Täällä tehdään hulluna töitä!

raataja-matti

Suomalaisetko muka laiskoja? Lomistako pitäisi vielä tinkiä, jotta saadaan suomalaisten työuria pidennettyä? Työnantajien mielestä kyllä: liikaa lomia, liikaa sairauspoissaoloja, liian aikaisin eläkkeelle, liian myöhään töihin, jne. Ollaanko muualla oikeasti ahkerampia? Taloussanomat selvitti seitsemällä mittarilla, miten suomalaiset pärjäävät vertailussa muiden eurooppalaisten kanssa. Katso, olemmeko liian laiskoja.

Taloussanomat selvitti eri tilastolähteistä, kuinka paljon raadamme ja kuinka paljon vietämme luppoaikaa. Ilmeni, että jos työelämä olisi euroviisut tai EM-kisat, Suomi olisi yhteispisteissä kärkisijoilla tai vähintäänkin työnantajien mallioppilas.

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/11/12/taalla-tehdaan-hulluna-toita/201015739/139/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

23

1780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllästynyt suomeen

      maksetaan veroja keskimääräistä eu-maata enemmän,kyllä eletään hienossa maassa.

    • Rich vs. poor

      samoin "kansanedustajat". Kaikki työ pitäisi olla ilmaista ja teettää kiinassa. Rahaa kuitenkin pitäisi tulla ovista ja ikkunoista. "kansanedustajat eivät nyt muuta keksikkään kuin uusia veroja ja vanhojen korotuksia, se on helpointa eikä tarvitse vaivata niin paljon päätään silloin tällöin kun töissä joutuu olemaan. Mitään rakentavaa ei tässä maassa ole tapahtunut sitten viime laman (-90- luvulla). Työnantaja puolella ulkoinen status on tärkeämpi kuin sisältö amerikanmalliin.

      • kyllä,

        nyt pitää olla ahkera,suomi tukee jälleen irlannin taloutta on kuulemma kuralla,eun niin sanottu presidetti meni lupaan avustusta samoin kuin aikoinaan reikalle,varmaan jo maksanut suomelle korkoja,ei muutako jaksakaa suomen kansa ahkeroida,


    • Tuohon listaan voisi lisätä, että suomalainen työntekijät tekee kymmenen ihmisen edestä töitä.

      • sotilas vastaa

        ainakin kahtakymmentä ryss... eiku ulkomaalaista. Tätähän minullekin on tuputettu jo pienestä pitäen.


    • niinpä niin

      viisas pääsee vähemmällä. elikkä ollaan euroopan tyhmin kansa....

    • no mistä lähtien suomi ois ollu hyvä valtio asua ?

    • Pakko painaa pitkää

      Täällä on pakko painaa niska limassa duunia että tulee toimeen. Palkat ovat aivan liian pienet elämismenoihin suhteutettuna. Vuokrataso euroopan korkeimpia, ruoka kallista, ajaminen kallista, sähkö kallista...kaikki on kallista.

      • nnnnnm

        on pienet palkat ja kaikki hemmetin kallista. Työpaikoilla ei yhtään turhaa hemmoa enää ole, vaan aina pieni vajaus ja helvetin moinen kiire. Ei tuo sairaus poissaolojen määrä hämmästytä. Toisaalta eläkkeelle ei sairaatkaan pääse, vaan tuohon 63 vähintään on jaksettava. Ylitöitä on pakko tehdä jotta pienellä porukalla tilaukset saadaan tehtyä. 60-70 tuntista viikkoa painetaan ja ainoa hyötyjä on verottaja.


    • rymytäänyhdessä

      Suomalainen kansa on kuin piimää... ei mitään hötkyilyä vaikka kuinka olis aihetta pistää hanttiin näissä järjettömissä päätöksissä. Suomi on malli kansa toteuttamaan kaikki EU normit mitä nyt suinki eurooppalaiset lahopäät keksii. MIKÄ HITTO MEITÄ VAIVAA? Yleislakko päälle ja asiat kuntoon !

    • dertujhg

      Mä haen ainakin aina sairaslomaa jos vaan on hiukankin kipeä olo. Jos tietäs että töissä vois hiukan löysätä sillon kun esim. flunssaa pukkaa päälle niin ei varmaan tarvis jäädä saikulle. Mutta kun tietää että siellä saa juosta tuli perseen alla koko työpäivän plus se pari tuntia mitä täytyy kuitenkin olla ylimääräistä kun ei ole pistetty tarpeeksi ihmisiä vuoroon. Ja kun kaiken päälle tulee kuitenkin haukut pomoilta ja asiakkailta niin vähänpä kiinnostaa tulla kipeänä töihin. Koko ajan on tietysti huono omatunto kun ei ole töissä ja työpaikalla puhutaan paskaa minkä ehditään ja jos erehdy pistämään nokkas pihalle ja käymään vaikka kaupassa niin taas juorukellot kilkkaa että eihän se kipeeltä näyttänyt.

      Multa joskus kysytään että onko mulla seisomatyö. Tekis mieli vastata että voi kun saisikin joskus hetken seistä paikallaan.

      • VITUTTAA......

        ei saa rahana ylitöistä mitään, vaan vapaana sitten kun on hiljaisempaa, eli surkeinpana aikana vuodesta. Se on työnantajalle edullista ylityön teettämistä kun tunnista saa tunnin vapaata kuukausien päästä. Harjoitteliljoilla paikataan myös paljon työntekijöitä ilmaista kun työnantajalle on. Muu porukka pidetään 20-30% alimiehitettynä ettei tauolle edes tahdo päästä kun aina on auto tavaraa juuri silloin odottamassa. Nytkin on 76 tuntia tehtynä sisälle, eli pari normi viikkoa, mutta tammikuulla saa viikon pitää ja toisen huhtikuulla näillä näkymillä. Joulun välipäivät olisin ottanut, kun lapsillakin on lomaa koulusta, mutta eihän se käy kun on niin kiirus. Tammikuun viimeinen viikko sitten jos tuotanto sallii.


    • jier

      te täällä sitten enää ootte. Muuttakaa muualle..hus hus.. vähemmällä työnteolla pääsette..

    • siitäs saivat

      Nalle ja Sarasvuo haukkuneet suomalaiset todella laiskoiksi???

    • repepaviaani

      Ovatko rikkaat hyväpalkkaiset muka erityisen ahkeria taikka tarpeellisia työntekijöitä osakkeenomistajien
      mielestä? Hehän eivät tuota paljon mitään muuta kun tarpeettomia kuluja ja ongelmia mikä on kaikki
      pois tuotantopuolelta? Se mikä alakerran tuotantotiloissa menee hukkaan kuluu hyvin äkkiä toisenkerroksen toimistossa ? Puhumattakaan täysin tarpeettomista viroista jotka aiheuttavat vain
      vaikeuksia ja tarpeetonta byrokratiaa niille jotka eivät todellakaan tee mitään tarpeellista hyvää työtä
      tällä planeetalla. Onneksi en ole valmis milloinkaan en edes nelikymppisenä..

      • repepaviaani

        Lisään viellä et laiskana oleminen otsansa hiestä märkänä on vähän suhteellinen käsite jos lasketaan tunteja eikä hiki pisaroita taikka kyyneliä samoin kun monen työnteko talon talkoissa. Onneksi on järjestetty ruokailu ja lääkäri meillä ja lämmitys ilman pankkilainaa.


      • repepaviaani
        repepaviaani kirjoitti:

        Lisään viellä et laiskana oleminen otsansa hiestä märkänä on vähän suhteellinen käsite jos lasketaan tunteja eikä hiki pisaroita taikka kyyneliä samoin kun monen työnteko talon talkoissa. Onneksi on järjestetty ruokailu ja lääkäri meillä ja lämmitys ilman pankkilainaa.

        Lisään ihan viellä et on ihan eri työ tehä kepeitä toimistohommia kun rankkaa fyysistä työtä tauotta. Työhön käytetty aika ei ole se mikä rasittaa työnteossa vaikka palkka juoksis koko aika kun miettii asijoita.


    • asfgä

      Ahkerin kansa kituuttaa köyhyysrajoilla ja niiden alapuolella... Nice!

      • Hullu töitä tekee
        Tosi reipasta! kirjoitti:

        http://www.youtube.com/watch?v=aQye8tFG4og&feature=share

        Taloussanomille piste! Se on Suomen paras lehti. Sanomalehdissähän on nykyään pelkkiä humpuukijuttuja, mutta Taloussanomat uskaltaa käsitellä rohkeasti poliittisesti arkojakin asioita. Lukekaa sitä, niin ihan joka valhe ei uppoa!

        Suomessa tehdään hulluna töitä, mutta silti on miljoona köyhää ja kaksi miljoonaa, jotka elävät niukkuudessa... Yhtälö on päivänselvä. Maahamme luotu suurrikkaiden joukko on hallituksen iloisella tuella repinyt oman loistonsa viemällä useimmilta hyvinvoinnin.


    • polven korkuinen

      Katkoiko hän lapses käden,kaivoiko hän silmän päästäs,tapatti hän sinut taudillansa,polttiko hän talos tulella,itsekö hän oli sinä itse vai oliko hän kenties sinun työnantajasi?

    • on samanlaiset

      lomat ja etuudet kuin kansanedustajilla.

    • jyrki käteinen

      Niin ja olemme lampaita ja valtio on lammaskoira ja EU on paimen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe