työmotivaatio täysin hukassa

lopputili?

Minulla on asiat sinänsä hyvin, että minulla on työpaikka. Mutta minulla on ongelma: menen aamulla töihin, en oikeastaan tiedä enää nykyisin miksi. Ei itse asiassa huvita lainkaan lähteä töihin. Työmotivaationi on täysin kateissa enkä saa päivän töitä tehtyä, koska kiinnostus on luokkaa ei ole. En löydä motivaatiota mistään. Työkaverit ovat täysiä piruja, työpaikan henki on äärettömän kireä ihmisten välillä ja päivä kuluu toisilleen vittuillessa. Tiimissä selkäänpuukottamisesta on tullut tapa eikä poikkeus.
Olen ajatellut ottaa lopputilin ja vaihtaa työpaikkaa. Kenties epäeettinen ratkaisu, mutta jossain menee sekin raja mitä työntekijän pitää kestää.

21

10126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ree22

      Eiköhän noin päähän potkitulle jo pitäisi saada eläke.

    • Laiska emäntä

      Jos saat toisen työpaikan kohtalaisen helposti, lähde lätkimään. Tai yritä korjata nykypaikassa asioita: viihtyvätkö muut työntekijät yhtä huonosti? Miksi teillä on niin kireää, ehkä se johtuukin esimiehistä jotka ovat saaneet teidät tappelemaan toistenne kanssa? Voisitteko edes yrittää keskenänne jutella asioista ja sitten porukalla pyytää korjaamaan epäkohdat?

      • ketjun aloittanut

        Se nyt on selvää, että työpaikan tilanteeseen syyllinen on nimenomaan esimies joka on päästänyt tilanteen tulehtumaan pahasti työntekijöiden kesken eikä ole käyttänyt esimiesasemaansa työpaikkailmapiirin ohjaamiseen oikeaan suuntaan. Eli syyttävä sormi kääntyy kohti esimiesporrasta. Taitamatonta johtamista, tai poissaolevaa johtamista itseasiassa.


    • tsemppiä!

      Onko palkka edes hyvä, tai edes kohtuullinen? Jos on, älä jumaliste irtisanoudu missään tapauksessa, ainakaan jos et ole löytänyt VARMAA vakinaista uutta paikkaa!

      Älä välitä, sama homma on omassa työpaikassani, eläkevakuutuslaitoksessa. Akateeminen, keski-ikäinen mies täysin väärässä paikassa. Työ stessaavaa nippelisnappelis-puuhastelua, toistuvaa päivästä toiseen, ja turhauttavaa. Työilmapiiri kehnohko, pomot hankalahkoja jne. Mutta liksa juoksee, ja sillä maksaa kuitenkin niitä vapaa-ajankin menoja.

      Se vaan on niin että nykymaailmassa rahaa tarvitaan. Jos jäät työttömäksi, ansiosidonnainen juoksee 3 kk karenssin jälkeen parisen vuotta mutta entäs sitten? Ja TYP:n (työvoiman palvelukeskus eli entinen työkkäri) muijat kyykyttävät sinua ja käskevät jollekin paskakurssille tai puolta alemmalla palkalla vielä kamalampaan työpaikkaan. Ja työvoimapulaa ei ole eikä tule, ja jos jollain alalla sitä on, sinne palkataan mieluiten mamu pienellä liksalla koska mamu saa vielä sossusta lisätukea mutta kansasuomalainen ei.

      Eli: jaksamista, teet vaan sen mikä ylittää juuri riman. Älä ota stressiä. Tulet aamusella, lähdet iltapäivällä ja kotona/ulkona sinua odottaa muu maailma jossa voit harrastaa tms mitä haluat.

    • H.Moilaska

      Itse aloitin joitakin kuukausia sitten uudessa työpaikassa ja jo tässä vaiheessa tekee mieli lähteä lätkimään. Osa työkavereista on aivan sekopäisiä, tappelevat keskenään ja piikittelevät toisiaan kaikesta mahdollisesta. Pomo ei puutu asiaan, vaan jollakin tasolla on itsekin kuviossa mukana. Työilmapiiri on todella heikko ja tiedän sekoavani, jos jään tänne pitkäksi aikaa.

      Minulla on koko ajan hirveän epävarma olo ja yritän toimia sovittelijana työntekijöiden välillä. En lähde mukaan pashanjauhantaan, enkä halua valita puolia. Tällainen nuoralla tanssahtelu ei oikein tunnu mielekkäältä, eikä tämä tilanne ole työtehon kannalta järkevää.

      Vaikka olenkin onnellinen siitä, että sain työn, jopa ihan vakityön, on minulla jatkuvasti haku päällä. Silmäilen työpaikkailmoitukset ja kuljen korvat auki kaikkialla. Harmittaa kyllä, että sinänsä ihan mielekäs työ pilaantuu ihmisten takia. Tätä on kuulema jatkunut jo vuosia, joten ihan pikaista muutosta tuskin tulee.. joten ihan itseni kannalta järkevin vaihtoehto lienee uuden työn etsiminen. Yritän sinnitellä nykyisessä työssäni niin kauan, että uusi paikka on varma. Sitä suosittelen sinullekin. Tsemppiä!

    • EN OLE KONE.

      olen miettinyt myös minä, mutta sillä poikkeuksella että teen ilman motivaatiota omat työt ja vielä toistenkin siinä sivussa ja siksi motivaatio on mennytkin työhön, koska kurmitusta niin fyysistä kuin henkistä on aivan liikaa yhdelle ihmiselle. Vapaa-aikani kuluu työstä palautumiseen.... olla möllöttäen pää pyörällä raskaasta viikosta, joka vi..n viikonloppu.

    • TAISTELE PERKELE:

      Jos olet seurannut tätä foorumia pitemmälle,niin et ole ongelmiesi kanssa yksin.Ja sitten,mikä neuvoksi?
      Hyvä kysymys?Yleisin vastaus lienee:vaihda työpaikkaa......JOOPA JOO.Jos asut jossain lapissa tai itä.-suomessa...........

      • TAISTELE PERKELE:

        Ja jos sinulla on se TYÖPAIKKA,niin älä missään nimessä irtisanoudu.Hoida työsi niinkuin omatuntosi vaatii.
        Oli "työkaverisi"mitä mieltä tahansa.TYÖNANTAJA on sinut palkannut,koska olet ollut sen mielestä pätevin
        kyseiseen tehtävään.Kateelliset työkaverit....niin ????
        No sen voin sanoa aivan rehellisesti,että olet sitten idästä tai lännestä....pohjoisesta tai etelästä,niin
        "työkaverit"tulevat kyllä tutuksi.


      • penaali antti
        TAISTELE PERKELE: kirjoitti:

        Ja jos sinulla on se TYÖPAIKKA,niin älä missään nimessä irtisanoudu.Hoida työsi niinkuin omatuntosi vaatii.
        Oli "työkaverisi"mitä mieltä tahansa.TYÖNANTAJA on sinut palkannut,koska olet ollut sen mielestä pätevin
        kyseiseen tehtävään.Kateelliset työkaverit....niin ????
        No sen voin sanoa aivan rehellisesti,että olet sitten idästä tai lännestä....pohjoisesta tai etelästä,niin
        "työkaverit"tulevat kyllä tutuksi.

        Mitä se työmotivaatio on..jotain syötävää? onnea työväelle hautarkkuun saakka :)


      • ei huvita!
        penaali antti kirjoitti:

        Mitä se työmotivaatio on..jotain syötävää? onnea työväelle hautarkkuun saakka :)

        En tiedä. Itselläni työmotivaatio ja opiskelumotivaatio täysin hukassa.

        Ei vaan huvita yhtään mikään enää!


    • ala-arvoista

      Mun motivaationi on myös tasan zero. Työnkuvaa ei ole. Toinen henkilö, joka ei ymmärrä aiheesta enempää kuin sika sukkahousuista, päsmäröi 30 vuoden ns. "kokemuksella" samoja mikrodetalji-asioita menneen ajan merkeissä ja esimies on ihan pihalla. Suunnitelmallisuus on kielletty. Ajatelkaa! Uudet esimiehet talossa pyörittelevät päätään ja vanhat kertovat keinoja, millä täällä pärjää. Käyttävät siis erilaisia huvittavia mielikuvia ja antavat tuon päsmäröijän pelleillä. Sanovat, että "hyvä suojatyöpaikka".

      Suomi nousuun. Heh heh heh heh....huoh...heh heh heh...ei oo todellista!

      Tilannehan on lähinnä perustavaa laatua oleva selviytymiseen liittyvä strategia. Työpaikka on pidettävä, hinnalla millä hyvänsä. Aivan sama, mitä tehdään tai mitä tapahtuu.

    • Arghhh

      Ihan kuin minun suustani edellisessä työpaikassa!! Tyhjän päälle en uskaltanut lähteä kun toimistoalalla ei juuri töitä yli 5-kymppiselle ole. Vuodenpäivät kiristelin hampaitani, ahdistuin ja lähtetin hakemuksia. Sitten tärppäisi ja lähdin. Onneksi! Aloin olla melko rikki..

    • JokkeJokke

      Meillä taas työtehtävät vaan eivät ole tässä taantumassakaan yhtään vähentyneet.
      Päinvastoin, vaaditaan venymistä lisää ja lisää koko ajan.

      Nämä aiheuttavat tiimissä henkilöiden välille kahnausta, kun monet kokee että
      jotkut pääsevät liian helpolla, tai menevät itsekkäästi aina siitä mistä aita vaan
      on matalin.. Toisille taas riittää jatkuvasti 'haasteita' ja pähkäiltävää..

      Päivän pilaa ylimielisen työkaverin naljailu tai asiaton kommentti taikka väheksyntä.

      Työelämä on nykypäivänä tosi näköalatonta ja kyynistä.

    • Anonyymi

      Minullakin on motivaatio loppunut ja tuntuu, että sitä ei voisi saada takaisin, kun se kerran on mennyt. Odotan vain, koska pääsee taas pois.

    • Anonyymi

      ei vika ole työpaikassa eikä työkavereissa. Motivaatio.ongelma
      on itse luotu sairaus. Muuttamalla omaa ajattelunsa laatua
      löytyy se motivaatio työhön. Älä syytä firmaa tai työkavereita
      vaan löydä perusvika omasta ajatettelusta ja korjaa asenteesi.

      • Anonyymi

        Ja elä elämäsi vit...ssa , näin ajattelevat työnorjat , älä hyvä ihminen kuluta kallisarvoista elämääsi moisessa työssä , hyppää pois oravanpyörästä niin huomaat että elämällä on paljon annettavaa , saat kunnon energia paukun ja keho ja mieli lepää ja palautuu , vointi kirkastuu ja jaksat tehdä asioita ilman hatutusta. kannattaa kokeilla.... viisas arvostaa vapaa-aikaa ja hyvinvointia.


    • Anonyymi

      Työterveyshuollon palvelut asian kanssa on käytetty? Kumnallusta,jos saa palkkaa tekemättä työpaikallaan sitä,mihin on palkattu. Mitä työnantajan kanssa käydyt keskustelut ovat korjanneet?
      Mikä taho tekee ne työt?
      Minulla ei tällaista vaihtoehtoa ole että voisin töissä vain olla. Duunikin pitää hoitaa,alta pois.
      Toki,ketä se työ ei välillä tympisi,mutta tekemällähän sen saa valmiiksi mikä on päivän homma.
      Mars työterveyshuoltoon,ellet jo käynyt. Äläkä itse sanoudu irti,työnantajan tehtävä on järjestää työnjohto,ja arvioida sitä suoriutumista ja tehdä tarvittavat asiat että työt alkavat sujua.

    • Anonyymi

      esiintyykö tympiintymistä myös työpäivän ulkopuolella. Niissä täysin ikiomissa mun juttu kuvioissa. Jos tympiintyminen omaan elämään on 24 tuntia vuorokaudessa päivästä toiseen niin isompaa remonttia on silloin tehtävä. Totaalitympiintymistä ei voi silloin kokonansa laittaa työn/työpaikan viaksi.

    • Anonyymi

      Rajansa kaikella. Jos työpaikka on henkisesti kuluttava ympäristö niin sieltä kannattaa pikimmiten lähteä pois koska muuten sairastut ajan myötä mieleltäsi ja sitä olotilaa ei saada millään lääkkeillä pois vaan ainoastaan ympäristön vaihtaminen auttaa asiaan.

      Itseäni ei ole kaduttanut ainutkaan työpaikan vaihtaminen tai edes tyhjän päälle lähteminen, oma henkinen jaksaminen ja mielenterveys on ainut ja tärkein asia elämässsäsi mihin pystyt vielä vaikuttamaan ja sitä ei rahalla voi korvata mitenkään.

    • Anonyymi

      Sinulla ei ole varaa ulista. Ei työ ole mikään huvittelupaikka.

    • Anonyymi

      itseänsä ja tekemisiänsä on hyvä uusia koko ajan. Jos tekee ja toistaa samalla tavalla jokaisen elonpäivänsä niin tonttuhommaahan se on . Töihin,kotiin, nukkumaan. Nonstop. Jos nykyinen työ ja naamat pännii niin hanki silloin uusi työ itsellesi. Tai tee ihan jotain muuta. On helppo valita itsellensä turvalliset elämänkuviot joissa ei ole riskejä eikä haasteita. Hinta helposta yllätyksettömästä rutiininomaisesta elämästä on juurikin se että tuntee olevansa sylkykuppi. Mikä oli se uusi juttu jota kokeilit tänään?
      Todennäköisesti et kokeilut mitään uutta. Jatkat ajopuuna. Itsensä peliin laittaminen ei ole helppoa. Omista kivettyneistä tavoista ei pääse irti ilman ponnistelua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2395
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      172
      1521
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      332
      1506
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      939
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      780
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      727
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    Aihe