Elektroakustinen kitara

öö..??

Joo, eli ajattelin ostaa tommosen elektroakustisen kitaran. Voiko silla soittaa kuitenkin ihan normaalisti niinku akustisella. Siis jos haluais joskus soittaa ilman vahvistinta niin kai se onnistuu ja kuulostaako se ihan normaalilta akustiselta?
Kiitos jo nyt niille jotka vastaavat!!

15

10576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apx 500

      ...sillä voi ja kuullostaa ihan normi akustiselta.

    • kitaristi73476234671

      Siis kyllähän sillä voi soittaa ihan normaalisti niin kuin akustisellakin mutta huomioi joitain asioita.

      Paljon riippuu tuon elektroakustisen kitaran kopan koosta, jos se on samaa kokoa kuin ilman elektroniikkaa olevalla akustisella niin akustisesti soitettuna äänen taso on about sama.

      Mutta jos se elektroakustisen kitaran kopan koko on vaikkapa sitten littana, joten elektroniikalla sitten tuodaan enempi siihen soundiin volumea niin akustisesti soitettuna nämä pienempi (ohkaisemmalla kopalla) olevat tietysti soivat hiljempaa (samahan se on kitaran kopan koolla yleensäkin).

      Mutta joo, jos se elektroakkari on normi kokoinen niin suurinpiirtein soi ihan samalla tavalla kuin normaali akustinen.

      • ööh..??

      • ...............
        ööh..?? kirjoitti:

        minkäkokonen sitten on normikokonen? http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=505532&shopId=10001&compartmentId=10019&categoryId=10172&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay Kun tommosen kitaran ajattelin ostaa. Että onkos tuo sitten ihan normikokosen näkönen?

        ...yleensä mielletään D-mallin koppa mitä tuo linkittämäsikin malli edustaa. Kyllä elektroakustinen soi akustisesti samalla tavalla kuin täysakustinenkin. Jotain eroa soundiin tuo soololovi ja kyljessä oleva esivahvistin.


      • kitarapuolamm111
        ööh..?? kirjoitti:

        minkäkokonen sitten on normikokonen? http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=505532&shopId=10001&compartmentId=10019&categoryId=10172&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay Kun tommosen kitaran ajattelin ostaa. Että onkos tuo sitten ihan normikokosen näkönen?

        Tuota noin, nyt on pakko kommentoida tuota nettiAnttilan kitarapakettia.

        Lyhyesti sanon, että ehkä kannattaisi pysyä kaukana noista ihan halvoista nettiAnttilan kitaroista.
        Tuohon 99 hintaan ei lähde edes kunnon teräskielistä, saati että tossa on muutakin paketissa mukana.

        Ihan oikeasti, jos haluut nyt edes vähänkin laatua niin siihen kitaraan kiinni n. 150-250, jolloinka saat jo paremman kitaran. Huomioi nyt sekin seikka, että vahvistimen voit ostaa kyllä myöhemmin erikseenkin ja noilla soittelee ihan kotistereoiden kauttakin. Eli laita se hinta nyt vaikka pelkkään kitaraan ja unohda vahvari jos sulla on rahallisesti tiukkaa.

        Laitan sulle nyt pelkän kitaran tähän, josta edes on jotain hyötyä ja iloa oikeasti ja antaa vähän erillaisen soittonautinnon kuin tuo Anttilan kura-kama.

        http://www.thomann.de/fi/ibanez_sge130vs.htm

        Tuo Ibanez on jumbokoppainen eli koppa on iso/reilun kokoinen, kaula on mukavan ohkainen, erittäin hyvä soitettava, soundi on reilu ja botnekas ja ihan eri luokkaa kuin Anttilan kura. Kansi tuossa ei ole koko puuta mutta silti on soundi hyvä siihen nähden. Pistin tuon thomannin linkin että näet vähän tuosta kuvaa ja tietoja. Jos asut Helsingin lähellä niin käyppä ihan Levytukku Oy:ssä Helsingissä ja kysy myyjää nimeltä Janne ja testaa tuo Ibanez, jos tykkäät niin Janne laittaa sulle kyllä hinnan kohdilleen eli on tuota Thomannin hintaa kyllä edullisempi (ehkä siinä 180-220 välillä). Pyydä samalla kitaraan säätöjä jos tarvii esim. kaulan säätö, katso nauhat eli testauksessa pendaat eli taivutat kieliä ja jos liukuu hyvin niin ei tarvitse hiontoja ollenkaan (tästä mainitsen sen takia, että joskus pääsee myös paremmissakin kitaroissa tehtaalta pieniä laatuheikkouksia läpi) eli aina se hankittava kitara pitää testata omin käsin, olipa kyseessä sitten halpa tai kallis vehje.

        Toinen oikein hyvä merkki teräskielisissä on tietysti Yamahan teräskieliset akustiset, joten käy nekin testaamassa esim. http://www.f-musiikki.fi/kitarat_ja_vahvistimet/teraskieliset/24511_fx370cbl_elektroakust._kitara_/_yamaha.html.

        Noi on ihan eri luokan vehkeitä kuin tuo Anttilan kura.

        Kerro vielä minkä ikäinen olet ja minkä kokoinen? Jos olet hyvin pieni kokoinen ja ikäinen voi tuo Jumbo mallinen tai täyskokoinen D eli Dreadnought malli olla käsiisi ehkä isohko, tosin kyllähän pienikokoisetkin vetää yllättävän hyvin isokoppaisilla kitaroilla.

        Pysy erossa tavaratalojen tarjonnasta joka tapauksessa ja syyt alla:
        - soitinten laatu on selvästi huonompaa (muutamia poikkeuksia voi joskus löytyä).
        - kyseisten pakettien soitinten säätö on mitä on jo tehtaalta lähtiessä
        - myyjien asiantuntemus on kyllä täysin ala-arvoista (sorry tavaratalot mutta näin se vain on) olen asian testannut niin monta kertaa että tiedän mistä puhun ja jotakuinkin aina käydessä testaan myymälöiden tarjonnan
        - itse kitaroissa esiintyy seuraavia vikoja tai vähintäänkin säätöjuttua, kaulat kieroja tai huonosti säädettyjä, otelautojen nauhat heikkoja ja nauhapäät osuu käsiin ikävästi, tallan ja satulan suhteen toivomisen varaa eli liian korkeaa ja liian matalaa (näiden säätäminen on akkareissa hieman eri juttu kuin sähkiksissä), elektroniikka -> sihisee, epäpuhtautta, säätönippuloissa heilumisia ym., kitaran elektroniikan johdotukset tehty huonosti, listaa voisi jatkaa mutten jaksa.

        Lopuksi tietona tuosta Anttilan kitarasta -> tuo koko ja koppa ei siis ole Dreadnought malli muodoltaan eikä edes kooltaan.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Dreadnought_(guitar_type)


      • mika2
        ööh..?? kirjoitti:

        minkäkokonen sitten on normikokonen? http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=505532&shopId=10001&compartmentId=10019&categoryId=10172&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay Kun tommosen kitaran ajattelin ostaa. Että onkos tuo sitten ihan normikokosen näkönen?

        .... jo saanut vastausta ja olen ihan samaa mieltä edellisten kanssa eli nuo netanttilan vesivaneriwilliamsit ei ole mistään kotoisin (kävin tuossa päivänä muutamana testaamassa jotakin niistä kaupassa ja hämmästyin kuinka vähän se muistutti oikeaa soitinta, kun olin kuitekin luullut että ne edes etäisesti olisivat soittimia).

        Sellaiseen seikkaan vaan suosittelisin kiinnittämään huomiota, että tarvitsetko ihan oikeasti sitä elektroniikkaa siinä kitarassa johonkin? soololovi ja elektroniikka (runkoon istutettu) syö aina sointia enemmän tai vähemmän. Mulla oli hiljattain tilaisuus kokeilla rinnakkain Codin 5th avenue kitraa sähköisenä ja ilman sähköä ja niiden akustinen sointi ole keskenään todella erilainen (ei se sähköinen ihan surkea ollut muuten kuin siihen akustiseen verrattuna). Se kuitenkin meinaa sitä, että jos akustisen kitaran rakennetta vammautetaan niin siitä aina maksetaan soinnissa ja sen vuoksi ihmiset tekevät sellaisia kompromisseja perustelluista syistä. Jos haluaa soololoven niin yleensä sitten tarvitsee sitä ihan oikeasti, koska muuten sitä kompromissia ei kannata tehdä. Sama koskee runkoon kolottuja etusia etc. Niin ollen myös vaihtoehtoja kannattaa miettiä. Eli jos esimerkiksi haluaa äänittää tai vahvistaa akkaria, niin kannattaa selvittää olisivatko muut mikitysratkaisut käyttökelpoisia. Pyrkimys kuitenkin kannattaa aina pitää siinä, että ne valinnat olisivat jokseenkin perusteltuja.

        Elektroakustisia on myös laadukkaita, mutta hyvä elektroniikka tuo vain sitä hintaa lisää (jos jossain sen saa ikään kuin kaupan päälle, niin ei se kyllä ole sitten minkään väärtikään). Jos pitäisi fundeerata ihan kotikäyttöön harrasteliajalle sopivaa elektroakustista jossa olisi ideaakin niin Ovation Idea olisi sellainen. http://www.thomann.de/fi/ovation_cc54ipl_idea.htm Kokeilin tuollaista musafasulla joskus ja vaikka se soinnillisesti ei ylläkään hyvän puuakkarin tasolle, niin se oli silti hyvä soinniltaan ja tuntumaltaan. Futuristisesta ilmeestään huolimatta siinä on kokokuusinen kansi. Elektroniikka siinä on silleen perusteltu, koska siinä on korvakuulokkeille paikka ja muistikortti eli sillä voi itsessään nauhoitella ja jammailla itsensä kanssa ja viritinkin siinä on eli kotona harjoittelevalle kitaristin alulle varsin oivallinen peli. Hinta neljän ja viiden sadan välissä on aika rankka jos vertailukohtana pitää jotain anttilan williamsia, mutta on toisaalta kyse myös ihan erilaisesta soittimesta. Toisaalta tuo idean hinta antaa sulle vähän osviittaa missä hinnoissa oikeat elektroakustiset alkaa olemaan. Ibanezilta kyllälöytyy erinomaisia soittimia halvemmallakin,mutta ei hyvät ibanezitkaan ihan tolkuttoman halpoja ole.

        Jos rahasi on tiukalla ja halvalla pitäisi saada, niin esim muusikoiden netin tori on oivallinen paikka löytää suhteellisen huokeita suhteellisen hyviä kitaroita.

        Jos päätät tinkiä siitä elektroniikan vaatimuksesta, niin esim. Yamaha FG720 on saanut hyvän vastaanoton. Jos pitää saada Yamppi halvalla niin F310 on sellainen.


      • normiakustinen..

        on littana niin silloin se ei enää ole elektroakustinen vaan kyseessä puoliakustinen sähkökitara. Ja silloin siinä on yleensä myös magneettiset sähkismikitkin. Sähkismikit voi tosin asentaa myös normaaliin akustiseen mikäli on teräskielinen akustinen (nylon-kieliseen ei voi koska magneettinen mikki ei toimi nylonkielten kanssa).
        Nimittäin täysin littanoita elektroakustisia tuskin on edes olemassa, akustisen kitaran nimihän tulee juuri akustisuudesta eli että voi soittaa ilman vahvistinta ja on kunnon kaikukoppa.
        Joskus voi teräskieliseen akustiseen joutua vaihtamaan kielet koska teräskielisissä usein on vakiona pronssikielet ja niihin ei magneettinen mikki reagoi niin herkästi kuin sähkiksen kieliin.


      • normiakustinen..
        ööh..?? kirjoitti:

        minkäkokonen sitten on normikokonen? http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=505532&shopId=10001&compartmentId=10019&categoryId=10172&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay Kun tommosen kitaran ajattelin ostaa. Että onkos tuo sitten ihan normikokosen näkönen?

        mulla itselläni lähes samanlainen, mallia W3000 eli tällainen:
        http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=170179&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10001&compartmentId=10019&categoryId=10172

        Normikokoinen kaikukoppa on siis sellainen joka on yleensä akustisissa kitaroissa.

        Jotta et menis sekaisin, niin ajattele asiaa niin että nuo mitä harkitset, on ihan normaaleja akustisia kitaroita, ei mitään erikoiskitaroita. Ja sitähän ne ovatkin.


      • normiakustinen..
        ............... kirjoitti:

        ...yleensä mielletään D-mallin koppa mitä tuo linkittämäsikin malli edustaa. Kyllä elektroakustinen soi akustisesti samalla tavalla kuin täysakustinenkin. Jotain eroa soundiin tuo soololovi ja kyljessä oleva esivahvistin.

        ei ole muuten esivahvistinta, toi on toteutettu passiivielektroniikalla eli käytännössä sisältää sen piezomikin lisäksi vain äänen voimakkus ja sävyn säätimet sekä liittimen vahvistimelle. Eli se esivahvistin pitää olla joko kitaravahvistimessa itsessään tai se pitää ostaa tai rakentaa.

        Satun tietämään koska ite omistan lähes samanlaisen skitan.


    • rämpyti rämp

      Kantsii huomata sitten että se elektroakustinen vaatii siten vahvistimeksi sille suunnitellun vahvarin. Sähkökitaran vahvistimet toimii huonosti (saundillisesti) akustisten soitinten kanssa. Nyt on tosin VOXilta tullut uutuus MINI 3 joka on kuin mikrocube, mutta sisältää myös säröttömän line-moodin johon saa akustisen hyvin kytkettyä jos tarvii.

      Tarvitsetko oikeasti sitä elektroniikkapuolta siinä akustisessa kitarassa? Esiintymistä varten se on ja studioon.

    • on normiakustinen

      on ihan normaali akustinen kitara mutta siihen vaan on laitettu piezomikki tallan alle jolloin sitä voi käyttää myös vahvistimen kautta. Ei mitenkään muuten eroa muista akustisista.

      Itelläni on yks elektroakustinen, jostain syystä vaan sen mikki ei tunnu toimivan (saattaa ehkä vaatia etuvahvistimen mistä ei kyllä mainittu mitään soittimen tiedoissa, no ei hätää, onneksi osaan rakentaa tarvittavan etuvahvistimen).

    • akustisen soittelija

      Mulla on kai viisi erilaista akustista, ja niistä neljä on mikitetty, Vuosimalliin 1935 en ole viitsinyt asentaa. Kaikilla on käyttötarkoituksensa niin että osalla soitetaan livekeikkoja (yksin) ja osalla livekeikkoja bändin kanssa. Joitain käytetään äänityksissä eikä keikoilla. Yksi isokoppainen metallikielinen on soololovella ja B-bandin mikeillä ja soi akustisesti aivan loistavasti ja on myös akustisena volyymiltään/soinniltaan ihan huippu. Sitten toisaalta mulla on yksi akustinen ihan bändikäyttöä varten hankittu, se on vanerikantinen ja magneettisilla mikeillä ja sen idea on siinä, että se ei lähde kovin herkästi kiertämään, niinkuin tuo isokoppainen huippuakkari. Sitten mulla on kaarevakantinen metallikielinen, joka on lähinnä ns. jazz-kitara, siinä on sekä magnettimikitys että kanteen sisäpuolelle liimattu akustisen tuplamikitys, jolla saadaan kopan puinen saundi kuulumaan. Lisäksi olen mikittänyt yhden klassisen kitaran B-bandin mikillä, ainut asia mikä siinä on erilaista kuin perusklassisessa, on kitaran takaosan keskelle asennettu hihnatapin näköinen jakki kitarapiuhalle. Akustinen sointi ei mikityksen jälkeen muuttunut yhtään miksikään. Mikki on liimattu kitaran kanteen sisälle tallan etupuolelle ja volumepotikka on aukon yläreunassa sellainen mikropotikka. Piuhat kitaran sisällä pitää tietysti kiinnittää niin, ettei ne särise soittaessa. Summa summarum, ei kitaran akustinen sointi kärsi soololovesta eikä mikityksestä jos ne hoidetaan oikein. Mikkejä on muunkinlaisia, kuin tallan alle tungettavat piezot, jotka pakkaa soimaan vähän "muovisesti". Ja alkuperäiselle kysyjälle vastaisin, että elektroakustisia kitaroita on laidasta laitaan, siis mikitetyistä akustisista lähes sähkökitaranomaisiin soittimiin, ja käyttötarkoitus ratkaisee. Jaa niin, viimeksi toissapäivänä soitinkin sitten sillä ohutkoppaisella vanerikantisella akustisen keikan ja toimi toki niinkin päin.

    • Anonyymi

      Parhaan eletroacustisen kitaran saat Pietarista Newky Rosbet musikal

      Russia kitarat alk. 50e kannattaa tutustua paikan päällä

    • Anonyymi

      Kyllä, kitara maksaa viisikybää, siihen matkat päälle ja perillä majoitus ruokineen ja juomineen ja mahdollisesti vielä sinut ryöstetään niin ei tule halvaksi.

      • Anonyymi

        Oliko Chuck Berryn soittimena elektroakustinen kitara?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe