Sappee työpaikkana

nimmeon

Minkälaisia kokemuksia työstä sappeen hiihtokeskuksessa?

7

2270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laggddf

      Tällei 9v myöhemmin, mutta muille tiedoksi!
      Olen joskus etsinnyt tietoa, kun olin menossa töihin sinne ja en löytänyt, varmaan sen takia, koska sopimuksessa on sanottu, että ei saa levittää sappeesta mitään tietoa, mutta sen nyt vähän pakko tehdä, että ihmiset tietäisivät, mitä odottaa työpaikalta. 
      Työskentelin rinnetyöntekijänä.
      1. Unohda koko sun elämän niin kauaksi, kun oot siä töissä. KOKONAAN. Sun päivät ovat suunnilleen 9.30-20.00 lomilla (lauantai 08.30-20.00). Tauot ovat 20 min pitkiä joka 2 tuntia, ei lounas taukoa. Ja tää on viä usein. Tessin mukaan sulla pitäisi olla 30 min tauko kerran 6 tunnissa. 20 minuuttia ei riitä. Jos olen lasten rinteessä - menee 2 minuuttia kävelemiseksi taukotilaan ja 2 minuuttia takaisin (jos olen ankkurilla, niin menee pidempään), eli jäljellä 16 minuuttia, siinä lämmität n. 5 minuuttia ruokaa, ja syöt. Syömiseen on noin 7-8 minuuttia, koska pitää viä pukea päälle ja siivota ja ehkä käydä wc:ssä. Ai nii, wc:n sä et pääse, silloin kun haluat, koska se on siä taukotilassa ja tästä nyt kohta kerron lisää. 
      2. Pomot. Valittavat, usein, paljon, välillä ihan syystä kyl. 
      3. Vapaat. Yleinen juttu miten tehdään töitä: 7 pv teet töitä sillä 09.30-20.00 (ota mukaan ajaminen sinne sappeeseen) ja sitten saat 2-3 pv vapaata ja sitten taas. Mahdollisista tarvittavista vapaista teet ilmoituksen 2 viikkoo ennen, ehkä toteutuvat. 
      4. Asiakkaat. Tämä on nyt paras puoli, he ovat yleensä tosi kivoja, jotkut kyllä ei vältämättä edes katso sinua, eikä moikkaa, mutta pääsääntöisesti yleensä ovat kivoja, pärjään vain asiakkaiden hyvällä tuulella. 
      5. Vaatteet. Ei ole naisten vaatteita. Ollenkaan. Antavat miesten vaatteita, jotka ovat isot ja sen takia niissä on kylmä. 
      Ja nyt niistä wcssä käymisestä. Tulin joskus kesken päivää kipeeksi, sain jostain yhtäkkiä vatsataudin ja oli ihan PAKKO päästä wc:hen. Sanoin radiopuhelimeen asiasta, ei ollut ketään, joka tuuraisi. Onneksi tuli työkaveri ja auttoi. Pääsin loppujen lopuksi sinne, okei. 20 min päästä olo paheni ja tulin siihen päätökseen, että tässä kunnossa on vähän mahdotonta tehdä töitä. Menin sanomaan asiasta pomolle. Se sanoi, että kysyisin keskijohdolta, ku se lähtee kotiin eikä tiiä yhtään mistään mitään, ok. 
      Soitin radiopuhelimella keskijohtopomon, se tuli ja sanoi, ettei voi päästä mua, mun väittämällä, että en mä voi koko ajan jättää työpaikan kesken ja juosta wc:n hän sanoi, että "no sit jätät hissin pyörii, mutta ole sitten tietoinen, että jos joku kuolee siellä, niin sää oot se, joka saa tuomion", ok...
      Tän jälkeen menin takas työpaikalle ja rupes vähän pyörryttää, silmis pimeni ja niin ja näin, asiakkaatkin tulivat kysymään, että onko kaikki hyvin. Noh, 2 tunnin päästä pääsin kotiin, koska varmaan joku asiakkaista meni valittamaan asiasta, että tää ei oo normaalia, tai sit pomo vaan sääli mua.
      Eli, jos olet menossa rinnetyöntekijäksi sappeeseen, niin ole valmis olemaan 10-12 tuntia ulkona, et sä pääse mihinkään lipunmyyntiin, eikä vuokraamoon (työhaastattelussa sain sellatteen kuvan, että teen kaikkia 3 hommaa samaan aikaan). Eli, olet antamassa kapuloita siellä ulkona ja that's it. Jos et ole valmis - älä mene siihen, siellä ollaan säällä, kuin säällä!

      • Anonyymi

        Olin viime talven Sappeessa duunis. Kaikki meni siihen asti hyvin kunnes koronasulki koko paikan. Ei ollut kyl mitään tollasia juttuja, mitä tossa mainitaan. Soppareissa ei ollu mitään salassapitopykäliä ja eikä kyllä missään kerrottu, että vois olla monessa paikassa yhtäaikaa duunis. Oikeastaan päinvastoin, kerrottiin että voi olla vain yhdessä. No mun mielestä ihan hyvä homma jos haet töitä vaikkapa välivuodelle.


    • Kapuloita

      Jaaha, no sen pituinen se sit. Ei varmaan tartte hakea

    • Anonyymi

      En suosittele. Tunnit epämääräiset, välillä liikaa ja välillä liian vähän. Palkan kanssa ongelmia. Salkusta meinaavat irtisanoa. Työyhteisö perseestä ja mikään ei toimi.

      • Anonyymi

        Itellä ei ollut kyllä mitään ongelmia palkan suhteen, se tuli aina sovitusti. Paitsi kerran ku unohti jättää tunnit. Ei ollut saikkujen kanssakaan ongelmia no eipä niitä tullut kuin pari päivää koko talven aikana. Työterveyksin toimi hyvin. Ja toi työjengiähän siä oli just parasta.


    • Anonyymi

      Keikkatyylistä hommaa ehkä, jos pakko

    • Anonyymi

      Ainoastaan hyvää sanottavaa. Tunteja tulee ja palkka tulee niin kuin pitääkin. Asiat kyllä käydään läpi selkeästi, eikä ainakaan itselle ollut yllätyksiä. Pari vuotta sitten siellä oli yksi venäläinen mimmin vuokrafirman kautta, samana vuonna kuin itsekin olin. Ehkä juuri tämä, jolla ei ollut mennyt ihan putkeen. Se oli pihalla, kuin lumiukko. Se halus jopa, että esimies olisi käynyt putsaamassa sen auton, ennen kuin se lähtee duunista, tyyppi ei myöskään ollut työpisteellä niin kuin olisi pitänyt. Ei ihme, että ei työt maistunut. Se tais saadaki sitten fudut.

      Mutta siis joo, oikein hyvä työpaikka. Etenkin opiskeluiden oheen tai välivuotta pitävälle. Niin ja sai lasketella sit ilmaseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1609
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1301
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1079
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1058
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1051
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. 4
      942
    8. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      922
    Aihe