Sihti ja törkeä työntekijöiden kierrätys

J.S. Bach

http://www.sihti.fi/

Kyseinen firma etsii jatkuvalla syötöllä ainakin täällä Hämeenlinnassa pariin logistiikkakeskukseen työntekijöitä. Itsekin tartuin syöttiin, kun töitä ei ole kamalasti tällä hetkellä tarjolla. No kuukauden keikkahomma sieltä pukkasi, jonka teinkin iloisesti. Loppupuolella työnjohtaja alkoi kuitenkin vihjailemaan, että olisihan täällä näitä hommia lisää, jos kiinnostaa. No toki olisi kiinnostanut, mutta sitten tulikin Sihdiltä soitto, että huomenna voisi olla viimeinen työpäivä ja homma jäi sitten siihen.
Ajattelin että ok, sieltä sitten loppuivatkin vaan hommat. Mutta sitten yllätyksekseni hyvä kaverini palkattiinkin saman tien samaan varastoon lähes samoihin hommiin. Nyt hän on ollut jonkun aikaa töissä, mutta hommat ovat häneltä ja parilta muultakin työntekijältä loppumassa 27. päivä, samaan aikaan kun Sihti hakee mol.fi-sivostolla uusia työntekijöitä täysin samaan työtehtävään, joka alkaisi 28. päivä.

Mutta tähän kierrätykseen löytyy myös hyvin ilmeinen syy. Tuo kyseinen asiakasfirma on vakkareiden mukaan palkannut aiemmin monia hyviä vuokratyöläisiä taloon töihin. Ja kun vuokratyöläinen otetaankin asiakasfirman leipiin, saa riistofirma kyllä korvauksen, mutta varsinaiset rahahanat menevät kiinni. Ja tällä hetkellä kun on työvoimaa tarjolla, niin on helppoa rekrytoida koko ajan uusia työntekijöitä 1-2kk työsuhteisiin, ottaa heistä hyöty irti ja heittää sen jälkeen roskiin kuin käytetty tampooni. Työntekijällä ei synny kunnollista suhdetta tilaajafirmaan, jolloin hänen palkkaamistaan ei tulla edes miettineeksi ennenkuin hänet on jo korvattu toisella riistettävällä.

Kuinka laajasti näin törkeää toimintaa harrastetaan vuokrafirmoissa? Itse olen ollut muutaman kautta ennen tätä töissä, ja yleisesti ottaen hommat ovat toimineet ihan hyvin.

58

11075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteyksiä.

      Otappa sitten vaan reippaasti yhteyttä

      a) www.tyosuojelu.fi

      ja

      b) sinne toimeksiantajafirmaan, jossa olit hommissa,

      ja kerro näille tahoille tilanne. Kerro sinne logistiikkakeskukseen, että jatkaisit tosi mielelläsi hommia heillä, jos vaan ottaisivat sinut suoraan omille palkkalistoilleen, eikä Sihdin kautta. Jos ne tarpeeksi paljon sinua sinne haluavat, niin voivat sen tehdä. Ei Sihti sinua omista, eikä voi estää sinua menemästä töihin mihin firmaan tahansa. Se on eri juttu mitä tämä toimeksiantajayritys ehkä joutuu rekrypalkkiota Sihdille maksamaan (siis ehkä, riippuen kauanko aikaa tässä on välissä kulunut), mutta se ei ole sinun murheesi - jos ne tarpeeksi paljon sinusta ja työpanoksestasi tykkäsivät, niin voisivat hyvin ottaakin suoraan omakseen.

    • Sihdille

      Sihti ei ilmoittele työpaikan hakijoille mitään. Törkeää käyttäytymistä yritykseltä, jossa ei välitetä työnhakijoista pätkääkään.Työnantajat alkää käyttäkö tälläisiä yrityksiä!!!

      • ei ilmoitusta

        Ei ilmoitettele, ei mitään.


    • gsd1

      sihti oy on opteamin entisiä omistajia,sama paska eri nimellä.palkkoja ei makseta oikein ja lisät unohtuu aina maksaa.en suosittele kenellekkään

      • mummeli2

        tuo on kyllä paska puhetta olen ollut sihdin hommissa palkan eikä lisien malsussa ollut mitään epäselvyyttä.hyvä firma menisin uudestaankin töihin.jos tarve vaatii


    • samapeliaina

      Ihan normaalia toimintaa vuokrafirmoissa. yleensä vaan työskentelyjaksot on lyhempiä ja välillä tyhjiä päiviä. kierrätettäviä työntekijöitä haetaan jopa päivittäin lehdissä ja netissä. Näin ei yksittäisille työntekijöille synny sairasloma- eikä muitakaan oikeuksia. Lisäksi ovat nöyrempiä kun muutaman päivän välein ovat ilman hommia.

    • Mika Eskola

      Moi

      Korjaan virheet, että Sihdin toimijat eivät ole koskaan olleet Opteamin omistajia.
      Oulussa ja Kajaanissa on edellisiä työntekijöitä pyörittämässä Sihdin liiketoimintaa. Se on ainoa linkki mitä itse tiedän.
      Jos haluaa suoraan asiakasyrityksen listoille, niin sellainen vinkin antaisin, että kysykää työhaastattelussa tai ensimmäisten vuorojen jälkeen, onko asiakasyrityksen mahdollista rekrytoida teidät ja jos on niin millä edellytyksillä?

      T: Mika Eskola, Opteam - omistaja

      • ohtaan

        Riistäjä homo!


    • tessus1

      Kyllä itellä on sihdillä hommia riittäny aina ku niillä vaan on ollu mitä tarjota ja enimmäkseen on saanu kyllä olla töissä. Palkatki on kyllä tulleet just sillon kun pitää ja ihan oikea määrä

    • ärtynyt

      Itse olen ollut Sihdin kautta kerran hommissa ja en suosittele kenellekkään! En tiedä onko joka toimipisteessä sama homma kuin järvenpäässä oli! Lisiä ei tosiaan maksettu jollet itse soitellut perään ja jos tuli jotain ongelmaa mitä piti hoitaa niin oltiin niin törkeitä että ! Meitä oli 3 työntekijää järvenpään sihdin kautta hommissa ja kaikki saivat samaa paskaa kohtelua! Hain toiseen työpaikkaan heidän kauttansa ja vastaus kuului että on kuulemma jo valittu työntekijä siihen hommman asia oli ok. Kunnes sain soiton varamiespalvelusta ja kysyttiin kiinnostaako haastattelu ja homma oli sama minne olin sihdin kautta hakenut!! Menin haastatteluun ja sain paikan, kysyin sitten pomoltani jälkikäteen oltiinko minusta koskaan edes kerrottu heille sihdin kautta, niin ei ollut eikä sihti ollut tarjonnut heille yhtäkään työntekijää! No irtisanominen sihdistä ei mennyt niinkuin normaalisti luulisi, lopuksi puhelu meni siihen että sihdin edustaja kiukutteli minulle puhelimessa kuin pikkulapsi ja uhkasi etten saa jatkaa enää päivääkään nykyisessä työssäni (minulla oli 2 viikon irtisanomisaika), soitin yrityksen pomolle ja kysyin että haluaako hän pitää minut 2 viikkoa kun sihti sanoo ettei, pomoni oli monttu auki ja sanoi että hän ei ole moista sanonut! Päin vastoin hän piti minut mielellään 2 viikkoa koska hommia oli niin paljon kun jaksoi vain tehdä. Kun viimeinen palkkani tuli sihdistä, ihmettelin missä lomarahani ovat. Soitin palkanlaskijalle ja hän sanoi ettei heille ole kerrottu että olen lopettanut työni heillä. Soitin sihdin edustajalle aivan raivona, hän väitti että palkanlaskennassa on mokattu, silloin tuo valhetelu riitti minulle ja haukuin muijan pystyyn ja kerroin ettei ole pelkoa että heidän firmaa suosittelisin kenellekkään!! Varamiespalvelun kanssa minulla ei ollut koskaan mitään ongelmia, kaikki maksettiin ja hoidettiin ajallaan.

      • Zoolandia

        Ei ole ihme että vuokratyön arvostus ei nouse.
        Vuokratyö itsessään on kusetusta ja ihmiskauppaa.
        Ja senkin jälkeen vielä yritetään viilata linssiin palkoissa.
        Hurraa!!
        Hienot on Suomen työmarkkinat nykyään.


