Vuorotteluvapaalla pärjääminen

joulukuusimies

Kuinka te jotka olette olleet vuorotteluvapaalla olette pärjänneet rahallisesti. Onko teillä jemmassa säästöjä vai kuinka ihmeessä pärjäätte. Oma toiveeni olisi jäädä ensi syksynä (2011) vuorotteluvapaalle, mutta en ymmärrä miten tulisin selviytymään rahallisesti. Pystyykö sosiaalitoimistosta hakemaan toimeentulotukea vuorotteluvapaalla?

13

4847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 27

      Kyllä on pärjätty (nyt vapaalla), seuraavin keinoin:
      - Verokortin muutos, eli prosentti pienemmäksi.
      - menoja pienemmäksi, esim. lehtitilaukset pois. On aikaa käydä kirjastossa lukemassa.
      - teen useinmiten itse ruokani, seuraan tarjouksia.
      - arvioin päivittäin saamani korvaussumman. Pyrin käyttörahoissa sen summan alle, muu riittää laskuihin.
      - olen käyttänyt jonkinverran säästöjäni, myös varaudun tarvittaessa ottamaan lainaa. En nää mitään järkeä kituuttaa ihanalla vapaallani. Työtä ehdin tehdä ja palkkaa ansaita taas sitten, kun olen takaisin sorvin ääressä...
      - hauskaa vapaata, jos sille päädyt

      • 18+13

        Niinkuin edellinen kirjoittaja mainitsikin, on vuorotteluvapaa oiva tilaisuus laittaa talous kuntoon.

        Menot minimiin: Lehdet pois, netissä riittää halvempikin nopeus, puhelinliittymän tarkistus mahdollisesti edullisempaan, vakuutusten kilpailuttaminen, lainanlyhennyksistä voi sopia pankin kanssa jne. Eli hyödynnät kaikki pienetkin purot.

        Vuorotteluvapaalla on myös aikaa muuttaa tarpeeton omaisuus rahaksi esim. kirppispöydällä, tai nettihuutokaupoissa.

        Minulla oli säästössä asumiskulut ja korvaukset riittivät elämiseen ja kotimaan matkailuun. Vietin pitkähköjä aikoja rinkan kanssa pohjoisessa, jolloin pankkitili ei laihtunut lainkaan. Vapaalla oppi elämään nuukasti, eikä tulevaisuuden mahdolliset talousheilahtelut enää juurikaan huolestuta.

        Ensi kesänä olisi vielä neljän kuukauden pätkä ja talvi menee taas säästöjä kerryttäessä.

        Rohkeasti vapaalle vain, mutta aloita valmistautuminen nyt saman tien!


    • Sinne siis

      Oma vuorotteluvapaani alkaa tammikuussa ja kestää puoli vuotta. Kun sain asiat sovittua varasin ja maksoin lentoliput Bangkokiin. Vaikka ikää on 50 niin reppumeinigillä meinataan pärjätä 20 euroa/päivä. Sisältäen siis kaiken! Siellä pärjää, täällä ei.

      • Eppu eläkeläinen

        Itse aikoinani tein samanlaisen ratkaisun. Ulkomaille. Siellä pärjäsi vv-korvauksella niin hyvin, että pystyi kahtena, kolmena päivänä viikossa käymään ravintolassa syömässä. Myös naapurimaiden katseluun riitti rahaa.


    • Virkistynyt

      Olen juuri lopettelemassa vuorotteluvapaatani. Tosin otin sitä vain viisi kuukautta ja kesälomat päälle. Säästin enne vapaita tietyn summan joka kuukausi noin puoli vuotta. Verokortin kävin muuttamassa. Olin koko vapaa-aikani poissa kotoa, joten keskeytin tv-luvan, jätekuljetuksen, sanomalehden jne. Verokortin muutoksen jälken sain käteen puolet palkasta ja säästöistä kuukausittain muutama satanen. Hyvin pärjäsin ja tein jopa useita matkoja.
      Suosittelen vuorotteluvapaata ja valmistautumaan siihen ajoissa.

