buranan yliannostus?

ihme lääkkeitä

Tilanne se et mul on koko naama turvonnu johtuen mätivästä hampaasta jota yritettiin tänään korjata.
Buranaa tullut otettua semmone 8-9000mg kahteen päivään.. panacodia 10kpl lisäksi...
Närästystä ollut pidemmän aikaa mutta nyt aamulla iski outo oire.... Kuin joku nousisi aaltona pallean kohdalla. PIeni kipu, joka voimistuu kovaksi ja katoaa... semmosta sykettä niinku... ja ehkä 5min välein. ehkä kouraiseva tunne kuvaa parhaiten. kestänyt siis aamusta asti. voiko olla vatsahaava oireita? ruoka ei tunnu oikein pysyvän vatsassa... sain päivällä vähän syötyä mutta se siitä. nyt en ole uskaltanu ottaa kun yhden 1g panadolin koska se on vatsaystävällisempi... mitä mieltä olette ?

21

13549

  Vastaukset

  • tuo ole ennemmin Panacodin yliannostus. Ei Buranasta tule mitään oireita vaikka vedät tupla annoksen tuosta määrästä, jos ei käytä pitkään.

  • Ei ongelmaa... Itsekkin vetänyt kipeenä viikonkin verran 800 6-8kpl/vrk eli vrk annostus 6000mg luokkaa ja siihen muutaman panacodin.. tai ketoriinin..
   Jollekkin toki voi mahaan käydä... mut yleensä pitkäaikainen särkylääkkeiden syönnin tulosta.

   Minulla on kaveri kun sille tulee flunssa se vetää 3*800 kolmesti päiväsä eli 9kpl 800 mut flunssa meneekin muutamassa päivässä sillä sit ohi eli...
   Leikkauksen jälkeen söin panacodii luokkaa 6-9kpl/vrk buranat päälle n.2-viikon ajan
   Nyt otan lääkkeitä vain kovaan kipuun krapulankin yritän taistella ilman buranaa ...

  • Siis et kai ole syönyt Buranaa useita grammoja??? Aikuisilla vissiin maksimiannos vuorokaudessa on 3 grammaa.

   Burana (ibuprofeeni) kuuluu tulehduskipulääkkeisiin, jotka vaikuttavat tulehdusreaktioiden välittäjäaineisiin, eli estävät COX-entsyymien toimintaa ja prostaglandiinisynteesiä. Tästä seuraa suurilla annoksilla ruoansulatuskanavan pintasolukon ärtyminen, eli juuri närästys ja pahoinvointi. Mahahaava johtuu yleensä helikobakteeri-infektiosta ja siitä tuskin on kyse, jos vaivoja ei ole ollut aiemmin. Panacodissa on parasetamolia, joka suurina annoksina haittaa maksan toimintaa, ja kodeiinia, joka on opiaatti ja voi lamauttaa hermoston toimintaa (väsymys, ummetus, isoilla annoksilla jopa hengitysvaikeudet...).

   Olet ilmeisesti vetänyt kolmea eri lääkeainetta ja kahta eri lääkevalmistetta. Jotkut ihmiset ovat herkkiä tulehduskipulääkkeille (Burana, Asperin, Disperin, Ketorin...) ja normaalit annokset ärsyttävät mahan ja suoliston limakalvoja, vaikka mitään perussairautta ei olisi. (Mullakin tulehduskipulääkkeet aiheuttavat mahan ärsytystä, ja helikobakteeria ei ollut kun testattiin, eli terve mahalaukku.) Todennälöisesti ei ole syytä huoleen. Parasetamoli saattaa sopia sinulle paremmin. Muista vielä Panadolin ja Panacodin ero: opiaatit ovat vahvoja kipulääkkeitä ja niiden annostelussa on oltava tosi varovainen. Pelkkä parasetamoli (Panadol) voi riittää hammassärkyyn ja on haitallista lähinnä niille, joilla on jokin maksasairaus.

  • joo, ei buranan 8-9g/päivässä henkeä vie, jos on muuten terve(maksa kunnossa yms) eikä lääkkeelle ole yliherkkä, mutta ummetuksen siitä saa taatusti, myös semmoinen kenellä ei ummetuksia olisi ennen ollut. Aiheen aloittajalla kirjoitettuna ummetuksen pääoireet, eli ajoittain kipua pallean(/tai vatsan) kohtaa ja ruoka ei halua pysyä vatsassa. Ja maksakin arvot heitteelee taatusti tuommoisten rohtomäärien poltosta. Eli jos kipuja on niin paljon että tarvitsee noin paljon särky/kipulääkkeitä, niin söisin vain sen aikaa kun odottelen päivystävälle lääkärille/hammaslääkärille pääsyä.

  • Mulla on ollut tollasia oireita syötyäni buranaa. Syön menkkoihin kerran kk noin kolmen päivän ajan burana 400 semmoset 10-20 kpl päivä. Ja mulla noita oireita tulee useimmiten illalla ja yöllä. Niitä tulee vielä parin päivän ajan vaikken buranaa enää söisikään.

  • Terve, ensin vedetään yli turvarajan parasetamolia panacodien avulla (panacodeissa on 500mg parasetamolia, jonka suositus on pysyä alle 4g/päivä, 10 x 500 = 5g) sitten vielä päälle heitetään "vatsaystävällinen 1g panadol". .

   Ei ihme että elimistö vähän flippaa ku maksa koittaa keksiä et millä litkuilla se kaiken sen myrkyn neutralisois. Se että masuun sattuu on pikku juttu siihen verrattuna että maksaan sattuu

   Käyttäkää ihmiset googlea, tai wikipediaa tai edes jotain tiedonlähdettä. Esimerkiksi hakemalla sanoilla "Paracetamol" tai "Ibuprofen" löytyy jo satoja tuhansia linkkejä joissa annetaan tarkempaa ja luotettavampaa tietoa k.o aineiden vaikutuksista elimistössä, kuin suomi24 keittiötohtorit mututuntumallaan.

   Pahoittelut yöllisestä avautumisesta, mutta tarpeeksi näitä ihania 'perussärkylääkkeitämme' tutkiessa, olen huomannut kuinka vaarattomasta asiasta saadaan vaarallinen ihmisten tietämättömyyden ja typerien "9g ibuprofeenia päivässä ei aiheuta mitään" -lausuntojen ansiosta.

   Ibuprofeenilla ei ole tarkkaa yliannostusrajaa, koska on niin henkilökohtaisista ominaisuuksista kiinni miten k.o lääkeaineeseen reagoi. Mutta on todettu että 100mg/kg kohdalla, eli 50kg henkilöllä 5g rupeaa jo käymään elimistölle turhan raskaaksi. Miettikääpä sitten kuinka monta kilogrammaa kannattais olla painoa enneku rupee 9g pumppaamaan naamaansa?

   (jos ette osannut laskea niin pitää painaa 90kg)

   • unohtui sanoa: en siis tarkoita että tuo 9g juuri tappaisi tai aiheuttaisi vakavia elinvaurioita tms.

    Pointtinani lähinnä oli että yleisesti ajateltuna yksikään lääke ei kuulu sun kroppaan, ja varmasti aiheuttaa metaboliansa aikana lukuisia ihmiskropalle haitallisia kemikaaleja, joten näiden nappien huoleton nappaileminen ei kuolon-riskin-pienuudesta huolimatta ole kovin viisasta, varsinkaan suurilla annoksilla.


  • panadolin toksinen raja on 5 grammaa, joten siinähän tapatte itsenne.

  • Panacod ei ole opioidipohjainen kuten esim Tramal. Näin tuolla joku kirjoittaja väitti. Panacod on morfiinipohjainen ja siinä annostus maksimissaan 2kpl 4x/vrk. Itse olen joskus ottanut enemmän mutta pitkällä aikavälillä (itse olen syönyt sitä krooniseen kipuun tramalin rinnalla tuon 8kpl päivässä 4 vuotta) jos ottaa panacodia enemmän niin maksa posahtaa.. Ja se on aika karmivaa. kaverillani kävi niin ja alkuoireet kamalia kouristeluja yms.. Eli en suosittele. Buranassakaan ei pitkään saa tuommoisia annoksia syödä mutta eihän tuohon sentään kuole. Mutta jos ei ole toleranssia niin kyllähän niitä oireita voi tulla. Ja sellaisia oireita jotka eivät tunnu! Eli sisäisiä jotka huomataan sitten myöhemmin. Olkaa varovaisia näiden kanssa!
   T: Kipulääkkeiden kanssa 5 vuotta säätänyt :(

   • Ja vielä piti sanomani kun näistä kokemusta on, jos todella sattuu ja vahvempaa ei ole tarjolla kuin panacod tai panadol ja burana. Niin ottakaa yhtäaikaa.
    Se on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin että ottaisi eri aikaan. Lääkäri näin minulle joskus totesi ja huomasin eron heti. Jos on kova kipu niin 1000mg panadol tai 2c panacod burana 800mg, niin johan helpottaa.
    ihanaa kevättä kaikille meille joihin sattuu niin helvetisti


  • No kyllä se Panacod on opioidi, se sitten muuttuu elimistössä.....

  • "Panacod ei ole opioidipohjainen kuten esim Tramal." "No kyllä se Panacod on opioidi, se sitten muuttuu elimistössä....."

   Jos nyt oikein saivarrellaan :), niin Panacod on kodeiinia ja parasetamolia sisältävä yhdistelmävalmiste, jonka sisältämä kodeiini kuuluu opiaatteihin/opioideihin. Noin 5-10% kodeiinista metaboloituu elimistössä morfiiniksi. Myös morfiini ja tramadoli ovat opiaatteja/opioideja, mutta tramadolilla on lisäksi myös SSRI-ja SRNI-vaikutuksia.

   (Lähteestä riippuen kodeiini ja muut luonnonopiaatit luokitellaan nimenomaan opiaatteihin, ja synteettisiä johdoksia (esim. tramadoli) kutsutaan opioideiksi, mutta usein termejä käytetään myös synonyymeinä.)

  • Otin tosi paljon buranaa ja nyt tärisen ja on kylmä. Oon itsetuhoisena tehny jälkiä käteen puukolla ja nyt keksin lääkkeet.

  • Mikä on siis voimakkainta: burana, panacod vai panadol?

  • Pussyt käyttää lääkkeitä kipuihin, todellinen boss menee leikkaamaan nurmikkoa.

  • No voi jumalauta jätkät nyt...
   Kai se maalaisjärkikin sanoo että ei niitä tabuja saa noin paljon ottaa, vatsahaava taitaa olla pienin niistä kaikista ongelmista mitä niistä tulee. ei enää mikään kipulääke tule auttamaan, kun on vedelly noin suuria määriä kipulääkkeitä.
   Lopettakaa se emmerdalen kipulääkenarkkarin ihannointi ja kysykää vaikka apteekista mieluummin paljonko niitä lääkkeitä saa ottaa per päivä.
   Sitäpaitsi, yliannostus asioilla ei sais leikkiä. Ne on tosi vakavia asioita..
   Mutta noh, olen puhunut.

   • ja melkein 10 vuotta myöhässä. Ei tuo aloittaja jolle vastasit lue enää varoituksiasi.


   • bbvvbvbbvbfb kirjoitti:

    ja melkein 10 vuotta myöhässä. Ei tuo aloittaja jolle vastasit lue enää varoituksiasi.

    Opettelepa laskemaan huviksess... :D


  • Mä otin tnää 600m 20kpl buranaa ja 25kpl unilääkettä mulla on käsissä ja vatsassa kun olen satuttanut itseäni terä aseella koska mä haluun kuolla pls auttakaa mikä lääke tappaa helpoiten

   • Terä__aseella xddd


   • Syö 10000mg panadolia äläkä kerro kellekkään


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   124
   6805
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   193
   5142
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   231
   1639
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   94
   1309