      • Orjauttava rules
        Zoolandia kirjoitti:

        Ei ole ihme että vuokratyön arvostus ei nouse.
        Vuokratyö itsessään on kusetusta ja ihmiskauppaa.
        Ja senkin jälkeen vielä yritetään viilata linssiin palkoissa.
        Hurraa!!
        Hienot on Suomen työmarkkinat nykyään.

        Onneksi tulee orjauttava sosiaaliturva, niin ei tarvi enää vuokraorjanarikoidenkaan kanssa taistella. Ensin vuokrapuljusta pihalle, sitten hetken työttömänä ja kohta te-toimisto pakottaa karenssin uhalla takaisin entisiin töihin, mutta tällä kertaa orjana ilman pakkkaa ja hengissä sut pidetään yhteiskunnan verovaroin "sossutukiaisilla"..

        Mitenhän muuten vuokraorjafirmojen tyyppejen kohtalo tuossa vaiheessa....


      • JJ.
        Orjauttava rules kirjoitti:

        Onneksi tulee orjauttava sosiaaliturva, niin ei tarvi enää vuokraorjanarikoidenkaan kanssa taistella. Ensin vuokrapuljusta pihalle, sitten hetken työttömänä ja kohta te-toimisto pakottaa karenssin uhalla takaisin entisiin töihin, mutta tällä kertaa orjana ilman pakkkaa ja hengissä sut pidetään yhteiskunnan verovaroin "sossutukiaisilla"..

        Mitenhän muuten vuokraorjafirmojen tyyppejen kohtalo tuossa vaiheessa....

        Onhan se nyt jo ihme, että tavallinen veronmaksaja syyllistyy välillisesti orjakaupan tukemiseen. Olisi kyllä hienoa jos voisi oikeasti valvoa ja päättää, minne juuri minun veroeurojani käytetään. En kyllä haluaisi olla mukana orjatyön tukemisessa. On tämäkin sivistysvaltio.


      • Anonyymi

        Olen ollut sihdillä 1,5 vuotta tosi hyvin on mennyt ja kaikki pelaa loistavasti


    • ommeksiomaduuni

      Näin olen kuullut, ettei tämä putka ole mikään asiakasystävällisin..

      • raksaduunari223

        Samon olen itsekkin kokenut!!


    • bijaardi

      On Omaa Typeryyttä jos Jää Vuokrafirmaan roikkumaan vaikka töitä Tarjottais Suoraan Firmasta, Mikään Laki ei pakota olemaan Vuokrafirman Listoilla, Eikä Koskaan Joudu korvaamaan mitään sanktioita vaikka Vuokrafirmat niinväittää !! Tiedän koska olen Itse niintehny Sain töitä Juuri Sihdin kautta ja Jäin Töihin Isäntäfirmaan !!!

    • vekkuli6

      Sihti Lupaa sopimuksessa Noudattaa Työehto sopimuksia Mutta TOISIN ON Itse olen sihdinkautta töissä ja Työt on Toisella paikkakunnalla jossa Asiakas yrityksen järjestämä Majoitus, Asiakas Yritys Maksaa Omille tekiöilleen myös Päivärahan MUTTA SIHTI EI MAKSA !!!!

      • koijarit kuriin

        Jos vuokrafirma Sihti ei noudata työlainsäädäntöä ja ala-kohtaista työehtosopimusta, niin viekää Sihti työtuomioistuimeen tai alioikeuteen.

        Pyytäkää apua ay-liikkeeltä tai työsuojeluviranomaisilta, jos ette halua itse hoitaa työsuhde asioita kuntoon.

        Kaikkia vuokrafirmoja koskee sama työsopimuslaki ja työehtosopimukset kuin ns "normaaleja työnantajia".


    • sihti 4ever

      ite ollu alusta asti sihdillä töissä eikä ole ollut mitään valittamista....jos haluatte vakautta elämäänne etsikää muita töitä.minulle utllu palkat aina oikein ja ajallaan ja mitä töihin tulee niin töihin otetaan niitä jotka niitä töitä tekee =)

      • cdcdgg

        Kuka sua uskoo, ei kukaan. Raksalla pitää olla aina 40h/vko, ja jne.


    • Sihtiläinen

      Itselläni on hommat toiminu sihdin kanssa palkat tullu ja muutenkin hommat mennyt ihan nappiin lukuunottamatta tapausta, kun loukkasin itseni tapaturmaisesti ja kävin ilmoittamassa sairaslomasta todistusten kera konttoriin. Siellä mukava sihteeri otti todistuksen vastaan ja oli muutenkin asiallinen.

      Hetken päästä puhelin pirisi ja miesäänen sävy toisessa päässä oli jotain aivan päinvastaista, kun hetkeä aikaisemmin tämän sihteerin. Ensiksi alkoi tivaaminen, että miksi ilmoitan vasta nyt, vaikka tapaturma sattui viikonloppuna. Päivä oli tällöin tiistai ja tähän asti olin ravannut päivystyspoliklinikalla ja osastoilla milloin odottamassa leikkausta ja milloin mitäkin röntgeniä jne.. Asiat olin hoitanut asiakasfirman kanssa selväksi ja heillä oli työntekijä paikkaamassa. Sihti ei kuitenkaan maksa puhelinlaskuani ja tämä hetki oli ensimmäinnen kun pääsin henkilökohtaisesti paikalle. Mitään vahinkoa ei tästä viivästyksestä ollut kenellekkään, mutta puhelun sävy oli erittäin nihkeä. Perään soittaja ilmoitti, että voin tulla hakemaan lappuni takaisin sillä he ottavat siitä kopion, mutta sairaspäivärahat joudun hakemaan kelasta, sillä tapaturma oli minun aiheuttamani. Perään vielä vittuilua humalatilasta.

      En asiasta alkanut vääntämään ja toimin muutenkin hyvin asiallisesti niinkuin olen firman kanssa muutenkin toiminut. Jäi vain kevyt kakanmaku suuhun tästä tapauksesta. Ei sinänsä siitä miten asia meni vaan juurikin tuosta puhelun sävystä. Vuoden kestäneen vuokrapätkäni aikana olen sen verta Tampereen toimiston hihhuileiden palkkoja selkänahastani maksellut, että kuvittelisi heiltä löytyvän edes pientä kunnioitusta myös työntekijää kohtaan.

    • ttyyhhj

      No olipa yllätys yrityksen toimesta :-)

    • 7865980876

      Sihdissä harrastetaan agressiivista urasuunnittelua. Kannattaa karttaa.

      • ddddee

        Suosittelen myös karttamaan sihtiä viimeiseen asti


    • Kaivinkoneenkuljettaja

      Sihdissä otettiin pärstä kuva haastattelussa ja sai odottaa pari kuukautta tietoa, ettei tullut valituksi työhön. Kaiken huippu työttömälle heitetään paskaa niskaan, kun ilmoittivat yhteen toiseen paikkaan, etten tullut valituksi ja kyselin onko tarjolla muuta hoitoalan työtä.. vastaus oli on kaivinkoneen kuljettajan paikka. Tulipa hirveeeeen hyvä mieli. Kait sitä tarttee sit hoitajan pitää alkaa kaivaa kuoppaa sillä kaivinkoneella.

    • sihtihaisee

      Veljeni oli vuoden sihdin kautta raksa hommissa ja meni ihan hyvin vuoden ajan sit alko tuleen vittuilua kun muka ei hommia tehty ja kaikki oli päin vittua sihdin mukaan no veli haistatti sihdille vitut ja meni suoraan samaan firmaan töihin ja mitään ongelmia ei ollu muutakun sihdin pääässä !

    • TRR

      Sihtiin toiminta on laillistettua ORJAVÄLITYSTÄ.

    • exSihti

      Lomaraha tuntuu olevan täysin vieras käsite Sihdille. Niitä on saannut kysellä toimitusjohtajalta asti jolloin sanoin että minulle riittää.

    • Jeikos

      Luvattiin kuukauden hommat, tilaajafirma innostuikin tilaamaan kymmeniä ukkoja ja työt kesti 3 päivää.
      Nyt on kela asiat perseellään ja vuokrat rästissä.
      En voi suositella mitään vuokrafirmaa kenellekkään.

    • SihtiOnSeula

      Minullakin on huonoja kokemuksia Sihdistä: eivät pidä lupaamaansa, eivät ilmoita asiain kulusta, eivät ilmoita haun tuloksesta, toimivat amatöörimaisesti...