      • kylä vaan riittää

        Aloitin juuri vuoden vapaan saatuani täyteen työssäolovelvoitteen. Olen kolmekympin juuri ylittänyt.Palkasta jäänyt säästöön viimeisen 10 vuoden aikana aina vähintään puolet. näillä mennään. Kivijalkaa ei kuitenkaan ole tarkoitus syödä, vaan talous perustuu keräämäni omaisuuteni luomaan mahdollisuuteen elää siitä mahd. pitkälle. Omaisuudella tarkoitan kaikkea sitä mikä tuottaa enemmän kuin kuluttaa.Tuotolla tarkoitan rahaa ja myös kaikenlaisia hyödykkeitä. Esim oma asunto, jota käyttää asumiseen ei ole tarkoittamaani omaisuutta jos sen kulut ovat suuremmat kuin absoluuttinen tuotto.
        Ehdottomasti suurin itseäni taloudellisesti auttava tekijä on ainakin tuttavieni mielestä lähestulkoon sairaalloinen piheyteni joissakin asioissa. En kuitenkaan pihistele kun puhutaan pitkän tähtäimen hankinnoista.
        Lopuksi vielä mainittakoon asumiskuluni maaseudulla 600 e vuodessa joka maksetaan kyseisen kiinteistön tuotoilla. Saan kyllä hiukan harrastella tähän päästäkseni.


    • duunari duunissa

      Itse olen aloittamassa puolenvuoden vapaata keväästä syksyyn ja osaa vielä olla huolissani pärjäämisestäni vaikka tulot puoliutuvat. Velaton pärjää ymmärtääkseni aivan kivuttomasti tässä elämässä, koska täysin omassa käytössä olevan rahan määrä ratkaisee enemmän kuin se miten paljon sitä rahaa saa milloinkin velanmaksuun...

      Kaikki kulut ilmeisemmin tulee arvioitua tarkemmin kyseisen puolenvuoden aikana, toki olen hieman varautunut tulevaan aikaan eli en vaihdakkaan uudempaan autoon nyt, enkä osta mitään sälää tänä vuotena.
      Muutama satanen etukäteen jemmassa jos alkaa ahdistamaan, mutta eipä ihmeemmin varautumista asiaan koska kyse vain puolesta vuodesta.

    • Tindelitinda

      Täällä yksi pienituloinen jäämässä vuodeksi opetushommista vapaalle! Pärjäämisvinkkejä ja -tarinoita olisi kyllä mukava kuulla... Itsellä tämä on toinen kerta vuoden vapaata, ja tiedän että tosi tiukkaa tulee. Eka kerralla oli käytävä pankkilaina hakemassa kun ei laskuja pystynyt maksamaan vuorottelukorvauksella. Nytkään ei ole säästöjä pohjalla. SIltikin tuntuu siltä että pitää joskus sentään heittäytyä elämään sitä aikatauluista vapaata elämää! Tavaroidensa myyminen kirpparilla, lehtitilausten lopetus, ruuan laitto alkutekijöistä... mitä muuta keksitte?? Entä kun on koiria taloudessa, ikääntyviä, mikä sitten eteen korkeiden elänlääkärikulujen tullessa... että kyllä niitä huoliakin löytyy:-/ Saakohan myyjäisiin yrittää kehitellä myytävää ihan verottomasti? Pitääkö ryhtyä raivokkaasti leipomaan ja myymään taatelikakkuja... :-)

    • Lepäytynyt

      Olen ollut vuorotteluvapaalla reilut puoli vuotta ja vajaa puoli vuotta on jäljellä ja täytyy sanoa, että ilman säästöjä en korvauksella selviäisi elämästä. Veroprosentti ei juurikaan pienene vuorotteluvapaalla ollessa, on kuulemma sellainen etuus, että verotetaan rankasti, sanoi verotoimiston täti. Neuvoni on siis, että on säästettävä etukäteen, jos ei ole mahdollisuutta turvautua puolison tuloihin tms. Mutta on tämä kuitenkin ollut todella mukavaa aikaa, varsinkin olen nauttinut aamuista, kun ei ole kiire mihinkään.

    • downshifting_ratkasu

      Hyvin pärjätty 2 kertaa vuosi, siis jos et pärjää vuorotteluvapaa korvauksilla niin et tule koskaan pärjäämään työmarkkinatuellakaan.
      Kannattaisi oppia ensin elämään rahojen mukaan vaatimattomasti.
      Tietysti jos omistat ison asunnon, hienon auton, ostat lehtiä joka päivä, käyt yökerhoissa,ulkona syömässä,laskettelemassa jne.
      Kuten joku kirjoitti niin osti lipun bangokiin ja elää 20€/päivä. Suomessakin sadat tuhannet elää 410€/kk käteen yksiöön asumistukea jne.

      Kirpparilta saat vaatteita jos pitää näytellä egoa. Ruokaa saat alennusmyynneistä jopa 50% tai leipäjonoista.

      Siis ompa ihmisillä ongelmat että pärjääkö vuorotteluvapaa korvauksilla.

      Kysymys pitäisi kuulua mitä teen materiaaliselle elämälläni jotta pystyn elämään vuorottelukorvauksilla.

      Tietysti jos juot alkoholia tai poltat tupakkaa niin rahaa tarviat näihin.

    • ollut jo kerran

      Käsittämättömiä juttuja saa täältä lukea!!!

      Mä tein ennen vuorotteleua, niin paljon ylitöitä, että korvaus nousi hieman. Eli varauduin siihen etukäteen.
      Tilaukset poikki. Lainat holdiin.
      Asunto oli jo maksettu, joten siitä ei ei tullut kuluja kuin vastikkeen verran.

      HYVIN pärjäsi !

      Olin jopa Ulkomailla pitkät pätkät! Tosin kaveri asui siellä, joten lentoliput halvimmasta tarjouksesta ja mitään normaalihintaista, ei sielläkään osteltu.....

      Ja mä oon samaa mieltä kuin toi dowshiftinkin.......jos vaan törsää ja törsää, niin silloin ei pärjää silläkään............
      Materia kun ei ole kaikki kaikessa vaan kokemukset ja ihmiset, joiden kanssa elää.

      Mä käytin mun vapaat matkustamiseen ja nauttimiseen!

    • vuorovapaalla oleva

      Enpä oikein tiedä miten sos.toim. suhtautuu asiaan että lähdetään esim. kokopäivä työstä vapaalle ja halutaan vielä avustusta ja tukea siihen hommaan puuttuvan tilin verran?

      Kukapa sitä sitten kokopäivää enää tekisikään jos puuttuvan rahan saa ilmaiseksi avustuksina?

      Velaton ja jotain säästössä niin pärjää kyllä, mutta ei riitä pienet säästöt jos koko vapaan meinaa reissailla, reissaaminen on kallista!

      Kokeile elää puolella palkalla vaikka parikuukautta aluksi, niin saat tuntumaa miten raha riittää ja samallahan sitä jää kätevästi tilille säästöön sitten vapaalla oloa varten nautittavaksi.

      Itse olen pärjännyt vapaalla ok, koska vaimo on työssä joten yksin ei kaikkia laskuja tarvitse maksaa ja asumisenkin kulut vain puolet.

    • Onnenpensas

      Koska tässä tapauksessa köyhyys on ihan apaaehtoista, ei siihen sossusta toimeentulotukea saa ja niinhän se pitää ollakin. Hah, olisihan se jo aika outoa! Sossun tuet on niitä oikeasti tarvitseville. Jos ei ole varaa hoitaa lomailun kustannuksia, tekee sitten töitä.

      Pankin kanssa voi tietenkin sopia asuntolainan lyhennyksistä lyhennysvapaata. Olen asuntovelkainen kolmen koululaisen yh. Itse säästin etukäteen mm. ylitöillä, ja laitoin summan toiselle tilille. Sain vuorottelukorvausta noin 700 euroa/kk näppiin ja säästötililtä siirsin 400/kk elämiseen. Siitä sain maksettua vastikkeen ja lainan korot ja ruokittua itseni ja lapseni. Pärjättiin, kun hyödynnettiin kirjasto, kirpparit ja kauppojen punalaput. Oli myös turhien kamojen myyminen nettihuudoissa. Pidin vuorotteluvapaan kahdessa 5 kk pätkässä, eli välillä kävin töissä.

      Pitää vaan suunnitella etukäteen, ja välttää turhaa tuhlausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe