun takana odottanut juoppoporukka joka vienyt merjan suonsilmään. vaikea uskoa. tuolla on sen verran metsää että satunnaisen yrittäjän ei tarvitse kuin jättää ruumis jonnekin kohtaa metsää niin eläimet syö pois. toisaalta merja on voinut itsekin paeta metsään jos joku äijä yrittänyt jollain sivutiellä alleen saada.

        Siinäpä se, että kennällä olisi - 80 vuonna riittänyt viinapäätä, ja samalla autoa ajaen sunnuntain aamuna??!! ....
        Ehkä joku jätkäsakki, joko on ollut aika epävarma tutkinnan aihe, ehkä se linja on jäänyt liian vähälle huomiolle. Olisiko oikea linja, sitä on paha mennä arvioimaan, mutta liian vähän tutkittu linja on ....

        Jotain sekapäistä on Merjan surmaajalla varmasti pitänyt olla. Onko Merja kavereita missään medioissa kunnolla haastatetu ikinä??!! ...


    • Anonyymi

      Merja tapettu?Jos niin ois niin miksi?

      • Anonyymi

        Joku perheellinen. Miksi muuten tappaisi naisen jota yrittää. Liian paljon menetetttävää jos perhe menee.


    • Anonyymi

      Merja teki abortin. Näin olen kuullu.Koska,ei tietoa.

    • Anonyymi

      Rovaniemen poliisitoiminta on ollu täysin välinpitämätöntä,ala-arvoista ja tekijä on poliisin suojeluksessa ollu koko ajan johtuen mistä lie.

    • Anonyymi

      Tätä ketjua lukiessa selviää kyllä, miksi poliisi oli niin välinpitämätön tutkimuksissaan. Jututetaan kaverihengessä muodon vuoksi potentiaalista syyllistä ja annetaan olla sen jälkeen.

    • Anonyymi

      Ei tästä taida olla kovinkaan helpolla ratkeamaan. Mitään tutkintalinjaa, jossa olisi mitään lähellekään varmaa tietoa ollut ei ole koskaan ollutkaan. Ja aika alkaa ollut peittänyt ne jäljet varmaan, joita joskus olisi voinut olla, voisi olettaa ...

      Muutenhan tämä on katoamistapauksena jotenkin sieltä mieleenpainuvimmasta päästä. Varmaan ensimmäinen katoamien, josta itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten lukenut ...

      Mutta onko koskaan media saanut haastatelluksi tuota Merjan kaveripiiriä ja siihen kuuluvia henkilöitä?! En ole koskaan sellaista haastattelua nähnyt, mutta kaiken kaikkiaan olisi ihan kiva lukea nimenomaan heidän suustaan suoraan kerrottuna viimeisien päivien (ja Merja V:n viimeisen kesän) tapahtumista, koska siitä voisi jotain tunnelmana tulla sellaista mikä ei ole epäsuorista tiedotteista välittynyt...

      • Anonyymi

        Ei jälkeäkään -kirjasta löytyy monipuolisesti esimerkiksi Merja Vaaran katoamisesta. 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei jälkeäkään -kirjasta löytyy monipuolisesti esimerkiksi Merja Vaaran katoamisesta. 👍

        Niin löytyy, ja haastateltiinko Merjan kaveraita siihen, vai oliko ne jostain aikaisemmista poimittuja?! "Päivikki"nimellä siinä tätä Merjan kaveria ainakin kutsuttiin, miksihän ei ole halunnut koskaan (ilmeisesti) kunnon haastattelua antaa ... Toki nuoria olivat silloin, ja päihteitäkin käyttivät, ja mikään ei viitanne, että muuta kuin alkoholia käyttivät, kai ...


      • Anonyymi

        Nimenomaan "Ei Jälkeäkään" - kirjaan oli saatu ainakin joltain Merjan ystävältä tuore haastattelu. Tälläisiä rikoskirjoja harvat kuitenkin lukevat. Eli sikäli voisi olla mukavaa -vaikkakin melkein mahdottomat tuntuisen ratkaisun kannalta-, että vielä joku kunnon lehtikin saisi haastatella ystäviä, kavereita, näkijöitä, kokijoita sen ajan kautta, kun ne vielä muistissa ovat ...


    • Anonyymi

      Oulu tai Turku,jommassakummassa 27v sitte kadonneen miehen tutkimukset avataan uudelleen.Jossain sentään tehdään töitä ,Rovaniemellä ei olla tehty Merjan katoamisen eteen eikä tehdä yhtään mitään.Oon tutkinu tapausta jonkinverran ja huomannu kyttien olevan täysin välinpitämättömiä Merjan katoamiseen.Käsittämätöntä.

      • Anonyymi

        Varmasti tekevät siinäkin jos tulee uusi vihje.


    • Anonyymi

      Tästä pitäisi tehdä omat tutkmukset : eli miten on poliisissa kadonneitten tapausten tutkintä kehittynyt, vaikkapa tuosta Merja tapauksesta lähtien??!

      Ei tietenkään poliisilla voi olla resursseja asiaa jatkaa, jos ei ole tietoa/todisteita johonkin päin, kuten ei ole ollut Merjan tapauksessa. Mitä sitten tapahtunut muutosta vaikkapa Ristikankareen tai Räisäsen tapauksiin (toki ihan eri puolilla maata, molemmat)??! ... Varmaan olisi erinomaista, jos joku yksikkö olisi, joka voi keskittyä peläkästään kadonneisiin (=tosin kriitiikin pelossa, vrt.nyt.tapaukset tuskin tullaan perustamaan?!) ...

    • Anonyymi

      Merjan tapausta pitäisi jatkaa nyt, ja heti. Merjan tunteneet alkaa olla sen ikäisiä, että olisi jututettava, jos mielii vielä muistoja saada.

      Liian vähän tästä tapauksesta on edelleen tietoja. Ja siitäkin huolimatta, että oli ensimmäisiä katoamistapauksia, jotka sai jokseenkin "hyvän huomion" koko kansalta, eli muistetaan muuallakin tosiaan kuin Lapissa. Tätä edelliset on vastaavat selvinneet, tai eivät saaneet huomiota yhtä paljon.

      Toivon, että "kaverit" avautuisi vielä medioille lisää, että tapaus ei jäisi koskaan unholaan. Kovin paljon kiinnostaisi tietää, mitä Merjalle todella tapahtui, vaikka esim.itse olen aika nuori ollut kys.vuonna, tai ehkä juurikin siksi ...

    • Anonyymi

      "kaverit" lainausmerkeissä ei tässä tarkoittane että eivät olisi kaveraita. Vaan kaikki jotka tuttaviksi voi tunnistaa. Olisi kyllä erittäin kiintoisaa kuulla heitä ...

    • Anonyymi

      Aika myöhään eli V.-99 Merja julistettiin kuolleeksi. Tai kaiketi se oli käytäntö siihen aikaan ...

    • Anonyymi

      Äsken vasta kerrottiin lehdessä että silminnäkijän mukaan olisi noussut rekan kyytiin. Paljon mahdollista ja silloin ruumis voi olla missä tahansa tai pieni mahdollisuus että hengissäkin ulkomailla.

      • Anonyymi

        Näinpä näin, Lappi Suomessakin laaja, ja voi ihan yhtä hyvin Ruotsiin tai Norjaankin olla tuolla tavalla piiloitettu. Jotenkin silti tulee mieleen kuva, että olisi Suomen puolella, en tiedä mistä tulee se kuva. Voisiko olla joku tuttu ollut rekkakuski ollut??! Tai sellainen joka tiedettäisiin, että oli ollut kyydissä??!!

        Aika ikävä näitä on sikäli spekuloida, että yhä vaikeampi on todistaakaan. Mutta aina vaan tuntuu, että kaikkea ei ole tuotu esille.

        Vaikea arvella, että olisi kuitenkaan saatu Rovaniemen lähiseudun/tuttujen kautta kaikki tapahtumaan (kun syytä/motiivia ei ole löytynyt). Ja todella vaikea olisi uskoa, että hengissä olisi enää jossain, tai sitten on kyllä paljon mitä ei julkisuudessa olis tiedetty, en usko.


    • Anonyymi

      "Merja oli kuitenkin lähipiirinsä kanssa ahkera ravintoloissa kävijä. Nuori ja sosiaalinen henkilö voi hyvinkin juuri ravintolassa tutustua moniin erilaisiin henkilöihin, joitten taustat selviävät vasta paljon myöhemmin, ja jossakin paljon rauhallisemmassa paikassa kuin ravintolat."

      Mitään mahdolliisuuksia olisikohan ollut, että Merja olisi esim.sellaisessa ravintolassa joskus käynyt, jossa käy myöskin ammattiautoilijoita. Jos sellaisessa olisi tietoa, niin varmasti mahdollinen sauma vielä ratkaisuun ... Mutta varmaankin kaveripiiri olisi tämä huomannut näinä aikoina kertoakin, luultavasti ...

    • Anonyymi

      Samalta kylältä oleva peräkammarin poika sattunut kohdalle aamulla. Halunnut antaa muutakin kyytiä kuten ennenkin. Ei ole otettu vakavasti niinkuin ei ennenkään. Halut voittaneet tällä kertaa. Haudattu valmiiksi avattuun hautaan jaatilan hautausmaalla johon sitten vähän ajan päästä haudattu peräkammarin pojan sukulainen. Siunaustilaisuudessa tekijäkin saanut sielulleen rauhan.

      • Anonyymi

        En kovinkaan paljon usko, että olisi samalta kylältä, mutta uhrin tuntematon henkilö. Jos olisi taas uhrin tuttu, niin ainakin vihjeissä olisi paljon nähty.

        Sikäli kallistuisin siihen, että tekijä ei ollut samalta kylältä, muuten olisi moniakin vihjeita osoittaa siihen(kin) suuntaan.

        Korkeintaan tuttu lienee ollut sikäli, että samassa kyydissä ei ehkä/pakosti Merja matkustanut silloin 27.7. -80 ensimmäistä kertaa. Mutta oliko se niin vai eikö??! ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kovinkaan paljon usko, että olisi samalta kylältä, mutta uhrin tuntematon henkilö. Jos olisi taas uhrin tuttu, niin ainakin vihjeissä olisi paljon nähty.

        Sikäli kallistuisin siihen, että tekijä ei ollut samalta kylältä, muuten olisi moniakin vihjeita osoittaa siihen(kin) suuntaan.

        Korkeintaan tuttu lienee ollut sikäli, että samassa kyydissä ei ehkä/pakosti Merja matkustanut silloin 27.7. -80 ensimmäistä kertaa. Mutta oliko se niin vai eikö??! ...

        Älyttömän vähän nähty vaihtoehto kyllä tässä, että tekijä olisi Jaatilasta Merjan aikasemmin tuntenut henkilö ...

        Sellaisia henkilöitä liekö ikinä pohdittukaan?! Ja etenkin sellaisia, jotka autoilivat tuolloin!?

        Mitenhän paljon Merja V. oli (vai oliko edes??) tekemisissä Jaatilassa tuntemiensa nuorten miesten kanssa ?!! ...


      • Anonyymi

        Peräkammarin tytöllä mielikuvitus lentää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peräkammarin tytöllä mielikuvitus lentää.

        Todella paljon oli/on noissa ent.Rovaniemen maalaiskunnan keskuksissa edelleen työttömiä/syrjäytyneitä nuoria miehiä. En sikäli epäilisi, vaikka niin olisi mahdollista ...

        Jos joku saanut satunnaisen keikan/mahdollisuuden, niin luullut sitä kautta liikoja paljon itsestään. Monesti vaan on, että tekijä on jopa "yllättävän" lähellä ollut itse uhria ...


    • Anonyymi

      Totta,tekijä voi olla läheltä,tuo toisen hautaan laitto voi olla tutkimisen arvonen juttu!

    • Anonyymi

      Onko tuota väittävällä faktatietoa peräkammarinpojan sukulaisen hautajaisista?

      • Anonyymi

        Toisten haudoistahan ne kaikki kadonneet löytyy, miksi ihmeessä tätä ei ole ennen keksitty :)


      • Anonyymi

        Ei, muutenha faktat olisi jo kerrottukin (aikoja sitten) ... Eli näihin keskusteluihin laitetaan ajatuksia/arveluja, ja tutkinnalle annetaan ne vihjeet (jos on) ...


    • Anonyymi

      Peräkammarin poika olisi liikkunut aamuseitsemältä sunnuntaina? En usko, makaavat perimätiedon mukaan kammarissa puoleen päivään asti, vievät herättyään laskiämpärin ja menevät takaisin nukkumaan tai aloittavat juopottelun, näin ainakin luulen.

      • Anonyymi

        Jaa´a, tuota ja noin, "peräkammarinpoika" on maaseudun kaveri, eikö näin?! Rovaniemen mlk:n ent.taajamat eivät ole niinkään maaseutua ...

        Ihan rehvastamatta, uskotko tosiaan älyttömipäänkään kliseisyyteen yltävän "peräkammarin poijjan" toistavan ihan joka päivä samaa rataa/säveltä??! Jos ja KUN aikaa olisi vapaasti, niin siinä voi tapahtua muuta paljonki kuin nukkua ja toistella ruutiineita päivästä kolmanteen ...

        Kuitenkin luulisin/uskoisin, että Jaatilassa joku olisi sellaisen tyypin (nykykielellä mahd.: "stalkkaajan" (=luultavasti) huomannutkin, ja siitä aikoinaan kertonutkin. Tuskin Merja V. olisikaan sellaisen kyytii mennyt, paitsi jos pakolla olisi vaadittu. Ja ei tämä ole ihan todennäköisin tapahtuma. Mutta mahdollinen kuitenkin, ja liian vähän pohdittu kyllä ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa´a, tuota ja noin, "peräkammarinpoika" on maaseudun kaveri, eikö näin?! Rovaniemen mlk:n ent.taajamat eivät ole niinkään maaseutua ...

        Ihan rehvastamatta, uskotko tosiaan älyttömipäänkään kliseisyyteen yltävän "peräkammarin poijjan" toistavan ihan joka päivä samaa rataa/säveltä??! Jos ja KUN aikaa olisi vapaasti, niin siinä voi tapahtua muuta paljonki kuin nukkua ja toistella ruutiineita päivästä kolmanteen ...

        Kuitenkin luulisin/uskoisin, että Jaatilassa joku olisi sellaisen tyypin (nykykielellä mahd.: "stalkkaajan" (=luultavasti) huomannutkin, ja siitä aikoinaan kertonutkin. Tuskin Merja V. olisikaan sellaisen kyytii mennyt, paitsi jos pakolla olisi vaadittu. Ja ei tämä ole ihan todennäköisin tapahtuma. Mutta mahdollinen kuitenkin, ja liian vähän pohdittu kyllä ...

        No epä usko että joku peräkammarinpoika omaisi niin psykopaattisia luonteenpiirteitä että tappaisi nuoren tytön ja raahaisi sen jälkeen ruumiin jonkun sukulaisensa hautaan. Psykopaatteja on poliiseissa ja politiikoissa, ei peräkammarinpojissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No epä usko että joku peräkammarinpoika omaisi niin psykopaattisia luonteenpiirteitä että tappaisi nuoren tytön ja raahaisi sen jälkeen ruumiin jonkun sukulaisensa hautaan. Psykopaatteja on poliiseissa ja politiikoissa, ei peräkammarinpojissa.

        Kuka/mikä taho on laatinut listan, jossa peräkammarista ei psykopaatteja löydy ... Ilmeisesti tämän "teorian" mukaan ainakaan poliitikot, poliisit, ja muuta valtion maksattamat asuvat jotenkin paremmissa paikoissa/oloissa ... Vaikea sulkea pois (varsinkaan, kun tuo termi on niin p..keleen yleistävä ja alistavakin?), mutta jos aikaa on hillittömästi, ja naista ei omaa löydy, niin mahdollinen kuitenkin on ... Sekä myös että : nuoret miehet monesti tykkäävät ajella autolla, ja baareissakin käydä (kuten nuoret naisetkin, kylläpä kyllä ... ) ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka/mikä taho on laatinut listan, jossa peräkammarista ei psykopaatteja löydy ... Ilmeisesti tämän "teorian" mukaan ainakaan poliitikot, poliisit, ja muuta valtion maksattamat asuvat jotenkin paremmissa paikoissa/oloissa ... Vaikea sulkea pois (varsinkaan, kun tuo termi on niin p..keleen yleistävä ja alistavakin?), mutta jos aikaa on hillittömästi, ja naista ei omaa löydy, niin mahdollinen kuitenkin on ... Sekä myös että : nuoret miehet monesti tykkäävät ajella autolla, ja baareissakin käydä (kuten nuoret naisetkin, kylläpä kyllä ... ) ...

        Lähinnä kuulostaa lapselliselta tuo peräkamarin pojasta puhuminen, ainoa mistä saatu vihje on kuitenkin rekkaa minkä kyytiin olisi noussut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähinnä kuulostaa lapselliselta tuo peräkamarin pojasta puhuminen, ainoa mistä saatu vihje on kuitenkin rekkaa minkä kyytiin olisi noussut.

        Totta kyllä, ja varmaan peräkammarin mies olisi jo poikanakin tunnustanut. Ja tapaus saanut sikäli jo alussa joitain ymmärrettävämpi piirteitä ainakin ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No epä usko että joku peräkammarinpoika omaisi niin psykopaattisia luonteenpiirteitä että tappaisi nuoren tytön ja raahaisi sen jälkeen ruumiin jonkun sukulaisensa hautaan. Psykopaatteja on poliiseissa ja politiikoissa, ei peräkammarinpojissa.

        Miten se "peräkammarinpoika" määritellään??!!

        Poliitikko, tai vaikuttaja tai virkamies, tai poliisi voi asua koko ajan, suht.säännöllisesti tai vain virkakomennuksillaan lapsuudenkodissaan. Saati muut sitten ...

        Tälläisissä ceisseissä ... mikään ei, käy ... eikä saa spekuloidakaan ... miksi ..??!!

        "Psykopaatteja on poliiseissa ja politiikoissa, ei peräkammarinpojissa."

        Jos poliisi tai poliitikko asuu väliaikaisesti tai kokonaan lapsuudenkodissaan, niin hän on kaiketi tällöiin "Peräkammarinpoika/-tyttö" ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se "peräkammarinpoika" määritellään??!!

        Poliitikko, tai vaikuttaja tai virkamies, tai poliisi voi asua koko ajan, suht.säännöllisesti tai vain virkakomennuksillaan lapsuudenkodissaan. Saati muut sitten ...

        Tälläisissä ceisseissä ... mikään ei, käy ... eikä saa spekuloidakaan ... miksi ..??!!

        "Psykopaatteja on poliiseissa ja politiikoissa, ei peräkammarinpojissa."

        Jos poliisi tai poliitikko asuu väliaikaisesti tai kokonaan lapsuudenkodissaan, niin hän on kaiketi tällöiin "Peräkammarinpoika/-tyttö" ...

        Miksi peräkammarin tytöllä on pakkomielle peräkammarin pojista?


    • Anonyymi

      Jonkun kyytiin mennyt, pysähdytty sivutielle "kuselle" ja siellä alkanut kähmintä. Tyttö pannut vastaan ja kolkattu kuoliaaksi. Ilmeisesti kuitenkin kuljetettu sitten kauemmaksi koska luulisi, että poliisi on käynyt nuo sivutiet läpi mihin voi pysähtyä kotimatkan varrella.

      • Anonyymi

        "Kemijoki( Giemajohka) on suomen pisin joki, pituutta sillä on 550 kilometriä."

        Ei pakosti ole Kemijokeen viskattu (mistä sitä tietää??!), mutta joen varretkin on sellaiset varmasti, että paju- tm.pusikkoon tarttuneena ihan hyvin sinne jäänyt. Eli Kemijoki ja sen varret (minne asti??) jo älyttömän vaikeita löytää mitään ... Sivuteitä toki, joitten varsia perkaamatta ainakin xxx - kilometrejä ... Kaikkiin paikkoihin vaikea päästäkään ... Tosin iso auto (ehkä) ei niihin päässytkään ... Mutta voihan ajelehtia tuollaisessakin virrassa, vaikkapa niin ...


    • Anonyymi

      Kadonneista kautta aikain vaikeimmin löydettäviä, Kemijoen JA MUITTEN jokien varret, ja tienvarret kaikkiin suuntiin Rovaniemeltä. Ei tarvitse kummoinen paikka olla edelleenkään, niin löytäminen varsin vaikeaa ...

      Tämä varmaan on tapaus josta ensimmäisenä ole itse suomlaisesta kadonneesta lukenut muutamia vuosia tapahtuneen jälkeen, sikälikin kiinnostaa ... Joltain pohjalta tuntuisi (sikäli??!), että tämän voisi vielä ratkaistakin joku osaava tutkinnasta perillä oleva ... Mutta miten kauan näillä vihjeillä ... ??!! ....

      • Anonyymi

        Jostain syystä tapaus on myös mua kiinnostanut jo pidempään, vaikken ole koskaan kyseisillä tiluksilla mitenkään edes ollut ja tapaus on itseäni huomattavasti vanhempi. Vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, varmaan enää löytää kuin korkeintaan sattuman kautta. Kamalaa omaisten takia. En tiedä, onko Merja Vaaralla ollut esimerkiksi siskoja tai veljiä, mutta vanhemmista ainakin äiti on kait kuollut. Muistaisin jostain joskus lukeneeni. Mutta joka tapauksessa olisi sinänsä suotavaa, että tapaus ratkeaisi. Jos keinot vain suinkin löytyvät, edes omaisten takia.


    • Anonyymi

      Merja Vaaran tapauksesta tulee vieläkin vihjeitä. Tosin eipä taida kovin todennäköisiltä tuntua, kun "kaljakuppilavihjeistä" lähinnä huomautellaan.
      Joka tapauksessa listakärkeä itselläni, jonka toivoisi vielä selviävän. Eikä nyt voi sanoa, että "vähälle huomiolle" olisi jäänyt, itse muista että ensimmäinen kadonneesta suomalaisesta kertonut juttu, jonka muista joskus lukeneeni, olisi ollut nimen omaan Merjasta.
      Hyvä, kokoava juttu, joskaan ei mitään uutta tarjoile :

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009245940.html

      • Anonyymi

        Tuo vartiointiliikkeen osaomistaja tuntuu todennäköisimmältä, ollut varmaankin mustasukkainen ja oli enää kolme päivää aikaa toimia ennen kuin työt olisi loppuneet.

        ”Vaikka Vaaralla olisi ollut vielä kolme työvuoroa, ei häntä ole sen jälkeen työpaikalla näkynyt”, vartiontarkastaja kertoi poliisille. Hän luonnehti Merjaa rauhalliseksi ja tasapainoiseksi tytöksi.

        Liikkeen toinen osaomistaja ja vartijana työskennellyt mies kertoi soittaneensa Merjalle vielä työvuoronsa päätyttyä kolmen aikoihin ja tarjonneensa aamukyyditystä kotiin Jaatilaan. Merja oli kieltäytynyt, sanonut menevänsä liftaamalla ja luvannut tulla töihin taas klo 19.

        Mies oli aiemmin kuljetellut Merjaa kotiinsa muutamia kertoja. Ystävälleen Merja oli kertonut, että oli ollut miehen kyydissä muutaman kerran, mutta ei enää mene, vaan liftaa kotiinsa.

        Muutama päivä ennen katoamista Merja oli uhannut ottaa lopputilin. Kyse oli siitä, että vartija oli huomauttanut Merjaa suhteesta mainetta kantaneeseen mieheen. Vartijan mielestä suhde ei sopinut Merjan vastuullista työtä ajatellen. Merja oli kuitenkin lopulta lupautunut olemaan työssä työsuhteen loppuun asti."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo vartiointiliikkeen osaomistaja tuntuu todennäköisimmältä, ollut varmaankin mustasukkainen ja oli enää kolme päivää aikaa toimia ennen kuin työt olisi loppuneet.

        ”Vaikka Vaaralla olisi ollut vielä kolme työvuoroa, ei häntä ole sen jälkeen työpaikalla näkynyt”, vartiontarkastaja kertoi poliisille. Hän luonnehti Merjaa rauhalliseksi ja tasapainoiseksi tytöksi.

        Liikkeen toinen osaomistaja ja vartijana työskennellyt mies kertoi soittaneensa Merjalle vielä työvuoronsa päätyttyä kolmen aikoihin ja tarjonneensa aamukyyditystä kotiin Jaatilaan. Merja oli kieltäytynyt, sanonut menevänsä liftaamalla ja luvannut tulla töihin taas klo 19.

        Mies oli aiemmin kuljetellut Merjaa kotiinsa muutamia kertoja. Ystävälleen Merja oli kertonut, että oli ollut miehen kyydissä muutaman kerran, mutta ei enää mene, vaan liftaa kotiinsa.

        Muutama päivä ennen katoamista Merja oli uhannut ottaa lopputilin. Kyse oli siitä, että vartija oli huomauttanut Merjaa suhteesta mainetta kantaneeseen mieheen. Vartijan mielestä suhde ei sopinut Merjan vastuullista työtä ajatellen. Merja oli kuitenkin lopulta lupautunut olemaan työssä työsuhteen loppuun asti."

        Tuo toinen osaomistaja varmaankin J.S?


    • Anonyymi

      Lapissa omat säännöt, mitään ei tutkita henkirikoksina ellei ruumista löydy, ei Antinkaan vaikka ilmiselvästi on murhattu, ei Raisan katoaminekaan sen selvemmin ole henkirikos.

      Mitä se edes muuttaa, kadonneita voi etsiä joka tapauksessa ja tuomita murhasta jos todisteet riittää. Yhtä hyvin voidaan turkia murhana ja todeta myöhemmin ettei ole todisteita murhasta tai selviää onnettomuudeksi.

      • Anonyymi

        Lapissa ei tälläisissä tapauksissakaan mitään "omia sääntöjä" ole. Sen sijaan mahdollisuuksia on laajojen alueitten suhteen vaikka mitenkä paljon, ja poliiseja on siellä nykyisin liian vähän jo muutenkin, resurssipulasta on paljon puhuttu.
        Jokainen voi koettaa miettiä miten vaikeaa on organisoida etsintöjä noilla alueilla, jos jotain vihjeitä tulee. Jos alueet on hyvin laajoja ja vihjeet melko epämääräisiä, ja silti vähillä resursseilla pitäisi olla jatkuvasti tekemässä mahdottomasta mahdollinen, niin kyllä se aika raskasta saattaa aika ajoin noin virankin puolesta olla, eikö?!

        Toki Merjan tapaus olisi varmastikin murhatutkinnan - muodon ansainnut, ehkä jos tapahtunut parikymmentä vuotta myöhemmin, niin olisi sen saanutkin!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapissa ei tälläisissä tapauksissakaan mitään "omia sääntöjä" ole. Sen sijaan mahdollisuuksia on laajojen alueitten suhteen vaikka mitenkä paljon, ja poliiseja on siellä nykyisin liian vähän jo muutenkin, resurssipulasta on paljon puhuttu.
        Jokainen voi koettaa miettiä miten vaikeaa on organisoida etsintöjä noilla alueilla, jos jotain vihjeitä tulee. Jos alueet on hyvin laajoja ja vihjeet melko epämääräisiä, ja silti vähillä resursseilla pitäisi olla jatkuvasti tekemässä mahdottomasta mahdollinen, niin kyllä se aika raskasta saattaa aika ajoin noin virankin puolesta olla, eikö?!

        Toki Merjan tapaus olisi varmastikin murhatutkinnan - muodon ansainnut, ehkä jos tapahtunut parikymmentä vuotta myöhemmin, niin olisi sen saanutkin!?

        Antin tapauksessa Ivalon poliisi selvästi suojelee murhaajia, mistäs sen tietää jos suojelevat Merjankin murhaajaa.


    • Anonyymi

      "Mies oli aiemmin kuljetellut Merjaa kotiinsa muutamia kertoja. Ystävälleen Merja oli kertonut, että oli ollut miehen kyydissä muutaman kerran, mutta ei enää mene, vaan liftaa kotiinsa."

      Vähintään jotain jännitettä on osaomistajan ja Merjan välillä ollut. Tosin eipä se mitään todista, eikä ihme olekaan. Tuskin näennäesesti ventovieraan vanhemman miehen ja vielä ala-ikäisen tytön välit nyt voi kai täysin tasavertaiset noin vain ollakaan.

      Mitä tulee "Lapin sääntöihin", niin aika harvat katoamiset yleensäkään on murhatutkinnan statusta saaneet koskaan. Tosin kyllä Merja Vaaran ja esim.Pia Ristikankareen tapaukset sitä varmasti on ihan yhtä varmasti kuin Raisa Räisäsenkin. Eikä ole mitään järkeä epäillä, että Merja Vaara esimerkiksi olisi tuon 42 vuotta ollut tahallaan kadoksissa, ja myös onnettomuuden mahdollisuus on aika minimaalisen vähäinen.
      Tietenkin käytännöt voi jonkin verran vaihdella, ja 42 vuotta sitten tutkimusmahdollisuuksiakin oli paljon vähemmän. Kun mitään ei täysin voitu sulkea pois, niin tutkittiin vain kodonneena tapauksena. Mitä käytännössä oltaisi voitu tehda toisin jos murhatutkintana, kun tavaroita tai muitakaan jälkiä ei tiedetty??! ...

      • Anonyymi

        Jos laskisi näin : Rekka olisi pikkuteillä aamuisena sunnuntaina varmasti helposti havaittu (myöhemminkin ehkä jäljistä?), ja ihan pääteitten varsille ei kuitenkaan valoisan aikana lähdetä esim.lapiohommiin varmastikaan.
        Toisaalta sunnuntaiaamu aikainen ei "saalistajien" ajankohta kaiketi ole Rovaniemelläkään ollut parhaillaan. Koska kuitenkin oli valoisaa ja niin päin pois, jolloin voi huomatuksi tulla.

        Eli "yksikertainen vaihtoehto todennäköinen" - periaatteella vartiointiliikkeen kaveri tuntuisi kuitenkin hyvin mahdolliselta. Tunsi varmasti maastotkin kaupungin ympäristöstä? Oliko rovaniemeläinen alunperinkin mahdollisesti, laaja aluehan sekin kyllä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos laskisi näin : Rekka olisi pikkuteillä aamuisena sunnuntaina varmasti helposti havaittu (myöhemminkin ehkä jäljistä?), ja ihan pääteitten varsille ei kuitenkaan valoisan aikana lähdetä esim.lapiohommiin varmastikaan.
        Toisaalta sunnuntaiaamu aikainen ei "saalistajien" ajankohta kaiketi ole Rovaniemelläkään ollut parhaillaan. Koska kuitenkin oli valoisaa ja niin päin pois, jolloin voi huomatuksi tulla.

        Eli "yksikertainen vaihtoehto todennäköinen" - periaatteella vartiointiliikkeen kaveri tuntuisi kuitenkin hyvin mahdolliselta. Tunsi varmasti maastotkin kaupungin ympäristöstä? Oliko rovaniemeläinen alunperinkin mahdollisesti, laaja aluehan sekin kyllä?

        Onkohan tuolla vartijamiehellä mitään alibia, jos on niin sitten rekka seuraavaksi todennäköisin. Iän puolesta mies todennäköisesti vielä elossa. En muista aikaisemmin tuosta lukeneeni, toinen omistaja kai asui työpaikan rakennuksessa ja sitäkin epäilty, mutta oli ainakin naimisissa.


      • Anonyymi

        Merja tainnut olla aika vapaamielinen ja vaihtanut miehiä, varmaan siksi halusi liftatakin että tapaisi uusia. Ei siis halunnut vakavaa suhdetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Merja tainnut olla aika vapaamielinen ja vaihtanut miehiä, varmaan siksi halusi liftatakin että tapaisi uusia. Ei siis halunnut vakavaa suhdetta.

        Ei kukaan varmasti sen takia ole liftannut, että on vapaamielinen. Vapaamielisimmätkin tahtoo jollakin tavalla tutustua, eikä sitä liftatessa voi oikein autolla ajaessa tapahtua, paitsi jos liftaa säännöllisesti samalla kyydillä, niin se EHKÄ voisi olla mahdollista, ei muutoin.

        Merja Vaara toki halusi liftata sen takia, että se kaiketi oli kätevin tapa (ja edullisin) kulkea 40kilometrin matka Rovaniemeltä kotiinsa. Mutta ei voi sanoa, että se olisi ollut mitenkään turvallista nuorelle naiselle tuolloin, eikä ole vieläkään. Koska sellaisia ihmisiä vaan on olemassa jotka käyttää tilaisuuden hyväksi. Oli ne sitte vähän tutumpia, tai tuntamattomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan varmasti sen takia ole liftannut, että on vapaamielinen. Vapaamielisimmätkin tahtoo jollakin tavalla tutustua, eikä sitä liftatessa voi oikein autolla ajaessa tapahtua, paitsi jos liftaa säännöllisesti samalla kyydillä, niin se EHKÄ voisi olla mahdollista, ei muutoin.

        Merja Vaara toki halusi liftata sen takia, että se kaiketi oli kätevin tapa (ja edullisin) kulkea 40kilometrin matka Rovaniemeltä kotiinsa. Mutta ei voi sanoa, että se olisi ollut mitenkään turvallista nuorelle naiselle tuolloin, eikä ole vieläkään. Koska sellaisia ihmisiä vaan on olemassa jotka käyttää tilaisuuden hyväksi. Oli ne sitte vähän tutumpia, tai tuntamattomia.

        Häh, ei siihen montaa minuuttia kulu että vaihtaa yhteystiedot tai sopii tapaamispaikan jos siltä tuntuu ja mikä estää käymästä pusikossakin, ei kovinkaan harvinaista. Monet tekee rahastakin, kuvitteletko prostituoiitujen tutustuvan asiakkaisiin.

        Ei se sen turvallisempaa ole lähteä baarista tunetmattoman mukaan tai laskea nettituttavuutta asuntoon, joskus käy huonosti, useimmiten ei.

        Merjalle tarjottiin kyytiä ja jopa asuntoa yöpymiseen, ei kelvannut vaan halusi liftata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häh, ei siihen montaa minuuttia kulu että vaihtaa yhteystiedot tai sopii tapaamispaikan jos siltä tuntuu ja mikä estää käymästä pusikossakin, ei kovinkaan harvinaista. Monet tekee rahastakin, kuvitteletko prostituoiitujen tutustuvan asiakkaisiin.

        Ei se sen turvallisempaa ole lähteä baarista tunetmattoman mukaan tai laskea nettituttavuutta asuntoon, joskus käy huonosti, useimmiten ei.

        Merjalle tarjottiin kyytiä ja jopa asuntoa yöpymiseen, ei kelvannut vaan halusi liftata.

        Taas yhä älyttömämmäksi menee jutut. Että liftarit pitäisi rinnastaa prostituoituihin?
        Baarissakin ehtii tutustua ihmisiin, mutta ei sekään tietysti silti turvallista ole.

        Ylemmässä osassa tätä ketjua on viitattu mm."Ei jälkeäkään" - kirjaan. Sekin antaa Merja Vaaran tunteneitten suulla informaatiota Merja luonteesta, ja myös suhteesta vastakkaiseen sukupuoleen. Teini-ikäinen on usein vielä epävarma tunteistaan, siksi se että on poikaystäviä, ei nyt vielä ole rinnastus kevytkenkäiseen luonteeseen.

        Eikä Merja Vaara missään nimessä tiettävästi liftannut minkään muun seikan vuoksi, kun sen että liftaaminen vain oli kätevä tapa matkustaa tuo kotimatka. Muun arvuuttelukin tuntuu älyttömältä, henkilön tunteneitten mielestä varmaan loukkaavaltakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yhä älyttömämmäksi menee jutut. Että liftarit pitäisi rinnastaa prostituoituihin?
        Baarissakin ehtii tutustua ihmisiin, mutta ei sekään tietysti silti turvallista ole.

        Ylemmässä osassa tätä ketjua on viitattu mm."Ei jälkeäkään" - kirjaan. Sekin antaa Merja Vaaran tunteneitten suulla informaatiota Merja luonteesta, ja myös suhteesta vastakkaiseen sukupuoleen. Teini-ikäinen on usein vielä epävarma tunteistaan, siksi se että on poikaystäviä, ei nyt vielä ole rinnastus kevytkenkäiseen luonteeseen.

        Eikä Merja Vaara missään nimessä tiettävästi liftannut minkään muun seikan vuoksi, kun sen että liftaaminen vain oli kätevä tapa matkustaa tuo kotimatka. Muun arvuuttelukin tuntuu älyttömältä, henkilön tunteneitten mielestä varmaan loukkaavaltakin.

        Miksi pitäisi, mutta paljonhan niitä on liftareina, jotkut harrastaa vain rekkoja.

        Useita poikaystäviä ollut vähälle aikaa ja viimeisen kanssa hyvinkin kevytmielinen, ei halunnut vakavaa suhdetta. Monella on useita yhtä aikaa, en tiedä tuosta, mutta en ihmettelisi seikkailuja myöskään kyydin antajien kanssa.

        Miksi haluat kieltää että halusi liftata vaikka ei olisi ollut pakko kun tarjottiin kyytiä ja jopa asuntoa.

        "Uusi miesystävä oli astunut kuvioihin juhannuksena. Tästä miehestä Merjalla oli äidin kanssa ”pientä suukopua”, koska miehellä oli maine ja se oli äidin mukaan epämääräinen. Merja oli vakuuttanut äidille, ettei mies merkitse hänelle kovin paljoa ja että suhde oli kaverillinen.

        Kadotessaan Merjalla ei ollut äidin mukaan kuin muutama markka. Äiti oli tarjonnut taksirahaa, mutta Merja ei ottanut. Veli tarjosi Rovaniemen asuntonsa avainta, että sisko saisi mennä sinne nukkumaan yövuorosta, mutta Merja ilmoitti haluavansa tulla kotiin.

        Liikkeen toinen osaomistaja ja vartijana työskennellyt mies kertoi soittaneensa Merjalle vielä työvuoronsa päätyttyä kolmen aikoihin ja tarjonneensa aamukyyditystä kotiin Jaatilaan. Merja oli kieltäytynyt, sanonut menevänsä liftaamalla ja luvannut tulla töihin taas klo 19."

        Vartijalla taitaa olla alibi, joten tuo rekkaan nousu lienee olla uskottavin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi, mutta paljonhan niitä on liftareina, jotkut harrastaa vain rekkoja.

        Useita poikaystäviä ollut vähälle aikaa ja viimeisen kanssa hyvinkin kevytmielinen, ei halunnut vakavaa suhdetta. Monella on useita yhtä aikaa, en tiedä tuosta, mutta en ihmettelisi seikkailuja myöskään kyydin antajien kanssa.

        Miksi haluat kieltää että halusi liftata vaikka ei olisi ollut pakko kun tarjottiin kyytiä ja jopa asuntoa.

        "Uusi miesystävä oli astunut kuvioihin juhannuksena. Tästä miehestä Merjalla oli äidin kanssa ”pientä suukopua”, koska miehellä oli maine ja se oli äidin mukaan epämääräinen. Merja oli vakuuttanut äidille, ettei mies merkitse hänelle kovin paljoa ja että suhde oli kaverillinen.

        Kadotessaan Merjalla ei ollut äidin mukaan kuin muutama markka. Äiti oli tarjonnut taksirahaa, mutta Merja ei ottanut. Veli tarjosi Rovaniemen asuntonsa avainta, että sisko saisi mennä sinne nukkumaan yövuorosta, mutta Merja ilmoitti haluavansa tulla kotiin.

        Liikkeen toinen osaomistaja ja vartijana työskennellyt mies kertoi soittaneensa Merjalle vielä työvuoronsa päätyttyä kolmen aikoihin ja tarjonneensa aamukyyditystä kotiin Jaatilaan. Merja oli kieltäytynyt, sanonut menevänsä liftaamalla ja luvannut tulla töihin taas klo 19."

        Vartijalla taitaa olla alibi, joten tuo rekkaan nousu lienee olla uskottavin.

        Koetahan lukea vielä vähän tarkemmin vanhempia Merjasta kertovia juttuja. Jos pitää ajatella, että Merja olisi liftannut myös sen takia, että liftatessa tapaisi miehiä, niin sehän vesittää koko oletetun katoamissyyn. Kuitenkin aika usein on oletettu, että liftaukseen olisi mahdollisesti liittynyt joko seksuaalirikos tai ainakin sen yritys (yrityshän on jo rikos !).

        Mm."Ei jälkeäkään" kirjassa kerrottu tarkemmin myös Merja Vaaran poikaystävistä. Ei tosiaan halunnut silloisen ystävänsä kanssa mitään vakavempaa. Ja siitä minkälaatuinan ystävyys oli kyseessä jäi myöskin puolittain avoimeksi. Kuitenkin on aika kyseenalaista olettaa, että Merja olisi kevytkenkäinen ollut, saati että olisi tällä tavoin vaikuttanutkin omaan katoamiseensa.
        Ehkä jopa päinvastoin saattoi olla, että jos Merja olisi luonteeltaan tälläinen ollut, niin ei ehkä olisi sillä tavoin kadonnutkaan. Mutta mukava tilanne ei toki ole, jos on yksikin vähemmän mieluisa nk.ihailija enemmän. Tämä on toki myös täyttä olettamusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koetahan lukea vielä vähän tarkemmin vanhempia Merjasta kertovia juttuja. Jos pitää ajatella, että Merja olisi liftannut myös sen takia, että liftatessa tapaisi miehiä, niin sehän vesittää koko oletetun katoamissyyn. Kuitenkin aika usein on oletettu, että liftaukseen olisi mahdollisesti liittynyt joko seksuaalirikos tai ainakin sen yritys (yrityshän on jo rikos !).

        Mm."Ei jälkeäkään" kirjassa kerrottu tarkemmin myös Merja Vaaran poikaystävistä. Ei tosiaan halunnut silloisen ystävänsä kanssa mitään vakavempaa. Ja siitä minkälaatuinan ystävyys oli kyseessä jäi myöskin puolittain avoimeksi. Kuitenkin on aika kyseenalaista olettaa, että Merja olisi kevytkenkäinen ollut, saati että olisi tällä tavoin vaikuttanutkin omaan katoamiseensa.
        Ehkä jopa päinvastoin saattoi olla, että jos Merja olisi luonteeltaan tälläinen ollut, niin ei ehkä olisi sillä tavoin kadonnutkaan. Mutta mukava tilanne ei toki ole, jos on yksikin vähemmän mieluisa nk.ihailija enemmän. Tämä on toki myös täyttä olettamusta.

        Tietysti se lisää riskiä jos liftaa kenen tahansa kyytiin, onpa syy mikä tahansa ja usein uhreiksi jää juuri ne kevytkenkäiset. Kuten moringillakin, tutustuupa sitten liftatessa tai asunnolla. Ei se tietenkään vähennä rikoksen tekijän syyllisyyttä, mutta oma käytös altistaa rikoksen uhriksi joutumiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti se lisää riskiä jos liftaa kenen tahansa kyytiin, onpa syy mikä tahansa ja usein uhreiksi jää juuri ne kevytkenkäiset. Kuten moringillakin, tutustuupa sitten liftatessa tai asunnolla. Ei se tietenkään vähennä rikoksen tekijän syyllisyyttä, mutta oma käytös altistaa rikoksen uhriksi joutumiselle.

        Ihme muistikuva oliko jopa sama Moringia kouvolassakin käynyt yli vuosikymmen sitten aukomassa suutaan väärällä ovella jolloin venäläiset hoiti vauhtia kotimatkalle hkin suuntaan eikä enää näkynyt. Siinä tapauksessa Moringia pitkään on harjoittanut naisille uhitteluja. Jos muistin oikein kiltti ukko sekoaa äkisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihme muistikuva oliko jopa sama Moringia kouvolassakin käynyt yli vuosikymmen sitten aukomassa suutaan väärällä ovella jolloin venäläiset hoiti vauhtia kotimatkalle hkin suuntaan eikä enää näkynyt. Siinä tapauksessa Moringia pitkään on harjoittanut naisille uhitteluja. Jos muistin oikein kiltti ukko sekoaa äkisti.

        Juuri oli lehdessä että ensimmäiset rikokset 30 vuoden takaa, mutta tuskin Merjan katoamiseen syyllistynyt kun olisi ollut jotain 10v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti se lisää riskiä jos liftaa kenen tahansa kyytiin, onpa syy mikä tahansa ja usein uhreiksi jää juuri ne kevytkenkäiset. Kuten moringillakin, tutustuupa sitten liftatessa tai asunnolla. Ei se tietenkään vähennä rikoksen tekijän syyllisyyttä, mutta oma käytös altistaa rikoksen uhriksi joutumiselle.

        Hyvin harvat liftasi tuolloinkaan yksin. Se tietenkin lisännyt riskiä. Se onko Merja Vaaran olemus tai käytös jotenkin tuota riskiä lisännyt on edeleen täysin pimennossa oleva seikka.

        En ymmärrä tuota ajatuskuviota miksi kevytkenkäiset jäisi paremmin uhreiksi. En minä ainakaan muista yhtään kevytkenkäistä liftaria, josta olisi yleisesti tälläisenä uhrina kerrottu. Lisäksi tarpeeksi kevytkenkäisiä ei tarvitsisi ahdistellakaan, Eikä kevytkenkäistä olisi syytä tappaakaan, kun eihän mitään rikostakaan tapahdu, jos kaikki tehdään molemminpuolisesta suostumuksestä, eikö!?

        Riski oli vaan siinä, että nuori nainen liftasi jatkuvasti yksin. Sitä ei usein tapahtunut, eikä tapahdu. (Ei ainakaan nykypäivinä kun ei liftaajiakaan kovin usein teillä enää ole.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin harvat liftasi tuolloinkaan yksin. Se tietenkin lisännyt riskiä. Se onko Merja Vaaran olemus tai käytös jotenkin tuota riskiä lisännyt on edeleen täysin pimennossa oleva seikka.

        En ymmärrä tuota ajatuskuviota miksi kevytkenkäiset jäisi paremmin uhreiksi. En minä ainakaan muista yhtään kevytkenkäistä liftaria, josta olisi yleisesti tälläisenä uhrina kerrottu. Lisäksi tarpeeksi kevytkenkäisiä ei tarvitsisi ahdistellakaan, Eikä kevytkenkäistä olisi syytä tappaakaan, kun eihän mitään rikostakaan tapahdu, jos kaikki tehdään molemminpuolisesta suostumuksestä, eikö!?

        Riski oli vaan siinä, että nuori nainen liftasi jatkuvasti yksin. Sitä ei usein tapahtunut, eikä tapahdu. (Ei ainakaan nykypäivinä kun ei liftaajiakaan kovin usein teillä enää ole.)

        Onhan se itsestään selvää., jos seksirikolliset saalistaa uhreja niin tottakai ne ottaa sellaisia mitkä helpoimmin saavat, ammatikseenkin prostituoidut olleet aina isommassa vaarassa joutua henkirikosken uhriksi.


    • Anonyymi

      Itse sain sen kuvan ettei merja halunnut mennä vartijaukon kyytiin koska tämä oli moittinut hänen poikaystäänsä jolla oli ilmeisesti rötöstaustaa. Ehkä saarnasi tästä koko matkan ajan. Luulisi että jos ukko olisi jotain ehdotellut niin Merja olisi kertonut siitä kaverilleen. Ei tytöt tällaisia asioita olisi jättänyt ystävälleen sanomatta.

      • Anonyymi

        Mustasukkaisuuttaan "saarnasi" Merjalle muista miehistä, koska itsellä teki kovasti mieli mutta ei saanut...


    • Anonyymi

      Tässä toinen 1993 kadonnut liftari, Anita Höglund. Harmittavaa että kytät suhtautuneet rasistisesti inkerin suomalaisiin eivätkä ole kunnolla tutkineetkaan.
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9172561f-14a8-49e4-b249-3d0123ac0086

      Plusjuttu, mutta muualta varmasti löytyy tietoa. Kaunis nainen, minusta noihin olisi pitänyt suhtautua kuin suomalaisiin, hyvin läheistä sukulaiskansaa.

      • Anonyymi

        tuo nyt on omaa kuvitelmaasi, ehkä poliisi ajatteli anitan lähteen takaisin venäjälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuo nyt on omaa kuvitelmaasi, ehkä poliisi ajatteli anitan lähteen takaisin venäjälle.

        Kerrotaan ihan tuossa jutussa.

        "Bryzgalova kokee, ettei katoamisilmoitusta edes otettu poliisissa aluksi riittävän vakavasti. Osasyy tähän suhtautumiseen voi juontaa juurensa inkeriläisyydestä.

        Inkeriläiset kohtasivat Suomessa tuohon aikaan paljon ennakkoluuloja ja rasismia. He olivat eräitä ensimmäisistä suuremmista maahanmuuttajaryhmistä Suomessa.

        Myöhemmin poliisi kuitenkin kuulusteli Bryzgalovan mukaan häntä ja muuta Höglundin lähipiiriä hyvin painostavasti.

        – Minäkin olin putkassa varmaan päivän ajan. Poliisi yritti saada kerättyä meiltä mahdollisimman paljon tietoa, Bryzgalova sanoo."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotaan ihan tuossa jutussa.

        "Bryzgalova kokee, ettei katoamisilmoitusta edes otettu poliisissa aluksi riittävän vakavasti. Osasyy tähän suhtautumiseen voi juontaa juurensa inkeriläisyydestä.

        Inkeriläiset kohtasivat Suomessa tuohon aikaan paljon ennakkoluuloja ja rasismia. He olivat eräitä ensimmäisistä suuremmista maahanmuuttajaryhmistä Suomessa.

        Myöhemmin poliisi kuitenkin kuulusteli Bryzgalovan mukaan häntä ja muuta Höglundin lähipiiriä hyvin painostavasti.

        – Minäkin olin putkassa varmaan päivän ajan. Poliisi yritti saada kerättyä meiltä mahdollisimman paljon tietoa, Bryzgalova sanoo."

        Eli laittoivat byglovitsin putkaan kuulustelujen takia? Ehkä venäjällä mutta vaikea uskoa että suomessa laittaisivat kuulusteltavat putkaan. Mikähän oli pidätyksen syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli laittoivat byglovitsin putkaan kuulustelujen takia? Ehkä venäjällä mutta vaikea uskoa että suomessa laittaisivat kuulusteltavat putkaan. Mikähän oli pidätyksen syy.

        Vähemmästäkin ihmisiä putkaan laitettu, etenkin miehiä, noita vastaan tosin ei ole ollut mitään näyttöä että aiheetonta ollut.


    • Anonyymi

      Liikkuiko tuohon aikaan huumeita paikkakunnalla.

    • Anonyymi

      Itse veikkaan, että vartiointiliikkeen joku kiiimasika vartija raiskasi ja tappoi.

      • Anonyymi

        Tai tämän mustasukkainen akka. On varmasti ollut perheriitoja, kun miehellä mennyt pää sekaisin nuoresta likasta.


    • Anonyymi

      Louen silta on monesti tähän Merja Vaaran tapaukseen tuotu esiin. Uusimpien juttujen mukaan on kerrottu, että joku ruotsissa asuva nainen olisi silloin aikoinaan (kun tapaus oli vielä hyvin tuore) kertonut poliisille, että hänen vävynsä (joka käyttäytyi omituisesti) oli joskus kertonut "Merja Vaaran ruumiin olevan säkissä Louen sillan alla".

      Myös sellainen paikka kuin Mäntyvaaran suo on vilahdellut poliisille aikoinaa tulleissa vihjeissa. Sijaitseekohan tämä suoalue jossain Rovaniemen ja Jaatilan välissä??!

      Kieltämättä Rovaniemen ympärillä on paljon erikokoisia suoalueita. Jos niihin on ruumis upotettu, niin ei se löydy ennen kuin koko suo on kuivatettu. Toisaalta suossahan kroppa voi pysyä hyvinkin pitkiä aikoja melko hyvässä kunnossa. Joten tässäkin on toivoa.

      Mietin vielä tosissaan tuota Louen siltaa, johon liitettään myös "haamuliftaritarinaa". Että miten tarkasti kys.silta ja sen alusta sitten lopulta tutkittiin?! Joistakin paikoista on ilmoitettu, että etsitty, mutta en muista, että missään olisi tuon Louen sillan etsinnöistä ollut tietoa?!

    • Anonyymi

      Varmaan paikkakunnalla alkoi liikkua huhut katoamisen jälkeen, ja puheet. Sitten on näitä mt-potilaita tai alkoa vetäneitä joilta todellisuus ja mielikuvat sekottuvat toisiinsa. Mutta miksi joku olisi sillalle raadon vienyt jos on tappanut hänet oletettavasti lähentelyn jälkeen. Tokihan tuo outo käyttäytyminen jonkun lähipiirissä tai jopa itsemurha syyllisyyden takia voisi jotain kertoa.

      • Anonyymi

        Miksikö olisi vienyt ?! Kai siksi, että halunnut piilottaa jälkensä??
        En tiedä itse tuota paikkaa, en siis todella tiedä, onko paikka minkälainen, tarkoittaen piiloittamista.

        No, näitä tietoja on avattu vasta yli 40 vuotta Merjan katoamisesta. Kai syy on se, että koetetaan vielä, että juttu lähtisi jostakin avautumaan, mikä on varmasti täysin ymmärrettävää. Silloin kun juttu on ollut tuore niin tietysti on pitänyt valikoida, että mitä tutkitaan, ja mitkä jutut on enemmän "omaan arvoonsa" jätettäviä, sillä aina päihdeongelmaiset ja mt-potilaat tunnustaa yhä ja toistakin.

        Mutta mietinpä vaan, ja yleensäkin noita paikkoja, että onko tätä siltaa esimerkiksi aikoinaan tutkittu, sillä sehän on huhupuhuissa tähän Merja Vaaran tapaukseen nimen omaan liitetty. Tosin eipä silti, Rovaniemenkin ympäristössä on varmasti ollut paikkoja piilottaa kroppaa. Metsiä ja eritoten soitakin, luontoa silmänkantamattomiin. Toisaalta eivät esim.rekat kovin usein poikkea pikkuteille, jos sinne ei ole oikeasti asiaa. Joten jos rekka ollut kyseessä johon MV päätynyt, niin sikäli joku silta voisi olla huomaamaton paikka tipauttaa "jätesäkki" jossain välissä, kun liikenne on ollut vähäisimmillään etc. ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksikö olisi vienyt ?! Kai siksi, että halunnut piilottaa jälkensä??
        En tiedä itse tuota paikkaa, en siis todella tiedä, onko paikka minkälainen, tarkoittaen piiloittamista.

        No, näitä tietoja on avattu vasta yli 40 vuotta Merjan katoamisesta. Kai syy on se, että koetetaan vielä, että juttu lähtisi jostakin avautumaan, mikä on varmasti täysin ymmärrettävää. Silloin kun juttu on ollut tuore niin tietysti on pitänyt valikoida, että mitä tutkitaan, ja mitkä jutut on enemmän "omaan arvoonsa" jätettäviä, sillä aina päihdeongelmaiset ja mt-potilaat tunnustaa yhä ja toistakin.

        Mutta mietinpä vaan, ja yleensäkin noita paikkoja, että onko tätä siltaa esimerkiksi aikoinaan tutkittu, sillä sehän on huhupuhuissa tähän Merja Vaaran tapaukseen nimen omaan liitetty. Tosin eipä silti, Rovaniemenkin ympäristössä on varmasti ollut paikkoja piilottaa kroppaa. Metsiä ja eritoten soitakin, luontoa silmänkantamattomiin. Toisaalta eivät esim.rekat kovin usein poikkea pikkuteille, jos sinne ei ole oikeasti asiaa. Joten jos rekka ollut kyseessä johon MV päätynyt, niin sikäli joku silta voisi olla huomaamaton paikka tipauttaa "jätesäkki" jossain välissä, kun liikenne on ollut vähäisimmillään etc. ...

        Siinä sillallako se pysähtynyt rekka olisi ollut huomaamaton. .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä sillallako se pysähtynyt rekka olisi ollut huomaamaton. .

        Miten lähellä siinä olisi ollut silloin pysäköintialue?! Sellaisilllehan rekat pysähtyy usein taukoa pitämään, eivät niin että ajaisivat jollekin satunnaiselle pikkutielle, jossa kääntäminen voi ollakin jopa mahdotonta.

        Kyllä pitkillä tieosuuksilla rekkoja näkee useita levähtämässä ym.matkan varren levikkeillä. Mutta todella en sitä tiedä, että oliko miten lähellä siltaa sitten tälläistä paikka?!


    • Anonyymi

      Kuinka kiimoissaan on tarvinnut vartiointiliikkeen toisen omistajan olla, kun on palkannut satunnaisen alaikäisen liftarin vartiointiliikkeen päivystäjäksi? Kuskannut tätä kotiin aamuisin, moittinut rentusta poikaystävästä, ym ym, silti palkattu äivystäjäksi vartiointiliikkeen toimistoon, missä aika salaistakin matskua.

      Kuinka omistajan vaimo on suhtautunut asiaan, kun huomannut että ukkonsa on aivan kiimoissaan tuohon likkaan?

      Jutussa on vain huonosti kuulusteltuja ihmisiä.

      • Anonyymi

        Kyseessa oli lyhyt kesälomitus, jolla sanoilla MV:n työnkuvaa on kuvattu.

        Kys.vartiointifirmalla oli siis tuolloin kaksi omistajaa, joten ainakin itselläni menee MV:stö kertovissa jutuissa paljon sekaisin, että kummasta aina kerrotaan. Kuitenkin toinen näistä omistajamiehistä oli ollut Merjan katoamisen tiimoilta myös kovasti huolissaan siitä, että Merjan mukana katosivat myöskin vartiontiliikkeen avaimet. Eli avaimilla olisi päässyt mm.lukemaan firman vartiontisuunnitelmat sekä vartioitavien liikkeiden osoitteet, sekä mahdollisesti muutakin tietoa.

        En oikein osaa itse päätellä noista jutuista, että oliko tämä avaimista huolissaan ollut omistaja sama joka Merjan oli määräaikaiseksi kesätuuraajaksi palkannut. Sinänsä siinä että tuohon maailmanaikaan palkattiin satunnainen liftarituttavuus tuuraajaksi ei mielestäni kertto suoranaisesti muuta kuin sen, että ajat olivat tuolloin toiset. Nykyäänhän nuorien kesätyöpaikat menevät hakuun jo kauan ennen. Mutta ei sitä vielä reilu 40 vuotta sitten mitenkään epätyypillisenä voinut suoranaisesti pitää.

        Ok, noita omistajia on kai jonkin verran epäiltykin aika ajoin. Kuitenkin Merja oli soittanut samassa rakennuksessa sijaitsevat toisen omistajan kotiin sovitun herätyssoiton, jonka jälkeen omistajamies sekä hänen vaimonsa olivat kuulleet raskaan oven käyvän arviolta noin kello 5.30., jonka jälkeen mies oli vienyt tämän vaimonsa töihin huoltoasemalle, joka olikin syynä ollut tähän tarvittavaan herätyssoittoon.
        Oletettavasti tämä kaikki on hyvin varmistettua tietoa, joten jos tätä kautta osoittelisi syylliseksi firman johtoa, niin vaimon olisi pitänyt olla yhdessä juonessa mukana kuin omistajamieskin?! Tosin voi olla että syylliseksi onkin epäilty toista omistajaa, koska nämä tarinat tästä tapauksesta eivät kovinkaan hyvin aukaise sitä, että kumpi omistaja teki mitäkin, ja olivatko he mahdollisesti esim.sukua toisilleen, kuten veljeksiä tai vastaavaa?!

        Lisäksi luulen, että Merja olisi kertonut asioita läheisille ystävilleen, mikäli tämä työpestaus olisi ollut jotenkin "epäilyttävä" eli oli lähennyttykin epäasiallisella tavalla vielä alaikäistä naista. Monnista Merjan tapausta koskevista jutuista kuitenkin kerrotaan että Merjalla oli läheinen ystävä, ja he tapasivat liikkua paljon yhdessä, siihenaikaa mm.kahden miehen, eli miesystäviensä kanssa Rovaniemen riennoissa.
        Eli siinä määrin mitä tapauksesta on tiedetty, niin ei taida olla mitään tiedettyjä viitteitä siitä, että tekijä missään muotoa olisi kys.firman henkilökuntaa ollut. Tosin eihän sitä voi sulkeakaan pois. Näkisin kuitenkin satunnaisen kyytiinottajan (tai kenties puolitutun?!) suurempana mahdollisuutena.
        Lisäksi uskoisin, että jos "firman sisältä" linjaa olisi edes jotain merkittävämpää epäiltyä tiedossa, niin koko tapauksesta tiedottaminen olisi kaiken aikaa ollut jollakin tavalla sitä linjaa enemmän painottavaa. Nyt siitä ei ole mitään kovinkaan epäilyttävää tietoa koskaan kerrottu, on vain arvailuja arvailujen perään, koska nuorta naista ei voisi muka palkata muutenkin?!

        Kuitenkin kaikkiaan ilmeisen paljon huomiota etenkin pohjoisen suunnalla saanut tapaus, joka on siellä jäänyt kai elämään edelleen huhuissa ja muissa ihmisten puheissa ...


    • Anonyymi

      Niin. Joku täällä huomautti mustasukkaisesta vaimosta. Onhan se voinut olla joku eukkokin ottanut kyytiin, tilanne sitten äitynyt riidaksi ja siinä sitne lähtenyt paplarit päästä ja toiselta henki.

    • Anonyymi

      Vartiointifirman kanssa samassa rakennuksessa asunut omistaja oli ollut aamun vaimonsa kanssa kahden. Molemmilla oli tiettävästikin sama kertomus, jossa omistajamies oli vienyt vaimonsa huoltoasemalle töihin. Merja V.olisi ennen lähtöään soittanut heille puhelimen kautta herätyksen.
      En tiedä oliko toinen omistajamies naimisissa, sitä ei ole taidettu kertoa. Kuten ei myöskään sitä, miten kaukana hän asui firman rakennuksesta.

      Mitenhän tarkkaan sitten varmistettiin mitä omistajamies teki sen jälkeen, kun vaimo oli viety töihin? Oliko itsellä töitä tai tapaamisia, vaiko vapaa-aikaa?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Erkin piti hakea tyttö. Oli liian humalassa tai varastelemassa kamaa ja laittoi jonkun epämääräisen tyypin hakemaan Merjaa. Ehkä Erkki pelkäsi tätä itsekin, koska itki että se (katoaminen) oli hänen vikansa. Jos olisi tappanut Merjan itse olisi sanavalinta ollut varmaan erilainen. Tuo vitsailu Merjan ruumiin kohtalosta voi olla stressin purkua. En laittaisi sille painoarvoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erkin piti hakea tyttö. Oli liian humalassa tai varastelemassa kamaa ja laittoi jonkun epämääräisen tyypin hakemaan Merjaa. Ehkä Erkki pelkäsi tätä itsekin, koska itki että se (katoaminen) oli hänen vikansa. Jos olisi tappanut Merjan itse olisi sanavalinta ollut varmaan erilainen. Tuo vitsailu Merjan ruumiin kohtalosta voi olla stressin purkua. En laittaisi sille painoarvoa.

        Vuosikymmenet on kerrottu tällä miesystävällä eli Erkillä olleen alibi katoamisajalle. Nyt onkin kerrottu poliisista että "alibiin liittyi epäselvyyksiä".

        No, avautumiset tapahtuivat kerrotusti koska tämä Erkki on nyt kuollut. Onkohan kuolema ihan vuoden tai parin sisällä tapahtunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuosikymmenet on kerrottu tällä miesystävällä eli Erkillä olleen alibi katoamisajalle. Nyt onkin kerrottu poliisista että "alibiin liittyi epäselvyyksiä".

        No, avautumiset tapahtuivat kerrotusti koska tämä Erkki on nyt kuollut. Onkohan kuolema ihan vuoden tai parin sisällä tapahtunut?

        Vähän epäilen, ettei ole kovin vanhaksi tuollaisella elämäntyylillä elänyt. Olisiko kekkulit taanneet toistensa alibeja ja siksi poliisi piti niitä epämääräisinä? Iltasanomissa oli juttu tästä Heidi Härön murhasta vai oliko hän juossut karkuun ja kaatunut humassa ojaan? ja siinä oli kyllä entinen kumppani epäiltynä aika vahva. Mies oli nähty kyttäämässä entistä tyttöystäväänsä. Tälläkin exällä oli vankilataustaa. Veikkaan että syy Merjan katoamiseen löytyy Erkin tuttavapiiristä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän epäilen, ettei ole kovin vanhaksi tuollaisella elämäntyylillä elänyt. Olisiko kekkulit taanneet toistensa alibeja ja siksi poliisi piti niitä epämääräisinä? Iltasanomissa oli juttu tästä Heidi Härön murhasta vai oliko hän juossut karkuun ja kaatunut humassa ojaan? ja siinä oli kyllä entinen kumppani epäiltynä aika vahva. Mies oli nähty kyttäämässä entistä tyttöystäväänsä. Tälläkin exällä oli vankilataustaa. Veikkaan että syy Merjan katoamiseen löytyy Erkin tuttavapiiristä.

        Niin, ajateltuna vaan, että nyt avautuneet Erkin "naisystävät" kertovat, että eivät uskaltaneet Erkin eläessä avautua, että tämä ei kostaisi heille taikka lapsilleen. Siitä kai voisi päätellä, että avautuminen sitten tapahtunut vastan sen jälkeen.
        Sikäli tietenkin harmittavaa, kun ei Erkkiä voi pistää enää syyniin.

        Kyllä olen sitä mieltä myös, että enemmän näistä piireistä syy katoamiseen voisi löytyä kuin siitä vartiointifirman porukasta, mitä perinteisesti monet epäilleet paljon.

        Sellainen yksityiskohta olisi kiva tietää että miten Erkki on mahdollisesti reagoinut, jos hänet esim.haluttiin jättää? Koska sehän kerrottu jo kauan aikaa tässä tapauksesta, että Merja kertoi mm.äidilleen suhteen Erkkiin olleen lähinnä "kaverillinen". Olisiko Merja vihdoin sitten vihjannut tai sanonut ihan suoraankin jotakin, että "et tule tästä jutusta koostumaan" enempää?! Noista jutuista kyllä saa sellaisen kuvan, että saatoi helposti kiivastua jos jotain sanottiin vastaan ...

        Ehkä jotain selviää lisää tuosta kirjastakin, pitänee koettaa se saada luettavaksi ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erkin piti hakea tyttö. Oli liian humalassa tai varastelemassa kamaa ja laittoi jonkun epämääräisen tyypin hakemaan Merjaa. Ehkä Erkki pelkäsi tätä itsekin, koska itki että se (katoaminen) oli hänen vikansa. Jos olisi tappanut Merjan itse olisi sanavalinta ollut varmaan erilainen. Tuo vitsailu Merjan ruumiin kohtalosta voi olla stressin purkua. En laittaisi sille painoarvoa.

        Varmaan Erkillä kuitenkin joku yhteys pitänyt tuohon Mäntyvaaraan olla kun sitä kerran oli toistellut. Voihan se olla että rauhaton tyyppi toistelee ihan huvikseenkin. Siis stressiä purkaakseen totta.

        Mutta toisaalta levottomilla kavereille on sitä itseluotua stressiäkin aika paljon. Ja siinähän se riski piileekin että se stressi voi sitten purkautua yllättäenkin johonkin "lähipiireissä". Kyllähän vastaavia on paljon nähty ja kuultu, ja kun tässä tapauksessa vielä alaikäisiä sitten harrasti yhtenään.

        Kuitenkin jotain pitänyt osata laskelmoidakin, jos jutun takana oli hän. Mutta kyllä jos (tutulle?) suolle pääsee piilottamaan, niin vaikea sitä on tarkkaa paikkaa löytää.

        Ja jotain suotahan tutkinta oli joskus vuosia sitten vihjeen kautta tarkaan perannutkin muistelisin kerrotun. Mutta se suo taisi olla jossakin kauempana Rovaniemeltä, vai muistelenkohan ihan nyt väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan Erkillä kuitenkin joku yhteys pitänyt tuohon Mäntyvaaraan olla kun sitä kerran oli toistellut. Voihan se olla että rauhaton tyyppi toistelee ihan huvikseenkin. Siis stressiä purkaakseen totta.

        Mutta toisaalta levottomilla kavereille on sitä itseluotua stressiäkin aika paljon. Ja siinähän se riski piileekin että se stressi voi sitten purkautua yllättäenkin johonkin "lähipiireissä". Kyllähän vastaavia on paljon nähty ja kuultu, ja kun tässä tapauksessa vielä alaikäisiä sitten harrasti yhtenään.

        Kuitenkin jotain pitänyt osata laskelmoidakin, jos jutun takana oli hän. Mutta kyllä jos (tutulle?) suolle pääsee piilottamaan, niin vaikea sitä on tarkkaa paikkaa löytää.

        Ja jotain suotahan tutkinta oli joskus vuosia sitten vihjeen kautta tarkaan perannutkin muistelisin kerrotun. Mutta se suo taisi olla jossakin kauempana Rovaniemeltä, vai muistelenkohan ihan nyt väärin?

        Onhan tuo asetelma ollut tosiaan myös Merjan kannalta erikoinen. Että on töissä vartiointifirmassa ja seurustelukumppanina varasteleva kaveri. Eli olisiko mahdollista myös ollut painostaminen, eli hälytyksien viivästyttämiseen taikka vastaavaan?! Siinäkin voisi olla syytä paljon.

        Murhainfon ketjuissa tapauksesta muuten löytyy ainakin joku joka "Erkin" tuntenut. Ja kun tämän nimen siellä paljastanut, niin tuntui sitä jälkikäteen kirjoituksissaan pelänneen. Eli vielä reilut 10 vuotta sitten tuntunut olevan vaarallisen kaverin maineessa ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuo asetelma ollut tosiaan myös Merjan kannalta erikoinen. Että on töissä vartiointifirmassa ja seurustelukumppanina varasteleva kaveri. Eli olisiko mahdollista myös ollut painostaminen, eli hälytyksien viivästyttämiseen taikka vastaavaan?! Siinäkin voisi olla syytä paljon.

        Murhainfon ketjuissa tapauksesta muuten löytyy ainakin joku joka "Erkin" tuntenut. Ja kun tämän nimen siellä paljastanut, niin tuntui sitä jälkikäteen kirjoituksissaan pelänneen. Eli vielä reilut 10 vuotta sitten tuntunut olevan vaarallisen kaverin maineessa ...

        Tuo voisi olla ihan selkeä motiivi. Erkki olisi kertonut kavereilleen tai joku kaveri kertonut kolmannelle osapuolelle, että tällanen likka on vartiointifirmassa duuniissa, ja joku lähtenyt hakemaan likkaa ja alkanut uhkailla ja läpsiä että paljastaa tietoja tai lähtee diiliin mukaan. Ihmettelin tuota spontaania itkua ja että Erkki oli sanonut, että se oli hänen vikansa. Lähinnä siis tulee mieleen että on kertonut että tietää likan joka on vartijafirmassa duunissa ja joku sitten uhkaillut Merjaa ja ehkä henki lähtenyt?
        Pienellä paikkakunnalla ihmiset pelkäävät näitä tiettyjä tapauksia kun ne ei voi sieltä oikein muuttaa poiskaan vaan joutuu sitten varomaan jopa lastenlastensa kautta mitä suustaan päästää.


      • Anonyymi

        Voihan se tuokin olla syyllinen jos itkeskelykin pitää paikkansa, muuten voisi olla typerää kerskailua ja peloittelua. Eniten ihmetyttää miksi 13-14 tytöt seurustelee aikuisten miesten kanssa ja vielä väkivaltaisten vankilatyppien kanssa, mutta nehän ne eniten naisia kiinnostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erkin piti hakea tyttö. Oli liian humalassa tai varastelemassa kamaa ja laittoi jonkun epämääräisen tyypin hakemaan Merjaa. Ehkä Erkki pelkäsi tätä itsekin, koska itki että se (katoaminen) oli hänen vikansa. Jos olisi tappanut Merjan itse olisi sanavalinta ollut varmaan erilainen. Tuo vitsailu Merjan ruumiin kohtalosta voi olla stressin purkua. En laittaisi sille painoarvoa.

        Seurusteliko tuo Erkki muka Merjankin kansa, miksi ei ole kerrottu aikaisemmin? Olisiko maksanut "seurustelun" alkoholilla tms, Merja kuitenkin oli töissä ja varaa ostaa itsekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ajateltuna vaan, että nyt avautuneet Erkin "naisystävät" kertovat, että eivät uskaltaneet Erkin eläessä avautua, että tämä ei kostaisi heille taikka lapsilleen. Siitä kai voisi päätellä, että avautuminen sitten tapahtunut vastan sen jälkeen.
        Sikäli tietenkin harmittavaa, kun ei Erkkiä voi pistää enää syyniin.

        Kyllä olen sitä mieltä myös, että enemmän näistä piireistä syy katoamiseen voisi löytyä kuin siitä vartiointifirman porukasta, mitä perinteisesti monet epäilleet paljon.

        Sellainen yksityiskohta olisi kiva tietää että miten Erkki on mahdollisesti reagoinut, jos hänet esim.haluttiin jättää? Koska sehän kerrottu jo kauan aikaa tässä tapauksesta, että Merja kertoi mm.äidilleen suhteen Erkkiin olleen lähinnä "kaverillinen". Olisiko Merja vihdoin sitten vihjannut tai sanonut ihan suoraankin jotakin, että "et tule tästä jutusta koostumaan" enempää?! Noista jutuista kyllä saa sellaisen kuvan, että saatoi helposti kiivastua jos jotain sanottiin vastaan ...

        Ehkä jotain selviää lisää tuosta kirjastakin, pitänee koettaa se saada luettavaksi ...

        Eipä taida vartiointiporukkaa olla mitään syytä epäillä, pomoa korkeintaan, mutta paljon todennäköisempi tuo Erkki ja sen kaverit ovat.

        Olisi noiden naisten luullut uskaltavan kertoa heti kun joutui vankilaan, sittenhän se olisi ollut vaan pitempään jos olisi todettu syylliseksi, olisi voinut selvitäkin tuoreeltaan. Ovat vaan tainneet itsekin syyllistyä ties mihin, kuten yleensäkin noissa porukoissa. Ei kukaan normaali tuoillaisten kanssa seurustele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan Erkillä kuitenkin joku yhteys pitänyt tuohon Mäntyvaaraan olla kun sitä kerran oli toistellut. Voihan se olla että rauhaton tyyppi toistelee ihan huvikseenkin. Siis stressiä purkaakseen totta.

        Mutta toisaalta levottomilla kavereille on sitä itseluotua stressiäkin aika paljon. Ja siinähän se riski piileekin että se stressi voi sitten purkautua yllättäenkin johonkin "lähipiireissä". Kyllähän vastaavia on paljon nähty ja kuultu, ja kun tässä tapauksessa vielä alaikäisiä sitten harrasti yhtenään.

        Kuitenkin jotain pitänyt osata laskelmoidakin, jos jutun takana oli hän. Mutta kyllä jos (tutulle?) suolle pääsee piilottamaan, niin vaikea sitä on tarkkaa paikkaa löytää.

        Ja jotain suotahan tutkinta oli joskus vuosia sitten vihjeen kautta tarkaan perannutkin muistelisin kerrotun. Mutta se suo taisi olla jossakin kauempana Rovaniemeltä, vai muistelenkohan ihan nyt väärin?

        Maastoa tutkitaan Lidar-tutkilla tai jollain sellaisilla ja nähdään puiden läpikin maanalaiset kohteet. Miksei Suomessa käytetä niitä hautojen etsimiseen, tuskin ovat edes kovin syvälle haudanneet jos suossa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuo asetelma ollut tosiaan myös Merjan kannalta erikoinen. Että on töissä vartiointifirmassa ja seurustelukumppanina varasteleva kaveri. Eli olisiko mahdollista myös ollut painostaminen, eli hälytyksien viivästyttämiseen taikka vastaavaan?! Siinäkin voisi olla syytä paljon.

        Murhainfon ketjuissa tapauksesta muuten löytyy ainakin joku joka "Erkin" tuntenut. Ja kun tämän nimen siellä paljastanut, niin tuntui sitä jälkikäteen kirjoituksissaan pelänneen. Eli vielä reilut 10 vuotta sitten tuntunut olevan vaarallisen kaverin maineessa ...

        Lapissa voi tapahtua mitä vaan, antaahan poliisit tiettyjen sukujen harrastaa huumekauppaakin ja osallistuuhan ne itsekin siihen ympäri Suomen. Vartijoista voi myös uskoa mitä tahansa, pankkivirkailijatkin auttaneet ryöstöissä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuo asetelma ollut tosiaan myös Merjan kannalta erikoinen. Että on töissä vartiointifirmassa ja seurustelukumppanina varasteleva kaveri. Eli olisiko mahdollista myös ollut painostaminen, eli hälytyksien viivästyttämiseen taikka vastaavaan?! Siinäkin voisi olla syytä paljon.

        Murhainfon ketjuissa tapauksesta muuten löytyy ainakin joku joka "Erkin" tuntenut. Ja kun tämän nimen siellä paljastanut, niin tuntui sitä jälkikäteen kirjoituksissaan pelänneen. Eli vielä reilut 10 vuotta sitten tuntunut olevan vaarallisen kaverin maineessa ...

        Tai jospa Merjan ammatista tuli ongelma ja piti vaientaa, kuten Antti kun halusi rikostouhuista eroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo voisi olla ihan selkeä motiivi. Erkki olisi kertonut kavereilleen tai joku kaveri kertonut kolmannelle osapuolelle, että tällanen likka on vartiointifirmassa duuniissa, ja joku lähtenyt hakemaan likkaa ja alkanut uhkailla ja läpsiä että paljastaa tietoja tai lähtee diiliin mukaan. Ihmettelin tuota spontaania itkua ja että Erkki oli sanonut, että se oli hänen vikansa. Lähinnä siis tulee mieleen että on kertonut että tietää likan joka on vartijafirmassa duunissa ja joku sitten uhkaillut Merjaa ja ehkä henki lähtenyt?
        Pienellä paikkakunnalla ihmiset pelkäävät näitä tiettyjä tapauksia kun ne ei voi sieltä oikein muuttaa poiskaan vaan joutuu sitten varomaan jopa lastenlastensa kautta mitä suustaan päästää.

        Nykyään ainakin pienillä paikkakunnilla voisi pelätä kun poliisilta menee isommillekin paikkakunnille monesti aikaa jopa tunteja. Sinänsä Rovaniemi oli ja on tässä Lapin "pääkaupunkina" hyvässä asemassa. Tosin esim.Lapissa ei pienemmät niinkään.

        Kyse on aluepolitiikasta myös yleensä, eli taataanko eri alueille tietty turvallisuuskaan. Jos ei valtio takaa palveluja turvallisuudenkaan suhteen, niin ihmiset muuttavat muualle.

        Ei kuitenkaan järkevältä tälläinen kuulosta, että halutaan keskittää kaikki toiminta "suuriin keskuksiin", koska sitten sielläkin vain "parhaille" eli "rikkaimmille" on lopulta ne palvelut saatavissa. Mistä "nykyajasta" sitte lieneekään. Kuriositeettinä (=tärkeänä myös) vaan tälläisen huomion laitoin, joka mielestäni tälläisiä tapauksia myös huomio !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään ainakin pienillä paikkakunnilla voisi pelätä kun poliisilta menee isommillekin paikkakunnille monesti aikaa jopa tunteja. Sinänsä Rovaniemi oli ja on tässä Lapin "pääkaupunkina" hyvässä asemassa. Tosin esim.Lapissa ei pienemmät niinkään.

        Kyse on aluepolitiikasta myös yleensä, eli taataanko eri alueille tietty turvallisuuskaan. Jos ei valtio takaa palveluja turvallisuudenkaan suhteen, niin ihmiset muuttavat muualle.

        Ei kuitenkaan järkevältä tälläinen kuulosta, että halutaan keskittää kaikki toiminta "suuriin keskuksiin", koska sitten sielläkin vain "parhaille" eli "rikkaimmille" on lopulta ne palvelut saatavissa. Mistä "nykyajasta" sitte lieneekään. Kuriositeettinä (=tärkeänä myös) vaan tälläisen huomion laitoin, joka mielestäni tälläisiä tapauksia myös huomio !

        Työpaikkoja koko Suomeen eikä palveluita pois.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4496
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1854
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1590
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      212
      1385
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe