Taas on ternimaitoa

kj.mattila

Luomutilan emäntä soitti ja kysyi haluanko ternimaitoa ja tietysti halusin. Kävin hakemassa viisi litraa ja osan pistän pakkaseen, osasta teen uunijuustoa. On sitten hyvää ja terveellistä.

42

2611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jep!

      Ternimaeto o' alakujaal länsisuomalaenem murresana. Aekoenaan o' esitetty, että sana olisj sukuva sanskriitiv vasikkoo tarkottavalle tarnah-sanalle. Nyt kuitenniisa katotaa', että se olisj sammoo alakuperree kun suomen ”terhen ”

    • Balleriina Lutuunen

      mielestäni kaikkien aikojen huijaus!

      Ternimaidon positiivisista vaikutuksista aiemmin väiteltiin ja kiisteltiin.... Tänäpäivänä on todistettu, että ternimaidon vaikutukset näkyvät lievästi vain huippu-urheilun tiimoilla, mutta vain erittäin vähän.

      Ternimaitokapseleita ennen myytiin kuin suurta lääkettä konsanaan, useat meni vipuun!

      Ternimaitokapselit maksavat vähintään 22 € purkki, yleensä päivittäin nautitaan 4 kpl. Jos purkissa on 100 kpl. Hintaa tulee huimasti, vaikutusta ei.

      • "Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen muutaman vuorokauden ajan erittämää maitoa. Sen tärkeys vasikan terveydelle on tunnettu jo kauan. Ternimaito sisältää kaikkia keskeisiä makroravinteita kuten proteiinia, hiilihydraattia, rasvaa, vitamiineja, kivennäisaineita ja lisäksi bioaktiivisia tekijöitä kuten kasvutekijöitä ja antimikrobiaalisia tekijöitä.
        Insuliininkaltainen kasvutekijä (IGF-1) on tärkein kasvutekijä ternimaidossa. Sen pitoisuus ternimaidossa on 7-67 nmol/l mikä on noin 20-200 kertaa enemmän kuin normaalissa maidossa oleva pitoisuus. IGF-1:llä on voimakas kasvua lisäävä vaikutus lihaskudokseen ja se on yhteydessä kasvuhormonin säätelymekanismiin.
        Suuri osa ternimaidon vasta-aineista ja immunoglobuliineista eivät imeydy, vaan säilyvät suolistossa, missä ne hyökkäävät taudinsiemeniä vastaan ennen kuin nämä pääsevät elimistön haavoittuvan puolustusjärjestelmän kimppuun. Niiden pitoisuudet ternimaidossa ovat noin 100 kertaa suuremmat kuin vastaavat pitoisuudet normaalissa maidossa
        Ternimaidon kaikkia hyötyjä ei ole vielä vahvistettu, mutta tutkimusten mukaan ainakin seuraaviin tiloihin on saatu apua: autoimmuunihäiriöihin, bakteeri- ja virusperäisiin tulehduksiin, heikentyneeseen vastustuskykyyn, vanhenemisen oireiden lykkäämiseen, hiivatulehduksiin, ruoansulatusongelmiin, yleisterveydelle, uupumukseen ja allergioihin."

        http://www.kuntolehti.com/main.php?id=166


      • joku vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        "Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen muutaman vuorokauden ajan erittämää maitoa. Sen tärkeys vasikan terveydelle on tunnettu jo kauan. Ternimaito sisältää kaikkia keskeisiä makroravinteita kuten proteiinia, hiilihydraattia, rasvaa, vitamiineja, kivennäisaineita ja lisäksi bioaktiivisia tekijöitä kuten kasvutekijöitä ja antimikrobiaalisia tekijöitä.
        Insuliininkaltainen kasvutekijä (IGF-1) on tärkein kasvutekijä ternimaidossa. Sen pitoisuus ternimaidossa on 7-67 nmol/l mikä on noin 20-200 kertaa enemmän kuin normaalissa maidossa oleva pitoisuus. IGF-1:llä on voimakas kasvua lisäävä vaikutus lihaskudokseen ja se on yhteydessä kasvuhormonin säätelymekanismiin.
        Suuri osa ternimaidon vasta-aineista ja immunoglobuliineista eivät imeydy, vaan säilyvät suolistossa, missä ne hyökkäävät taudinsiemeniä vastaan ennen kuin nämä pääsevät elimistön haavoittuvan puolustusjärjestelmän kimppuun. Niiden pitoisuudet ternimaidossa ovat noin 100 kertaa suuremmat kuin vastaavat pitoisuudet normaalissa maidossa
        Ternimaidon kaikkia hyötyjä ei ole vielä vahvistettu, mutta tutkimusten mukaan ainakin seuraaviin tiloihin on saatu apua: autoimmuunihäiriöihin, bakteeri- ja virusperäisiin tulehduksiin, heikentyneeseen vastustuskykyyn, vanhenemisen oireiden lykkäämiseen, hiivatulehduksiin, ruoansulatusongelmiin, yleisterveydelle, uupumukseen ja allergioihin."

        http://www.kuntolehti.com/main.php?id=166

        Kyllä noin mainio aine olisi apteekkitavaraa.

        Ternimaito on kyllä erinomaista ruokaa ja ostaisin sitä itsekin jollei olisi laktoosi-intoleranssia. Vahinko kun sitä on niin rajallisesti tarjolla. Lapsena tuli syötyä useastikin kun isällä oli tuttuja kasvattajia.


      • Sanna_
        kj.mattila kirjoitti:

        "Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen muutaman vuorokauden ajan erittämää maitoa. Sen tärkeys vasikan terveydelle on tunnettu jo kauan. Ternimaito sisältää kaikkia keskeisiä makroravinteita kuten proteiinia, hiilihydraattia, rasvaa, vitamiineja, kivennäisaineita ja lisäksi bioaktiivisia tekijöitä kuten kasvutekijöitä ja antimikrobiaalisia tekijöitä.
        Insuliininkaltainen kasvutekijä (IGF-1) on tärkein kasvutekijä ternimaidossa. Sen pitoisuus ternimaidossa on 7-67 nmol/l mikä on noin 20-200 kertaa enemmän kuin normaalissa maidossa oleva pitoisuus. IGF-1:llä on voimakas kasvua lisäävä vaikutus lihaskudokseen ja se on yhteydessä kasvuhormonin säätelymekanismiin.
        Suuri osa ternimaidon vasta-aineista ja immunoglobuliineista eivät imeydy, vaan säilyvät suolistossa, missä ne hyökkäävät taudinsiemeniä vastaan ennen kuin nämä pääsevät elimistön haavoittuvan puolustusjärjestelmän kimppuun. Niiden pitoisuudet ternimaidossa ovat noin 100 kertaa suuremmat kuin vastaavat pitoisuudet normaalissa maidossa
        Ternimaidon kaikkia hyötyjä ei ole vielä vahvistettu, mutta tutkimusten mukaan ainakin seuraaviin tiloihin on saatu apua: autoimmuunihäiriöihin, bakteeri- ja virusperäisiin tulehduksiin, heikentyneeseen vastustuskykyyn, vanhenemisen oireiden lykkäämiseen, hiivatulehduksiin, ruoansulatusongelmiin, yleisterveydelle, uupumukseen ja allergioihin."

        http://www.kuntolehti.com/main.php?id=166

        Täysikasvuinen ihminen/eläin ei täysikasvuisena juo maitoa luonnostaan lainkaan. Taas yksi luonnoton ravinnon muoto VHH:oon piikkiin.


      • Sanna_ kirjoitti:

        Täysikasvuinen ihminen/eläin ei täysikasvuisena juo maitoa luonnostaan lainkaan. Taas yksi luonnoton ravinnon muoto VHH:oon piikkiin.

        lukemattomista herkuista jotka Puskan lautasmalli teiltä kieltää. Todella rajoittava tämä lautasmalli.


      • ___________________-
        joku vaan kirjoitti:

        Kyllä noin mainio aine olisi apteekkitavaraa.

        Ternimaito on kyllä erinomaista ruokaa ja ostaisin sitä itsekin jollei olisi laktoosi-intoleranssia. Vahinko kun sitä on niin rajallisesti tarjolla. Lapsena tuli syötyä useastikin kun isällä oli tuttuja kasvattajia.

        oikeassa leivinuunissa saviruukussa paistetuna, lämpimänä maidon, sokerin ja kanelin kera herahtaa vesi kielelle. myös marjahillo, varsinkin lakka sopii hyvin.

        myöskin ohukaisia voi tehdä kananmunia ja vehnäjauhoja lisäämällä, nykypälvän tekniikka tulee avuksi jos et ole vienyt vohvelirautaasi kirpputorille on se tähän ihanteellinen paistoväline.

        vaikka vehnäjauhot ja sokeri eivät omassa elämässäni vaikuta kuin painonpudotusta hidastaen, voisikohan jauhon korvata mantelijauholla ja sokerin stevialla.


      • ___________________-

        laihtuuhan sitä rotanmyrkylläkin.



        kukahan ääliö on näin lausunut, ja vielä hölmömmät uskovat siihen

        mummoni tapasi sanoa luutusen tapaisille jänkkääjille: syökööt paskase nii kauva ku pihlajanmarjat kypsyy.

        jatkan perinnettä


      • ___________________-
        Sanna_ kirjoitti:

        Täysikasvuinen ihminen/eläin ei täysikasvuisena juo maitoa luonnostaan lainkaan. Taas yksi luonnoton ravinnon muoto VHH:oon piikkiin.

        mitähän sanna_ kelpuuttaa syötäväkseen vai puskan suosittamaa rotanmyrkkyä, lisäksl säästäen rahansa lääkkeisiin.


      • Sanna_
        kj.mattila kirjoitti:

        lukemattomista herkuista jotka Puskan lautasmalli teiltä kieltää. Todella rajoittava tämä lautasmalli.

        Kerrohan nyt käsityksesi asiasta?


      • Sanna_ kirjoitti:

        Kerrohan nyt käsityksesi asiasta?

        Siellä suositellaan rasvatonta maitoa. Teiltä jää terveelliset kokomaidot, kermat, smetanat, oikeat jugurtit jne syömättä. Lista on aika pitkä kun ette saa syödä edes sikanautajauhelihaa normaalirasvaisena siankyljestä ja pekonista puhumattakaan.


      • Sanna_
        kj.mattila kirjoitti:

        Siellä suositellaan rasvatonta maitoa. Teiltä jää terveelliset kokomaidot, kermat, smetanat, oikeat jugurtit jne syömättä. Lista on aika pitkä kun ette saa syödä edes sikanautajauhelihaa normaalirasvaisena siankyljestä ja pekonista puhumattakaan.

        Ei siellä kuitenkkaan kielletä mainitsemiasi tuotteita vaan niitä on käyttettävä kohtuudella. Toisin kuin VHH:ssa jossa mm. hedelmät ovat kokonaan kiellettyjä. Ja sitten koko joukko vihanneksia.

        Et viitsisi joskus lukea mitä virallisissa suosituksissa sanotaan niin voisit lopettaa tuon disinformaatiosi levittämisen. Joka asiaa sinun pitää kommentoida vaikka et asiasta tiedä yhtään mitään.


      • Sanna_ kirjoitti:

        Ei siellä kuitenkkaan kielletä mainitsemiasi tuotteita vaan niitä on käyttettävä kohtuudella. Toisin kuin VHH:ssa jossa mm. hedelmät ovat kokonaan kiellettyjä. Ja sitten koko joukko vihanneksia.

        Et viitsisi joskus lukea mitä virallisissa suosituksissa sanotaan niin voisit lopettaa tuon disinformaatiosi levittämisen. Joka asiaa sinun pitää kommentoida vaikka et asiasta tiedä yhtään mitään.

        kiellettyjä. Avokado, kaikki melonit, sitruuna, greippi nyt ainakin ovat vähähiilihydraattisia. Muista myös kotimaiset marjat jotka ovat kaikki sallittuja ja ainahan kannattaa suosia kotimaisia marjoja mieluimmin kuin tuoda jotain sokerisia eksoottisia hedelmiä kaukaa tänne.

        En minä tiedä jokapäiväisistä ruoka-aineista kuin perunan, maissin ja riisin jota ei suositella VHH:lla.

        Mitenkähän taas skäri tulee mieleen noista disinformaatiopuheista? Et koira karvoistaan pääse. Sama häirikköakka vaikka vaihtaa jatkuvasti nimimerkkiä.


      • jep jep :)
        kj.mattila kirjoitti:

        "Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen muutaman vuorokauden ajan erittämää maitoa. Sen tärkeys vasikan terveydelle on tunnettu jo kauan. Ternimaito sisältää kaikkia keskeisiä makroravinteita kuten proteiinia, hiilihydraattia, rasvaa, vitamiineja, kivennäisaineita ja lisäksi bioaktiivisia tekijöitä kuten kasvutekijöitä ja antimikrobiaalisia tekijöitä.
        Insuliininkaltainen kasvutekijä (IGF-1) on tärkein kasvutekijä ternimaidossa. Sen pitoisuus ternimaidossa on 7-67 nmol/l mikä on noin 20-200 kertaa enemmän kuin normaalissa maidossa oleva pitoisuus. IGF-1:llä on voimakas kasvua lisäävä vaikutus lihaskudokseen ja se on yhteydessä kasvuhormonin säätelymekanismiin.
        Suuri osa ternimaidon vasta-aineista ja immunoglobuliineista eivät imeydy, vaan säilyvät suolistossa, missä ne hyökkäävät taudinsiemeniä vastaan ennen kuin nämä pääsevät elimistön haavoittuvan puolustusjärjestelmän kimppuun. Niiden pitoisuudet ternimaidossa ovat noin 100 kertaa suuremmat kuin vastaavat pitoisuudet normaalissa maidossa
        Ternimaidon kaikkia hyötyjä ei ole vielä vahvistettu, mutta tutkimusten mukaan ainakin seuraaviin tiloihin on saatu apua: autoimmuunihäiriöihin, bakteeri- ja virusperäisiin tulehduksiin, heikentyneeseen vastustuskykyyn, vanhenemisen oireiden lykkäämiseen, hiivatulehduksiin, ruoansulatusongelmiin, yleisterveydelle, uupumukseen ja allergioihin."

        http://www.kuntolehti.com/main.php?id=166

        "Sen tärkeys vasikan terveydelle on tunnettu jo kauan. "


      • 127610
        kj.mattila kirjoitti:

        Siellä suositellaan rasvatonta maitoa. Teiltä jää terveelliset kokomaidot, kermat, smetanat, oikeat jugurtit jne syömättä. Lista on aika pitkä kun ette saa syödä edes sikanautajauhelihaa normaalirasvaisena siankyljestä ja pekonista puhumattakaan.

        Kokomaidossa enemmän hiilareita kuin rasvattomassa maitojuomassa.jos muusta ruuasta tulee rasvaa tarpeeksi voi maidon juoda rasvattomana.


      • kekepeke
        Sanna_ kirjoitti:

        Ei siellä kuitenkkaan kielletä mainitsemiasi tuotteita vaan niitä on käyttettävä kohtuudella. Toisin kuin VHH:ssa jossa mm. hedelmät ovat kokonaan kiellettyjä. Ja sitten koko joukko vihanneksia.

        Et viitsisi joskus lukea mitä virallisissa suosituksissa sanotaan niin voisit lopettaa tuon disinformaatiosi levittämisen. Joka asiaa sinun pitää kommentoida vaikka et asiasta tiedä yhtään mitään.

        Sanna se kyykyttelee täällä taas erästä :D hyvä sannuli.


      • 127610 kirjoitti:

        Kokomaidossa enemmän hiilareita kuin rasvattomassa maitojuomassa.jos muusta ruuasta tulee rasvaa tarpeeksi voi maidon juoda rasvattomana.

        juoda maitoa rasvattomana. Sehän on prosessoinnin jälkeen harmaata vettä ja se täytyy maitojauheella valkaista ja vielä lisätä kalsiumia ja vitamiineja kun olisi muuten niin ravinneköyhää.

        Kyllä aito maito on atoa maitoa.


    • Tylva Ylväs

      mitä tässä ketjussa valehtelet. Tai tuliko se valhe jo? En viitsinyt lukea jargoniasi vielä.
      Et ole yhtään ketjua kirjoittanut ilman että jossain sanomassasi on vähintään yksi valhe. Ja harvinaista on että se jää siihen yhteen.

      • Kyllä sinäkin voit hakea maitoa Vantaan Sotungista luomutilalta ja jos hyvä tuuri käy niin saat ternimaitoakin ostaa 4€ litra.


    • paha moka

      Pakastaminen ja paistaminen tappaa kaiken hyvän ternimaidosta.

      • ____________________

        aistinvaraisesti tarkasteltuna uunissa paistettu pihka/ternimaito on kyllä erinomaisen houkuttelevaa syötävää, mutta kaikin mokomin voit sinä laittaa aivan minkälaisia teollisia ruokaväärennöksiä möykettä kohti. ja kaikkine lisäaineineen. olen vakuuttunut ettei mikään lisä- tai säilöntäaine korjaa teollisen ruuan tasoa ternimaito paistoksen tasolle.


      • hhjjkks
        ____________________ kirjoitti:

        aistinvaraisesti tarkasteltuna uunissa paistettu pihka/ternimaito on kyllä erinomaisen houkuttelevaa syötävää, mutta kaikin mokomin voit sinä laittaa aivan minkälaisia teollisia ruokaväärennöksiä möykettä kohti. ja kaikkine lisäaineineen. olen vakuuttunut ettei mikään lisä- tai säilöntäaine korjaa teollisen ruuan tasoa ternimaito paistoksen tasolle.

        Et ole itse antanaut ainuttakaan perustelua mihinkään, koskaan, et kysyttynä etkä muutenkaan.
        Tässähän on taas tyypillistä VHH:laisuutta: vaaditaan muilta sellaista mitä ei itse kyetä toteuttamaan.
        Kaikin mokomin laita niitä VHH:lla välttämättömiä vitaminipillereitä omaan ruokaasi, lääketehtaatkin kiittävät.


      • skäribo
        hhjjkks kirjoitti:

        Et ole itse antanaut ainuttakaan perustelua mihinkään, koskaan, et kysyttynä etkä muutenkaan.
        Tässähän on taas tyypillistä VHH:laisuutta: vaaditaan muilta sellaista mitä ei itse kyetä toteuttamaan.
        Kaikin mokomin laita niitä VHH:lla välttämättömiä vitaminipillereitä omaan ruokaasi, lääketehtaatkin kiittävät.

        ternimaitoa ihan sellaisenaan eikä siihen moitään vitamiinilisiä tarvitse laittaa.


      • ___________________-
        skäribo kirjoitti:

        ternimaitoa ihan sellaisenaan eikä siihen moitään vitamiinilisiä tarvitse laittaa.

        kävin hakemassa oikeaa maitoa suoraan tilalta klo8 kantturoissa, samalla sain pihkamaitoa tosin pakastettuna, lehmät ovat sellaisia otuksia että ne toimivat luonnon järjestyksen mukaan eivätkä kuten marketin maitokaappi. lehmästä saa pihkamaitoa kerran vuodessa kolmen päivän ajan, samalla syntyy vasikka, joskus kaksikin.

        nyt ryhdyn valmistamaan taas kreikkalaisen jugurtin jäljennöstä, tosin sen rasvaprosennti jää alle alkuperäisen mutta voinhan täydentää rasva vajaukseni tyydyttävän makuisella voissa paistetulla sianlihalla.


      • ___________________- kirjoitti:

        kävin hakemassa oikeaa maitoa suoraan tilalta klo8 kantturoissa, samalla sain pihkamaitoa tosin pakastettuna, lehmät ovat sellaisia otuksia että ne toimivat luonnon järjestyksen mukaan eivätkä kuten marketin maitokaappi. lehmästä saa pihkamaitoa kerran vuodessa kolmen päivän ajan, samalla syntyy vasikka, joskus kaksikin.

        nyt ryhdyn valmistamaan taas kreikkalaisen jugurtin jäljennöstä, tosin sen rasvaprosennti jää alle alkuperäisen mutta voinhan täydentää rasva vajaukseni tyydyttävän makuisella voissa paistetulla sianlihalla.

        jäljennöstä? Kiinnostaisi kokeilla.


      • ___________________-
        kj.mattila kirjoitti:

        jäljennöstä? Kiinnostaisi kokeilla.

        Ainekset :
        - valion rasvaton jugurtti
        - tussi

        Sitten vaan kirjoitan purkin kylkeen : kreikkalainen jugurtti


      • ___________________-
        kj.mattila kirjoitti:

        jäljennöstä? Kiinnostaisi kokeilla.

        VHH-reseptit palstalla löytyy ketju "itse tehty jugurtti"

        taas kun saan satsin valmiiksi kirjoitan huomenna kuinka onnistuin tällä kerralla.

        lidlistä ostan alkuperäisen 2,49€ purkki. k-kaupassa sama tavara koreammassa purkissa €uron kallinpaa.


      • joku vaan
        ___________________- kirjoitti:

        VHH-reseptit palstalla löytyy ketju "itse tehty jugurtti"

        taas kun saan satsin valmiiksi kirjoitan huomenna kuinka onnistuin tällä kerralla.

        lidlistä ostan alkuperäisen 2,49€ purkki. k-kaupassa sama tavara koreammassa purkissa €uron kallinpaa.

        Jugurttiin tarvitsee lämpimän paikan (35 C, selvästi kuitenkin korkeampi kuin huoneenlämpö), maitoa ja juuren. Juuri vaikuttaa makuun, joillakin tulee happamampaa kuin toisilla. Maitoon voi lisätä kermaa jos haluaa rasvaisempaa tai maitojauhetta jos haluaa kiinteämpää.

        Jos on uuni, johon saa pienen lämmön niin se on ihan toimiva kypsytyspaikka. Jugurttikoneitakin on. Kypsytysaika on noin 12 tuntia. Pastöroimaton maito pitää lämmittää 50 C lämpötilaan ja antaa jäähtyä 35 C lämpöön ennen juuren lisäystä.

        Teollisesti lisätään hyytelöintiaineita jotta vältyttäisiin erottuvasta herasta.

        Taloudellisesti ei oikein kannata kun tuo Lidlin versio on halpaa (ts. kermalla terästetty, 1 l punaista maitoa 2 dl 38% kermaa tuottaa 1.2 l 8% jugurttia), rahaa säästyy ehkä euro. Tilamaidosta voisi tulla ihan hyvää jugurttia ja tuollaista ei saa kaupasta.


      • joku vaan kirjoitti:

        Jugurttiin tarvitsee lämpimän paikan (35 C, selvästi kuitenkin korkeampi kuin huoneenlämpö), maitoa ja juuren. Juuri vaikuttaa makuun, joillakin tulee happamampaa kuin toisilla. Maitoon voi lisätä kermaa jos haluaa rasvaisempaa tai maitojauhetta jos haluaa kiinteämpää.

        Jos on uuni, johon saa pienen lämmön niin se on ihan toimiva kypsytyspaikka. Jugurttikoneitakin on. Kypsytysaika on noin 12 tuntia. Pastöroimaton maito pitää lämmittää 50 C lämpötilaan ja antaa jäähtyä 35 C lämpöön ennen juuren lisäystä.

        Teollisesti lisätään hyytelöintiaineita jotta vältyttäisiin erottuvasta herasta.

        Taloudellisesti ei oikein kannata kun tuo Lidlin versio on halpaa (ts. kermalla terästetty, 1 l punaista maitoa 2 dl 38% kermaa tuottaa 1.2 l 8% jugurttia), rahaa säästyy ehkä euro. Tilamaidosta voisi tulla ihan hyvää jugurttia ja tuollaista ei saa kaupasta.

        Teen tilamaidosta vain kefiiriä koska kefiiriä ei saa Suomesta muuta kuin Tallinnan kaupoista. Suomessa ei valmisteta. Kefiiri on helppoa tehdä eikä vaadi kuin siemenen ja maidon lämmittämisen kädenlämpöiseksi ja valmistuu muutamassa tunnissa.


      • Tallinan valio oy
        kj.mattila kirjoitti:

        Teen tilamaidosta vain kefiiriä koska kefiiriä ei saa Suomesta muuta kuin Tallinnan kaupoista. Suomessa ei valmisteta. Kefiiri on helppoa tehdä eikä vaadi kuin siemenen ja maidon lämmittämisen kädenlämpöiseksi ja valmistuu muutamassa tunnissa.

        PETO-VIILI vie käden mennessään.


      • joku vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        Teen tilamaidosta vain kefiiriä koska kefiiriä ei saa Suomesta muuta kuin Tallinnan kaupoista. Suomessa ei valmisteta. Kefiiri on helppoa tehdä eikä vaadi kuin siemenen ja maidon lämmittämisen kädenlämpöiseksi ja valmistuu muutamassa tunnissa.

        Eestin herkuista (noilla on muutama myymälä pääkaupunkiseudulla) saattaa saada kefiiriä. Niillä on myynnissä myös sikäläistä silliä (pidän enemmän kuin kotimaisesta), hapankermaa ja hapankaalia. Myös turskan maksaa tölkissä jos pitää. Laardista en ole varma, täytyy käydä vilkaisemassa joskus.

        Jugurtti vaatii tosissaan kovemman lämpötilan ja maidon omat bakteerit on syytä tappaa tuolla lämmityksellä 50 C koska 12 tuntia 35 c lämpötilassa antaa muuten maidon omille bakteereille liikaa mahdollisuuksia.


      • ___________________-
        kj.mattila kirjoitti:

        Teen tilamaidosta vain kefiiriä koska kefiiriä ei saa Suomesta muuta kuin Tallinnan kaupoista. Suomessa ei valmisteta. Kefiiri on helppoa tehdä eikä vaadi kuin siemenen ja maidon lämmittämisen kädenlämpöiseksi ja valmistuu muutamassa tunnissa.

        on paljon tärkeämpää osata asioita joita täällä kirjoittavat trollit eivät hallitse tai edes ymmärrä. samaa voi myös sanoa virallisesta suomesta joka kuvittelee hallitsevansa ja osaavansa kaiken. mutta suuruuden hulluudessaan tekevät typeryyksiä josta joka päivä voimme lukea ja osin kärsiäkin. terveydenhoidon kriisi olkoon tästä typeryydestä malliesimerkki. eniten terveyspalveluita tarvitsevat saavat niitä heikoimmin.

        kun olet nuori, kaunis ja rikas kaikki kyllä toimii ja pääset kyllä jonojenkin ohi. mutta jollakin tavalla moniongelmainen ja puutteelliset sosiaaliset taidot omaava kiltti ihminen kuolee jonoihin, tohtorit ja maisterit ja professorit ovat valmiina pesemään käsiään katastrofin sattuessa.


      • joku vaan kirjoitti:

        Eestin herkuista (noilla on muutama myymälä pääkaupunkiseudulla) saattaa saada kefiiriä. Niillä on myynnissä myös sikäläistä silliä (pidän enemmän kuin kotimaisesta), hapankermaa ja hapankaalia. Myös turskan maksaa tölkissä jos pitää. Laardista en ole varma, täytyy käydä vilkaisemassa joskus.

        Jugurtti vaatii tosissaan kovemman lämpötilan ja maidon omat bakteerit on syytä tappaa tuolla lämmityksellä 50 C koska 12 tuntia 35 c lämpötilassa antaa muuten maidon omille bakteereille liikaa mahdollisuuksia.

        Eestin Extra kaupassa ja haen sieltä smetanaa joka maksaa 1,60€ 500 grammaa. Sieltä saa myös hyvää hapankaalia ja majoneesia. Kefiiriä on myös mutta kun minulla on nyt siemen niin teen itse tilamaidosta.


      • ___________________-
        ___________________- kirjoitti:

        VHH-reseptit palstalla löytyy ketju "itse tehty jugurtti"

        taas kun saan satsin valmiiksi kirjoitan huomenna kuinka onnistuin tällä kerralla.

        lidlistä ostan alkuperäisen 2,49€ purkki. k-kaupassa sama tavara koreammassa purkissa €uron kallinpaa.

        lämmitin juuren 35 asteeseen vesisihauteessa, maitoa keitin parikymmentä minuuttia, samalla lisäsin maitojauhetta"jonkinverran" eli pussista lipsahti hiukan suunniteltua enemmin. lieneeko maito hiukan mennyt kokon mutta kun sekoitin sitä koko ajan ei tarttunut pohjaan eikä kuohunut ylikään. maidon jäähdytin tiskialtaassa 37asteiseksi ja lisäsin juuren, purkitin ja sähköuuniin noin 8h ajaksi, kerran sekoitin välillä ettei rasva jää pintaan vaan jakautuu tasaisesti. uunin valmistelu on selvitety toisessa ketjussa. keittäminen sen takia että muuten,pelkällä lämmittämisellä, juguun tulee maitopeilarin makua, kenties herasta jonka osuus kokoonkeittäessä vähenee.
        onnistuin oman arvioni mukaan hyvin, ja koska kukaan muu ei taloudessamme tähän koske, olen tyytyväinen. kädettömät trollit jotka vain sokerilöllö jugurttia syövät älkööt vaivautuko asiaan ottamaan edes tavanomaista vähättelevää kantaa.


      • lchf-höttää
        Tallinan valio oy kirjoitti:

        PETO-VIILI vie käden mennessään.

        heheheheheh HYVIN SANOTTU


    • veijo ite

      häiriöistä johtuva sairaus. Tähän ternimaitokohtaan sopii hvyin varoitus siitä.

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18301083
      "Fatty acids and insulin sensitivity." (suomenna itse)

      http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html
      "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

      http://home.edu.helsinki.fi/~palojoki/OPETUS/Syventava% 20rav%20kasv/metabolinen%20oireyhtyma,%20duodeci.pdf
      "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti
      tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio,
      heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin
      2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab
      2000, Vessby 2000)."

      http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli? p_artikkeli=nix00773
      "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

      http://64.233.183.104/search?q=cache:Qghp3iGUwYIJ:home. edu.helsinki.fi/~palojoki/OPETUS/Syventava%2520rav%2520 kasv/elamantapamuutokset,%2520uusitupa%2520et%2520al%25 202004%2520duodecim.pdf diabetes %22uusitupa%22&hl=fi&c t=clnk&cd=8&gl=fi
      "Tärkeä
      havainto on, ettei insuliinineritys huonone vää-
      jäämättömästi vuosienkaan saatossa henkilöil-
      lä, joiden glukoosinsieto on heikentynyt, jos he
      kykenevät edes jonkin verran laihduttamaan, li-
      säämään liikuntaa ja muuttamaan ruokailutot-
      tumuksiaan terveellisempään suuntaan."

      "Myös liikunta, ra-
      vintokuidun määrän lisääminen ja ravintoras-
      vojen muuttaminen pehmeämmiksi parantavat
      insuliiniherkkyyttä"

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p _artikkeli=sae08020&p_ylataso=&p_osio=
      "Aikuistyypin diabeteksen keskeiset vaaratekijät ovat lihavuus ja erityisesti vartalolihavuus, liikunnan puute sekä runsaasti rasvaa – erityisesti tyydyttynyttä rasvaa – ja vähän kuitua sisältävä ruokavalio."

      "Tavoitteena on vähärasvainen terveellinen ruokavalio, jossa on runsaasti kasviksia, hedelmiä, marjoja ja vihanneksia ja jossa näkyvä rasva on pääasiallisesti juoksevaa tai kasvimargariinia."

      http://64.233.183.104/search?q=cache:NJY2pANj9dAJ:www.k hl.fi/diabetes.pdf tutkimus %22diabetes%22&hl=fi&ct=cln k&cd=9&gl=fi
      "Tyypin 2 diabetes on usein osa oireyhtymää, jolle on ominaista muun muassa vatsakkuus, veren poik-
      keavat rasva-arvot, kohonnut verenpaine sekä häiriöt veren hyytymisessä."

      "Tyypin 2 diabetesta hoidetaan laihduttamalla, vähärasvaisella ruokavaliolla, verensokerin tablettihoidolla ja tarvittaessa myös insuliinilla."

      http://www.ebm-guidelines.com/terveysportti/Dlehti2.tun nista?a=Y&t=H&fname=duo95740.htm

      Zone-dieetti tehokkain VHH-dieetti diabeteksen torjunnassa. Zonessa on rasvaa vain 30%.

      "Sen sijaan Zone-tyyppiset dieetit muistuttavat nykyisiä ravitsemussuosituksia lukuun ottamatta pientä hiilihydraattimäärää ja suurta proteiinimäärää. Zone-tyyppiset dieetit ovat parantaneet vyötärölihavuutta ja dyslipidemiaa sekä pienentäneet insuliinipitoisuuksia paremmin kuin tavanomaiset vähärasvaiset ruokavaliot ylipainoisilla insuliiniresistenteillä naisilla (McAuley ym. 2006)."

      • olet riehunut palstalla jo aamu viidestä lähtien. Eikö sulla ole muuta elämää?


    • niin?? turha koko ju

      epäterveellist tyyfyttynyttä rasavaa 30g sadassa, koletrolipommmi! sitäkö te suositte vitamiinien kustannuksella!?

    • ___________________,

      "niin?? turha koko ju
      3.11.2012 11:21
      0
      Sulje
      epäterveellist tyyfyttynyttä rasavaa 30g sadassa, koletrolipommmi! sitäkö te suositte vitamiinien kustannuksella!?"


      hienosti kirjoitettu noinkin kovassa kännissä ja heti aamusta. muista noin hyviä pohjia ei kannata hukata, lisää öljyä lamppuun vaan.

      sitten kun selviät kertonet mitä viestilläsi tarkoitit.

      • Että löysikin noin kovassa kännissä minun aloitukseni kahden vuoden takaa. Ei siinä mitään. Kyllä aloituksiani saa nostaa keskustelun kärkee.


    • KAVERISI o

      Mattilan törkynaama : Olet sairas painu vit----tuun täältä

      • Laitetaan ylläpidolle huomautus sairaasta tyypistä joka pitäisi ohjata hoitoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      3085
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1590
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      92
      1442
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      88
      1342
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1304
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      148
      1206
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      120
      992
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      912
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      793
    Aihe