Digitaalisen pianon pedaali

Yamaha Clavinova

Onko kellään kokemusta mitä maksaa digitaalisen pianon pedaalin (sustainpedaali) korjaus? Pedaali vain ihan yhtäkkiä lakkasi toimimasta. Piano on 7 vuotta vanha ja olen soitellut sitä melkein päivittäin. Olen kuullut että näihin pianoihin saattaa tulla ajan mittaan muunlaisiakin ongelmia, joten kannattaisiko pedaalin korjauksen yhteydessä suunnitella muutakin "huoltoa" siihen samalla.

4

369

  Vastaukset

  • Ei ole kokemusta, mutta jos todella tykkäät pianostasi muuten, kannattaa se kyllä korjauttaa. Jos esim. vertaat pianon viritykseen (jota sinun ei tietenkään tarvitse teettää) n. 100 euroa, niin halvalla pääset digitaalisen kanssa joka tapauksessa. En edes usko sen maksavan tuota enempää, jos sitäkään.

   Tuli vaan mieleen... oletko tarkistanut sen johdon sieltä takaa? Jos pedaalin piuha on vaan löysällä?

   Omassa digitaalisessani viat ovat olleet vuosien mittaan niin kortilla, että en osaa neuvoa mistään varmuuden-vuoksi-huollosta mitään. Suurin ongelma sullakin on todennäköisesti löytää korjaaja pianollesi, niitä ei nimittäin ole jokaisen kulman takana, ja onko tämä korjaaja valmis tulemaan asunnollesi tekemään korjauksen? Jotkut haluavat asiakkaan tuovan pianon työtilaansa korjattavaksi. Etsipä Clavinovan maahantuojan sivuilta lähin korjaaja ja eiköhän se siitä sitten selviä.

  • Täällä olisi toinen pedaalipotilas. Pedaali on irrallinen, joten helppo vaihtaa, mutta ekologisempaa olisi korjata nykyinen. Pedaali siis juuttuu, eli jää soimaan. Kovalla polkaisulla vapautuu. Purin koko härvelin, ja sen jälkeen toimi - hetken. Montaa osaa siinä ei ole. Siellä on pieni vähän legomainen kappale, joka naksahtaa päälle ja pois. Epäilen, ettei niitä erikseen myydä, mutta ehkä johonkin muuhun vastaavaan tarkoitukseen käyvä osa sopii? Itse en osaa vaihtaa, mutta minulla olisi näppärä, mutta valitettavan kaukana asuva kaveri. Ärsyttävää, kun juuri harjoittelen pedaalin tarkoituksenmukaista käyttöä. Harjoittelu kärsii.

   • Oma ongelmani ratkesi ainakin toistaiseksi tipalla ompelukoneöljyä siihen jumittavaan nippeliin. Jos ei toimi, niin ostan seuraavaksi ammattilaismallin pedaalin.


  • Miksi ihmiset opettelevat soittamaan pianoa? Eivätkö he tiedä että sen kantaminen keikkapaikalle rasittaa selkää. Miksi ihmiset opettelevat soittamaan hanuria? Tietävätkö he mistä vehje on saanut nimensä?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   199
   6335
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   331
   2976