    • näinonkyllä

      kusetus firma

    • anorakki

      en suosittele sihtiä kenellekkään.

    • 412

      Sihdille töitä tehnyt n. vuoden eikä koskaan ole ollut ongelmia. Toimettomana ei tarvitse olla ja palkkaa tulee niin perkeleesti.

    • Toimiihyvin

      Sihdissä kaikki toimii ja töitä riittää. Palkat aina ajallaan.

    • sihtiduunari

      Minulla myös positiivinen kokemus jopa lomarahan maksaneet mikä tuntuu olevan aika harvinaista näissä vuokra jutuissa.

    • Syrjiikösihti

      Lahden sihdissä onko siellä edes töitä? Muista vuokrapuljuista oon töitä saanu mutta tuolta en ikinä. Edes haastatteluun eit huoli.

      • kuuuuf

        vuokrapuljut nyt lähes aina yrittää kusettaa.olkaa tarkkana!muutama vuosi sitten olin hetken vuokrapaskan kautta töissä mutta enää en ikinä menisi vuokrapaskan kautta töihin.


      • hyväpaikka

        Hyä pulju sihti on. Otapa puhelin käteen ja soita sinne.


    • kusrtfdsadsfggf

      Kovat on lupaukset töiden suhteen heillä mutta kertaakaan en ole ollut töissä heillä.

    • perseestäonTurunsihti

      Eivät tosiaan ilmoittele mitään työnhakijalle, soitettuani noin viikon senjälkeen kun olin haastattelussa eivät edes muistaneet koko asiaa. Tosi pettynyt Turun Sihtiin.

    • lahista

      Hyvä firma mutta asiakasyritykset ovatkin sitten ihan pepusta.

      • nykymeininki

        Perehdytys luokatonta ja mahdotonta osata työtehtäviä heti mitä työpaikoissa vaaditaan.


    • Oisko_

      DHL?

      • Voisko_

        Vai Oriola Juvanmalmi? :) 3kk pätkissä tarjolla säännöllisesti. Luulisi jatkajiakin löytyvän.


    • miten.muualla

      Ei töitä tarjolla ainakaan Lahdessa.

      • Shiti

        Pirkanmaalla niitä kyllä riittää


      • hieno.paikka

        kaikki tampereelle.


    • reiska57

      Itellä Oulus ainakin ihan positiivinen kokemus. Palkat, ruokarahat yms on tullut aina ajallaan ja saan jopa parempaa palkkaa kun kyseisen firman johna olen töissä nuoret työntekijät. Eli siis minun ikäistä nuorta sakkia. He tekevät tiettyä hommaa jonka osaavat ja mä teen vähän sitä tätä, mutta silti parempi palkka. Toki oman alan töitä he eivät ole mulle löytäneet, mutta toisaalta ei oman alan hommia tunnu liikeävän keltään täällä. (Paitsi ehkä lesta firmoihin reissuhommiin pääsis.) Töitäkin tosiaan riittää niin kauan kun asiakasfirma vaan tarvii, eikä ole minkään näköistä ”työntekijöiden kierrätystä”.

    • Anonyymi

      Sihti se vuokrafirma, niin töitä luvataan pitkään, mut ykskaks sonotaa et tänään on viimeinen työpäivä. Ei minkään valtakunnan suojaa. Sairasloman aikanakin on työntekijä irtisanottu, vaikka työsuhde on jatkunut yli puolivuotta. Mitä ylijumala sanoisi siihen.

    • Anonyymi

      Huonoin firma missä ikinä olen ollut. Sain kirjallisen työsopimuksen, missä luki että ei ole virallinen ilman asiakasyrityksen työsopimusta. Kun sopimusta ei kuulunut, niin ei kuulemma Sihdin ongelma. Lisäksi työkaveri kuuli vasta töissä että hänellä ylityövelvollisuus joka päivä, mikäli asiakasyritys niin haluaa ja viimeiseen bussiin ei ole asiaa jos ei ile työt tehty vaan mentävä taksilla kotiin kun työt tehty! Lisäksi palkat väärin!!

      • Anonyymi

        Olen elämäni ensimmäistä kertaa vuokrafirman palveluksessa, työuraa on 35v takana. Ei ole Sihdistä mitään pahaa sanottavaa. Työsopimus ok, samalla annettin asialliset työkamppeet ja uusia saanut tarpeen mukaan. Palkat tulleet aina ajallaan, lomakorvaus, lomarahat, ylityöt, ilta-ja yölisät, päivärahat ja km- korvaukset aina maksettu ja aina oikein.

        Nyt olis siirto asiakkaan leipiin ja tarjoo huonompia palkkoja ja korvauksia kuin sihti. Jään samaan hommaan mutta sihdin kirjoilla.
        Näissähän on monesti käynyt myös niinkin, että tilaaja ei ole maksanut laskuja vuokrafirmalle, silloin otetaan työntekijä pois.

        Sitten on niitä tapauksia joiden ammattitaito ei vastaa tilaajan vaatimuksia ja silloin kutsutaan vuokrafirman toimesta pois. Se on vaikea saada saman alan hommia samasta vuokrafirmasta jos ei ammattitaito riitä ja edellinen asiakas on soittanut vuokrafirmaan, että tää oli tän tuöntekijän osalta tässä.

        Se on ns.koeaikaa kun mennään vuokrafirmasta asiakkaalle töihin. Jos olet tunnollinen ammattimies, niin varmasti työt jatkuu. Kukaan ei tapa lypsävää lehmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen elämäni ensimmäistä kertaa vuokrafirman palveluksessa, työuraa on 35v takana. Ei ole Sihdistä mitään pahaa sanottavaa. Työsopimus ok, samalla annettin asialliset työkamppeet ja uusia saanut tarpeen mukaan. Palkat tulleet aina ajallaan, lomakorvaus, lomarahat, ylityöt, ilta-ja yölisät, päivärahat ja km- korvaukset aina maksettu ja aina oikein.

        Nyt olis siirto asiakkaan leipiin ja tarjoo huonompia palkkoja ja korvauksia kuin sihti. Jään samaan hommaan mutta sihdin kirjoilla.
        Näissähän on monesti käynyt myös niinkin, että tilaaja ei ole maksanut laskuja vuokrafirmalle, silloin otetaan työntekijä pois.

        Sitten on niitä tapauksia joiden ammattitaito ei vastaa tilaajan vaatimuksia ja silloin kutsutaan vuokrafirman toimesta pois. Se on vaikea saada saman alan hommia samasta vuokrafirmasta jos ei ammattitaito riitä ja edellinen asiakas on soittanut vuokrafirmaan, että tää oli tän tuöntekijän osalta tässä.

        Se on ns.koeaikaa kun mennään vuokrafirmasta asiakkaalle töihin. Jos olet tunnollinen ammattimies, niin varmasti työt jatkuu. Kukaan ei tapa lypsävää lehmää.

        Aika monessa vuokrafirmassa on tuo sama homma, että melkein parempi palkka ja ei samalla tavalla lomautuksetkaan paina kuin jos oisit firman kirjoilla. Riippuu alasta, mutta en usko saavani nykyisessä duunissa parempaa palkkaa enkä edes yhtä hyvää mitä eräässä vuokrafirmassa.

        T. Akka the Hutt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika monessa vuokrafirmassa on tuo sama homma, että melkein parempi palkka ja ei samalla tavalla lomautuksetkaan paina kuin jos oisit firman kirjoilla. Riippuu alasta, mutta en usko saavani nykyisessä duunissa parempaa palkkaa enkä edes yhtä hyvää mitä eräässä vuokrafirmassa.

        T. Akka the Hutt

        Ei se oikein uskon asia ole. Netistä lukee oman alan tessin niin siellähän se palkkataulukko on joka minimissään kuuluu maksaa.


    • Anonyymi

      Onkos sihti nykyään mistään kotoisin?

      • Anonyymi

        Yksikään lestojen pyörittämä vuokratyöfirma ei ole mistään kotoisin.


    • Anonyymi

      eveliina paavolan kivat vuokratyö tunnelmat, sihti mulukutus tällin vuokraus vie lä'äkäri sihtis viedeot, pois ihmiostren tavaroista, lääkärin tarve tavaraan, lääkäri, lääkäri taivaan napa.

    • Anonyymi

      Toi on niin paska SIHTI oon hakenut töitä ton kautta jo 5 kertaa yhteensä samaan paikkaan nii kerran laitettu viestiä että ei valittu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe