Kaikenlaisia yrittäjiä

Sinisilmäinen hölmö

Kaikenlaisia yrittäjiä
Eräs vuosien takainen hyvänpäivän tuttu pyysi minua joulukuun aikana muutamiksi päiviksi töihin, kun hän käynnisteli uutta työmaaruokalaa. Lupasin mennä ja hän sanoi maksavansa pimeästi, koska tunteja ei kuitenkaan tulisi hirveästi. No kaksi ekaa viikkoa meni hyvin, mutta sitten sairastuin todella rajusti. Kahtena päivänä olin töissä puolitiedottomana, mutta sitten en jouluviikolla pystynyt enää menemään töihin, olin viittä vaille etten joutunut jopa sairaalaan. Asiallisesti ilmoitin hänelle, etten pysty menemään töihin, minulla on lääkärintodistus.Jouduin ilmoittamaan hänelle asian teksiviestillä, koska hän ei
lukuisista yrityksistä huolimatta suostunut vastaamaan puheluihini. Kun olimme sopineet että en joulun jälkeen enää mene hänelle töihin, lähetin tilinumeroni, johon voi maksaa palkan. Sieltä alkoi tulemaan sitten sellaista viestiä, että palkkaa ei tipu, koska olin kusettanut häntä, kun en mennytkään sovittuina päivinä töihin. Ilmoitin, että tekemäni tunnit maksetaan sitten verokortilla. No se sopi hyvin ja hän oikein vaatimalla vaati verokortin postitse. Ilmoitin vieväni verokortin henkilökohtaisesti ja niin tänään vein sen hänelle. Ilmoitin että hänellä on kolme päivää aikaa maksaa palkka. Hän totesi että maksu tulee 15 päivä, joka on tilipäivä. Sanoin että emme ole sellaisesta sopineet, jolloin hän hermostui tyystin ja alkoi tönimään minua ja uhkasi poliisilla jos en lähde. Kotona tarkistin asian ja hänen olisi pitänyt työsuhteen päättymispäivänä maksaa palkkani. Kerroin sen hänelle tekstiviestillä, kun ei hän vastaa puhelimeen, mutta tuon viestin jälkeen hän soitti itse ja rupesi uhkailemaan miehensä "liivijengillä", jos en jätä häntä rauhaan. Aivan hullu tapaus. Kenen puoleen tässä oikein voisi kääntyä, kun en mihinkään liittoonkaan kuulu? Ja kyse on 435 eurosta. Olen ollut viidellä yksityisyrittäjällä töissä ja kolmen kanssa on ollut ongelmia, mutta ei nyt sentään moottoripyöräjengillä ole peloteltu kun olen minulle kuuluvaa palkkaa vaatinut. Voi sitä raukkaa joka tuolle tyypille töihin menee, se on välittömästi sota pystyssä jos sairastuu ja sitten jää palkka saamatta.

4

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyhmästä päästä...

      Kannattaako hyvänpäivän tutulle tehdä pimeästi töitä ilman minkäänlaista sopimusta? Suullinen sopimuskin on sopimus, mutta siinä on aina sana toisen sanaa vastaan... Eikös sitä ole jo monta vuotta kesätyöntekijöillekin toitoteltu mediassa, että työsopimus tehdään kirjallisesti heti työsuhteen alussa. Siinä on sitten mustaa valkoisella jos ja kun ongelmia tulee. Kaikenlaista yrittäjää kun tähän pieneen Suomeenkin mahtuu. Ja työsuhteen päätyttyä pyydetään tehdystä työstä työtodistus, sillä työnanatajan on se annettava pyydettäessä.
      Jos itse tekisin töitä pimeästi niin pyytäisin palkan joka päivä käteisellä työajan päätyttyä. Tuskin itsekään lainaat kenellekään suuria summia rahaa ilman minkäänlaista sopimusta? En minä ainakaan.
      Pimeä työ on sitä harmaata aluetta, jota viranomaiset yrittävät kitkeä, joten heiltä et apuja saa. Palkkaa oma liivijengi tai unohda rahat. Seuraavalla kerralla sitten muistat kiltisti jättää ne pimeät työt niin voi joskus palkan saadakin käteen :)

      • paskiaisia riittää

        Ei viranomaisille kannata mitään puhua mistään pimeistä töistä. Kertoo vain että meni suullisella sopimuksella puolitutulle töihin ja nyt on sellainen tilanne ettei suostu maksamaan palkkaa.

        Kyse on kuitenkin aika pienestä summasta, myy velka nahkaliivimiehille tai hae ämmän autosta renkaat palkaksi tms. jos et muuta keksi.

        Varsinkin ravintola-, rakennus- ja kuljetusalalla ei kannata tehdä päivääkään töitä ellei ole selkeää kirjallista työsopimusta. Alojen yrittäjissä taitaa olla enemmän epärehellisiä kuin rehellisiä yrittäjiä.


    • 7+7

      Siis meinaatko että menet pimeästi töihin ja saisit mahdolliset sairaslomapalkan ja palkka maksettaisiin tilille! Nyt kuitenkin saisit palkan verokortilla normaalina yrityksen palkkapäivänä ja silti alat vaatimaan tessin mukaisia etuja!

      Jos menet pimeästi töihin, ei ole mitään sairasajan palkkaa, irtisanomisaikaa tai muita työsuhde-etuja. Silloin tavallaan vietät työn kaltaisen tekemisen täyttämää vapaa-aikaa jossain paikassa ja joku sinulle sujauttaa käteen jotain korvausta ajastasi. Mietis nyt uudemman kerran tätä asiaa. Sano nyt vielä että saat työttömyyskorvaustakin samalta ajalta.

      • pööpöö

        No enpä saa työttömyyskorvausta, vaan olen opiskelija joka halusi saada vähän lisätuloja. En pyytänyt sairasajan palkkaa, enkä mitään muitakaan työsuhde-etuja, vaan palkan tekemistäni tunneista. Taitaa olla vastaaja itse näitä "yrittäjiä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      130
      1295
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1175
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      24
      804
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      146
      783
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      726
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      713
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      149
      705
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      688
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      578
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      36
      541
    Aihe