Parmmin Suomi pystyy puolustamaan

...itseään nyt, kuin 1939-1940 suhteessa venäläiseen viholliseen ja veikkaisin, että suhteellisesti paremmin, kuin 1944 vaikka saksalaiset auttoivatkin. Kyllä sen verran apua on tiedossa, kuin suhteellisesti kesällä 1944 Saksalta, jos nyt sellainen ihme tapahtuisi, että Euroopassa muualla olisi rauha maassa ja vain Suomeen tulisi sota.

Jos tällaiseen "satumaisesta EU-Suomen erillissotaa Venäjää vasten" Vähän niin kuin Talvisodan henkeen pidetään todennäköisempänä sodan lähtökohtana 2010 ja 20 luvuilla, se on mitä suurinta typeryyttä

Naton kannattajien skenaarioissa nimittäin aina esitetään, tyyliin että Venäjä ja Suomi olisivat keskenään sodassa ja vaikka sellainen ihme tapahtuisikin, ei oteta huomioon sitoutumistamme EU:n vaikka sillä ei ole kovinkaan paljon välitöntä sotilaallista ulottuvuutta, sillä on suuri ja voimakas poliittinen ulottuvuus ja sitä kautta myös sotilaallista voimaa, jota saisimme aivan varmasti vaikka meillä ei olisi mitään tekemistä koko Naton kanssa ja pysymme Suomena.

Nato optioita ja obligaatioita… :)

Turhaa puhetta nyt sen aika on mennyt monellakin tavalla, eivätkä ne ole kaikki niin negatiivisiakaan, vähän 2007 Natonistit "pelottelivat" hysteriassaan "Kommunistit hyökkää!!" huudoiltaan, olivat netissä kesällä 2007 kuin vallankumoukselliset ja käsittääkseni joukossa vielä korkea arvoisia suomalaisia sotilaita, näin päättelin ja olin huomaavani, mutta sitä on vaikea todistaa, kun poliisikaan ei ole, eikä ole ollutkaan sellaisesta kiinnostanut, tosin en asiasta tehnyt ilmoitustakaan, koska tiesin että tutkintaan ei varmasti lähdettäisi - enkä minä nyt juridisesti muuta kuin, että Upseerin ei ainakaan minusta tule osallistua tällä Suomessa ”barrikadeille”, vaikka se tapahtuisikin täällä nettimaailmassa ainakin puoliksi anonyyminä.


Ulvontaa vain jatkui, APUA VENÄJÄ ON NIIN ARVAAMATON!! No jos totta puhutaan, niin ei se nyt niin arvaamaton sentään nykyään ole kuin Amerikan Yhdysvallat, sanon tämän vaikka EN OLE VENÄLÄISMIELINEN, mutta en myöskään Jenkkimielinen.

Se oli niin häiritsevää ja niin suurella volyymilla tulevaa agitaatiota, että se häiritsi muitakin palstoja. Olin juuri silloin kiistelemässä Helluntailaisten kanssa, joita pidän pääsääntöisesti aivan "lahkolaisina" Jenkeistä sekin märkivä sienipesue. Minun velvollisuuden tunnossani oli lopulta riennettävä tänne Nato palstalle. Voi sitä juttua "Ei koskaan enää yksin!! eri aikakaudet vilisivät natonistien kirjoituksissa noudattamatta mitenkään historiallista totuutta tylliin Israelin armeija, Talvisotaan sitten Hornetit ja EI KOSKAAN SAA JÄÄDÄ YKSIN" Yksi renkutti jos toinenkin "EI KOSKAAN SAA JÄÄDÄ YKSIN" Olisi pitänyt sanoa, että onhan sekin parempi, kuin homon kanssa samassa saunassa. heh :))

olivat netissä kesällä 2007 kuin vallankumoukselliset ja käsittääkseni joukossa vielä korkea arvoisia suomalaisia sotilaita, näin päättelin ja olin huomaavani.

Eli jos taas Venäjä käy kahinaa samanaikaisesti jonkin muunkin maan kanssa, ei se ei voi olla kokovoimallaan Suomea vastaan ja asettaa kovinkaan paljon sotilaallista voimaa tännepäin. Jonkun verran ehkä 200 000-500 000 miestä ja maksimissaan 1/3 ilmavoimistaan. Nämä nyt on minun amatöörin ja asiaa vain harrastavan hatusta arvioituja lukuja, joka kyllä tarkentuisi, jos operaation taustoista ja maailman tapahtumista olisi enemmän tietoa, kuin tämä venäläisten Invaasio sitten tapahtuisi. Arvatenkin, kun tämä Venäjän toinen vihollinen ei liene mikään pikkumaa olevan, vaan pikemminkin Euroopan maiden rypäs. Sitä paitsi Neuvostoliitossa miehet eivät loppuneet, mutta nyt ne loppuisivat kesken, jos sodassa on Suomen ja Venäjän lisäksi kolmansia osallisia. Vaikka Venäjä sodassaan nykyaikana käyttäisi joukkojaan pakostakin säästeliäämmin. Noin väestön määrää katsoen Venäjän asukasluku Neuvostoliittoon verrattuna 1991 puolittui, sen lisäksi maa on siirtymässä palkka armeijaan, joka kokonaisuudessaan lienee tulevan käsittämään noin 2 000 000 sotilasta. Lisäksi Venäjän asukasluku on vähenemässä entisestään eli väestökasvukäyrä on vahvasti pakkasen puolella.

Vaikka reserviämme ovat 350 000 vahvuiset ja sitä tullaan laskemaan vain 200 000 mieheen, tosipaikan tullen uskon armeijamme olevan niin suuri, kuin on rynnäkkökivääreitä tai muista aseita jakaa aina noin 750 000 mieheen saakka, tietysti hieman raihnaisemmat ja vanhemmat ikäluokat pysyvät lujasti asemissaan linnoitettujen kaupunkeja suojellen uuvuttaen näin hyökkäävään vihollista riittävästi Ruotsin ja Saksan ilmatuen turvin on suomalaisilla lopulta ilmaherruus. Saksalaiset, kuin ranskalaiset tulevat tänne ilman muuta, vaikka US-army ”pysyisi valmiudessaan” siellä Saksassa.

Suomen takia ei ryhdytä tulitikkuleikkiin, josta pamahtaa nopeasti suursota ja lopulta ydinsota, oli Suomi Natossa tai ei.

http://www.saul-masson.info

-masson

5

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iivan
      • ... sotilaskalustoa ja niillä hyökkääviä joukkoja luokseen ja ne eivät ole suurimmaksi osaksi mitään kunnon teräksistä modernia armeijaa..

        Meinaatko, että muu Eurooppa ja Nato seuraavat mitään tekemättä vierestä kun Suomessa soditaan. Ei se niin mene.

        Asian arvioitavaksi tulisi aivan aluksi tietää, että miksi venäläiset hyökkäävät Suomeen? Kyllä siihen joku todellinen syy pitää olla vaikka, sitten muodollisesti sanottaisiinkin tekosyitä ja lavastettaisiin ”uudet Mainilan laukaukset” Tässä linkittämässäsi jutussa on perää jonkin verran, mutta se johtaa kuitenkin täysin väärään loppu arvioon.

        Ainoa vaihtoehto mikäli Suomi voisi joutua sotaan on se, että Euroopassa olisi syttynyt suursota, jostain muusta syystä, joka ei suoranaisesti liittyisi mitenkään sinänsä Suomeen.

        Kaikissa vaihtoehdoissa Natosta olisi vain haittaa. Jos venäläiset hyökkäisivät Suomeen, ei Pentagonissa viivyteltäisi, ellei olisi tehty etupiiri jakoa USA:n ja Venäjän välille, mutta sellainenkin on vailla pohjaa, koska mitä jenkeillä on jo nyt koko potti.

        Miksei kirjoituksessa ei osattu arvioida venäläisten tappioita Suomessa, suomalaisten kyllä?

        Koko linkitetty kirjoitus perustui typeryyteen, siinä lähdettiin siitä kun Suomi ja Venäjä olisivat taistelleet keskenään 2 viikkoa - jossa unohdettiin se, että tappiot kuolleina ja haavoittuneina pelkästään Venäjällä Suomessa olisivat satojatuhansia, elleivät heti kamppailun alussa olisi ehtineet iskemään oikein kunnolla, ennen kuin täällä oltaisiin ehditty mobilisoimaan joukkoja, siis täydellinen yllätyshyökkäys joka erilaisilta ja eri maiden sotilas- ja siviilitiedustelu palveluilta olisi kyetty salamaan ja kyllä Suomella itselläänkin varmaankin on monenlaisia tuntosarvia ihan vanha tavallinen diplomaatti verkostokin. Google map se on kaikkien käytettävissä tosin ammattitaitoa vaatii se, että mikä mitäkin esittää jos jenkit pistäisivät vittuilakseen Suomesta ja Euroopasta sateliitit niin, että emme voisi käyttää mitään, on EU:lla jo ennnen oma sateliittinsa avaruudessa, kuin me puimme tätä Natoa.

        Kirjoituksen olisi pitänyt lähteä kertomaan tapahtumien kulkua ennen sotaa, ei silloin kun se olisi mukamas' loppumassa, vaikka Sota alkaa, kun poliittisesti keinot loppuvat.

        esim. Venäläiset ilmoittaa, että he haluavat tukikohtia Suomesta. USA ilmoittaa, että se ei käy - jos Suomeen tulee venäläisiä tukikohtia, niin sitä ennen siellä lopulta onkin esim. Yhdysvaltojen tukikohtia, muutoin Norjan tilanne huononee ratkaisevasti (ei me kyllä niitäkään todelakaan mielellään oteta) oli Suomalaisten myöntyvyys venäläisten haluihin mikä tahansa, tai ryhtyisivät muualla vastaaviin agressioihin. Ei ne voi Supervaltana passiivisena katsella, jos Venäjä alkaa heiluttelemaan geopoliittisia rakennelmia, koska ei se silloin pelkään Suomeen jää ja tukikohdat ovat vaaraksi Norjalle ja Ruotsin kautta sitten suoraan Tanskan salmille, mutta eih! Ne uupuvat Suomessa loppuun, kun me uuvutamme ne paikallispuolustukselamme, todennäköisesti apua saaden. Norjalla olisi kova hätä saada Natoliittolaisilta joukkoja FINMARKIIN ja Suomen Lappiin (myös Ruotsi pyytäisi tukea äkkiä ja nopeasti lukoksi Skandinavian ytimeen Venäläisten operaatiolla Pohjolasta Euroopan sydämeen. Kyllä venäläiset ymmärtävät, että tällainen operaatio olisi heille tuhoon tuomittu.

        2 viikon suurtaistelut nykyaikaisessa sodassa eivät vastaa samaa, kuin 2 viikon taistelut esim. toisessa maailman sodassa, sillä se ei täällä jäisi pelkäksi sissi toiminaksi.

        Joten teksti päättyy väärään johtopäätökseen vaikka ei kerrotakkaan, että Suomen Puolustus juuri perustuu paikallispuolustukseen, sekä operatiivisiin joukkoihin Linkittämäsi kirjoitus perustui siihen, että haluttiin järkyttää lukijaa ja "tarjottiin auttavaakättä" eli Natoa pahimpaan henkiseen hätään...

        Kuvailma kirjoituksessa lähti tätä taustaa vasten, että 2 viikkoa vasta mennyt ja ryssät on ympäri Suomea. Se ei haittaa, se on ansa jonka he tietävät, mutta eivät voi löytää siihen vastalääkettä, muutakuin kiertämällä sitten koko Suomen niemen, sillä heitä tulitetaisiin kaikin asein eripuolin minne menisivätkin ja sissit tuhoaisivat huolto yhteyksiä vaikka he tarvitsisivat taosteluissa valtavasti materiaalia, eikä kaupunkien saavuttaminen 2 viikossa ole mikään strateeginen voitto heille ja mukamas' suomalaisten selkärangan murto, vaan sitten vasta päästään paremmin suojatuista asemista ammuskelemaan Iivanaa ja tekemään venäläisille entistä suurempaa tappiota. Kakki muu tulee silloin unohtaa, kun vain joukoilla on suurimmissa kaupungeissa riittävästi patruuna, ammus ja muut välttämättömät varastot, sekä muita tarpeita kirjoituksessahan todettiin vihollisen olevan vasta suurempien kaupunkien reunoilla, eli leikkinsä alussa. Joka sota on aina edelistä verisempi.

        Eli lue edes tämä:

        Puolustusjärjestelmän rakenne

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Alueellinen_puolustus

        http://www.saul-masson.info


      • kerenski
        saulmasson kirjoitti:

        ... sotilaskalustoa ja niillä hyökkääviä joukkoja luokseen ja ne eivät ole suurimmaksi osaksi mitään kunnon teräksistä modernia armeijaa..

        Meinaatko, että muu Eurooppa ja Nato seuraavat mitään tekemättä vierestä kun Suomessa soditaan. Ei se niin mene.

        Asian arvioitavaksi tulisi aivan aluksi tietää, että miksi venäläiset hyökkäävät Suomeen? Kyllä siihen joku todellinen syy pitää olla vaikka, sitten muodollisesti sanottaisiinkin tekosyitä ja lavastettaisiin ”uudet Mainilan laukaukset” Tässä linkittämässäsi jutussa on perää jonkin verran, mutta se johtaa kuitenkin täysin väärään loppu arvioon.

        Ainoa vaihtoehto mikäli Suomi voisi joutua sotaan on se, että Euroopassa olisi syttynyt suursota, jostain muusta syystä, joka ei suoranaisesti liittyisi mitenkään sinänsä Suomeen.

        Kaikissa vaihtoehdoissa Natosta olisi vain haittaa. Jos venäläiset hyökkäisivät Suomeen, ei Pentagonissa viivyteltäisi, ellei olisi tehty etupiiri jakoa USA:n ja Venäjän välille, mutta sellainenkin on vailla pohjaa, koska mitä jenkeillä on jo nyt koko potti.

        Miksei kirjoituksessa ei osattu arvioida venäläisten tappioita Suomessa, suomalaisten kyllä?

        Koko linkitetty kirjoitus perustui typeryyteen, siinä lähdettiin siitä kun Suomi ja Venäjä olisivat taistelleet keskenään 2 viikkoa - jossa unohdettiin se, että tappiot kuolleina ja haavoittuneina pelkästään Venäjällä Suomessa olisivat satojatuhansia, elleivät heti kamppailun alussa olisi ehtineet iskemään oikein kunnolla, ennen kuin täällä oltaisiin ehditty mobilisoimaan joukkoja, siis täydellinen yllätyshyökkäys joka erilaisilta ja eri maiden sotilas- ja siviilitiedustelu palveluilta olisi kyetty salamaan ja kyllä Suomella itselläänkin varmaankin on monenlaisia tuntosarvia ihan vanha tavallinen diplomaatti verkostokin. Google map se on kaikkien käytettävissä tosin ammattitaitoa vaatii se, että mikä mitäkin esittää jos jenkit pistäisivät vittuilakseen Suomesta ja Euroopasta sateliitit niin, että emme voisi käyttää mitään, on EU:lla jo ennnen oma sateliittinsa avaruudessa, kuin me puimme tätä Natoa.

        Kirjoituksen olisi pitänyt lähteä kertomaan tapahtumien kulkua ennen sotaa, ei silloin kun se olisi mukamas' loppumassa, vaikka Sota alkaa, kun poliittisesti keinot loppuvat.

        esim. Venäläiset ilmoittaa, että he haluavat tukikohtia Suomesta. USA ilmoittaa, että se ei käy - jos Suomeen tulee venäläisiä tukikohtia, niin sitä ennen siellä lopulta onkin esim. Yhdysvaltojen tukikohtia, muutoin Norjan tilanne huononee ratkaisevasti (ei me kyllä niitäkään todelakaan mielellään oteta) oli Suomalaisten myöntyvyys venäläisten haluihin mikä tahansa, tai ryhtyisivät muualla vastaaviin agressioihin. Ei ne voi Supervaltana passiivisena katsella, jos Venäjä alkaa heiluttelemaan geopoliittisia rakennelmia, koska ei se silloin pelkään Suomeen jää ja tukikohdat ovat vaaraksi Norjalle ja Ruotsin kautta sitten suoraan Tanskan salmille, mutta eih! Ne uupuvat Suomessa loppuun, kun me uuvutamme ne paikallispuolustukselamme, todennäköisesti apua saaden. Norjalla olisi kova hätä saada Natoliittolaisilta joukkoja FINMARKIIN ja Suomen Lappiin (myös Ruotsi pyytäisi tukea äkkiä ja nopeasti lukoksi Skandinavian ytimeen Venäläisten operaatiolla Pohjolasta Euroopan sydämeen. Kyllä venäläiset ymmärtävät, että tällainen operaatio olisi heille tuhoon tuomittu.

        2 viikon suurtaistelut nykyaikaisessa sodassa eivät vastaa samaa, kuin 2 viikon taistelut esim. toisessa maailman sodassa, sillä se ei täällä jäisi pelkäksi sissi toiminaksi.

        Joten teksti päättyy väärään johtopäätökseen vaikka ei kerrotakkaan, että Suomen Puolustus juuri perustuu paikallispuolustukseen, sekä operatiivisiin joukkoihin Linkittämäsi kirjoitus perustui siihen, että haluttiin järkyttää lukijaa ja "tarjottiin auttavaakättä" eli Natoa pahimpaan henkiseen hätään...

        Kuvailma kirjoituksessa lähti tätä taustaa vasten, että 2 viikkoa vasta mennyt ja ryssät on ympäri Suomea. Se ei haittaa, se on ansa jonka he tietävät, mutta eivät voi löytää siihen vastalääkettä, muutakuin kiertämällä sitten koko Suomen niemen, sillä heitä tulitetaisiin kaikin asein eripuolin minne menisivätkin ja sissit tuhoaisivat huolto yhteyksiä vaikka he tarvitsisivat taosteluissa valtavasti materiaalia, eikä kaupunkien saavuttaminen 2 viikossa ole mikään strateeginen voitto heille ja mukamas' suomalaisten selkärangan murto, vaan sitten vasta päästään paremmin suojatuista asemista ammuskelemaan Iivanaa ja tekemään venäläisille entistä suurempaa tappiota. Kakki muu tulee silloin unohtaa, kun vain joukoilla on suurimmissa kaupungeissa riittävästi patruuna, ammus ja muut välttämättömät varastot, sekä muita tarpeita kirjoituksessahan todettiin vihollisen olevan vasta suurempien kaupunkien reunoilla, eli leikkinsä alussa. Joka sota on aina edelistä verisempi.

        Eli lue edes tämä:

        Puolustusjärjestelmän rakenne

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Alueellinen_puolustus

        http://www.saul-masson.info

        teillä kaikki "kotona" ???


      • -masson
        kerenski kirjoitti:

        teillä kaikki "kotona" ???

        EI. Ei meillä juuri nyt ole kaikki kotona, vaimo ei ole tullut vielä töistä kotiin, Sitten meillä on kaikki kotona niin sanoakseni vajaan tunnin kuluessa. :)

        "onkohankerenski1.2.2011 13:34 teillä kaikki "kotona" ??? "


      • ...
        -masson kirjoitti:

        EI. Ei meillä juuri nyt ole kaikki kotona, vaimo ei ole tullut vielä töistä kotiin, Sitten meillä on kaikki kotona niin sanoakseni vajaan tunnin kuluessa. :)

        "onkohankerenski1.2.2011 13:34 teillä kaikki "kotona" ??? "

        REPESIN


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      91
      1854
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1466
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1260
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1049
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      68
      967
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      946
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      943
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      48
      913
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe